|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
dawaj coś więcej, prosimyyyyyy
![]()
"Nie dla ligi, nie dla mody, nie dla żadnego szpanu, nigdy nie zaliczaj nas do stada tych baranów..."
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 01.2015
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2015
Offline |
|
|
Widzę, że napięcie sięga zenitu, możecie Wy wiedzący więcej niż inni napisać choć czy nadchodzące zmiany przyniosą lepsze jutro? ...
![]() |
|
|
|
Joker the Great
Od: 06.2003
Offline |
|
|
Będzie lepiej.
![]() 90minut.pl o tabeli 2005/2006 napisał(a):
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
No to trzeba się uzbroić w cierpliwość i czekać... może pewne osoby,wezmą to do serca że Wisła to nie tylko klub a kibice w całej Polsce !!!! Mądre zarządzanie klubem i zwróci się po kilku latach....
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
Może nie będzie sam Cupiał?. Tylko cos na wzor Legii czyli dwóch włascicieli.
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
W legii jest 3 jak się nie myle,widzisz żeby Cupial chciał z kimś rządzić Wisła bo ja nie... Najważniejsze to oddluzyc i zatrudnić mądrego dobrego trenera który nie boi się stawiać na młodych....
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Online |
|
A co do tych sensacji to oczywiście wszyscy wierzymy, że Cupiał znowu sięgnie do kieszeni. Właściwie, to gdyby w końcu miał ją tylko w swoich rękach to i w końcu mógłby realizować swoje zachcianki. I w zasadzie jednie dokapitalizowanie spółki, może w tej chwili wyciągnąć Wisłę z marazmu. W zasadzie bez tego, to w przeciągu 2 lat lądujemy w 1 lidze, w której podzielimy los Widzewa, ŁKSu itp. A i sam Pan Bogusław jest już w takiej sytuacji, że nic nie musi, oby mu tylko zdrowie dopisywało... |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
Potrzebne zmiany na wczoraj, w innym wypadku od Wiosny juniorami będziemy grać... |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Online |
|
A jaki to sponsor od nas odszedł, skoro od 7 lat żadnego nie widzieliśmy na oczy? tylko nie mów o partnerach pokroju Volvo bo to żaden sponsor, tylko co najwyżej partner handlowy. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Jak patrzę na tabelę i przypomnę sobie derby oraz datę ostatniego zwycięstwa przy R22 to jakoś mi ich nie szkoda.
![]()
the future's uncertain
and the end is always near |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Online |
|
|
@Karherop
Spłata zobowiązań to na chwilę obecną zatamowanie krwawienia. Potrzeba inwestycji i podniesienia poziomu sportowego, żeby przyciągnąć statystycznego Janusza z jego kiełbasą (jakkolwiek by to nie brzmiało @luke1906 Szkoda, nie szkoda, takie postępowanie względem pracowników klubu prowadzi nas w prostej linii do IV ligi.
Ostatnio edytowane przez Patryko : 15.12.2015 o godz. 00:20.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Z Genkovem przegraliśmy w Październiku, więc ogolnie nie ma to wielkiego wpływu, i bylo 2 mlny a ni 5 Może ze sponsorami przesadziłem, ale dotyczy to Foodcare (Włodarski dawał ok 400 tys na reklamy Blacka i 4Move, teraz jest Black, ale w mniejszym wymiarze a 4move i frugo są z tytulu umowy z Akademia), oraz Szubryt, ktory dawal ok 200 tys, takze na dzien dobry strata jakies 400-450 tys rocznie. Do tego regularnie spada frekwencja: Tylko patrząc na 3 najważniejsze mecze 13/14 vs 14/15 cracovia 23500 vs 23000 lecha 17500 vs 13500 legia 31500 vs 21000 Róznica ok 14 tys, a wiec strata z jakies 550 tys (choc wydaje mi sie ze tez duzo mniej na vipach bylo, takze roznica realna jakies 650 tys). Jeśli wezmiemy inne mecze, to zbierze się ponad 1 mln tylko z samych meczów do tej pory... Analogicznie musiala spasc sprzedaz w sklepie klubowym i i catering, wiec to pewnie kolejne 200-300 tys Można by przechodzic i przechodzic przez kolejne segmenty (gorsza gra tez sprawia ze rzadziej w prime time jestesmy za co jednorazowo wyplacane jest 70tys) Podstawowym problemem tego klubu jest brak jakiekogolwiek marketingu i strategii.. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Owszem, ale weź pod uwagę że w księgowości na każde przyszłe zobowiązanie które jest wysoce prawdopodobne należy utworzyć rezerwę ( i od razu wrzucić kwotę w koszty/stratę). Więc nie ma szans aby w momencie przegrania sprawy pojawiła się 'strata' czy 'dług'. To dzieje się zdecydowanie wcześniej. Wygrana/przegrana jedynie koryguje kwotę pod wyrok sądu. Jeśli zaś wygrasz, masz 'zysk'.
Ostatnio edytowane przez Lukasz : 15.12.2015 o godz. 10:24.
![]()
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi" TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
![]() Impel został nowym sponsorem Wisły Kraków SA. Grupa Impel od niemal 10 lat współpracuje z Wisłą Kraków przy zabezpieczaniu obiektów oraz meczów piłkarskich rozgrywanych na Stadionie Miejski im. Henryka Reymana w Krakowie. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2013
Offline |
|
|
ciekawe czy beda z tego jakies wymierne hajsy...
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Z dużą dozą prawdopodobiseństwa można powiedzieć, że musiała się kończyć umowe Impel na ochronę zakładów Telefoniki, i TF postawiła warunek, że przedłużą, jak Impel zostanie sponsorem Wisły...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
Albo mają w stosunku do nich jakiś dług i w formie barteru na koszulkach go rozliczą ;D
|
|
|
|
Blood Brothers
Od: 11.2002
Offline |
|
....![]()
BRUCE SPRINGSTEEN & THE E-STREET BAND
"This music is forever for me. It's the stage thing, that rush moment that you live for. It never lasts, but that's what you live for." --Bruce Springsteen |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2003
Offline |
|
|
Z tym że nowy właściciel nie będzie miał długu u nikogo bo zapłaci wszystkim.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
|
Wygląda na to że Pis nas przejmuje
![]() ![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2005
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2012
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2011
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Dokładnie to samo pomyślałem. Zaradny ten Gaszyński, nie powiem.
29.04.2014: Cytat:
![]()
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi" TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
Maspex - dałby radę. Czekajmy, cierpliwość jest cnotą ![]() ![]()
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|