The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 02.12.2015, 18:35
Kurz napisał(a):Wyświetl post
Nie zauważyłem truchtania, za to ty masz problem z dostrzeżeniem, że to już i nie te gwiazdy i nie ta bajka
To sobie okulary kup jak nie widzisz. Szybciej biegłem po meczu ze stadionu na przystanek niz Nasi zawodnicy za pilka w ostatnich 20 minutach. Cracovia grała lepiej, grała szybciej pilka, bardziej byli zgrani od Nas i wygrali, sam Brozek powinien miec hattricka ale miał dwie lewe nogi a jak zauwazył wiesniak84 nawet pilka szczesliwie wpadła do bramki. I to ma byc wina trenera? oczywiscie im sie najbardziej obrywa ale to pilkarze ostatecznie decyduja o wyniku a nie trener.

Jak wymienimy Moskala na Rumaka to chetnie wysmieje Cupiała patrzac mu prosto w oczy
Mysciak
Senior Member

Od: 05.2015

Stary 02.12.2015, 18:44
Ja to tu tylko zostawię

Cytat:
W katowickim „Sporcie” Marcin Broniszewski wypowiada się tak: – Długo współpracowaliśmy z trenerem Moskalem i jestem z nim zgodny. Ba, tez biorę odpowiedzialność za to, co się działo do tej pory. Kierunek obrany wcześniej był dobry. O wszystkim decydowały niuanse, które dobrze znamy – pół metra w prawo – bramka, pół metra w lewo – nie ma bramki.
Zaraz, zaraz. Czy to nie brzmi mniej więcej tak: „pracowaliśmy z trenerem Moskalem i wszystko było OK, on przypłacił głową za wyniki, a przecież to nie jego wina, że Brożek w kilku sytuacjach miał rozregulowany celownik albo że sędziowie niejednokrotnie zachowywali się jak parodyści. I że gdyby nie zwykły pech to dziś Moskala w Krakowie noszono by na rękach”? Wiadomo, że Broniszewski nie skrytykuje swoich pracodawców otwarcie w mediach – sam podłożyłby wtedy swoją głowę pod gilotynę – ale kto czyta między wierszami, ten doczyta się, że nowy trener Wisły nie jest zwolennikiem wyrzucenia Moskala, mimo że przecież dzięki niemu dostał życiową szansę.
http://weszlo.com/2015/12/02/czy-lec...-o-sobie-znac/
vaazon
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 02.12.2015, 18:48
Będziecie płakać za Moskalem, tak jak poprzednio, kiedy też został zwolniony przez słabsze wyniki. Wtedy również graliśmy ładną dla oka piłkę, a jedynym mankamentem było to co teraz, czyli skuteczność i piłkarze truchtajacy po boisku w niektórych meczach. Historia zatoczyła koło.
Mialem za duzy podpis. Teraz nie bede mial w ogole.
Wesoły Romek
Senior Member

Od: 02.2010

Stary 02.12.2015, 18:58
Tym tzw. ekspertom, którzy negatywnie wypowiadają się o zwolnieniu Moskala, wyniki jakie osiągała Wisła były po prostu na rękę. To co pokazali nasi piłkarze w derbach, to po prostu skandal. A jak pamiętamy, każdy (no, może oprócz Urygi) z nich potrafi zagrać o niebo lepiej. Brożek, Jankowski i Boguski potrafią strzelić po 2 gole, Jović i Donald wymiatać na bokach, Rysiek i Głowa stworzyć zaporę nie do przebycia. Mąka(w kadrze) potrafi dzielić i rządzić na całym boisku. Pisaliście, dajmy Moskalowi czas, dajmy mu cały okres przygotowawczy. No to go dostał. I co? Jedna wielka masakra. Przypomnijcie sobie jeszcze, jak wspaniale potrafił wykorzystać Stilicia i Stępińskiego, kiedy miał ich w zespole. Po prostu przegrał, bardzo realne, puchary. Nic, ale to nic go nie broni. Według mnie dostał stanowczo za dużo czasu. Efekty widzieliśmy w niedzielę.
koniak
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 02.12.2015, 19:03
vaazon napisał(a):Wyświetl post
Będziecie płakać za Moskalem, tak jak poprzednio, kiedy też został zwolniony przez słabsze wyniki. Wtedy również graliśmy ładną dla oka piłkę, a jedynym mankamentem było to co teraz, czyli skuteczność i piłkarze truchtajacy po boisku w niektórych meczach. Historia zatoczyła koło.
Ja nadal jestem zdania, że wizualnie graliśmy za Moskala najlepszą piłkę od czasu 1 sezonu Skorży. Tylko piłkarze już nie tacy...
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 02.12.2015, 19:03
popieram przedmówce.
Tylko że koło sie zmienia na gorsze....
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

dynek.pl
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 02.12.2015, 19:17
Karherop napisał(a):Wyświetl post
Dokonał sztuki która przez pokolenia (biedniejsze i bogatsze) nie udała się od 56 lat.
Nie powielaj tej głupiej propagandy, 20 lat temu z nimi przegralismy tylko, ze w II lidze. 56 lat temu ostatni raz w najwyższej klasie rozgrywkowej bo oni po prostu przez długi czas grali w niższych ligach.

A potem przyszedl Kulawik i jak sobie przypomnę jak wspaniale graliśmy to już mnie zęby znowu bolą
Puchar jest na5z!
Lukasz
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 03.12.2015, 09:54
Chciałbym dodać do tej dyskusji że całkowicie nie rozumiem tego co się dzieje. Cupial zwalnia trenera i zastępuje go jego własnym asystentem którego myśl szkoleniowa nie odbiega od tego co było do tej pory. Czyli właściciel (sic!) pełni funkcję podobną do sędziego na boisku i osłabia swój zespół personalnie, dając czerwoną kartkę w końcówce 'spotkania'.

Reasumując, ktoś wie jak nazwać fachowo stan w którym ktoś daje 'czerwoną kartkę' w momencie gdy tak na prawdę chce się dokonać 'zmiany'?
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi"
TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA
cudlaty
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 03.12.2015, 10:05
Widać, niektórzy tu nadal nie rozumieją, że TEMAT KAZIA się już skończył! Przestańcie biadolić "co by było gdyby" bo jesteśmy TU i TERAZ i musimy się martwić albo patrzeć z nadzieją w przyszłość! Na każdy Wasz argument, że KAZIOWI należało dać szansę do końca sezonu, znajdzie się tyle samo argumentów, że pozwalając KAZIOWI na to, obudzilibyśmy się w I. Lidze!
Temat zamknięty! HALO!!!! KAZIA już nie ma!!!!!
WISŁA TO JEST POTĘGA, WISŁA NAJLEPSZA JEST!
FRANEK 21, NIGDY JUŻ NIE BĘDZIE TAKIEGO JAK TY!
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 03.12.2015, 11:52
Może przyjdzie za Kazia nowy trener, co pare razy zapunktuje i sytuacja się uspokoi na chwilę, ale koniec końców niedługo znowu będziemy w tej samej ciemnej dupie.
..
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 03.12.2015, 14:37
Lukasz napisał(a):Wyświetl post
Chciałbym dodać do tej dyskusji że całkowicie nie rozumiem tego co się dzieje. Cupial zwalnia trenera i zastępuje go jego własnym asystentem którego myśl szkoleniowa nie odbiega od tego co było do tej pory. Czyli właściciel (sic!) pełni funkcję podobną do sędziego na boisku i osłabia swój zespół personalnie, dając czerwoną kartkę w końcówce 'spotkania'.

Reasumując, ktoś wie jak nazwać fachowo stan w którym ktoś daje 'czerwoną kartkę' w momencie gdy tak na prawdę chce się dokonać 'zmiany'?
debilizm?
Nie zapominajmy ze Broniszewski był również asystentem Franciszka Smudy
Mnie tylko zastanawia jedno

Wczoraj nie było z przodu nikogo.
Po czerwonej gralismy taktyka 4-3-1-1 z DG77 i tym kaleką z 7. I jednego i drugiego mógł zmienić ....
Jeśli czekamy na 3-0 i spokojne wprowadzenie to naprawde juz jestem przekonany ze wszystich ruchów w klubie dokonuje naćpana małpa
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

pomeran
Senior Member

Od: 07.2014

Stary 03.12.2015, 21:01
w Lechii zwolnili niemiaszka, no to jest wakat. Moskal na trenera.
Są pieniądze, jest fuuul zawodników. sprowadzą mu kogo będzie chciał. Nawet cywkę.

W tym roku podium a za rok LM.

Czyż nie tak ?
stary zgred
Member

Od: 09.2015

Stary 03.12.2015, 21:17
pomeran napisał(a):Wyświetl post
w Lechii zwolnili niemiaszka, no to jest wakat. Moskal na trenera.
Są pieniądze, jest fuuul zawodników. sprowadzą mu kogo będzie chciał. Nawet cywkę.

W tym roku podium a za rok LM.

Czyż nie tak ?
Nie
Bo celują w zdobycie Pucharu Interkontynentalnego dlatego biorą Latala
koniak
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 03.12.2015, 21:32
cudlaty napisał(a):Wyświetl post
Widać, niektórzy tu nadal nie rozumieją, że TEMAT KAZIA się już skończył! Przestańcie biadolić "co by było gdyby" bo jesteśmy TU i TERAZ i musimy się martwić albo patrzeć z nadzieją w przyszłość! Na każdy Wasz argument, że KAZIOWI należało dać szansę do końca sezonu, znajdzie się tyle samo argumentów, że pozwalając KAZIOWI na to, obudzilibyśmy się w I. Lidze!
Temat zamknięty! HALO!!!! KAZIA już nie ma!!!!!
Skończcie już .......ić takie głupoty, bo głowa boli. Szóste miejsce na półmetku ze stratą jednego do miejsca czwartego, które z reguły zapewnia grę w pucharach, a ty ....a o spadku piszesz. Spadek to dopiero teraz może zaglądnąć nam w oczy, jak się wszystko posypie co jeszcze w tym zespole sensownie funkcjonowało.
Lukasz
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 04.12.2015, 11:28
Ekstraklasa w Sport.pl. Opuszczona Wisła Kraków

http://www.sport.pl/pilka/1,65039,19...la-krakow.html

Cytat:
To, że drużyna przegrywa - to normalne, a nawet dość częste. To, że ma pecha - także. Rzadko jednak się zdarza, by w obliczu totalnego rozbicia zespołu, władze klubu podkładały mu jeszcze więcej kłód pod nogi. Eksperci od zarządzania w piłce mówią, że choć dany problem w dłuższej perspektywie może być taki sam, to porażki sprawiają, że kłopoty urastają do olbrzymich rozmiarów, a zwycięstwa je zmniejszają.

Dziś w Wiśle wszystkie problemy - długi, zobowiązania wobec piłkarzy i pracowników, zawierucha licencyjna - odbierają jakąkolwiek nadzieję. Zawodnicy też to czują, dlatego w tej sytuacji potrzebują wsparcia. Usunięcie Moskala ze stanowiska trenera to wsparcie im zabrało.
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi"
TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA
Rustin
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 04.12.2015, 12:00
Można to powtarzać na tysiąc sposobów, że zwolnienie Moskala to błąd, ale niestety już jest "po zawodach". Sam byłem wściekły w trakcie Derbów, gdy nasi ewidentnie przestali walczyć w trakcie drugiej połowy, ale gdy już ochłonąłem, to stwierdziłem, że zmiana trenera to najgorsze wyjście.
Teraz z perspektywy kolejnych dni tylko utwierdzam się w tym przekonaniu. Kadra jest w jeszcze gorszym stanie, do tego nadal w składzie na Legię wybiegną sabotażyści (Jankowski) i piłkarskie wraki (Boguski). Szkoda Moskala, w tym klubie za sterami obecnego właściciela może być tylko gorzej. Amen.
Wisła ponad wszystko
mee
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 04.12.2015, 15:00
To wszystko co pisaliście po derbach na temat tego jak to panom piłkarzom się nie chciało, przeszli obok meczu to dowód na:
- po pierwsze większość nie ma pojęcia o piłce, a udaje ekspertów
- po drugie większość postąpiłaby po derbach podobnie jak Cupiał - gdyby była na jego miejscu
DZIĘKUJĘ
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 04.12.2015, 15:37
mee napisał(a):Wyświetl post
To wszystko co pisaliście po derbach na temat tego jak to panom piłkarzom się nie chciało, przeszli obok meczu to dowód na:
- po drugie większość postąpiłaby po derbach podobnie jak Cupiał - gdyby była na jego miejscu
DZIĘKUJĘ
No,ale ja mówiłem parę miesięcy temu żeby wymienić piłkarzy to mnie zlinczowano
Piggy oddaj hajs
JacobCFC
Senior Member

Od: 09.2010

Stary 04.12.2015, 17:54
mee napisał(a):Wyświetl post
To oświeć nas znaFco? Bo ja widziałem jak piłkarze po porażce z garbatymi na kolejnym treningu chodzili uśmiechnięci od ucha do ucha, a dla wielu kibiców, dla których Wisłą to coś więcej niż kilka meczy w sezonie na własnym stadionie było jak splunięcie w twarz.
Dalej bd upierał się, że Moskal był właściwym człowiekiem we właściwym miejscu, a to te pokraki dały dupy po całości.
Mam nadzieje, że tego czarnego bezmózga od stycznia nie będę musiał już oglądać.
cudlaty
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 04.12.2015, 22:08
[QUOTE=
Dalej bd upierał się, że Moskal był właściwym człowiekiem we właściwym miejscu, a to te pokraki dały dupy po całości.
Mam nadzieje, że tego czarnego bezmózga od stycznia nie będę musiał już oglądać.[/QUOTE]

jak ten "czarny bezmózg" grał mecze życia i strzelał bramki to szczałeś po gaciach ze szczęścia...
k...wa lepiej nic nie pisz tylko pier_do_lnij sobie ołtarzyk z Kaziem i wyj do niego
WISŁA TO JEST POTĘGA, WISŁA NAJLEPSZA JEST!
FRANEK 21, NIGDY JUŻ NIE BĘDZIE TAKIEGO JAK TY!
stary zgred
Member

Od: 09.2015

Stary 04.12.2015, 22:48
jak ten "czarny bezmózg" grał mecze życia i strzelał bramki to szczałeś po gaciach ze szczęścia...
Ale skoro kopaczowi się już nie chce i ma teraz wyjebane na NASZĄ WISŁĘ to pasuje oszczać ale jego bo...

"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych... podania ręki"
JacobCFC
Senior Member

Od: 09.2010

Stary 04.12.2015, 23:26
k...wa lepiej nic nie pisz tylko pier_do_lnij sobie ołtarzyk z Kaziem i wyj do niego

Widocznie wiesz lepiej jakie mam podejście do piłkarzy i jak reaguje na każdego z nich. Dobrze, że mnie uświadomiłeś. HAHAHA
dynek.pl
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 05.12.2015, 11:45
Ekstraklasa w Sport.pl. Opuszczona Wisła Kraków

http://www.sport.pl/pilka/1,65039,19...l#BoxSportLink

Cytat:
W zasadzie każdy pracujący w ekstraklasie - czy to trener, zawodnik czy ekspert - Wisłę chwalił. Owszem, zauważał brak skuteczności, ale dostrzegał imponującą organizację gry w obronie i ataku. A kto był bliżej zespołu, ten widział, że drużyna dobrze rozumie się z trenerem, że jest z nim zżyta.

(...)

- Gdybyśmy tutaj wygrali, to pierwsze co chciałem powiedzieć, że to zwycięstwo dla Kazimierza Moskala i dzięki niemu odniesione - mówił po meczu z Lechem Poznań jeden z piłkarzy Wisły. Krakowianie jednak przegrali 0:2

(...)

Atmosfera w zespole po środowym spotkaniu w Poznaniu rzeczywiście była dowodem na to, jak ważną postacią w szatni był Moskal. - Jego zwolnienie zabolało każdego w szatni i nie tylko, bo w całym klubie był ważną postacią. Był bardzo dobrym człowiekiem i bardzo dobrym trenerem. To nie zawsze idzie w parze - dodał bramkarz.
Dobry artykuł, pokazuje idealnie nastroje w drużynie. Bardzo mądra decyzja Cupiała - skoro już nie pomaga klubowi to mógłby chociaż nie niszczyć tego co jakoś kiełkuje.
Kiedyś też już podjął równie idiotyczną decyzję w przededniu ważnego meczu: zwolnienie Petrescu i zamiast jubileuszu na 100-lecie była stypa.
Puchar jest na5z!
Revolver
Senior Member

Od: 05.2012

Stary 05.12.2015, 11:55
Cytat:
...Niewykluczone, że w tym sezonie trener Wisły wielokrotnie był o krok od tego, by młodym piłkarzom w końcu dać szansę, choćby na pół godziny, tym bardziej w meczach, które krakowianie wygrywali wysoko - ze Śląskiem Wrocław, Podbeskidziem Bielsko-Biała czy Jagiellonią Białystok. Teraz jest już na to za późno. Sytuacja w drużynie jest tak paskudnie zła, że prędzej psychikę młodego zawodnika się złamie niż podbuduje.
Dawno nie czytałem czegoś tak debilnego. Niewykluczone, że chciał, ale nie dał, niewykluczone, że mieli wejść, lecz nie weszli, ale niewykluczone, że byli o krok od tego. Autor stawia tezy, ale ich nie broni ani nie rozwija.

Poza tym, skąd koleś wie co złamie zawodnika, a co podbuduje? Kolejny specjalista od psychologii i kur*a behawiorystyki się znalazł.
Ostatnio edytowane przez Revolver : 05.12.2015 o godz. 12:05.
Rustin
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 05.12.2015, 15:05
Cytat:
"Wisła Kraków na zawsze będzie w moim sercu, to klub mojego życia. Dziękuję kibicom Wisły za wsparcie okazane mi wsparcie podczas mojej pracy trenerskiej. Jednocześnie pragnę zaapelować do naszych fanów, aby nie odwracali się od zespołu w trudnych chwilach."-te słowa za pośrednictwem naszej strony chciał przekazać Kazimierz Moskal.
Pajacu smuda (celowo z małej litery) klasy nie kupisz nawet wydając ten milion, który dostaniesz od Wisły.
Wisła ponad wszystko
Eternit
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 05.12.2015, 15:10
Rustin napisał(a):Wyświetl post
Pajacu smuda (celowo z małej litery) klasy nie kupisz nawet wydając ten milion, który dostaniesz od Wisły.
Smuda nigdy nie był nie jest i nie będzie członkiem rodziny. Kazek od zawsze był i będzie, niezależnie od tego że nie wyszło mu w roli trenera, to należy się mu szacunek. Miną lata może już nie będzie z nami B. Cupiała, ale tacy ludzie jak Moskal, Głowa czy Kuba Błaszczykowski zawsze będą z Nami.
Marcin_fan
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 05.12.2015, 16:25
eternit napisał(a):Wyświetl post
smuda nigdy nie był nie jest i nie będzie członkiem rodziny. Kazek od zawsze był i będzie, niezależnie od tego że nie wyszło mu w roli trenera, to należy się mu szacunek. Miną lata może już nie będzie z nami b. Cupiała, ale tacy ludzie jak moskal, głowa czy kuba błaszczykowski zawsze będą z nami.
Święte słowa!
R33
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2007

Stary 05.12.2015, 16:38
Zwłaszcza, że gdyby nie Cupiał to dwóch ostatnich wymienionych pewnie w Wiśle by nie było (i nie wiadomo czy byliby takimi piłkarzami jakimi obecnie są)....
Ostatnio edytowane przez R33 : 05.12.2015 o godz. 16:41.
Dzimi
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 06.12.2015, 00:38
Uważam, że poza nieszczęsnymi seriami remisów, że swoją cegłę do zwolnienia Moskala dołożyły:
pech, błędy sędziów (niewydrukowana tabela), kontuzja Sarkiego oraz najsłabsze transfery w letnim okienku od 2-3 lat.

Biorę pod uwagę tylko piłkarzy których można zakwalifikować jako wzmocnienie:

lato 2013: przychodzi Brożek, a za chwile Guerier
zima 2014: przychodzi Stilic i Dudka
lato 2014: przychodzą Stępiński, Guzmics, oraz Sadlok i Jankowski którzy pierwszą rundę mają super
zima 2015: przychodzi Jovic i Barrientos
lato 2015: przychodzą Cierzniak i Mączyński, odchodzą: Stilić, Garguła, Stępiński, Barrientos, a Głowacki i Brożek są coraz starsi.

Dodając powyższe do pechowych remisów lub porażek, błędów sędziowskich oraz kontuzji Sarkiego, mamy przyczynę zwolnienia Moskala.
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 06.12.2015, 01:12
Dzimi napisał(a):Wyświetl post
Uważam, że poza nieszczęsnymi seriami remisów, że swoją cegłę do zwolnienia Moskala dołożyły:
pech, błędy sędziów (niewydrukowana tabela), kontuzja Sarkiego oraz najsłabsze transfery w letnim okienku od 2-3 lat.

Biorę pod uwagę tylko piłkarzy których można zakwalifikować jako wzmocnienie:

lato 2013: przychodzi Brożek, a za chwile Guerier
zima 2014: przychodzi Stilic i Dudka
lato 2014: przychodzą Stępiński, Guzmics, oraz Sadlok i Jankowski którzy pierwszą rundę mają super
zima 2015: przychodzi Jovic i Barrientos
lato 2015: przychodzą Cierzniak i Mączyński, odchodzą: Stilić, Garguła, Stępiński, Barrientos, a Głowacki i Brożek są coraz starsi.

Dodając powyższe do pechowych remisów lub porażek, błędów sędziowskich oraz kontuzji Sarkiego, mamy przyczynę zwolnienia Moskala.
OK, ale była też taktyka rodem ze Stawowego, czyli "Tiki taka dla ubogich". Długie utrzymywanie się przy piłce, mnóstwo podań, gra kombinacyjna - wszystko to do pola karnego. No i oczywiście brak strzałów z dystansu.
Naszą drużynę dawno przeczytali wszyscy pozostali trenerzy ekstraklasy. Agresywna gra, skomasowana obrona i szybkie kontry małą ilością zawodników - i była spora szansa na co najmniej remis.

Gdyby Moskal miał drużynę jak kiedyś Kasperczak, to pewnie zaoralibyśmy tą ligę i odnieśli całkiem niezłe wyniki w pucharach. Ale kadra jest jaka jest, a dokładniej - na jaką nas stać. Moskal był dla nas słabym trenerem, ponieważ nie umiał dostosować gry do zawodników. A mamy ich cztery rodzaje:

- dobrzy, ale już starzy
- ligowi średniacy z przebłyskami
- nieopierzeni debiutanci
- Cywka.

No i sorry, to nie mogło wypalić bez masy szczęścia. A tego trenerowi Moskalowi akurat brakowało zawsze.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów