The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
gypsy
Senior Member

Od: 08.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 08.11.2015, 15:30
A to zależy od ubezpieczyciela, bo to nigdzie nie jest uregulowane. Musisz się dowiadywać już u konkretnych firm. Zależy też, od ilu lat twój ojciec nie płaci składek, jak więcej niż pięć, to możesz mieć problem ze znalezieniem ubezpieczyciela, który te zniżki wcześniejsze będzie honorował.
Odpowiedz cytując
Lupo
Oficjalny piknik

Od: 06.2004

Stary 08.11.2015, 23:21
Dzięki za odpowiedź, a jakich ubezpieczycieli byście polecali? Zależy mi głównie na OC, więc tutaj najtańsza opcja wchodzi w grę, chyba, że jacyś inni ubezpieczyciele mają fajne pakiety z assistance czy AC.
Odpowiedz cytując
alterego
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 09.11.2015, 00:46
El'kabat napisał(a):Wyświetl post
Poleci ktoś hotel w centrum Krakowa ( gal. krak), gdzie można się zameldować już koło 10 rano?
z góry dzięki
Pewnie już po zawodach ale żaden hotel Ci nie da gwarancji zameldowania o tej porze. Chyba, że zrobisz rezerwację na dwie doby Próbuj w większych które mają więcej pokoi Holiday Inn czy Radisson - większe prawdopodobieństwo.
Odpowiedz cytując
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Od: 06.2008

Stary 09.11.2015, 05:30
alterego napisał(a):Wyświetl post
Pewnie już po zawodach ale żaden hotel Ci nie da gwarancji zameldowania o tej porze. Chyba, że zrobisz rezerwację na dwie doby Próbuj w większych które mają więcej pokoi Holiday Inn czy Radisson - większe prawdopodobieństwo.
Gwarancji nie ma, ale w listopadzie jego szansę są większe niż w sierpniu

Więc nawet w Ibisie mógłby spróbować
W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.

Kraków, 9 marca 2012.

Odpowiedz cytując
siara
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2002

Stary 11.11.2015, 10:48
Może nie pytanie a prośbę w imieniu koleżanki o wypełnienie ankiety o nazwijmy to ekologii.
Potrzebne na studia:

http://www.survio.com/survey/d/O1X7D2P6P4X1S6T6V
Odpowiedz cytując
Kordel.
Member

Od: 06.2014

Stary 11.11.2015, 10:52
Lupo napisał(a):Wyświetl post
Dzięki za odpowiedź, a jakich ubezpieczycieli byście polecali? Zależy mi głównie na OC, więc tutaj najtańsza opcja wchodzi w grę, chyba, że jacyś inni ubezpieczyciele mają fajne pakiety z assistance czy AC.
Spróbuj w HDI
Odpowiedz cytując
kipers
Member

Od: 08.2007

Stary 13.11.2015, 13:22
Nie ma ktoś namiaru na noclegi w Wiśle(tej od małysza) które by były wolne w sylwestra?
Odpowiedz cytując
madenn
Senior Member

Od: 12.2006

Stary 14.11.2015, 17:11
Nagrałem plik video z nagrywarki DVD na płytkę DVD-RW. Niestety na kompie nie wykrywa mi tego pliku a po włożeniu płytki z powrotem do nagrywarki odczytuje mi plik. Jak mogę go obejrzeć na kompie? Gdzie tkwi problem?
Odpowiedz cytując
swiety37
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 15.11.2015, 22:04
O ile dobrze pamiętam, to fifa płaci klubom za graczy na MŚ. Czy jest coś takiego od UEFA za euro? I jak tak to jakie to są kwoty? ktoś kojarzy?
Odpowiedz cytując
mistico
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 15.11.2015, 23:00
tu masz opisane jak to było liczone podczas Euro rozgrywanego u nas
http://www.ecaeurope.com/news/575-eu...efa-euro-2012/

a tutaj lista klubów oraz kwota jaką otrzymały
http://www.ecaeurope.com/PageFiles/6...%20release.pdf

na Euro 2016 nie znalazłem, chyba nie jest to jeszcze ustalone. Pewnie wszystko zależy od sponsorów itd.
Odpowiedz cytując
Lupo
Oficjalny piknik

Stary 16.11.2015, 23:29
Czy ktoś z Was może polecić jakiś fajny warsztat gdzie wymienią mi letnie opony na zimówki? Zimówki nie są na felgach, same opony. Jeżeli podalibyście również cenę to byłoby świetnie.

Druga sprawa, jadę w środę przerejestrować auto. Aktualnie ma KRakowskie blachy i chcę aby takie miał później (też jestem zameldowany w Krakowie). Pytanie, czy te naklejki "legalizacyjne" dają od ręki? Tzn czy mogę przyjechać autem, zdjąć tablicę przed urzędem i po wizycie zamontować na nowo?

Pozdrawiam,
Odpowiedz cytując
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Stary 17.11.2015, 00:08
Na Żmujdzkiej 26 Fast Serwis, 50 zł za komplet z wyważeniem.
Naklejki dostaje się od ręki, tablice też.
Odpowiedz cytując
Lupo
Oficjalny piknik

Stary 17.11.2015, 00:27
Wielkie dzięki!
Odpowiedz cytując
wiślak 86
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 17.11.2015, 20:30
Kupię wódkę na wesele interesują mnie
stock
stumbras
Pan Tadeusz
Wyborowa (ale naprawdę w ostateczności)

Ktoś ma jakieś dojścia do tańszej? jakiś przedstawiciel, knajpa?
Dumny po zwycięstwie
Wierny po przegranej

Zbanowany za napisanie "matoł", "jeba*y złamas", "3 kretynów" o ludziach dla których flaga Polski do góry kołami to coś normalnego na twarzy
Odpowiedz cytując
alterego
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 17.11.2015, 23:32
wiślak 86 napisał(a):Wyświetl post
stock
stumbras
Pan Tadeusz

Makro ma dobre ceny.
Ps stumbras jest paskudny.
Odpowiedz cytując
Krav
Senior Member

Stary 18.11.2015, 09:00
stock
stumbras
Pan Tadeusz

Spróbuj w hurtowniach/sklepach Alti - hurtownie z tego co pamietam mają na Starowiślnej, sklep na pewno na Strzelców i jeszcze gdzieś na Prądniku Czerwonym. Ceny mieli w porządku, dodatkowo właśnie przy takich zakupach jak wesele dawali rabat. Dodatkowo np warto spytać czy nie zjadą jeszcze z ceny jakby się płaciło gotówkę (wiadomo że muszą od płatności kartą zapłacić prowizje), mnie się udało
PS. - Stumbras nie jest taki zły (z resztą wódka nie jest od tego żeby smakować), ale z podanych wyżej zdecydowanie polecam Stock'a, sam miałem na swoim, sprawdziła się bardzo dobrze.
„Wiślaku - nie pytaj, co Wisła dała Tobie, pytaj, co Ty dałeś Wiśle”
Odpowiedz cytując
wiślak 86
Senior Member

Stary 18.11.2015, 10:05
No właśnie makro tragedia część wódek sporo droższych niż w zwykłej hurtowni, natomiast zaskoczył mnie Selgros bo ma najniższe, nawet mniej niż Alti, I właśnei z tym Alti mam problem bo sądziłem że co hurtownia to będą mieli inne ceny a tutaj czy kupuje w Krakowie czy gdzie indziej to ceny takie same. Stumbrasa chciałem ale nie ma gdzie znaleźć dobrej ceny a smakowo jest dość delikatna. Jak nie ona to faktycznie jestem za Stockiem. Chyba że ktoś z kolegów tez na najbliższą przyszłość potrzebuje małe co nieco to możemy złożyć zamówienie wspólnie pewnie wtedy negocjacje cenowe przy dużel ilości będą łatwiejsze.
Dumny po zwycięstwie
Wierny po przegranej

Zbanowany za napisanie "matoł", "jeba*y złamas", "3 kretynów" o ludziach dla których flaga Polski do góry kołami to coś normalnego na twarzy
Odpowiedz cytując
Krav
Senior Member

Stary 18.11.2015, 10:25
Nie wiem czy Cię to urządza i jaka by była skala oszczędności, ale polecam zobaczyć do hurtowni nie zlokalizowanych w Krakowie. Pierwszy lepszy przykład - znajomy kupował wódke na wesele tutaj --> http://www.alexph.pl/ , jest to wprawdzie 100 km od Krakowa, ale ceny po rabacie miał rewelacyjne. Z tego co pamiętam też miał Stocka i za połówke wyszło mu ok. 18,5 zł płacąc gotówką. Może warto wziąc pod uwagę coś takiego ?
„Wiślaku - nie pytaj, co Wisła dała Tobie, pytaj, co Ty dałeś Wiśle”
Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 18.11.2015, 15:32
Dość tani jest sklep na Kobierzyńskiej, tam gdzie piwa. http://taniealkohole.pl/

Znajomy chce sprzedać ponad 40 butelek Absoluta bo mu został to mogę zapytać o cenę.

Osobiście kupowałem w Makro Wratislavie ale była dobra promocja.
Ostatnio edytowane przez MatMario : 18.11.2015 o godz. 15:35.
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe?
jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest.
Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało?
jackass: -Tak, oni to robili.
Odpowiedz cytując
wiślak 86
Senior Member

Stary 18.11.2015, 17:54
Wiem wiem Mario pisałeś mi o tej wódce ale bardzo ciężko ją dostać a już żeby cena była przystepna to marzenie ściętej głowy. Na tego stumbrasa sie nastawiłem (cena około 23zł) ale jak znajde Stocka taniej to go wezmę.

A powiedzcie kiedy najlepiej kupować (mam jeszcze rok)? bo słyszałem żeby miedzy świetami a nowym rokiem lub już na poczatku 2016 bo potem jak zacznei sie sezon weselny to pójdą w górę.

Edit: a zna ktoś kogoś kto prowadzi knajpę? czy istnieje szansa na kupno np. Wyborowej za 17zł? W ubiegłym tygodniu w czasie rozmowy taka padła a ja wolę sie upewnić czy to nie przypadkiem ściema. Czyli czy jest możliwe aby ktoś kto prowadzi knajpę załatwił wódkę duuużo taniej? Czy ma do tego coś koncesja?
Ostatnio edytowane przez wiślak 86 : 18.11.2015 o godz. 18:07.
Dumny po zwycięstwie
Wierny po przegranej

Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 18.11.2015, 18:26
kogos pracujacego w t-debile poprosze na priv
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Stary 18.11.2015, 20:10
.... czy istnieje szansa na kupno np. Wyborowej za 17zł?
http://wyborowa-pernod-ricard.com/pl...a-alkoholi-b2b 19 zł.... Cięzko bez o'ptymalizacji podatkowej'.

Koncesja obniza nieznacznie cene zakupu. natomaist jeśli komuś zrobisz koszt, (dochodowy mniejszy) i odliczy sobie VAT...
IMO Jeśli nie ufasz 'dostawcy', rozważ kupno samemu na kogoś kto ma knajpę. Dogadać się 'ile za f-rę' i tyle.
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi"
TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA
Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 18.11.2015, 20:32
No ale przy tych super cenach dochodzi pewne niebezpieczeństwo trafienia podróby...

Ja bym monitorował makro, selgros, biedronkę, real i szukał dobrej ceny w ten sposób.

Dużo nie urwiesz, lepiej oszczędności szukać gdzie indziej.

Może np jakaś karta ze zwrotem za zakupy albo jakieś bony np sodexo na allegro i już więcej zaoszczędzisz niż się teraz naszukasz.

Aha i ludzie nie tankują czystej jak wcześniej, połówka na parę to i tak z górką.
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe?
jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest.
Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało?
jackass: -Tak, oni to robili.
Odpowiedz cytując
nero
Hanys

Od: 12.2003

Stary 19.11.2015, 21:16
Potrzebuje Mercedesa wśród pendrive co polecają wszyscy?
Chodzi mi o dobrą, markową, renomowaną firmę dzięki której dane na pendrive będą bardziej bezpieczne niż na jakieś tandecie no name z Chin, na co mam się zdecydować?
Odpowiedz cytując
gypsy
Senior Member

Stary 22.11.2015, 11:06
Ja bym Ci polecała jakiś pendrive Kingstona.
Co prawda nie mam go, więc nie powiem Ci z własnego doświadczenia, ale na twoim miejscu zdecydowałabym się na DataTraveler Locker+ G3 na przykład.
http://www.kingston.com/pl/usb/personal_business#dtlpg3
Powód: link
Ostatnio edytowane przez gypsy : 22.11.2015 o godz. 11:07.
Odpowiedz cytując
PiVoSH92
Senior Member

Od: 06.2014

Stary 22.11.2015, 19:00
Jeżeli chodzi ci o kodowanie, to samemu najlepiej zainwestować w jakiś programik szyfrujący, a jeśli o ryzyko uszkodzenia pendrive to Kingston produkował pancerne sztuki, a i tak najlepiej mieć jakiś jeden tańszy/słabszy na backup.
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Stary 22.11.2015, 19:07
nero napisał(a):Wyświetl post
Potrzebuje Mercedesa wśród pendrive co polecają wszyscy?
Chodzi mi o dobrą, markową, renomowaną firmę dzięki której dane na pendrive będą bardziej bezpieczne niż na jakieś tandecie no name z Chin, na co mam się zdecydować?
Kup dwa pendrive i rób kopie. Jeden pendrive nigdy nie jest bezpieczny. Nie noś nie przechowuj razem. Pendrive na dłuższą metę nie sa polecane do archiwizacji danych - jak używasz w takim systemie co jakiś czas (rok, dwa) wymieniaj prewencyjnie jedną sztukę na nowa.

Osobiście tak jak gypsy polece datatraveler - mam sa ok.
Ostatnio edytowane przez Lukasz : 22.11.2015 o godz. 19:10.
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi"
TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA
Odpowiedz cytując
kornd
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 22.11.2015, 19:54
Kupował ktoś na redcoon.pl? Nie znam tej strony, chce wiedzieć czy nie sprzedają szajsu jak np. Media Markt wśród elektroniki. Chciałem nabyć trochę akcesoriów treningowych, a tam mają akurat te których potrzebuję i w dobrych cenach.

Kupię koszulki Wisły z dawnych lat. Pisz na PW.
Odpowiedz cytując
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Od: 01.2015

Stary 23.11.2015, 14:07
Jakis sprawdzony sklep z alkoholem, hurtownia gdzie moge zamawiac online z dostawa pod wskazany adres? Zaklad przegralem, trzeba sie wywiazac.
Odpowiedz cytując
Pauwe
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 23.11.2015, 14:13
szukam ,szukam i nie mogę znależć :/ ( wbijam w google od godziny)

poszukuje zdjęcia Arka Głowackiego z ostatnich derbów u siebie (zdjęcie wykonane prawdopodobie po meczu ,Głowa stoi a wokół chyba ze czterech żydków leży na ziemi )
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów