The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Viper
Senior Member

Od: 06.2013

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 04.11.2015, 22:59
63.5 Kg napisał(a):Wyświetl post
Cupiał miał jakiś tam swój pomysl na prosperowanie klubu.....
Problem w tym, że tego pomysłu nie było. Owszem ładował kasę na zawodników i przeżyliśmy dzięki temu cudowne chwile. Niestety nie poszły za tym inwestycje w bazę treningową, scautingową czy akademię piłkarską. Cały czas jedynym fundamentem finansowym klubu był Cupiał. Dopóki sam miał kasę było super, jak przyszedł dołek, jak to się skończyło? właśnie budową bazy, i tym wszystkim co powinno się zacząć 15 lat temu. Bądźmy szczerzy, sypanie kasy bez zastanowienia to nie jest żadna długofalowa strategia.
Odpowiedz cytując
63.5 Kg
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 05.11.2015, 09:06
Viper napisał(a):Wyświetl post
Problem w tym, że tego pomysłu nie było. Owszem ładował kasę na zawodników i przeżyliśmy dzięki temu cudowne chwile. Niestety nie poszły za tym inwestycje w bazę treningową, scautingową czy akademię piłkarską. Cały czas jedynym fundamentem finansowym klubu był Cupiał. Dopóki sam miał kasę było super, jak przyszedł dołek, jak to się skończyło? właśnie budową bazy, i tym wszystkim co powinno się zacząć 15 lat temu. Bądźmy szczerzy, sypanie kasy bez zastanowienia to nie jest żadna długofalowa strategia.
Może chodzilo mi bardziej o to ze gdy przejal Wisłe nie patrzyl na nic..
Wiedzial co chce osiagnac, ;ladowqac tak ogromne pieniądze ze pewnie już sam dokładnie nie wiedział gdzie i ile...
Jak na polskie warunki piłkarze zarabiali ogromne sumy często większe niż na zachodzie w lepszych klubach...
To był wlasnie ten "jego pomysl"
Na dzień dzisiejszy nie ma nikgo w Polsce kto by wszedł z polowa tej kasy która Cupiał wpompował...
Odpowiedz cytując
Viper
Senior Member

Od: 06.2013

Stary 05.11.2015, 09:27
^^ Tak, tylko kasa to widać nie wszystko. Może zamiast kolejnego bogacza, który będzie na ślepo sypał kasą żądając wyników na już, może lepszy ktoś z mniejszą kasą ale za to realnym podejściem. Kto uporządkuje finanse klubu, wprowadzi dyscyplinę budżetową oraz zbuduje podstawy funkcjonowania klubu. Ściągnie kilku sensownych sponsorów. Nawet jak potem sprzeda klub i jeszcze na tym zarobi. Jeśli zostawi po sobie Wisłę uporządkowaną i spokojnie patrząca w przyszłość to jak dla mnie ok. Fakty takie, że w mocarstwowych planów trzeba na kilka sezonów zrezygnować.
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 05.11.2015, 10:12
Mnie również zdecydowanie bardziej podoba się model zrównoważony, gdzie wydatki i przychody się bilansują, jest praca u podstaw (profesjonalna baza treningowa/akademia/skauting/marketing) i jest zbudowana solidna wizja rozwoju - nawet kosztem doraźnych, spektakularnych wyników. Wolę coś wypracowanego, coś, co przyszło poprzez wysiłek a nie łut szczęścia.

Ileż to ja razy się zastanawiałem, co by było, gdyby wtedy strzał zablokował Chavez, ewentualnie obronił go Pareiko. Trzy cholerne minuty... Biorąc jednak pod uwagę bieżące długi klubu, występ w LM i tak byłby kroplą w morzu, przynajmniej jeśli chodzi o dług wewnętrzny.
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 05.11.2015, 11:39
Viper napisał(a):Wyświetl post
Bo BC sypał za mało. Gdyby dwa razy przed sezonem włożył po 30 dużych baniek (zamiast 60 baniek w lat 15)- szczególnie w czasach gdy zmieniły się warunki kwalifikacji do LM - osiągnąłby co chciał. Skoro nie interesowała go organiczna praca, tak właśnie powinien postąpić. Zrobić duże beng jak katarski szejk.
..
Odpowiedz cytując
Davss875
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 05.11.2015, 15:18
Patryko napisał(a):Wyświetl post
Mnie również zdecydowanie bardziej podoba się model zrównoważony, gdzie wydatki i przychody się bilansują, jest praca u podstaw (profesjonalna baza treningowa/akademia/skauting/marketing) i jest zbudowana solidna wizja rozwoju - nawet kosztem doraźnych, spektakularnych wyników. Wolę coś wypracowanego, coś, co przyszło poprzez wysiłek a nie łut szczęścia.

Ileż to ja razy się zastanawiałem, co by było, gdyby wtedy strzał zablokował Chavez, ewentualnie obronił go Pareiko. Trzy cholerne minuty... Biorąc jednak pod uwagę bieżące długi klubu, występ w LM i tak byłby kroplą w morzu, przynajmniej jeśli chodzi o dług wewnętrzny.
Też można by było gdybać co by było gdyby Pareiko nie wpuścił tej pierwszej bramki z rzutu rożnego, bo to była szmata jak... albo gdyby Małecki ją wtedy wybił
Co by było wtedy gdyby Melikson w pierwszym meczu zamiast w poprzeczke trafił do bramki?
Tak gdybać można w nieskończoność, ale to nie ma sensu.
Co by było gdyby sędzia uznał prawidłowego gola z Panathinaikosem Marka Penksy?
Nie ma sensu już do tego wracać, niemniej jednak boli to jak cholera!!!
Odpowiedz cytując
Davss875
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 05.11.2015, 15:27
Boże ile to jeszcze trupów wyskoczy nam z szafy?
Mandziara
Genkow
Smuda
Jovanić
Cantoro
Wilk
Jovanović

Ktoś jeszcze? Kogoś pominąłem? Nie wiem czasem czy Dudka coś tam nie pobrzękiwał o rzekomej zaległej premii!!!!!!!!! Boże żebyśmy nie podzielili losu Widzewa, ŁKS, czy Polonii
Czarne chmury nad nami się zebrały niczym smog nad Krakowem :/ :/ :/
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 05.11.2015, 16:06
CBA w Urzędzie Miasta Krakowa. Toczy się śledztwo ws. Jana Tajstera

Cytat:
CBA zabezpieczyło dokumentację i komputery w Urzędzie Miasta Krakowa. Agenci prowadzą śledztwo w związku z zatrudnieniem Jana Tajstera na dyrektora Zarządu Infrastruktury Komunalnej i Transportu. O sprawie informuje RMF24.pl.
http://wiadomosci.onet.pl/krakow/cba...ajstera/mmrkxv
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi"
TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA
Odpowiedz cytując
kristos
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 05.11.2015, 17:28
Co za wspaniałe analizy dotyczące postępowania właściciela klubu.
Każdy analityk na pewno lepiej zarządzałby lepiej.
"Ścieżka sprawiedliwości wiedzie przez nieprawości
samolubnych i tyranię złych ludzi"......
Odpowiedz cytując
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Od: 06.2008

Stary 05.11.2015, 18:27
Lukasz napisał(a):Wyświetl post
CBA w Urzędzie Miasta Krakowa. Toczy się śledztwo ws. Jana Tajstera

http://wiadomosci.onet.pl/krakow/cba...ajstera/mmrkxv

Gdzieś się zgubiłem?
Jaki to ma związek z tym tematem?
W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.

Kraków, 9 marca 2012.

Odpowiedz cytując
sandomingo
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 06.11.2015, 08:09
Rozumiem, że wczoraj zamiast Kuchara do Majchrowskiego zawitało CBA?
Bo nigdzie nie ma potwierdzenia zapowiadanego spotkania
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Stary 06.11.2015, 09:28
WISŁAZWE napisał(a):Wyświetl post
Gdzieś się zgubiłem?
Jaki to ma związek z tym tematem?
Aaaa jak zwykle rozstrzepany jestem, przepraszam.
Miało byc 'krakowskie inwestycje' :(
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi"
TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 06.11.2015, 17:01
sandomingo napisał(a):Wyświetl post
Bo nigdzie nie ma potwierdzenia zapowiadanego spotkania
a ile to spotkań odbywa się poza naszymi plecami? (czy mediów)
pieniądze lubi ciszę
Odpowiedz cytując
sandomingo
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 06.11.2015, 17:12
Jasne.
Ale przynajmniej jeden z portali czy dzienników, które rozpisywały się o tym spotkaniu mogłoby się postarać o jego potwierdzenie, to nie powinno być trudne.
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 06.11.2015, 17:23
sandomingo napisał(a):Wyświetl post
Jasne.
Ale przynajmniej jeden z portali czy dzienników, które rozpisywały się o tym spotkaniu mogłoby się postarać o jego potwierdzenie, to nie powinno być trudne.
Mnie to tam rybka, im mnie fermentu w mediach tym lepiej

Potem wychodzą takie dziwne akcje jak z rzekomym wykupieniem piłkarskiej Wisły przez TS. Jeśli Cupiał kiedyś sprzeda Wisłę to zapewne dowiemy się z dnia na dzień.
Odpowiedz cytując
Arked
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 06.11.2015, 17:31
Davss875 napisał(a):Wyświetl post
Boże ile to jeszcze trupów wyskoczy nam z szafy?
Mandziara
Genkow
Smuda
Jovanić
Cantoro
Wilk
Jovanović

Ktoś jeszcze? Kogoś pominąłem? Nie wiem czasem czy Dudka coś tam nie pobrzękiwał o rzekomej zaległej premii!!!!!!!!! Boże żebyśmy nie podzielili losu Widzewa, ŁKS, czy Polonii
Czarne chmury nad nami się zebrały niczym smog nad Krakowem :/ :/ :/
Ale to nie są trupy w szafie. Wynik każdej z tych spraw był oczywisty. Ciąganie się z ludźmi po sądach to była tylko i wyłącznie gra na czas kosztem prestiżu i wiarygodności klubu. Każdy orze jak może.

tofik napisał(a):Wyświetl post
Bo BC sypał za mało. Gdyby dwa razy przed sezonem włożył po 30 dużych baniek (zamiast 60 baniek w lat 15)- szczególnie w czasach gdy zmieniły się warunki kwalifikacji do LM - osiągnąłby co chciał. Skoro nie interesowała go organiczna praca, tak właśnie powinien postąpić. Zrobić duże beng jak katarski szejk.
Cupiałowi, rzeczywiście zabrakło zdecydowania w kluczowych momentach. Na klub dawał oczywiście dużo ale nigdy tyle, żeby żądać awansu do Ligi Mistrzów. Ten mógł być co najwyżej zrządzeniem losu. A ten niestety nam nie sprzyjał.
Ostatnio edytowane przez Arked : 06.11.2015 o godz. 17:47.
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
Odpowiedz cytując
Eternit
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 12.11.2015, 09:58
I to by było na tyle...
Cytat:
Piłka nożna. Wrocławski biznesmen nie przejmie od Bogusława Cupiała Wisły Kraków. Przesądziła o tym dokładna analiza sytuacji finansowej piłkarskiej spółki z ul. Reymonta
Żródło: http://www.dziennikpolski24.pl/artyk...akow,id,t.html
Odpowiedz cytując
wściekłe pięści węża
Senior Member

Od: 02.2011

Stary 12.11.2015, 11:11
Najpierw DP donosi o Kucharze, informacji nie da się nigdzie potwierdzić, a potem pisze, że się wycofał. Dla nich to jest win- win situation.

Były w ogóle jakieś negocjacje?
Odpowiedz cytując
Eternit
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 12.11.2015, 12:54
wściekłe pięści węża napisał(a):Wyświetl post
Najpierw DP donosi o Kucharze, informacji nie da się nigdzie potwierdzić, a potem pisze, że się wycofał. Dla nich to jest win- win situation.

Były w ogóle jakieś negocjacje?
Na tt były wpisy o przejęciu klubu, które wychodziły z innych źródeł niż DP. (chyba)
Odpowiedz cytując
Ma_niek
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 12.11.2015, 13:41
Gdyby nie było to prawda to po co spotykał by sie z Majchrowskim. Sporo osob potwierdzało ze negocjuja. Nieźle musi byc z tymi naszymi finansami juz teraz a jak przegramy jeszcze sprawe z Jovanicem i Jovanovicem to katastrofa.
Odpowiedz cytując
AntyMod
Senior Member

Od: 05.2012

Stary 12.11.2015, 14:49
te 100 baniek to jakas kpina , tylko mega idiota wszedlby w taki interes i oddal Cupialowi i TF kase za ich 17 letnia zabawke + bierzace dlugi
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 12.11.2015, 16:13
Tak naprawdę to, kto, osobiście jest winien tego zadłużenia jednej spółki córki wobec spółki matki?
Kto powinien osobiście wziąć za to odpowiedzialność i dług uregulować?

Pominąwszy oczywiste kwestie prawno-finansowe?
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
wściekłe pięści węża
Senior Member

Stary 12.11.2015, 17:43
Wszystkie informacje o spotkaniu Kuchara z Majchrem pochodzą ze stron sportowych. Bo to Majcher jest właścicielem Wisły, tak? O czym gość, który rzekomo ma kupić klub piłkarski może gadać z prezydentem miasta, z którego ten klub pochodzi? O wszystkim... albo o niczym... albo spotkania w ogóle nie było.

Ja wiem, że wszyscy jesteśmy kibicami i ciężko mieć dystans do wiadomości nt ukochanego klubu, ale nie nauczyliście się jeszcze chłodniejszego podejścia do tego typu "przecieków" i "donosów"?

Podtrzymuję swoje stanowisko - dziennikarz DP rozegrał sprawę tak, żeby dopiec Wiśle. Najpierw, że jakiś podejrzany facet ma ją kupić, a potem pisząc, że ten podejrzany facet bez odpowiednich środków jak zobaczył finanse Wisły, to się zawinął.

Ja pozwolę sobie nie traktować tych donosów poważnie.
Odpowiedz cytując
KOMINEK
ANAJNARAB

Od: 05.2004

Stary 12.11.2015, 18:07
Przecieki były nie tylko z DP. Niestety .
Odpowiedz cytując
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Stary 12.11.2015, 19:27
Macie ''tylko'' info od dziennikarzy
SKWK napisał(a):
W związku z pojawiającymi się informacjami medialnymi dotyczącymi zaangażowania SKWK w sprawie możliwego przejęcia Wisły Kraków S.A. przez Pana Andrzeja Kuchara, informujemy że z inicjatywy Pana Kuchara odbyło się spotkanie, w którymi brali udział przedstawiciele SKWK.

Pan Kuchar przedstawił zarys swojej wizji prowadzenia spółki po jej ewentualnym przejęciu. W związku z tym, że przyszłość klubu jest dla nas wszystkich najważniejsza, nie znaleźliśmy przeciwwskazań co do podjęcia dalszych działań przez Pana Kuchara. Ostatecznie nie doszedł on jednak do porozumienia z obecnym właścicielem Wisły Kraków S.A., sprawę należy więc traktować jako zamkniętą.

SKWK
W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.

Kraków, 9 marca 2012.

Odpowiedz cytując
wściekłe pięści węża
Senior Member

Stary 12.11.2015, 19:39
No spoko, teraz na 100% wiemy, że doszło do spotkania. Aż tyle i tylko tyle.
Odpowiedz cytując
cudlaty
Senior Member

Stary 12.11.2015, 19:54
Panowie, gdyby BC naprawdę chciał, bo np. musi sprzedać Wisłę, to by sprzedał. Widocznie oferta nie była taka jakiej oczekiwał i widocznie, aż tak bardzo nie musi sprzedawać tych udziałów. Proste. Z drugiej strony jeśli chce kiedyś odzyskać swoje pieniądze (te mityczne 100 baniek) to czy doprowadzi do upadku Wisły? Musiałby być frajerem... No chyba, że kiedyś tam dawno temu, ubezpieczył tę inwestycję na grube miliardy i teraz będzie chciał "komuś" udowodnić, że "nic się nie dało zrobić" ale w to akurat nie wierzę... raczej bym był spokojny o to co dalej z Wisłą bo zapewne jakiś pomysł jest. A Kuchar? No cóż innego chłopina miałby powiedzieć, że "jednak mnie nie stać"? Spokojnie czekajmy do końca roku bo podobno, DO TEGO CZASU COŚ MA SIĘ WYJAŚNIĆ
WISŁA TO JEST POTĘGA, WISŁA NAJLEPSZA JEST!
FRANEK 21, NIGDY JUŻ NIE BĘDZIE TAKIEGO JAK TY!
Odpowiedz cytując
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Stary 12.11.2015, 20:05
Jak już tak rozkminiacie, że to Cupiał nie chce Wisły sprzedać to weźcie jeszcze drugą stronę medalu. Cupiał chce sprzedać ale kupców odpychają długi i sytuacja klubu. TS-owi też nie chciał sprzedać? Nie, audyt wykazał w jak kiepskiej kondycji jest SA i TS się wycofał, bo nie miał na tyle funduszy.
Niektórzy naprawdę chyba uważają, że Cupiał jest jednym dożywotnim właścicielem i ch..uj

Otóż nie. Zmiana nastąpi. A czy będzie to zmiana na lepsze czy na gorsze, tego nie wiemy i takie należy zadać pytanie.

Audyt był i to też jest fakt, to właśnie audyt zadecydował o tym, że póki co (lub całkowicie) temat upadł.

Kraków, 9 marca 2012.

Odpowiedz cytując
Smyrgu
Blood Brothers

Stary 12.11.2015, 20:06
Cupiał nigdy nie odzyska pieniedzy które utopił w swoje hobby...(jest jeden przypadek kiedy odzyska - zainwestuje - zrestrukturyzuje klub i zrobi z niego profejsonalną firme, która przy dużym udziale szczęscia pozowli mu odzyskac chocby 30 %) .....na tym poziomie inwestycyjnym nikt nie przeplaci za produkt ktory kupuje grubo ponad 300%... nawet szejkom by sie to nie kalkulowało...wartość rynkowa klubu i w kolejce mamy kilku chetnych...a po wartości rynkowej albo Cupiał nie chce albo nie moze sprzedać...i tyle dywagacji...najbardziej realna to jest spółka z odpowiednimi mechanizmami finansowymi...
BRUCE SPRINGSTEEN & THE E-STREET BAND

"This music is forever for me. It's the stage thing, that rush moment that you live for. It never lasts, but that's what you live for."
--Bruce Springsteen
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Stary 12.11.2015, 20:13
Smyrgu napisał(a):Wyświetl post
...najbardziej realna to jest spółka z odpowiednimi mechanizmami finansowymi...
Spółka której kto jest głownym akcjonariuszem i o jakich mechanizmach mówisz?
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów