The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 14.12.2015, 18:11
Kłerwa, cóż za zagadki

KMWTW, PDK.

tylko którzy sie zdziwią CI wierzący czy niewierzący?
klub pod TS?

Giganto nie kazdy taki jak ten absztyfikant. Daj jakiego newsa na priv ! Bo przeczytam caly pamietnik plakntona!
Ostatnio edytowane przez szprotson : 14.12.2015 o godz. 18:16.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
gigant
Joker the Great

Od: 06.2003

Stary 14.12.2015, 18:15
Ja nic nie wiem. Kiedyś jak wiedziałem to mi jeden z wsią w nicku matkę od żydowskich kur.w zwyzywal to lepiej nie wychylać się.
Ostatnio edytowane przez gigant : 14.12.2015 o godz. 18:17.
90minut.pl o tabeli 2005/2006 napisał(a):
"Lech Poznań nie wystąpił o licencję na przyszły sezon i został przesunięty na ostatnie miejsce w tabeli. W przyszłym sezonie pod nazwą Lech Poznań występować będzie Amica Wronki."
Odpowiedz cytując
Sami
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 14.12.2015, 18:16
gigant napisał(a):Wyświetl post
Ja nic nie wiem. Kiedyś jak wiedziałem to mi jeden z wsią w nicku matkę od żydowskich kur.w zwyzywal to lepiej nie wychować się.
dawaj coś więcej, prosimyyyyyy
"Nie dla ligi, nie dla mody, nie dla żadnego szpanu, nigdy nie zaliczaj nas do stada tych baranów..."
Odpowiedz cytując
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Od: 01.2015

Stary 14.12.2015, 18:19
gigant napisał(a):Wyświetl post
Ja nic nie wiem. Kiedyś jak wiedziałem to mi jeden z wsią w nicku matkę od żydowskich kur.w zwyzywal to lepiej nie wychylać się.
Że niby ja?
Odpowiedz cytując
krzaq12
Senior Member

Od: 05.2015

Stary 14.12.2015, 18:19
Widzę, że napięcie sięga zenitu, możecie Wy wiedzący więcej niż inni napisać choć czy nadchodzące zmiany przyniosą lepsze jutro? ...
Odpowiedz cytując
gigant
Joker the Great

Od: 06.2003

Stary 14.12.2015, 18:21
Będzie lepiej.
90minut.pl o tabeli 2005/2006 napisał(a):
"Lech Poznań nie wystąpił o licencję na przyszły sezon i został przesunięty na ostatnie miejsce w tabeli. W przyszłym sezonie pod nazwą Lech Poznań występować będzie Amica Wronki."
Odpowiedz cytując
maTS
Member

Stary 14.12.2015, 18:27
No to trzeba się uzbroić w cierpliwość i czekać... może pewne osoby,wezmą to do serca że Wisła to nie tylko klub a kibice w całej Polsce !!!! Mądre zarządzanie klubem i zwróci się po kilku latach....
Odpowiedz cytując
Ma_niek
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 14.12.2015, 18:42
Może nie będzie sam Cupiał?. Tylko cos na wzor Legii czyli dwóch włascicieli.
Odpowiedz cytując
maTS
Member

Stary 14.12.2015, 18:49
W legii jest 3 jak się nie myle,widzisz żeby Cupial chciał z kimś rządzić Wisła bo ja nie... Najważniejsze to oddluzyc i zatrudnić mądrego dobrego trenera który nie boi się stawiać na młodych....
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 14.12.2015, 21:07
Patryko napisał(a):Wyświetl post
Na chłodno podchodzę do tego typu plotek. Żeby spróbować choć po części zrealizować mocarstwowe zapędy Cupiała (czyli pudło na koniec sezonu + puchary) trzeba na wejście ok. 10 milionów euro - 5 na spłatę długów zewnętrznych + w miarę sensowne zabezpieczenie wypłat dla zawodników
Wisła jest już od dawna wypłacalna. Potrafi regulować bieżące zobowiązania. Suma aktualnych wypłat w końcu jest na zdrowym poziomie. Problem w tym, że jak co pół roku wypada z szafy trup o wartości 1 mln euro to nie da się odbić od dna. 20 mln złotych to przybliżona kwota długów zewnętrznych (kilka źródeł o tym mówiło).

A co do tych sensacji to oczywiście wszyscy wierzymy, że Cupiał znowu sięgnie do kieszeni. Właściwie, to gdyby w końcu miał ją tylko w swoich rękach to i w końcu mógłby realizować swoje zachcianki. I w zasadzie jednie dokapitalizowanie spółki, może w tej chwili wyciągnąć Wisłę z marazmu. W zasadzie bez tego, to w przeciągu 2 lat lądujemy w 1 lidze, w której podzielimy los Widzewa, ŁKSu itp.

A i sam Pan Bogusław jest już w takiej sytuacji, że nic nie musi, oby mu tylko zdrowie dopisywało...
Odpowiedz cytując
WislaFan123
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 14.12.2015, 23:18
Karherop napisał(a):Wyświetl post
Wisła jest już od dawna wypłacalna. Potrafi regulować bieżące zobowiązania. Suma aktualnych wypłat w końcu jest na zdrowym poziomie. Problem w tym, że jak co pół roku wypada z szafy trup o wartości 1 mln euro to nie da się odbić od dna. 20 mln złotych to przybliżona kwota długów zewnętrznych (kilka źródeł o tym mówiło).
Bzdura, żaden trup od takiej wielkości nie wypada i Wisła jest kompletnie niewypłacalna. Wielu zawodników dawno pensji nie widziała, dług się zwiększył o 5mln w 2015r (głównie za sprawą mniejszych przychodów - odchodzą spondorzy, w ich miejsce nie ma innych, tylko drobne reklamy, do tego mniejsze wpływy bo brak T-Mobile, oddawanie części przychodów UFA (w 2014 byli jakos od kwietnia, także 1 kwartał nie zabierali, a do tego znacznie gorsza frekwencja)

Potrzebne zmiany na wczoraj, w innym wypadku od Wiosny juniorami będziemy grać...
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 14.12.2015, 23:33
WislaFan123 napisał(a):Wyświetl post
Bzdura, żaden trup od takiej wielkości nie wypada i Wisła jest kompletnie niewypłacalna. Wielu zawodników dawno pensji nie widziała, dług się zwiększył o 5mln w 2015r
5 mln czyli właśnie tyle ile przegraliśmy w sprawie z Genkovem. Właśnie przez takie trupy Wisła jest niewypłacalna, a nie przez to że pensje mamy na bajońskim poziomie i budżet się przez to nie spina.

A jaki to sponsor od nas odszedł, skoro od 7 lat żadnego nie widzieliśmy na oczy? tylko nie mów o partnerach pokroju Volvo bo to żaden sponsor, tylko co najwyżej partner handlowy.
Odpowiedz cytując
luke1906
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 14.12.2015, 23:39
Bzdura, żaden trup od takiej wielkości nie wypada i Wisła jest kompletnie niewypłacalna. Wielu zawodników dawno pensji nie widziała, dług się zwiększył o 5mln w 2015r...
Jak patrzę na tabelę i przypomnę sobie derby oraz datę ostatniego zwycięstwa przy R22 to jakoś mi ich nie szkoda.
the future's uncertain
and the end is always near
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 14.12.2015, 23:40
@Karherop

Spłata zobowiązań to na chwilę obecną zatamowanie krwawienia. Potrzeba inwestycji i podniesienia poziomu sportowego, żeby przyciągnąć statystycznego Janusza z jego kiełbasą (jakkolwiek by to nie brzmiało ) na stadion. Z tego, co pamiętam z różnych artykułów, to dług Wisły systematycznie rośnie (chyba nawet nie wliczając pieniędzy, które prędzej czy później będziemy musiely wypłacić Mandziarom i innym Genkowom), więc chyba z tą bieżącą płynnością finansową nie byłbym taki pewny. Z tego, co kiedyś mówił Gaszyński, samofinansowanie klubu to ok. 15 tysięcy kibiców na każdym meczu (niech mnie ktoś poprawi, jeśli to niewłaściwa wartość), więc średnia frekwencja może być pewnym odniesieniem do aktualnej kondycji finansów klubu.

@luke1906

Szkoda, nie szkoda, takie postępowanie względem pracowników klubu prowadzi nas w prostej linii do IV ligi.
Ostatnio edytowane przez Patryko : 15.12.2015 o godz. 00:20.
Odpowiedz cytując
WislaFan123
Senior Member

Stary 15.12.2015, 00:58
Karherop napisał(a):Wyświetl post
5 mln czyli właśnie tyle ile przegraliśmy w sprawie z Genkovem. Właśnie przez takie trupy Wisła jest niewypłacalna, a nie przez to że pensje mamy na bajońskim poziomie i budżet się przez to nie spina.

A jaki to sponsor od nas odszedł, skoro od 7 lat żadnego nie widzieliśmy na oczy? tylko nie mów o partnerach pokroju Volvo bo to żaden sponsor, tylko co najwyżej partner handlowy.
http://www.dziennikpolski24.pl/artyk...isla,id,t.html

Z Genkovem przegraliśmy w Październiku, więc ogolnie nie ma to wielkiego wpływu, i bylo 2 mlny a ni 5

Może ze sponsorami przesadziłem, ale dotyczy to Foodcare (Włodarski dawał ok 400 tys na reklamy Blacka i 4Move, teraz jest Black, ale w mniejszym wymiarze a 4move i frugo są z tytulu umowy z Akademia), oraz Szubryt, ktory dawal ok 200 tys, takze na dzien dobry strata jakies 400-450 tys rocznie. Do tego regularnie spada frekwencja:

Tylko patrząc na 3 najważniejsze mecze 13/14 vs 14/15
cracovia 23500 vs 23000
lecha 17500 vs 13500
legia 31500 vs 21000

Róznica ok 14 tys, a wiec strata z jakies 550 tys (choc wydaje mi sie ze tez duzo mniej na vipach bylo, takze roznica realna jakies 650 tys).

Jeśli wezmiemy inne mecze, to zbierze się ponad 1 mln tylko z samych meczów do tej pory...

Analogicznie musiala spasc sprzedaz w sklepie klubowym i i catering, wiec to pewnie kolejne 200-300 tys

Można by przechodzic i przechodzic przez kolejne segmenty (gorsza gra tez sprawia ze rzadziej w prime time jestesmy za co jednorazowo wyplacane jest 70tys)

Podstawowym problemem tego klubu jest brak jakiekogolwiek marketingu i strategii..
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 15.12.2015, 10:01
Z Genkovem przegraliśmy w Październiku, więc ogolnie nie ma to wielkiego wpływu, i bylo 2 mlny a ni 5
Owszem, ale weź pod uwagę że w księgowości na każde przyszłe zobowiązanie które jest wysoce prawdopodobne należy utworzyć rezerwę ( i od razu wrzucić kwotę w koszty/stratę). Więc nie ma szans aby w momencie przegrania sprawy pojawiła się 'strata' czy 'dług'. To dzieje się zdecydowanie wcześniej. Wygrana/przegrana jedynie koryguje kwotę pod wyrok sądu. Jeśli zaś wygrasz, masz 'zysk'.
Ostatnio edytowane przez Lukasz : 15.12.2015 o godz. 10:24.
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi"
TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA
Odpowiedz cytując
jonaf
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 15.12.2015, 10:50

Impel został nowym sponsorem Wisły Kraków SA. Grupa Impel od niemal 10 lat współpracuje z Wisłą Kraków przy zabezpieczaniu obiektów oraz meczów piłkarskich rozgrywanych na Stadionie Miejski im. Henryka Reymana w Krakowie.
Odpowiedz cytując
Szajba_
Senior Member

Od: 08.2013

Stary 15.12.2015, 10:52
ciekawe czy beda z tego jakies wymierne hajsy...
Odpowiedz cytując
WislaFan123
Senior Member

Stary 15.12.2015, 10:56
Z dużą dozą prawdopodobiseństwa można powiedzieć, że musiała się kończyć umowe Impel na ochronę zakładów Telefoniki, i TF postawiła warunek, że przedłużą, jak Impel zostanie sponsorem Wisły...
Odpowiedz cytując
Pero
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 15.12.2015, 11:06
Albo mają w stosunku do nich jakiś dług i w formie barteru na koszulkach go rozliczą ;D
Odpowiedz cytując
Smyrgu
Blood Brothers

Stary 15.12.2015, 11:12
Pero napisał(a):Wyświetl post
Albo mają w stosunku do nich jakiś dług i w formie barteru na koszulkach go rozliczą ;D
zeby tylko jakiś ....
BRUCE SPRINGSTEEN & THE E-STREET BAND

"This music is forever for me. It's the stage thing, that rush moment that you live for. It never lasts, but that's what you live for."
--Bruce Springsteen
Odpowiedz cytując
Gero
Senior Member

Od: 02.2003

Stary 15.12.2015, 11:30
Z tym że nowy właściciel nie będzie miał długu u nikogo bo zapłaci wszystkim.
Odpowiedz cytując
nesta
Senior Member

Stary 15.12.2015, 11:35
Gero napisał(a):Wyświetl post
Może coś więcej.. ?
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 15.12.2015, 11:50
Gero napisał(a):Wyświetl post
Wygląda na to że Pis nas przejmuje
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
silver03
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 15.12.2015, 11:54
1q2 napisał(a):Wyświetl post
Wygląda na to że Pis nas przejmuje
+500 zł na nowego napastnika za każdą nietrafioną setkę przez Brożka?
Odpowiedz cytując
nesta
Senior Member

Stary 15.12.2015, 11:54
Na Twitterze ktoś sugerował, że chodzi o tego gościa od Frugo i Tigera.. ale czy on nie za cienki w uszach na przejecie Wisly, splate wszystkich dlugów i jeszcze jakiś sensowny plan inwestycyjny?
Odpowiedz cytując
Revolver
Senior Member

Od: 05.2012

Stary 15.12.2015, 11:55
silver03 napisał(a):Wyświetl post
+500 zł na nowego napastnika za każdą nietrafioną setkę przez Brożka?
Ja poproszę wcześniejsze emerytury dla Jankowskiego i Boguskiego.
Odpowiedz cytując
m954
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2011

Stary 15.12.2015, 11:59
nesta napisał(a):Wyświetl post
Na Twitterze ktoś sugerował, że chodzi o tego gościa od Frugo i Tigera.. ale czy on nie za cienki w uszach na przejecie Wisly, splate wszystkich dlugów i jeszcze jakiś sensowny plan inwestycyjny?
Frugo -Foodcare
Tiger -Maspex
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 15.12.2015, 12:05
Smyrgu napisał(a):Wyświetl post
zeby tylko jakiś ....
Dokładnie to samo pomyślałem. Zaradny ten Gaszyński, nie powiem.

29.04.2014:
Cytat:
Firmie Impel, która zabezpieczała mecze "Białej Gwiazdy", Wisła jest winna milion złotych.
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi"
TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA
Odpowiedz cytując
sandomingo
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 15.12.2015, 12:19
nesta napisał(a):Wyświetl post
Frugo - za cienki.
Maspex - dałby radę.

Czekajmy, cierpliwość jest cnotą
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów