The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
silver03
Senior Member

Od: 05.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 26.11.2015, 10:40
szprotson napisał(a):Wyświetl post
Kto wg. Was powinien powadzić dokładnie ten zespół i jest szansa że miałby lepsze wyniki?
No kto?
Bo wymienić siekierke na kijek to jest prosto
Ojrzyński....

Nie mogłem się powstrzymać
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 26.11.2015, 10:45
no pewnie, laga laga dzida dzida, 4 mecze i zwolniony
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Viper
Senior Member

Od: 06.2013

Stary 26.11.2015, 10:52
Przyjdzie Smuda i zrobi cuda.

czarny humor oczywiście
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 26.11.2015, 11:24
Kto wg. Was powinien powadzić dokładnie ten zespół i jest szansa że miałby lepsze wyniki?
No kto?
Bo wymienić siekierke na kijek to jest prosto
Ale żeby już wyciągnąć z znikąd Latala jak to zrobil Piast to trzeba miec już jaja i głowę na karku jednocześnie. Kto o nim slyszal rok temu poza fanami czeskiej piłki?

Jak sie Moskal obroni wynikami to nikt go nie zwolni. Najblizszy test za 4 dni.
szprotson
Socios Wisła Kraków

Stary 26.11.2015, 11:32
o Latalu nie słyszał nikt procz Kręciny bo to on go wymyślił.
No ale taki sam niby jest Berg tyle ze nic nie wart
Tak naprawde to Latal sie sprawdził ale wiecej jest zagranicznych którzy sie jednak nie sprawdzili

Patryko
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 26.11.2015, 11:46
no pewnie, laga laga dzida dzida, 4 mecze i zwolniony
A do tego niesamowite wrażenia słuchowe z linii:

WYJAZD KU**AAAAAAAAAAAAAA
KU**A
KU**A WYJAZDDDDDDDDD
szprotson
Socios Wisła Kraków

Stary 26.11.2015, 11:50
ae w koncu niektorzy by mieli to czego chcą, czyli trenera z charyzma, zyjącego przy linii, zacięte mecze , własny styl, widoczne schematy gry, Korzym w ataku i Małkowski na bramce.

No ale zobaczymy jak Maciek S. podpisze z Nami kontrakt jakie wtedy beda ochy czy achy

gdsmk
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 26.11.2015, 12:10
Kurde, niechże kto szepnie Kaziowi - Burliga z WDG na skrzydłach, Mąka za Brożkiem, Popek w środku i już nawet przecierpię tego Urygę na defensywnym.

Pomyślcie, taka ofensywa, i dwóch super-rezerwowych MJ7 i RB9 jak pitbulle na smyczy.

DAWAĆ NUMER DO KAZKA
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Stary 26.11.2015, 12:12
cudlaty napisał(a):Wyświetl post
serciu usiądź ze mną na E24 i zobaczysz, że dobrze stamtąd widać... i nie pieprz głupot...
zakładam, że gdy ja zacząłem chodzić na Wisłę to Ty na gówno papu wołałeś...
Co zobaczę na tym E 24? Charyzmę Moskala? Tobie się chyba coś naprawdę w głowie miesza... Ty się chlopie zastanow co to jest charyzma, bo masz chyba problem z pojęciami. O mój staż na Wiśle się nie martw, jest całkiem spory. Zastanawiam się jednak co ma staż kibicowdki do rzeczy, gdy rozmawia się na taki temat?
R33
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2007

Stary 26.11.2015, 12:18
KOALIK napisał(a):Wyświetl post
Tylko różnica jest taka, że Smuda dostał najpierw Brożka, potem Stilicia, a Moskal dostał duet Crivellaro - Cywka.
Gdyby nie Smuda to Stilicia by pewnie tu nie było. Poza tym zapominasz jakie Smuda miał jesienie. Jesienią 2013 też nie miał Stilica, a jakoś wygrane mu się częściej zdarzały. I nie jestem żadnym zwolennikiem Smudy i cieszę się, że chłopa już nie ma tutaj, ale jakiś obiektywizm trzeba zachować. I Moskal dostał jeszcze Mączyńskiego (reprezentant kraju) i Cierzniaka, tak więc lekka manipulacja z Twojej strony.
pomeran
Senior Member

Od: 07.2014

Stary 26.11.2015, 12:39
Sadze ze akurat w tym momencie ta debata jest bez jakiegokolwiek sensu. Skonczy sie 1 z 3 meczy, bedzie mozna cos powiedziec. Dla mnie min. W tych 3 meczach to 5 pkt. Tak czysto realistycznie oceniając nasze możliwości. Te 5 pkt to minimum. 3 pkt koniecznie po derbach. Z legła i Amica remisy nie beda złe. Ale jesli zdobędzie mniej niz 5, albo porażka w derbach powinnismy go pożegnać.
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 26.11.2015, 12:48
Karherop napisał(a):Wyświetl post
Ale żeby już wyciągnąć z znikąd Latala jak to zrobil Piast to trzeba miec już jaja i głowę na karku jednocześnie. Kto o nim slyszal rok temu poza fanami czeskiej piłki?
Już raz mieliśmy trenera z Czech -Wernera Liczke .... Hapal,Levy,Csaplar,Straka,Pala czy Panik jakoś też się nie wyróżnili wynikami w naszej lidze..Trafić dobrego i co ważne niedrogiego trenera z za granicy to loteria.
Ostatnio edytowane przez AYALA : 26.11.2015 o godz. 13:07.
stary zgred
Member

Od: 09.2015

Stary 26.11.2015, 13:14
pomeran napisał(a):Wyświetl post
Sadze ze akurat w tym momencie ta debata jest bez jakiegokolwiek sensu. Skonczy sie 1 z 3 meczy, bedzie mozna cos powiedziec. Dla mnie min. W tych 3 meczach to 5 pkt. Tak czysto realistycznie oceniając nasze możliwości. Te 5 pkt to minimum. 3 pkt koniecznie po derbach. Z legła i Amica remisy nie beda złe. Ale jesli zdobędzie mniej niz 5, albo porażka w derbach powinnismy go pożegnać.
Czysto realistycznie oceniając nasze możliwości to 3 pkt z zydami

Natomiast urwanie choć punktu Legii czy Amice która wygrała w polskich rozgrywkach z rzędu ostatnie 3 mecze a nie przegrała już 7 i idzie do góry to raczej optymistycznie niż realistycznie.

Wypłaćmy lepiej piłkarzom wypłaty za sierpień a nie szukajmy teraz 3go trenera
Dive Pirate
Senior Member

Stary 26.11.2015, 13:44
stary zgred napisał(a):Wyświetl post
Wypłaćmy lepiej piłkarzom wypłaty za sierpień a nie szukajmy teraz 3go trenera
Ot sedno sprawy, niech najpierw zaczną płacić piłkarzom bo w obecnej sytuacji realna ocena KM na stanowisku trenera jest niemożliwa.
lukas14
Senior Member

Od: 11.2011

Stary 26.11.2015, 14:24
Jak Narazie Kazik daje rade , niech dadza mu szanse do konca kontraktu , z taka kadra to i nowy trener cudu nie zdziała , cociaz kazik muglby wiecej dac pograc młodym , zeby łapali pewnosc siebie , czasem brakuje impulsu w meczu a on nie robi zmian , mógł by posadzic na lawce boguskiego czy jankowskiego z dwa mecze i dac szanse kuczakowi lub handzlikowi na prawej pomocy
Arked
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 26.11.2015, 15:12
Jakby młodzi byli wystarczająco dobrzy to przy tak strasznie wąskiej kadrze graliby regularnie. Trzeba się z tym pogodzić.
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 26.11.2015, 16:51
To się zdecydujcie, czy Moskal ma mieć wyniki i miejsce w ósemce, czy dać więcej pograć młodym?
Bo jakoś nie wierzę, że nasi młodzi są na dzisiaj w stanie wygrać taktycznie z Piastem czy Cracovią, szybkościowo i techniczne z Legią czy Lechem, siłowo z Koroną, czy Górnikiem.
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

cudlaty
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 26.11.2015, 18:55
serek.c2 napisał(a):Wyświetl post
Co zobaczę na tym E 24? Charyzmę Moskala? Tobie się chyba coś naprawdę w głowie miesza... Ty się chlopie zastanow co to jest charyzma, bo masz chyba problem z pojęciami. O mój staż na Wiśle się nie martw, jest całkiem spory. Zastanawiam się jednak co ma staż kibicowdki do rzeczy, gdy rozmawia się na taki temat?
ależ chłopie to Ty wyciągasz mi tu argumenty o siedzeniu przed TV a nie ja Tobie, mimo że mnie nie znasz i nic o mnie nie wiesz... a co to ma do rzeczy, gdzie oglądam mecze? Mam swoje zdanie co do Kazka i póki co nawet nie mam szans go zmienić, choć bardzo bym chciał. I tyle. To co robi Kazek, jakie wyniki osiąga i jak to robi w ogóle mnie nie przekonuje i nie mam zamiaru ani Ciebie do tego przekonywać ani innych. Jedynie co robię to wymieniam tu swoje poglady z innymi, tak jak i Ty. Czas pokaże jak będzie. I wiesz co? Naprawdę z serca Ci powiem, że chciałbym się mylić, bo Kazka wcześniej czy później i tak ktoś inny zastąpi ale ważne jest dla mnie też co tu i teraz, wyniki tych trzech najbliższych meczy i to by Wisła, mimo swych słabości jednak załapała się do tej pierwszej ósemki. Przy Kazku jakoś tego nie widzę ale naprawdę życzę sobie i jemu tego, bym się mylił...
WISŁA TO JEST POTĘGA, WISŁA NAJLEPSZA JEST!
FRANEK 21, NIGDY JUŻ NIE BĘDZIE TAKIEGO JAK TY!
cudlaty
Senior Member

Stary 26.11.2015, 19:04
FraMat napisał(a):Wyświetl post
To się zdecydujcie, czy Moskal ma mieć wyniki i miejsce w ósemce, czy dać więcej pograć młodym?
Bo jakoś nie wierzę, że nasi młodzi są na dzisiaj w stanie wygrać taktycznie z Piastem czy Cracovią, szybkościowo i techniczne z Legią czy Lechem, siłowo z Koroną, czy Górnikiem.
taktycznie tego nie widzę, bo wg mnie i "starzy" taktyki nie mają, szybkościowo, może siłowo? hmmm...
Wg mnie akurat mecze z pasiastymi i ległą mogą Boguskiemu wyjść ale to nie znaczy, że nie należy go zmienić od razu gdy się tylko zauważy, że gra kichę. A Jankowski? Z nim, to chyba nigdy nic nie wiadomo... Nikt też tu chyba nie myśli, żeby tak od razu młodymi zastąpić starych. No ale już taki Marszalik czy Handzlik mogliby zacząć naciskać na nich i dostawać naprawdę więcej szans...
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Stary 26.11.2015, 19:09
O czym Ty piszesz, przecież ja Ci nie zarzucam niechodzenia na mecze Napisałem, że oceniasz go jedynie na podstawie tego, co zobaczysz w tv (mogłem dopisać "albo na stadionie"). Naprawdę nie rozumiesz o co chodzi? Jak możesz oceniać charakter, charyzmę kogokolwiek nie znając go? Po ruchach, mimice? Jak ktoś nie biega jak wariat obok linii, nie wydziera się na piłkarzy to znaczy, że nie ma charyzmy, charakteru?

Przy Kazku tego nie widzisz? Przecież jesteśmy w pierwszej ósemce, a gdyby nie kaleka Jankowski albo kilka błędów sędziowskich zabierających nam punkty byłoby o wiele lepiej...

Piłkarze nie mają płacone, w kadrze coraz starsi liderzy Brożek i Głowa, młodych nie widać, mamy w składzie masę przeciętniaków a Wy spodziewacie się walki o co? O mistrzostwo?
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 26.11.2015, 19:28
AYALA napisał(a):Wyświetl post
Już raz mieliśmy trenera z Czech -Wernera Liczke .... Hapal,Levy,Csaplar,Straka,Pala czy Panik jakoś też się nie wyróżnili wynikami w naszej lidze..Trafić dobrego i co ważne niedrogiego trenera z za granicy to loteria.
Jasne, ale warto jednak też przytoczyc te dobre przykłady bo poza Latale, sprwdził się także Radolsky i Kocian. Inna sprawa, że po dobrych debiutach oczekiwano od nich kolejnych 'cudów', może czasem ponad stan.

Nie możemy być tendencyjni, bo równie dobrze można powiedzieć, że każdy następny piłkarz rodem z Haiti się u nas sprawdzi. Po Uche mieliśmy nalot nigeryjczyków (testowalismy chyba z 20) i żaden mu nie dorównywał. Podobnie z trenerami. Nie każdy Rumun będzie drugim Petrescu, a nie kazdy Czech drugim Liczką.

Abstrahując od tego życzę włodarzom Wisły, aby z przyjemnością zostawili Moskala na stanowisku trenera.

Wymóg? Wygrana w Derbach (jeśli jej nie będzie to w zasadzie nie mamy o czym rozmawiać), w meczach z Legią/Lechem/Lechią minimum 2 pkt i 3 pkt z Pogonią.
cudlaty
Senior Member

Stary 26.11.2015, 19:30
O czym Ty piszesz, przecież ja Ci nie zarzucam niechodzenia na mecze Napisałem, że oceniasz go jedynie na podstawie tego, co zobaczysz w tv (mogłem dopisać "albo na stadionie"). Naprawdę nie rozumiesz o co chodzi? Jak możesz oceniać charakter, charyzmę kogokolwiek nie znając go? Po ruchach, mimice? Jak ktoś nie biega jak wariat obok linii, nie wydziera się na piłkarzy to znaczy, że nie ma charyzmy, charakteru?

Przy Kazku tego nie widzisz? Przecież jesteśmy w pierwszej ósemce, a gdyby nie kaleka Jankowski albo kilka błędów sędziowskich zabierających nam punkty byłoby o wiele lepiej...

Piłkarze nie mają płacone, w kadrze coraz starsi liderzy Brożek i Głowa, młodych nie widać, mamy w składzie masę przeciętniaków a Wy spodziewacie się walki o co? O mistrzostwo?
oj proszę... przestań już bo naprawdę nie chce mi się już wałkować tego cały czas... czy charyzma to bieganie przy linii? to szereg cech mówiących o umiejętności współpracy z innymi ludźmi, w grupie i umiejętności podejmowania decyzji w pewnych okolicznościach, poważania itp..... Widać to było gdy Brożek podbiega do linii z rozłożonymi rękoma z pytaniem "co robimy?" i nie dostaje żadnej odpowiedzi... to że się w wywiadach wszyscy głaszczą po dupie to nic nie znaczy... efekty współpracy i tego wzajemnego zrozumienia widać na boisku. Bo nie wiem czy wiesz, ale Kazek właśnie po to tam k...wa jest by przekazać TEJ grupie swoje wytyczne tak BY TA GRUPA to umiała zastosować i wykonać i BY TA GRUPA dostała takie WYTYCZNE, które są na ICH MIARĘ bo k...wa nikt nie wymaga od KAZKA by sam strzelał bramki!
Taką właśnie współpracę widać w Piaście gdzie LATAL potrafi to zrobić czego nie potrafi Kazek i to z gorszym materiałem niż ma KAZEK! Czy to takie trudne żeby to pojąć? Smuda jak nie umiał się dogadać z Sarkim to rzucał do niego bidonami i choć akurat na Sarkiego to nie działało to przynajmniej pozostała część GRUPY z lepszym skutkiem wykonywała swoje zadania co i przekładało się na wyniki tej grupy...
uff... już milczę
cudlaty
Senior Member

Stary 26.11.2015, 19:47
A i jeszcze jedno... niech będzie...
nie wylatuj mi tu z tekstem pt. "co by było gdyby: Jankowski strzelił, Uryga Strzelił, Cywka strzelił, Brożek strzelił itp...
Bo mnie interesuje tu i teraz i wynik! Nie interesuje mnie gdybanie i pech! Są takie dziedziny życia gdzie niestety sukces jest mierzony wynikiem i TRENERKA właśnie taką dziedziną życia jest i jak to powiedział jeden z prezesów bardzo dużej firmy "pechowców tu nie potrzebujemy, gdy spośród setki CV wysokich specjalistów, wybrał tylko to jedno, które spadło mu na biurko. Cóż... pozostali mieli pecha."
Jak Wisła będzie upadać gdzieś w I albo nie daj "Boże" IV lidze bo nie załapie się teraz do ósemki to nikt nie pójdzie z pretensjami do Kazka, ani nawet do Cupiał,a tylko tych, którzy mają Wisłę w sercu będzie krew zalewać... A ja myślę, że My nie mamy już czasu na margines błędu czy się Kazkowi uda czy nie... jemu się k...wa ma udać a jak gość tego nie czuje to sorki... I pieprzenie o tym, ze my idziemy dobrą drogą mam w dupie... ja mogę iść złą drogą byleby tylko dojść do celu!
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Stary 26.11.2015, 20:12
Bawi mnie takie podejście - Latal fachowiec, bo Piast gra dobrze pół sezonu... Już tacy magicy byli, co to ich tacy jak Ty nosili na rękach, a potem następowało wielki bum.

Odnośnie charyzmy i charakteru rzeczywiście - nie ma co drążyć tematu, z Ciebie fachura skoro oceniasz takie cechy człowieka na odległość, nie mając z nim styczności.

O reszcie też już mi się dyskutować odechciało, skoro wg Ciebie Smuda osiągał lepsze wyniki a "grupa" z lepszym skutkiem wykonywała zadania
arti
Guest

Stary 26.11.2015, 20:38
o Latalu nie słyszał nikt procz Kręciny bo to on go wymyślił.
No ale taki sam niby jest Berg tyle ze nic nie wart
Tak naprawde to Latal sie sprawdził ale wiecej jest zagranicznych którzy sie jednak nie sprawdzili
Jak dotąd tak, ale zobaczymy co będzie w ostatnich meczach 2015 i wiosną. A jeśli zechcą awansować do pucharów to co dalej? Bardzo niedawno był niejaki Kocian - wszedł do pucharów po czym szybko splajtował 2 razy.
cudlaty
Senior Member

Stary 26.11.2015, 20:52
Bawi mnie takie podejście - Latal fachowiec, bo Piast gra dobrze pół sezonu... Już tacy magicy byli, co to ich tacy jak Ty nosili na rękach, a potem następowało wielki bum.

Odnośnie charyzmy i charakteru rzeczywiście - nie ma co drążyć tematu, z Ciebie fachura skoro oceniasz takie cechy człowieka na odległość, nie mając z nim styczności.

O reszcie też już mi się dyskutować odechciało, skoro wg Ciebie Smuda osiągał lepsze wyniki a "grupa" z lepszym skutkiem wykonywała zadania

no tak... zobaczymy jakie bum będzie u nas... do reszty się nie odniosę...
silver03
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 26.11.2015, 21:15
Z Latalem będzie jak z tym gościem z Ruchu, ktoś pamięta jego nazwisko? A no tak, Kocian.
cudlaty
Senior Member

Stary 26.11.2015, 21:25
silver03 napisał(a):Wyświetl post
Z Latalem będzie jak z tym gościem z Ruchu, ktoś pamięta jego nazwisko? A no tak, Kocian.
skoro już to wiesz, to szacun...
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 26.11.2015, 21:59
silver03 napisał(a):Wyświetl post
był taki jeden Holender i starszy Polak co prowadził też parę zespołów w Afryce, mieli z nami sukcesy a później klepali biedę, w zasadzie to notowali żenujące wyniki które świadczą, że byli fatalnymi trenerami... jak oni się nazywali?

jeden Rumun też był... nic z nami nie osiągnął ale wszyscy go lubili, cholera znowu nazwisko mi wypadło

starość nie radość, skleroza no...
Ostatnio edytowane przez Karherop : 26.11.2015 o godz. 22:03.
gdsmk
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 27.11.2015, 10:23
Karherop napisał(a):Wyświetl post
był taki jeden Holender i starszy Polak co prowadził też parę zespołów w Afryce, mieli z nami sukcesy a później klepali biedę, w zasadzie to notowali żenujące wyniki które świadczą, że byli fatalnymi trenerami... jak oni się nazywali?

jeden Rumun też był... nic z nami nie osiągnął ale wszyscy go lubili, cholera znowu nazwisko mi wypadło

starość nie radość, skleroza no...
khe khe Skorża khe

zwany też trenerem Sinusoidą

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów