|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
no tak, bo Legia nie zrobiła/ nie zrobi transferów.
Prawda jest taka że to co mówi to tylko usprawiedliwienie, żeby nie być jebanym w Krakowie. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Kontrargumentem na poszerzenie składu jest przyjście Pawlowskiego, który zresztą uczestniczył w próbach zatrzymania Handzlika.
|
|
|
|
Junior Member
Od: 06.2013
Offline |
|
Widocznie klubu nie było stać wtedy aby wypłacić Jovaniciovi 200 tys. euro na raz. Świadczą o tym późniejsze problemy z wypłatami dla piłkarzy o czym mówił w wywiadach Pareiko, który dostał pół miesięcznej pensji za 2013 rok. Czy też sprawa Genkowa, który żadnej wypłaty w 2013 roku nie otrzymał. Cwaniakowi Wilkowi też nie przelali wszystkich zaległości i on to wykorzystał. Sytuacja klubu była wtedy bardzo trudna, jak widać nie było z czego płacić na bieżąco pensji piłkarzom, trzeba było kombinować. Sprawa Genkowa była z góry przegrana, a klub się odwołał od decyzji FIFA i ponad 1,5 roku minęło zanim zapadł ostateczny wyrok. Teraz też być może postąpią podobnie, a więc jeszcze na jakiś czas odroczą spłatę. Najgorsze w sprawie Jovanica jest to, że wygląda na to (jeśli Poledica nie mija się z liczbami), że w Serbii po odejściu z Wisły grał na śmiesznie niskich kontraktach, tak więc musimy mu wyrównać niemal całą kwotę jaką by zarobił u nas, wliczając w to odsetki. |
|
|
|
Armia Białej Gwiazdy
Od: 11.2002
Offline |
||
|
Cytat:
WislaLive.pl ![]() Cytat:
|
||
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Bardzo dobry artykuł
tyle tylko, że takie rzeczy zdarzają się na całym świecie a piłkarze to nie kibice i w większości mają w nosie to czy dziś ubierają takie czy inne barwy liczy się kasa jaką zarobią nie wszyscy ale ... ci drudzy to wymierający gatunek dinozaury ![]()
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ktoś mądrze napisał, że L go wzięła ze względów marketingowych. Borysiuka ponoć też już podpisali. Wykupują całą ligę i tyle.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Leśnodorskiemu marzy się powrót do wojskowych korzeni?
![]() KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
|
|
|
|
Koneser
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Hahaha, dobre stary. Rozbawiłeś mnie
Nie rozumiem wypowiedzi w stylu, że poszedł do Legii ze względu na rozwój. Przecież Wisła też ma bazę treningową w Myślenicach. Kilka lat temu jeszcze bym to zrozumiał, kiedy za Maaskanta psie kupy leżały na boisku treningowym, ale teraz? W czym Legia jest lepsza od Wisły? |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 10.2010
Offline |
|
![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Nie zapominajmy że na rozwój wpływ ma także wiele innych czynników począwszy od systemu szkolenia, poprzez trenerów i wychowawców a na podejściu samych zawodników kończąc... |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
oczywiście że nie baza a ludzie ja kierujący to podstawy sukcesu.
Teksty o prostych boiskach dzięki którym mozna uczyć się techniki to jedna z większych bzdura jakie czytałem (w Argentynie młodziki cwiczą na zdezelowanych betonowych halach i boiskach na ktorych trawa umiera - widziałem reportaż. W Brazylii techniki uczą się na plaży i miedzy domami , a w Chorwacji np. wazne jest by była piłka, a boisk się zrobi - byłem na treningu jednej z druzyn młodzieżowych z Zagrzebia i akurat trenowali gdy trawa sięgała kolan.) I z punktu widzenia osoby grającej w pilke - Technikę sie ma albo nie ma. Wyuczyć się da - ale do pewnego poziomu, czucia w nogach nie zmienimy. I wg. mnie łatwiej jest nauczyć się opanowania piłki itp gdy podłoże jest nierówne i myślimy o tym gdzie piłka spadnie jak się odbije itd Detale! No ale to temat na lata rozmowy. Podsumowując jednak gdyby baza dawała sukces to nie trzeba by było trenerów. Pytanie na koniec : pewna (jedna z najlepszych na świecie szkółek ) szkółka zatrudnia ....trenerów Judo. Która? Po co? Oraz dlaczego w Polsce prawie żadna? (znam osobiscie jedną która dzięki współpracy z tą że własnie szkółka zatrudniła specjaliste w kimono.) ![]()
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
A pytasz oczywiście m. in. o szkółkę Ajaxu. Ale też wiele innych wprowadza do treningu elementy pozornie nie związane z piłką nożną. Na etatach pracują tam ludzie bawiący się z najmłodszymi w jogę gimnastykę czy szeroko pojęte ćwiczenia ogólnorozwojowe |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Ależ oczywistym jest że na dywanie łatwiej się kopie piłke itd, ale zeby nauczyć się panowania nad piłka - wystarczy piłka.
(p.s. 5,6,7 lat temu też mówiło się ze jak będa stadiony ładne to bedzie Liga Mistrzów )Oczywiście na mysli miałem Ajax, z którego wzorców starają się czerpać niektóre polskie szkółki. I o tych cwiczeniach pisze specjalnie, bo niby judy niby ogołnorozwoj ale oni sobie tego nie wymyślili z dupy. tylko wiedzą jak opiekować sie młodym sportowcem, by potem np. nie miał kontuzji. I to wszystko dzięki - wiedzy. Wiedza i doświadczenie. Dlatego teraz w Polsce ludzie patrzą na szkółkę Zagłebią Lubin z wiekszym uznaniem niż szkółkę Legii. No ale problem tez leży w nas. Tak jak w wywiadzie Jakub Sage powiedział ze w Niemczech na 40 minut zostawisz juniorów i trening wygląda tak samo z trenerem jak i bez. U nas, zostawisz na 40 minut, jak wrócisz, chłopaków może już nie być. Tylko nie wiem czy problemy leży w Nas samych czy moze to wina trenera ze nie wytłumaczy odpowiednio jak wazny jest prawdziwy trening dla osoby chcącej zarabiać życiem na piłkę nożną. Baza wg. mnie jest waznym dodatkiem, na pierwszym najwazniejszym miejscu jest czynnik ludzki. Czynnik który ma im wiecej wiedzy i doswiadczenia to jest lepszy -czytaj specjalista. I teraz podsumowując wszystko, posiadajac wiedzę jak wyglada plan na zycie w Legii i w Wiśle, mając 17 lat też bym wybrał Legie... E: Lemoniadowy - charakter, mentalnosc + PR. Dinamo Zagrzeb ma najlepszą szkółke w tej części Europy. Jak ktoś tam "idzie" to po to by się rozwijać a nie dlatego ze "podkupili, ukradli etc" Ogólnie ja stawiam na mentalnośc ludzi. Np. w Słowacji znam klub futsalowy który jest "pod" Slovanem (byli np. mistrzami słowacji U-21 itd, brat jednego z piłkarzy gra badz grał w Czelsi. I taki Slovan rok w roku kupuje minimum 2 zawodnikow. Mały klub zarabia, duzy zyskuje gracza, a mlodzy przyszli zawodnicy wiedzą ze mają po co trenować) A jak przyjechali do mnie do miasta, zobaczyli hale, to srali pod siebie ze szczescia patrząc na infrastrukturę....a to zwykła duza hala z jeszcze prostym parkietem) E2 : no i najpopularniejsze : Chorwacja. Trening. Trener " Bawcie się piłką" Polska. Trening : "gdzie mi tu ....a ronaldinho odstawiasz, nie graj piętkami itd"
Ostatnio edytowane przez szprotson : 10.01.2016 o godz. 13:50.
![]()
![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Jak wytłumaczyć sukces szkolenie na Bałkanach, charaktery?
![]()
alejasienieznam
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2011
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Mają więcej słońca i cieplejszy klimat to trenuja na suchej,trawiastej murawie cały rok.Potem są znacznie lepiej wyszkoleni piłkarsko.
Ostatnio edytowane przez AYALA : 10.01.2016 o godz. 14:38.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Dlatego tym dla których lekką decyzją jest wybór między Wisła a jakąś legią czy innym klubikiem mogę powiedzieć tyle że nigdy prawdziwymi Wiślakami nie byli i być nie mogli i może lepiej tak jak w przypadku KH że pokazali to w wieku 17 lat niż później... |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2011
Offline |
|
|
|
|
|
Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Jeżeli to prawda co pisali na konkurencji, że KH miał od Wisły ofertę na 9k + dodatki + obóz z I drużyną i sparingi, to ja już nie wiem co tym dzieciakom w głowach siedzi chyba tylko dupy i fury...
![]()
www.hattrick.org najlepszy manager on-line...
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
skoro menago zażądał 2 x tyle .. ![]()
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
W wieku 17 lat 9 tysi..... i mało?! Prawdziwym Wiślakiem jest Wawrzyniec Rajchel. Gość zapłacił(!) za możliwość gry. I jeszcze dołożył bramkę
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
wśród piłkarzy dla nich to jest zawód tylko koniec kropka a im wcześniej to zrozumiecie tym szybciej oszczędzicie sobie nerwów, stresów itp... ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
Byli juz tacy jak gwiazdorzy :Leszczak, Zajac,Stolarski. Wszyscy jakos kariery nie zrobili. Handzlik ma mala szanse aby sie przebic w Legii, duza konkurencja. Ale jego wybor. Nastepny do kolekcji niedoszlych gwiazdorów.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2014
Offline |
|
|
Nie dość że głupi, to jeszcze ślepy... myslisz, że gdyby Taki Głowacki czy Brożek nie byli związani z Wisłą dalej by tu grali? Sięgając dalej - pamiętasz reakcje Moskala, gdy odchodził do Lecha czy Sobola, gdy łysy do spółki z dyzmą wyjebali go w zasadzie z klubu? Pseudowiślacy, jak Małecki, Stolarski czy teraz Handzlik wypaczają twoje spojrzenie.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2004
Offline |
|
|
A Małecki w gronie ze Stolarskim i Handzlikiem to znalazł się z jakiego powodu?
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
jedyna prawda i słuszna słuszność twoja twojszość no comments tylko kim ty kur.wa jesteś żeby pisać "Nie dość że głupi [...]" znamy się wiesz coś o mnie? dajesz tylko świadectwo o tym kim jesteś i jak oceniasz ludzi ![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
na szczeście
![]() I żeby dalej zostać przy byłych piłkarzach. Na weszło pojawił się ostatnio tekst pijaczka JB który to przepił swoją karierę. Jest wątek wiślacki tzn. info o tym ze jeden z wiślakow został przyłapany jak spał nadupcony w Burdelu. Ciekawi mnie czy chodziło o stałego bywalca MS czy moze kogoś innego? ktoś cos kojarzy? E: danych osobowych podawł nie bede, bo sa juz podane w komentarzach weszło, zreszta, czytając wywiad łatwo samemu odnaleźć. Na weszło extra artykuł.
Ostatnio edytowane przez szprotson : 11.01.2016 o godz. 10:58.
![]()
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|