The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
graficiarz
Member

Od: 05.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 30.11.2015, 11:36
Na wstępie napisze o dopingu. Piszecie ze kiepski to nie lato że każdy może dzet ryja. Ja w lecie wracam zawsze z bołe m gardła co mi doskwiera co najmniej tydzień. Dodam że nie byłem pierwszy raz od 15 lat. Nie że kiepsko graja itd ale własnie ze względu na pogoda i termin rozgrywania meczu. i zapewne parę osób tez nie poszło ze względu na pogodę.
Co do piłkarzy. Nie mamy pieniędzy i zawodników a wymagania mamy ogromne. Wisła nie grała gorzej od craxy tylko ten spalony i sporo niewykorzystanych sytuacji.
ZABIERZÓW WIERNY WIŚLE
Odpowiedz cytując
heoij
Senior Member

Od: 12.2009

Stary 30.11.2015, 12:02

źródło: https://www.facebook.com/WislaKrakow...type=3&theater
Odpowiedz cytując
bozar
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 30.11.2015, 13:33
Długo mnie tu nie było ale biorąc pod uwagę sytuację w której znalazł się nasz Klub to ciężko dalej pozostawać obojętnym.

1) Widzę, że najwyraźniej śpimy na kasie skoro zamierzamy mieć na liście płac trzech trenerów - kolejna jakże dojrzała przemyślana decyzja Zarządu, gratuluję...
2) Poziom drużyn był bardzo wyrównany i naszej porażce zdecydowały detale: błąd liniowego na 1:0, kompletny brak jakości wprowadzonych zmienników ale przede wszystkim: ŹLE PRZYGOTOWANE BOISKO. Jeśli ktoś się po tym meczu nadaje do zwolnienia to nie Kazek Moskal lecz osoba odpowiadająca za stan murawy. Toż to jest frajerstwo do n-tej potęgi, sami sobie utrudniliśmy zwycięstwo w tym meczu.
3) Ten mecz brutalnie uzmysłowił, że nie mamy żadnej jakości na ławce rezerwowych. Tak dramatycznej sytuacji ze zmiennikami nie było dawno.

Podsumowując: ten sezon trzeba przetrwać, już nie ma gry o cele. Cel jest jeden - być gdzieś w środku tabeli na koniec sezonu.

Jest kilka miesięcy czasu by osoby mające realny wpływ na funkcjonowanie/istnienie klubu zdecydowały co dalej. Obecna stagnacja nam nie przystoi, czas na drastyczne zmiany z odejściem właściciela włącznie. Pytanie tylko: czy pan Bogusław ma jeszcze w ogóle z kim realnie negocjować przejęcie Wisełki?
Odpowiedz cytując
maqz
Junior Member

Od: 11.2011

Stary 30.11.2015, 13:44
Trochę mnie śmieszą stwierdzenia, że stan murawy był przyczyną naszej porażki. Boisko jakie było, takie było.. dla obydwu zespołów takie samo..
Odpowiedz cytując
Siemion
Senior Member

Od: 11.2010

Stary 30.11.2015, 13:45
kerim1906 napisał(a):Wyświetl post
Mecz wtopa,ale mnie rozjebało jak koło 70 minuty była potrzeba wsparcia Wisły mocnym dopingiem usłyszałem nieśmiertelne "tak się bawi...."
Następnym razem wpadasz na gniazdo i zarzucasz odpowiednią przyśpiewkę. Tylko musiałbyś odstawić piwo i kiełbasę na bok, a to już problem.
Odpowiedz cytując
bebeto
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 30.11.2015, 16:05
Siemion napisał(a):Wyświetl post
Następnym razem wpadasz na gniazdo i zarzucasz odpowiednią przyśpiewkę. Tylko musiałbyś odstawić piwo i kiełbasę na bok, a to już problem.
Akurat tutaj miał chłopak rację... "...tak się bawią ludzie kiedy przegrywa..."
W DERBACH
Ja się CHU..OWO bawiłem !!!!!!!!
Odpowiedz cytując
danpe_
Senior Member

Stary 30.11.2015, 16:24
Siemion napisał(a):Wyświetl post
A co to za tekst?
Każdemu chyba ręce opadły jak usłyszał "tak się bawią"
Tam powinno być "Biegać walczyć i się starać a jak nie to wypierdalać".
Dobrze się Panowie bawili?
To gratuluję samopoczucia, bo ja niezbyt dobrze oglądając te roześmiane pejsiaste mordy.

Ja nie wiem, same gimbusy na Wiśle zostały? Legioniści zjebę dostali po niedzielnym meczu ( po remisie z jakimiś pachołkami) a u nas co?

Proponuję się nad sobą zastanowić, bo krytyka słuszna, a nie złośliwa. Próby ripostowania bym sobie darował, bo są bezpodstawne - delikatnie mówiąc.
Odpowiedz cytując
ABGwislakABG
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 30.11.2015, 16:38
Te pikniki jak raczyles okreslic Siemion wiedzialy w przeciwienstwie do gniazdowego na jaki mecz przyszly. Sam nie wierzylem w dobor repertuaru. Ci, ktorzy nie chodza tylko na derby i Legie wiedza, ze doping praktycznie niczym sie nie roznil od meczu np. z Termalicą.
Anty PO-PiS!!!
Odpowiedz cytując
PabloTS
Senior Member

Stary 30.11.2015, 17:32
40 lat chodzenia na Wisłe......po prostu nie wierze ze tak mozna odpuścić mecz derbowy..............k..a błagam
jeszcze nie tak dawno........3 min meczu a mamy juz karke zółtą.......a tu ....a.............moze wam zrobic latte.....
wazne są tylko te dni na które czekamy"
Odpowiedz cytując
bozar
Senior Member

Stary 30.11.2015, 18:33
maqz napisał(a):Wyświetl post
Trochę mnie śmieszą stwierdzenia, że stan murawy był przyczyną naszej porażki. Boisko jakie było, takie było.. dla obydwu zespołów takie samo..
Ta...ale to my goniliśmy wynik nieprawdaż? My musieliśmy prowadzić grę na tym kartoflisku.
Przynajmniej jedna stówka Brożka została zaprzepaszczona przy współudziale nierównej murawy.

ALE

Nie twierdzę przy tym, że to jedyna przyczyna porażki. Główną przyczyną i tej porażki i całego słabego sezonu jest niska jakość drużyny a zwłaszcza bezpośredniego zaplecza pierwszej jedenastki.
Odpowiedz cytując
Grisza1
Moderator

Od: 05.2005

Stary 30.11.2015, 18:46
ABGwislakABG napisał(a):Wyświetl post
Te pikniki jak raczyles okreslic Siemion wiedzialy w przeciwienstwie do gniazdowego na jaki mecz przyszly. Sam nie wierzylem w dobor repertuaru. Ci, ktorzy nie chodza tylko na derby i Legie wiedza, ze doping praktycznie niczym sie nie roznil od meczu np. z Termalicą.
O ile mnie pamięć nie myli, to we wczorajszym meczu ani razu nie było słychać choćby głupiego, kulturalnego "My chcemy gola, Wisełko, my chcemy gola", nie mówiąc już o jakichś bardziej "kur....sko" motywujących przyśpiewkach. Za to ludzie się bawili, gdy Wisła przegrywała.
Stan Valckx : - To już byłaby rozmowa o przegrywaniu, dlatego jej nie podejmę.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 30.11.2015, 19:04
bozar napisał(a):Wyświetl post
Nie twierdzę przy tym, że to jedyna przyczyna porażki. Główną przyczyną i tej porażki i całego słabego sezonu jest niska jakość drużyny a zwłaszcza bezpośredniego zaplecza pierwszej jedenastki.
Derby wygrywa się walką. Do tego odpowiednia taktyka, sucha głowa i rywal jest na deskach.

Jedyne okazje które stworzyliśmy w tym meczu nie wynikały z przebiegłych wymysłów taktycznych Moskala, ale przez fakt, że piłkarze zastosowali wyższy pressing, grali na wyprzedzenie, więcej biegali i tyle. Chciało im się przez 15-20 min w tym meczu i wtedy coś wynikało z naszej gry.

Spotkania z Lechem czy Legią wygrywaliśmy nie w nogach i umiejętnościach, ale w głowie.
Odpowiedz cytując
ABGwislakABG
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 30.11.2015, 20:56
Grisza1 napisał(a):Wyświetl post
O ile mnie pamięć nie myli, to we wczorajszym meczu ani razu nie było słychać choćby głupiego, kulturalnego "My chcemy gola, Wisełko, my chcemy gola", nie mówiąc już o jakichś bardziej "kur....sko" motywujących przyśpiewkach. Za to ludzie się bawili, gdy Wisła przegrywała.
Poniewaz te "pikniki" nieraz przejely role gniazdowego. Jesli byles na meczu, w szczegolnosci na G wiedzialbys, jakie przyspiewki mialy leciec zamiast tych "kurevskich". M.in. jak sie bawimy.
Anty PO-PiS!!!
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 30.11.2015, 21:29
Już od dłuższego czasu doping na Wiśle nie ma nic wspólnego z wydarzeniami na boisku. W dodatku wydaje mi się, ze jest coraz bardziej ugrzeczniony (chyba nie przypadkowo). Np. mecze z Legią w Krakowie wyglądają tak, u nas lallalllaa różne smętne, często przydługawe pioseneczki a tymczasem Legia przez cały mecz jedzie po nas wkółko. Moze to narzucana na forum wwzględem innych poprawnośc prolegijna, że kto źle wyraza sie o Legii jest besztany przez jej forumowych adwokatów ale , ze ugrzeczniony doping dotyczy też ...parchów ? (przedostatnie derby na R22 też były niemrawe pod tym wzgledem) Chyba to jest celowo sterowane, moze są jakies uzgodnienia z klubem pod tym względem (ale nikt o tym nie mówi) , bo wątpię żebyśmy tak ocipieli. To już nie są kibolskie derby i na boisku i na trybunach, to są k...a genderowe derby.
Odpowiedz cytując
KotWButach
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2015

Stary 30.11.2015, 22:14
19 lat jeżdżenia na Wisełkę i wczoraj po raz pierwszy przeszła mi przez głowę myśl, na następny mecz nie jadę, nie ma sensu, lepiej ten czas poświęcić dla rodziny, dla dzieci, ku...a nie załamały mnie Valerengi, Karabachy czy inne Levadie, nawet u siebie 0-4 z Groclinem pewnego razu, żadne wyprawy gdzieś na pogranicze Śląska do Sosnowca, mecze na Suchych Stawach, nawet czarodziejskie serie remisów, zawsze wracając z meczu już byłem myślami przy następnym... aż do wczoraj, wczoraj przyszło to dziwne uczucie, po co to robić? ....

Lecz szybko zrozumiałem, że Wisła to nie piłkarze (lub nędzne imitacje piłkarzy), Wisła to historia (sportu, Krakowa oraz Polski), to sposób na życie, to legenda.

Wczorajsze upokorzenie boli ale to nie powód do odpuszczenia sobie, Wiślakiem trzeba się urodzić, szlachetne urodzenia zobowiązuję!
ZAWSZE WIERNE ZACHODNIE PODKARPACIE
WISŁA FC CHICAGO
Odpowiedz cytując
kicur
Senior Member

Od: 06.2015

Stary 30.11.2015, 22:53
Gwiaździsty napisał(a):Wyświetl post
Już od dłuższego czasu doping na Wiśle nie ma nic wspólnego z wydarzeniami na boisku. W dodatku wydaje mi się, ze jest coraz bardziej ugrzeczniony (chyba nie przypadkowo). Np. mecze z Legią w Krakowie wyglądają tak, u nas lallalllaa różne smętne, często przydługawe pioseneczki a tymczasem Legia przez cały mecz jedzie po nas wkółko. Moze to narzucana na forum wwzględem innych poprawnośc prolegijna, że kto źle wyraza sie o Legii jest besztany przez jej forumowych adwokatów ale , ze ugrzeczniony doping dotyczy też ...parchów ? (przedostatnie derby na R22 też były niemrawe pod tym wzgledem) Chyba to jest celowo sterowane, moze są jakies uzgodnienia z klubem pod tym względem (ale nikt o tym nie mówi) , bo wątpię żebyśmy tak ocipieli. To już nie są kibolskie derby i na boisku i na trybunach, to są k...a genderowe derby.
Coś dodam od siebie. Według mnie mamy po prostu za słabego gniazdowego, który nie umie ogarnąć całego sektora. Oczywiście ja sobie zdaje sprawę z tego, że to nie jest prosta sprawa prowadzić doping itd. Mam świadomość tego, że zaraz będzie go ktoś bronił. Oczywiście ma takie prawo ale fakty są takie a nie inne. Z poprzednim gniazdowym nie ma co go porównywać z oczywistych względów. Tak wiem mam iść i sam zacząć prowadzić doping. Sorki ale to nie ja jestem gniazdowym i to nie ja odpowiadam za to jakie przyśpiewki są śpiewane jak on reaguje na wydarzenia boiskowe i w efekcie czego jak wygląda doping na trybunach. Wczoraj był słaby doping ale to też pewnie przez to, że ludzie byli w szoku jak zagrała cracovia pierwsze 20 min.
Odpowiedz cytując
element
Senior Member

Stary 30.11.2015, 23:15
kicur napisał(a):Wyświetl post
Coś dodam od siebie. Według mnie mamy po prostu za słabego gniazdowego, który nie umie ogarnąć całego sektora.
Wbijaj na gniazdo w meczu z Legią, które jest otwarte dla każdego kto chce sprawdzić się.

Znawców od cholery ale nikt nie chce w realu pokazać jak się ogarnia sektor, prowadzi doping, rozrusza tłum.. tyle pomysłów idzie na marne

Gniazdowy nie jest odpowiedzialny za doping, a jedynie za zaintonowanie danej przyśpiewki. I gniazdowy nie decyduje o tym co ma być śpiewane, jest on jedynie przedłużeniem ręki.

PS.
Do net fanów z kibice net, którzy teraz to czytają.. nie bierzcie tego na poważnie bo nie jest to kibicowskie forum Wisły.

PS part 2.
Ogarnijcie się imbecyle, bo Wasze teksty wklejają na fora kibicowskie innych klubów i mają beke z tego co tu wypisujecie. I co gorsza idzie to na konto normalnych kiboli Wisły.

A najlepsze jest to, że wystarczyłoby, żeby grojki Wisły wygrały wczorajszy mecz i nie pisnęlibyście słowem o dopingu, gniazdowym i atmosferze
Ostatnio edytowane przez element : 30.11.2015 o godz. 23:24.
"Chuligani Wisły rzucili serpentyny..."
"Kibole Wisły odpalili race. Właśnie dlatego w Polsce nie będzie wielkiej piłki"
"Będziemy zamykać stadiony, żeby ludzie mogli przychodzić na mecze"
"Posunięcia kibiców Wisły przypomniały mi o zamachach na World Trade Center"
cdn..
Odpowiedz cytując
kicur
Senior Member

Od: 06.2015

Stary 01.12.2015, 00:30
Tak jak myślałem, nie da się tu wyrazić swojej opinii bo zaraz leci hejt w Twoją stronę, że sam bym lepiej nie poprowadził dopingu itp. Śmiechu warte
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 01.12.2015, 00:42
kicur napisał(a):Wyświetl post
Coś dodam od siebie. Według mnie mamy po prostu za słabego gniazdowego, który nie umie ogarnąć całego sektora. Oczywiście ja sobie zdaje sprawę z tego, że to nie jest prosta sprawa prowadzić doping itd. Mam świadomość tego, że zaraz będzie go ktoś bronił. Oczywiście ma takie prawo ale fakty są takie a nie inne. Z poprzednim gniazdowym nie ma co go porównywać z oczywistych względów. Tak wiem mam iść i sam zacząć prowadzić doping. Sorki ale to nie ja jestem gniazdowym i to nie ja odpowiadam za to jakie przyśpiewki są śpiewane jak on reaguje na wydarzenia boiskowe i w efekcie czego jak wygląda doping na trybunach. Wczoraj był słaby doping ale to też pewnie przez to, że ludzie byli w szoku jak zagrała cracovia pierwsze 20 min.

No ale to ze cracurva strzelila 2 bramki...co to zmienia.Derby maja swoje prawa,tu gra sie do ostatniej sekundy.Sam bylem pewnien ze beda sytuacje na gola,ale jak zwykle skutecznosc,

A co do Gniazdowego to troche sie zgadzam.Guli zawsze mowil :" nie spiewacie dla niego a dla WIsly" ,i juz ....

nikt nie spiewa po to zeby sie przypodobac gniazdowemu...
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
JacobCFC
Senior Member

Od: 09.2010

Stary 01.12.2015, 17:37
To oczywiste, że to jak się prezentujemy kibicowsko zależy od osób które pojawiają się na młynie (dziwnym trafem na meczach z Lechem, Legią i cracovią, prezentujemy się dużo gorzej wokalnie niż na meczach z ogórkami kibicowskimi), ale do ....y nędzy- to K. zarzucił chyba "tak się bawią ludzie kiedy przegrywa".
Żeby zobaczyć jak mizernie pokazały się trybuny, porównajcie sobie dwa wersy :
Boi się nas gumiorski Hutnik,
Boją się nas pasiaste psy.
Zawsze miało to mega .......nięcie, a jak było na derbach? No właśnie... Ale czego oczekiwać, jak teraz najmodniejszą przyśpiewką stało się "od kutasów", które i tak jest przez większość ludzi źle śpiewane.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów