The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na:
Platforma Obywatelska 68 10,66%
Prawo i Sprawiedliwość 159 24,92%
Twój Ruch 9 1,41%
Polskie Stronnictwo Ludowe 6 0,94%
Sojusz Lewicy Demokratycznej 17 2,66%
Solidarna Polska 4 0,63%
Polska Razem 37 5,80%
Kongres Nowej Prawicy 165 25,86%
Ruch Narodowy 97 15,20%
Dziękuje nie głosuje! 76 11,91%
Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 19.12.2015, 11:33
63.5 Kg napisał(a):Wyświetl post
Dobra przestańmy .......ic...
Ktorkie i proste pytanie do fanatykow Jarsoława...

co da Wam PIS?

ale konkretnie,konkretne odpowiedzi...

I nie pisać co da PO czy Rysiek...
Co da PiS?
Proste: możliwość budowania Polski bez oszustów z PO ,
bez Nowaka z drogimi zegarkami,
bez lejącej łzy, że nie dano jej skręcić lodów Sawickiej,
bez Tuska zabijającego polski sport przez ustawę antyhazardową,
bez rozkradających Polskę funkcjonariuszy PO na każdym szczeblu,
bez skaczącego po krzesłach i ośmieszającego Polskę Komora,
bez kłamliwej, przekopującej ziemię na metr w głąb Kopacz,
bez udającej walkę z korupcją Pitery,
bez ludzi mielących postulaty obywateli, bez setek i tysięcy afer....
Polskę, która nie podlizuje się Niemcom,
nie jest posłuszna unijnym, bzdurnym nakazom,
Polskę, w której ceni się wartości patriotyczne a orzeł jest Orłem, a nie czekoladowym dziwactwem cukiernika-schizofrenika.

Mam jeszcze pisać, czy wystarczy?

ps.
Proszę kolegów o kontynuowanie, na co liczymy w związku z PiS
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

63.5 Kg
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 19.12.2015, 11:48
FraMat napisał(a):Wyświetl post
Co da PiS?
Proste: możliwość budowania Polski bez oszustów z PO ,
bez Nowaka z drogimi zegarkami,
bez lejącej łzy, że nie dano jej skręcić lodów Sawickiej,
bez Tuska zabijającego polski sport przez ustawę antyhazardową,
bez rozkradających Polskę funkcjonariuszy PO na każdym szczeblu,
bez skaczącego po krzesłach i ośmieszającego Polskę Komora,
bez kłamliwej, przekopującej ziemię na metr w głąb Kopacz,
bez udającej walkę z korupcją Pitery,
bez ludzi mielących postulaty obywateli, bez setek i tysięcy afer....
Polskę, która nie podlizuje się Niemcom,
nie jest posłuszna unijnym, bzdurnym nakazom,
Polskę, w której ceni się wartości patriotyczne a orzeł jest Orłem, a nie czekoladowym dziwactwem cukiernika-schizofrenika.

Mam jeszcze pisać, czy wystarczy?

ps.
Proszę kolegów o kontynuowanie, na co liczymy w związku z PiS
Konkrety prosiłem...
Konkrety co dla zwykłego Polaka?
Co dla Polakow bogatszych a co dla biedniejszych?
Co dla ważnych i ważniejszych?
Co dla zwykłego pracownika a co dla człowieka prowadzącego dzialanosc?
Co dla robola a co dla urzędnika?
Co dla dziecka a co dla emeryta?
Co dla zdrowego a co dla chorego?

To caly czas nie sa konkrety ze nie Tuska czy Komora...
W Pis spokojnie zaraz znajda się odpowiednik ludzi z PO...
Wiec piszmy o konkretach które będą zauważalne dla zwykłych ludzi...
I ostania sprawa Co to znaczy ta lepsza zmiana?
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Stary 19.12.2015, 11:55
I ostania sprawa Co to znaczy ta lepsza zmiana?

Jak dla Ciebie powyższe punkty to nie konkrety i nie rozumiesz co znaczy wyjaśnienie afer przez które Skarb Państwa stracił setki milionów to idź już lepiej na tą demonstrację.

Pamiętaj tylko żeby krzyczeć o OFE i podniesieniu wieku emerytalnego - chyba zapomniałeś krzyczeć kilka lat temu.
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
kerim1906
Banita

Od: 04.2014

Stary 19.12.2015, 11:55
Jaroo1 Jak możesz to się przymknij bo twoje pouczanie jest żenujące.Ja do twoich wypocin się nie prz...alam , więc won ode mnie.Zrozumiao.
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Stary 19.12.2015, 12:23
Ktoś wie kiedy to zapowiadane przez Macierewicza ujawnienie zastrzeżonego zbioru dokumentów wojskowych służb specjalnych PRL?
Obawiam się, że Macierewicz zamiast ujawnić to tylko zapowiedział, że ujawni żeby zobaczyć co główni zainteresowani przyjdą mu zaproponować w zamian za ich oszczędzenie.
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 19.12.2015, 12:28
Konkrety prosiłem...
Konkrety co dla zwykłego Polaka?
Co dla Polakow bogatszych a co dla biedniejszych?
Co dla ważnych i ważniejszych?
Co dla zwykłego pracownika a co dla człowieka prowadzącego dzialanosc?
Co dla robola a co dla urzędnika?
Co dla dziecka a co dla emeryta?
Co dla zdrowego a co dla chorego?
Jasne...
Przychodzi dobry, bogaty wujaszek PiS i zaraz ma wyciągnąć z kieszeni:

dla Polaków bogatszych dla biedniejszych
dla ważnych i ważniejszych
dla zwykłego pracownika, dla człowieka prowadzącego działalność
dla robola, dla urzędnika
dla dziecka, dla emeryta
dla zdrowego, dla chorego

Komunistyczna mentalność - żądamy, żądamy, żądamy....

A mnie wystarczy, że od władzy i decyzji będą odsunięci wszyscy, którzy mieli tylko w głowie swój własny interes kosztem narodu, interes sąsiadów i unijnych decydentów kosztem Polaków.
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 19.12.2015, 12:41
Cytat:
Jaroo1 Jak możesz to się przymknij bo twoje pouczanie jest żenujące.Ja do twoich wypocin się nie prz...alam , więc won ode mnie.Zrozumiao.
Powtarzam ci trzeci raz. Przestań w....iać ludzi a jak masz do kogoś problem to się z nim ustaw albo się zamknij. Wiadomo, że czasami człowiek się zagrzeje i napisze za dużo, za dużo powie itp ale twoja twórczość to jest ciągłe .......enie głupot i obrażanie wszystkich, którzy tylko ośmielą się coś powiedzieć na PiS.

I dalej daję pod rozwagę mój pomysł. Załóż sobie ankietę, zobaczysz, że w....iasz 3/4 tego forum. Masz miano oszołoma PiSowskiego i zwykłego trolla.
Najlepsze jest to, że teraz kiedy PiS ma prawie pełnie władzy (nie ma większości konstytucyjnej) to ty zamiast się cieszyć i lać na debili to jeszcze bardziej szczekasz. To tylko może potwierdzać moje przypuszczenia z przeszłości, że jesteś tu właśnie po to żeby ludziom zohydzać PiS. Takie forumowe wcielenie Hadacza.

Cytat:
Dobra przestańmy .......ic...
Ktorkie i proste pytanie do fanatykow Jarsoława...

co da Wam PIS?

ale konkretnie,konkretne odpowiedzi...

I nie pisać co da PO czy Rysiek...
Co to za socjalistyczne podejście? Co da? Co da? Daaaa. A chuja da. Rząd nie jest po to żeby dawać. Rząd jest po to żeby prowadzić normalną politykę, szanować polskie tradycje, historię, dbać o obronność Kraju, o suwerenność a w sferze ekonomicznej żeby nie przeszkadzać + pomóc ty najsłabszym bo jednak nie każdy jest w stanie sobie poradzić w życiu (osoby niepełnosprawne, ciężko chore, opiekunowie takich osób).
W każdym innym wypadku to normalny człowiek zapracuje na swój byt i będzie mógł sam swoje życie układać.
A rząd jest od tego żeby taki Kowalski po pracy mógł obejrzeć polską telewizję a nie niemiecką, kupić polską gazetę a nie niemiecką, zrobić zakupy w polskim sklepie a nie niemieckim itd.
I nie skaml już bo PiS rządzi od października a ty już płaczesz od dwóch miesięcy, że świat się wali a PiS nic nie robi. Żeby gruntownie coś zmienić to trzeba czasu także najpierw niech ten czas dostaną (chociaż oni pomysłu na problem ZUSu czy służby zdrowia to raczej nie mają).
Jak się skończy w Polsce frajerstwo, złodziejstwo na wielką skalę, nieuczciwość (to ogólnik ale wiadomo o co chodzi - Staruch, Maciek, antykomor vs zegarek Nowaka, Amber Gold itp), wmawianie sobie, że jesteśmy zaściankiem i nieudacznikami, zacznie się miłość do polskich barw, symboli narodowych to już będzie to "lepsza zmiana".
Nie od razu Kraków zbudowano. W sytuacji w jakiej jesteśmy rządy PiSu to może być taki malutki kroczek ku lepszej przyszłości i rozwiązaniu poważniejszych problemów.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
kerim1906
Banita

Stary 19.12.2015, 13:14
Jaroo1" ale twoja twórczość to jest ciągłe .......enie głupot i obrażanie wszystkich"

Ostatni raz ci odpowiadam ,przymknij jadaczkę,pouczaj rodzinę, a ode mnie won.Jak tak bardzo chcesz to zrób sobie ankiete trollu czy jesteś idiotą,kretynem czy jednym i drugim.Możesz odpowiedzieć nawet na dwa pytania.Nie pisz do mnie popłuczyno.

IncognitoTSW Spokojna głowa,ujawni.Antoni nie rzuca słów na wiatr.Masz przykład z wczoraj.Tak trzeba działać żeby coś osiągnąć a nie międolić jak "prawicowi " publicyści typu warzecha czy janke.A to nie te standardy, a to w nocy , jakbym słyszał paru "prawicowców" z tego forum.
Ostatnio edytowane przez kerim1906 : 19.12.2015 o godz. 13:24.
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Stary 19.12.2015, 13:24
Jaki ton hahaha

Spotkaj się wreszcie z kimkolwiek twarzą w twarz pajacyku.
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Stary 19.12.2015, 13:30
Jaroo1 napisał(a):Wyświetl post
A rząd jest od tego żeby taki Kowalski po pracy mógł obejrzeć polską telewizję a nie niemiecką, kupić polską gazetę a nie niemiecką, zrobić zakupy w polskim sklepie a nie niemieckim itd.
Moim zdaniem rząd nie powinien zajmować się takimi sprawami jak prowadzenie telewizji, produkcja prądu czy gotowanie obiadów dla ludzi. Po prostu się na tym nie zna.
kerim1906
Banita

Stary 19.12.2015, 13:47
serek.c2 napisał(a):Wyświetl post
Jaki ton hahaha

Spotkaj się wreszcie z kimkolwiek twarzą w twarz pajacyku.

Pierwszy "prawicowiec" zarejestrowany.Pajacyk.
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Stary 19.12.2015, 13:52
Niedługo się poznamy Mirek, pozdrawiam
kerim1906
Banita

Stary 19.12.2015, 13:59
serek.c2 napisał(a):Wyświetl post
Niedługo się poznamy Mirek, pozdrawiam
Zapraszam, będzie mi bardzo miło poznać.
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Stary 19.12.2015, 14:00
Do zobaczenia!
kerim1906
Banita

Stary 19.12.2015, 14:36
Właśnie zakończył się marsz Komitetu Obrony Dupy.Przypuszczam że 90% nie wie o co protestuje, oczywiście oficjalnie.Nieoficjalnie bronią własnej dupy co pokazuje załączony obrazek.
https://pbs.twimg.com/media/CWlymBrWcAAapQR.jpg

Jeszcze szef kod w pełnej krasie https://pbs.twimg.com/media/CWl4c7hW4AAx-Or.jpg

To nie moje słowa ale podpisuję się pod nimi .Nie lekceważąc szybkiego przejęcia reżimowejtv , jednak kładę akcent na ostatnie zdanie.PRZYŚPIESZENIE

"Praktycznym skutkiem Operacji KOD jest uświadomienie PiS że odebranie PO/N telewizji jest najpilniejszym z zadań. I przyspieszenie"
Ostatnio edytowane przez kerim1906 : 19.12.2015 o godz. 14:48.
kopaczoholik
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 19.12.2015, 15:34
IncognitoTSW napisał(a):Wyświetl post
Moim zdaniem rząd nie powinien zajmować się takimi sprawami jak prowadzenie telewizji, produkcja prądu czy gotowanie obiadów dla ludzi. Po prostu się na tym nie zna.

a czym zajmował się rząd PO-PSL jak nie opłacaniem mediów znaczy oczywiście wszystko zgodnie z prawem ponieważ instytucje rządowe i samorządowe, spółki skarbu państwa itd. płaciły za ogłoszenia i komunikaty...?

http://telewizjarepublika.pl/jak-rza...ort,12446.html

zwróćcie uwagę, że wyliczenia pokazują jedynie wydatki resortów a nie pokazują społek skarbu państwa czy samorządów... a mimo to kwoty są SZOKUJĄCE!!!! Ciekawe jaki były sumaryczny bilans...

w latach 2008 - 2013 resorty zapłaciły gazecie wyborczej prawie 7 mln zł (SIEDEM MILIONÓW)!!!! a takiemu TVN dali 22 mln zł (dwadzieścia dwa miliony)!!!!!!!!! To jest urwa skandal...

i co mamy w zamian? CHAMSKĄ propagande rodem z PRLu promującą jedno ugrupowanie... i jedną słuszną wizję Polski (wasala UE , USA i Niemiec)... Kupująca najdroższy gaz z Rosji. Czy to przypadkiem nie Sikorski mówił o lasce robionej USA? Okłamująca na każdym kroku Polaków... ot choćby w sprawie uchodźców... Pamietacie tą chamską propagande?!!! w telewizji kobiety i dzieci a faktycznie młode byki...

https://www.youtube.com/watch?v=Iw3hDGbv5AM

czy oni mają honor?!!! kto im za to płaci?!!!!!!!!!!!!!!!!!

Dodatkowo plujący na każdym kroku na polskość... Czy przypadkiem tusk nie mówił, że polskość to nie normalność?

Miłośnicy PO pytają co zrobił PIS w kilka tygodni... a zapominają co zrobiło PO przez 8 lat rządów... zapominają o wałąch na miliardy zł... PO obsadziło swoimi wszystkie instytucje... ale to oczywiście PIS jest zły...
PIS sprząta po poprzednikach... aby państwo przestało istnieć tylko teoretycznie jak mawiał szef MSW Sienkiewicz...

Co musiałoby spotkać miłośników PO aby przejrzeli na oczy?!!! Obstawiam ,że jak PO wyżebrze bratnią pomoc na podstawie ustawy 1066 to dalej nie bedziecie widzieli problemu?

Jak można mówić ze pada deszcz gdy pluje się Polakom w twarz?!!!
Jaroo1
Senior Member

Stary 19.12.2015, 17:16
Cytat:
Ostatni raz ci odpowiadam ,przymknij jadaczkę,pouczaj rodzinę, a ode mnie won.Jak tak bardzo chcesz to zrób sobie ankiete trollu czy jesteś idiotą,kretynem czy jednym i drugim.Możesz odpowiedzieć nawet na dwa pytania.Nie pisz do mnie popłuczyno.
A ja ci nie ostatni raz odpowiadam. Jak masz odwagę wyzywać ludzi niesłusznie to miej odwagę spojrzeć im w twarz. A jak nie masz odwagi to zamknij w końcu pipę. Nie ma wtym wątku chyba osoby, która by miała jakieś "ale" do PiSu i nie została przez ciebie obrażona. Należy ci się za to pstryczek w ucho.

Cytat:
Ja mam trochę inne poglądy niż te typowo Korwinowe i uważam, że pewne sprawy powinny być dla dobra Narodu kontrolowane a raczej trzymane za mordę przez władzę Państwa. Przykładowo. Media, no właśnie media. Jeśli byłby wolny rynek to? To każdy bogatszy (bo tak działa świat, nie rządzą kreatywni, dobrzy ludzie, rządzą wielkie koncerny, które jak trzeba to idą po trupach do celu) inwestor zakłada śmieciowe stacje, śmieciowe gazety itd. W tej materii można powiedzieć, że mamy w Polsce namiastkę wolnego rynku. Mamy przecież mainstremowe media i te niemainstremowe. Oczywiście część z nich to też propaganda tyle, że w prawą stronę ale abstrahując od tego to jakoś większość czytelników/widzów/internautów nie jest zainteresowana innym przekazem niż mainstremowy. Wystarczy sobie popatrzeć jak się sprzedają te tytuły nie z głównego ścieku.
Dlatego dla mnie jest oczywiste, że władza powinna czuwać (nie chodzi o to żeby tworzyła media propagandowe) nad tym żeby jakieś szwabskie czy inne łapska nie kierowały rynkiem medialnym w Polsce.
I to samo uważam w każdej innej podstawowej gałęzi przemysłu. Uważam, że energetyka, kopalnie, itp powinny być w rękach Państwa. Oczywiście powinny być lepiej zarządzane. Bo jak się je odda w prywatne ręce to już pozostaje tylko krok od tego żeby nagle trafiły w prywatne ręce podmiotów zagranicznych. A dla mnie Polska dla Polaków oznacza między innymi to, że to Polak powinien na swojej ziemi rządzić w tak ważnych i strategicznych sektorach gospodarki.
Ostatnio edytowane przez Jaroo1 : 19.12.2015 o godz. 17:21.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Jaroo1
Senior Member

Stary 19.12.2015, 17:17
Do usunięcia bo mi się post zdublował.
Powód: kerim troll
Ostatnio edytowane przez Jaroo1 : 19.12.2015 o godz. 17:18.
drozd:
kerim1906
Banita

Stary 19.12.2015, 17:33
Jaroo1 Nie strzęp ozora po próżnicy, przytocz jeden przykład obrażania z mojej strony kogokolwiek.Jeżeli coś takiego sie zdarzy to jest ewentualnie reakcja na obrażanie mnie.Trollu.
Jaroo1
Senior Member

Stary 19.12.2015, 17:43
Miałeś już mi nie odpisywać przecież, prawda? Ciebie nikt nie obraża, ciebie po prostu ludzie określają tak jak cię widzą. Gdybyś nie nie zachowywał jak pajac to by się tak do ciebie nie zwracali.
drozd:
kerim1906
Banita

Stary 19.12.2015, 17:48
Przytoczysz ? czy bedziesz strzępił ozór? .Wymienisz ze 2-3 "pisowców" obrażonych przeze mnie ? dobra jednego wymień , jak nie potrafisz to zajmij sie swoimi wypocinami.Ja sie do twojego bazgrania nie wtrącam.
Jaroo1
Senior Member

Stary 19.12.2015, 18:01
Nie chce mi się przez twój spam przebijać. Zobacz jak ty si e do ludzi zwracasz, komuch, urbanoplatfus itp to dla ciebie normalne określenie na nazwanie kogoś kto ma inne zdanie w jakiejś sprawie niż PiS. Jakim prawem, ch uju tak się zwracasz do Wiślaków?

Z tą ankieta mówię serio. Załóż, zobaczysz jak cię ludzie postrzegają. Niby bronisz PiSu, naprawdę jesteś taką łajzą, która dokłada małą lub większą cegiełkę do skutecznego obrzydzania PiSu. Z takimi ludźmi jak ty jest tak jak z Hadaczem. Dopóki krzyczy po "naszej" stronie to się go toleruje. Myśli się, głupi, krzykacz, pajac ale trudno, poglądy ma nasze więc trzeba zaakceptować. A jak się okazuje, że Hadacz to Hadacz to wtedy dopiero partyjni koledzy mogą powiedzieć prawdę o oszołomie.
Pisałem ci kiedyś, takich jak ty się powinno wystrzegać bo robicie krecią robotę i obrzydzacie, przeszkadzacie zamiast pomagać. I nie twierdzę, że fanatyzm, skrajność jest zła, twierdzę, że oszołomstwo jest złe. Skrajnie to trzeba umieć działać bo od bycia skrajną prawicą, skrajnym narodowcem, lewakiem jest już krótka droga do zostania debilem. Tobie niestety nie udaje się działać skrajnie. Poszedłeś tą druga drogą, tak samo jak Andrzej i najwięksi krzykacze z pod krzyża.
drozd:
kerim1906
Banita

Stary 19.12.2015, 18:09
Jaroo1" Zobacz jak ty si e do ludzi zwracasz, komuch, urbanoplatfus

W przeciwieństwie do ciebie trollu nie owijam w bawełnę.Komuch to komuch, urbanoplatfue to urbanoplatfus.Szamba nie nazywam perfumerią.Jakieś wątpliwości do tych nazw?
Jak ci sie nie chce "przebijać" to nie jątrz bo g...o znajdziesz.
Co do ostatnich wynurzeń , hadacza szukaj w rodzinie , może znajdziesz.
Jeszcze jedno jak to napisałeś? ch..u? No to z powrotem.Jaroo1 ty złamany c..u.Pasuje?
"
Ostatnio edytowane przez kerim1906 : 19.12.2015 o godz. 18:12.
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Stary 19.12.2015, 18:19
kopaczoholik napisał(a):Wyświetl post
a czym zajmował się rząd PO-PSL jak nie opłacaniem mediów znaczy oczywiście wszystko zgodnie z prawem ponieważ instytucje rządowe i samorządowe, spółki skarbu państwa itd. płaciły za ogłoszenia i komunikaty...?

http://telewizjarepublika.pl/jak-rza...ort,12446.html

zwróćcie uwagę, że wyliczenia pokazują jedynie wydatki resortów a nie pokazują społek skarbu państwa czy samorządów... a mimo to kwoty są SZOKUJĄCE!!!! Ciekawe jaki były sumaryczny bilans...

w latach 2008 - 2013 resorty zapłaciły gazecie wyborczej prawie 7 mln zł (SIEDEM MILIONÓW)!!!! a takiemu TVN dali 22 mln zł (dwadzieścia dwa miliony)!!!!!!!!! To jest urwa skandal...

i co mamy w zamian? CHAMSKĄ propagande rodem z PRLu promującą jedno ugrupowanie... i jedną słuszną wizję Polski (wasala UE , USA i Niemiec)... Kupująca najdroższy gaz z Rosji. Czy to przypadkiem nie Sikorski mówił o lasce robionej USA? Okłamująca na każdym kroku Polaków... ot choćby w sprawie uchodźców... Pamietacie tą chamską propagande?!!! w telewizji kobiety i dzieci a faktycznie młode byki...

https://www.youtube.com/watch?v=Iw3hDGbv5AM

czy oni mają honor?!!! kto im za to płaci?!!!!!!!!!!!!!!!!!

Dodatkowo plujący na każdym kroku na polskość... Czy przypadkiem tusk nie mówił, że polskość to nie normalność?

Miłośnicy PO pytają co zrobił PIS w kilka tygodni... a zapominają co zrobiło PO przez 8 lat rządów... zapominają o wałąch na miliardy zł... PO obsadziło swoimi wszystkie instytucje... ale to oczywiście PIS jest zły...
PIS sprząta po poprzednikach... aby państwo przestało istnieć tylko teoretycznie jak mawiał szef MSW Sienkiewicz...

Co musiałoby spotkać miłośników PO aby przejrzeli na oczy?!!! Obstawiam ,że jak PO wyżebrze bratnią pomoc na podstawie ustawy 1066 to dalej nie bedziecie widzieli problemu?

Jak można mówić ze pada deszcz gdy pluje się Polakom w twarz?!!!
Oczywiście, rząd PO-PSL robił dokładnie to co piszesz i o czym napisałem, że chciałbym żeby rząd się nie zajmował takimi rzeczami.

Jaroo1 napisał(a):Wyświetl post

Ja mam trochę inne poglądy niż te typowo Korwinowe i uważam, że pewne sprawy powinny być dla dobra Narodu kontrolowane a raczej trzymane za mordę przez władzę Państwa. Przykładowo. Media, no właśnie media. Jeśli byłby wolny rynek to? To każdy bogatszy (bo tak działa świat, nie rządzą kreatywni, dobrzy ludzie, rządzą wielkie koncerny, które jak trzeba to idą po trupach do celu) inwestor zakłada śmieciowe stacje, śmieciowe gazety itd. W tej materii można powiedzieć, że mamy w Polsce namiastkę wolnego rynku. Mamy przecież mainstremowe media i te niemainstremowe. Oczywiście część z nich to też propaganda tyle, że w prawą stronę ale abstrahując od tego to jakoś większość czytelników/widzów/internautów nie jest zainteresowana innym przekazem niż mainstremowy. Wystarczy sobie popatrzeć jak się sprzedają te tytuły nie z głównego ścieku.
Dlatego dla mnie jest oczywiste, że władza powinna czuwać (nie chodzi o to żeby tworzyła media propagandowe) nad tym żeby jakieś szwabskie czy inne łapska nie kierowały rynkiem medialnym w Polsce.
I to samo uważam w każdej innej podstawowej gałęzi przemysłu. Uważam, że energetyka, kopalnie, itp powinny być w rękach Państwa. Oczywiście powinny być lepiej zarządzane. Bo jak się je odda w prywatne ręce to już pozostaje tylko krok od tego żeby nagle trafiły w prywatne ręce podmiotów zagranicznych. A dla mnie Polska dla Polaków oznacza między innymi to, że to Polak powinien na swojej ziemi rządzić w tak ważnych i strategicznych sektorach gospodarki.
Rozumiem i szanuję te poglądy ale nie zgadzam się z nimi. Nie mam nic przeciwko, żebyś np Ty lub Kerim wybudował elektrownię atomową (a niech to będzie nawet jakiś Sven lub Saszka) i sprzedawał nam tanią energię. Mainstream to też głównie TVN i Polsat, jeśli PiS sobie ustawi swoich ludzi w TVP i będzie mówić tam swoją wersję propagandy - to wtedy te dwie stacje ruszą z odsieczą układowi. Skończy się na tym, ze TVP nikt nie będzie oglądał bo straci dla nich wiarygodność. To droga donikąd. Jeśli ma być Polska dla Polaków to może po prostu udogodnienia dla polskich mediów? Tak żeby łatwiej było im osiągnąć pozycję na rynku? Trzeba byłoby to przemyśleć. Nie podoba mi się płacenie podatku na TV w formie abonamentu czy jakiejkolwiek innej, którą Beata przygotowuje - styl zarządzania telewizją publiczna jest skandaliczny, u żadnego "prywaciarza" nie uchowałoby się aż tylu pracowników.
Ostatnio edytowane przez IncognitoTSW : 19.12.2015 o godz. 18:36.
kerim1906
Banita

Stary 19.12.2015, 18:26
Narybek KOD nie próżnuje? To żart, ale rodzicom gratulacje

https://pbs.twimg.com/media/CWmcnXmWsAANkVY.png
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 19.12.2015, 19:25
Gdyby faktycznie dochodziło do ograniczenia demokracji w Polsce to tej demonstracji nawet by nie było.
ABGwislakABG
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 19.12.2015, 19:30
Ustawa 1066. Tyle w temacie ograniczenia swobod demokracyjnych i wolnosci demokracji.
Anty PO-PiS!!!
martin_TSW
Member

Od: 10.2004

Stary 19.12.2015, 19:34
https://www.youtube.com/watch?v=E3P8_qO1tU0
WIERNOŚĆ NA WIEKI
heoij
Senior Member

Od: 12.2009

Stary 19.12.2015, 19:43
Nie wiedziałem, że oderwanie od koryta może być tak bolesne

Z drugiej strony kilkadziesiąt tysięcy złotych miesięcznie z publicznych pieniędzy i swój program piechotą nie chodzi
Ostatnio edytowane przez heoij : 19.12.2015 o godz. 19:46.
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 19.12.2015, 19:43
ABGwislakABG napisał(a):Wyświetl post
Ustawa 1066. Tyle w temacie ograniczenia swobod demokracyjnych i wolnosci demokracji.
W czasach komoryzmu areszty wydobywcze, grzywny i więzienia za okrzyki wobec władzy były na porządku dziennym. Teraz w wolnej, demokratycznej Polsce można protestować bez obaw

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów