The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
igortsw
Senior Member

Od: 12.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 25.11.2015, 21:41
Ktoś może polecić hydraulika (firme hydrauliczną) w Krakowie dostepnego 24h/na dobę w miarę rozsądnych cenach ?
<<Każdy z nas ma własny patent by nie stac się JUDASZEM>>
Odpowiedz cytując
Wiślak_358
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 26.11.2015, 11:48
wiślak 86 napisał(a):Wyświetl post
Kupię wódkę na wesele interesują mnie
stock
stumbras
Pan Tadeusz
Wyborowa (ale naprawdę w ostateczności)

Ktoś ma jakieś dojścia do tańszej? jakiś przedstawiciel, knajpa?

http://taniechlanie.pl/stock Sam szukam jakiś promocji bo też potrzebuje na wesele, a tą okazje to muszę zobaczyć bo wydaje mi się nie realna że za 0,7 Stocka cena 23.99 za tyle to można 0,5 kupić na promocji.
Odpowiedz cytując
Porter
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 26.11.2015, 13:05
Lupo napisał(a):Wyświetl post
Dzięki za odpowiedź, a jakich ubezpieczycieli byście polecali? Zależy mi głównie na OC, więc tutaj najtańsza opcja wchodzi w grę, chyba, że jacyś inni ubezpieczyciele mają fajne pakiety z assistance czy AC.
sprawdź też PZU, dają extra -15% przy nowej polisie i przeniesieniu

np. matiz 232 za OC,
z NNW 264,
z Asistance, NNW 380
Porter
Odpowiedz cytując
nero
Hanys

Od: 12.2003

Stary 26.11.2015, 18:05
gypsy napisał(a):Wyświetl post
Ja bym Ci polecała jakiś pendrive Kingstona.
Co prawda nie mam go, więc nie powiem Ci z własnego doświadczenia, ale na twoim miejscu zdecydowałabym się na DataTraveler Locker+ G3 na przykład.
http://www.kingston.com/pl/usb/personal_business#dtlpg3
PiVoSH92 napisał(a):Wyświetl post
Jeżeli chodzi ci o kodowanie, to samemu najlepiej zainwestować w jakiś programik szyfrujący, a jeśli o ryzyko uszkodzenia pendrive to Kingston produkował pancerne sztuki, a i tak najlepiej mieć jakiś jeden tańszy/słabszy na backup.
Lukasz napisał(a):Wyświetl post
Kup dwa pendrive i rób kopie. Jeden pendrive nigdy nie jest bezpieczny. Nie noś nie przechowuj razem. Pendrive na dłuższą metę nie sa polecane do archiwizacji danych - jak używasz w takim systemie co jakiś czas (rok, dwa) wymieniaj prewencyjnie jedną sztukę na nowa.

Osobiście tak jak gypsy polece datatraveler - mam sa ok.
Dzięki za pomoc!
Odpowiedz cytując
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Stary 28.11.2015, 13:38
Panie i Panowie,
Jak jest z legalnością Ubera w Polsce? Czytam opinie w sieci i różnie piszą. Chodzi mi o to czy kierowca może zostać ukarany za nielegalne świadczenie usług.
Odpowiedz cytując
AntyMod
Senior Member

Od: 05.2012

Stary 29.11.2015, 00:28
wie ktos gdzie moge zadzwonic albo napisac tzn opie...lic kogos za brak przesylki z koszulkami okolicznosciowymi ? ostatni razdalem sie nabrac zlotoustemu Gaszynskiemu na to żebranie kasy ...wszystko rozumiem - ale jest 29 listopada - a koszulki zamowilem do miejscowosci nie przekraczajacych nawet 200 km od Krakowa
Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 29.11.2015, 01:08
IncognitoTSW napisał(a):Wyświetl post
Panie i Panowie,
Jak jest z legalnością Ubera w Polsce? Czytam opinie w sieci i różnie piszą. Chodzi mi o to czy kierowca może zostać ukarany za nielegalne świadczenie usług.
Tak może. Tak został. Może się odwołać i mieć nadzieję że sąd się do tego przychyli.
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe?
jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest.
Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało?
jackass: -Tak, oni to robili.
Odpowiedz cytując
Marcin_fan
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 29.11.2015, 10:58
AntyMod napisał(a):Wyświetl post
wie ktos gdzie moge zadzwonic albo napisac tzn opie...lic kogos za brak przesylki z koszulkami okolicznosciowymi ? ostatni razdalem sie nabrac zlotoustemu Gaszynskiemu na to żebranie kasy ...wszystko rozumiem - ale jest 29 listopada - a koszulki zamowilem do miejscowosci nie przekraczajacych nawet 200 km od Krakowa
Ja dostałem swoją przesyłkę we środę 25 listopada a mieszkam 35 km od Krakowa. Spokojnie. I do Ciebie przesyłka dotrze.
TYLKO WISŁA!
Odpowiedz cytując
danpe_
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 29.11.2015, 11:54
MatMario napisał(a):Wyświetl post
Tak może. Tak został. Może się odwołać i mieć nadzieję że sąd się do tego przychyli.
Oby się nie przychylił.
Bo jak to jest, że jeden wozi towary musi bulić 2500zł za kurs (jeśli chce być kierowcą, właściciel firmy musi mieć dodatkowy kurs) inny wozi autobusem ludzi, też musi bulić za kurs, a inny także zarobkowo chce wozić ludzi bez podstawowego chociaż przeszkolenia? Już nie mówię o płaceniu podatków za działalność.

Wedle zasady ?
Odpowiedz cytując
Kolumbus
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 29.11.2015, 12:16
Podesle mi ktos na priva torrenta z ksw 33?
piekna zaba w podpisie

Odpowiedz cytując
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Stary 29.11.2015, 13:41
danpe_ napisał(a):Wyświetl post
Oby się nie przychylił.
Bo jak to jest, że jeden wozi towary musi bulić 2500zł za kurs (jeśli chce być kierowcą, właściciel firmy musi mieć dodatkowy kurs) inny wozi autobusem ludzi, też musi bulić za kurs, a inny także zarobkowo chce wozić ludzi bez podstawowego chociaż przeszkolenia? Już nie mówię o płaceniu podatków za działalność.

Wedle zasady ?
Odbierasz potencjalnemu klientowi możliwość wyboru pomiędzy przeszkolonym kierowcą z licencją (ale droższym i pewniejszym) a nieprzeszkolonym ale tańszym. Wiedz, że część ludzi po imprezach ma do wyboru pojechać z kierowcą ubera albo iść z buta, bo na taksówkę ich nie stać.
Tak samo jest np. z przewozami blablacarem - też powinny być karane?

Zresztą... czy w dobie nawigacji GPS takie ważne jest przeszkolenie i egzaminy z topografii miasta?
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 29.11.2015, 14:15
Czy obie formy są poprawne ?

Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych zawartych w mojej ofercie pracy dla potrzeb niezbędnych do realizacji procesu rekrutacji (zgodnie z Ustawą z dnia 29.08.1997 roku o Ochronie Danych Osobowych; tekst jednolity: Dz. U. z 2002r. Nr 101, poz. 926 ze zm.)

„Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych zawartych w ofercie pracy, dla potrzeb niezbędnych do realizacji procesu rekrutacji (zgodnie z Ustawą z dn. 29.08.97 roku o Ochronie Danych Osobowych Dz. Ust. nr 133 poz. 883)”

Lukasz Dzięki !!
Ostatnio edytowane przez brylant17 : 29.11.2015 o godz. 16:39.
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 29.11.2015, 15:11
brylant17 napisał(a):Wyświetl post
Czy obie formy są poprawne ?

(zgodnie z Ustawą z dnia 29.08.1997 roku o Ochronie Danych Osobowych; tekst jednolity: Dz. U. z 2002r. Nr 101, poz. 926 ze zm.)
......
(zgodnie z Ustawą z dn. 29.08.97 roku o Ochronie Danych Osobowych Dz. Ust. nr 133 poz. 883)”
Ta sama ustawa z 97 roku, tyle ze inne dzienniki w których była publikowana. Dziennik z drugiego Twojego wpisu (nr 133 w roku 1997) zawiera ustawę z pierwotnym brzmieniu, a ten z pierwszego (nr 101 z 2002) ta sama ustawę wraz ze zmianami które miedzy 97 a 2002 nastąpiły (tekst jednolity)

Reasumując: obie poprawne, pierwsza bardziej
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi"
TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA
Odpowiedz cytując
maTyS.
Bene Nati

Od: 10.2007

Stary 29.11.2015, 15:11
witam. Panowie mam problem z internetem a mianowicie z routerem gdyż nie działa mi wifi w mieszkaniu i muszę siedzieć podłączony do kabla ethernet z laptopem.Przeglądałem internet w celu znalezienia rozwiązania ale nic nie skutkuje,a mianowicie chodzi o udostępnianie internetu z laptopa tak,aby inne osoby mogły się połączyć za pomocą komórki. jak to zrobić ?
PRĄDNIK BIAŁY WIERNY WIŚLE !
Odpowiedz cytując
rubens
Junior Member

Od: 09.2014

Stary 29.11.2015, 15:30
ja do udostępniania internetu z laptopa wykorzystuje program "Connectify", wersja demo jest ograniczona tym że w nazwie sieci musi zawierać "Connectify" i trzeba ręcznie wybierać kartę sieciową z której będziemy udostępniać internet.
Odpowiedz cytując
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Od: 01.2015

Stary 04.12.2015, 18:59
Czy korzystal moze ktos z uslug kurierskich w firmie Ship Center na Starowislnej? Jesli tak czy wszystko bylo w porzadku?
Odpowiedz cytując
liber
Member

Od: 01.2015

Stary 08.12.2015, 18:23
To jest chyba tylko taki punkt zbiorczy dla różnych firm kurierskich, np. UPS, DPD, DHL itp., więc od nich chyba niewiele zależy, a od tych firm kurierskich.
Odpowiedz cytując
kossaq
Junior Member

Od: 05.2009

Stary 09.12.2015, 17:10
Szukam kogoś od dotacji unijnych. Mam dosłownie 3 pytania.
Odpowiedz cytując
Prezydentowa
Miodek

Od: 06.2004

Stary 12.12.2015, 00:19
Mam pytanie o przesyłki konduktorskie, może ktoś to ogarnia.

Co się dzieje, jeśli nikt nie odbierze paczki na dworcu, a nie było (odpłatnego) zlecenia odebrania przesyłki przez pracownika stacji? Co się z taką paczką dzieje?

Konkretnie sytuacja jest taka, że jedzie teraz paczka ze Szczecina pociągiem do Tarnowa, ale przesyłka jest nadana na Kraków, bo dalej nie można. A w Krakowie jej nikt nie może o danej godzinie odebrać.
Ostatnio edytowane przez Prezydentowa : 12.12.2015 o godz. 00:29.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 12.12.2015, 08:02
kossaq napisał(a):Wyświetl post
Szukam kogoś od dotacji unijnych. Mam dosłownie 3 pytania.
jakbys znalazł kogoś dobrego, podaj dalej kontakt!
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 12.12.2015, 13:59
Prezydentowa napisał(a):Wyświetl post
Mam pytanie o przesyłki konduktorskie, może ktoś to ogarnia.

Co się dzieje, jeśli nikt nie odbierze paczki na dworcu, a nie było (odpłatnego) zlecenia odebrania przesyłki przez pracownika stacji? Co się z taką paczką dzieje?

Konkretnie sytuacja jest taka, że jedzie teraz paczka ze Szczecina pociągiem do Tarnowa, ale przesyłka jest nadana na Kraków, bo dalej nie można. A w Krakowie jej nikt nie może o danej godzinie odebrać.
nie wiem czy nie za późno, ale jest chyba na stacji taki magazyn przesyłek.

2. Przesyłkę konduktorską można nadać albo odebrać:
1) bezpośrednio do/z wyznaczonego pociągu;
2) na wyznaczonych stacjach – za pośrednictwem stacjonarnego punktu przyjęcia przesyłek
konduktorskich, zwanego dalej stacjonarnym punktem, który pobiera opłatę dodatkową za
doręczenie/odebranie przesyłki do/z pociągu w zastępstwie klienta.

15. Przesyłka może zostać odebrana bezpośrednio z pociągu lub ze stacjonarnego punktu, przez
uprawnionego do jej odbioru wskazanego na przesyłce, za okazaniem dokumentu stwierdzającego
tożsamość

18. Jeżeli na stacji przeznaczenia uprawniony do odbioru przesyłki nie zgłosi się do pociągu po jej
odbiór, przesyłkę przekazuje się pracownikowi stacjonarnego punktu
, a w razie:
1) braku takiego punktu, albo
2) nie złożenia zlecenia odbioru przez uprawnionego do jej nadania lub uprawnionego do jej
odbioru,
przewozi się ją do najbliższej stacji, na której pracownik punktu stacjonarnego zgłosi się do pociągu.
Na ostatniej stacji odcinka wyznaczonego do przewozu przesyłek konduktorskich, pracownik
stacjonarnego punktu jest obowiązany zgłosić się do każdego pociągu wyznaczonego do przewozu
tych przesyłek.
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
maTyS.
Bene Nati

Od: 10.2007

Stary 13.12.2015, 12:58
panowie chcę pograć w fife 15 przez neta na PC ale kompletnie nie wiem jak się do tego zabrać, poradzi ktoś krok po kroku jak to zrobić żeby hulało ?
PRĄDNIK BIAŁY WIERNY WIŚLE !
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 15.12.2015, 01:30
Podpisałem umowę z plusem na internet LTE. Dostałem router. Po podłączeniu go do zasilania lampka odpowiedzialna za siłę sygnału nie świeci się. W umowie zaś jest zapis, że usługodawca zobowiązuje się przyłączyć mnie do sieci w czasie nie dłuższym niż 7 dni od podpisania umowy.
Czy dobrze rozumiem, że zanim mi oni tego sygnału nie wyślą to router jest powiedzmy bezużyteczny?
Myślałem, że jak tylko dostaję sprzęt to chwila moment i powinno działać a tu jakieś czekanie na usługę. Śmieszne.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
siara
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2002

Stary 15.12.2015, 06:48
Coś dziwnego...u mnie zadziałało gdzieś po 30 minutach. Obawiam się, że to wina urządzenia, ale dowiedz się u źródła. Lampka , gdy nie ma sygnału, powinna migać na zielono.
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 15.12.2015, 16:50
Cytat:
Coś dziwnego...u mnie zadziałało gdzieś po 30 minutach. Obawiam się, że to wina urządzenia, ale dowiedz się u źródła. Lampka , gdy nie ma sygnału, powinna migać na zielono.
Już jest git. Problem mógł wynikać z tego, że zacząłem podłączać urządzenie wczoraj o 23. Może aktywacja odbywa się w ciągu dnia a nie po nocach, dlatego po 30 minutach nadal nie było sygnału. Dziś już jest ok. I różnica w aktywacji internetu jest też chyba wtedy jak się zamawia przez internet/telefon sprzęt lub jak się z punktu naziemnego bierze - wtedy szybciej aktywują, gdzieś chyba o tym czytałem.

PS Tak dla ciekawostki. Mamy widocznie inne modele. U mnie w instrukcji przy diodzie sygnału nie ma podziału na kolory tylko na "świeci", "pulsuje", "nie świeci". I świeci to bardzo dobry sygnał, pulsuje słaby sygnał, a nie świeci brak sygnału.
Pozdro i dzięki za odpowiedź.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
Kamil_mchw
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 17.12.2015, 13:01
Witam,
czy jest na sali prawnik? (prawo pracy/ prawo handlowe)
Mam duży problem.
Proszę o kontakt prv.
PZDR
Odpowiedz cytując
TSW Fanatyk
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 23.12.2015, 19:37
Gdzie najtaniej kupić można koszule garniturowe które są bardzo dobrej jakości?
I
Odpowiedz cytując
Pulpet
Senior Member

Stary 24.12.2015, 22:01
Cześć. Zanim otworzą obsługe klienta w orange po świętach zapytam tutaj.

Podpisałem umowę z telefonem Microsoft Lumia, nie spodziewając się, że system Windows Phone mi się tak makabrycznie nie spodoba. Chciałbym odstąpić od umowy - jednocześnie od razu podpisując nową tylko z innym telefonem.
Znacie przykład z życia, że jest na to szansa?
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Stary 24.12.2015, 22:46
A nie możesz po prostu tej Lumii sprzedać i kupić sobie za to, czegoś innego?
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
Pulpet
Senior Member

Stary 24.12.2015, 22:53
Pewnie tak będe musiał ostatecznie zrobić chyba że się z nią pogodzę.....
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów