The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Kowalski
Senior Member

Od: 01.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 08.01.2016, 13:08
Kasa misiu, kasa.....
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 08.01.2016, 13:11
KH nie będzie grał w Legii ani w rezerwach tylko zostanie wypozyczony do I lub II ligi.
takie wczoraj było info z Legii na tt
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
PiVoSH92
Senior Member

Od: 06.2014

Stary 08.01.2016, 13:16
Żeby nie było - grzał u nas ławę, bo zdecydował się na Legię jeszcze przed odejściem Moskala - Broniszewski o tym wiedział, więc na niego nie stawiał, bo na chvj mamy rozwijać juniora rywalom?
Odpowiedz cytując
manson777
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 08.01.2016, 13:20
PiVoSH92 napisał(a):Wyświetl post
Żeby nie było - grzał u nas ławę, bo zdecydował się na Legię jeszcze przed odejściem Moskala - Broniszewski o tym wiedział, więc na niego nie stawiał, bo na chvj mamy rozwijać juniora rywalom?
nie pisz bredni
La tierra giró para acercarnos, giró sobre sí misma y en nosotros,
hasta juntarnos por fin en este sueno, como fue escrito en el Simposio.
Pasaron noches, nieves y solsticios; pasó el tiempo en minutos y milenios.
Una carreta que iba para Nínive llegó a Nebraska. Un gallo cantó lejos del mundo, en la previda a menos mil de nuestros padres. [...]

Odpowiedz cytując
PiVoSH92
Senior Member

Od: 06.2014

Stary 08.01.2016, 13:25
Czytałem to na kilku stronach i w kilku tweetach, stąd piszę - nie wymyślam takich pierdół.
Odpowiedz cytując
ABGwislakABG
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 08.01.2016, 13:43
To nie pisalby, ze "on TU bedzie niezle wywijal". TU! W Krakowie.
Anty PO-PiS!!!
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Stary 08.01.2016, 13:45
No ale przecież tu nawywijał
Odpowiedz cytując
manson777
Senior Member

Stary 08.01.2016, 13:47
PiVoSH92 napisał(a):Wyświetl post
Czytałem to na kilku stronach i w kilku tweetach, stąd piszę - nie wymyślam takich pierdół.
to w takim razie powielasz twitterowe i internetowe pierdoły "informatorów"
Una carreta que iba para Nínive llegó a Nebraska. Un gallo cantó lejos del mundo, en la previda a menos mil de nuestros padres. [...]

Odpowiedz cytując
yoda79
Senior Member

Od: 12.2003

Stary 08.01.2016, 14:39
Zagotowałem się po tym wywiadzie. Modern futboł ....a ich wszystkich mac.
Tylko Wisła!
Odpowiedz cytując
Gero
Senior Member

Od: 02.2003

Stary 08.01.2016, 14:41
KH będzie się rozwijał w 7... Nie chciał w Wiśle to kij mu w d jak Batorego komin i niech nie pierdół nie gada
Odpowiedz cytując
Sardyn
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2005

Stary 08.01.2016, 14:45
Był już taki i gra jeszcze w piłkę. Nawet sektorówkę mu poświęcono. Handzlik dołączył do Surmy.
Odpowiedz cytując
fialo
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 08.01.2016, 14:52
Na spokojnie dziś.

Szkoda chłopaka, bo mu kurvva menedżerska zawróciła w głowie, obiecała niewiadomo co w Legii, ile to nie będzie grał itd. Widziałem KH w kilku meczach rezerw i CLJ. Nie powiem - technicznie ułożony chłopak bardzo dobrze. Tylko co z tego, jak fizycznie bardzo odstaje. Nie ma nawet 1.70m wzrostu i jest bardzo szczupły, więc nie ma najmniejszych szans na grę w Ekstraklasie w Legii Warszawa, gdzie rusek preferuje bardzo mocno fizyczny styl gry, oparty na doświadczonych zawodnikach, co zresztą potwierdzały jego wypowiedzi - cytuję - "on nie będzie robił za niańkę". Niestety, menedżerowie (co zresztą sam podkreślił w wywiadzie) to kurvvy ierwszej wody i ewidentnie tak było i teraz. Naopowiadali mu niewiadomo czego, obiecali "rozwój" w Legii, a że gość raczej nie kibicowski tylko "piłkarski" łyknął to jak gówniarz - szkoda tylko, że ojciec też dał się wciągnąć w te menedżerskie gierki.

Był taki jeden talent z Amicii Wronki - Miłosz Kozak się nazywał. Też miał opinię wonderkinda i mu też Leśny zawrócił we łbie. Minło 1.5 roku od transferu - gość bez debiutu w ekstraklasie - na codzień CLJ, rzadziej III liga i rezerwy.

Konradzie Handzliku - postąpiłeś bardzo niemądrze.

Powodzenia nie życzę.
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly

Listen fucking stars - you're breaking our hearts!!
Odpowiedz cytując
filoo
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 08.01.2016, 14:56
Ej rozkmińcie. Chyba podstawą w całym zamieszaniu z Handzlikiem jest jego menago! Nie wiem który dokładnie, ale jeśli przeczytamy, że " Była to decyzja wspólna (moja, rodziców i menadżera )" to kto jest największym cwaniakiem w tym zajściu? czy to było tak, że Ojciec Konrada wymyślił ległe, a może szanowna Mama? nie to jakiś jebaniutki menadżer. Pewnie, Wszystko rozbija się o kasę, ale powiedzmy sobie szczerze, młody zawodnik został dobrze przygotowany przez menago. 'Konrad jeśli pójdziesz do Warszawy masz wspaniałą szansę na rozwój' to jest słowo-klucz, którym typ przekonał młodego zawodnika. chvj, że wszyscy z klubu ze stolicy będą patrzeć na Cb jak na zdrajce, frajera itp, nic nawet, że legła zatrudnia co roku ( prawie) napastnika za ciężkie pieniądze, który strzela dużo bramek, nie ważne, że trener na kluczowej pozycji jasno określił, że nie będzie brać nikogo z młodszych, tylko stawia na pewniaków, nie przejmuj się tym, że w końcu jeśli ktoś będzie chciał w końcu dać szansę młodemu, to masz jeszcze do pokonania miejscowych zawodnikó, którzy jak sądzę, są bardzo zmotywowani.
Wspaniała szansa na rozwój.....Katowice

klub ze stolicy podpisał dziś kontrakt z 20letnim zawodnikiem z Puław, Konrad Twoja pozycja wyjściowa jest więc wyśmienita.
Ostatnio edytowane przez filoo : 08.01.2016 o godz. 15:08.
Take me down
To the paradise city
Where the grass is green
And the girls are pretty
Oh, won't you please take me home

G 'n' R
Odpowiedz cytując
dj_ibutti
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 08.01.2016, 15:31
Rozwijał w Wawie, to on będzie co najwyżej dywan przed Nikolicem....

Jakby mu zależało na Wiśle i rozwoju (!), to poprosiłby Wisłę, żeby go wypożyczyli gdzieś. W słabej kadrowo Wiśle nie ma szans na grę, więc przechodzi do mocarnej Legii bo tam bedzie mial wieksze szanse? Jakby jeszcze powiedzial, że idzie do (L) bo chce się czegoś nauczyć od lepszych zawodników, albo po prostu nie ściemniał i powiedział "piłka to mój zawód, muszę zarabiać", to bym go szanował. Tak jest dla mnie większym śmieciem niż Kokoszka.
KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
Odpowiedz cytując
manson777
Senior Member

Stary 08.01.2016, 15:31
filoo napisał(a):Wyświetl post
Ej rozkmińcie. Chyba podstawą w całym zamieszaniu z Handzlikiem jest jego menago! Nie wiem który dokładnie, ale jeśli przeczytamy, że " Była to decyzja wspólna (moja, rodziców i menadżera )" to kto jest największym cwaniakiem w tym zajściu? czy to było tak, że Ojciec Konrada wymyślił ległe, a może szanowna Mama? nie to jakiś jebaniutki menadżer. Pewnie, Wszystko rozbija się o kasę, ale powiedzmy sobie szczerze, młody zawodnik został dobrze przygotowany przez menago. 'Konrad jeśli pójdziesz do Warszawy masz wspaniałą szansę na rozwój' to jest słowo-klucz, którym typ przekonał młodego zawodnika. chvj, że wszyscy z klubu ze stolicy będą patrzeć na Cb jak na zdrajce, frajera itp, nic nawet, że legła zatrudnia co roku ( prawie) napastnika za ciężkie pieniądze, który strzela dużo bramek, nie ważne, że trener na kluczowej pozycji jasno określił, że nie będzie brać nikogo z młodszych, tylko stawia na pewniaków, nie przejmuj się tym, że w końcu jeśli ktoś będzie chciał w końcu dać szansę młodemu, to masz jeszcze do pokonania miejscowych zawodnikó, którzy jak sądzę, są bardzo zmotywowani.
Wspaniała szansa na rozwój.....Katowice

klub ze stolicy podpisał dziś kontrakt z 20letnim zawodnikiem z Puław, Konrad Twoja pozycja wyjściowa jest więc wyśmienita.

Bolek Bartłomiej
i

Odpowiedz cytując
mee
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 08.01.2016, 15:43
Hm, są tylko 2 możliwości: albo taki dobry, albo wyjątkowo mało rozgarnięty. Takie życie.
Odpowiedz cytując
17wojownik
Member

Od: 10.2015

Stary 08.01.2016, 17:21
"Denerwuje mnie tylko to jak zarzucają mi ludzie ze zrobiłem to dla pieniędzy . Absolutnie nie ."

Przepraszam bardzo, ale nie wierzę w taką bajeczkę. Wisła dawała mu 500 zł, Legia dawała 300 zł, (wstawcie obojętnie jakie kwoty tak, aby wiślacka była wyższa), ale ten szlachetny wiślak, który marzy o powrocie do Krakowa odrzucił lepszą wiślacką kasę i poszedł się rozwijać.

Oczywiście, że Legia dawała mu lepszą kasę. IMO prawdziwa odpowiedź powinna brzmieć: poszedłem do Legii NIE TYLKO dlatego, że zaproponowali mi lepszy hajs.

A ten rozwój, to stawiam dolary przeciwko orzechom, że będzie w III-ligowych rezerwach Legii albo na wypożyczeniu - co najmniej do końca jego wieku juniora. Nie sądzę, aby zadebiutował w Legii A do 30.06.2017.
Odpowiedz cytując
shaggy
Senior Member

Stary 08.01.2016, 18:49
Najpierw cytaty:
Piotr Dunin-Suligostowski: "Handzlik ma podpisany z nami kontrakt do czerwca br. Prowadzone były z nim rozmowy o podpisaniu nowego. Zaproponowaliśmy mu godne warunki, a na dziś jesteśmy w posiadaniu informacji, która pojawiła się w mediach, o związaniu się tego zawodnika z innym klubem. Jeśli komu kończy się kontrakt i przy zaproponowanych bardzo dobrych warunkach ich nie przyjmuje, to zawsze istnieje opcja, że może wybrać inne miejsce, inny klub. I może gdzieś indziej dostanie większe pieniądze? To był wybór, jakiego dokonał zawodnik. Takie są na dziś realia i takie mamy informacje.
Myśmy ze swojej strony zrobiliśmy wszystko, aby go zatrzymać, bo uważaliśmy, że jest z Wisłą i z Krakowem mocno związany. Ale wybór należał do niego i do jego agenta
- przyznał prezes Wisły.

Konrad Handzlik: " Byłem przygotowany na różne słowa płynące od kibiców Wisły. Rozumiem podejście fanów, bo byłem wychowankiem klubu…Zdawałem sobie sprawę z tego, co mnie czeka, ale poszedłem rozsądną drogę i uważam, że wybrałem dobrze. W Legii mam większe perspektywy i większe pole manewru w kontekście swojego rozwoju"

Teraz trochę faktów i niepotwierdzonych plotek:
Wisła od dość dawna zabiegała o przedłużenie umowy z Handzlikiem. Jeszcze za prezesury Gaszyńskiego kilka razy temat był poruszany jednak piłkarz i jego menadżer odkładali temat na później. Wisła kilkukrotnie prosiła o ustosunkowanie się piłkarza i menadżera do przedstawionej umowy lub przedstawienie warunków piłkarza.
W połowie poprzedniego roku Wisła już zdawała sobie sprawę, że piłkarz i menadżer mają już konkretny plan na karierę piłkarza i w planie tym nie ma miejsca dla Wisły, pomimo tego przedstawiono kolejną ofertę dla zawodnika. Oferta ponownie został bez odzewu.
W Warszawie już w październiku listopadzie byli pewni że piłkarz Wisły wybierze ich ofertę i zgodnie z prawem na pół roku przed końcem umowy złoży podpis pod kontraktem.
Przed piłkarzem oczywiście rozpostarte zostały bajeczne perspektywy rozwoju, dużą rolę odegrał menadżer piłkarza który od początku do końca stawiał sobie za cel wyciągniecie piłkarza z Wisły. Strony ustaliły też że pierwszy rok w Legii piłkarz spędzi na wypożyczeniu (Legia będzie chciała piłkarza mieć u siebie już w zimie) wstępnie piłkarz dostał zapewnienie że będzie miał okazję pokazać się w I lidze w w Zagłębiu Sosnowiec.
Swoją rolę choć bardziej marginalną odegrał Rafał Janas trener kadry U-18 który w swojej opinii przekazanej piłkarzowi stwierdził że przejście do Legii będzie dla piłkarza korzystniejsze niż dalszy rozwój w Krakowie.
Na pozyskaniu piłkarza szczególnie zależało Leśnodorskiemu nie tylko ze względu na jego talent ale na pokazanie lidze że Legia może w tej lidze mieć każdego kogo chce.
Handzlik jeszcze w końcówce poprzedniego roku był w Warszawie gdzie perspektywy rozwoju rysował mu sam dyr akademii Legii Pan Mazurek.

Reasumując: Wisła zrobiła naprawdę wiele aby Handzlik został w Krakowie. Góra pamiętając sytuację ze Stolarskim dużo wcześniej zaczęła pracować nad nową umową niestety druga strona od początku miała inny plan na załatwienie sprawy.

Powyższy opis sytuacji nie musi być w 100% odzwierciedleniem tego jak sytuacja przebiegała naprawdę jednak z informacji które mam tak to się mniej więcej odbywało.

PS:
shaggy napisał(a):Wyświetl post
Na pozyskaniu piłkarza szczególnie zależało Leśnodorskiemu nie tylko ze względu na jego talent ale na pokazanie lidze że Legia może w tej lidze mieć każdego kogo chce.
Nieoficjalna strona legii czyli wesz(7)lo podała że Hamalainen na badaniach w Warszawie.
Potwierdza się to, że Koralikowi szczególną frajdę sprawia sprowadzanie piłkarzy Lecha Polonii Widzewa czy Wisły skoro zdecydował się przepłacic i uczynic najlepiej opłacanym pilkarzem Fina z pensją na poziomie ok 450 tys euro + kwota za podpis ok 100 tys
Ostatnio edytowane przez shaggy : 08.01.2016 o godz. 19:37.
Odpowiedz cytując
leszekm
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 08.01.2016, 20:16
Poledica ujawnia kulisy "sprawy Jovanicia" przeciwko Wiśle!

http://www.futbolnews.pl/newsroom/73...rzeciwko-wisle
Odpowiedz cytując
WhiteDoctor
Senior Member

Od: 04.2011

Stary 08.01.2016, 23:39
dać chłopakowi mocny trening przez te pół roku(bieganko po Błoniach itp) i oczywiście wszystkie mecze poza kadrę ot taki mały rewanż za pełnie honoru, lojalności i przywiązania
Odpowiedz cytując
bódyń
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 09.01.2016, 07:33
leszekm napisał(a):Wyświetl post

I zamiast placic 200k E placimy 500kE. Tak samo bylo z Wilkiem. Bednarz mimo, ze uczelnie konczyl w Katowicach to dyplom prawnika kupil chyba na Kleparzu w Krakowie.
Odpowiedz cytując
wolfu
Senior Member

Od: 09.2014

Stary 09.01.2016, 12:12
https://www.youtube.com/watch?v=S5Vi2zPMXgc
Odpowiedz cytując
Rustin
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 09.01.2016, 12:39
Co do Handzlika, nie usprawiedliwiajcie go na siłę. Nawet jeśli manager nagadał mu głupot, to on nie ma swojego rozumu? Nie potrafi myśleć czy młodzież jest już tak głupia, że jedyne co potrafi to oglądać kwejki i klikać "like"? Poszedł dla kasy i tyle, skończy jak wcześniej wymienieni "gwiazdorzy". Jak dobrze pójdzie i Lechia nadal będzie kupować co tylko można, to skończy u nich, co będzie dla niego i tak wyróżnieniem.
Zero szacunku dla tego typu kopaczy.
Wisła ponad wszystko
Odpowiedz cytując
shaggy
Senior Member

Stary 09.01.2016, 13:00
Rustin napisał(a):Wyświetl post
Co do Handzlika, nie usprawiedliwiajcie go na siłę. Nawet jeśli manager nagadał mu głupot, to on nie ma swojego rozumu? Nie potrafi myśleć czy młodzież jest już tak głupia, że jedyne co potrafi to oglądać kwejki i klikać "like"? Poszedł dla kasy i tyle, skończy jak wcześniej wymienieni "gwiazdorzy". Jak dobrze pójdzie i Lechia nadal będzie kupować co tylko można, to skończy u nich, co będzie dla niego i tak wyróżnieniem.
Zero szacunku dla tego typu kopaczy.
Chyba nikt o zdrowych zmysłach go nie usprawiedliwia. Wiślak z krwi i kości menadżerowi namawiającemu by wypiął się na Białą Gwiazdę powiedziałby twarde NIE. Natomiast w tym przypadku i menago i piłkarz szli pod rekę.
Najgorsze jest to o czym nie napisałem wcześniej, że niektórzy w Wiśle nie dawali wiary w kontuzji piłkarza przez która w końcówce rundy nie zawsze mógł być brany pod uwagę przez trenera przy kompletowaniu kadry. Tym bardziej że kontuzja na którą uskarżał się pilkarz nie była łatwa w diagnozie.

Ale nie chcę siać plotek i półprawd. Jak było tak było. Życzę mu aby został piłkarzem na miarę np. Terleckiego... Macieja Terleckiego albo Dawida Janczyka
Odpowiedz cytując
Dzimi
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 09.01.2016, 14:11
leszekm napisał(a):Wyświetl post

4 zaległe pensje to 60 tyś Euro. Czyli za cały sezon zarabiał 180 tysiecy Euro. Tak jak pisałem w innym temacie, chory był ktoś kto dał taki kontrakt noł-nejmowi na ławkę, i nawet nie uzależnił zarobków od wyników sportowych.
Odpowiedz cytując
Babba
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 09.01.2016, 15:01
O jakim rozwoju Handzlik mówi?
Oto ile grają tam młodzi:

"Legia Warszawa – 2 piłkarzy – w sumie 390 minut na boisku
Rafał Makowski – 19 lat – 7 meczów, 345 minut – debiutant
Adam Ryczkowski – 18 lat – 1 mecz, 45 minut"

Dla porównania(również szalone liczby..no ale znamy naszą sytuację):
"Wisła Kraków – 6 piłkarzy – w sumie 496 minut na boisku
Jakub Bartosz – 19 lat – 3 mecze, 251 minut
Konrad Handzlik – 17 lat – 1 mecz, 1 minuta – debiutant
Kamil Kuczak – 19 lat – 4 mecze, 119 minut – debiutant
Krystian Kujawa – 19 lat – 1 mecz, 74 minuty – debiutant
Grzegorz Marszalik – 19 lat – 4 mecze, 35 minut – debiutant
Jakub Mordec – 19 lat – 1 mecz, 16 minut – debiutant"
Odpowiedz cytując
Mysciak
Senior Member

Od: 05.2015

Stary 09.01.2016, 15:43
Już się nie spuszczajcie tak nad tym jak Wisła daje szanse młodym, bo jakby nie plaga kontuzji i brak zawodników do grania to wszyscy juniorzy rozegrali max 15 minut łącznie.
Odpowiedz cytując
gypsy
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 09.01.2016, 15:47
"jakby nie brak zawodników" - no ale w obecnej Wiśle brak zawodników jest stanem permanentnym i Handzlik na pewno miałby łatwiej o skład (może nie pierwszy ale zawsze jakieś minuty po przerwie) niż w legii. Choć ktoś zwrócił tutaj uwagę na jego mało atletyczną sylwetkę - to mógłby być problem i w warszawie też będzie.
Odpowiedz cytując
silver03
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 09.01.2016, 16:00
Każdy wie, że Handzlik poszedł za kasą, nie ma co się oszukiwać. Jego wybór.
Odpowiedz cytując
Mysciak
Senior Member

Od: 05.2015

Stary 09.01.2016, 16:04
Otóż nie do końca. W tamtej rundzie dopóki nie było kontuzji trener obracał się w około 14-15 zawodnikach ( nie chce mi się dokładniej liczyć). Teraz dochodzą Drzazga, Małecki, Ondrasek, może Pietrzak i mówią coś jeszcze o wzmocnieniach. Teraz już jest szersza ławka i juniorzy mogą niei wchodzić nawet na te ostatnie 5 minut.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów