|
|||||||
| Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na: | |||
| Platforma Obywatelska |
|
68 | 10,66% |
| Prawo i Sprawiedliwość |
|
159 | 24,92% |
| Twój Ruch |
|
9 | 1,41% |
| Polskie Stronnictwo Ludowe |
|
6 | 0,94% |
| Sojusz Lewicy Demokratycznej |
|
17 | 2,66% |
| Solidarna Polska |
|
4 | 0,63% |
| Polska Razem |
|
37 | 5,80% |
| Kongres Nowej Prawicy |
|
165 | 25,86% |
| Ruch Narodowy |
|
97 | 15,20% |
| Dziękuje nie głosuje! |
|
76 | 11,91% |
| Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
TSWthedues, nigdzie nie pisałem o posiadanych dzieciach, ale wspomniałem o tym, że już niektórzy doliczają sobie tą kwotę do miesięcznego budżetu. Jak widać w załączonym obrazku powyżej wiadomo kto to robił, a czy były to hipotetyczne rozmyślenia, czy nie to nie moja broszka, bo mnie naprawdę nie interesuje ile Mirek ma żon, albo ilu posłów wypowiada się w tym temacie. Tyle o ile wypowiadają się jako dyskutanci, a nie opłaceni manipulanci.
![]()
Ostatnio edytowane przez emj10 : 29.12.2015 o godz. 13:47.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Działań PiS nie popieram w 99%, więc jeśli tego dotyczył materiał wysmażony przez Kolonkę pod aupicjami CIA to na pewno się z nim nie zgadzam. Trudno nie krytykować kogoś kogo nawet krytykują otwarcie nawet sami... Demokraci.
Ostatnio edytowane przez emj10 : 29.12.2015 o godz. 13:53.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Może z tym dobieraniem idoli oraz źródeł to się nie zapędzaj, bo ani to mój idol, ani jego słowa to dla mnie żadna prawda objawiona... Nie chcesz dyskutować nt jego opinii, więc po co było wyśmiewanie (tym bardziej, że materiału nie widziałeś)?
Dobra, kończymy wątek bo widzę, że się nie odniesiesz. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2011
Offline |
|
Staram się oglądać wszystko od TVP i TVN po Kolonkę, Podziemną Tv, kończąc na wpolityce i niezależnej by później wyciągać wnioski - analizować. Ty za to do reszty zostałeś już zmanipulowany i nie chcesz dopuścić do siebie żadnego głosu, który byłby sprzeczny z Twoimi przekonaniami. "tylko świnia nie zmienia poglądów" |
|
|
|
Senior Member
Offline |
||
Telewizji nie oglądam praktycznie od kilku lat ze względu na częste przeprowadzki i zwyczajnie brak chęci na takie marnotrawienie czasu. Informacje zbieram głównie z serwisów, które wrzucają ekstrakt (głównie serwisy zagraniczne) w formie mało przetworzonej, ale owszem także zaglądam do krajowych mediów, włącznie z tymi finansowymi przez PiS pokroju wpolityce, czy zależnej. Na bieżąco czytam jedyny, w miarę merytoryczny tytuł Dziennik Gazeta Prawna, który prenumeruję, a wcześniej czytałem Uważam Rze w formie przed zmianą redakcji. Poglądy zmieniają co najwyżej idioci, a w moim przypadku poglądy ewoluują.
Ostatnio edytowane przez emj10 : 29.12.2015 o godz. 14:15.
|
||
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Wzrost podatku od nowego roku
http://zus.pox.pl/zus/wyzsze-skladki...-2016-roku.htm |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Czyli ten wywiad sprzed miesiąca (zaraz, zaraz jakiegoś niby urzędasa) okazał się prawdą. Najbardziej po tyłu dostaną po tyłku osoby na samozatrudnieniu oraz osoby zaczynające pierwszą działalność gospodarczą.
Czego nie robi się dla zwiększenia bezrobocia oraz zaspokojenia potrzeb socjalnych wyborców ![]() PS. Żeby nie było, że przedmówca wrzucił jakiś dziwne źródło to siup: http://wmeritum.pl/znacznie-wyzsze-s...w-w-2016-roku/ |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
150 mld zł jak wyparowało z OFE to gdzie poszło
? Gdzie ta wasza Zielona Wyspa? ups 8 lat i nic ups... sorry... Cytat:
Jeśli PiS podwyższy choćby jeden podatek o 1zł to będziecie szczekać jak wygłodniałe buldogi?
Ostatnio edytowane przez TSWthedues : 29.12.2015 o godz. 15:29.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
01-10 - 839,06
01-11 - 890,14 01-12 - 933,45 01-13 - 1026,98 01-14 - 1042,46 01-15 - 1095,37 01-16 - 1111,98 (zakładając że składka zdrowotna pozostanie bez zmian). Obiektywnie patrząc to na przestrzeni ostatnich lat w tym roku podwyżka jest najniższa. Oczywiście ZUS już dawno powinien zostać zrównany z ziemią, ale trochę obiektywizmu proszę panie emj10. Ponadto pis chyba (aż tak się nie zagłębiałem w ten program) nie obiecywał obniżania podatków, więc trudno podwyżkę zusu traktować jako zarzut w ich stronę. Szczególnie, że podwyżka wynika ze wzrostu średniego wynagrodzenia, a nie widzimisię władzy.
Ostatnio edytowane przez mr_kwolf : 29.12.2015 o godz. 15:32.
![]()
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Oczywiście, że ta podwyżka jest związana z waloryzacją, a dokładnie ze wskaźnikiem względem średniego wynagrodzenia. Tyle, że rodzaj tej waloryzacji (kwotowa/procentowa/kwotowa-procentowa), bądź jej brak jest zależny stricte od decyzji politycznych, a nie widzimisię władzy, bądź tego co sobie zażyczył Tusk lub Kopaczowa (nowelizacja budżetu).
Zobaczymy co czeka nas w najbliższym czasie, bo przecież zapowiedziano całościowe zmiany, które objąć mają również przedsiębiorców. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Widzę, że teraz każdy news jest traktowany jako zarzut w stronę PiS
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Specnaz z Limanowej zawsze czuwa
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
W budżecie na rok 2016 nie ma ani słowa o podwyższeniu kwoty wolnej od podatku o nawet 1 zł.
Czyżby Populizm i Socjalizm oszukał swoich wyborców? ![]()
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly
Listen fucking stars - you're breaking our hearts!! |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 01.2015
Offline |
|
|
Dodac mozna jeszcze fakt, ze w budzecie tym zaplanowano najwyzszy do tej pory deficyt. Mialy byc pieniadze z podatkow od bankow, hieprmarketow na wszyskie obietnice. I co? I zwiekszamy deficyt
Tak jak zawsze pisalem, ze dla zwyklego Kowalskiego bedzie bez roznicy czy u steru sa zlodzieje z PO czy socjalisci z PISu, tak teraz zmierzam powoli ku postawieniu tezy, ze za PISu Kowalskiemu bedzie nawet gorzej niz za PO bo przeciez tych pieniedzy nie wyczaruja tymbardziej, ze Macierewicz pozbyl sie juz Harry'ego Pottera:(Powód: jzs
Ostatnio edytowane przez wiesniak842 : 30.12.2015 o godz. 00:01.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
ale nas helmuty golą z forsy...http://wpolityce.pl/polityka/276556-...eckie-koncerny
Ostatnio edytowane przez AYALA : 30.12.2015 o godz. 00:52.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Cytat:
a) jak uszczelnią pobieranie podatków od szarej strefy to wtedy będzie można w 2017 roku zwiększyć kwotę wolną od podatku - czyli? Czekajcie, najpierw dojedziemy jednych i dopiero wtedy oddamy drugim. Logika chora z 2 powodów. Po pierwsze nie powinno się zabierać tylko przestać represjonować ludzi podatkami bo podatek = dla wielu koniec działalności. Po drugie zwiększenie kwoty wolnej od podatku przełożyłoby się na wzrost wpływów do budżetu b) wystąpienie Szydło i .......enie, że - bodajże PO - się sprzeciwia politycy prorodzinnej i "jak im nie wstyd". Tu mogę się mylić bo czytałem tylko nagłówek ale zapewne chodziło o 500 zł na dziecko. .... z taką polityką prorodzinną gdzie się ludziom najpierw zabiera a później daje, gdzie się będzie szarą strefę dojeżdżało - czyli własnie te najbiedniejsze rodziny (uszczelnienie podatków). To PiSowi powinno być wstyd, że zabiera ludziom pieniądze i po odliczeniu od nich kwoty na administrację oddaje po 500 zł na dziecko. .... z taką polityką prorodzinną, w której obecni i przyszli rodzice (czyli te dzisiejsze dzieci, o które sie martwi PiS) będą miały do spłacania dług publiczny, który powiększy się w przyszłym roku o kolejne miliardy za sprawą budżetu z deficytem. Ehhh, jebać socjalizm i skretyniałych socjalistów, którzy prostych praw nie rozumieją i jeszcze przez swoją niewiedze i głupotę wszystkich nie zgadzających się z socjalizmem opluwają. Zobaczymy co dalej. Można było spodziewać się, że pierwszy rok będzie ciężki - sam fakt przejęcia władzy, wejścia w tę machinę. Zobaczymy co w przyszłym roku na spokojnie wymyślą. Narazie ekonomicznie zanosi się na dramat. ![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
||
Rozmawiałem z jednym z Was, na 2016 rok to nigdy nie miało wejść co najwyżej od 2017, był przecież spór o to Uchwalone miało być w 2016 ale wejść w życie z nowym budżetem w 2017. Jak będzie zobaczymy. Każdy z was chciałby aby obietnice spełnili po 2 miesiącach...BTW jeśli nie wjedzie w 2017 to muszę spełnić pewną obietnicę ![]() Wczoraj uchwalono (czytałem rano na pasku TVN), podatek bankowy a więc coś w ramach obietnic się dzieje. Nie od razu wszystko zostanie wprowadzone mają na to 4 lata a nie 4 miesiące! To tak na marginesie Wiesniak co do tego Harrego Pottera to za Pana ".... Dupa i Kamieni Kupa" byli zatrudnieni jeszcze lepsi Hobbici http://wiadomosci.onet.pl/kraj/sienk...zyszlosc/qr2tyCytat:
Ostatnio edytowane przez TSWthedues : 30.12.2015 o godz. 07:38.
|
||
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
A co mnie w tym momencie obchodzi co bylo za PO. Jak PIS bedzie kradl to bedziesz tlumaczyl to tym, ze PO kradlo wiecej? Z podatkiem bankowym to niby co to za obietnica?
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
||
|
Leże i kwiczę
napisałeś:Cytat:
Cytat:
P.S. to była obietnica, że opodatkują Banki i Supermarkety, i została spełniona możesz odhaczyć. Pieniądze z tego sektora mają iść jak to ładnie opisujecie: " na patologię, która ma dużo dzieci -500+" P.S. dzięki za poprawę humoru na początku dnia pozdrawiam![]() |
||
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Przeczytales to co napiselm w nawiasie czy nie?
https://www.youtube.com/watch?v=HDaBbVsmknE Masz ogladaj, powtarzaj az zrozumiesz o co chodzi. Powód: jzs
Ostatnio edytowane przez wiesniak842 : 30.12.2015 o godz. 08:23.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
A tak z ciekawości to gdzie są te ustawy, którymi Szydło wymachiwała w debacie? Wyciągnęła teczkę mówiąc "mamy gotowe ustawy, o tu je mam nawet ze sobą".
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Niektóre potrzebują tzw. konsultacji społecznych
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2013
Offline |
|
|
Jak na 5 tyg., to wdrażają to co mówili, podatek bankowy, od hipermarketów, program 500+, ustawa medialna ... Przypomnę że PO przez swoje 8 lat nie zrealizowała swoich głównych postulatów z którymi szła do wyborów w 2007 roku jak 3x15%,likwidacja Senatu,NFZ czy JOWy więc PiS w porównaniu do nich idzie jak burza, ale jak widać niektórym to mało i w 5 tyg. chcą wszystko to co im obiecali mimo, że mówili o całej kadencji.....
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Jak na 5 tyg. to nie wdrazaja tego co mowili, program 500+ juz nie na kazde dziecko, kwota wolna od podatku juz nie dla kazdego i nie jednorazowa podwyzka do 8 tys tylko stopniowo rocznie o 1000.
Jak zwykle przypominanie PO w ramach obrony dzialan PISu. PO nie bylo takie zle. Przypomne 45 lat komunizmu albo 123 lata zaborow. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
.......isz coś o kwocie wolnej od 2017, mówisz że nigdy nie miała wejść od 2016, więc posłuchaj swojego guru Andrzeja, który obiecał kwotę wolną od podatku 8k od stycznia 2016. Dobry jest też ten fragment o "zminiejszeniu opresyjności aparatu finansowego państwa". Jak to się ma do zapowiedzi powołania specjalnych prokuratur do ścigania przestępstw finansowych i nowej ustawy o policji, która będzie mogła znacznie bardziej ściśle inwigilować przedsiębiorców (tzw. niejawne pozyskiwanie informacji o jednostkach jak to się pięknie nazywa). Wg mnie zmierza to wszystko w bardzo złą stronę. ![]()
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly
Listen fucking stars - you're breaking our hearts!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Cytat:
Potwierdzenie rowniez tego, ze glownym programem pisu jest bycie ciut lepszym od platformy. Mnie natomiast cieszy tak znaczaca liczba (jak zostaliscie nazwani) turboniepokornych. Jednak "dysputy" z Mirkiem czy quasineomonetarysta68 przyniosly satysfakcjonujace mnie efekty ![]() Dzieki Fialo ze wstawke z Maliniakiem. O tym wlasnie pisalem z callcenter. Niestety nie raczyli odpowiedziec. Kierownik i supervisor nie powiedzieli co maja myslec. ![]()
Anty PO-PiS!!!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Zmieniają się daty co rusz, aby pasowało do koncepcji oraz nie trzeba było wybrać się do sklepu po pierwszy lepszy pack trapistów, chociażby popularnego w sieciówkach Leffe.
http://www.rmf24.pl/ekonomia/news-mi...ln,nId,1946031 Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|||||
|
Cytat:
Cytat:
Napisałem i prowadziłem dyskusje o tym kiedy to rząd wprowadzi! a nie PAD - czytaj ze zrozumieniem... Cytat:
Boisz się? masz coś na sumieniu? Zwykły obywatel ma to w dupie. Podsłuchy chyba nie zakłada się za kradzież batonika w Żabce... :/ Sprawami przedsiębiorców zajmuje się Urząd Skarbowy, chyba ,że mnie coś ominęło i w policji ma powstać nowy wydział do spraw firm i przedsiębiorców. Cytat:
Cytat:
Kończę na ten rok bawcie się dobrze w Sylwestra i samych sukcesów w nowym Roku 2016 również dla WAS.
Ostatnio edytowane przez TSWthedues : 30.12.2015 o godz. 10:58.
|
|||||
|