|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 06.2013
Offline |
|
|
^^ Tak, tylko kasa to widać nie wszystko. Może zamiast kolejnego bogacza, który będzie na ślepo sypał kasą żądając wyników na już, może lepszy ktoś z mniejszą kasą ale za to realnym podejściem. Kto uporządkuje finanse klubu, wprowadzi dyscyplinę budżetową oraz zbuduje podstawy funkcjonowania klubu. Ściągnie kilku sensownych sponsorów. Nawet jak potem sprzeda klub i jeszcze na tym zarobi. Jeśli zostawi po sobie Wisłę uporządkowaną i spokojnie patrząca w przyszłość to jak dla mnie ok. Fakty takie, że w mocarstwowych planów trzeba na kilka sezonów zrezygnować.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Mnie również zdecydowanie bardziej podoba się model zrównoważony, gdzie wydatki i przychody się bilansują, jest praca u podstaw (profesjonalna baza treningowa/akademia/skauting/marketing) i jest zbudowana solidna wizja rozwoju - nawet kosztem doraźnych, spektakularnych wyników. Wolę coś wypracowanego, coś, co przyszło poprzez wysiłek a nie łut szczęścia.
Ileż to ja razy się zastanawiałem, co by było, gdyby wtedy strzał zablokował Chavez, ewentualnie obronił go Pareiko. Trzy cholerne minuty... Biorąc jednak pod uwagę bieżące długi klubu, występ w LM i tak byłby kroplą w morzu, przynajmniej jeśli chodzi o dług wewnętrzny. |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
![]()
.
. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
Co by było wtedy gdyby Melikson w pierwszym meczu zamiast w poprzeczke trafił do bramki? Tak gdybać można w nieskończoność, ale to nie ma sensu. Co by było gdyby sędzia uznał prawidłowego gola z Panathinaikosem Marka Penksy? Nie ma sensu już do tego wracać, niemniej jednak boli to jak cholera!!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Boże ile to jeszcze trupów wyskoczy nam z szafy?
Mandziara Genkow Smuda Jovanić Cantoro Wilk Jovanović Ktoś jeszcze? Kogoś pominąłem? Nie wiem czasem czy Dudka coś tam nie pobrzękiwał o rzekomej zaległej premii!!!!!!!!! Boże żebyśmy nie podzielili losu Widzewa, ŁKS, czy Polonii Czarne chmury nad nami się zebrały niczym smog nad Krakowem :/ :/ :/ |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
CBA w Urzędzie Miasta Krakowa. Toczy się śledztwo ws. Jana Tajstera
Cytat:
![]()
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi" TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Co za wspaniałe analizy dotyczące postępowania właściciela klubu.
Każdy analityk na pewno lepiej zarządzałby lepiej. ![]()
"Ścieżka sprawiedliwości wiedzie przez nieprawości
samolubnych i tyranię złych ludzi"...... |
|
|
|
WISŁA KRAKÓW
Od: 06.2008
Offline |
|
Gdzieś się zgubiłem? Jaki to ma związek z tym tematem? ![]() ![]() W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.
Kraków, 9 marca 2012. ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Rozumiem, że wczoraj zamiast Kuchara do Majchrowskiego zawitało CBA?
Bo nigdzie nie ma potwierdzenia zapowiadanego spotkania ![]()
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Aaaa jak zwykle rozstrzepany jestem, przepraszam.
Miało byc 'krakowskie inwestycje' :( ![]()
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi" TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Jasne.
Ale przynajmniej jeden z portali czy dzienników, które rozpisywały się o tym spotkaniu mogłoby się postarać o jego potwierdzenie, to nie powinno być trudne. ![]()
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
Potem wychodzą takie dziwne akcje jak z rzekomym wykupieniem piłkarskiej Wisły przez TS. Jeśli Cupiał kiedyś sprzeda Wisłę to zapewne dowiemy się z dnia na dzień. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2003
Offline |
||
Ostatnio edytowane przez Arked : 06.11.2015 o godz. 17:47.
![]()
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
|
||
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
I to by było na tyle...
Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2011
Offline |
|
|
Najpierw DP donosi o Kucharze, informacji nie da się nigdzie potwierdzić, a potem pisze, że się wycofał. Dla nich to jest win- win situation.
![]() Były w ogóle jakieś negocjacje? ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
Gdyby nie było to prawda to po co spotykał by sie z Majchrowskim. Sporo osob potwierdzało ze negocjuja. Nieźle musi byc z tymi naszymi finansami juz teraz a jak przegramy jeszcze sprawe z Jovanicem i Jovanovicem to katastrofa.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2012
Offline |
|
|
te 100 baniek to jakas kpina , tylko mega idiota wszedlby w taki interes i oddal Cupialowi i TF kase za ich 17 letnia zabawke + bierzace dlugi
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Tak naprawdę to, kto, osobiście jest winien tego zadłużenia jednej spółki córki wobec spółki matki?
Kto powinien osobiście wziąć za to odpowiedzialność i dług uregulować? Pominąwszy oczywiste kwestie prawno-finansowe? |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Wszystkie informacje o spotkaniu Kuchara z Majchrem pochodzą ze stron sportowych. Bo to Majcher jest właścicielem Wisły, tak? O czym gość, który rzekomo ma kupić klub piłkarski może gadać z prezydentem miasta, z którego ten klub pochodzi? O wszystkim... albo o niczym... albo spotkania w ogóle nie było.
Ja wiem, że wszyscy jesteśmy kibicami i ciężko mieć dystans do wiadomości nt ukochanego klubu, ale nie nauczyliście się jeszcze chłodniejszego podejścia do tego typu "przecieków" i "donosów"? Podtrzymuję swoje stanowisko - dziennikarz DP rozegrał sprawę tak, żeby dopiec Wiśle. Najpierw, że jakiś podejrzany facet ma ją kupić, a potem pisząc, że ten podejrzany facet bez odpowiednich środków jak zobaczył finanse Wisły, to się zawinął. Ja pozwolę sobie nie traktować tych donosów poważnie. |
|
|
|
ANAJNARAB
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Przecieki były nie tylko z DP. Niestety .
![]()
|
|
|
|
WISŁA KRAKÓW
Offline |
|
|
Macie ''tylko'' info od dziennikarzy
SKWK napisał(a):
![]() W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
No spoko, teraz na 100% wiemy, że doszło do spotkania. Aż tyle i tylko tyle.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Panowie, gdyby BC naprawdę chciał, bo np. musi sprzedać Wisłę, to by sprzedał. Widocznie oferta nie była taka jakiej oczekiwał i widocznie, aż tak bardzo nie musi sprzedawać tych udziałów. Proste. Z drugiej strony jeśli chce kiedyś odzyskać swoje pieniądze (te mityczne 100 baniek) to czy doprowadzi do upadku Wisły? Musiałby być frajerem... No chyba, że kiedyś tam dawno temu, ubezpieczył tę inwestycję na grube miliardy i teraz będzie chciał "komuś" udowodnić, że "nic się nie dało zrobić" ale w to akurat nie wierzę... raczej bym był spokojny o to co dalej z Wisłą bo zapewne jakiś pomysł jest. A Kuchar? No cóż innego chłopina miałby powiedzieć, że "jednak mnie nie stać"? Spokojnie czekajmy do końca roku bo podobno, DO TEGO CZASU COŚ MA SIĘ WYJAŚNIĆ
![]() ![]()
WISŁA TO JEST POTĘGA, WISŁA NAJLEPSZA JEST!
FRANEK 21, NIGDY JUŻ NIE BĘDZIE TAKIEGO JAK TY! |
|
|
|
WISŁA KRAKÓW
Offline |
|
|
Jak już tak rozkminiacie, że to Cupiał nie chce Wisły sprzedać to weźcie jeszcze drugą stronę medalu. Cupiał chce sprzedać ale kupców odpychają długi i sytuacja klubu. TS-owi też nie chciał sprzedać? Nie, audyt wykazał w jak kiepskiej kondycji jest SA i TS się wycofał, bo nie miał na tyle funduszy.
Niektórzy naprawdę chyba uważają, że Cupiał jest jednym dożywotnim właścicielem i ch..uj Otóż nie. Zmiana nastąpi. A czy będzie to zmiana na lepsze czy na gorsze, tego nie wiemy i takie należy zadać pytanie. Audyt był i to też jest fakt, to właśnie audyt zadecydował o tym, że póki co (lub całkowicie) temat upadł. ![]() W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.
|
|
|
Blood Brothers
Offline |
|
|
Cupiał nigdy nie odzyska pieniedzy które utopił w swoje hobby...(jest jeden przypadek kiedy odzyska - zainwestuje - zrestrukturyzuje klub i zrobi z niego profejsonalną firme, która przy dużym udziale szczęscia pozowli mu odzyskac chocby 30 %) .....na tym poziomie inwestycyjnym nikt nie przeplaci za produkt ktory kupuje grubo ponad 300%... nawet szejkom by sie to nie kalkulowało...wartość rynkowa klubu i w kolejce mamy kilku chetnych...a po wartości rynkowej albo Cupiał nie chce albo nie moze sprzedać...i tyle dywagacji...najbardziej realna to jest spółka z odpowiednimi mechanizmami finansowymi...
![]()
BRUCE SPRINGSTEEN & THE E-STREET BAND
"This music is forever for me. It's the stage thing, that rush moment that you live for. It never lasts, but that's what you live for." --Bruce Springsteen |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Spółka której kto jest głownym akcjonariuszem i o jakich mechanizmach mówisz?
![]()
|
|

|
||||||
![]() |
|
|