The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na:
Platforma Obywatelska 68 10,66%
Prawo i Sprawiedliwość 159 24,92%
Twój Ruch 9 1,41%
Polskie Stronnictwo Ludowe 6 0,94%
Sojusz Lewicy Demokratycznej 17 2,66%
Solidarna Polska 4 0,63%
Polska Razem 37 5,80%
Kongres Nowej Prawicy 165 25,86%
Ruch Narodowy 97 15,20%
Dziękuje nie głosuje! 76 11,91%
Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
leszekm
Senior Member

Od: 07.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 30.12.2015, 20:55
HENRYKA KRZYWONOS - PODRABIANA BOHATERKA !!! SZOKUJĄCA PRAWDA !!!

https://www.youtube.com/watch?v=HfdagTgGVf4
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Stary 30.12.2015, 21:39
Oglądałem całe ale nic nowego się nie dowiedziałem. To wszystko fakty znane od dawna.
ziz99
Senior Member

Od: 10.2008

Stary 30.12.2015, 22:42
fialo napisał(a):Wyświetl post
...

Ja pierrrdole - a czy to ważne, czy mam coś na sumieniu? Może mam, może nie. Ale do ....y nędzy jak teraz służby i policja bez zgody sądu (!!!!) będą mogli wejść na Twoje konto na FB i przeglądać wiadomości, przeglądać historię przeglądania Internetu, oraz podsłuchiwać rozmowy telefoniczne to mnie dreszcz przechodzi po plecach. W dupie mam to, że Populizm i Socjalizm przejmuje media (ok, wygrali wybory niech sobie robią 'porządki' w podległym im instutycjach), ale tak głęboka inwigilacja obywatela to już mocno pachnie Rokiem 1984.
Odnośnie mediów i inwigilacji, dobrze byłoby się coś więcej dowiedzieć z głównych mediów (Fakty, Wydarzenia, Wiadomości) na temat inwigilacji, ale jakoś ni słychu ni widu.

Policja podsłuchiwała dziennikarzy i prawników? Znamy wyniki audytu
https://twitter.com/RadioZET_NEWS/st...42800285024256

Jest #śledztwo ws. inwigilacji #Kamiński.ego i #Gmyz.a
https://twitter.com/RadioZET_NEWS/st...68822997688320
https://twitter.com/cezarygmyz/statu...72090029211649

Podobno w 2014 było założonych 2mln podsłuchów... Biorąc pod uwagę, że inwigilacja była prowadzona względem czołowych postaci życia publicznego, to tym bardziej względem zwykłego Kowalskiego. Tyle tylko, że to co było wtedy to była demokracja, a teraz jest Białoruś...

Nawiasem mówiąc, z tego co słyszałem ten projekt o służbach jest właściwie kopią ustawy PO, tylko tamci nie zdążyli jej wprowadzić.
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Stary 31.12.2015, 09:12
Z przymrużeniem oka - jak niedługo będą wyglądać programy kulinarne w TVP
http://telewizjarepublika.pl/Kuchnia...l#.VoTiVPl_Okp
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 31.12.2015, 09:57
Tekst sprzed kilku dni, ale coś tam człowiek służb - Sylwester Latkowski - może wiedzieć.
http://kulisy24.com/opinie/swiateczn...sluchami-w-tle
sl@y
Senior Member

Od: 10.2014

Stary 31.12.2015, 14:58
IncognitoTSW napisał(a):Wyświetl post
Z przymrużeniem oka - jak niedługo będą wyglądać programy kulinarne w TVP
A nawet gdyby.....mnie to akurat nie będzie przeszkadzało. Najważniejsze jest to co ugotują i czy będzie nam smakowało bo za cztery lata z tego ich rozliczymy
kerim1906
Banita

Od: 04.2014

Stary 31.12.2015, 15:14
Tutaj "gotowanko" z ostatnich tygodni, prawda że smakowite

http://wpolityce.pl/polityka/276688-...edwie-14-minut
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Stary 31.12.2015, 15:19
Ja wiem, że jest źle. Ale jak zamiast Petru będzie 6 godzin siedział Ziobro czy Kosiniak-Kamysz czy Korwin-Mikke to będzie tak samo źle.
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 31.12.2015, 15:37
Przyznaję, że pomyliłem się ze Schetyną. Myślałem, że dwór Tuska wolniej osłabnie, a tak pozostaje firmy w ruinie. Także mea culpa.
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 31.12.2015, 15:40
Cytat:
Ja wiem, że jest źle. Ale jak zamiast Petru będzie 6 godzin siedział Ziobro czy Kosiniak-Kamysz czy Korwin-Mikke to będzie tak samo źle.
Nie prawda, Jeśli ktoś z założenia chce źle dla Polski i jest wrogiem Ojczyzny to jest ....ą, której w tv nie powinno być wcale. I to się tyczy PO, Nowoczesnej, SLD. Jeśli ktoś z założenia chce dobrze (powiedzmy, że takimi ludźmi są ci z PiSu, od Korwina, Kukiza) to lepiej niech nawet jedna z tych partii będzie faworyzowana i pokazywana w tv niż mielibyśmy choć 5 minut poświęcić na słuchanie wrogów Ojczyzny. Oczywiście najlepiej by było żeby istniała równowaga i każdy kto dla Polski chce dobrze mógł się w miarę równo wypowiadać a już w trakcie kampanii wyborczej wypowiadałby się każdy po równo.
Jasne, że jak PiS będzie trzymał za mordę media to będą one pro PiSowskie ale na pewno nie będą tak zawszone jak te media s....ysynów z układu także lepsze media objęte przez PiS niż przez zdrajców Polski.
Świat nie jest idealny. Nie oszukujmy się że jakaś prawicowa partia obejmie np media i będzie ciepło mówiła o każdym, o lewakach itp Wiadomo, że każdy ma swoją wizję, światopogląd i będzie dążył do tego aby stworzyć kraj na swoją modłę. Problem pojawia się dopiero wtedy jak ktoś się zapędza w tej przemianie kraju do takich rzeczy jak komuchy, postkomuchy, układ po 89 roku.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
kerim1906
Banita

Od: 04.2014

Stary 31.12.2015, 15:43
IncognitoTSW "6 godzin siedział Ziobro czy Kosiniak-Kamysz czy Korwin-Mikke"

Zgadzam się 6 godzin ich oglądać to niedorzeczne i nie ma mojej zgody na to

Najlepszego w 2016
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 31.12.2015, 16:31
Banksterzy chcą zniszczyć polski rząd http://www.radiownet.pl/#/publikacje...yc-polski-rzad
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Stary 31.12.2015, 16:49
Jaroo1 napisał(a):Wyświetl post
Nie prawda, Jeśli ktoś z założenia chce źle dla Polski i jest wrogiem Ojczyzny to jest ....ą, której w tv nie powinno być wcale. I to się tyczy PO, Nowoczesnej, SLD. Jeśli ktoś z założenia chce dobrze (powiedzmy, że takimi ludźmi są ci z PiSu, od Korwina, Kukiza) to lepiej niech nawet jedna z tych partii będzie faworyzowana i pokazywana w tv niż mielibyśmy choć 5 minut poświęcić na słuchanie wrogów Ojczyzny. Oczywiście najlepiej by było żeby istniała równowaga i każdy kto dla Polski chce dobrze mógł się w miarę równo wypowiadać a już w trakcie kampanii wyborczej wypowiadałby się każdy po równo.
Jasne, że jak PiS będzie trzymał za mordę media to będą one pro PiSowskie ale na pewno nie będą tak zawszone jak te media s....ysynów z układu także lepsze media objęte przez PiS niż przez zdrajców Polski.
Świat nie jest idealny. Nie oszukujmy się że jakaś prawicowa partia obejmie np media i będzie ciepło mówiła o każdym, o lewakach itp Wiadomo, że każdy ma swoją wizję, światopogląd i będzie dążył do tego aby stworzyć kraj na swoją modłę. Problem pojawia się dopiero wtedy jak ktoś się zapędza w tej przemianie kraju do takich rzeczy jak komuchy, postkomuchy, układ po 89 roku.
Jaro1 ale skoro chcemy demokracji to według jej zasad nie powinno się faworyzować nikogo. Czy nam się podoba czy nie, to Petru i Schetyna mają mieć równy dostęp do TV co Kaczyński, Kukiz czy Korwin-Mikke. Nie jestem demokratą i nie wierzę w demokrację ale skoro na nich też ludzie głosują, to powinni mieć swojego reprezentanta w mediach publicznych.
Cieszę się, że się zgadzasz Kerim. Z jednej skrajności w drugą to nic dobrego.
Pozdrawiam i szczęśliwego nowego roku.
Jaroo1
Senior Member

Stary 31.12.2015, 18:46
Cytat:
Jaro1 ale skoro chcemy demokracji to według jej zasad nie powinno się faworyzować nikogo. Czy nam się podoba czy nie, to Petru i Schetyna mają mieć równy dostęp do TV co Kaczyński, Kukiz czy Korwin-Mikke. Nie jestem demokratą i nie wierzę w demokrację ale skoro na nich też ludzie głosują, to powinni mieć swojego reprezentanta w mediach publicznych.
Komuniści też cieszyli się swego czasu sporym poparciem. Demokracja to jest chory system jak kazdy inny. Ma swoje zalety ale ma też wady. Moim zdaniem w demokracji więcej do powiedzenia powinien mieć lud - częste referenda w kluczowych sprawach itp. I to jest taki jeden z niewielu plusów tego systemu, że mógłby być nastawiony pro na rzady społeczeństwa.
Uważam, że dla dobra narodu ci wszyscy namiestnicy komunistów powinni mieć zakaz udzielania się w polityce (coś takiego ala dekomunizacja, czyli jak ktoś się zbratał z dawnymi komuchami i po 89 roku przedłużał ten system to powinien też zostać jak komuchy odsunięty od funkcji państwowych). Także dla wyższego dobra powinno się tych ludzi wy.......ić w kosmos, powinni trafić do więzienia a nie przed kamery.
A co do tego, że jest demokracja, chcemy żeby wszystko było piękne, żeby było równo, to jest takie lewacko-socjalistyczne myślenie. Jeśli ktoś uważa, że w jakimkolwiek zakątku świata może panować w czymkolwiek jakaś równość, równy podział to jest utopistą i tyle.

Zawsze ktoś będzie parł w swoją stronę. Gruntem nie jest to żeby wszystko było po równiusieńko bo jest socjalizm czy demokracja tylko to żeby ktoś kto sprawuje władze był jak najbardziej uczciwy, sprawiedliwy, rzetelny. Wtedy ludzkie sumienie a nie jakiś ustrój o określonym tytule reguluje życie społeczeństwa.
Ja jestem pewien, że w tym względzie rządy PiSu gwarantują:
1. Może i jakąś propagandę w swoją stronę ale nie mowę nienawiści, jad, żółć, który wylewa się ze wszystkich mediów od x lat. W miarę rzetelne programy publicystyczne i w miarę sprawiedliwe traktowanie każdej ze stron.
2. Prawo w miarę równe dla wszystkich a nie na zasadzie, że swoich chronimy. Czyli tak jak za SLD czy PO, gdzie nikt nie beknął za grube przewały, gdzie każdy za zegarki czy inne rzeczy na końcu był uniewinniony.
3. Państwo o światopoglądzie katolickim, które co prawda broni pewnych spraw, np niefinansowanie in vitro ale nie jest tym państwem wyznaniowym, tym katolandem, o którym piszczy lewactwo. A za poprzednich rzadów mieliśmy co mieliśmy, pochwały pedalstwa, babo-chłopów. I było już całkiem blisko wprowadzenia przywilejów dla dewiantów.

Tak więc nic się nie zmienia, o ile w sferze gospodarczej PiS to dno, to w sferze światopoglądowej można powiedzieć, że spełniają w miarę pokładane w nich nadzieje. Oczywiście do ideału i tak brakuje - bo zapewne dalej będą chcieli aby Polska była sługusem np Jude albo USA ale w porównaniu do tego co było od 89 roku to jest skok milowy jeśli chodzi o wyznawaną ideologię.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
hiszpan00
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 01.01.2016, 20:44
Szokująca prawda o Pani Henryce Krzywonos.
Cytat:
Henryka Krzywonos kradła strajkowe pieniądze. Krótki film dokumentalny w którym Ryszard (docent) Czajkowski rozmawia z zapomnianą postacią strajków '80 Janem Wojewodą (przywódcą strajku w zajezdni autobusowej) i przywołuje prawdziwe zdarzenia z tamtych lat dotyczące podrabianej "bohaterki" Henryki Krzywonos.
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Stary 01.01.2016, 21:00
hiszpan00 napisał(a):Wyświetl post
Szokująca prawda o Pani Henryce Krzywonos.

Strona wcześniej kolego, strona wcześniej
hiszpan00
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 01.01.2016, 21:01
Dzięki chciałem takie zestawienie pokazać
https://www.youtube.com/watch?v=L2dOFLwq0Ok
kopaczoholik
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 02.01.2016, 14:47
Warto obejrzeć i przemyśleć...

https://www.youtube.com/watch?v=_5ZkWyRhbjI

Wystarczy obejrzeć i zrozumieć dlaczego PIS sprząta po rzadach poprzedniej ekipy...
Ostatnio edytowane przez kopaczoholik : 02.01.2016 o godz. 14:52.
leszekm
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 03.01.2016, 20:54
Auf Wiedersehen Newsweek Polska - Max Kolonko Mówi Jak Jest

https://www.youtube.com/watch?v=NqvwHQnCG18
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Stary 03.01.2016, 22:35
wyciekły taśmy Schetyny

http://pikio.pl/wyciekly-tasmy-schet...-milion-ludzi/
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 04.01.2016, 00:51
Oj trudno oderwać ryje od koryta . Co jeszcze wymyśli sitwa ? Zaprosi wemacht do Polski ?
Ostatnio edytowane przez AYALA : 04.01.2016 o godz. 12:21.
Jaroo1
Senior Member

Stary 04.01.2016, 16:16
Ciekawie dzieje się na Bliskim Wschodzie. Po spaleniu ambasady Arabii Saudyjskiej w Iranie ci pierwsi zrywają stosunki dyplomatyczne, umowy handlowe z Iranem, do tego zawieszają loty między swoimi państwami i wprowadzają zakaz podróżowania swoich obywateli do Iranu.
Bahraj i Sudan tez zrywają stosunki dyplomatyczne z Iranem. Ładnie się dzieje. Chcą teraz dojebać Iran czyli kolejny powiedzmy bastion Rosji i jej interesów w tym regionie.
Polecam na pejsbooku stronę: Konflikty i katastrofy światowe
Informacje szybciej niż we wszystkich programach informacyjnych i do tego newsy ciekawe a nie .......enie o Chopinie.

I tak przy okazji zwiedzania internetu:
https://www.youtube.com/watch?v=gPwcFJYGWKs
Haha. Jakiś tam filmik z Bahrajnu. Co tam się dzieje u tych brudasów to przechodzi ludzkie pojęcie. Ubrania jak nasze, samochody jak nasze, budynki jak nasze, cywilizacja pełną gębą a we łbie trzeci świat. Powinno się ich wszystkich wyrżnąć w pień i biały człowiek powinien ten świat przejąć. Zrobiłby lepszy użytek z surowców, z terytoriów tych państw niż te debile. Generalnie jestem za tym, że kazdy ma swoją ziemię i biały nie powinien się wtrącać czarnemu co robi i na odwrót ale tam gdzie chore brudasy przejęły władzę - przykładowo RPA, Somalia, Arabia Saudyjska itp to uważam, że powinno się dla dobra świata ich zniszczyć i wprowadzić tam porządek. Wiadomo, że biali też są pojebani ale nawet w przykładowej Rosji żeby kogoś zabić to władza się z tym kryje, a już na pewno nie ucina się tam ludziom łbów na ulicach.
Ostatnie problemy z islamizacją Europy pokazują, że własnie ci najbardziej pojebani ciapaki to są z takich krajów, które wymieniam - z tych chorych.
Ostatnio edytowane przez Jaroo1 : 04.01.2016 o godz. 16:28.
drozd:
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Od: 01.2015

Stary 04.01.2016, 17:09
Tymczasem 13 Stycznia Komisja Europejska przeprowadzi debate na temat praworzadnosci w Polsce Jeszcze tylko interwencji UE(Niemiec) brakuje na mocy ustawy 1066. Poki co padly propozycje "nadzoru" KE nad Polską ale .... wie do czego sa zdolne te zdradzieckie ....y. Historia lubi zatoczyc kolo a Polacy niestety nic sie nie ucza i nie wyciagaja z tego zadnych wnioskow. Podobna sytuacja byla po uchwaleniu Konstytucji w 1791 roku, gdzie probowano ratowac kraj. Wtedy w obronie swoich praw "wolnosci" szlachta zwrocila sie o pomoc do kacapow i szwabow. Wiadomo jak sie skonczylo.
TSWthedues
Senior Member

Od: 07.2011

Stary 04.01.2016, 18:38
Bardzo fajnie napisany artykuł do tego ryku świnek medialnych z TVP.

http://wiadomosci.onet.pl/opinie/ter...aprawde/sf5e3x
fragment:

Cytat:
Zamiast bawić się w XXI-wieczny styropian i męczennictwo, może czas wykorzystać wolność w dostępie do mediów i zrobić sobie media? Swoje media? Tak jak kiedyś Mariusz Walter ze wspólnikami, którzy założyli TVN, Zygmunt Solorz, który założył Polsat, jak cała "prawa strona" medialnego tortu, która teraz wraz z nowa władzą triumfuje? Jak aktywni w mediach blogerzy, vlogerzy, jak niezależne portale czy kanały na YT? Tomasz Lis, który jest pierwszym kombatantem nowych zmian sam przecież doskonale wie, jak się robi z sukcesem media poza głównym nurtem, wszak współtworzył natemat.pl...Czy wiecie, że na początek to niewiele kosztuje? Trzeba mieć dostęp do netu, podstawowy program graficzny i do montażu i można robić media. Kamera jest w telefonie, montuje się na laptopie....
autorem tekstu jest: Karolina Korwin Piotrowska
ABGwislakABG
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 04.01.2016, 19:11
Swietne podejscie. Publiczne media i tak beda kolejna reka wladzy.

Myslalem, ze w gronie tzw.kumatych odnosnie polityki bedzie mozna porozmawiac nt wizji mediow proponowanej przez ugrupowania polityczne zasiadajace w sejmowych lawach (czy w ogole jakakolwiek jest), ktore dobre (i czy w ogole takie sa). Dyskurs sprowadzony niestety (jak zwykle) na poziom 0-1kowy propozycji pisu.

Oczywiscie, milo patrzy sie na skowyt resortowych bachorow. Tylko czy my mamy byc tacy jak oni (jak mawial Olgierd z 4 pancernych)?
Anty PO-PiS!!!
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Stary 04.01.2016, 19:15
Jakby nie bylo media publiczne, jak sama nazwa wskazuje, sa publiczne Wladza trzyma reke na mediach publicznych. Wszedzie tak jest.
ABGwislakABG
Senior Member

Stary 04.01.2016, 19:36
I wszedzie jest zapisane w ichniejszych konstytucjach, ze ich odpowiedniki krrit, papu etc. sa wybieran e przez parlament?
Anty PO-PiS!!!
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Stary 04.01.2016, 19:45
Pewnie nie wszedzie ale co to ma do rzeczy jak sa wybierani skoro i tak "pieja" jak im kaza.
Powód: jzs
Ostatnio edytowane przez wiesniak842 : 04.01.2016 o godz. 19:45.
ABGwislakABG
Senior Member

Stary 04.01.2016, 19:54
Jezeli ma sie glowne zrodlo dochodu w postaci podatkow dobrowolnych czy datkow sprawa moze wygladac zupelnie inaczej niz "pieja jak im kaza".
Anty PO-PiS!!!
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Stary 04.01.2016, 19:59
Oczywiscie. Duzo takich stacji jest na youtube

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów