The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Savik
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 29.11.2015, 21:25
Za dzisejszy mecz nie mam pretensji tylko do Głowy, Guzmica i Burego. Tego ostatniego tylko dlatego, że widziałem z trybun, że chłopak grał prawie z blokadą..., mam nadzieję, że nie przypłaci tego meczu odnowieniem kontuzji...
w drugiej połowie obserwowałem reakcje, a w zasadzie jej brak, Kazika ... Nie jestem w stanie zrozumieć czemu widząc co się dzieje zostawia Boguskiego, ktory nie umie grać pomiedzy twardo grajacymi obrońcami ... Facet się ich boi..... Jankowski przynajmniej walczył i Brożek miał coś z gry dopóki on był na boisku...
Moskal dokonujacy zmiany w 82 minucie .... O co to chodzi?
CZY WYGRYWASZ, CZY NIE !!! ZAWSZE JA KOCHAM CIĘ !!!!
Kurz
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 29.11.2015, 21:29
Savik napisał(a):Wyświetl post
Za dzisejszy mecz nie mam pretensji tylko do Głowy, Guzmica i Burego. Tego ostatniego tylko dlatego, że widziałem z trybun, że chłopak grał prawie z blokadą..., mam nadzieję, że nie przypłaci tego meczu odnowieniem kontuzji...
w drugiej połowie obserwowałem reakcje, a w zasadzie jej brak, Kazika ... Nie jestem w stanie zrozumieć czemu widząc co się dzieje zostawia Boguskiego, ktory nie umie grać pomiedzy twardo grajacymi obrońcami ... Facet się ich boi..... Jankowski przynajmniej walczył i Brożek miał coś z gry dopóki on był na boisku...
Moskal dokonujacy zmiany w 82 minucie .... O co to chodzi?
Ja to akurat rozumiem. Donald jest bez formy albo już nie chce. Pozostali z ławki są jeszcze słabsi niż Boguski czy Jankowski.
BiałaGwiazda
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 29.11.2015, 21:31
wislak2214 napisał(a):Wyświetl post
Albo jesteś napierd*** akbo jesteś downem!
Ogarnij ironię
Kamson
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 29.11.2015, 21:34
Wiele można wybaczyć ale nie to. Moskal out.
WISEŁKA NIGDY NIE ZGINIE
d
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 29.11.2015, 21:39
Przykre, że trzeba było czegoś takiego żeby ludzie przejrzeli na oczy.

Z czystej sympatii dla Moskala jako człowieka mam nadzieję, że poda się do dymisji. To będzie trudna decyzja, bo z takim CV nie zatrudnią KM nawet w Stróżach. Taktycznie "wuefista" Zieliński go ośmieszył w drugiej połowie, co jest idealnym podsumowaniem epizodu trenerskiego "popularnego Kazia".
Ostatnio edytowane przez d : 29.11.2015 o godz. 21:45.
Savik
Socios Wisła Kraków

Stary 29.11.2015, 21:40
Kurz napisał(a):Wyświetl post
Ja to akurat rozumiem. Donald jest bez formy albo już nie chce. Pozostali z ławki są jeszcze słabsi niż Boguski czy Jankowski.
Zmiany to nie tylko wprowadzenie lepszych graczy, to takze sygnał do ataku.
W 61' Jankowski nie był do zmiany - a Bury był już po I połowie, bo chłopak grał z bólem i to było widać bardzo dobrze...
Kurz
Senior Member

Stary 29.11.2015, 21:48
Savik napisał(a):Wyświetl post
Zmiany to nie tylko wprowadzenie lepszych graczy, to takze sygnał do ataku.
W 61' Jankowski nie był do zmiany - a Bury był już po I połowie, bo chłopak grał z bólem i to było widać bardzo dobrze...
To zależy, bo może piłkarze Wisły na widok Cywki lub Crivellaro myślą "O Boże, to już koniec. Czas umierać" .
speedfashion
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 29.11.2015, 21:48
Panie Kazimierzu, Robert Maaskant wyleciał po derbach.

Proszę zatem pakować walizki i powoli szukać sobie nowej pracy. Jak chodzę na mecze kilkanaście lat, tak BEZNADZIEJNYCH derbów nie widziałem, tak BEZJAJOWYCH piłkarzy nie widziałem, tak BEZREFLEKSYJNEGO przeprowadzania zmian nie widziałem.

Do widzenia.
Nie uczyniłeś mnie garbatym
Dzięki Ci za to Panie
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 29.11.2015, 21:53
Po największej derbowej kompromitacji na R22 od ostatnich kilkudziesięciu latach czas Moskala powinien dobiec końca. Stanie przez cały mecz z łapami w kieszeniach, zero jakiejś reakcji na to co się dzieje na boisku. Wystęo Boguskiego w tym meczu to parodia futbolu ocierajaca się o Monty Pythona, Doping na trybunach tak samo ekumeniczny jak gra bezkontaktowa kopaczy grających w koszulkach Wisły. Tak cipowatej drużyny chyba jeszcze nie mieliśmy.
Nic się nie stało, Wisełko nic sie nie stało i piąteczka przy siatce wyszło nam bokiem.
Savik
Socios Wisła Kraków

Stary 29.11.2015, 21:56
Kurz napisał(a):Wyświetl post
To zależy, bo może piłkarze Wisły na widok Cywki lub Crivellaro myślą "O Boże, to już koniec. Czas umierać" .
Tym nie mniej trener nie powinien ich w takim razie brać do składu, tylko dać nawet jeszcze słabszą młodzież, która przynajmniej by weszła "na k****e, i może coś by się stało dobrego Zawsze lepiej coś zrobić nic nie zrobić NIC - uważam, że akurat dzisiaj Kazek nie robił nic by pomóc drużynie
Revolver
Senior Member

Od: 05.2012

Stary 29.11.2015, 21:57
speedfashion napisał(a):Wyświetl post
Panie Kazimierzu, Robert Maaskant wyleciał po derbach.

Proszę zatem pakować walizki i powoli szukać sobie nowej pracy. Jak chodzę na mecze kilkanaście lat, tak BEZNADZIEJNYCH derbów nie widziałem, tak BEZJAJOWYCH piłkarzy nie widziałem, tak BEZREFLEKSYJNEGO przeprowadzania zmian nie widziałem.

Do widzenia.
Jakiej pracy? Rok bezrobocia, potem gościnnie w Canal+ przy komentowaniu, a później MOŻE weźmie Go jakiś Izolator Boguchwała. Na trenera juniorów.
Arked
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 29.11.2015, 22:14
Kamson napisał(a):Wyświetl post
Wiele można wybaczyć ale nie to. Moskal out.
Piłkarze out.
Cupiał out.
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
nieznajomy
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 29.11.2015, 22:25
Rozumiem frustracje po derbach i być może zmiana trenera na jakiś czas by pomogła ale.... pisze do tych buraków co jadą po Moskalu.....szanujcie mordy bo gość więcej zrobił dla Wisły niż wasze pierdzenie przed klawiaturą..... a poza tym czy ktoś jest zdziwiony wynikiem.... może gramy to, na co nas stać w tej chwili i tyle.....
Wesoły Romek
Senior Member

Od: 02.2010

Stary 29.11.2015, 22:33
Skoro Moskal w kolejnym już klubie nie może udowodnić, jak wspaniałym jest trenerem, proszę zrób to Ty kolego. Jako trener nikt nie zrobił dla Wisły tyle złego, co Moskal.
wislak2214
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 29.11.2015, 22:35
nieznajomy napisał(a):Wyświetl post
Rozumiem frustracje po derbach i być może zmiana trenera na jakiś czas by pomogła ale.... pisze do tych buraków co jadą po Moskalu.....szanujcie mordy bo gość więcej zrobił dla Wisły niż wasze pierdzenie przed klawiaturą..... a poza tym czy ktoś jest zdziwiony wynikiem.... może gramy to, na co nas stać w tej chwili i tyle.....
Ty jestes po.......ony!
Kurz
Senior Member

Stary 29.11.2015, 22:38
Niezależnie od tego jaki mamy stosunek do Moskala i zasadności jego dalszej pracy lub nie, nie ma żadnej reakcji klubu na to co się dzieje. A to oznacza, że albo podjęto decyzję, iż zmiana nastąpi w przerwie pomiędzy rundami, albo z Wisłą jest tak źle, iż trener stał się sprawę nawet nie drugorzędną. Szczególnie martwi ta druga opcja, bo przecież przyszłość Wisły nie jest wcale pewna...
Rafal-SWL
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 29.11.2015, 22:43
d napisał(a):Wyświetl post
Przykre, że trzeba było czegoś takiego żeby ludzie przejrzeli na oczy.

Z czystej sympatii dla Moskala jako człowieka mam nadzieję, że poda się do dymisji.".
zgadzam się, Moskala bardzo lobie i szanuje jako człowieka, byłego piłkarza i Wiślaka, ale pod jego wodzą nasz klub umiera... i nawet nie zaczynajcie z tym "ze to piłkarze graja a nie trener..."
no kur*a po 20 latach dostajemy w derbach, do tego dziesiątki remisów, 5 meczy u siebie bez zwycięstwa że nie wspomnę o jego wizji budowania drużyny z Burym na skrzydle, dziwnymi zmianami w 90 min gdy przegrywamy od 20stej czy nieumiejętności zaszczepienia piłkarzom potrzeby walki i nieustępliwości, ile to razy "szanowaliśmy piłke przy nikłym prowadzeniu 1:0, ile to razy mieliśmy 70% posiadania piłki i przegrany mecz, ile będziemy jeszcze czekać i na co z 17 meczy wygraliśmy tylko 5! całe kur*wa 5! liczby nie kłamią i są dla nas obrzydliwie niekorzystne...

wystarczy popatrzeć na lecha, ile tam dobrego zrobiła zmiana trenera, pod odpowiednią wodzą piłkarze nagle przypomnieli sobie na czym piłka polega gra w piłkę, choć przez 13 (?) kolejek przegrywali z każdym w lidze, teraz ich strata do nas wynosi zaledwie 4 oczka, czyli praktycznie 1 mecz i nas dogonili...

KOMINEK
ANAJNARAB

Od: 05.2004

Stary 29.11.2015, 22:51
Zmiana trenera w tym momencie jest bez sensu. Zostało do końca sezonu te parę meczy . Ból jest prze ogromny ale nie czas teraz na nerwowe ruchu . Zmiana trenera musi być bardzo przemyślana a nie ma sensu brać gościa z łapanki
wislak2214
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 29.11.2015, 22:55
KOMINEK napisał(a):Wyświetl post
Zmiana trenera w tym momencie jest bez sensu. Zostało do końca sezonu te parę meczy . Ból jest prze ogromny ale nie czas teraz na nerwowe ruchu . Zmiana trenera musi być bardzo przemyślana a nie ma sensu brać gościa z łapanki

Bo Moskal to nie był trener z łapanki tylko trener na lata!!
Jagul
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 29.11.2015, 22:57
Do momentu zdobycia bramki przez Brożka wkłady do koszulek zostały chyba w szatni.
Idealną sytuacją, którą można podsumować ten mecz jest moment z drugiej połowy, kiedy któryś z pejsów wywalił typową świecę w okolice środka boiska. I tam czekał na nią Alan, który nastawił swój czerep i odbił piłkę na aut

Kaziu było miło ale czas się pożegnać...
mazgaj1
Member

Od: 03.2007

Stary 29.11.2015, 22:58
W końcu jakiś głos rozsądku zamiast internetowej napinki na zespół i Moskala. Po porażkach oceniać jest najłatwiej a teraz najważniejsze to umieć popatrzeć trochę do przodu. Czas rozliczeń jeszcze nadejdzie.
cudlaty
Senior Member

Stary 29.11.2015, 23:01
dzisiaj to lepiej milczeć...
jednak się nie myliłem... :-(
WISŁA TO JEST POTĘGA, WISŁA NAJLEPSZA JEST!
FRANEK 21, NIGDY JUŻ NIE BĘDZIE TAKIEGO JAK TY!
Stelio
Senior Member

Od: 09.2013

Stary 29.11.2015, 23:02
Z jednej strony tak, ale to może trwać w nieskończoność jeśli nie podejmie się teraz decyzji. Za chwilę mamy okres przygotowawczy i ktoś genialny znowu wpadnie na pomysł: "a może dajmy Moskalowi jeszcze szanse, bedzie miał okres przygotowawczy, nowych piłkarzy dostanie" i skończy się to kolejnym kredytem zaufania, który jeśli nie awansujemy do pierwszej ósemki, może się skończyć nawet w 1 lidze...
Dariook
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2009

Stary 29.11.2015, 23:04
Przecież to że Moskalowi nie idzie widać od dobrych miesięcy. Czyż to mało czasu na przemyślenie?
Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA.

Cytat:
To może zmieńmy to podejście w tej naszej wiślackiej rodzinie. Łatwo jest bowiem na kogoś wylewać pomyje, ale jak później człowiek się obroni, to smród zostaje.
Radek Sobolewski
dynek.pl
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 29.11.2015, 23:29
Zwolnić Brożka tak dla odmiany!!!
Puchar jest na5z!
Rafal-SWL
Senior Member

Stary 29.11.2015, 23:31
pozwolę sobie nie zgodzić się z Tobą, zmiana trenera to w tym momencie jedyne racjonalne i dające nadzieję wyjście! dlaczego? chociażby dla frekwencji na przyszłych meczach, przed nami mecz z Legią, bilety są w sprzedaży od kilku dni i jakoś furory nie ma, jeśli Kaziu nie poda się jutro do dymisji, boję się że nie zapełnimy stadionu, a w obecnej chwili dochód z dnia meczowego to właściwie nasz jedyny dochód...
dzisiaj było ledwo 20.000 kibiców! a to były derby.... pewnie część z nich będzie czuła duży niesmak i nie przyjdzie na mecz z Legią, bo przecież jest zimno, pada deszcz/śnieg a piłkarze i tak grają bez ambicji, przegrywają nawet z cracovią (co nie miało miejsca od1995) więc lepiej zostać w domu a mecz zobaczyć w tv...
natomiast jeśli nastąpi zmiana trenera, to masa ludzi przyjdzie zobaczyć jak to ten nowy poukładał Wisłę i co zmienił. Ktoś tu napisał że lepiej zostawić Kazika niż brać kogoś z łapanki, uważam że w takim dużym klubie jakim jest Wisła, musi być plan awaryjny, czyli że jest lista potencjalnych trenerów, gdyby Moskalowi nie wychodziło, więc nie wierze że byłby to ktoś z łapanki, Gaszyński jako fachowiec musi mieć taką listę, teraz tylko trzeba ją wyjąć z biurka, zobaczyć kto jest wolny.

Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 29.11.2015, 23:42
A jaki to problem? Na 2 trenera Broniszewski, 4 mecze do końca rundy ogarnie, a w zimie ktoś konkretny.

Poza tym.

Żenada. Komrpomitacja. Moskal miej jaja i podaj się do dymisji. I zabierz z sobą Boguskiego i paru innych 'kopaczy'.

Tak jak pisałem przed meczem. Moskal przegra derby - wylot. 56 letnia historia poszła się jeb.ć.

Dziękujemy. Nic się nie stało! (krzyknijmy donośnie)

PS. Nie zapomnijcie dodać obrońcy Moskala, że to wina pechu, sędziego, pogody, murawy, złych korków oraz presji!.

Rafal-SWL napisał(a):Wyświetl post
pozwolę sobie nie zgodzić się z Tobą, zmiana trenera to w tym momencie jedyne racjonalne i dające nadzieję wyjście! dlaczego? chociażby dla frekwencji na przyszłych meczach, przed nami mecz z Legią, bilety są w sprzedaży od kilku dni i jakoś furory nie ma, jeśli Kaziu nie poda się jutro do dymisji, boję się że nie zapełnimy stadionu, a w obecnej chwili dochód z dnia meczowego to właściwie nasz jedyny dochód...
Na meczu z Legią nie będzie nawet 10 tysięcy. Mamy tyle zapłacić za człapiącego Boguskiego? Ci Panowie wstydu nie mają. 0-0,0-0,0-0 i komrpomitacja w derbach. Nie ma co. Zajebista reklama spotkań w 'domu'.
Ostatnio edytowane przez Karherop : 29.11.2015 o godz. 23:44.
Rafal-SWL
Senior Member

Stary 29.11.2015, 23:54
Karherop napisał(a):Wyświetl post
Na meczu z Legią nie będzie nawet 10 tysięcy. Mamy tyle zapłacić za człapiącego Boguskiego? Ci Panowie wstydu nie mają. 0-0,0-0,0-0 i komrpomitacja w derbach. Nie ma co. Zajebista reklama spotkań w 'domu'.
bez przesady, 10 to było nawet na Termalice wiem że dziś przemawia przez nas złość i rozczarowanie mieszające się z frustracją i w....i*niem, ale pamiętajcie że WISŁA to MY! czas piłkarzyków się już kończy a MY tu zostaniemy jeszcze długie lata, a aby te lata nie były chude to musimy masowo chodzić na każdy mecz, to MY utrzymujemy ten klub przy życiu, a on NAS, mimo że czasami nas tak w....i*a jak dziś...

Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 30.11.2015, 00:04
Rafal-SWL napisał(a):Wyświetl post
bez przesady, 10 to było nawet na Termalice wiem że dziś przemawia przez nas złość i rozczarowanie mieszające się z frustracją i w....i*niem, ale pamiętajcie że WISŁA to MY! czas piłkarzyków się już kończy a MY tu zostaniemy jeszcze długie lata, a aby te lata nie były chude to musimy masowo chodzić na każdy mecz, to MY utrzymujemy ten klub przy życiu, a on NAS, mimo że czasami nas tak w....i*a jak dziś...
Tak jak pisałem w innym temacie, wolę wpłacić kasę za bilet z Legią na wsparcie naszej Akademii

Jak będą przyzwolenia na taką błazenadę jak dziś w wykonaniu piłkarzy, to taką błazenadę będą nam cały czas serwować. Jak sobie zobaczą pustki w meczu z Legią i Pogonią to może zrozumieją jak ludzi boli ta porażka. A boli potwornie.

A ostatnie 2 mecze powinny być bez dopingu. Takie jest moje zdanie.
dulli78
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 30.11.2015, 00:05
raindog napisał(a):Wyświetl post
Dla mnie sprawa jasna, jak Moskal nie poda się do dymisji, trzymać go do końca roku. Jak komuś podskoczyło ciśnienie, poczytajcie do końca.

Zastanawiałem się od jakiegoś czasu, czego brakuje tej drużynie...
I teraz znam odpowiedź- brak szaleństwa, brak ryzyka, brak napastnika. Najskuteczniejsza jest strategia losowa, a u nas niestety brakuje kreatywności w ataku, brak uderzenia z dystansu itp. - wszystko ma być zaplanowane od początku do końca. I widać to w samej postawie Moskala, który z jednej strony nie lubi rotować kładem, z drugiej strony zaś, jak sam przyznaje, zależy mu na tym, by piłkarze zachowali pełny sposók od początku do końca.

Moskal boi się ryzyka, a to niestety udziela się drużynie. Jak dla mnie może być świetnym asystentem trenera, ale jako pierwszy trener raczej nie będzie się sprawdzał. W tym momencie to już trochę "po ptokach". Nie chodzi o to, że ich źle przygotowuje, co po prostu piłkarze przestali w siebie wierzyć i trudno będzie im odbić się od dna. Przydałyby się dwie wygrane pod rząd, chociaż w tym momencie to raczej mało prawdopodobne.
Mam bardzo podobne odczucia. Do tego dochodzi to, że brak pewności siebie Kazka Moskala (jako trenera) udziela się mocno drużynie - cały sezon jest taka nerwówka w grze, że szkoda gadać. Zamiast podania - strzał, zamiast strzelać - to jakaś seria podań w polu karnym, pasuje zagrać do nieobstawionego zawodnika - a gdzie tam, pier....nie podanie środkiem w gąszcz zawodników, w rozegraniu chaos kompletny, pełna improwizacja i wymyślnie jakiś kwadratowych jaj. Już nie mówiąc o tym, że Moskal boi się zaryzykować wystawieniem do grania jakiegoś młodzika w dłuższym wymiarze czasowym.
"Czuć się w klubie swoim, jak w domu ojczystym, oddychać pełną piersią, podkreślać na każdym kroku swój czysto-narodowy, a w czasach zaborczych także niepodległościowy charakter"

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów