|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Porownamy sobie liczbe wejsc do LM i LE przez trenerow z poludniowej granicy i klubow z ostatnich lat z liczba awansow polskich trenerow? Czy jednak sie nie kompromitujemy?
![]()
Anty PO-PiS!!!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 01.2015
Offline |
|
|
Przeciez w naszej lidze bez dobrego skladu zaden trener na dluzszsa mete nie bedzie mial dobrych wynikow. Taki Latal to jednorazowy wybryk. Piast predzej czy pozniej spuchnie. Raz komus wyjdzie, raz nie. Jedyna stabilnosc w ligowej pozycji gwarantuje dobry sklad czego najlepszym przykladem jest Wisla z najlepszych lat, Lech ostatnimi czasy czy kontynuujac Legia. Probierz zrobil w tamtym sezonie z Jagiellonia dobry wynik i co? Wyprzedali najlepszych zawodnikow i kupa sie ostala przy tym samym Probierzu. Zlotousty Maciek w Wisle, Legii, Lechu to samo, Smuda i reszta to samo. Bez kopaczy nie ma wynikow ewentualnie jakis jednosezonowy wybryk jak Ruch, Piast czy tam Jaga od czasu do czasu.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Równie dobrze możesz porównać awanse polskich trenerów z polskimi drużynami oraz zagranicznych trenerów z polskimi drużynami bo to, że gdzieś zagraniczny trener awansował z zagraniczną drużyną to moim zdaniem nie jest duży wyznacznik w kontekście zatrudnienia takiego szkoleniowca.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
No akurat na poludniu to rodzimi trenerzy potrafia awansowac.
![]()
Anty PO-PiS!!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2008
Offline |
|
|
Mimo mojego podpisu i szacunku na zawsze muszę przyznąc Panie Kazku że w zimię trzeba się pożegnać. Dziękuje
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Wyznawcy Kazimierza powiedzą, żę to wina sędziów, wstrętnych piłkarzy Cracovii, którzy zdobyli 2 bramki na naszym stadionie po raz pierwszy od kilkudziesięciu lat, naszych kopaczy bo grali bez ustawienia taktycznego w 2 połowie i zaangażowania. I Urygi, Jankowskiego i Boguskiego.
![]() ![]() ![]() Kupię koszulki Wisły z dawnych lat. Pisz na PW. |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Mam nadzieje,ze jeszcze dziś trener Moskal pokaże charakter.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2012
Offline |
|
|
Apeluję do szanownych Adminów tego forum, żeby w tytule tego tematu słowo 'trenerem' znalazło się w cudzysłowie. NIE mamy trenera, mamy atrapę.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
|
Nie wiem czy bardziej dla Moskal czy bardziej dla Cupiała ale z pewnością dla obydwu powinno dziś popłynąć z głośników TIME TO SAY GOODBYE
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2011
Offline |
|
|
Trudno grać kolejny sezon bez drugiego napastnika w kadrze a tych jeżeli drużyna ma grać o europejskie puchary w kadrze powinno być czterech. Mamy niestety drużynę przebierańców, z których poza jednostkami nic nie będzie. Latem osłabiliśmy ofensywę bo żaden zawodnik, który do nas trafił nawet nie zbliża się do poziomu Bośniaka. Skrzydeł również nie ma bo trudno Burligę nazwać nominalnym bocznym pomocnikiem. Jeżeli do tego dodamy słabego trenera na ławce to ciężko o optymizm na przyszłość. Dla klubu nadchodzący miesiąc będzie kluczowy, może bowiem tak się stać, że Wisła nie wystartuje po Nowym Roku w Ekstraklasie.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
|
Kazek zostań! On po prostu potrzebuje czasu..nie wiem rok,dwa,trzy,może pięć lat ale jestem przekonany że w końcu zaczniemy wygrywać!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
chyba od 56 ...
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
za porażke w w derbowym meczu u siebie trener powinien byc obligatoryjnie zwalniany, bez 1 zł odszkodowania
ale ja sie pewnie czepiam, przeciez juz w 82 minucie nastapila druga zmiana i nawet w czasie meczu udalo sie zmnienic ustawienie :O A poza tym przeciez gramy co raz ladniejsza pilke i widac styl druzyny
Ostatnio edytowane przez bridgeburner : 29.11.2015 o godz. 20:44.
![]()
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2015
Offline |
|
|
Gratulacje dla tych którzy wciąż mają klapki na oczach i obstają za Kazkiem, bo "gramy ładnie, tylko skuteczności brakuje".
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Świetny mecz derbowy w wykonaniu Moskala, gdzie w pierwszych minutach ustawia zespół na murowanie oraz granie z kontry co skutkuje 2:0 w plecy, pomijam już fakt, że zmotywował piłkarzy tak, że grali jak śnięte ryby. Później już piłkarze ruszyli na swojej ambicji i wqrwie, a nie za wskazówkami naszego treneiro. Ruszyli tak do 55 minuty, wypompowali się i wyszło jaki brak taktyki prezentuje Moskal.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2004
Offline |
|
|
won... zero przebaczenia.
![]()
TYLKO WISŁA
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2013
Offline |
|
|
Moskal jest trenerskim DNEM, to się nie mieści w głowie... Przykład Ruchu Chorzów, Korony czy parchów pokazuje, że z dobrym trenerem można nawet z gorszych patałachów od naszych kopaczy stworzyć dobrą drużynę. Nie mam już słów, piszę nad tym forum od końca tamtego sezonu, że Moskal to trener beznadziejny. Najpierw ja i osoby które sądziły podobnie były zjadane, "dajmy szanse", "dajmy czas". Ten człowiek dostał już za dużo czasu i za dużo zaufania. Od marca najpierw zniweczył pucharowe ambicje klubu i przerżnął wszystkie najważniejsze mecze, a resztę zremisował. Potem w nowym sezonie dalej uosabiał najbardziej bezpłciowego i beznadziejnego trenera który nie dość, że nie ma za grosz charyzmy, za grosz wpływu i zdolności do wywierania presji na piłkarzach którym często gęsto przydałaby się zwykła Fergusonowska suszarka, to jeszcze druzyna gra za jego czasów totalny piach. Dzury między formacjami, miliard bezsensownych podań, wjeżdżanie na siłę z piłką do bramki co oczywiscie nigdy sie nie udaje, brak koncetracji w koncowkach, brak zaufania do młodych pilkarzy, 50% akcji to długa piłka mijająca całą linie pomocy, puszczana od obroncow itd itd itd... Jeśli faktyzcnie jest Wiślakiem powiniem dla dobra klubu podać się do dymisji. Moskal Kazimierz, sprawca największej hańby Wisły w XXI wieku...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Przykro mi, przelała się czara goryczy. Odejdź Kazek...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2010
Offline |
|
|
Kazek, przebiłeś Tomka Kulawika. Wstyd człowieku.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2013
Offline |
|
|
od.......cie się od Moskala kibice sukcesu
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2009
Offline |
|
|
Moskal niech skończy już .......ić i niech się pakuje, najwyższa pora na niego. Moglibyśmy nie mieć trenera i tak samo gralibyśmy, nic nie zmienił, kompletne ZERO ...
Ostatnio edytowane przez heoij : 29.11.2015 o godz. 21:06.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
|
Moskal: "Nie mamy wyjścia i musimy jechać do Poznania"
No tak, lepiej byłoby zostać w Myślenicach i wstydu sobie oszczędzić ale nie macie wyjścia, musicie jechać, przykre. TIME TO SAY GOODBYE |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
Każdy myślący kibic musiał zakładać, po letnich transferach, że w tym sezonie będzie gorzej niż w 2 poprzednich. No i jest. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Moskal: "Mieliśmy zacząć agresywnie, może to zmiana tuż przed meczem Maćka za Denisa rozkojarzyła zespół?"
Co ich rozkojarzyło ? Jaja sobie z nas robi ? Kończ waść, wstydu oszczędź ! Nam i sobie ! |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2013
Offline |
|
Akurat jeśli chodzi o Maskaanta i Smudę to niechętnie przyjmowałem wiadomości o ich zwolnieniach. Maskaanta dlatego, że miałem do niego dużo zaufania po tym co osiągnął z nami w pucharach, w ostatnim sezonie mistrzowskim Wisła grała tak jak powinien mistrz, nie przepięknie tylko skutecznie i konsekwentnie. Natomiast jeśli chodzi o Smudę, to nasza gra za jego czasów, szczególnie w rundach jesiennych, bardzo mi się podobała. Graliśmy rozważną piłkę, potrafiliśmy wygrać 2/3 mecze z rzędu, i w calej grze było o wiele mniej przypadkowości. Mimo, iż Smuda trenerem był niezbyt dobrym, to o 10 klas przewyższa w tej sztuce Moskala... |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2009
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Kazimierz Moskal przejdzie do historii Wisły Kraków.
Pierwszy "trener" od 56 lat za którego pasiasta ....a pokonała nas na własnym stadionie ! Dziękujemy "trenerze", myślę, że już najwyższy czas się pożegnać bo ile można ... Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2014
Offline |
|
|
4 mecze u siebie. 3 remisy po 0-0 i raz w pi..e od zydkow. To sie w pale nie mieści.
Ani raz nie udało sie wygrac 2-och meczów z rzędu. Średnia punktowa przypominająca o tym ze na ławce nie ma trenera. Mozna Wiśle jeszcze bardziej upokorzyć i schanbic będąc jej trenerem? Chyba nie, ale zawsze Moskal moze aprobowac osiągnąć spadek. Ze swoim warsztatem jest w stanie to spokojnie osiągnąć juz w tym sezonie. Jesli ktokolwiek w tym klubie jest niech go zwolnią. Sam jak widać nie odejdzie. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
Dlaczego wylewasz swoje żale na Moskala. Może powinieneś podziękować Brożkowi, Boguskiemu czy Burlidze. To w końcu pierwsi "piłkarze" Wisły od 56 lat, którzy dali się ograć Pasom na własnym stadionie. Przy okazji prześlij również podziękowania całemu skautingowi i zarządowi klubu, za sprowadzenie Popovica, Crivellaro i Cywkę.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Kazek WON.
Piłkarzem jak na tamte czasy byłeś niezłym, ale trenerem jesteś chujowym. ![]()
Wisła Kraków
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|