The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Eternit
Senior Member

Od: 06.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 07.12.2015, 14:34
szprotson napisał(a):Wyświetl post
młody czy jego manadzer?
Określ się.
Dobra jest ryzyko, że menadżer będzie młodemu mieszał w głowie. Dla mnie innych minusów brak.
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 07.12.2015, 14:35
Eternit napisał(a):Wyświetl post
No tak, bo młody po dobrej rundzie będzie chciał nie wiadomo jak wielkiej podwyżki.
a nie mamy takich przykładów?
A jak nie ma podwyżki to są kluby, które chętnie wybierają młodego, wyszkolonego piłkarza.
A nas na podwyżki nie stać.

Chociaż.... gdyby podnieść młodym, a wywalić niektórych starszych, którzy i tak dostają duuuuzo więcej niż młodzi...
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
kornd
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 07.12.2015, 14:38
szprotson napisał(a):Wyświetl post
młody czy jego manadzer?
Określ się.

E: KORND : wiesz, to tajemnica poliszynela, ale najlepszego zawodnika do lat 14 już Nam Legia podebrała, aż dziw bierze ze forumowi znawcy młodzieży nie zająknęli się o tym ani słowem.
Kto jest tym najlepszym zawodnikiem 14-letnim?

Kupię koszulki Wisły z dawnych lat. Pisz na PW.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 07.12.2015, 14:42
kornd napisał(a):Wyświetl post
Kto jest tym najlepszym zawodnikiem 14-letnim?
jest kilku speców od młodzieży m.in Karherop wiec niech Ci szepnie na uszko kogo to straciliśmy, wszak on ich wszystkich zna i oglądał
E: nazwiska nie podaje bo po prostu zapomniałem. O tym ze najlepszy wiem od ...jego trenera. Sytuacja nie z dziś tylko z przed miesiaca plus minus
Ostatnio edytowane przez szprotson : 07.12.2015 o godz. 14:44.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
Blaszczu16
Koneser

Od: 07.2009

Stary 07.12.2015, 14:54
Dla mnie, bardzo dobrym przykładem na dawanie szansy młodym piłkarzom jest casus Chrapka. Chłopak dostawał szansę na grę w Wiśle i z czasem to zaprocentowało jego dobrą grą w Wiśle, a sam klub zarobił na jego transferze.
Odpowiedz cytując
gdsmk
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 07.12.2015, 16:34
Blaszczu16 napisał(a):Wyświetl post
Dla mnie, bardzo dobrym przykładem na dawanie szansy młodym piłkarzom jest casus Chrapka. Chłopak dostawał szansę na grę w Wiśle i z czasem to zaprocentowało jego dobrą grą w Wiśle, a sam klub zarobił na jego transferze.
Tylko że Michał się mocno ograł w Kolejarzu wcześniej, stąd znalazło się dla niego miejsce w kadrze po powrocie.

Co nie zmienia faktu, że Kuczaka, Żemłę można też wypożyczyć.
Chociaż podobnie ogrywał się Zając i Kościelniak, ale zamiast wrócić, odeszli...

Szkoda tego Kościelniaka, pewny plac ma w Chrobrym - jak któregoś dnia wypłynie w Ekstraklasie, to się będzie można wkutwić.
Ostatnio edytowane przez gdsmk : 07.12.2015 o godz. 16:38.
Odpowiedz cytując
wściekłe pięści węża
Senior Member

Od: 02.2011

Stary 08.12.2015, 10:22
Co jest grane z Burym?
Odpowiedz cytując
Pero
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 08.12.2015, 10:24
Jak czytam to forum to wydaje mi się, że niektórzy się urodzili wczoraj i myślą że po jednym meczu Bartosz zbawi Wisłę.
Trzeba dać chłopakowi zachętę ale też troszkę zimnej wody.
Jako że PO to moja pozycja i z trybun bacznie obserwowałem jego poczynania:
1. W większości przypadków krycie Kucharczyka na radar - tylko dlatego że gość jest zupełnie bez formy tego nie wykorzystał
2.sporo podłączania się do akcji ofensywnych ale: 50% jego zagrań w pole karne zblokowanych; drugie 50% zupełnie nieproduktywna (chyba żadna piłka po jego zagraniu nie dotarła do Wiślaka w polu karnym)
3.Spore braki techniczne widoczne choćby w przyjęciu - a nie jest to już najmłodszy zawodnik.

Poza tym ogromne brawa za waleczność. Obym się mylił ale mam spore obawy że to jednorazowy wyskok i że pewnego poziomu on nie przeskoczy... Niestety historia Wisły takich przypadków zna wiele...
Odpowiedz cytując
kristos
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 08.12.2015, 13:44
Pero napisał(a):Wyświetl post
Jak czytam to forum to wydaje mi się, że niektórzy się urodzili wczoraj i myślą że po jednym meczu Bartosz zbawi Wisłę.
Trzeba dać chłopakowi zachętę ale też troszkę zimnej wody.
Jako że PO to moja pozycja i z trybun bacznie obserwowałem jego poczynania:
1. W większości przypadków krycie Kucharczyka na radar - tylko dlatego że gość jest zupełnie bez formy tego nie wykorzystał
2.sporo podłączania się do akcji ofensywnych ale: 50% jego zagrań w pole karne zblokowanych; drugie 50% zupełnie nieproduktywna (chyba żadna piłka po jego zagraniu nie dotarła do Wiślaka w polu karnym)
3.Spore braki techniczne widoczne choćby w przyjęciu - a nie jest to już najmłodszy zawodnik.

Poza tym ogromne brawa za waleczność. Obym się mylił ale mam spore obawy że to jednorazowy wyskok i że pewnego poziomu on nie przeskoczy... Niestety historia Wisły takich przypadków zna wiele...
Po pierwsze nie wiem kto myśli ,że Bartosz ma byc zbawieniem Wisły ,jak dla mnie ma byc solidnym zmiennikiem i wg. mnie to zadanie wypełnił.
Po drugie - widocznie Bartosz uznał ,że takiego cieniasa nie warto kryc krótko ,narażając sie na "gwizdanie" ze strony Przybyła i myśle ze miał racje.
Po trzecie , nie wydaje mi sie by dośrodkowania Bartosza były złe ,ale to już trudno rozstrzygnąc ,no i jeszcze ktoś w polu karnym musi si starac do nich dojśc.
Po czwarte ,jakoś nie rzuciły mi sie w oczy spore braki techniczne i nie wiem , czy jego wiek jest już tak zaawansowany ,by nie polepszyc tego elementu.
"Ścieżka sprawiedliwości wiedzie przez nieprawości
samolubnych i tyranię złych ludzi"......
Odpowiedz cytując
maTS
Member

Od: 01.2015

Stary 08.12.2015, 14:07
hehe... kolega myślał że wejdzie zawodnik mający 19 lat i będzie czarował jak wychowanek top szkółek na świecie... takim zawodnikom trzeba dawać po 15/20 min ale regularnie... później pełne 90. Po roku może 1,5 sprzedaż za granice i wtedy Wisełka zarobi i zawodnik szczęśliwy... Tak było z Chrapkiem,Kubą,Marcelo też nie był stary...
No ale u nas nie ma sensu inwestować w młodzież bo po co ? Mamy tyle kasy że lepiej sprowadzać gwiazdy co będą zarabiać 30-50 tyś...
Odpowiedz cytując
Pero
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 08.12.2015, 14:37
Panowie nic nie myślałem. Po prostu rzuciłem taką chłodną analizę po różnych komentarzach jakie czytałem na temat jego gry.
Jestem za tym żeby dawać szanse młodym.
Ale specjalnie nie wierze w takie przypadki że po prawie 2 latach od debiutu na niego nie stawiano mimo że taki dobry. Ale o bym się mylił.
Odpowiedz cytując
gdsmk
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 08.12.2015, 15:25
Szczerze mówiąc, abstrahując od innych punktów, to dośrodkowania Bartosza były momentami porównywalne lub lepsze z tymi od Bobana.

Plus było widać, że gość wie co w trawie piszczy i nie szukał podania do najbliższego, tylko gdy widział przestrzeń, grał długą piłkę na dobieg do WDG albo centrował z głębi pola, szybko, zamiast ciągnąć do linii i stamtąd walić na ślepo w grupę już dobrze ustawionych obrońców Legii. Dla mnie to był duży plus. No chyba że dorabiam teorię na siłę...

Natomiast co do faktycznej oceny umiejętności defensywnych, to musiałby jeszcze kilka spotkań pograć na pewno.
Odpowiedz cytując
Viper
Senior Member

Od: 06.2013

Stary 08.12.2015, 16:53
Pero napisał(a):Wyświetl post
Ale specjalnie nie wierze w takie przypadki że po prawie 2 latach od debiutu na niego nie stawiano mimo że taki dobry. Ale o bym się mylił.
Ale skąd wiadomo co piłkarz prezentuje sobą jak nie zagra kilku spotkań w ekstraklasie. Taki Cywka świetnie prezentuje się na treningach a w meczu odstawia kaszanę. Jak Ci młodzi zawodnicy, trenują, graja w rezerwach wygrywają CLJ a potem nie dostają szans to wiadomo że czują rezygnacje. Postępy w karierze muszą być dla zawodnika odczuwalne a ciągłe siedzenie na ławie mimo iż kadra wąska temu nie służy. Wmawia im się, że są słabi etc co też ma na nich wpływ.
Odpowiedz cytując
Kamson
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 10.12.2015, 15:43
http://www.sportowywroclaw.eu/pilka-...marzyc-wywiad/

Gość wygląda na ogarniętego.

Cytat:
Pytało o Ciebie wiele klubów z ekstraklasy i I ligi. Blisko pozyskania była Korona Kielce. Dlaczego wybrałeś Wisłę?
Dlatego, że to jeden z najlepszych i najbardziej utytułowanych klubów w Polsce. Ma bogatą historię i to mi się zawsze strasznie podobało. Wisła to wizytówka polskiego futbolu. Kiedy byłem małym chłopcem kibicowałem jej i oglądałem mecze. Teraz, gdy pojawiła się propozycja gry, nie było chwili zawahania.

Czytasz to, Tomku Zającu?
WISEŁKA NIGDY NIE ZGINIE
Odpowiedz cytując
63.5 Kg
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 10.12.2015, 16:25
Kamson napisał(a):Wyświetl post
http://www.sportowywroclaw.eu/pilka-...marzyc-wywiad/

Gość wygląda na ogarniętego.

Czytasz to, Tomku Zającu?
Szkoda tego posranca wspominać...
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Stary 10.12.2015, 16:40
Poczekamy kiedy Drzazga też się znudzi siedzeniem na ławce i brakiem wypłat....

Odpowiedz cytując
mistico
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 10.12.2015, 17:48
tak się zastanawiam - skąd w ogóle wzięliśmy Crivellaro? Bo wątpię, że Kuźba/Kapka jeździli go oglądać do Emiratów. Mieliśmy go w notesie wcześniej, kiedy grał jeszcze w Portugalii? Czy po prostu z youtube?
Odpowiedz cytując
jonaf
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 10.12.2015, 17:59
mistico napisał(a):Wyświetl post
tak się zastanawiam - skąd w ogóle wzięliśmy Crivellaro? Bo wątpię, że Kuźba/Kapka jeździli go oglądać do Emiratów. Mieliśmy go w notesie wcześniej, kiedy grał jeszcze w Portugalii? Czy po prostu z youtube?
Wisła, a raczej Marcin Kuźba, skautowała/skautował portugalski rynek. Wpisz w google Wisła portugalia i wyskoczy Ci parę informacji o piłakarzach takich jak Joao Beirao czy Helder Lopes.
Na boiskach Portugalii biegał wtedy też Crivellaro [w Guimaraes]. Później poszedł za 1 mln euro do arabów. Rozwiązał kontrakt i był wolny.
Łącząc jedno z drugim - może go Wisła chciała wcześniej, miała go w notesie, ale araby go kupiły i dupa blada. Później natrafiła się okazja i bach!
Jazda , Jazda , Jazda Biała Gwiazda!!
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Stary 10.12.2015, 18:47
To chyba, jak na razie okazja dla Crivellaro była?
Dawałem gościowi kredyt zaufania. Niektórzy na tym forum pisali, że ponoć odstaje od drużyny, bo nie przepracował okresu przygotowawczego i jak popracuje to będzie świetny.
No, sorry, nie za bardzo w to już wierzę.

Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Stary 10.12.2015, 19:02
FraMat napisał(a):Wyświetl post
To chyba, jak na razie okazja dla Crivellaro była?
Dawałem gościowi kredyt zaufania. Niektórzy na tym forum pisali, że ponoć odstaje od drużyny, bo nie przepracował okresu przygotowawczego i jak popracuje to będzie świetny.
No, sorry, nie za bardzo w to już wierzę.
E..to to jeszcze huj. Był taki jeden, co to Jankesem się odgrażał, że pokaże albo może że zejdzie mu pazur...nie pamiętam już, mniejsza z tym.

Dawno go tu nie widziałem Może trenują razem albo w smutku piją? Tylko że Jankes ostatnio bez kasy :(
Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA.

Cytat:
To może zmieńmy to podejście w tej naszej wiślackiej rodzinie. Łatwo jest bowiem na kogoś wylewać pomyje, ale jak później człowiek się obroni, to smród zostaje.
Radek Sobolewski
Odpowiedz cytując
siedzenaganku2
Senior Member

Od: 06.2015

Stary 10.12.2015, 19:11
ale skad sie biora jakiekolwiek zarzuty wzgledem Popovicia z Waszej strony? koledzy? przeciez ten czlowiek wnosi calkiem nowa, wysoko jakosc w ataku pozycyjnym . Przyjac, minac przeciwnika jednym kółkiem wokol wlasnej osi, i dograc dokladna pilke do kolegi z druzyny. Pretensje mozna miec do gry K. Maczynskiego, jego forma sie obnizyla. strzaly z dystansu to katastrofa, a i podanie juz ma nie az tak dobre, bez zagrozenia, jedynie pressing mu jeszcze jako tako wychodzi
Odpowiedz cytując
PiVoSH92
Senior Member

Od: 06.2014

Stary 10.12.2015, 19:16
Od Popovicia wszyscy oczekują Semirowania, a to 8 jest, nie 10. Większość zarzutów to mało prostopadłych piłek (zgoda) i mało strzałów - ale jak raz zaczął strzelać, to stwierdziłem, że nie warto próbować, skoro się totalnie nie umie. Jak dla mnie znacznie lepszy transfer niż Krzywejajo.
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Stary 10.12.2015, 19:28
PiVoSH92 napisał(a):Wyświetl post
Od Popovicia wszyscy oczekują Semirowania, a to 8 jest, nie 10. Większość zarzutów to mało prostopadłych piłek (zgoda) i mało strzałów - ale jak raz zaczął strzelać, to stwierdziłem, że nie warto próbować, skoro się totalnie nie umie. Jak dla mnie znacznie lepszy transfer niż Krzywejajo.
Z niego taka 8 jaka 1 , 3, 17 czy 44. Wychodzi na to że bardzo mało umie, za mało nawet na ekstraklase. Niech wraca do słoweńskich lasów zbójować lub PKS w Polskę, by ponownie zostać techniczną gwiazdą.

I pomyśleć że,kiedyś taki Andy Rios podobno nie przekonał nas do swoich umiejętności...jaja.
Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA.

Cytat:
To może zmieńmy to podejście w tej naszej wiślackiej rodzinie. Łatwo jest bowiem na kogoś wylewać pomyje, ale jak później człowiek się obroni, to smród zostaje.
Radek Sobolewski
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 10.12.2015, 20:53
Za Crivellaro odpowiada Kuźba:

Cytat:
Krakowianie co nieco o rozgrywającym już wiedzieli. Obserwował go w Portugalii, a potem pilotował transfer skaut Marcin Kuźba.
I jeszcze o samym piłkarzu

Cytat:
Crivellaro to piłkarz dysponujący dobrą techniką, niezłym dryblingiem i przeglądem pola.
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
mistico
Senior Member

Stary 10.12.2015, 21:27
Cytat:
Crivellaro to piłkarz dysponujący dobrą techniką, niezłym dryblingiem i przeglądem pola.
No i wszystko się zgadza. Dobra technika jest - trzeba sporo sprytu, żeby przy takich umiejętnościach dostać 3 letni kontrakt. Niezły drybling jest - wykiwał wszystkich działaczy i kibiców. Przegląd pola jest - on na boisku nic nie robi, tylko chodzi i przegląda pole.
Odpowiedz cytując
picasso
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 10.12.2015, 22:16
mistico napisał(a):Wyświetl post
No i wszystko się zgadza. Dobra technika jest - trzeba sporo sprytu, żeby przy takich umiejętnościach dostać 3 letni kontrakt. Niezły drybling jest - wykiwał wszystkich działaczy i kibiców. Przegląd pola jest - on na boisku nic nie robi, tylko chodzi i przegląda pole.
można powiedzieć-piłkarz kompletny
dziękuję za uwagę
Odpowiedz cytując
El'kabat
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 10.12.2015, 23:03
Z tym przywodzicielem dolce gibona to podobno ściema i już spakowany. Za ile i do kogo ?
GENERALNIE TO WIADOMO CO
Odpowiedz cytując
mistico
Senior Member

Stary 11.12.2015, 00:40
El'kabat napisał(a):Wyświetl post
Z tym przywodzicielem dolce gibona to podobno ściema i już spakowany. Za ile i do kogo ?
zagadałem w tej sprawie do znajomego dziennikarza z Haiti. Podpytał Donalda w tej sprawie, a ten odesłał mu fotkę i powiedział, że zdaniem lekarza Wisły 2 miesiące przerwy

Odpowiedz cytując
cfa
Senior Member

Od: 08.2009

Stary 11.12.2015, 12:06
Dariook napisał(a):Wyświetl post
Z niego taka 8 jaka 1 , 3, 17 czy 44. Wychodzi na to że bardzo mało umie, za mało nawet na ekstraklase. Niech wraca do słoweńskich lasów zbójować lub PKS w Polskę, by ponownie zostać techniczną gwiazdą.

I pomyśleć że,kiedyś taki Andy Rios podobno nie przekonał nas do swoich umiejętności...jaja.
Właśnie na przykładzie Riosa czy kilku innych wydaje mi się, że powietrze w Krakowie chyba trochę szkodzi trenerom. Wielu piłkarzy było w Wiśle których nie potrafili ustawić tak jak należy, a którzy po odejściu rozkręcali się ale ... często na innych pozycjach niż byli próbowani w naszym klubie.
[FONT=Times New Roman]
Czy pamiętasz pierwszy w życiu mecz i po każdej bramce szał?
Kibicow śmiech, wiernych drużynie swej i na plecach pałki ślad.
[/FONT]
naoway.deviantart.com
Odpowiedz cytując
mistico
Senior Member

Stary 11.12.2015, 12:40
no ale czemu Rios nie grał? Bo jego wykup był za drogi z tego co pamiętam i nawet sam Maaskant chyba mówił, że po co ma grać ktoś, kto i tak odejdzie (jeśli coś pokręciłem, to przepraszam). A Riosa pamiętam chyba głównie z meczu na Suchych Stawach z Polonią Bytom (debiut Maaskanta). Dwoił się i troił, trafił w słupek z bardzo niewygodnej pozycji...
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów