|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
Jak wymienimy Moskala na Rumaka to chetnie wysmieje Cupiała patrzac mu prosto w oczy |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2015
Offline |
|
|
Ja to tu tylko zostawię
Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
Będziecie płakać za Moskalem, tak jak poprzednio, kiedy też został zwolniony przez słabsze wyniki. Wtedy również graliśmy ładną dla oka piłkę, a jedynym mankamentem było to co teraz, czyli skuteczność i piłkarze truchtajacy po boisku w niektórych meczach. Historia zatoczyła koło.
![]()
Mialem za duzy podpis. Teraz nie bede mial w ogole.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2010
Offline |
|
|
Tym tzw. ekspertom, którzy negatywnie wypowiadają się o zwolnieniu Moskala, wyniki jakie osiągała Wisła były po prostu na rękę. To co pokazali nasi piłkarze w derbach, to po prostu skandal. A jak pamiętamy, każdy (no, może oprócz Urygi) z nich potrafi zagrać o niebo lepiej. Brożek, Jankowski i Boguski potrafią strzelić po 2 gole, Jović i Donald wymiatać na bokach, Rysiek i Głowa stworzyć zaporę nie do przebycia. Mąka(w kadrze) potrafi dzielić i rządzić na całym boisku. Pisaliście, dajmy Moskalowi czas, dajmy mu cały okres przygotowawczy. No to go dostał. I co? Jedna wielka masakra. Przypomnijcie sobie jeszcze, jak wspaniale potrafił wykorzystać Stilicia i Stępińskiego, kiedy miał ich w zespole. Po prostu przegrał, bardzo realne, puchary. Nic, ale to nic go nie broni. Według mnie dostał stanowczo za dużo czasu. Efekty widzieliśmy w niedzielę.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2004
Offline |
|
|
Ja nadal jestem zdania, że wizualnie graliśmy za Moskala najlepszą piłkę od czasu 1 sezonu Skorży. Tylko piłkarze już nie tacy...
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
Tylko że koło sie zmienia na gorsze.... ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
![]() ![]()
Puchar jest na5z!
|
||
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Chciałbym dodać do tej dyskusji że całkowicie nie rozumiem tego co się dzieje. Cupial zwalnia trenera i zastępuje go jego własnym asystentem którego myśl szkoleniowa nie odbiega od tego co było do tej pory. Czyli właściciel (sic!) pełni funkcję podobną do sędziego na boisku i osłabia swój zespół personalnie, dając czerwoną kartkę w końcówce 'spotkania'.
Reasumując, ktoś wie jak nazwać fachowo stan w którym ktoś daje 'czerwoną kartkę' w momencie gdy tak na prawdę chce się dokonać 'zmiany'? ![]()
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi" TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Widać, niektórzy tu nadal nie rozumieją, że TEMAT KAZIA się już skończył! Przestańcie biadolić "co by było gdyby" bo jesteśmy TU i TERAZ i musimy się martwić albo patrzeć z nadzieją w przyszłość! Na każdy Wasz argument, że KAZIOWI należało dać szansę do końca sezonu, znajdzie się tyle samo argumentów, że pozwalając KAZIOWI na to, obudzilibyśmy się w I. Lidze!
Temat zamknięty! HALO!!!! KAZIA już nie ma!!!!! ![]()
WISŁA TO JEST POTĘGA, WISŁA NAJLEPSZA JEST!
FRANEK 21, NIGDY JUŻ NIE BĘDZIE TAKIEGO JAK TY! |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Może przyjdzie za Kazia nowy trener, co pare razy zapunktuje i sytuacja się uspokoi na chwilę, ale koniec końców niedługo znowu będziemy w tej samej ciemnej dupie.
![]()
.
. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
Nie zapominajmy ze Broniszewski był również asystentem Franciszka Smudy ![]() Mnie tylko zastanawia jedno ![]() Wczoraj nie było z przodu nikogo. Po czerwonej gralismy taktyka 4-3-1-1 z DG77 i tym kaleką z 7. I jednego i drugiego mógł zmienić .... Jeśli czekamy na 3-0 i spokojne wprowadzenie to naprawde juz jestem przekonany ze wszystich ruchów w klubie dokonuje naćpana małpa ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2014
Offline |
|
|
w Lechii zwolnili niemiaszka, no to jest wakat. Moskal na trenera.
Są pieniądze, jest fuuul zawodników. sprowadzą mu kogo będzie chciał. Nawet cywkę. W tym roku podium a za rok LM. Czyż nie tak ? |
|
|
|
Member
Od: 09.2015
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2004
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Ekstraklasa w Sport.pl. Opuszczona Wisła Kraków
http://www.sport.pl/pilka/1,65039,19...la-krakow.html Cytat:
![]()
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi" TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
Można to powtarzać na tysiąc sposobów, że zwolnienie Moskala to błąd, ale niestety już jest "po zawodach". Sam byłem wściekły w trakcie Derbów, gdy nasi ewidentnie przestali walczyć w trakcie drugiej połowy, ale gdy już ochłonąłem, to stwierdziłem, że zmiana trenera to najgorsze wyjście.
Teraz z perspektywy kolejnych dni tylko utwierdzam się w tym przekonaniu. Kadra jest w jeszcze gorszym stanie, do tego nadal w składzie na Legię wybiegną sabotażyści (Jankowski) i piłkarskie wraki (Boguski). Szkoda Moskala, w tym klubie za sterami obecnego właściciela może być tylko gorzej. Amen. ![]()
Wisła ponad wszystko
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
To wszystko co pisaliście po derbach na temat tego jak to panom piłkarzom się nie chciało, przeszli obok meczu to dowód na:
- po pierwsze większość nie ma pojęcia o piłce, a udaje ekspertów - po drugie większość postąpiłaby po derbach podobnie jak Cupiał - gdyby była na jego miejscu DZIĘKUJĘ |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
![]()
Piggy oddaj hajs
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2010
Offline |
|
|
To oświeć nas znaFco? Bo ja widziałem jak piłkarze po porażce z garbatymi na kolejnym treningu chodzili uśmiechnięci od ucha do ucha, a dla wielu kibiców, dla których Wisłą to coś więcej niż kilka meczy w sezonie na własnym stadionie było jak splunięcie w twarz.
Dalej bd upierał się, że Moskal był właściwym człowiekiem we właściwym miejscu, a to te pokraki dały dupy po całości. Mam nadzieje, że tego czarnego bezmózga od stycznia nie będę musiał już oglądać. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
[QUOTE=
Dalej bd upierał się, że Moskal był właściwym człowiekiem we właściwym miejscu, a to te pokraki dały dupy po całości. Mam nadzieje, że tego czarnego bezmózga od stycznia nie będę musiał już oglądać.[/QUOTE] jak ten "czarny bezmózg" grał mecze życia i strzelał bramki to szczałeś po gaciach ze szczęścia... k...wa lepiej nic nie pisz tylko pier_do_lnij sobie ołtarzyk z Kaziem i wyj do niego ![]()
WISŁA TO JEST POTĘGA, WISŁA NAJLEPSZA JEST!
FRANEK 21, NIGDY JUŻ NIE BĘDZIE TAKIEGO JAK TY! |
|
|
|
Member
Od: 09.2015
Offline |
|
"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych... podania ręki" |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2010
Offline |
|
Widocznie wiesz lepiej jakie mam podejście do piłkarzy i jak reaguje na każdego z nich. Dobrze, że mnie uświadomiłeś. HAHAHA |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Ekstraklasa w Sport.pl. Opuszczona Wisła Kraków
http://www.sport.pl/pilka/1,65039,19...l#BoxSportLink Cytat:
Kiedyś też już podjął równie idiotyczną decyzję w przededniu ważnego meczu: zwolnienie Petrescu i zamiast jubileuszu na 100-lecie była stypa. ![]()
Puchar jest na5z!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2012
Offline |
|
|
Cytat:
Poza tym, skąd koleś wie co złamie zawodnika, a co podbuduje? Kolejny specjalista od psychologii i kur*a behawiorystyki się znalazł.
Ostatnio edytowane przez Revolver : 05.12.2015 o godz. 12:05.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
Cytat:
![]()
Wisła ponad wszystko
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Smuda nigdy nie był nie jest i nie będzie członkiem rodziny. Kazek od zawsze był i będzie, niezależnie od tego że nie wyszło mu w roli trenera, to należy się mu szacunek. Miną lata może już nie będzie z nami B. Cupiała, ale tacy ludzie jak Moskal, Głowa czy Kuba Błaszczykowski zawsze będą z Nami.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Zwłaszcza, że gdyby nie Cupiał to dwóch ostatnich wymienionych pewnie w Wiśle by nie było (i nie wiadomo czy byliby takimi piłkarzami jakimi obecnie są)....
Ostatnio edytowane przez R33 : 05.12.2015 o godz. 16:41.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Uważam, że poza nieszczęsnymi seriami remisów, że swoją cegłę do zwolnienia Moskala dołożyły:
pech, błędy sędziów (niewydrukowana tabela), kontuzja Sarkiego oraz najsłabsze transfery w letnim okienku od 2-3 lat. Biorę pod uwagę tylko piłkarzy których można zakwalifikować jako wzmocnienie: lato 2013: przychodzi Brożek, a za chwile Guerier zima 2014: przychodzi Stilic i Dudka lato 2014: przychodzą Stępiński, Guzmics, oraz Sadlok i Jankowski którzy pierwszą rundę mają super zima 2015: przychodzi Jovic i Barrientos lato 2015: przychodzą Cierzniak i Mączyński, odchodzą: Stilić, Garguła, Stępiński, Barrientos, a Głowacki i Brożek są coraz starsi. Dodając powyższe do pechowych remisów lub porażek, błędów sędziowskich oraz kontuzji Sarkiego, mamy przyczynę zwolnienia Moskala. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
Naszą drużynę dawno przeczytali wszyscy pozostali trenerzy ekstraklasy. Agresywna gra, skomasowana obrona i szybkie kontry małą ilością zawodników - i była spora szansa na co najmniej remis. Gdyby Moskal miał drużynę jak kiedyś Kasperczak, to pewnie zaoralibyśmy tą ligę i odnieśli całkiem niezłe wyniki w pucharach. Ale kadra jest jaka jest, a dokładniej - na jaką nas stać. Moskal był dla nas słabym trenerem, ponieważ nie umiał dostosować gry do zawodników. A mamy ich cztery rodzaje: - dobrzy, ale już starzy - ligowi średniacy z przebłyskami - nieopierzeni debiutanci - Cywka. No i sorry, to nie mogło wypalić bez masy szczęścia. A tego trenerowi Moskalowi akurat brakowało zawsze. ![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|