|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Przeciętny trener, przeciętna drużyna, przeciętne wyniki.
Wygrać derby, załapać się do górnej ósemki. I to by było na tyle. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Od dawna powtarzam, że mamy połowę podstawowego składu, która nie reprezentuje poziomu ekstraklasy a nawet I ligi.
Nazwiska są powszechnie znane i nie będę ich powtarzał. Do przerwy powinno być ze 4 w sieci i dajemy pograć młodym. Do przerwy w ofensywie graliśmy taki sam kabaret jak ostatnia drużyna w tabeli. Ten sam poziom. Tylko dzięki przyzwoitej obronie to nie był mecz ostatnich dwóch drużyn. Wydarzeniem meczu celny strzał Urygi. Będzie jak znalazł do filmiku na Youtube. ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
No frajersko stracone punkty, biorąc pod uwagę pierwszą połowę. Sytuacje potrafiliśmy sobie stwarzać, gorzej, że do sieci piłka wpadła tylko raz.
Ja osobiście bardzo nie lubię, gdy Wisła szybko zdobywa bramkę. Potem wydaje się, że wszystko jest już ok, niby drużyna się stara, klepie piłkę, ale rywal ma prawie cały mecz, żeby odpowiedzieć. Co nie jest trudne, bo Wisła to jest potęga, ale nie piłkarsko. Przynajmniej nie w tej chwili. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
Tradycyjna poreprezentacyjna chujnia.
Rozumiałem sabotażystę Pana Jankowskiego w meczach z Ruchem, dzisiaj już nie potrafię. Boguś to nie wiem co miał dzisiaj robić, ale on sam pewnie nie wiedział. Wszyscy na Derby! ![]()
"...morał: rób dobrze innym, Tobie też ktoś zrobi..."
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Niech mi ktoś powie, ze Kuczak albo Handzlik zagrali by gorzej niz Popovic...
Najgorszy indywidualny występ tego sezonu, ani jednego udanego zagrania Jankowski z kolei udane zagranie jedno a Boguski to chyba w całym meczu piłki nie miał Do tego jeszcze Cywka, Uryga i Remis stojący przy linii bocznej bez pomysłu na zmianę sytuacji boiskowej Ja za tydzien bedzie taka gra to bedą najsmutniejsze Derby tego wieku ![]()
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Hańba. Zobaczycie co będzie za tydzień. ..zobaczycie. i wtedy jacyś śmieszni forumowicze nie będą mi pisać żeby nie srał. Będzie wstyd. Hańba żeby nie wygrać z tak słabym Górnikiem. Moskal jest matołem żeby nie wprowadzać Handzlika czy Kuczaka zamiast Popovica. Słaby trener dziad. Jaki wstyd
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
Jacy oni sa ....a niechlujni, niedokladni, bylejacy. Jedyni którym się chce to Sadlok, Mąka i Jović, reszta ma totalnie wyjebane, mówię tu o kreacji gry z przodu. O "grze" MJ7 napisano już wszystko i nie nie odczuwam satysfakcji, że pierwszy jeszcze przed transferem tego parodysty wiedziałem co to się będzie działo. On ....a nie umie podać na trzy metry celnie, zastanawiam się, czemu Brożek mu jeszcze nie wyjebał w tę gębę, no ile można, chłop jebie kompletnie wszystko.
Kolejny ananas Boguski. Magik. Znika na cały mecz i tyle go widziano. I ten wspaniały wyskok do główki niczym Blake Griffin się wybił w powietrze nasz as. Chapeu bas Rafał Jeszcze tylko podbić imununitet na występ w derbach i alleluja i do przodu. MJ7 stoi następny w kolejce.Kaziu ja Cie prosze pokaż jaja. Oglądałem Handzlika w tym sezonie w rezerwach wielokrotnie. I ręcze każdą kończyna ciała za to, że on NIE JEST SŁABSZY NIŻ TEN JEBANY PARALITYK Z 7KĄ NA PLECACH. Następny mecz - wiadomo z kim. Nie wiem jak wy ale ja w kwestii wyniku się czuje tak pewnie jak 20 letnia biała szwedka w osrodku dla uchodzcow. ![]()
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly
Listen fucking stars - you're breaking our hearts!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2009
Offline |
|
|
Coś czuję, że dni Kazia w Wiśle po tym meczu są policzone, ale nie ma czego żałować ...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Po meczu Cierzniak stwierdza, że należy szanować punkt zdobyty na trudnym terenie.
No k.urwa jak oni mają takie podejście to nie zostaje mi nic innego, jak tylko pogratulować drużynie dobrego spotkania i ciężko wywalczonego punktu. ![]() ![]()
the future's uncertain
and the end is always near |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2009
Offline |
|
|
Wrocilem z roboty odpalilem skrot i zaluje ze Jankowski nie chcial isc do tych Turkow. Nie trafic do takiego pustaka to ja moge ale nie zawodowy pilkarz. Chcial rozwiazac umowe bo Wisla nie placi ale za co ma mu placic? Za takie cos powinna byc kara pieniezna. Nie pierwszy jego mecz gdzie nie wykorzystuje doskonalych sytuacji. Niech wezmie Buchalika pod reke i wypierdala daleko stad.
![]()
JAZDA JAZDA JAZDA BIAŁA GWIAZDA
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2012
Offline |
|
|
Jankowski dno dna.. Tę sytuację, co miał z 4 minuty strzeliłoby 90% użytkowników tego forum.. Jak sobie pomyślę, że Turcy dawali za niego 500 tys. euro, oferta nie została zaakceptowana, a ten najemnik sam później wypowiadał kontrakt i teraz bierze pewnie ok 40 tys miesięcznie to ręce i nogi opadają..
Popović - ani jednego udanego zagrania, wszystkie dośrodkowania w kosmos. Brak pomysłu na grę, jak idzie, to idzie. Jak nie idzie, to nie wiemy co robić oprócz zmian w 93 minucie.. Po zejściu Burego nie było nikogo, kto mógłby pociągnąć grę do przodu. Jedynie Cierzniakowi wypada podziękować za punkcik.. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
Cywka,Uryga ....i jak tu wygrać mecz
ci ludzie sa na I lige za słabi generalnie powoli męczy mnie ta Wisła,bez zębu i woli walki,jak przegraja Derby ,albo i nawet zremisują, (odpukać) to Kazek moze poleciec. P.S czemu oni są tacy niechlujni ,niedokladni,czasem az sie przekreca czlowiek jak mozna tak paratczyć cos co wydaje sie banalnie proste,mowa zwlascza o Jankowskim.
Ostatnio edytowane przez Wojtas : 21.11.2015 o godz. 00:14.
![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
Czasem mam wrażenie, że przydałyby się tym nędznikom nie treningi taktyczne, z ustawiania się na boisku, a zwykłe treningi, na których uczyliby się podań i strzałów, do porzygania. Taki Uryga, już abstrahując od jego tragicznej techniki i szybkości, oddał dziś z 25 metrów strzał, który przeszedł z 15 metrów od bramki, do tego tak słaby, że Janukiewicz chyba się popłakał ze śmiechu. Gość, który zgarnia za miesiąc gry kwotę w okolicach 5 cyfr, nie potrafi oddać groźnego strzału z dystansu (bo nie była to jego pierwsza, nieudana próba) - jakaś kompletna kpina.
Ostatnio edytowane przez Patryko : 21.11.2015 o godz. 01:54.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
Takich sobie zakontraktowaliśmy. Na takich nas stać. Większość nie jest w stanie utrzymać wysokiej, równej formy przez dłuższy czas, większość ma jakieś felery. Dlatego wszystko toczy się od przebłysku do przebłysku i kończy od kilku lat miejscami poza podium.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Wszyscy piali z zachwytu,że pewnie wygramy a tu klops jak tak zagramy z sąsiadką to będzie gangbang w drugą stronę.....
![]()
Piggy oddaj hajs
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
A taki Uryga to patrzył w niebo i prawdopodobnie gwiazdy na niebie liczyl Gdyby Kaziu miał jaja to by Jankowski po 15 niecelnym podaniu dostał wędkę w 35 minucie Albo Popovic po 4 strzale w trybuny albo 7 dośrodkowaniu do nikogo po 25 minutach od wejścia na boisko ![]()
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Hmm... a mnie się wydaję, że grają tak jak klub im płaci. Nie oszukujmy się ale większość piłkarzy to najemnicy i nie będą się starać , żyły sobie wypruwać , gdy stan konta nie zgadza się od kilkunastu miesięcy . Trzeba się z tym pogodzić , że dopóki sytuacja w klubie nie będzie normalna to trzeba się spodziewać, że raz na kilka meczy trafi się taki jak z Podbeskidziem czy Jagielonią czyli trafi im się dobry dzień albo im się bedzie chciało ( bo może kasa wpłynęła ).
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2004
Offline |
|
|
Mam nadzieje ze piłkarze swoją złość wyładują na derbach a nie na Jankowskim. Choć i tak nasze zwyciestwo bedzie w.g. mnie niespodzianką, po ty m co wczoraj widziałem.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2012
Offline |
|
|
Dobra, tym razem daruję sobie ocenę wczorajszego meczu. Wszystko wiemy już od dawna i nawet taka anomalia statystyczna, jak wygrana z Zadupiem Lubin nie zaburza obrazu wszechobecnej miernoty. Napiszę tylko, że najbardziej boli/wku*wia mnie, że ogólnie piłkarze - będąc bardzo uprzywilejowaną grupą zawodową, która za coś, co de facto kochają (albo przynajmniej kochali kiedyś) dostają wielokrotność średniej pensji krajowej - sprawiają w większości wrażenie, jakby im się ku*wa w ogóle nie chciało!
Nikt mi nie wmówi, że to tylko "brak umiejętności", im się momentami w ogóle nie chce grać. To, że akurat nie wiedzą CO i JAK grać, to wina Moskala - zupełnie inna kwestia. Do ciężkiej cholery, w Polsce jest zaledwie kilkuset piłkarzy na ekstraklasowych kontraktach, KAŻDY z nich powinien w jakiś sposób to doceniać, ale nie - lepiej pozorować grę, bo się jeszcze zmęczą i ubłocą spodenki. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
ale oni wiedza jak grać.
Ale co z tego ze wiedzą. Głowa to nie wszystko. Trzeba miec jeszcze noge która przyjmie piłke, trzeba miec czoło które odbije piłke w dobrym kierunku. W pierwszej połowie powinnismy ten mecz zamknac stanem 3-0 i odbębnić druga połowe. ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Guest
|
|
|
Po raz któryś posialiśmy 2 punkty, które mogą okazać się wiosną bezcenne (oby nie).
Na temat wczorajszego dziadostwa nie mam nic do powiedzenia. Teraz przed nami 3 bardzo ważne mecze - wynik powyżej 4 pkt byłby fantastyczny... oczywiście całkowita klapa w rodzaju remisu z żydami i 2 porażek też całkiem możliwa.
Ostatnio edytowane przez arti : 21.11.2015 o godz. 11:16.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Nie ma sianka nie ma granka i tyle w temacie.
Do tego Uryga który w każdym meczu odjebie minimum 1 stratę na idealną kontrę dla przeciwnika (w tym meczu miał dwie) na szczęście po drugiej stronie też grali paralitycy. Jankowski który był bardziej drewniany niż zazwyczaj piłka się odbijała od niego niczym od syna Gepetto, zero zrozumienia z Brożkiem, Boguski który kompletnie zaginął w akcji. Przerażające jest to że naszym najlepszym pomocnikiem w tym meczu był chory Burliga... |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2010
Offline |
|
|
Ma ktoś dostęp do indywidualnych statystyk Naszych graczy z tego meczu? Chętnie zobaczę naszych asów z Jankowskim na czele. Miałem wrażenie, że On po asyście nie potrafił zrobić dwóch dobrych kontaktów z piłką, albo złe przyjęcie, a jak to się już udało to podanie fatalne.
Ktoś wie dlaczego zmieniliśmy ustawienie Popovic/Mączyński które dominowało przeciwnika w środku pola i tworzyło bardzo dużo sytuacji na Uryga/Mączyński? W zasadzie wróciliśmy do tego ustawienia z początku sezonu. |
|
|
|
Banita
Od: 04.2014
Offline |
|
|
Ja mam wrażenie że Kaziu" podkręcił" treningi przez te dwa tygodnie z myślą o derbach,warszawce i amice.Wyraznie było widać że brakuje szybkości ,dynamiki .Wszystko jakieś takie ociężałe.Nie zmienia to oceny Jankowskiego czy Bogusia.Jeden zaliczył w pierwszych 15-stu minutach z siedem strat,drugi tak wyskoczył do główki przy bramce jakby grał w komedii pomyłek.Jestem pewien że za tydzień zobaczymy inna Wisłę.Kaziu doskonale wie co jest ważne dla kibica.Prawdopodobnie poświęcił mecz z żabolami dla lepszej sprawności i motoryki w meczach sezonu .
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Popovic wraca po kontuzji
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Online |
|
|
Co tu dużo gadać jeśli w statystykach widać, że mieliśmy tylko 414 wymienionych podań w tym 67% celnych, co jest wielkością rażąco niższą niż w wielu dotychczasowych spotkaniach, a w większość statystyk (piłki wygrane wg stref, kierunek gry, długość podań, posiadanie, strefa strzałów, balans ofensywny, liczba odzyskanych piłek ) była wczoraj na poziomie zbliżonym, a czasami gorszym od poziomu ostatniej drużyny w tabeli?
Ewidentne załamanie dobrej dyspozycji, być może spowodowane tym co napisał kerim1906. Nasze staty z wielu innych meczów w tym sezonie były o niebo wyższe. Szkoda straconych punktów, oby dyspozycja poszła w górę w następnym meczu. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
Ten mecz był jak strzał w pysk od zawodników. Gramy prostą piłkę, dominujemy nad przeciwnikiem który wręcz nas zaprasza do swojej bramki, a tu w 2 połowie jak to powiedzieli komentatorzy "Wisłę porywa UFO".... czy nasz trener potrafi to logicznie wyjaśnić? Tylko czekać, aż w derbach zanotujemy remis (przepiękne 0-0, czwarty raz z rzędu) lub porażkę.W tym drugim przypadku Moskal powinien być spakowany wraz ze swoimi kilkom pupilkami (Urygą, Jankowski, Cywkąm Crivellaro... paru by się jeszcze znalazło). |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Nie wiem co się wydarzyło w szatni w przerwie meczu, ale Wisły w drugiej połowie na boisku nie było. Jankowski czy Boguski pukali przez cały mecz w dno (mam wrażenie, że od spodu) - po zejściu Burligi w II linii nie było żadnego zawodnika kreatywnego, próbował coś zrobić Popowic, ale widać brak czucia piłki...
Co do jakości podań - granie górną piłką z Górnikiem to jakiś kompletny bezsens - każdy wprawdzie widział stan murawy na boisku Górnika, ale usprawiedliwia to w niewielkim stopniu naszą nieporadność. Uryga - to co grał Alan w tym meczu przeciwko przeciętnym Zabrzanom to gorzej niż kryminał. Gra do najbliższego i to jeszcze wiele razy niecelne, 2-3 razy narażające nas na kontrę no i jeszcze przy straconej bramce do jednego skacze mikry Boguski, a Alan obserwuje lot piłki i nawet nie próbuje cokolwiek zrobić (skoczyć, zablokować Guzmics po meczach barażowych widać lekkie zmęczenie i był najsłabszy w bloku obronnym. Sadlok po zejściu Burligi na lewej stronie musiał harować sam, więc nie mam do niego specjalnych pretensji. Cierzniak Boban i Mączyński to jedyni zawodnicy, którzy cokolwiek grali... ![]()
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Odnosnie Jankowskiego i Urygi zostalo juz napisane wszystko. W jakim stanie musi byc nasza akademia, skoro the best from the best nie sa w stanie ich "pobic"?
Apropo- doplaccie te 2zl na Akademie przy zakupie biletu. Chyba, ze w dalszym ciagu chcecie ogladac gwiazdy tego pokroju. Szukac nru telefonu do Wawrzynca Rajchela, czy jak mu tam bylo.
Ostatnio edytowane przez ABGwislakABG : 23.11.2015 o godz. 10:29.
![]()
Anty PO-PiS!!!
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|