The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
jendrus
Senior Member

Od: 09.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 08.01.2016, 00:06
dostal kontrakt to poszedł nie jego wina ze u nas jest taki burdel i sie rezerw nie szkoli. Dobrze ze poszel do l niz do sraxy. Wiec nie siadajcie tak na niego tylko trźeba zyczyc zeby kariere zrobil. A co do maleckiego paranoja pchaja sie z gwiazdorkiem ktory ma swoje zagrania i tez swoje zarabia, to juz bogus lepszy jest.
lks Termalica Bruk-Bet Nieciecza - legła W-wa 3:0
Odpowiedz cytując
Wesoły Romek
Senior Member

Od: 02.2010

Stary 08.01.2016, 00:11
Życzysz mu kariery w legii? Nazywasz Wisłę burdelem? Kim Ty k... jesteś p...?
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 08.01.2016, 00:12
tofik napisał(a):Wyświetl post
Czy oni powariowali z tym Małeckim ?! Przeciez to sa kpiny dlaczego nie poszulac kogos rokujacego ?
Zdaje się że odszedł dziś do krawaciarzy

jendrus napisał(a):Wyświetl post
dostal kontrakt to poszedł nie jego wina ze u nas jest taki burdel i sie rezerw nie szkoli. Dobrze ze poszel do l niz do sraxy. Wiec nie siadajcie tak na niego tylko trźeba zyczyc zeby kariere zrobil. A co do maleckiego paranoja pchaja sie z gwiazdorkiem ktory ma swoje zagrania i tez swoje zarabia, to juz bogus lepszy jest.
Coś z głową nie tak?
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
Festence
Senior Member

Od: 04.2012

Stary 08.01.2016, 00:22
Stolarski do Lechii
Zając do scyzorów
Handzlik do legii...

to co, następny do żydów

krzyżyk na drogę, nie byli godni Białej Gwiazdy.
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2009

Stary 08.01.2016, 00:25
jendrus napisał(a):Wyświetl post
Chlopie ogarnij bajere, bo sie rozmywasz i .......isz takie farmazony, ze glowa boli.

Z jednej strony chcesz zyczyc tej ....zie Handzikowi kariery po czesci zwalajac wine na burdel w klubie. A z drugiej strony gardzisz Maleckim i jego przyjscie nazywasz paranoja?!

Poszedl bo jest zwykla .....a, ktorej w glowie torebki i galerie a nie rozwijanie swojej kariery. Ledwo podniusl dupke z lawki i juz zlozyl podpis na kontrakcie z warszawskim alfonsem.
Takie zachowania trzeba tepic a cieplym moczem lzlewac podobne postawy. I nie zeby temu Handzikowi bylo przykro, bo to ....a niewierna, fajszywa i lasa na drobne. Tylko ku przestrodze tym mlodym, ktorym w glowie moga chodzic podobne pomysly.

A ty mu zycz powodzenia, jak debil bez zasad.

tofik napisał(a):Wyświetl post
Czy oni powariowali z tym Małeckim ?! Przeciez to sa kpiny dlaczego nie poszulac kogos rokujacego ?
Rokujacy wlasnie poszedl sobie na Pendolino do Warszawy.

Powariowali to co po niektorzy, nakarmieni glodnymi kawalkami biedoty o rokujacych i mlodych zawodnikach blakajacych sie gdzies po kartoflowiskach.
I co to znaczy rokujacy? Ze kiedys sprzedamy go za kilka baniek ojro na zachod czy kiedys wzniesie puchar LM w barwach Wisly?

Wiec zeby kogos sprzedac to najpierw trzeba go wykreowac. A w obecnej druzynie nawet Cubasa by wygladal jak Jankowski, bo po prostu nie ma z kim sie wybic i nie ma z kim rozwijac siebie i druzyny. Na wlasny podworku rozwijamy grczy legii lub amiki. Zeby zarobic trzeba grac w pucharach. Obecnie to my mozemy wykreowac obronce lub bramkarza, maja w huj roboty i nawet kilka wpadek wyglada o niebo lepiej niz kilka blyskow na bezrobociu z przodu.

Jesli liczysz na przyszlego kapitana, ostoje druzyny to zycze powodzenia. Zeby kogos zatrzymac to trzeba miec kase i sowicie oplacony kontrakt zawodnika. Raczej u nas z tym ciezko, i pogonimy kazdego , jesli na na stole pojawi sie kilka setek euro.

Dlatego w obecnej naszej sytuacji, trzeba skupic sie na wzmocnieniu druzyny, zbudowania szkieletu. Pozniej mozna zajac sie ubiorem i pozostalymi blyskotkami.

PS
Jesli chcesz miec zajebiste rybki to najpierw ogarniasz akwarium, rafe koralowa i srodowisko cieplych wod morskich a pozniej kilka flagowych wariatow twojego zbiornika. Z czasem dokladajac nowe kolorowe gatunki....

Mozna tez zapodac sloik z zamkiem na piasku i kawalkiem drewna z parku. Dorzucic gupiki, glonojady, neonki lub parke bojownikow...i ogladac jak sie .......a, gonia na okrete oraz zajadaja brud z szyb akwariowych...przegrywajac walke z inwazja slimakow. A jak sie zachce upiekszyc srodowisko np. wpuszczajac welona to najpierw go ojebia z pletw a na koniec w.......a, z czystej przyjemnosci.
Ostatnio edytowane przez Dariook : 08.01.2016 o godz. 01:30.
Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA.

Cytat:
To może zmieńmy to podejście w tej naszej wiślackiej rodzinie. Łatwo jest bowiem na kogoś wylewać pomyje, ale jak później człowiek się obroni, to smród zostaje.
Radek Sobolewski
Odpowiedz cytując
wislak1995
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 08.01.2016, 00:40
Ja tam spokojnie podchodzę do sytuacji z Handzlikiem. Po prostu odchodzi od nas kolejny zdolny junior. Jednak ja bym tam jeszcze wstawił 'podobno'. Ile już było takich sytuacji? Pierwsze z głowy: Stolarski, Zając. Dalej: Leszczak, Lech, Buksa, Lucas itd. Pewne nadzieje wiązano nawet z Brudem czy też Kowalskim. Sytuacje i oczekiwanie może nie identyczne, ale w pewnym stopniu zbliżone.
Ostatnimi czasy odbiór jest jednak podobny: 'Wisła nie dba oraz nie stwarza odpowiednich warunków młodemu. Nie daje szansy przez co ten odchodzi' A może po prostu nie warto na nich stawiać? Owszem, nie wykluczone że jeszcze będziemy żałować odejścia ostatnich juniorów i właśnie Handzlika. Tym bardziej że mówimy o polskiej lidze. Kilku starszych się 'ogarnęło' np. Trela, Kurto czy też Mąka. Pozostaje jednak wierzyć, że ludzie odpowiadający za to aby zatrzymać tych 'super zdolnych' zrobili wszystko co należało zrobić.
Na żadnym jednak się nie 'przejechaliśmy' dlatego nie ma co za nimi płakać. (Chyba, że o kimś zapomniałem, ale wątpie;D)
Odpowiedz cytując
Dzimi
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 08.01.2016, 00:59
dynek.pl napisał(a):Wyświetl post
No to faktycznie wszystko jest na jak najlepszej drodze. Nie widziałem Handzlika na oczy ale wystarczy mi, ze widziałem Małeckiego i zdecydowanie wolałbym żebyśmy ogrywali tego pierwszego.
Sądzę identycznie i popieram wypowiedź
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 08.01.2016, 01:06
Małecki - w formie nie jest, charakter wiadomo jaki ma ale obecnie Wisła znajduje się w takim punkcie, że to raczej transakcja korzystna dla obu stron. My musimy po prostu nabyć kilku zawodników żeby złożyć normalną 18stkę meczową, my musimy mieć tych zawodników więcej niż 11 bo niedługo to młodzi nie będą od kogo mieli z kogo brać przykładu wchodząc w seniorską piłkę w Wiśle. A lepszy moim zdaniem taki Małecki, którego wiemy na co stać piłkarsko niż kolejny szrot z zagranicy, który rok się będzie ogrywał a po roku okaże się że się nie nadaje do Wisły.

A jeśli już jesteśmy przy młodych to sposób na ich zatrzymywanie jest jeden. Nie wierzę, że chłopaki, wychowankowie uciekają stąd bo nagle mają na Wisłę wyjebane. Owszem, pójście do Korony czy Legii to nieciekawe rozwiązanie ale pomińmy to. Moim zdaniem oni nie wierzą, że w tej Wiśle mogą w przyszłości grać dlatego szukają alternatywy. Przykłady Małeckiego, Chrapka, Brożków, Mączyńskiego Burligi pokazują, że na młodych warto stawiać. Jasne, nie każdy z tych piłkarzy został wirtuozem futbolu, jedni zrobili mniejszą inni większą karierę, jedni osiągnęli powiedzmy poziom europejski, kadrowy (international level ) inii (Bury, Mały) zostali wyrobnikami ekstraklasowymi ale potrafili też zabłysnąć (jak chociażby ten gol Małego z Cypryjczykami). Nie każdy zawodnik rozwija się tak samo, jeden robi progres do 18 roku życia i później słabo się rozwija, inny zrobi progres widoczny po 23 roku życia przykładowo. Trzeba to zrozumieć i zaakceptować. Nie jesteśmy Barceloną czy Realem żeby móc sobie pozwolić na rezygnacje z każdego piłkarza bo do 20 roku życia nie jest wielkim talentem.

A, ten sposób, bo miałem o nim powiedzieć. Sposób? Sposób jest ....a bardzo łatwy! Jakikolwiek poziom sportowy by nie reprezentował ten nasz największy juniorski talent numer 1, 2 czy 3 w juniorach. To własnie tym najlepszym 2-3 chłopakom powinno się dawać grać w pierwszej drużynie jak już skończą 17 lat - czy nawet 18stu jak już ma ten kontrakt seniorski to wtedy go nikt nie podkupi jak się 2 razy dobrze pokaże jako 17sto latek. I .... mnie obchodzi, że niby by odstawali od reszty. Wcale by nie odstawali bo w polskiej ekstraklasie przede wszystkim ambicja odgrywa rolę więc taki chłopak naładowany pozytywnie by dawał radę. I jakie są z tego plusy?
-chłop wie, że ma szansę grać w seniorskiej kadrze, krócej lub dłużej - boisko zweryfikuje. Ma więc motywację
-motywację mają wszyscy inni młodsi skoro widzą, że ich starszy kolega mógł to i oni dadzą radę
-boisko weryfikuje takiego piłkarza więc wiemy na czym stoimy. Można wtedy, że tak powiem manipulować jego kontraktem, skoro gra średnio to na wejściu będzie wiedział, że nie dostanie wielkiej kasy, z kolei jeśli gra dobrze to Wisła mogłaby w nagrodę dać mu dobry kontrakt jak na jego wiek
-nie wierzę, że w ten sposób żaden piłkarz by się nie przebił bo już wyżej podawałem przykłady naszych Chrapków czy Burligów. Czyli kolejny plus, mamy piłkarza lepszego lub gorszego do kadry, którego łączy z Wisłą coraz większa więź czyli takiego, który w ciężkich czasach prędzej pomoże niż obcy

I w ten sposób co 2-3 lata można by postawić na tych 2-3 najlepszych juniorów. Tyle i aż tyle. Młodziak się nie sprawdził zupełnie przez te 2-3 lata to można go zwolnić/wypożyczyć - niech się rozwija w 1 lidze, może zrobi tam taki progres jak Bury lub Mąka - to zwalniamy miejsce w 1 kadrze dla kolejnych juniorów.
Oczywiście następstwem tego musiałoby być to, że później taki 20-22 latek ma w tej Wiśle grać lub grywać i wtedy nie trzeba ściągać szrotu z zagranicy. Na prawdę nie wierzycie w to, że taki nasz pierwszy lepszy utalentowany junior nie jest lepszy niż masa szrotu, który przetestowaliśmy, sciągnęliśmy z zagranicy?

Taki oto sposób, tylko ....a dlaczego w klubie nikt tego nie ogarnia?!
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
Zwitter
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 08.01.2016, 01:07
Od razu mi się przypomniało jak kilka/kilkanaście lat temu Cupiał môwił, że on może wyłożyć kilkanaście milionów na bazę treningową, kilka boisk ze sztuczną murawą i tym podobne, ale nie wiadomo, czy nie przyjdzie jakiś menadżer i nie zamiesza mlłodemu w głowie i ten odejdzie np. do takiej Legii.
W prawdzie on bazy nie wybudował, ale sprawdziło się niestety.
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 08.01.2016, 01:11
Cytat:
Od razu mi się przypomniało jak kilka/kilkanaście lat temu Cupiał môwił, że on może wyłożyć kilkanaście milionów na bazę treningową, kilka boisk ze sztuczną murawą i tym podobne, ale nie wiadomo, czy nie przyjdzie jakiś menadżer i nie zamiesza mlłodemu w głowie i ten odejdzie np. do takiej Legii.
W prawdzie on bazy nie wybudował, ale sprawdziło się niestety.
To jest taka samospełniająca się wypowiedź. Jak się czegoś bardzo chce to się to ma. Cupiał i Wisła dążą do tego aby juniorzy stąd uciekali to uciekają. Zastanówmy się nad jednym.
Po pierwsze jakoś nie słyszałem aby tak ochoczo juniorzy uciekali z innych polskich klubów. Dlaczego więc w Wiśle to jest taki problem?
Po drugie skoro tych juniorów podbierają nam kluby ekstraklasowe to znaczy, że widzą w nich jaką nadzieję. Można więc twierdzić, że w ich ocenie (skautów z tych klubów) ci piłkarze rokują dobrze na przyszłość. Tym bardziej więc szkoda ich tracić bo wystarczyłoby im dać szanse. Przytrzymać do 22 roku życia i wtedy już mniej więcej mamy obraz na co będzie realnie stać takiego kopacza w przyszłości na boisku.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
For_FuN_
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 08.01.2016, 01:44
Dramat z tym Małeckim. Gość bez charakteru, ale przede wszystkim bez żadnych atutów piłkarskich i to od kilku lat(zakończył karierę przed wyjazdem do Turcji). Jeżeli będzie zarabiał do tych 5 tys. zł, to ok, bo takie sumy płaci się w I-szej lidze(a to jest jego poziom). Nie wiem tylko po kiego ktoś taki, bo goli czy asyst nie będzie.
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 08.01.2016, 02:03
Dariook - rokujacego bramki badz asysty. Zawodnik bezproduktywny nie wiem czym moze byc uzasadniony taki transfer. No jestem przeciwnikiem takiego ruchu i tyle. Ale jesli do niego dojdzie, wiadomo, ze zycze mu powrotu do formy, choc w niego nie wierze.
Ostatnio edytowane przez tofik : 08.01.2016 o godz. 02:07.
..
Odpowiedz cytując
Rob_Zombie
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 08.01.2016, 05:41
W Szczecinie strzelają korki od szampanów... Choćby piątka na miesiąc to piątka stracona. Trza było tę kasę zamiast Małeckiemu dać Handzlikowi, przynajmniej byłaby jakakolwiek szansa na gola/asystę. Przykro mi iż jestem świadkiem takiej degrengolady i konsekwentnego dążenia do 1. ligi...
"(...)Był oskarżony o organizowanie w sezonie 2003/2004 wśród piłkarzy zrzutki pieniędzy, z których później opłacali sędziów pomagających Kolporterowi Koronie w awansie do II ligi. W trakcie śledztwa prowadzonego w ubiegłym roku przez wrocławską prokuraturę obaj przyznali się do winy(...)"
"(...)wciągał w handel meczami i młodych, i starych, i Polaków, i obcokrajowców, i tych, którzy na kupowanie wyników mieli, i tych, którzy nie mieli (tym przecież pożyczał).(...)"
Odpowiedz cytując
mr_kwolf
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 08.01.2016, 06:45
Jaroo1 napisał(a):Wyświetl post
To jest taka samospełniająca się wypowiedź. Jak się czegoś bardzo chce to się to ma. Cupiał i Wisła dążą do tego aby juniorzy stąd uciekali to uciekają. Zastanówmy się nad jednym.
Po pierwsze jakoś nie słyszałem aby tak ochoczo juniorzy uciekali z innych polskich klubów. Dlaczego więc w Wiśle to jest taki problem?
Po drugie skoro tych juniorów podbierają nam kluby ekstraklasowe to znaczy, że widzą w nich jaką nadzieję. Można więc twierdzić, że w ich ocenie (skautów z tych klubów) ci piłkarze rokują dobrze na przyszłość. Tym bardziej więc szkoda ich tracić bo wystarczyłoby im dać szanse. Przytrzymać do 22 roku życia i wtedy już mniej więcej mamy obraz na co będzie realnie stać takiego kopacza w przyszłości na boisku.
Przecież z Lecha też podobnie uciekają. Bereszynski, Bielik, Kozak. Trzeba się przyzwyczajać że Legia zaczyna być hegemonem finansowym na polskiej scenie.
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
Odpowiedz cytując
tomasz_19
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 08.01.2016, 07:31
Małecki przychodzi, żeby robić "atmosferę" w zespole.
"Ludzie są tacy głupi, że to działa. Niesamowite!" - M.M.
J***Ć pis!!!
Odpowiedz cytując
filipowski
Member

Od: 06.2013

Stary 08.01.2016, 07:51
Bardzo dobra decyzja z Małeckim,potrzebujemy piłkarzy z jajami.Kto u nas w drużynie ma jaja ? Głowacki Burliga, reszta to ciepłe kluchy albo zwyczajne pipeczki które mają w dupie,że przegrywamy mecze.
Skoro nie stać nas na ściąganie piłkarzy z dobrą techniką to ściągajmy walczaków i takich dla których ten klub będzie ważny .
Nie sądzę żeby piłkarsko Małecki okazał się niewypałem,utkwił mi w pamięci jego powrót po kontuzji i mecz w Poznaniu(?) odbiór piłki w środku i prostopadłe zagranie po którym padła bramka dla Pogoni.

ps : akcja Małego http://ekstraklasa.tv/bramki/lech-po...afia-do/v4ssld
Odpowiedz cytując
Heero
Senior Member

Od: 02.2007

Stary 08.01.2016, 08:11
Nigdy nie widziałem Handzlika w akcji, tylko słyszałem pozytywne opinie na jego temat. Gdyby rzeczywiście był tak utalentowany, biłyby się o niego kluby z Zachodu jak ostatnio o bramkarza Ruchu.

Jednak jedna rzecz mnie wkurza - chłopak gra w Wiśle od dzieciaka, a ucieka przy pierwszej nadarzającej się okazji. A co zrobił Linetty z kuchenek? Mógł odejść za darmo, kończył mu się kontrakt, ale wolał go przedłużyć i pozwolić klubowi zarobić w przyszłości - to jest zachowanie godne wychowanka.

Jest też oczywiście druga strona medalu - ciągłe gadanie o wąskiej kadrze, a nie dawanie szansy młodym, którzy mają sukcesy w juniorach i/lub są reprezentantami młodzieżówek. Końcówka rundy pokazała jednak (oczywiście z konieczności), że coś się w tym aspekcie zaczęło zmieniać. Do tego doszedł trener Pawłowski, który kilku chłopaków z juniorów wprowadził do pierwszej drużyny Śląska.
Jestem z Krakowa i jestem z tego dumny!
Odpowiedz cytując
KOMINEK
ANAJNARAB

Stary 08.01.2016, 08:26
filipowski napisał(a):Wyświetl post
Bardzo dobra decyzja z Małeckim,potrzebujemy piłkarzy z jajami.Kto u nas w drużynie ma jaja ? Głowacki Burliga, reszta to ciepłe kluchy albo zwyczajne pipeczki które mają w dupie,że przegrywamy mecze.
No ja też pamiętam:
jak odsyłał kibiców na drugą stronę błoń
jak potrafił odmówić trenerowi wyjścia na boisko
jak się pięknie pożegnał z nami w jego ostatnim meczy na Reymonta
jak w Pogoni stwierdził że tu dopiero dostaje szansę.

Dla mnie gościu z jajami to Sobol, Głowa którzy może nie mają wspaniałych dziar i nie liżą d..py kibicom ale mają swoje zdanie i widać że Wisła to ich dom.
Odpowiedz cytując
siemstein
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 08.01.2016, 08:26
Może i Handzlik jest utalentowany, ale jak widać na przykładzie Stolarskiego, talent to nie wszystko. W pogoni za hajsem daleko nikt nie zaszedł. Wiem, że młody, że rodzice i agent, ale czy zawsze tak można młodych tłumaczyć? Spójrzcie za granicę. Piłkarze w wieku 17-18 lat grają już w pierwszych drużynach swojego klubu. Handzlik podjął najgorszą z możliwych decyzję, bo mimo że Legia w teorii dba o młodych, w praktyce w rundzie jesiennej nawet Wisła rozegrała juniorami więcej minut niż Legia. A dodając jeszcze to, że w Legii jest większa konkurencja... Jak dla mnie decyzja zupełnie bezsensowna, no chyba, że sensem są pieniądze. Pieniądze teraz mogą być, a w przyszłości bez rozwoju dostanie pieniądze, ale w 1 lidze. Tak dupcy się kariery.....

KOMINEK napisał(a):Wyświetl post
No ja też pamiętam:
jak odsyłał kibiców na drugą stronę błoń
jak potrafił odmówić trenerowi wyjścia na boisko
jak się pięknie pożegnał z nami w jego ostatnim meczy na Reymonta
jak w Pogoni stwierdził że tu dopiero dostaje szansę.

Dla mnie gościu z jajami to Sobol, Głowa którzy może nie mają wspaniałych dziar i nie liżą d..py kibicom ale mają swoje zdanie i widać że Wisła to ich dom.
Jeszcze dodałbym rzucanie koszulką. Obraz piłkarza "kompletnego"........ Osobiście, będę gwizdał za każdym razem jak będzie miał wejść na boisko. Takiej błazenady się nie zapomina
Ostatnio edytowane przez siemstein : 08.01.2016 o godz. 08:28.
Odpowiedz cytując
wiertar
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 08.01.2016, 08:35
Naprawde nie wiem czym kierujemybsie sciagajac do nas maleckiego. W tym momencie ani dobry ani tani, nawet ....a niezbyt lubiany przez kibicow....
Jechałeś gdzieś kiedyś na 90 minut Po klimat trybun na wyjazdach byłeś ilu dobra oprawa i ekipa w dobrym stylu, tygiel emocji choć pełno s****ysynów, chce abyś zdech i choć wynik w plecy, śpiewasz dalej zdarte gardło cię leczy, to niby parę liter, parę piłkarzy wiesz niby w polskiej lidze nic się nie zdarzy wiesz, ale gdy płona race śpiewają trybuny znowu wygramy nie ważne u nas czy u nich, poczucie dumy gdy tamci mówią o nas to dla tych co zarywaja życie na stadionach...
Odpowiedz cytując
bridgeburner
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 08.01.2016, 09:08
Skoro nie stać nas na ściąganie piłkarzy z dobrą techniką to ściągajmy walczaków i takich dla których ten klub będzie ważny .
Nie sądzę żeby piłkarsko Małecki okazał się niewypałem,utkwił mi w pamięci jego powrót po kontuzji i mecz w Poznaniu(?) odbiór piłki w środku i prostopadłe zagranie po którym padła bramka dla Pogoni.

Wlasnie opisałeś wszystkie udane akcje Małeckiego w tym sezonie ...
A jaja owszem są ważne ale tylko wtedy gdy są w pakiecie z mózgiem
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
Odpowiedz cytując
art
Senior Member

Od: 11.2010

Stary 08.01.2016, 09:10

Jak już jesteśmy przy gościach z jajami i walczakami to jak można pominąć Mączyńskiego? Pewnie Małecki po paru tekstach o miłości i przywiązaniu, powiedzianych najgłośniej jak tylko potrafi znowu będzie uwielbiany, a goście tacy jak Mąka po cichu robią swoje i są tam gdzie są... (czytaj reprezentacja i pewnie przyszły kapitan Wisły, no chyba, że Mały sam się wybierze). Jakoś bardziej pasuje mi Mączyński w jednym rzędzie z Głowackim i Sobolem niż Małecki.

Pogrubiony cytat coś mówi? Tak, Mączyński gość wyśmiewany, przyszedł praktycznie sam do Nas, bo zawsze chciał tu grać po prostu, a możliwości na pewno miał dużo do wyboru jeśli chodzi o kluby po powrocie z Chin. Walczak? Trzeba zobaczyć mecze i to jak zachowuje się po wielu akcjach, ciągle mobilizuje, tłumaczy. Były zarzuty, że stracił forme pod koniec rundy. Prawda, stracił forme, bo w ogóle ją miał! Niektórzy w ogóle nie dojechali z formą.
Odpowiedz cytując
Fugiel
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 08.01.2016, 09:38
Heero napisał(a):Wyświetl post
A co zrobił Linetty z kuchenek? Mógł odejść za darmo, kończył mu się kontrakt, ale wolał go przedłużyć i pozwolić klubowi zarobić w przyszłości - to jest zachowanie godne wychowanka.
Dokładnie Pamiętam jak u nas podobny numer zrobił Kosa Tylko go nie sprzedali a wypożyczali
Odpowiedz cytując
Glazik
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Stary 08.01.2016, 09:52
http://www.90minut.pl/news/260/news2...-w-Lechii.html Sprawa portugalczyka w Wisle sie wyjasnila...
Odpowiedz cytując
63.5 Kg
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 08.01.2016, 09:59
Glazik napisał(a):Wyświetl post
http://www.90minut.pl/news/260/news2...-w-Lechii.html Sprawa portugalczyka w Wisle sie wyjasnila...
To było logiczne ...
W Sparcie zarabial z 3 razy tyle ile mogla mu dac Wisła...
Odpowiedz cytując
piotrband
Member

Od: 11.2013

Stary 08.01.2016, 10:04
po co nam 31 latek rok pogra i potem będzie chodzil o kulach
Odpowiedz cytując
wściekłe pięści węża
Senior Member

Od: 02.2011

Stary 08.01.2016, 10:09
Co do samego transferu Patryka, to nie byłem jego zwolennikiem, ale skoro ma już dojść do skutku, to wypada życzyć mu powodzenia i liczyć na to, że choć trochę chłopak spokorniał przez ostatnie swoje przygody... Jak teraz nie wróci mu forma w Wiśle, to jest po jego karierze jako ekstraklasowego piłkarza.

Ondrasek - pożyjemy, zobaczymy. Na razie nie do końca dowierzam, że rzeczywiście przyjdzie. Wolę zachować tę dozę sceptycyzmu.

I na koniec Handzlik. Cóż można powiedzieć? Nie on pierwszy i na pewno nie ostatni pokazuje, że część naszej młodzieży kompletnie nie ma charakteru... więc dobrze będzie do Legii pasował. Niech idzie i robi karierę jak np. Mikita.
Ostatnio edytowane przez KOMINEK : 08.01.2016 o godz. 10:19.
Odpowiedz cytując
KOMINEK
ANAJNARAB

Stary 08.01.2016, 10:17
Kwestie chodzenia na Wisłę przy nowym zarządzie przeniosłem do tematu Kibicowanie na polskich stadionach
Odpowiedz cytując
Zwitter
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 08.01.2016, 10:28
Co do Małeckiego to również jestem na nie. Po za tym, że gość jest bez formy (w Pogoni zagrał naprawdę dobrze może kilka razy) to jeszcze będzie dzielił nas, jako kibiców na trybunach. C będzie krzyczeć jego nazwisko a reszta będzie gwizdać, tak jak na ostatnim meczu z Pogonią.
Jeżeli ktoś odpowiedzialny za jego powrót liczy, że Patryk w Wiśle odbuduje formę, to żeby się nie przeliczył.
Odpowiedz cytując
63.5 Kg
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 08.01.2016, 10:42
A czy 2 idiotow czyli Bialonskiego i Jawora może ktoś uspokoić i wytlumaczyc im ze żadna Lechia nam zadnego Paixao nie sprzatnela sprzed nosa ponieważ Wisła nie była zainterseowana tym piłkarzem co potwierdzil Pawlowski....
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów