The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
R33
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 07.01.2016, 21:32
filoo napisał(a):Wyświetl post
Małecki ponownie w Wiśle. Artykuł na weszlo za 3,2,1.....
Jest już.
Odpowiedz cytując
bridgeburner
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 07.01.2016, 21:44
a Konrada Golosia nie ściagaja przypadkiem?
Bo ma tyle samo argumentów co Malecki do powrotu do gry w Wisle, czlonkostwo w SKWK
Mocno ambiwalentny mam stosunek do zmian, ktore nastepuja
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
Odpowiedz cytując
stary zgred
Member

Od: 09.2015

Stary 07.01.2016, 21:48
Kielbasiarze pouzywajcie sobie jeszcze dzis

Bo od jutra kazdy zawodnik Naszej Kochanej Wiselki ktory bedzie wykazywal zaangazowanie i bedzie godny podania reki nie bedzie mogl byc obrazany!
AVE WISŁA!
Odpowiedz cytując
fialo
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 07.01.2016, 21:53
Nieśmiało chciałbym zauważyć, że nasza kadra to nie jest bynajmniej 28 zawodników, więc Patryk Małecki jakikolwiek by nie był przyda się, no chyba że niektórzy wolą tu grać w pomocy Krystianem Kujawą, wtedy okej. Dodatkowo nasz budżet delikatnie rzecz ujmując nie narzeka na nadmiar środków finansowych, więc lepszy przeciętny Małecki niż kolejny kot w worku - paralityk typu Krzywejajo.

Nie jestem wielkim fanem talentu piłkarskiego Małeckiego, jednak na polską ligę (a tylko w takich rozgrywkach zapewne przez kilka najbliższych lat będziemy grać - i to też nie jest nic pewnego) gość wystarczy, a na pewno zwiększy konkurencję w zespole.

Od akcji z kiełbaskami też kilka lat minęło, ostatnio PM zachowywał się poprawnie, więc proponuje dać mu jednak szansę.
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly

Listen fucking stars - you're breaking our hearts!!
Odpowiedz cytując
KrzychooR
Senior Member

Od: 12.2011

Stary 07.01.2016, 21:55
Odstawcie słabiaków postawcie na młodych Polaków!!!
Odpowiedz cytując
krzaq12
Senior Member

Od: 05.2015

Stary 07.01.2016, 22:12
Wszyscy tu jadą po Patryku, macie podstawy, mniejsze lub większe, ale czy nikt nie zauważył, że sprowadzamy drugiego normalnego, konkretnego napastnika do kadry, a nie zapraszamy na testy wynalazki typu Beto, Christov, czy Sikorski. Od 5 lat w tym klubie nie było 2 normalnych napastników, a za kilka dni może się to zmienić.
Więcej wiary w ten klub

Ja również podzielam opinie osób, które uważają że lepszy Patryk, niż np. MJ7 bujający w legijnych obłokach.
Odpowiedz cytując
dj_ibutti
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 07.01.2016, 22:14
Fialo, mądrze gada.
IMHO Małecki nie jest na tyle stary, żeby bezpowrotnie zatracił swoje umiejętności piłkarskie. Ok, teraz formy nie ma. Nie odbudował się.po kontuzji... ale mam jakieś przeczucie że w Wiśle to zrobi.

No i wbrew temu co by tu niektórzy chcieli - tak, juniorzy zagrają gorzej.
KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
Odpowiedz cytując
Zooey_Deschanel
Member

Od: 07.2015

Stary 07.01.2016, 22:21
Małecki wraca? A już myślałem, że w klubie zaczyna dziać się dobrze.
Odpowiedz cytując
PhantomRanger
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 07.01.2016, 22:21
Stelio napisał(a):Wyświetl post
Małecki i Ondrasek + Pietrzak i Drzazga. Nonono, nowe rozdanie pełną gębą Patryk Małecki! 4 asysty i 1 bramka w ciągu ostatnich 2 lat. Dobrze, że nie umarł za tą Pogoń jednak bo nie mielibyśmy nowego skrzydłowego

@edit Mam nadzieję, że klub pomyślał o ubezpieczeniu ławek rezerwowych od nieszczęśliwych wypadków
Jeżeli Małecki faktycznie będzie ponownie w Wiśle można od razu obstawiać kiedy obrazi się na trenera. Wytrzyma do kwietnia czy jednak dopiero w nowym sezonie?

Patryk_185 napisał(a):Wyświetl post
Mały bez formy tu się zgodzę ale sporo zostawił w tej Wiśle, przechodzi taki sam kryzys ja i ona a zaczęło się w tym samym momencie. Komu łezka w oku się nie zakręciła przypominając sobie bramkę z APOEL-em ? Było tak blisko... Wtedy to na rękach go każdy nosił. Może Małecki jest jaki jest ale jego miejsce jest w Wiśle. Wolę takich zawodników dla których ten klub coś znaczy a nie gwiazdeczki typu Sadlok którzy czekają na pierwszy dogodny moment aby stąd s.......ić. Tyle w temacie.
Również w tym samych okresie odmówił wyjazdu do Lubina, kiedy trenerem był Kazimierz Moskal. Gość miał wiele szans, z których nie skorzystał. Zapowiadał się na niezłego piłkarza, ale zmarnował talent. Już wole, aby szanse dostał ktoś z rezerw.
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 07.01.2016, 22:47
Jestem bardzo rozczarowany.
http://weszlo.com/2016/01/07/legia-i...nior-odchodzi/
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
Gin
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2002

Stary 07.01.2016, 22:50
Następny jebaniec bez honoru
Odpowiedz cytując
dynek.pl
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 07.01.2016, 22:51
No to faktycznie wszystko jest na jak najlepszej drodze. Nie widziałem Handzlika na oczy ale wystarczy mi, ze widziałem Małeckiego i zdecydowanie wolałbym żebyśmy ogrywali tego pierwszego.
Puchar jest na5z!
Odpowiedz cytując
sandomingo
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 07.01.2016, 22:55
Trudno, trzeba się do takich sytuacji przyzwyczaić, mając nadzieję że uda się odbudować i będzie lepiej.
Wiadomo, szkoda ale takie czasy.
Nie mam żadnej wiedzy w tym zakresie ale sądzę, że Wisła proponowała mu umowę ale on po prostu wybrał Legię.
Czy coś z niego będzie to się okaże, w ostatnim wywiadzie trener Musiał wypowiadał się o nim niezbyt pozytywnie.
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 07.01.2016, 22:58
Młodemu zarzucili pewnie kontraktem 8k, zaświeciły mu się oczy i resztę wartości poszły na bok. U naz zgarniał na kontrakcie juniorskim nie więcej niż 1,6-2k.

Mamy taki burdel w klubie, że nawet nie potrafimy dopilnować najzdolniejszego 17-latka. Przykre.

Mam nadzieję, że w końcu się ogarną, bo parę talentów w młodszych rocznikach nam zostało i szlag człowieka może trafić po kolejnym takim przypadku.
Odpowiedz cytując
sandomingo
Senior Member

Stary 07.01.2016, 23:01
Swoją drogą Legia stosuje taktykę Bayernu, zachowując odpowiednie proporcje. Dla nich takie 8k miesięczne to nic, gość jest de facto nonamem ale Weszło zrobi szum na całą Polskę.
Jeszcze raz polecam ostatni wywiad z Musiałem na stronie Akademii.
Odpowiedz cytując
pomeran
Senior Member

Od: 07.2014

Stary 07.01.2016, 23:05
sandomingo napisał(a):Wyświetl post
Trudno, trzeba się do takich sytuacji przyzwyczaić, mając nadzieję że uda się odbudować i będzie lepiej.
Wiadomo, szkoda ale takie czasy.
Nie mam żadnej wiedzy w tym zakresie ale sądzę, że Wisła proponowała mu umowę ale on po prostu wybrał Legię.
Czy coś z niego będzie to się okaże, w ostatnim wywiadzie trener Musiał wypowiadał się o nim niezbyt pozytywnie.

Ok. Bedzie cos z niego a moze nie bedzie. Sie okaze. Natomiast nie moge pojąć w tym klubie jednej rzeczy.
Jesli wszyscy ze sztabu mowia ze jest zdolny, ma potencjał bla bla bla nie negocjują z nim kontraktu wczesniej tylko ku.. Wtedy kiedy każdy moze go wyjąc dając kilka tys zł wiecej miesięcznie
Druga rzecz ze to duzy kamyk do ogródka Moskala i Broniszewskiego. Nie mogli mu dać szansy ? Naprawde byli na boisku lepsi którzy gwarantowali duzo wyższa jakość ? Na pewno nie zasłoni sie tym broniszewski za ktorego była parodia i sabotaż a nie piłka nożna.

Co do powrotu Maleckiego. Jest Wislakiem... I to jedyny argument na dzis za przyjściem do nas. Za to pkt nie przyznają. Zycze mu jak najlepiej. Niestety mam nieodparte wrazenie ze to chyba nie do końca autonomiczna decyzja zarządu (chociaz w zasadzie mamy prezesa z TSu) trenera Pawłowskiego a juz na pewno nie jest podyktowana względami sportowymi.
W każdym razie, skoro wraca pozostaje życzyć powodzenia.
Odpowiedz cytując
sandomingo
Senior Member

Stary 07.01.2016, 23:07
Radzę niektórym poczytać, zanim się załamią totalnie:
http://akademiawisly.pl/maciej-musia...agajaca-prace/

W końcówce wywiadu jest o naszej młodzieży, w tym o KH
Odpowiedz cytując
Ketjow123
Member

Od: 09.2014

Stary 07.01.2016, 23:12
Gin napisał(a):Wyświetl post
Następny jebaniec bez honoru
Miło że się nam przedstawiłeś.

Co do Konrada, wielka szkoda.
Niestety w klubie nie ma pomysłu na rozwój naszych zdolnych juniorów.
Odpowiedz cytując
johny96
Senior Member

Od: 12.2007

Stary 07.01.2016, 23:22
A, niech idzie gwiazdorek. Co on myśli, że będzie tam im robił grę za dwa lata? Gość skończy w Ząbkach i tyle będzie.
Tylko jeden klub !
Odpowiedz cytując
Kamson
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 07.01.2016, 23:23
Ketjow123 napisał(a):Wyświetl post
Co do Konrada, wielka szkoda.
Niestety w klubie nie ma pomysłu na rozwój naszych zdolnych juniorów.
Albo... ci juniorzy do niczego się nie nadają. Chyba, że do podawania piłek.

Coś mi się wydaje, że Handzik czy jak mu tam to poważnej piłki nawet nie powącha a za parę lat skończy w okolicach 3-4 ligi.

Nie może być przypadkiem, że żaden trener który się przewinął przez Wisłę nie stawiał na młodych. Są po prostu zwyczajnie słabi. A wesz(7)o aż artykuł musiało machnąć o tym "hicie" transferowym. Czy tak samo było jak Amica wzięła od nas rok temu młodego Clebera? Wątpię.

Ruch transferowy zrobiony tylko po to, żeby weszlo mogło pisać jaki to z Legii polski Bayern. W nagrodę grubas z zakolami trzepiący konia nad Messim dostanie litra Jacka Danielsa
WISEŁKA NIGDY NIE ZGINIE
Odpowiedz cytując
JacobCFC
Senior Member

Od: 09.2010

Stary 07.01.2016, 23:26
Zdecydujcie się, Zając to cwel i sprzedawczyk bo poszedł do Korony, a H. to wielki pokrzywdzony i szkoda ze odchodzi? Chłopak dostał dwukrotnie lepsze warunki od tych, które proponowano Zajacowi, ale ze Legia zaproponowała mu trochę więcej to zapomniał o wielkiej miłości do Wisły...
Gosc za góra dwa lata będzie grał maksymalnie w I lidze
Odpowiedz cytując
element
Senior Member

Stary 07.01.2016, 23:27
Legijne weszlo już fantazjuje "Najzdolniejszy junior".. z klubu uciekają dodają
"Chuligani Wisły rzucili serpentyny..."
"Kibole Wisły odpalili race. Właśnie dlatego w Polsce nie będzie wielkiej piłki"
"Będziemy zamykać stadiony, żeby ludzie mogli przychodzić na mecze"
"Posunięcia kibiców Wisły przypomniały mi o zamachach na World Trade Center"
cdn..
Odpowiedz cytując
luke1906
Senior Member

Stary 07.01.2016, 23:31
Przecież to jest 17-letni szczyl, który gówno osiągnął. Mamy mu oferować kokosy bo on tak chce?

Koleś z tego co piszą jest u nas od dobrych kilku lat. Jeżeli nie zdążył zrozumieć co to znaczy Wisła i idzie do cweLi to jest ch.uja warty i niech spi.erdala. A na osiedlu gdzie mieszka to po ryju powinien zebrać.
the future's uncertain
and the end is always near
Odpowiedz cytując
sandomingo
Senior Member

Stary 07.01.2016, 23:35
W wieku 17 to Paweł Brożek wchodził.w ławki w zupełnie innej, bardzo mocnej Wiśle i potrafił strzelić bramkę.

A Handzlik w słabej Wiśle zaliczył 2 minuty w ekstraklasie. Moskal go nie wystawiał specjalnie myślicie?

Mistrz Polski juniorów Przemysław Lech rozpoczął właśnie testy sportowe w Stali Mielec.

Także trochę spokoju z tymi wielkimi talentami.
Odpowiedz cytując
picasso
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 07.01.2016, 23:37
pomijając wszystko typu przywiązanei do klubu,barw to że nei przechodzi sie w neiktóre miejsca zastanawiam sie gdzie oni maja rozum?w Legii jest parcie na wynik,sa w taakeij sytuacji jak my jeszcze pare lat temu.szanse na gre sa małe.ma wielka szanse zeby przepaść w otchlani legijnych rezerw.zreszta powineien spojrzec na "kariery" starszych kolegów.a przykładów nei brakuje.Kokoszki,Zające,Stolarskie.mieli swiat podbijac
dziękuję za uwagę
Odpowiedz cytując
sandomingo
Senior Member

Stary 07.01.2016, 23:39
plus ostatnia wypowiedź Czerczesowa o młodzieży...
Odpowiedz cytując
fialo
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 07.01.2016, 23:43
Piłkarze to prostytutki.

Kiedy wy się nauczycie?
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly

Listen fucking stars - you're breaking our hearts!!
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 07.01.2016, 23:46
Czy oni powariowali z tym Małeckim ?! Przeciez to sa kpiny dlaczego nie poszulac kogos rokujacego ?
..
Odpowiedz cytując
Wesoły Romek
Senior Member

Od: 02.2010

Stary 07.01.2016, 23:48
"Gruby czarny kot przebiegł nam drogę, a CHMWD nawet trzynastego w piątek"
Odpowiedz cytując
wiertar
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 08.01.2016, 00:03
To o nim Broniszewski mowil ze bedzie wymiatal w pierwszym skladzie po czym go nie wpuscil ani razu))
Jechałeś gdzieś kiedyś na 90 minut Po klimat trybun na wyjazdach byłeś ilu dobra oprawa i ekipa w dobrym stylu, tygiel emocji choć pełno s****ysynów, chce abyś zdech i choć wynik w plecy, śpiewasz dalej zdarte gardło cię leczy, to niby parę liter, parę piłkarzy wiesz niby w polskiej lidze nic się nie zdarzy wiesz, ale gdy płona race śpiewają trybuny znowu wygramy nie ważne u nas czy u nich, poczucie dumy gdy tamci mówią o nas to dla tych co zarywaja życie na stadionach...
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów