The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
kornd
Senior Member

Od: 11.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 22.11.2015, 20:12
Odnośnie piątkowego meczu przypomniało mi się, że latem klub miał propozycję transferu Jankesa za 500 000 euro. którą ten podobno odrzucił. Zarząd klubu, mógł ją przyjąć i postawić go przed faktem dokonanym, to ten nie miałby wyjścia, a tak to widzimy co jest.

Kupię koszulki Wisły z dawnych lat. Pisz na PW.
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 22.11.2015, 20:22
Oby udało sie chociaż w zimie zatrzymać Burego i Cierzniaka.Bez nich wiosna mogą być problemy z zakwalifikowaniem sie do pierwszej 8-ki
Odpowiedz cytując
picasso
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 22.11.2015, 20:23
kornd napisał(a):Wyświetl post
Odnośnie piątkowego meczu przypomniało mi się, że latem klub miał propozycję transferu Jankesa za 500 000 euro. którą ten podobno odrzucił. Zarząd klubu, mógł ją przyjąć i postawić go przed faktem dokonanym, to ten nie miałby wyjścia, a tak to widzimy co jest.
jesli zawodnik mowi 'nie' to znaczy,ze żadnego transferu nei będzie.można go odelac do rezerw,mozna go nawet zwolnic z obowiązku treningowego ale kontrakt wyplacac do konca i tak trzeba.
dziękuję za uwagę
Odpowiedz cytując
Mysciak
Senior Member

Od: 05.2015

Stary 22.11.2015, 21:50
Przecież piłkarz nie jest workiem ziemniaków, żeby można go było bez jego woli i mimo ważnego kontraktu wytransferować
Odpowiedz cytując
kornd
Senior Member

Stary 22.11.2015, 22:15
Mogli powiedzieć ''uzgodniliśmy ofertę za ciebie, dla ciebie to też szansa, zarobisz więcej'', może by się przekonał.

Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 23.11.2015, 11:36
Mogli powiedzieć ''uzgodniliśmy ofertę za ciebie, dla ciebie to też szansa, zarobisz więcej'', może by się przekonał.
Myślisz, że nie powiedzieli?
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
gdsmk
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 23.11.2015, 15:25
FraMat napisał(a):Wyświetl post
Myślisz, że nie powiedzieli?
Coś mi się nie chce wierzyć w realność tej oferty.

Jankes nie jest głupi i na pewno zaoferowano mu większy hajs, i dużo pewniejszy niż w Krakowie, gdzie nie jest tajemnicą że nie płacono mu całości w terminie.

Plus jego agent na pewno by nie odpuścił procencika od 500 000 €, biorąc pod uwagę że z Chorzowa przylazł za kilka precli.
Odpowiedz cytując
Tomgoo
Senior Member

Od: 09.2004

Stary 24.11.2015, 00:19
Ja podejrzewam, że może i oferowali dobre pieniążki za niego oraz dla niego samego. Pro prostu mając w pamięci opinie kolegów o samej Turcji z tej opcji zwyczajnie nie chciał skorzystać, nawet kosztem dużych pieniędzy. Pewnie chciał zostać w Polsce, a że nie płacą w Wiśle to chciał rozwiązać kontrakt, wziąć kase do końca kontraktu (nawet po sądach) i grać w innym klubie...
Odpowiedz cytując
Ma_niek
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 24.11.2015, 11:45
W wymarzonej Legii najlepiej.
Odpowiedz cytując
gypsy
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 28.11.2015, 19:47
w Legii to on może grać w bierki co najwyżej. Piłkarz pokroju Zagłębia albo Łęcznej.
Odpowiedz cytując
cfa
Senior Member

Od: 08.2009

Stary 28.11.2015, 23:36
Jutro strzeli dwie bramki i wszyscy go pokochają
[FONT=Times New Roman]
Czy pamiętasz pierwszy w życiu mecz i po każdej bramce szał?
Kibicow śmiech, wiernych drużynie swej i na plecach pałki ślad.
[/FONT]
naoway.deviantart.com
Odpowiedz cytując
loory
Member

Od: 12.2011

Stary 30.11.2015, 11:18
Wczoraj to już nie wytrzymałem. Jakim cudem facet co całe swoje życie kopie to balonową skórę NIE UMIE PRZYJĄĆ piłki do ziemi tylko tak że mu skacze na 2 metry do góry? URYGA wraz z Abottem są najbardziej żałosnymi piłkarzami pod względem techniki jaki Polska Ekstraklasa widziała. Przecież on gra w KADRZE U20 a nie umie zupełnie przyjać piłki albo podać jej tak by nie skakała!

ja wiem że młody i że może się uczyć ale CO ONI KU*WA ROBIĄ CAŁY DZIEŃ? przecież zarabiają na graniu. I przeraża mnie fakt że jak taki drewniak ma u nas pierwszy skład to znaczy że młodzi juniorzy czy tam Cywki są jeszcze bardziej żałośni. No nie widzę innego wytłumaczenia.

:(
Here's the thing that makes life so interesting
the theory of evolution claims only the strong shall survive
maybe so, maybe so but the theory of competition says
just because they are the strong doesn't mean they can't get their asses kicked that's right
Odpowiedz cytując
elliot_ness
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 30.11.2015, 16:01
Wczorajszy występ Alana Uryny można skwitowac jednym słowem WSTYD !!!!! Defensywny pomocnik ,który nie przejął żadnej piłki nie rozbił żadnej akcji przeciwnika . Pierwsza bramka jest jego udziałem najpierw niezdecydowanie co do wyjścia do piłki potem objechany jak junior. W środku pola go nie było większość meczu spędził przy linii obrony totalnie zagubiony. Panika przy wyprowadzaniu piłki podania do tyłu wiśienką na torcie było wybicie piłki na aut gdy w promieniu 20 metrów nikogo przy nim nie było. Niestety poziom czekaja i kowalskiego nic dobrego z tego nie wyniknie.
Odpowiedz cytując
siara
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2002

Stary 30.11.2015, 20:07
elliot_ness napisał(a):Wyświetl post
Wczorajszy występ Alana Uryny można skwitowac jednym słowem WSTYD !!!!! Defensywny pomocnik ,który nie przejął żadnej piłki nie rozbił żadnej akcji przeciwnika . Pierwsza bramka jest jego udziałem najpierw niezdecydowanie co do wyjścia do piłki potem objechany jak junior. W środku pola go nie było większość meczu spędził przy linii obrony totalnie zagubiony. Panika przy wyprowadzaniu piłki podania do tyłu wiśienką na torcie było wybicie piłki na aut gdy w promieniu 20 metrów nikogo przy nim nie było. Niestety poziom czekaja i kowalskiego nic dobrego z tego nie wyniknie.
Można krytykować, ale nie obrażać, są granice.
A tak jako ciekawostka:

Występ Słoweńca wywołał mieszane uczucia. Zaliczył on wczoraj sporo odbiorów. Prawy obrońca odebrał wczoraj futbolówkę aż 19.razy i był pod tym względem trzecim najskuteczniejszym Wiślakiem (po Głowackim i Urydze).

http://strefawisly.pl/index.php/10-n...pa-boban-jovic
Odpowiedz cytując
elliot_ness
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 30.11.2015, 20:45
statystycznie mamy lepszych piłkarzy i nic z tego nie wynika. Bylem na meczu oglądałem i nie widzialem tych odbiorów urygi. Co do obrażania to wczoraj zostalo obrazonych 20 000 kibiców.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 30.11.2015, 20:52
Ależ oczywiscie ze Alan miał odbiory
Odebral kibicom nadzieje na punkty
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
Gin
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2002

Stary 30.11.2015, 22:58
Uryga do tartaku się nadaje . Tam z niego zrobią jakiś mebel , trzeba było grać w piłkę a nie chodzić na studia , przynajmniej bym lepiej zarabiał , jakim cudem ten facet gra w ekstraklasie to nie wiem
Odpowiedz cytując
KotWButach
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2015

Stary 30.11.2015, 23:41
Gin napisał(a):Wyświetl post
Uryga do tartaku się nadaje . Tam z niego zrobią jakiś mebel , trzeba było grać w piłkę a nie chodzić na studia , przynajmniej bym lepiej zarabiał , jakim cudem ten facet gra w ekstraklasie to nie wiem
Takim cudem, że w Wiśle jest jeden (ew. dwóch) bramkarzy, 5 obrońców, jeden pomocnik, jeden napastnik (lub raczej historia napastnika) oraz czasem jeden skrzydłowy bez głowy... tyle. Czymś tę jedenastkę trzeba wypełnić i stąd biorą się takie Urygi czy Jankowskie.
ZAWSZE WIERNE ZACHODNIE PODKARPACIE
WISŁA FC CHICAGO
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 01.12.2015, 00:46
Gin napisał(a):Wyświetl post

Małe sprostowanie

Uryga nie nadaje sie do niczego.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
wiertar
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 04.12.2015, 21:47
I sie niedziwie jak pojdzie chlop w ....u skoro tutaj nawet w takimnmeczu jak z lechem nie dostanie szansy...
Jechałeś gdzieś kiedyś na 90 minut Po klimat trybun na wyjazdach byłeś ilu dobra oprawa i ekipa w dobrym stylu, tygiel emocji choć pełno s****ysynów, chce abyś zdech i choć wynik w plecy, śpiewasz dalej zdarte gardło cię leczy, to niby parę liter, parę piłkarzy wiesz niby w polskiej lidze nic się nie zdarzy wiesz, ale gdy płona race śpiewają trybuny znowu wygramy nie ważne u nas czy u nich, poczucie dumy gdy tamci mówią o nas to dla tych co zarywaja życie na stadionach...
Odpowiedz cytując
Revolver
Senior Member

Od: 05.2012

Stary 04.12.2015, 21:59
A tam, niech lepiej zostanie w Wiśle, gdzie będzie przyspawany do ławki do 24-ego roku życia, aż jakiś wizjoner typu Smuda albo Moskal stwierdzi, że już jest gotowy wchodzić na ostatnie 3 minuty, bo przecież Boguskiemu plac się należy za zasługi.

Szkoda tych chłopaków. Założę się, że chcieliby zostać, bo Wisła coś dla nich znaczy, ale perspektywy grania nie mieli tu ostatnio żadnej.

Nie twierdzę, że Handzlik, Bartosz albo Kuczak to mega talenty, które opchniemy za 4 lata do Borussii Dortmund za kilka baniek, ale NAWET jeżeli mają być z nich solidni ligowi rzemieślnicy, to takich też potrzebujemy! Dzisiaj w Zadupiu Lubin 90 minut zagrał niejaki Paweł Żyra, rocznik 1998. W środę u Paprykarzy pełny mecz rozegrał Marcin Listkowski, też 17 lat. W Ruchu regularnie plac ma Mariusz "Moskal nie ma napastników" Stępiński i paru innych chłopaków ledwo z dwudziestką na karku. Tylko biedaczek Kazio nie miał kim grać i dał się powyższym drużynom wyprzedzić. I nie tylko im.

Czas w końcu obalić ten mit. MAMY piłkarzy, nie mieliśmy tylko ostatnio trenerów, którzy mieliby jaja na nich postawić. "Bo Boguś z Jankesem dobrze na treningach klepią i super piłeczka chodzi od nogi do nogi."

Żeby nam Legła piłkarzy podpie*dalała, nosz ku*wa mać.
Ostatnio edytowane przez Revolver : 05.12.2015 o godz. 11:38.
Odpowiedz cytując
kornd
Senior Member

Stary 07.12.2015, 12:04
Po takim występie Bartosza zastanawiam się czy to jednorazowy wyskok, czy Legia taka słaba, czy pozostali juniorzy prezentują podobny poziom- w takim razie czemu nasi poprzedni pseudotrenerzy lub trenerzy nie wystawiali ich częściej?

Odpowiedz cytując
swiety37
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 07.12.2015, 12:15
po 1. Tam gra brzyski, który demonem prędkości nie jest, a i wiek też mu ciążyć zaczyna.
po 2. Trochę go przez te 20minut Boban zmęczył.
po 3. Głowa powiedział że Bartosz jest silny i wybiegany, więc sam z siebie też dał się brzyskiemu we znaki, w zasadzie eliminując go z akcji offensywnych.
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 07.12.2015, 13:34
Po takim występie Bartosza zastanawiam się czy to jednorazowy wyskok, czy Legia taka słaba, czy pozostali juniorzy prezentują podobny poziom- w takim razie czemu nasi poprzedni pseudotrenerzy lub trenerzy nie wystawiali ich częściej?
Mam na ten temat swoją teorię spiskową: po co wystawiać młodego piłkarza, skoro gdy pokaże się z dobrej strony zaraz podkupi go za grosze Lechia czy inne Podbeskidzie?
A Jovic jak się pokaże to może odejdzie za niezłą kasę?

A tak na poważnie: bałem się, że po stronie Bartosza będą legioniści hasali bez żadnych przeszkód, ale on naprawdę pokazał się z bardzo dobrej strony
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
Eternit
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 07.12.2015, 14:12
FraMat napisał(a):Wyświetl post
Mam na ten temat swoją teorię spiskową: po co wystawiać młodego piłkarza, skoro gdy pokaże się z dobrej strony zaraz podkupi go za grosze Lechia czy inne Podbeskidzie?
A Jovic jak się pokaże to może odejdzie za niezłą kasę?

A tak na poważnie: bałem się, że po stronie Bartosza będą legioniści hasali bez żadnych przeszkód, ale on naprawdę pokazał się z bardzo dobrej strony
A co stoi na przeszkodzie, żeby po paru dobrych występach zaoferować młodemu nowy kontrakt z podwyżką i wpisaną odpowiednią kwotą odstępnego? Taki Kapustka parę tygodni temu grał za 3 tyś zł miesięcznie.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Stary 07.12.2015, 14:17
co stoi na przeszkodzie?

P I E N I Ą D Z E ...tylko ciiii

Odpowiedz cytując
Eternit
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 07.12.2015, 14:20
szprotson napisał(a):Wyświetl post
co stoi na przeszkodzie?

P I E N I Ą D Z E ...tylko ciiii
No tak, bo młody po dobrej rundzie będzie chciał nie wiadomo jak wielkiej podwyżki.
Odpowiedz cytując
kornd
Senior Member

Stary 07.12.2015, 14:21
Dla przypomnienia ławka rezerwowych z ostatniego meczu. Wielu twierdzi, że Handzlik to duzy talent, Legia już podobno chciał go podebrać.

Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Stary 07.12.2015, 14:30
Eternit napisał(a):Wyświetl post
No tak, bo młody po dobrej rundzie będzie chciał nie wiadomo jak wielkiej podwyżki.
młody czy jego manadzer?
Określ się.

E: KORND : wiesz, to tajemnica poliszynela, ale najlepszego zawodnika do lat 14 już Nam Legia podebrała, aż dziw bierze ze forumowi znawcy młodzieży nie zająknęli się o tym ani słowem.

Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów