|
|||||||
| Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na: | |||
| Platforma Obywatelska |
|
68 | 10,66% |
| Prawo i Sprawiedliwość |
|
159 | 24,92% |
| Twój Ruch |
|
9 | 1,41% |
| Polskie Stronnictwo Ludowe |
|
6 | 0,94% |
| Sojusz Lewicy Demokratycznej |
|
17 | 2,66% |
| Solidarna Polska |
|
4 | 0,63% |
| Polska Razem |
|
37 | 5,80% |
| Kongres Nowej Prawicy |
|
165 | 25,86% |
| Ruch Narodowy |
|
97 | 15,20% |
| Dziękuje nie głosuje! |
|
76 | 11,91% |
| Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
||
|
Poza tym tak spojrzałem na ten cytat z pierwszego posta i jakoś tak wydał mi się zbieżny z tym co ogólnikowo wpisano w encyklopedię świata - wiki
![]() https://en.wikipedia.org/wiki/Economy_of_Germany Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
Niemcy musieli robić to co tylko mogli w tamtym okresie pod znakomitym przywództwem, a mianowicie uwalniając ceny, reformując podatki i korzystając z Planu Marshalla (nomen omen - 5% PKB w tamtym okresie), postawili na rozwój przemysłu (w ciągu 6 miesięcy od wprowadzenia PM produkcja przemysłowa wzrosła o 50% - w dużej mierze dzięki liniom produkcyjnym z USA) oraz na wzmocnienie klasy średniej, co w praktyce skutkowało spadkowi bezrobocia i ubóstwa.
Więcej można przeczytać na ten temat w laurce na temat ordoliberlizmu w powojennych Niemczech, ale podsumowanie jasno pokazuje jak dobrze wykorzystano tamte realia. http://www.econlib.org/library/Enc/G...icMiracle.html Cytat:
Cel uświęca środki o czym dobrze wiemy z historii, ale Polska na tym traci po raz kolejny w swoich dziejach.
Ostatnio edytowane przez emj10 : 12.01.2016 o godz. 18:47.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Uslyszales cos moze o dzisiejszej komisji odnosnie sluzb specjalnych i monitorowaniu internetu?
![]()
Anty PO-PiS!!!
|
|
|
|
semper fi
Od: 09.2003
Offline |
|
|
Może dzisiaj powiedzą
![]() ![]()
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2008
Offline |
|
|
Ale się narobiło... i to na stronie tvn24
Byli prezesi TK ostro krytykują Merkel. Mówią o możliwym złamaniu konstytucji. http://www.tvn24.pl/wiadomosci-ze-sw...el,610481.html Ale jaja, ale jaja, ale jaja ... ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2009
Offline |
|
|
Wytłumaczcie mi ludzie, bo ja chłopak ze wsi i nie kumam, jak to możliwe, że:
http://www.kresy.pl/wydarzenia,spole...szlosc-ameryki Przecież pary ten samej płci nie mają potomstwa! (surogatki to już "trzecia" osoba) Inna jest sprawą, co kto robi prywatnie. Jednak, gdy w ten sposób o demografii wyraża się prezydent i twierdzi, że tak ma wyglądać przyszłość USA, to - Boże ratuj! ![]() ![]()
„Chłop pańszczyźniany pracował dla pana feudalnego na początku XVI wieku 52 dni w roku, a później 104 dni. I to był feudalny wyzysk. My na początku XXI wieku pracujemy dla Najjaśniejszej Rzeczypospolitej 164 dni. I to jest sprawiedliwość społeczna” ( R. Gwiazdowski)
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Cytat:
Chciałem wspomnieć jeszcze o jednym ciekawym wydarzeniu a mianowicie do sejmu trafił projekt ustawy uchylający ustawę 10-66. "Projekt uchylający ustawę 10-66 do laski marszałkowskiej złożył Robert Winnicki - prezes Ruchu Narodowego, zrzeszony w klubie parlamentarnym Kukiz'15".
Ostatnio edytowane przez hiszpan00 : 14.01.2016 o godz. 12:57.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Cytat:
![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
równie dobrze możesz podziwiać Koreę Północną i ich światłą dyktaturę też dbają o własny majątek hmm narodowy ![]()
La tierra giró para acercarnos, giró sobre sí misma y en nosotros,
hasta juntarnos por fin en este sueno, como fue escrito en el Simposio. Pasaron noches, nieves y solsticios; pasó el tiempo en minutos y milenios. Una carreta que iba para Nínive llegó a Nebraska. Un gallo cantó lejos del mundo, en la previda a menos mil de nuestros padres. [...] |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 01.2015
Offline |
|
|
Rozumiem, ze jestes zwolennikiem rozkradania, sprzedawania wszystkiego co polskie i podcierania sobie Polska tylkow przez kraje zachodnie dzieki uprzejmosci "elit" rzadzacych przez ostatnie 26 lat?
Powód: jzs
Ostatnio edytowane przez wiesniak842 : 14.01.2016 o godz. 13:55.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2010
Offline |
|
|
http://m.onet.pl/wiadomosci/kraj,qyxcss takich jaj się nie spodziewałem. Szczerze mówiąc jak jest coś niepokojące w demokracji to właśnie to. ...
![]() lks Termalica Bruk-Bet Nieciecza - legła W-wa 3:0 ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
natomiast ja nie rozumiem jak można zachwycać się dyktaturami, dyktatorami i jak można tęsknić do tego by mieć knut nad głową przerażające ![]()
La tierra giró para acercarnos, giró sobre sí misma y en nosotros,
hasta juntarnos por fin en este sueno, como fue escrito en el Simposio. Pasaron noches, nieves y solsticios; pasó el tiempo en minutos y milenios. Una carreta que iba para Nínive llegó a Nebraska. Un gallo cantó lejos del mundo, en la previda a menos mil de nuestros padres. [...] |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2003
Offline |
|
|
Widzę że zmiany w TVP, Łukaszenka i Niemcy to ciekawsze tematy niż ustawy o prokuraturze i działaniach operacyjnych...
Dajecie się wkręcać jak te lemingi z których przez lata się nabijaliście. Gówno już pachnie perfumą, a ślina na twarzy to deszcz? Gdzie ci obrońcy "słusznych" zmian w TK? ![]()
c.d.n.
|
|
|