![]() |
DERBY KRAKOWA! 29 listopada, godz. 18:00
Witam, przed nami drugie z najważniejszych spotkań w sezonie. Wisła Kraków podejmie rywalkę zza Błoń. Derby Krakowa zaplanowano na najbliższą niedzielę, początek spotkania o godzinie 18:00.
Ciśnienie w narodzi duże, to i temat meczowy pojawia się odpowiednio wcześnie. Aby zmobilizować, co poniektórych do wizyty na R22. Z racji kara od Komisji Ligii, sektor C w tym dniu będzie zamknięty a młyn przeniesiony został na trybunę G. Kibiców gości niestety nie uświadczymy na najbliższym spotkaniu, jest to również efekt kary za odpalenie pirotechniki. Nie będę się tutaj zagłębiał w analizę rywala czy przedstawiał zawodników, na których warto zwrócić uwagę. Derby jak wiadomo rządzą się swoimi prawami i wszelkiego rodzaju założenia i przemyślenia biorą w łeb wraz z pierwszym gwizdkiem arbitra. Wiślacy mają w tym meczu wiele do udowodnienia, przede wszystkim czas zakończyć passę meczów bez zwycięstwa na własnym boisku, oraz passę braku bramek. Pod tym względem nie mamy sobie chyba równych w Ekstraklasie. Zadanie Kazimierza Moskala na ten mecz jest proste - tak zmotywować swoich podopiecznych, aby w końcu w tak ważnym meczu zagrali z 1906% zaangażowaniem i wiarą we własne umiejętności. Niech wyznacznikiem dla każdego z naszych piłkarzy będzie tabela, na którą kibice Białej Gwiazdy patrzą ze skrzywioną miną widząc sąsiadkę wyżej w tabeli niż swój ukochany klub. Szansa na wyprzedzenie wroga istnieje tylko w przypadku, kiedy pasiasta dama nie wygra swojego poniedziałkowego meczu a w niedzielę w Derbach Krakowa to WISŁA świętować będzie trzy punkty. Na bok odsuwam również analizę naszego ostatniego spotkania z Górnikiem w Zabrzu, gdzie Biała Gwiazda po raz kolejny zremisowała wygrany mecz. W najbliższym spotkaniu, styl schodzi na dalszy plan, liczy się tylko jedno - upokorzenie rywalki w jak najwyższym wymiarze bramkowym. Wspomnę tylko, że po piątkowym meczu w szeregach Wisły nikt nie pauzuje z powodu żółtych kartek. Do dyspozycji trenera będzie również Donald Guerrier, który wraca do kadry meczowej po pauzie za nadmiar kartek. WSZYSCY NA DERBY! PO ZWYCIĘSTWO! Bilety do kupienia na https://bilety.wisla.krakow.pl/ oraz w Strefie Kibica. Więcej szczegółów można znaleźć tutaj: http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...derby_krakowa/ |
Bilety kupione. Teraz tylko zwyciestwo!
|
Zdaje sobie sprawę z tego, że mamy żenującą sytuacje kadrową. Że musimy grać zawodnikami pokroju Urygi, Jankowskiego itp. Wiele razy zastanawiałem się czy Kazek jest dobrą osobą na stanowisku trenera ale koniec końców zawsze dawałem mu kolejną szansę.
Jednak tego meczu nie można przegrać i choćby skały srały to piłkarze mają zapierdalać po boisku. Nie interesuje mnie styl, budowanie akcji ani schematy. Chcę zobaczyć ambicje i zaangażowanie od 1 do 90 minuty. Nie jesteśmy już hegemonem i raczej o pucharach możemy pomarzyć dlatego naszym celem powinny być zwycięstwa w takich meczach i innej sytuacji niż wygrana nawet nie biorę pod uwagę. |
Na mecz powinni wyjść zmobilizowani, więc mimo kiepskiej formy, fatalnej sytuacji kadrowej i taktyki w ostatnich meczach, wygramy.
|
Guerrier za Jankowskiego i Popovic za Uryge, reszta tak jak z Górnikiem. Żydy mają slabiutką obronę, wiec liczę na kilka bramek.
Tylko zwycięstwo! Wszyscy na mecz! |
Tylko żeby wchodzić w obronę to trzeba zdominować środek pola a moim zdaniem Popovic jest za delikatny na mecz gdzie podstawa to walka walka i jeszcze raz walka
|
Zgniesc, ponizyc, wysmiac, rozgromic, zanihilowac, upokorzyc, wypluc&wyrzygac&wysrac. Wszelkie teorie spiskowe, mity mile widziane.
Tylko zwyciestwo! |
Dziwne to derby, kiedy sąsiadka jest wyżej w tabeli, ale trzeba ten stan rzeczy odwrócić. I pokazać, kto rządzi w Krakowie. Jak dla mnie nawet Cierzniak może strzelić gola, byle były trzy punkty.
|
Nie ma co tu dużo debatować. Rozgnieść jak wszy. Kropka.
|
Biorąc pod uwagę naszą kadrę, widziałbym następujący skład:
Brożek - Boguski Guerrier - Popovic - Burliga Mączyński Sadlok - Głowacki - Guzmics - Jović Cierzniak Kaziu, pokaż jaja i posadź na ławce te 2 beztalencia, gorzej nie będzie. |
Mam nadzieje że sąsiadka poczuje sie zapewnie i Wisła wygra
|
Mam nadzieję że sędzia będzie zastraszony a piłkarze juz jedzą surowe mięso. Połamać ku.rwom gnaty, porozbijac mordy. Nastrzelac bramek z pieciometrowych spalonych i po karnych z kapelusza. Upokorzyc i zniszczyć.
|
1-0 po bramce w 94 minucie z 2 metrowego spalonego. Ma boleć.
|
Trzeba spojrzec prawdzie w oczy. Jestesmy slabi. Mozna przeklinac? Jestesmy ....a slabi. Slabi w srodku (jeden Maczynski to za malo), slabi na skrzydlach, schematyczni w ataku. Oni sa teraz bogatsi, sa wyzej w tabeli, maja lepsze perspektywy.
Ten mecz mozna wygrac tylko przy 100% zaangazowaniu i checi zwycięstwa. Wszyscy wiemy jak nasi koacze kochaja remisy. Kochaja je jak Charliee Sheen kokainę lub jak islamski uchodzca zasilek od Makreli. Dla tych minimalistow bez woli zwyciestw i walki remis to wynik idealny, cos tam sie udalo, wprawdzie nie do konca, ale chuk tam. Ktos mi moze pokazac mecz w tym sezonie, gdzie przy remisie nasza druzyna dazyla so zwyciestwa, a nie cofala sie zadowolona? Jak to zawsze leci? "Szanujemy ten punkt". TERAZ ....A MUSI BYC INACZEJ. Z kurvami MUSZA byc 3 pkty. Wsadzcie sobie w dupe wasz remis. Trzeba wyjsc na maksymalnej pianie i zasypac te roznice w umiejętnościach walką walka i jeszczse raz lamaniem kosci. Niech nie bedzie pieknej gry, mam to w dupie. Mamy WYGRAC. Mam widziec ta chec zwyciwstwa, jakiej nie ma od kilku lat. |
Bać to się mogą piłkarzyki jeśli przegrają. Nie Głowacki, nie Brożek, Boguski, Maczynski czy Burliga. Takie Jankowskie Sadloki i reszta najemników. Lepiej zagrać Urygą Czekajem i przej.ebac niż liczyć na dobry humor Jankowskiego i laskawosc Sadloka.
|
Cytat:
Hmm, z tym baniem się to chyba nie do końca jest tak w tym sezonie. Bo już po kilku meczach pasowało coś krzyknąć, bo krewa ''człowieka'' zalewała.. Więc sami po raz kolejny zagłaskaliśmy kilku piłkarzy/najemników i nie daj Boże remis w Derbach i usłyszę, że każdy punkt należy szanować.. To mnie już do reszty popierrdoli. Spoko, wszystko rozumiem, że Kaziu Wiślak, Brożek i Głowacki też no ale to nie oznacza chyba, że mamy z trybun oglądać padakę ;) Czy ktoś w tej szatni ma jaja? Czy Brożek, Głowacki czy nawet Mączyński potrafią wpłynąć na resztę zespołu? Mam nadzieję (wciąż), że jednak tak. |
Dlatego za najbardziej poj.ebaną przyspiewke stadionową uważam i uważałem "nic się nie stalo". Mają wyjść rozpier.dolic tą żydowską zgraję i myśleć o następnych meczach.
|
eeee, "nic się nie stało..." to taki nasz drugi hymn.
Zamiast zaśpiewać co najmniej: "walczyć biegać i się starać, a jak nie to wypierdalać", to jeszcze brakuje, żeby im po meczu ktoś laskę zrobił za ten jeden punkt. Co do meczu derbowego, to nie obchodzi mnie jak to zrobią ale mają ten mecz wygrać. Nic innego mnie nie interesuje. Żadne .......enie o "ciężkim meczu", "szanowaniu każdego punktu" itd. Tylko zwycięstwo albo w....... ;) Mam nadzieje, że odpowiednie osoby, odpowiednio ich zmotywują np. na treningu. |
Ogladalem mecz(jeszcze trwa ale mam juz dosc) zydkow z Lechia i nie wiem czy Gdansczanie az tacy slabi czy sasiadka taka mocna? Bramke strzelili ze spalonego. Moze jestem malo obiektywny ale nie graja nie wiadomo czego. Mam nadzieje ze w niedziele Glowacki wybije z glowy gre w pilke temu kapustce. W niedziele tylko zwyciestwo!
|
Cytat:
https://www.youtube.com/watch?v=04OC5pSvDwE |
Nie ma innej opcji niż zwycięstwo. Jak nie to piłkarze łącznie z trenerem mogą się pakować. Dosyć tych upokorzeń, oglądania pleców żydów w tabeli. Dosyć pieprzenia, że gramy wspaniale, tylko brakuje skuteczności.
|
Rozdupcyć te szmaty w niedziele innej opcji nie ma !!!! 5-0. Wybić im piłke z głowy!!!!
|
Cytat:
https://www.youtube.com/watch?v=Uv48bUkkKBk jazda z ....ami tylko zwycięstwo ! |
Nie widzę innej opcji niż zwycięstwo. Nie ważne tutaj kto wyjdzie na murawę.
Kolejnego remisu u siebie nie zdzierże. Nie, nie w takim meczu. W przypadku porażki, Moskal powinien mieć już bilet na dłuższe wakacje. |
Ciężko jest coś napisać na temat jak zagramy. Jak wyjdzie mecz skończy się jak z jagiellonią czy bb. Im dalej w las tym większe prawdopodobieństwo że bedize klapa i te szmaty zdobędą jakieś punkty.
|
rywalka nie będzie mogła skorzystać z Polczaka, który dostał dzisiaj 4 żółtą kartkę i musi pauzować. Ten mecz trzeba po prostu wygrać!!!
|
Rozszarpać, połamać kości, zniszczyć, zbezcześcić te k................!!!
Tylko zwycięstwo, w jakim stylu, okolicznościach, warunkach, przypadkowe czy zasłużone... nieważne, ma być zwycięstwo i tyle. |
Trzeba podejść do tego meczu ostrożnie bez zbędnych szaleństw, taktycznie na 0:0. Z dużą ilością respektu i szacunku do rywala.
Żartuję, trzeba ich roz.pierdo.lić :D |
Wygrana biore w ciemno! Bez kalkulacji, za to z zaangazowaniem i z wiara w zwyciestwo - tak trzeba grac Derby. Nie ma polsrodkow, kompromisow, remisow - liczy sie tylko zwyciestwo! Upokorzyc i zniszczyc ich, taki jest plan na niedziele.
|
Jedynie 2 oczekiwania
1) Walka z pełnym zaangażowaniem, do samego końca. 2) Oby nasza defensywa nie popełniła błędów i nie dała prezentu jak w 2 ostatnich derbach w Kauflandzie. |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 03:52. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl