The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na:
Platforma Obywatelska 68 10,66%
Prawo i Sprawiedliwość 159 24,92%
Twój Ruch 9 1,41%
Polskie Stronnictwo Ludowe 6 0,94%
Sojusz Lewicy Demokratycznej 17 2,66%
Solidarna Polska 4 0,63%
Polska Razem 37 5,80%
Kongres Nowej Prawicy 165 25,86%
Ruch Narodowy 97 15,20%
Dziękuje nie głosuje! 76 11,91%
Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 29.12.2015, 13:44
TSWthedues, nigdzie nie pisałem o posiadanych dzieciach, ale wspomniałem o tym, że już niektórzy doliczają sobie tą kwotę do miesięcznego budżetu. Jak widać w załączonym obrazku powyżej wiadomo kto to robił, a czy były to hipotetyczne rozmyślenia, czy nie to nie moja broszka, bo mnie naprawdę nie interesuje ile Mirek ma żon, albo ilu posłów wypowiada się w tym temacie. Tyle o ile wypowiadają się jako dyskutanci, a nie opłaceni manipulanci.
Jaroo1 napisał(a):Wyświetl post
1000 euro a 2000 TYS (niech nawet będzie złotych) to lekka różnica Tak po prostu zażartowałem bo 63,5 kg napisał 2000 tys
Tyle, że 2 tys. zł na 2-3 tyg. to mniej więcej ten 1000 euro na miesiąc. Literówkę, a tak naprawdę czeski błąd widziałem, ale myślałem, że ten post tak na poważnie
Ostatnio edytowane przez emj10 : 29.12.2015 o godz. 13:47.
TSWthedues
Senior Member

Od: 07.2011

Stary 29.12.2015, 13:46
emj10 napisał(a):Wyświetl post
Nie czytam Kolonki, ani go nie oglądam, nie dlatego, że jest nieobiektywny, tylko dlatego, że działa w interesie innego narodu/kraju (jak zwał tak zwał), stąd nie dorzucam ani grosza do jego kabzy. Trudno tak naprawdę dyskutować nt. poglądów człowieka, który nie mówi co myśli, a co mu nadają odpowiednie służby. Obrona amerykańskiej racji stanu, następnie gloryfikowanie Putina, czy też ostre uderzenia w ISIS, a także wtrącenia nt. naszej wewnętrznej polityki, zostały już dawno ukazane przez kilku dziennikarzy, m.in. Gmyza.
Przecież Kolonko na swoim kanale niejednokrotnie krytykował administrację Prezydenta Obamy wyśmiewając jego pomysły, jego doradców - amatorów!
Nie jestem jego ślepym zwolennikiem, czasem odlatuje jak choćby przy ocenianiu twórczości Tarantino, ale zarzucać mu, że jest anty PO to gruba przesada! Często nawet przed wyborami parlamentarnymi wypowiadał się, że jedyny ratunek dla PO w wyborach to odsunięcie od władzy Kopacz. Nie jest to facet, który zakochał się w Jarku K. Max jeśli już czegoś broni w stanach to tradycji, która została zapoczątkowana setki lat temu(prawo do posiadania broni), a obecnie liberalne rządy oraz media chcą wymusić zmianę tych rzeczy.

Pamiętaj, ze używając .......(ublock) nie dasz mu zarobić nawet złotówki oglądając jego programy.
emj10
Senior Member

Stary 29.12.2015, 13:50
serek.c2 napisał(a):Wyświetl post
I naprawdę nigdy nie dyskutowałeś odnośnie opinii kogoś, kto lata na pasku służb? Obśmiałeś Kolonkę - rozumiem. Ja jednak nadal będę pytał, co akurat w tym materiale było nie tak, z czym się nie zgadzasz?
Naprawdę mnie to średnio interesuje, czy dyskutowałem, a pewnie kiedyś prowadzona była dyskusja nt. gogusia klękającego przed Kwachami. Ogólnie każdy dobiera sobie idoli oraz źródła, które bierze za prawdę objawioną wedle własnego uznania, ale nie można nikogo zmuszać do dyskutowania z tymi poglądami.

Działań PiS nie popieram w 99%, więc jeśli tego dotyczył materiał wysmażony przez Kolonkę pod aupicjami CIA to na pewno się z nim nie zgadzam.
TSWthedues napisał(a):Wyświetl post
Przecież Kolonko na swoim kanale niejednokrotnie krytykował administrację Prezydenta Obamy wyśmiewając
Trudno nie krytykować kogoś kogo nawet krytykują otwarcie nawet sami... Demokraci.
Ostatnio edytowane przez emj10 : 29.12.2015 o godz. 13:53.
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Stary 29.12.2015, 13:57
Może z tym dobieraniem idoli oraz źródeł to się nie zapędzaj, bo ani to mój idol, ani jego słowa to dla mnie żadna prawda objawiona... Nie chcesz dyskutować nt jego opinii, więc po co było wyśmiewanie (tym bardziej, że materiału nie widziałeś)?

Dobra, kończymy wątek bo widzę, że się nie odniesiesz.
TSWthedues
Senior Member

Stary 29.12.2015, 13:58
emj10 napisał(a):Wyświetl post

Działań PiS nie popieram w 99%, więc jeśli tego dotyczył materiał wysmażony przez Kolonkę pod aupicjami CIA to na pewno się z nim nie zgadzam.
Nie, dotyczył PO i ich głosowań w maju... ciekawa lektura, oraz zachowania mediów w tym okresie... No ale cóż, tak bardzo parzy Cię ten materiał to szkoda dyskutować z Tobą bo po prostu jesteś ignorantem.
Staram się oglądać wszystko od TVP i TVN po Kolonkę, Podziemną Tv, kończąc na wpolityce i niezależnej by później wyciągać wnioski - analizować.
Ty za to do reszty zostałeś już zmanipulowany i nie chcesz dopuścić do siebie żadnego głosu, który byłby sprzeczny z Twoimi przekonaniami.

"tylko świnia nie zmienia poglądów"
emj10
Senior Member

Stary 29.12.2015, 14:02
serek.c2 napisał(a):Wyświetl post
Może z tym dobieraniem idoli oraz źródeł to się nie zapędzaj, bo ani to mój idol, ani jego słowa to dla mnie żadna prawda objawiona... Nie chcesz dyskutować nt jego opinii, więc po co było wyśmiewanie (tym bardziej, że materiału nie widziałeś)?

Dobra, kończymy wątek bo widzę, że się nie odniesiesz.
Nie widziałem, gdyż mnie za bardzo nie interesuje. Jeśli streścić to mogę się odnieść.

Nie, dotyczył PO i ich głosowań w maju... ciekawa lektura, oraz zachowania mediów w tym okresie... No ale cóż, tak bardzo parzy Cię ten materiał to szkoda dyskutować z Tobą bo po prostu jesteś ignorantem.
Staram się oglądać wszystko od TVP i TVN po Kolonkę, Podziemną Tv, kończąc na wpolityce i niezależnej by później wyciągać wnioski - analizować.
Ty za to do reszty zostałeś już zmanipulowany i nie chcesz dopuścić do siebie żadnego głosu, który byłby sprzeczny z Twoimi przekonaniami.

"tylko świnia nie zmienia poglądów"
Odnosiłem się do materiału, o którym uporczywie przypomina serek.c2, a nie o wspominałem o żadnym materiale dotyczącym PO, gdyż takiego nie znam, ani nie oglądałem, stąd trudno, abym mógł się na niego powoływać.

Telewizji nie oglądam praktycznie od kilku lat ze względu na częste przeprowadzki i zwyczajnie brak chęci na takie marnotrawienie czasu. Informacje zbieram głównie z serwisów, które wrzucają ekstrakt (głównie serwisy zagraniczne) w formie mało przetworzonej, ale owszem także zaglądam do krajowych mediów, włącznie z tymi finansowymi przez PiS pokroju wpolityce, czy zależnej. Na bieżąco czytam jedyny, w miarę merytoryczny tytuł Dziennik Gazeta Prawna, który prenumeruję, a wcześniej czytałem Uważam Rze w formie przed zmianą redakcji.

Poglądy zmieniają co najwyżej idioci, a w moim przypadku poglądy ewoluują.
Ostatnio edytowane przez emj10 : 29.12.2015 o godz. 14:15.
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Stary 29.12.2015, 15:01
Wzrost podatku od nowego roku
http://zus.pox.pl/zus/wyzsze-skladki...-2016-roku.htm
emj10
Senior Member

Stary 29.12.2015, 15:11
Czyli ten wywiad sprzed miesiąca (zaraz, zaraz jakiegoś niby urzędasa) okazał się prawdą. Najbardziej po tyłu dostaną po tyłku osoby na samozatrudnieniu oraz osoby zaczynające pierwszą działalność gospodarczą.

Czego nie robi się dla zwiększenia bezrobocia oraz zaspokojenia potrzeb socjalnych wyborców

PS. Żeby nie było, że przedmówca wrzucił jakiś dziwne źródło to siup:
http://wmeritum.pl/znacznie-wyzsze-s...w-w-2016-roku/
TSWthedues
Senior Member

Stary 29.12.2015, 15:25
150 mld zł jak wyparowało z OFE to gdzie poszło ?
Gdzie ta wasza Zielona Wyspa? ups 8 lat i nic ups... sorry...

Cytat:
Łącznie, pełne składki ZUS na rok 2016 (bez składki zdrowotnej) wyniosą 832,57 zł wobec 812,87 zł w roku 2015. Oznacza to wzrost o 19,70 zł czyli o 2,4% w stosunku do roku poprzedniego.

Preferencyjne składki ZUS na rok 2016 (bez składki zdrowotnej) wyniosą 176,33 zł wobec 166,79 zł w roku 2015. Oznacza to wzrost o 9,54 zł czyli o 5,7% w stosunku do roku poprzedniego.
Czy czasem poprzedni budżet nie był uchwalany jeszcze za PO? Czy w razie gdyby wybory wygrała poprzednia władza to podwyżka nie miałaby miejsca? proszę o odpowiedź.

Jeśli PiS podwyższy choćby jeden podatek o 1zł to będziecie szczekać jak wygłodniałe buldogi?
Ostatnio edytowane przez TSWthedues : 29.12.2015 o godz. 15:29.
mr_kwolf
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 29.12.2015, 15:29
01-10 - 839,06
01-11 - 890,14
01-12 - 933,45
01-13 - 1026,98
01-14 - 1042,46
01-15 - 1095,37

01-16 - 1111,98 (zakładając że składka zdrowotna pozostanie bez zmian).

Obiektywnie patrząc to na przestrzeni ostatnich lat w tym roku podwyżka jest najniższa.

Oczywiście ZUS już dawno powinien zostać zrównany z ziemią, ale trochę obiektywizmu proszę panie emj10.

Ponadto pis chyba (aż tak się nie zagłębiałem w ten program) nie obiecywał obniżania podatków, więc trudno podwyżkę zusu traktować jako zarzut w ich stronę. Szczególnie, że podwyżka wynika ze wzrostu średniego wynagrodzenia, a nie widzimisię władzy.
Ostatnio edytowane przez mr_kwolf : 29.12.2015 o godz. 15:32.
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
emj10
Senior Member

Stary 29.12.2015, 15:40
Oczywiście, że ta podwyżka jest związana z waloryzacją, a dokładnie ze wskaźnikiem względem średniego wynagrodzenia. Tyle, że rodzaj tej waloryzacji (kwotowa/procentowa/kwotowa-procentowa), bądź jej brak jest zależny stricte od decyzji politycznych, a nie widzimisię władzy, bądź tego co sobie zażyczył Tusk lub Kopaczowa (nowelizacja budżetu).

Zobaczymy co czeka nas w najbliższym czasie, bo przecież zapowiedziano całościowe zmiany, które objąć mają również przedsiębiorców.
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Stary 29.12.2015, 15:46
Widzę, że teraz każdy news jest traktowany jako zarzut w stronę PiS
emj10
Senior Member

Stary 29.12.2015, 15:56
Specnaz z Limanowej zawsze czuwa
kopaczoholik
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 29.12.2015, 16:34
dla rozładowania atmosfery

https://www.youtube.com/watch?v=IbX4Vq0st4I
fialo
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 29.12.2015, 23:12
W budżecie na rok 2016 nie ma ani słowa o podwyższeniu kwoty wolnej od podatku o nawet 1 zł.

Czyżby Populizm i Socjalizm oszukał swoich wyborców?
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly

Listen fucking stars - you're breaking our hearts!!
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Od: 01.2015

Stary 29.12.2015, 23:59
Dodac mozna jeszcze fakt, ze w budzecie tym zaplanowano najwyzszy do tej pory deficyt. Mialy byc pieniadze z podatkow od bankow, hieprmarketow na wszyskie obietnice. I co? I zwiekszamy deficyt Tak jak zawsze pisalem, ze dla zwyklego Kowalskiego bedzie bez roznicy czy u steru sa zlodzieje z PO czy socjalisci z PISu, tak teraz zmierzam powoli ku postawieniu tezy, ze za PISu Kowalskiemu bedzie nawet gorzej niz za PO bo przeciez tych pieniedzy nie wyczaruja tymbardziej, ze Macierewicz pozbyl sie juz Harry'ego Pottera:(
Powód: jzs
Ostatnio edytowane przez wiesniak842 : 30.12.2015 o godz. 00:01.
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 30.12.2015, 00:48
ale nas helmuty golą z forsy...http://wpolityce.pl/polityka/276556-...eckie-koncerny
Ostatnio edytowane przez AYALA : 30.12.2015 o godz. 00:52.
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 30.12.2015, 01:05
Cytat:
W budżecie na rok 2016 nie ma ani słowa o podwyższeniu kwoty wolnej od podatku o nawet 1 zł.

Po prostu socjalizm wychodzi z PiSu. Gdzieś czytałem, że
a) jak uszczelnią pobieranie podatków od szarej strefy to wtedy będzie można w 2017 roku zwiększyć kwotę wolną od podatku
- czyli? Czekajcie, najpierw dojedziemy jednych i dopiero wtedy oddamy drugim. Logika chora z 2 powodów. Po pierwsze nie powinno się zabierać tylko przestać represjonować ludzi podatkami bo podatek = dla wielu koniec działalności. Po drugie zwiększenie kwoty wolnej od podatku przełożyłoby się na wzrost wpływów do budżetu

b) wystąpienie Szydło i .......enie, że - bodajże PO - się sprzeciwia politycy prorodzinnej i "jak im nie wstyd". Tu mogę się mylić bo czytałem tylko nagłówek ale zapewne chodziło o 500 zł na dziecko. .... z taką polityką prorodzinną gdzie się ludziom najpierw zabiera a później daje, gdzie się będzie szarą strefę dojeżdżało - czyli własnie te najbiedniejsze rodziny (uszczelnienie podatków). To PiSowi powinno być wstyd, że zabiera ludziom pieniądze i po odliczeniu od nich kwoty na administrację oddaje po 500 zł na dziecko. .... z taką polityką prorodzinną, w której obecni i przyszli rodzice (czyli te dzisiejsze dzieci, o które sie martwi PiS) będą miały do spłacania dług publiczny, który powiększy się w przyszłym roku o kolejne miliardy za sprawą budżetu z deficytem.

Ehhh, jebać socjalizm i skretyniałych socjalistów, którzy prostych praw nie rozumieją i jeszcze przez swoją niewiedze i głupotę wszystkich nie zgadzających się z socjalizmem opluwają.
Zobaczymy co dalej. Można było spodziewać się, że pierwszy rok będzie ciężki - sam fakt przejęcia władzy, wejścia w tę machinę. Zobaczymy co w przyszłym roku na spokojnie wymyślą. Narazie ekonomicznie zanosi się na dramat.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
TSWthedues
Senior Member

Stary 30.12.2015, 07:29
fialo napisał(a):Wyświetl post

Rozmawiałem z jednym z Was, na 2016 rok to nigdy nie miało wejść co najwyżej od 2017, był przecież spór o to Uchwalone miało być w 2016 ale wejść w życie z nowym budżetem w 2017. Jak będzie zobaczymy. Każdy z was chciałby aby obietnice spełnili po 2 miesiącach...
BTW jeśli nie wjedzie w 2017 to muszę spełnić pewną obietnicę

Wczoraj uchwalono (czytałem rano na pasku TVN), podatek bankowy a więc coś w ramach obietnic się dzieje. Nie od razu wszystko zostanie wprowadzone mają na to 4 lata a nie 4 miesiące! To tak na marginesie Wiesniak co do tego Harrego Pottera to za Pana ".... Dupa i Kamieni Kupa" byli zatrudnieni jeszcze lepsi Hobbici http://wiadomosci.onet.pl/kraj/sienk...zyszlosc/qr2ty

Cytat:
Stawka podatku bankowego wzrośnie z 0,39 do 0,44 proc. w skali roku - taką poprawkę zgłoszoną przez PiS uchwalił Sejm we wtorek późnym wieczorem.
- Stawka wynosiła na początku 0,0325 proc. Mamy poprawkę o podwyższenie tej stawki do poziomu 0,0366 proc. podstawy opodatkowania miesięcznie - zapowiedział wczoraj poseł Wiesław Janczyk (PiS). - Jedynym powodem takiego działania jest wola uzyskania wpływów podatkowych na planowanym poziomie, który jest wpisany również do projektu ustawy budżetowej na rok 2016.

Roczne wpływy do budżetu miałyby wynieść według PiS 4,4 mld zł. Oprócz podwyżki stawki podatku posłowie zgłosili poprawki sugerowane wcześniej przez opozycję, m.in. wyłączenie z podstawy opodatkowania papierów skarbowych czy zniesienie podwójnego opodatkowania aktywów spółdzielczych banków zrzeszających.

- Dlaczego rząd akceptuje najwyższy podatek bankowy na świecie? Czy rozważacie, że będą przez to zagrożone oszczędności Polaków? - pytała Krystyna Skowrońska (PO). W odpowiedzi wiceminister finansów Konrad Raczkowski podkreślił, że w Polsce obowiązuje za to niższy podatek CIT niż w niektórych krajach UE.

Z kolei posłowie Nowoczesnej przypominali o skutkach nałożenia na banki i ubezpieczycieli nowego podatku. Według opozycji przedsiębiorcy będą szukać alternatywnych źródeł finansowania lub finansowania poza granicami kraju, więc podwyżki dotkną przede wszystkimi osoby fizyczne.

Posłanka Paulina Hennig-Kloska (Nowoczesna) przypomniała, że konsekwencje mogą dotknąć pracowników branży bankowej. - Już jeden z banków w Polsce zapowiedział dosyć spore zwolnienia - powiedziała. Chodzi o PKO BP, który zapowiedział zwolnienia grupowe. W przyszłym roku pracę może stracić ponad 800 osób.

Zwolnienie do 1706 osób i likwidację 65 oddziałów szykuje też Bank BPH. Jego prezes Richard Gaskin przyznaje, że na decyzję miały wpływ nie tylko niskie stopy procentowe czy gwałtowny wzrost wartości szwajcarskiej waluty, ale też dodatkowe obciążenia nakładane na branżę bankową.
Ostatnio edytowane przez TSWthedues : 30.12.2015 o godz. 07:38.
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Stary 30.12.2015, 07:56
A co mnie w tym momencie obchodzi co bylo za PO. Jak PIS bedzie kradl to bedziesz tlumaczyl to tym, ze PO kradlo wiecej? Z podatkiem bankowym to niby co to za obietnica? Co to ma wspolnego z wyborcami jak i tak te pieniadze pojda na zwiekszenie wydatkow na aparat urzedniczy. Zreszta ten najwiekszy deficyt w historii nie wzial sie znikad. Jeszcze dodac do tego Szalamache, ktory gwarantuje sie zmiescic w takim budzecie ( po wczesniejszym uwzglednieniu roznicy miedzy faktycznym a planowanym deficytem na 2015 przez PO) to juz istny kabaret ale w sumie w kwestiach gospodarczych to czego mozna sie bylo spodziewac. Co do obietnic to sam tutaj pisalem, ze mam wielka nadzieje, ze PIS ich absolutnie nie bedzie mial zamiaru dotrzymac ( chodzi o wydatki ).
TSWthedues
Senior Member

Stary 30.12.2015, 08:07
Leże i kwiczę napisałeś:

Cytat:
Co do obietnic to sam tutaj pisalem, ze mam wielka nadzieje, ze PIS ich absolutnie nie bedzie mial zamiaru dotrzymac ( chodzi o wydatki ).
a wcześniej:

Cytat:
Mialy byc pieniadze z podatkow od bankow, hieprmarketow na wszyskie obietnice. I co? I zwiekszamy deficyt
Bez odbioru

P.S. to była obietnica, że opodatkują Banki i Supermarkety, i została spełniona możesz odhaczyć. Pieniądze z tego sektora mają iść jak to ładnie opisujecie: " na patologię, która ma dużo dzieci -500+"

P.S. dzięki za poprawę humoru na początku dnia pozdrawiam
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Stary 30.12.2015, 08:14
Przeczytales to co napiselm w nawiasie czy nie?

https://www.youtube.com/watch?v=HDaBbVsmknE

Masz ogladaj, powtarzaj az zrozumiesz o co chodzi.
Powód: jzs
Ostatnio edytowane przez wiesniak842 : 30.12.2015 o godz. 08:23.
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Stary 30.12.2015, 09:02
A tak z ciekawości to gdzie są te ustawy, którymi Szydło wymachiwała w debacie? Wyciągnęła teczkę mówiąc "mamy gotowe ustawy, o tu je mam nawet ze sobą".
TSWthedues
Senior Member

Stary 30.12.2015, 09:24
Niektóre potrzebują tzw. konsultacji społecznych
ZawszeSztywny
Senior Member

Od: 03.2013

Stary 30.12.2015, 10:04
IncognitoTSW napisał(a):Wyświetl post
A tak z ciekawości to gdzie są te ustawy, którymi Szydło wymachiwała w debacie? Wyciągnęła teczkę mówiąc "mamy gotowe ustawy, o tu je mam nawet ze sobą".
Jak na 5 tyg., to wdrażają to co mówili, podatek bankowy, od hipermarketów, program 500+, ustawa medialna ... Przypomnę że PO przez swoje 8 lat nie zrealizowała swoich głównych postulatów z którymi szła do wyborów w 2007 roku jak 3x15%,likwidacja Senatu,NFZ czy JOWy więc PiS w porównaniu do nich idzie jak burza, ale jak widać niektórym to mało i w 5 tyg. chcą wszystko to co im obiecali mimo, że mówili o całej kadencji.....
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Stary 30.12.2015, 10:13
Jak na 5 tyg. to nie wdrazaja tego co mowili, program 500+ juz nie na kazde dziecko, kwota wolna od podatku juz nie dla kazdego i nie jednorazowa podwyzka do 8 tys tylko stopniowo rocznie o 1000.
Jak zwykle przypominanie PO w ramach obrony dzialan PISu. PO nie bylo takie zle. Przypomne 45 lat komunizmu albo 123 lata zaborow.
fialo
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 30.12.2015, 10:34
Rozmawiałem z jednym z Was, na 2016 rok to nigdy nie miało wejść co najwyżej od 2017, był przecież spór o to Uchwalone miało być w 2016 ale wejść w życie z nowym budżetem w 2017. Jak będzie zobaczymy. Każdy z was chciałby aby obietnice spełnili po 2 miesiącach...
BTW jeśli nie wjedzie w 2017 to muszę spełnić pewną obietnicę
No kurvva, podnoszenie podatków to faktycznie jest wielkie, gigantyczne osiągnięcie! Potrzeba naprawdę niesamowitego politycznego kunsztu, żeby podnosić podatki! To wspaniały sukces rządu Jarosława Kaczyńskiego, winszuję.

.......isz coś o kwocie wolnej od 2017, mówisz że nigdy nie miała wejść od 2016, więc posłuchaj swojego guru Andrzeja, który obiecał kwotę wolną od podatku 8k od stycznia 2016.

Dobry jest też ten fragment o "zminiejszeniu opresyjności aparatu finansowego państwa". Jak to się ma do zapowiedzi powołania specjalnych prokuratur do ścigania przestępstw finansowych i nowej ustawy o policji, która będzie mogła znacznie bardziej ściśle inwigilować przedsiębiorców (tzw. niejawne pozyskiwanie informacji o jednostkach jak to się pięknie nazywa).

Wg mnie zmierza to wszystko w bardzo złą stronę.
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly

Listen fucking stars - you're breaking our hearts!!
ABGwislakABG
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 30.12.2015, 10:46
Cytat:
Rozmawialem z jednym z Was (...)
Potwierdzenie retoryk w stylu "kto nie z nami, ten urbanoplatfusiarski dupkokanalia, gorszy sort" etc.

Potwierdzenie rowniez tego, ze glownym programem pisu jest bycie ciut lepszym od platformy.

Mnie natomiast cieszy tak znaczaca liczba (jak zostaliscie nazwani) turboniepokornych.

Jednak "dysputy" z Mirkiem czy quasineomonetarysta68 przyniosly satysfakcjonujace mnie efekty

Dzieki Fialo ze wstawke z Maliniakiem. O tym wlasnie pisalem z callcenter. Niestety nie raczyli odpowiedziec. Kierownik i supervisor nie powiedzieli co maja myslec.
Anty PO-PiS!!!
emj10
Senior Member

Stary 30.12.2015, 10:47
Zmieniają się daty co rusz, aby pasowało do koncepcji oraz nie trzeba było wybrać się do sklepu po pierwszy lepszy pack trapistów, chociażby popularnego w sieciówkach Leffe.
http://www.rmf24.pl/ekonomia/news-mi...ln,nId,1946031

Cytat:
Ministerstwo Finansów sprzeciwia się podwyższeniu kwoty wolnej od podatku w przyszłym roku
Wczoraj, 29 grudnia (10:00)

Nie ma szans na podwyżkę kwoty wolnej od podatku w przyszłym roku. Stanowczo sprzeciwia się temu Ministerstwo Finansów - ustalił w resorcie dziennikarz RMF FM Krzysztof Berenda.
TSWthedues
Senior Member

Stary 30.12.2015, 10:53
Cytat:
No kurvva, podnoszenie podatków to faktycznie jest wielkie, gigantyczne osiągnięcie! Potrzeba naprawdę niesamowitego politycznego kunsztu, żeby podnosić podatki! To wspaniały sukces rządu Jarosława Kaczyńskiego, winszuję.
O czym ty kurvva do mnie piszesz (stosuje Twoją retorykę) jakie podatki?

Cytat:
.......isz coś o kwocie wolnej od 2017, mówisz że nigdy nie miała wejść od 2016, więc posłuchaj swojego guru Andrzeja, który obiecał kwotę wolną od podatku 8k od stycznia 2016.
Takim samym Guru jest dla mnie Duda jak dla Ciebie zresocjalizowany Misiek.
Napisałem i prowadziłem dyskusje o tym kiedy to rząd wprowadzi! a nie PAD - czytaj ze zrozumieniem...

Cytat:
i nowej ustawy o policji, która będzie mogła znacznie bardziej ściśle inwigilować przedsiębiorców (tzw. niejawne pozyskiwanie informacji o jednostkach jak to się pięknie nazywa).
Najlepsza jest ta ustawa o policji, która jedynie systematyzuje kwestię podsłuchów do max 18 miesięcy(dalej wymagana jest zgoda Sądu).
Boisz się? masz coś na sumieniu? Zwykły obywatel ma to w dupie. Podsłuchy chyba nie zakłada się za kradzież batonika w Żabce... :/
Sprawami przedsiębiorców zajmuje się Urząd Skarbowy, chyba ,że mnie coś ominęło i w policji ma powstać nowy wydział do spraw firm i przedsiębiorców.

Cytat:
Wg mnie zmierza to wszystko w bardzo złą stronę.[
Weź na wstrzymanie!

Cytat:
Potwierdzenie retoryk w stylu "kto nie z nami, ten urbanoplatfusiarski dupkokanalia, gorszy sort" etc.
Ehhh nie używam wobec WAS takich określeń, więc proszę nie wmawiaj mi co o sobie sam myślisz.

Kończę na ten rok bawcie się dobrze w Sylwestra i samych sukcesów w nowym Roku 2016 również dla WAS.
Ostatnio edytowane przez TSWthedues : 30.12.2015 o godz. 10:58.

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów