The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na:
Platforma Obywatelska 68 10,66%
Prawo i Sprawiedliwość 159 24,92%
Twój Ruch 9 1,41%
Polskie Stronnictwo Ludowe 6 0,94%
Sojusz Lewicy Demokratycznej 17 2,66%
Solidarna Polska 4 0,63%
Polska Razem 37 5,80%
Kongres Nowej Prawicy 165 25,86%
Ruch Narodowy 97 15,20%
Dziękuje nie głosuje! 76 11,91%
Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
ABGwislakABG
Senior Member

Od: 06.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 12.01.2016, 17:46
Daremny trud. Socjalista nigdy nie zrozumie slow tj. "inwestycja (dlugoterminowa)", " liberalne reformy", "obrot pieniedzy".

Smieszy mnie rozbijanie tej kwoty per capita. Rownie dobrze mozemy tak rozbijac dlug publiczny, ile na 1 mieszkanca zajebala platforma z ofe itd.

Ja rowniez nie rozumiem jak mozna bylo sie znalezc tyle lat w ustrojach socjalistycznych i socjaldemokracji (czyli powiedzmy sobie szczerze - krainach mlekiem i miodem plynacych) i po prawie 70 latach miec syf, kile i mogile, a tam przy tym zlym kapitalizmie potega gospodarcza. Przeciez nie musielismy placic zadnych reparacji, kredytow.

Oh, wait - Giereczek i kredyt, ktory wydalismy jak rurkowce na przezarcie! No bo jak inaczej wykorzystac kredyt!?

Cale szczescie, za jankesy mialy problem z wydostaniem swoich z iraku, inaczej dalej bysmy ten kredyt splacali.

Dostajac co roku 5-15zl, a majac do oddania 25 nie mozna tego puscic w obrot by miec z czego oddawac. Trzeba to przezrec. Rurkowce strikes again!
Ostatnio edytowane przez ABGwislakABG : 12.01.2016 o godz. 18:00.
Anty PO-PiS!!!
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 12.01.2016, 17:49
Dziwnym trafem ten głupi na Planie Marshalla się wzbogacił i za czasów powojennych rządów i urzędowania liberalnego ministra gospodarki Erharda zanotował do lat 60-tych taki pik pod względem GDP:

Na tle Francji i UK widać to jeszcze lepiej:

No, ale co tam pewnie wzięło się to z powietrza, a Niemcy przecież płacili takie ogromne kwoty... w naturze.
emj10
Senior Member

Stary 12.01.2016, 18:00
Poza tym tak spojrzałem na ten cytat z pierwszego posta i jakoś tak wydał mi się zbieżny z tym co ogólnikowo wpisano w encyklopedię świata - wiki
https://en.wikipedia.org/wiki/Economy_of_Germany

Cytat:
The amount of monetary aid (which was in the form of loans) received by Germany through the Marshall Plan (about $1.65 billion in total) was far overshadowed by the amount the Germans had to pay back as war reparations and by the charges the Allies made on the Germans for the ongoing cost of occupation (about $2.4 billion per year).
Szkoda, że nie doczytałeś dalszej części, która stanowi upturn jeśli chodzi o spojrzenie na powyższy cytat

Cytat:
In 1953 it was decided that Germany was to repay $1.1 billion of the aid it had received. The last repayment was made in June 1971.[49] It is arguable, however, that recovery would have been possible without the initial economic boost as well as the modernization of infrastructure provided by the economic recovery plan.
Apart from these factors, hard work and long hours at full capacity among the population in the 1950s, 1960s and early 1970s and extra labor supplied by thousands of Gastarbeiter ("guest workers") provided a vital base for the economic upturn.
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 12.01.2016, 18:23
emj10 napisał(a):Wyświetl post
Szkoda, że nie doczytałeś dalszej części, która stanowi upturn jeśli chodzi o spojrzenie na powyższy cytat
Sorry, ale ja tu nadal piszę, że Plan Marshalla finansował rozwój gospodarki niemieckiej w niewielkim stopniu, albo wręcz wcale, jeśli wziąć pod uwagę, że Niemcy nie tyle chcieli (jak głupi Gierek) wydawać więcej (w gotówce) niż otrzymywali (nie w gotówce), co musieli to robić.
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

emj10
Senior Member

Stary 12.01.2016, 18:42
Niemcy musieli robić to co tylko mogli w tamtym okresie pod znakomitym przywództwem, a mianowicie uwalniając ceny, reformując podatki i korzystając z Planu Marshalla (nomen omen - 5% PKB w tamtym okresie), postawili na rozwój przemysłu (w ciągu 6 miesięcy od wprowadzenia PM produkcja przemysłowa wzrosła o 50% - w dużej mierze dzięki liniom produkcyjnym z USA) oraz na wzmocnienie klasy średniej, co w praktyce skutkowało spadkowi bezrobocia i ubóstwa.

Więcej można przeczytać na ten temat w laurce na temat ordoliberlizmu w powojennych Niemczech, ale podsumowanie jasno pokazuje jak dobrze wykorzystano tamte realia.
http://www.econlib.org/library/Enc/G...icMiracle.html
Cytat:
Conclusion

What looked like a miracle to many observers was really no such thing. It was expected by Ludwig Erhard and by others of the Freiburg school who understood the damage that can be done by inflation coupled with price controls and high tax rates, and the large productivity gains that can be unleashed by ending inflation, removing controls, and cutting high marginal tax rates.
W odróżnieniu od takiego przykładu nasza pseudo "Dobra Zmiana", zamiast obniżać podatki chce je podwyższać, zamiast uwalniać kolejne gospodarcze sektory chce zwiększać restrykcyjność względem przedsiębiorców oraz hołdować etatyzmowi w kolejnych przejmowanych przez siebie spółkach oraz w odróżnieniu od powojennych Niemiec nie chce wzmacniać klasy średniej, ani nawet jej budować, a zwyczajnie postanowiła rzucić plebsowi na ulice pieniądze, aby tylko wygrać kolejne wybory.

Cel uświęca środki o czym dobrze wiemy z historii, ale Polska na tym traci po raz kolejny w swoich dziejach.
Ostatnio edytowane przez emj10 : 12.01.2016 o godz. 18:47.
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 12.01.2016, 21:15
emj10 napisał(a):Wyświetl post
Dostali w nagrodę za to Plan Marshala, który liberalnymi reformami Erhard zamienił w złoto, więc pytanko skieruj do judeoamerykańskich zwierzchników partii, którą popierasz.
Chyba zbyt tłustą masz diete, bo zaczyna widze u Ciebie pamięć szwankować.Przypomnij sobie jak głosowaliście w sejmie razem z szajka rudego folksdojcza za sprzedażą Polskich Lasów ,aby spłacić żydowskie roszczenia majątkowe.
emj10
Senior Member

Stary 13.01.2016, 00:42
Teraz nawet nie trzeba już głosować, bo przecież i tak wszystko pójdzie z dobrodziejstwem inwentarza do zwierzchnika. Ledwo minęło kilka dni od wyborów, a już Macierewicz klepnął kontrakt na 1000 ulepszonych izraelskich Spike-ów (sam zakup uważam za dobry dla naszej armii o czym już wspominałem).

Także lasy już nikomu nie są potrzebne, bo to kasa na waciki.
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Stary 13.01.2016, 10:23
Tak swoją drogą pierwszy raz od dawna z ciekawością oglądnąłem wczoraj Wiadomości.

Niby to samo ale usłyszałem o protestach przeciwko emigrantom w Niemczech, o planach rządu dotyczących emerytur, o łamaniu demokracji poprzez zakładanie nielegalnych podsłuchów u dziennikarzy Wprost i ich rodzin.

Tak niewiele a jednak tak dużo.
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
ABGwislakABG
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 13.01.2016, 10:46
Uslyszales cos moze o dzisiejszej komisji odnosnie sluzb specjalnych i monitorowaniu internetu?
Anty PO-PiS!!!
Kocur
semper fi

Stary 13.01.2016, 10:55
Może dzisiaj powiedzą
emj10
Senior Member

Stary 13.01.2016, 11:27
Chyba w bajce powiedzą. Podobnie nie powiedzą o tym, że ta biedna i totalitarna Białoruś ma od wczoraj własnego satelitę telekomunikacyjnego, a Polska wciąż daleko za murzynami

Ja tylko ok. 2 w nocy widziałem w TVP Info w jakimś programie publicystycznym jak zrobiono mapkę z wizytami zagranicznymi Dudy w ostatnim półroczu oraz z przyszłymi wizytami w tym roku i spuszczano się nad tym przed kilkanaście minut. Mi wystarczy to za prognostyk, że to nic więcej jak przejście z jednego matrixa w drugi matrix, a Targalski vel Darski, który zapowietrzał się w każdym zdaniu, kiedy używał słowa Merkel, albo Niemcy, czy Ruscy, pewnie teraz częściej będzie gościł na Woronicza.
Kocur
semper fi

Stary 13.01.2016, 11:44
W ciągu 2 miesięcy mieli wystrzelić satelitę?

Mieli na to 8 lat - a wybiórcza ciągle pisała jaka to Białoruś jest za murzynami - a otwarcie własnej działalności w Mńsku zajmuje jakieś 10 minut w urzędzie.
emj10
Senior Member

Stary 13.01.2016, 11:50
Nikogo nie zmuszam do wysyłania polskiego satelity, ale tym bardziej nikt o tym nie zająknie się w tych mediach dobrej zmiany, aby przypadkiem nikogo nie wybudzić ze smacznego snu, gdzie wszyscy ludzie mieszkający za Bugiem chodzą boso i mieszkają w tak lubianych przez lokalnego aparatczyka czworakach

PS. Poza tym o co chodzi z tą wybiórczą? To jakaś alternatywa dla pisowskiego TVP skoro jest znowu przytaczana? Ja z wybiórczą ostatni raz miałem do czynienia gdy sprawdzałem odpowiedzi maturalne w pierwszej połowie poprzedniej dekady.
jendrus
Senior Member

Od: 09.2010

Stary 13.01.2016, 11:55
Petru chce by finansować partie 1 do 1. Czyli jedna złotówka dana przez członka z partii będzie dawana druga ze skarbu państwa. Więc nowoczesna ma najbogatszych członków w raz po w swych strukturach wiec najwięcej kasy będą dostawać.
lks Termalica Bruk-Bet Nieciecza - legła W-wa 3:0
emj10
Senior Member

Stary 13.01.2016, 12:03
Kolejni chcą chcą wyciągać kasę z budżetu bez konieczności dorywania się do koryta. Mieli być tacy nowocześni i postępowi, a dla lemingów z Wilanowa kończy się podobnie jak dla lemingów z Torunia na pustych obietnicach.
Kocur
semper fi

Stary 13.01.2016, 12:18
To właśnie wybiórcza ciągle pisze o łamaniu demokracji za Bugiem i że ludzie tam właśnie ogień i koło wynaleźli a Łukaszenka to dyktator i tyran
A tymczasem kolejne korporacje otwierają tam swoje oddziały i mają się dobrze.

To samo się dzieje teraz w UE - czekam tylko jak ktoś napisze że w Polsce wszyscy siedzą w więzieniu a po ulicach jeżdżą czołgi

ps. Satelita poczeka, inne rzeczy pewnie też - ciężko po kilku miesiącach naprawić coś co było rozpieprzone latami. Ale właśnie nawet takie drobiazgi jak rzetelna informacja w TV są ważne.
emj10
Senior Member

Stary 13.01.2016, 12:35
Nie śledzę za bardzo tv, ale nie spodziewam się rzetelnej informacji, zwłaszcza, gdy już pierwszego dnia widziałem wczoraj agitkę. Mniej Petru, mniej KOD-u, a więcej PiS, Szydło i Dudy oraz wymiana dziennikarzy i ekspertów na swoich. Ot, co ma miejsce.

Rzetelna informacja miałaby miejsce, gdyby schowano uprzedzenia, antyrosyjskość pod którą przecież wrzucana jest także Białoruś na zależnych i podobnych stronach, poddańczość i służalczość względem USA, a także przekazywano informację bez skonwertowania.

PS. Kocur, jeśli będziesz śledził programy informacyjne TVP to poinformuj mnie, kiedy i czy przekażą informację o nowej umowie na dostawy ropy z Rosji, podpisanej nomen omen przez tego samego jegomościa rodem z PZPR, a mianowicie dawnego ministra Jasińskiego, który dekadę temu podpisał umowę gazową z Rosją, której jak sam później przyznał nie czytał.
Ostatnio edytowane przez emj10 : 13.01.2016 o godz. 13:15.
el Nuero
Senior Member

Od: 02.2009

Stary 13.01.2016, 15:38
emj10 - tak się składa, że byłem na Białorusi kilka razy, ostatnio w zeszłym roku. Przez te dwa tygodnie mogłem zobaczyć zarówno Mińsk (w moim odczuciu najlepiej stojące miasto - urzędy stołeczne, IT, przemysł maszynowy) i kilka innych miast. Owszem, na wsi ludzie żyją skromnie, kołchozy pozostają nierentowne, ale umierających z głodu nie widziałem. Część mieszkańców wsch. Białorusi dorabiała sobie jeżdżąc do pracy do Rosji (ale kryzys rosyjski chyba to ukrócił), natomiast zachodnia część upodobała sobie wyjazdy "na polską stronę". Grodno w Białymstoku na zakupach to najbardziej standardowy obrazek przygranicznego handlu. I tak sobie ludzie żyją.

A Łukaszenko? On chorobliwie kocha władzę - dopóki nie włazisz mu w drogę demonstracjami antyrządowymi, to pozwala ludziom jako-tako żyć. Pewnych ruchów jednak nie rozumiem. Wprowadzenie małego handlu przygranicznego pomogłoby tak Białorusi, jak i Polsce. Dwie korzyści. Podobnie jak zaniechanie "darcia kotów" z tamtejszymi Polakami oraz nieliczną, słabą opozycją. Po co te wrogie kroki? Nażal' nie razumieju...
„Chłop pańszczyźniany pracował dla pana feudalnego na początku XVI wieku 52 dni w roku, a później 104 dni. I to był feudalny wyzysk. My na początku XXI wieku pracujemy dla Najjaśniejszej Rzeczypospolitej 164 dni. I to jest sprawiedliwość społeczna” ( R. Gwiazdowski)
emj10
Senior Member

Stary 13.01.2016, 15:44
Dokładnie. Mojej ciotki męża rodzina pochodzi właśnie z okolic Grodna i czasem do Warszawy przyjeżdżają pociotki, które zostały po tamtej stronie Bugu w celu zakupu nowych telewizorów, czy laptopów. Generalnie klasie średniej (zarówno urzędniczej, jak też prywatnej) nie żyje się dużo gorzej niż w Polsce.

Wystarczy zrobić sobie tournee Białoruś-Ukraina, aby zobaczyć jaka przepaść wytworzyła się między tymi krajami jeśli chodzi o biedę i poziom zarobków.

el Nuero
Senior Member

Stary 13.01.2016, 15:58
Tak, jest to porównywalne. A gdy czasem słyszę pytanie: a skąd ci biedni Białorusini mają pieniądze, żeby przyjechać do nas na zakupy? - wtedy mam niezłą bekę. Z Brześcia do Terespola jest tak "daleko" że w podróż można wybrać się rowerem, a Grodno dla Białegostoku to (nawzajem) wymierna korzyść. Dystans 85 km łatwy do przebycia busikiem, pociąg nie musi zmieniać kół, bo cała trasa ma 1435 mm rozstawu, a najważniejszą "zachętą" jest możliwość odliczenia sobie VAT-u przez mieszkańców spoza unii. Towary dobrej jakości, od którego możesz dodatkowo "zbić" ponad 20 % ceny - stanowią sporą siłę przyciągającą. Plus jeszcze niematerialny "drobiazg": mieszkańcy Grodna są traktowani w Białymstoku prawie jak swoi - czego w żadnym razie nie można by było powiedzieć o islamskich turystach finansowych z bliskiego wsch.
„Chłop pańszczyźniany pracował dla pana feudalnego na początku XVI wieku 52 dni w roku, a później 104 dni. I to był feudalny wyzysk. My na początku XXI wieku pracujemy dla Najjaśniejszej Rzeczypospolitej 164 dni. I to jest sprawiedliwość społeczna” ( R. Gwiazdowski)
ziz99
Senior Member

Od: 10.2008

Stary 14.01.2016, 00:30
Ale się narobiło... i to na stronie tvn24

Byli prezesi TK ostro krytykują Merkel. Mówią o możliwym złamaniu konstytucji.
http://www.tvn24.pl/wiadomosci-ze-sw...el,610481.html

Ale jaja, ale jaja, ale jaja ...
el Nuero
Senior Member

Stary 14.01.2016, 12:44
Wytłumaczcie mi ludzie, bo ja chłopak ze wsi i nie kumam, jak to możliwe, że:
http://www.kresy.pl/wydarzenia,spole...szlosc-ameryki
Przecież pary ten samej płci nie mają potomstwa! (surogatki to już "trzecia" osoba)

Inna jest sprawą, co kto robi prywatnie. Jednak, gdy w ten sposób o demografii wyraża się prezydent i twierdzi, że tak ma wyglądać przyszłość USA, to - Boże ratuj!
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 14.01.2016, 12:48
el Nuero napisał(a):Wyświetl post

A Łukaszenko? On chorobliwie kocha władzę - dopóki nie włazisz mu w drogę demonstracjami antyrządowymi, to pozwala ludziom jako-tako żyć. Pewnych ruchów jednak nie rozumiem. Wprowadzenie małego handlu przygranicznego pomogłoby tak Białorusi, jak i Polsce. Dwie korzyści. Podobnie jak zaniechanie "darcia kotów" z tamtejszymi Polakami oraz nieliczną, słabą opozycją. Po co te wrogie kroki? Nażal' nie razumieju...
Podziwiam Łukaszenke za to że nie wpuścił spekulantów finansowych do kraju, przez co uchronił majątek narodowy (w przeciwieństwie do nas).Tak oto stał się mężem stanu dla Białorusinów i europejskim wrogiem nr 1 dla zachodniego establishmentu.
Ostatnio edytowane przez AYALA : 14.01.2016 o godz. 12:56.
hiszpan00
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 14.01.2016, 12:54
Cytat:
Fobia Niemców oraz paniczny strach okrągłostołowej ekipy o własne, polityczne interesy spowodowały, że Komisja Europejska podjęła decyzję o wszczęciu przeciwko Polsce procedury "ochrony państwa prawnego w UE". Sprzyjający takiemu rozwiązaniu Donald Tusk i Elżbieta Bieńkowska z PO skutecznie zohydzili wczoraj Polakom unijną ideę "jednej Europy". Obstawiam, że nastroje anty-UE po tej hucpie znacząco wzrosną, a wizerunkowe straty dla Brukseli będą w naszym kraju prawdopodobnie nie do odrobienia.
Donald Tusk, od kiedy trafił do Brukseli, był raczej powściągliwy jeśli chodzi o sprawy krajowe. Unikał wygłaszania opinii czy wypowiadania się na temat polityki rządu Beaty Szydło. Wszystko jednak do czasu. - "Mam nadzieję, że wasze słowa i wasze działania pomogą złagodzić zachowanie partii Kaczyńskiego" - takimi słowami były przewodniczący Platformy Europejskiej zwrócił się do grupy europosłów. Osobiście nie mam wątpliwości co do jego intencji. Tusk, jako przedstawiciel (i do niedawna jeszcze formalny lider) poprzedniej ekipy rządowej oraz pełnomocnik okrągłostołowego establishmentu III RP, zaczął panicznie bać się konsekwencji utraty wpływów swojej formacji na bieżące wydarzenia w Polsce. Po wyborach z 25 października Platforma dostała od społeczeństwa "czerwoną kartkę". Afery, skandale, oligarchizacja życia czy niekorzystne dla zwykłych obywateli decyzje były przyczyną totalnej porażki. W takich okolicznościach członkowie PO zakombinowali, że przy pomocy UE uda im się zohydzić rząd PiS. Właśnie z tego powodu zaczęli jeździć do Brukseli donosić na swój kraj.
Działania rządu PiS, oprócz interesów okrągłostołowego establishmentu III RP, uderzą także w żywotne interesy zachodnich firm i korporacji, które do tej pory bez skrępowania drenowały kapitał z naszego kraju. Zapowiadane nowe podatki (bankowy oraz od sklepów wielkopowierzchniowych) najmocniej odczują niemieckie banki oraz sieci handlowe. Nie dziwię się zatem, że opanowana przez Niemców Unia Europejska postanowiła interweniować. Rzecz bowiem nie dotyczy sprawy Trybunału Konstytucyjnego czy ustawy medialnej. Rzecz dotyczy kwestii czysto finansowych i interesów jakie niemieckie firmy mają w Polsce, a które obecnie częściowo są zagrożone. I to jest prawdziwy powód interwencji Komisji Europejskiej przeciwko naszemu krajowi.
http://niewygodne.info.pl/artykul6/0...ciw-Polsce.htm
Chciałem wspomnieć jeszcze o jednym ciekawym wydarzeniu a mianowicie do sejmu trafił projekt ustawy uchylający ustawę 10-66.
"Projekt uchylający ustawę 10-66 do laski marszałkowskiej złożył Robert Winnicki - prezes Ruchu Narodowego, zrzeszony w klubie parlamentarnym Kukiz'15".
Ostatnio edytowane przez hiszpan00 : 14.01.2016 o godz. 12:57.
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 14.01.2016, 13:13
Cytat:
Inna jest sprawą, co kto robi prywatnie. Jednak, gdy w ten sposób o demografii wyraża się prezydent i twierdzi, że tak ma wyglądać przyszłość USA, to - Boże ratuj!
Nie przeczytałem artykułu. Może chodzi o to, że jak wrócą czasy niewolnictwa to wtedy pedały zostaną niewolnikami = będą siła roboczą = przyszłością narodu. Im więcej pedałów tym większa siła robocza. A najlepiej jak sa w parach, wtedy mają lepsze zgranie w robocie.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
manson777
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 14.01.2016, 13:49
AYALA napisał(a):Wyświetl post
Podziwiam Łukaszenke za to że nie wpuścił spekulantów finansowych do kraju, przez co uchronił majątek narodowy (w przeciwieństwie do nas).Tak oto stał się mężem stanu dla Białorusinów i europejskim wrogiem nr 1 dla zachodniego establishmentu.
gratuluję gustu
równie dobrze możesz podziwiać Koreę Północną i ich światłą dyktaturę
też dbają o własny majątek
hmm
narodowy
La tierra giró para acercarnos, giró sobre sí misma y en nosotros,
hasta juntarnos por fin en este sueno, como fue escrito en el Simposio.
Pasaron noches, nieves y solsticios; pasó el tiempo en minutos y milenios.
Una carreta que iba para Nínive llegó a Nebraska. Un gallo cantó lejos del mundo, en la previda a menos mil de nuestros padres. [...]

wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Od: 01.2015

Stary 14.01.2016, 13:54
Rozumiem, ze jestes zwolennikiem rozkradania, sprzedawania wszystkiego co polskie i podcierania sobie Polska tylkow przez kraje zachodnie dzieki uprzejmosci "elit" rzadzacych przez ostatnie 26 lat?
Powód: jzs
Ostatnio edytowane przez wiesniak842 : 14.01.2016 o godz. 13:55.
jendrus
Senior Member

Od: 09.2010

Stary 14.01.2016, 17:29
http://m.onet.pl/wiadomosci/kraj,qyxcss takich jaj się nie spodziewałem. Szczerze mówiąc jak jest coś niepokojące w demokracji to właśnie to. ...
lks Termalica Bruk-Bet Nieciecza - legła W-wa 3:0
manson777
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 14.01.2016, 17:35
wiesniak842 napisał(a):Wyświetl post
Rozumiem, ze jestes zwolennikiem rozkradania, sprzedawania wszystkiego co polskie i podcierania sobie Polska tylkow przez kraje zachodnie dzieki uprzejmosci "elit" rzadzacych przez ostatnie 26 lat?
nic nie rozumiesz
natomiast ja nie rozumiem jak można zachwycać się dyktaturami, dyktatorami
i jak można tęsknić do tego by mieć knut nad głową

przerażające
La tierra giró para acercarnos, giró sobre sí misma y en nosotros,
hasta juntarnos por fin en este sueno, como fue escrito en el Simposio.
Pasaron noches, nieves y solsticios; pasó el tiempo en minutos y milenios.
Una carreta que iba para Nínive llegó a Nebraska. Un gallo cantó lejos del mundo, en la previda a menos mil de nuestros padres. [...]

lazy
Senior Member

Od: 10.2003

Stary 15.01.2016, 02:22
Widzę że zmiany w TVP, Łukaszenka i Niemcy to ciekawsze tematy niż ustawy o prokuraturze i działaniach operacyjnych...
Dajecie się wkręcać jak te lemingi z których przez lata się nabijaliście. Gówno już pachnie perfumą, a ślina na twarzy to deszcz? Gdzie ci obrońcy "słusznych" zmian w TK?
c.d.n.

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów