The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
bódyń
Senior Member

Od: 08.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 09.12.2015, 19:51
fialo napisał(a):Wyświetl post
Za "Remisa" powinieneś dostać po mordzie oraz poprawkę z buta.

Można różnie oceniać Kazika, sam nie jestem do końca przekonany do jego warsztatu, ale zwracanie się przez per Remis do naszej legendy na boisku, człowieka związanego z Wisłą od małego, mającego ją w sercu, a także biorąc pod uwagę jego super zachowanie po zwolnieniu - zrzeczenie się pieniędzy - trzeba być wyjątkową kanalią.
Mam nadzieję, ze wytarłes zapluta klawiaturę bo moze ci nie stykać jakies klawisze. A drugi element nie stykający podczas pisania to za dużo. Pan Remis to określenie jego umiejetności remisowania. Gdybym miał okreslic jego umiejetnosci jako takie okreslilbym 'slaby trener'. Więc okreslenie Remis jest neutralne. nasza Wiślacka legenda zrobiła cos legendarnego : przegrała derby w ekstraklasie na R22. Legendarna rzecz. Nastepna szybko może sie nie powtórzyć(oby)
Co do zrzeczenia sie kasy to pisałem kiedys, że sie zrzecze. To oczywiste. Nie postawi się przecież.

fialo napisał(a):Wyświetl post
Ale ja wiem. Was, kozaków zza monitora jest bardzo dużo.
Tu sie zgadzam i własnie jedemu odpisuje

Konrad. napisał(a):Wyświetl post
Nie bardzo rozumiem, ocenianie "całości" pracy. Jeżeli Wisła zajęła by w poprzednim sezonie 13 miejsce, a na jesień wygrała 15 spotkań z rzędu, to też zwolniłbyś trenera? Przecież "całość" jego pracy to pewnie gdzieś środek tabeli... Z twojej tabeli wynika też, że Termalica idzie do spadku...

.
Jakby Wisła wygrała 15 meczy z rzedu to by w tym sezonie zdobyla 45 pkt a nie 23 czyli miała w tabelci calosci 62 pkt. Hmm, czyli wychodzi ze ta tabela ma sens jednak.
Termalica idzie do spadku. Szybkie rzucenie okiem i grala mniej meczy. Sam zacząłes od tabeli a w tabelach występują liczby o których raczej trudno dyskutowac.
Wg mnie średnia zdobycz punktowa Moskala 1,29 plasuje go pewnie wśród trenerów pewnie tylko nad Kulawikiem(w erze Cupiała)

Konrad. napisał(a):Wyświetl post

Zadałem ci proste pytanie, na jakie miejsce zasługuje obecny skład Wisły, mając do dyspozycji normalneg/średniego trenera? Podaj konkret.
Pewnei gdzies kolo 4. Tylko nie pisz, że zwalniając Moskala Wisła była na 4 bo teraz jest już na 8. Nie sądzisz chyba ze Broniszewski coś zrobił? Dotknięcie Moskala trwa cały czas i jeszcze mijemy nadzieję potrwa atylko 2 mecze.
Utrzymujać średnią 1.29 bo 30 kolejkach mielibyśmy 39 pkt. Przed dwa ostatnie sezony dawało to 9miejsce.
Ostatnio edytowane przez bódyń : 09.12.2015 o godz. 20:05.
ABGwislakABG
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 09.12.2015, 20:08
Dla Ciebie PAN REMIS.
Cytat:
Tu sie zgadzam i własnie jedemu odpisuje
Mowi to user z "Andrzej Dupa" w podpisie

Cytat:
nasza Wiślacka legenda zrobiła cos legendarnego : przegrała derby w ekstraklasie na R22. Legendarna rzecz. Nastepna szybko może sie nie powtórzyć(oby)
Wyjmij reke z nocnika czym predzej, poki cieple. M.in. przez taka percepcje z nimi wjebalismy. I bedzie sie to zdarzac czesciej, jesli nie wyjdziemy z zapasci i nie zbudujemy stabilnych fundamentow klubu.

Kopacze rowniez maja w tym jebitna cegielke.

Potwierdza to wszystko cytat z Petrescu o tym, ze jezeli nie zmieni sie podejscie kopaczy do wykonywanego zawodu, takie wpadki beda sie zdarzac CZESCIEJ. Petrescu chyba nie zanegujesz, przeciez to bozyszcz piknika?
Anty PO-PiS!!!
bódyń
Senior Member

Stary 09.12.2015, 20:26
ABGwislakABG napisał(a):Wyświetl post
Dla Ciebie PAN REMIS.

Mowi to user z "Andrzej Dupa" w podpisie
Hmm Tak patrze i nie widzę czegos takiego w moim podpisie. Każdy widzi co chce widziec.

Niech bedzie Pan Remis. Moze byc nawet Pan Kazimierz Remis co nie zmienia faktu ze jednak Remis.

Sam przeżywałem jak Moskal odchodzil do Lecha i jak strzelal bramke Realowi S. Ale teraz oceniam go jako trenera i tyle.

Wyjmij reke z nocnika czym predzej, poki cieple. M.in. przez taka percepcje z nimi wjebalismy. I bedzie sie to zdarzac czesciej, jesli nie wyjdziemy z zapasci i nie zbudujemy stabilnych fundamentow klubu.

Kopacze rowniez maja w tym jebitna cegielke.

Potwierdza to wszystko cytat z Petrescu o tym, ze jezeli nie zmieni sie podejscie kopaczy do wykonywanego zawodu, takie wpadki beda sie zdarzac CZESCIEJ. Petrescu chyba nie zanegujesz, przeciez to bozyszcz piknika?
Nie trzymam ręki w nocniku nie wpadłbym na to. Troche przeraża mnie, ze ty masz takie pomysły. Ale co kto lubi.

Kopacze jasne, ze maja udział w końcu to oni grają. Tylko aby sie zmienili to ktos musi wymóc to na nich. Najlepiej trener a jak zgaduję Moskal charakterologicznie nie pasuje do takiego zadania.
jelonek666
Junior Member

Od: 07.2006

Stary 09.12.2015, 20:31
Ja nie wiem po .... w ogóle dyskutować nad zwolnieniem Kazia... to tak jakby się zastanawiać czy zamieszanie z Trybunałem Konstytucyjnym wymaga interwencji wojsk NATO... ogarnijcie się ludzie bo już za dużo tych tematów od których na rzygi bierze!
stary zgred
Member

Od: 09.2015

Stary 09.12.2015, 20:31
bódyń, nie bardzo rozumiem do czego się odnosisz?
Możemy porównywać nawet do dream teamu Kasperczaka ale jaki to ma sens?

Równie dobrze można wywnioskować z twojej tabeli że zaraz po galaktycznej Legii mieliśmy najlepszą defensywę w Polsce. Co przy 4 obrońcach i 0 def. pomocników w kadrze jest nie lada wyczynem.

Jeśli chodzi o ofensywę o tylko wrzucę jedną "tabelkę", która jest bardzo wymowna i pokazuje co zrobiło różnice

=========B====A
Semir Stilic 9 12

Czy to był wynik słaby przekonamy się za 8-12 m-cy porównując twoje tabelki bo skład będzie pewnie podobny.
ABGwislakABG
Senior Member

Stary 09.12.2015, 20:36
Cytat:
Kopacze jasne, ze maja udział w końcu to oni grają. Tylko aby sie zmienili to ktos musi wymóc to na nich. Najlepiej trener a jak zgaduję Moskal charakterologicznie nie pasuje do takiego zadania.
28 zmiana, a sie nie nauczyl kleik.

Cytat:
"Szaleństwem jest robić wciąż to samo i oczekiwać różnych rezultatów” Albert Einstein.
Cytat:
Nie trzymam ręki w nocniku nie wpadłbym na to. Troche przeraża mnie, ze ty masz takie pomysły. Ale co kto lubi.
Taki wielki znawca trenerki, a prostego, starego zwiazku frazeologicznego nie zna.

Zbiornik neuronow w podobnej konsystencji jak nick. Dobrales idealnie, gratuluje.
Ostatnio edytowane przez ABGwislakABG : 09.12.2015 o godz. 20:42.
Anty PO-PiS!!!
bódyń
Senior Member

Stary 09.12.2015, 20:55
28 zmiana, a sie nie nauczyl kleik.

Taki wielki znawca trenerki, a prostego, starego zwiazku frazeologicznego nie zna.
Tu się zgodzę , związek prosty więc wiec tworzycie idealną parę.
ABGwislakABG
Senior Member

Stary 09.12.2015, 21:08
0 merytoryki, "pocisk" solo? Jakze mi przykro
Anty PO-PiS!!!
universe
Senior Member

Od: 10.2008

Stary 09.12.2015, 21:47
koniak napisał(a):Wyświetl post
Cały czas nie mogę zrozumieć dlaczego większość patrzy jedynie przez pryzmat wyników a kompletnie pomija styl gry.
Za pana holendra zdobyliśmy mistrza Polski a na grę nie dało się patrzeć. Śmiem twierdzić, że gdyby mu zabrać Meliksona nic by nie osiągnął a ile wydał na transfery wiemy, bo do dzisiaj odbija nam się czkawką.

Zawsze było narzekanie, że Cupiał zmienia trenerów jak rękawiczki i paradoksalnie ma coraz więcej zwolenników, mimo iż logiki w tym brak. Coraz więcej osób żąda cudów podobnie jak Cupiał a warunki pracy w Wiśle są jakie są.
Que
Masz na myśli te kilka sierot po “Wiśle Cupiała”, co to się jeszcze na tym forum ostały i którym to coraz bardziej na mózg uderza?
May the road rise up to meet you. May the wind be always at your back. May the sun shine warm upon your face. May the rain fall soft upon your fields,
and until we meet again, may God hold you in the palm of his hand (Gaelic blessing)
leszekm
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 09.12.2015, 22:00
WIERNOŚĆ W UCZUCIACH NA PRZYKŁADACH SMUDY I MOSKALA

http://weszlo.com/2015/12/09/wiernos...udy-i-moskala/
kopaczoholik
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 10.12.2015, 18:47
Szacunek dla Moskala za rezygnację z kasy... Szkoda faceta bo wg. mnie osiągał wyniki na miarę tej drużyny... Mam wrażenie, że wielu kibiców żyje w świecie fantazji i iluzji twierdząc, że mamy mocny skład jak na ligę... Trenerzy się zmieniają, drużyna systematycznie jest osłabiana, a kluczowe ogniwa są coraz starsze... więc niby jakim cudem mamy walczyć o puchary?!!! Na ławce rezerwowych hula wiatr a ambicje mamy mistrzowskie... Moskalowi brakowało napastnika, który potrafiłby wykończyć akcje golem... ale nie... zamiast sprowadzić napastnika to zwalniają trenera (ku uciesze części kibiców)... to jest chore... Obyśmy po serii remisów Moskala nie zanotowali serii porażek Broniszewskiego, a teraz Kmiecika/Broniszewskiego... Chciałbym aby im się udało ale nie tym składem bez wzmocnień... eh
Wesoły Romek
Senior Member

Od: 02.2010

Stary 10.12.2015, 19:47
Czy Ty kolego udajesz, czy nie widzisz, że Wisła po zwolnieniu Moskala jeszcze nie zatrudniła trenera? Według mojej opinii, nie mamy trenera od wiosny. Mam jednak nadzieję, że od nowego roku w końcu go zatrudnimy. I dopiero wtedy możemy go rozliczać. Nie teraz...
cudlaty
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 11.12.2015, 08:28
Wesoły Romek napisał(a):Wyświetl post
Czy Ty kolego udajesz, czy nie widzisz, że Wisła po zwolnieniu Moskala jeszcze nie zatrudniła trenera? Według mojej opinii, nie mamy trenera od wiosny. Mam jednak nadzieję, że od nowego roku w końcu go zatrudnimy. I dopiero wtedy możemy go rozliczać. Nie teraz...
Hej, naprawdę nie ma co dyskutować wielbiciele Kazia, znajdą setki argumentów na jego obronę i szukania winy takiej sytuacji w Wiśle jak jest, wszędzie tylko nie u niego Temat Kazka na szczęście jest już zakończony i teraz pozostaje nam z nadzieją patrzeć, że jednak coś na lepsze się zmieni ;-) My patrzmy w przyszłość a fani Kazia niech zaczną urządzać Kazikowe miesięcznice pod stadionem Wisły... tyle w temacie.
WISŁA TO JEST POTĘGA, WISŁA NAJLEPSZA JEST!
FRANEK 21, NIGDY JUŻ NIE BĘDZIE TAKIEGO JAK TY!
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Stary 11.12.2015, 08:54
cudlaty napisał(a):Wyświetl post
Hej, naprawdę nie ma co dyskutować wielbiciele Kazia, znajdą setki argumentów na jego obronę i szukania winy takiej sytuacji w Wiśle jak jest, wszędzie tylko nie u niego Temat Kazka na szczęście jest już zakończony i teraz pozostaje nam z nadzieją patrzeć, że jednak coś na lepsze się zmieni ;-) My patrzmy w przyszłość a fani Kazia niech zaczną urządzać Kazikowe miesięcznice pod stadionem Wisły... tyle w temacie.
Przymknąłbyś się już chłopie, bo się żałosny robisz. Nie ma Kazka, ciesz się i czekaj na lepsze jutro.
cudlaty
Senior Member

Stary 11.12.2015, 10:25
serek.c2 napisał(a):Wyświetl post
Przymknąłbyś się już chłopie, bo się żałosny robisz. Nie ma Kazka, ciesz się i czekaj na lepsze jutro.
och co za oburzenie... prawda zabolała?
z największą przyjemnością się zamykam, bo szkoda słów
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Stary 11.12.2015, 10:56
O miesiąc za późno przynajmniej. Ale dobrze że w końcu.
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
AntyMod
Senior Member

Od: 05.2012

Stary 11.12.2015, 14:57
cudlaty napisał(a):Wyświetl post
och co za oburzenie... prawda zabolała?
z największą przyjemnością się zamykam, bo szkoda słów

obiecujesz ?
kopaczoholik
Senior Member

Stary 11.12.2015, 19:32
Bawią mnie zwolennicy zwolnienia Moskala (eh to zaślepienie).. Jak na razie po zwolnieniu zanotowaliśmy 2 porażki... Naprawdę jest się z czego cieszyć... Ale na szczęście zwolnili całe zło naszej Wisełki... tego złego i nie dobrego trenera od remisów... Brawo Panowie.. Titanic idzie na dno a wy się dalej bawcie....
cudlaty
Senior Member

Stary 11.12.2015, 20:28
AntyMod napisał(a):Wyświetl post
obiecujesz ?
tak tak chłopcy... poużalajcie się sami do siebie... dobrze to Wam zrobi...
tu już obiecuję
Wesoły Romek
Senior Member

Stary 11.12.2015, 20:41
Broniszewski to prawa ręka Moskala, więc do końca nie został zwolniony. Jeszcze kilka dni. Ale ten czas wolno płynie.
cudlaty
Senior Member

Stary 11.12.2015, 21:26
Broniszewski to prawa ręka Moskala, więc do końca nie został zwolniony. Jeszcze kilka dni. Ale ten czas wolno płynie.
uważaj bo się narażasz ;-)
Wesoły Romek
Senior Member

Stary 11.12.2015, 21:31
I nikt nas nie przekona, że białe jest białe
cudlaty
Senior Member

Stary 11.12.2015, 21:44
ha ha ha ... ciii zmykam bo obiecałem
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 11.12.2015, 23:12
A Smudy to już nie
Co nie zmienia faktu ze chciała go Korona Kielce. Nie miał licencji bla bla wzięli Brosza. Jeśli Korona ma plan dłuższy na klub to znaczy ze Broniszewski to taki Brosz? Tylko kto to urwa jest Brosz...

E: Romku jeśli nie zrozumiałeś. Bronia wymyślił Smuda. To najpierw u niego zbierał szlify w Lubinie, potem pracował u niego w kadrze, potem go wział do Wisły. Pisanie o nim ze jest prawą reką Moskala uwazam za kapkę nadużycie.
Ostatnio edytowane przez szprotson : 12.12.2015 o godz. 08:00.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Wesoły Romek
Senior Member

Stary 12.12.2015, 00:15
Nie pij tyle. Gdy wytrzeźwiejesz, proszę o wytłumaczenie tego, co chciałeś przekazać.
radek2323
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 12.12.2015, 00:33
Wydaje mi się że przesadzacie trochę nikt na tym forum nie uważa że Moskal to najlepszy trener na świecie tylko - no właśnie czy Cupial zwalniając Kazika ma lepsza opcję ? Bo jeśli nie ma to good luck ....
SERCE W BIELI KREW W BŁĘKICIE WISŁA KRAKÓW PONAD ŻYCIE!!!

Quo vadis Wisło?
Dariook
Socios Wisła Kraków

Stary 12.12.2015, 01:00
Ale wielu uważa, że Moskala zwolnił brak napastnika. Oczywiście bzdura. Jego zwolnił brak pomocnika.
Paweł potrzebuje konkurenta, zmiennika lub nawet czasami zamiennika ale to wciąż Brożek. Oczywiście zdaża mu się s.......ić setę, ale komu nie? Ja jestem w szoku że w ogóle Brozio dochodzi do sytacji.
Przecież każdy wie kim gramy, zawsze ma 2 aniołów a mimo tego dochodzi do sytuacji strzeleckich! Gość ma swoje lata, jednak gdyby miał obok siebie parnerów na swoim poziomie, wcale by nie musiał strzelać bramek.

A z resztą Brożek ma w ostatnie dwa lata więcej zajebane minut niż Peter Shilton w całej karierze. W ciemno obstawiam że co drugi punkt został zdobyty dzięki Brożkowi lub przy jego udziale. I To jest w huj!

Brożek to jest jedna z ostatnich dobrych rzeczy która pozostała w Wiśle. Jeśli ktoś nie kuma, czy nie szanuje jego kariery podporządkowanej Wiśłe, jest ślepy.

Moskal zapewne zaczynał sklad od...Arek coś zatrzyma a Brozio ukłuje. Wierzył w to i miał by racje. Gdyby nie zawiedli go inni zawodnicy.
Ostatnio edytowane przez Dariook : 12.12.2015 o godz. 01:05.
Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA.

Cytat:
To może zmieńmy to podejście w tej naszej wiślackiej rodzinie. Łatwo jest bowiem na kogoś wylewać pomyje, ale jak później człowiek się obroni, to smród zostaje.
Radek Sobolewski
mistico
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 12.12.2015, 01:31
Brożek od zawsze .......ił setki tylko, że kiedyś mieliśmy kilkadziesiąt okazji i nawet jak nie strzelił raz czy drugi, to zaraz miał trzecią piłkę i zdobywał bramkę, więc nikt tego nie zauważał. Groźni byli też pozostali. Teraz okazje ma tylko on, a że skuteczność ma taką a nie inną, to bramki nie padają. Brożek to nie jest Frankowski, który przez 90 minut ma jedną okazję i ją wykorzysta. Paweł raz strzeli, potem dwa razy spartoli, żeby na koniec pokonać bramkarza z jakiejś dziwnej pozycji.
radek2323
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 12.12.2015, 02:52
Wkurza mnie to jak na tym forum traktuje sie Pawla.Brozio to bardzo porzadny gosc WISLAK jakich malo i jeden z najlepszych strzelcow w historii Wisly . Szacunek mu sie nalezy.
SERCE W BIELI KREW W BŁĘKICIE WISŁA KRAKÓW PONAD ŻYCIE!!!

Quo vadis Wisło?
kopaczoholik
Senior Member

Stary 12.12.2015, 11:08
Ale nikt nie pisze, że Brożek jest zły!!! Pisząc, że brak nam napastnika (bo nam brak!) myślę raczej o drugim napastniku obok Brożka lub przed Brożkiem... od taki Nikolić (marzenie), Stępiński (którego wcale nie wykorzystano w naszej Wiśle)...od nawet taki Aleksandar Prijović z Legii. Zagrał w sumie w 28 meczach i zanotował 9 bramek... czy to aż takie wielkie marzenie aby pozyskać średniego napastnika? bo kim my straszymy (dobre i adekwatne słowo) z przodu... mamy tylko Brożka, niekiedy coś pokaże Jankowski i to wszystko... A gdzie ta nasza mityczna młodzież, której domagają się kibicie?!! Czyżby byli tak świetni, że nie wystawiamy ich ze strachu w meczach eklapy?! Ławka krotka, kontuzje może teraz ktoś ich wystawi i oby coś pokazali...

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów