The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
AntyMod
Senior Member

Od: 05.2012

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 01.11.2015, 00:50
a) bo nie ma nikogo innego umiejacego choc minimalnie grac lewa noga

b) zmiane zrobil Maczynskiemu bo nie dal rady , skurcze, itp ...Murzyn do zmiany po 45 ?/ i kto ? masazysta ? sprzataczka ? portier

c) bo nie ma lawki ? kogo OFENSYWNEGO mial wpuscic Buchalika ?

d) taktykke ? zdjac obronce i kim zastapic ?

czy tY chlopie nie rozumiesz ze nie ma kto grac ? i Kazek z gowna bat kreci i nie przegrywa i tylko remisuje ? odpowiedz mi prosze fachowcu na te Twoje A , B C < D co ty bys zrobil ? i co zrobilby jakis przecietny Guardiola albo inny asior majacy do wyboru 11 z 20 asow
PiVoSH92
Senior Member

Od: 06.2014

Stary 01.11.2015, 01:34
D akurat bez sensu, bo i Burliga i Jović do przodu grają dobrze a taktyka nasza była o tyle dziwna, że Boguś i DG schodzili głęboko do środka i zostawiali im sporo miejsca.
arti
Guest

Stary 01.11.2015, 06:16
Dariook napisał(a):Wyświetl post
Arti, ale kogo ty chcesz promować? W naszej drużynie jest trzech zawodników którzy trzymają poziom, reszta gra w kratkę lub poniżej krytyki. Niestety ale Cierzniak, Jovic i Mączyński to za mało by ktoś młody się u nas wypromował, brak zawodników którzy pociągną ich za uszy i pozwolą podnosić ich umiejętności.
Nie oszukujmy się, są młodzi ale niestety piłkarsko po prostu słabi. Nic na nich nie zarobimy teraz i nie zarobimy w przyszłości, chyba że odejdą za waciki do 1 ligi...pewnie wypełnią kontrakty i rozbiegną się po polsce..
Naprawdę nie ma ani jednego, który wszedłby na zmianę zamiast Crivellaro czy Cywki? Ani jednego z potencjałem Jankesa, Boguskiego itp?
To kto tam trenuje, dlaczego trenuje piłkę nożną i po co?
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 01.11.2015, 09:49
Trenują po to że taki jest wymóg. Klub musi posiadać sekcje młodzieżowe, w końcu krzewi kulture fizyczną.

Mnie tak najbardziej zaskakujecie Wy aniżeli Moskal.
Mamy kadrę dość wąska, co wiadomo od 2 lat, a tutaj jeden z drugim krzyczy dlaczego pan X nie został zmieniony. no ....a ?
Bo nie mamy zmienników? Ile meczy musicie zobaczyć by sie zorientować ze Cywka czy Krzywejajo to w tej lidze furory nie zrobią? Ze Kuczak jest mały i podzieli los Szewczyka czy Kamińskiego.
Jankowski jest prze tragiczny a gra, wiec czy nie jest to odpowiedź na wszystko?
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Stary 01.11.2015, 10:03
Dziwisz się jeszcze czytając te banialuki? Tutaj ludzie myślą, że Kazek nie robi treningów strzeleckich i dlatego Boguś z Jankowskim są nieskuteczni
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 01.11.2015, 11:01
szprotson napisał(a):Wyświetl post
Trenują po to że taki jest wymóg. Klub musi posiadać sekcje młodzieżowe, w końcu krzewi kulture fizyczną.

Mnie tak najbardziej zaskakujecie Wy aniżeli Moskal.
Mamy kadrę dość wąska, co wiadomo od 2 lat, a tutaj jeden z drugim krzyczy dlaczego pan X nie został zmieniony. no ....a ?
Bo nie mamy zmienników? Ile meczy musicie zobaczyć by sie zorientować ze Cywka czy Krzywejajo to w tej lidze furory nie zrobią? Ze Kuczak jest mały i podzieli los Szewczyka czy Kamińskiego.
Jankowski jest prze tragiczny a gra, wiec czy nie jest to odpowiedź na wszystko?
To pytanie o Cywke to raczej powinno byc skierowane do Moskala, bo nie kto inny jak on testowal go miesiac przed podpisaniem kontraktu.

Jesli Moskal podjął sie prowadzenia drużyny odpowiada za formę zawodników i wyniki drużyny. Jeśli jest inaczej to mnie popraw.

A na wiosne 2015 mieliśmy slaba kadrę Wez mnie nie rozsmieszaj. Mieliśmy najsilniejszą kadre od 3 lat i najpierw Smuda, a później Moskal spartolili nam sezon wzorowo.

I ostatnia adnotacja. Pilkarze o warunkach Kuczaka nie robia kariery? A to tylko jeden Kuczak rokuje w akademii w ktorej się obecnie szkoli kilkunastu (z mlodzikami kilkuset) zawodników? Uwlaczasz temu klubowi i tym zawodnikom.

Krystian Bielik jest zapewne slabszy od 30 innych zawodnikow Arsenalu, ale to jakos nie przeszkadza Wengerowi w postawieniu na obiecującego pilkarza. Takich przykładów i w polskiej lidze można mnożyć.
Mario Nh
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 01.11.2015, 11:06
Mnie ciekawi, czy trener miał ostatnie słowo w kwestii transferów. Jeśli tak, to jest to duży kamyk do ogródka Moskala.

Z zakontraktowanych pomocników w ostatnim okienku tylko Mączyński zasługuje na grę w Wiśle.
PiVoSH92
Senior Member

Stary 01.11.2015, 11:24
Popović jak dla mnie też jest udanym transferem i zamierzam tego bronić, bo twierdzenie, że jest porażką to jest kpina.
Paweł
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 01.11.2015, 11:24
Moim zdaniem akurat Popović po trudnych początkach zaczyna wyglądać całkiem sensownie.
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 01.11.2015, 11:51
Mario Nh napisał(a):Wyświetl post
Mnie ciekawi, czy trener miał ostatnie słowo w kwestii transferów. Jeśli tak, to jest to duży kamyk do ogródka Moskala.

Z zakontraktowanych pomocników w ostatnim okienku tylko Mączyński zasługuje na grę w Wiśle.
Jak napisali koledzy wyżej, Popovic się rozkręca. Choć i tak nie pokazuje nawet 50% tego co dawal.Olimpii.

Ktoś madry podpisał z nim kontrakt na rok (z opcja przedluzenia) a z Cywka i Cricellaro od razu na 3 lata! Mamy się męczyć tyle czasu z tak przeciętnym zawodnikami? Noz się w kieszeni otwiera.

Moskal musial mieć jakiekolwiek słowo w temacie podpisywania zawodników. Pion decyzyjny musial opierac się na minimum 4 osobach czyli skaut - dyrektor sportowy - trener i prezes, aby zminimalizować ryzyko pomylki.. Która jest nieunikniona. W naszek sytuacji jednak kilka razy bardziej kosztowna...
Fugiel
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 01.11.2015, 15:17
AntyMod napisał(a):Wyświetl post
a) bo nie ma nikogo innego umiejacego choc minimalnie grac lewa noga

b) zmiane zrobil Maczynskiemu bo nie dal rady , skurcze, itp ...Murzyn do zmiany po 45 ?/ i kto ? masazysta ? sprzataczka ? portier

c) bo nie ma lawki ? kogo OFENSYWNEGO mial wpuscic Buchalika ?

d) taktykke ? zdjac obronce i kim zastapic ?

czy tY chlopie nie rozumiesz ze nie ma kto grac ? i Kazek z gowna bat kreci i nie przegrywa i tylko remisuje ? odpowiedz mi prosze fachowcu na te Twoje A , B C < D co ty bys zrobil ? i co zrobilby jakis przecietny Guardiola albo inny asior majacy do wyboru 11 z 20 asow
Po pierwsze nie jestem fachowcem, wymieniam z Wami tylko swoje uwagi. Moge jedynie odpowiedziec co ja bym zrobil na miejscu Moskala.

a) Sprobowalbym Crivellaro lub Marszalika
b) wprowadziłbym Cywkę w okolo 60 minucie.
c) Wprowadziłbym Cywkę.
d) Tutaj chyba jest milion innych opcji, prawda ?
szprotson
Socios Wisła Kraków

Stary 01.11.2015, 15:18
Karherop napisał(a):Wyświetl post
To pytanie o Cywke to raczej powinno byc skierowane do Moskala, bo nie kto inny jak on testowal go miesiac przed podpisaniem kontraktu.

Jesli Moskal podjął sie prowadzenia drużyny odpowiada za formę zawodników i wyniki drużyny. Jeśli jest inaczej to mnie popraw.

A na wiosne 2015 mieliśmy slaba kadrę Wez mnie nie rozsmieszaj. Mieliśmy najsilniejszą kadre od 3 lat i najpierw Smuda, a później Moskal spartolili nam sezon wzorowo.

I ostatnia adnotacja. Pilkarze o warunkach Kuczaka nie robia kariery? A to tylko jeden Kuczak rokuje w akademii w ktorej się obecnie szkoli kilkunastu (z mlodzikami kilkuset) zawodników? Uwlaczasz temu klubowi i tym zawodnikom.

Krystian Bielik jest zapewne slabszy od 30 innych zawodnikow Arsenalu, ale to jakos nie przeszkadza Wengerowi w postawieniu na obiecującego pilkarza. Takich przykładów i w polskiej lidze można mnożyć.
Za Cywke odpowiada Moskal, o czym pisałem wielokrotnie jak mógł mu dać pozytywną rekomendacje? I tak. Moskal odpowiada za formę, wyniki i styl druzyny. Nie wiem czy celowo to ominąłeś czy nie, ale Wisła swój styl posiada.

wiosna 2015 kadra najslilniejsza od 3 lat? Wg jakiego wzoru to wywnioskowałeś, gdzie jest jakaś wykładnia?
Co do Kuczaka, to tak, bede dalej typował go na koniec kariery tak samo jak Zająca. Nie wiem skąd pomysł o uwłacaniu klubowi i zawodnikowm, ale tak to jest jak się o klubie tylko czyta w internecie. Stan na dziś jest taki ze obiecujący jest Handzlik i tyle. Zreszta, nie wiem dlaczego ktoś oczekuje ze Wisła kogoś wyszkoli skoro od kilkunastu lat tego nie zrobiła z ...nikim ? WTF?
O porównaniu do Arsenalu pisał zbyt duzo nie bede, bo w czym my mozemy sie do Arsenalu równać? Licze ze mi wskażesz podobienstwa dzięki którym kluby mozna stawiac sobie na równi, bo ja wspolnego mianownika nie widze. Owszem również uprawiają sport piłka nożna, ale to jedyne co Nas łączy...
A co do przykładów w lidze polksiej z przyjemnościa poczytam który to klub mający nóz na gardle w meczu remisowym wpuszcza młodziutkiego debiutanta? Ale ze piszesz ze przykłady w naszej lidze mozna mnozyc, licze ze bede miał na czym się dokształcić.

R33
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2007

Stary 01.11.2015, 15:46
Jaką najsilniejszą kadrę od 3 lat? Już rok wcześniej (ówczesny) była silniejsza.
A kiedy niby Wenger na Bielika postawił w Arsenalu? Póki co gra w jakiś mlodzieżówkach. Już pomijam fakt, że taki klub jak Arsenal stać na mniejszą selekcję, a co za tym idzie większe prawdopodobieństwo błędu w przypadku zawodników.
m954
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2011

Stary 01.11.2015, 15:51
R33 - w tym tyg Wenger postawił na Bielika, zagrał chyba 30 min w pucharze ligi.

http://www.sport.pl/pilka/1,65080,19...ml#indeks_news
Powód: link
Ostatnio edytowane przez m954 : 01.11.2015 o godz. 15:53.
R33
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2007

Stary 01.11.2015, 15:56
Nie ma co porównywać rozgrywek pucharowych z ligowymi. Zwłaszcza, że jeszcze Arsenal w Champions League gra. Aczkolwiek tu mój błąd bo jednak napisałem, że w I drużynie o stawkę nie grał w ogóle.
pomeran
Senior Member

Od: 07.2014

Stary 01.11.2015, 17:27
A co do przykładów w lidze polksiej z przyjemnościa poczytam który to klub mający nóz na gardle w meczu remisowym wpuszcza młodziutkiego debiutanta? Ale ze piszesz ze przykłady w naszej lidze mozna mnozyc, licze ze bede miał na czym się dokształcić.
Jednym z przykładów klubu z nożem na gardle grającym młodymi jest Ruch. Finanse w porównywalnym stanie jak nasze, potencjał kibicowski i marketingowy duzo mniejszy, Chorzów nie porównywalny z Krakowem. Oczywiscie maja kibiców na całym Śląsku ale to i tak nie to samo. Kto grał ? Lipski, Mazek, wypożyczony Cichocki. Grają młodymi. I jak to jest ? Przeciez mogliby spokojnie uzbierać 11 ogranych w ekstraklasie dziadków bez kontraktu i byłoby. Ale oni regularnie wprowadzają i promują młodych. To nie jest tak ze sie nie da. U nas nigdy nie było takiej filozofii i szybko sie to nie zmieni. Wlasnie gdybyśmy grali tymi młodymi to takie fatalne wyniki mozna by zaakceptować. Ale Kaziu tego nie robi.
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Stary 01.11.2015, 17:38
I dlatego Ruch notuje pasma sukcesów...
pomeran
Senior Member

Stary 01.11.2015, 18:58
serek.c2 napisał(a):Wyświetl post
I dlatego Ruch notuje pasma sukcesów...
Napisałem tak gdzies ? Albo to było tematem tej rozmowy ? Chodziło o to Ze skoro po boisku mogą biegać inwalidzi boguski i portugalski messi to mogliby biegać nasi mlodzi. Na jedno by wyszło, a moze akurat któryś by odpalił. Nieudolna próba przyjebania sie. Grają młodymi, potrafią ich wypromować i sprzedać - co nam poza chrapkiem sie nie udało. Bo stolarskiego za frytki nie mozna tu wymieniać.
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Stary 01.11.2015, 20:48
pomeran napisał(a):Wyświetl post
Napisałem tak gdzies ? Albo to było tematem tej rozmowy ? Chodziło o to Ze skoro po boisku mogą biegać inwalidzi boguski i portugalski messi to mogliby biegać nasi mlodzi. Na jedno by wyszło, a moze akurat któryś by odpalił. Nieudolna próba przyjebania sie. Grają młodymi, potrafią ich wypromować i sprzedać - co nam poza chrapkiem sie nie udało. Bo stolarskiego za frytki nie mozna tu wymieniać.
Przypomnij nam jak się skończyła akcja, żeby zamiast rodaka wpuścić młodego Polaka. Pamiętasz?
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 01.11.2015, 21:06
Za Cywke odpowiada Moskal, o czym pisałem wielokrotnie jak mógł mu dać pozytywną rekomendacje? I tak. Moskal odpowiada za formę, wyniki i styl druzyny. Nie wiem czy celowo to ominąłeś czy nie, ale Wisła swój styl posiada.

wiosna 2015 kadra najslilniejsza od 3 lat? Wg jakiego wzoru to wywnioskowałeś, gdzie jest jakaś wykładnia?
Co do Kuczaka, to tak, bede dalej typował go na koniec kariery tak samo jak Zająca. Nie wiem skąd pomysł o uwłacaniu klubowi i zawodnikowm, ale tak to jest jak się o klubie tylko czyta w internecie. Stan na dziś jest taki ze obiecujący jest Handzlik i tyle. Zreszta, nie wiem dlaczego ktoś oczekuje ze Wisła kogoś wyszkoli skoro od kilkunastu lat tego nie zrobiła z ...nikim ? WTF?
O porównaniu do Arsenalu pisał zbyt duzo nie bede, bo w czym my mozemy sie do Arsenalu równać? Licze ze mi wskażesz podobienstwa dzięki którym kluby mozna stawiac sobie na równi, bo ja wspolnego mianownika nie widze. Owszem również uprawiają sport piłka nożna, ale to jedyne co Nas łączy...
ad1) ze składu jesień 2014 nikt nie odszedł, a dodatkowo doszedł Jovic Barrientos i po kontuzji Stjepanovic.. Poza tym to moje zdanie i mam do niego takie samo prawo jak ty do odmiennego.

Obiecujący Handzik i tyle? I kto tu czyta o klubie tylko w internecie. Wiesz, że istnieją w tym klubie inne roczniki poza naszymi rezerwami? coś Ci mówią nazwiska Plewka, Banik? Albo na jakiej podstawie skreślasz kategorycznie Wąsikowskiego?

Nikogo nie wyszkoliła od kilkunastu lat? A Mączyński? Chrapek? Burliga? Magiera? Małecki? A Buksa i Stolarski to gdzie trenowali? jak mówisz kilkanaście to wypada również wspomnieć o innych nazwiskach, ale z przyzwoitości nie będę ciągnął tego wątku.

Skoro już tak bardzo pragniesz się dokształcić to proszę bardzo.
klub porównywalny: Jagiellonia Białystok - dane z sezonów 14/15 oraz 15/16

Zawodnicy debiutujący w przegranym/zremisowanym meczu w wieku juniora:
Karol Świderski - debiutował w wieku 17 lat w przegranym meczu ze Śląskiem. Obecnie 22 występy na koncie
Bartłomiej Drągowski - debiutował w wieku 16 lat w zremisowanym meczu z Koroną.
Jan Pawłowski - debiutował w wieku 17 lat w przegranym meczu z Ruchem Chorzów
Michał Pawlik - debiutował w pierwszym składzie w wieku 20 lat w przegranym meczu z Koroną Kielce
Emil Gajko - debiutował w wieku 19 lat w przegranym meczu z Koroną Kielce
Emil Łupiński - debiutował w wieku 19 lat w przegranym meczu z Koroną Kielce
Przemysław Mystkowski - debiutował w wieku 17 lat w przegranym meczu z Koroną Kielce
Damian Kądzior - debiutował w wieku 21 lat w zremizowanym meczu z Lechią Gdańsk
Paweiej Sawicki - debiutował w wieku 19 lat w przegranym meczu z Koroną Kielce
Adam Waszkiewicz - debiutował w wieku 19 lat w przegranym meczu z Górnikiem Zabrze

więcej wymieniać mi się nie chce, chyba, że kolega dalej ma jakieś wątpliwości?
cudlaty
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 01.11.2015, 22:06
a ja czekam kiedy, któryś z obrońców Kazka napisze mi tu, że lepiej jest oglądać "pięknie" grająca Wisłę, krakowską piłka, do pola bramkowego przeciwnika, w pierwszej lidze, niż Wisłę "brzydko grającą" (choć nikt tego nie wie jak naprawdę będzie) w Ekstraklasie.
No bo przecież wszystko na to wskazuje, że wkrótce TAM zagramy Ale pocieszające jest to, iż być może wcale nie będziemy mieć tam największego stadionu bo i Leszek tam zmierza...
Ktoś powie, że grając w drugiej ósemce się wybronimy... Ja zaś mówię, że nie! Bo przecież w każdym z tych pojedynków o być albo nie być, przeciwnicy postawią przeciwko nam "autobus" w bramce a PZPN naszych protestów nie uwzględni, że wszyscy grają anty-futbol i nie potrafimy sobie z nimi dać rady... Jakiż ten świat jest okrutny... wszystko przeciwko Kazkowi... tylko Legła i Leszek grają z nami otwartą piłkę a wszyscy inni to takie gamonie i patałachy... cóż za pech! Gdzież ci trenerzy nauki brali?
I pozostaje sobie tylko zadać pytanie: jak sobie poradzimy pod wodzą Kazka (bo przecież Kazek to trener nasz na lata) w pierwszej lidze, gdy tam wszyscy stawiać nam będą te "autobusy"?
WISŁA TO JEST POTĘGA, WISŁA NAJLEPSZA JEST!
FRANEK 21, NIGDY JUŻ NIE BĘDZIE TAKIEGO JAK TY!
inspektor erektor
Senior Member

Od: 02.2013

Stary 01.11.2015, 22:15
bądźmy realistami. zakończenie przez nas sezonu zasadniczego w dolnej połowie tabeli jest mniej więcej tak prawdopodobne, jak to, że PiS zalegalizuje małżeństwa homoseksualne
cudlaty
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 01.11.2015, 22:19
jakoś mnie nie przekonałeś... ;-)
WISŁA TO JEST POTĘGA, WISŁA NAJLEPSZA JEST!
FRANEK 21, NIGDY JUŻ NIE BĘDZIE TAKIEGO JAK TY!
pomeran
Senior Member

Stary 01.11.2015, 22:40
IncognitoTSW napisał(a):Wyświetl post
Przypomnij nam jak się skończyła akcja, żeby zamiast rodaka wpuścić młodego Polaka. Pamiętasz?
Pamietam, pamietam. Żenujące jak prezesi bez żadnego honoru obiecuje cos czego zrealizować sie nie da. Ale czy to zmienia fakt, ze ruch naprawde szkoli dobrych młodych zawodników A o to chodziło.
AntyMod
Senior Member

Stary 01.11.2015, 23:30
inspektor erektor napisał(a):Wyświetl post
bądźmy realistami. zakończenie przez nas sezonu zasadniczego w dolnej połowie tabeli jest mniej więcej tak prawdopodobne, jak to, że PiS zalegalizuje małżeństwa homoseksualne

nie wiem czemu ten sarkazm ale ja obstawiam w tym sezonie dolna osemke
szprotson
Socios Wisła Kraków

Stary 02.11.2015, 12:17
ad1) ze składu jesień 2014 nikt nie odszedł, a dodatkowo doszedł Jovic Barrientos i po kontuzji Stjepanovic.. Poza tym to moje zdanie i mam do niego takie samo prawo jak ty do odmiennego.

Obiecujący Handzik i tyle? I kto tu czyta o klubie tylko w internecie. Wiesz, że istnieją w tym klubie inne roczniki poza naszymi rezerwami? coś Ci mówią nazwiska Plewka, Banik? Albo na jakiej podstawie skreślasz kategorycznie Wąsikowskiego?

Nikogo nie wyszkoliła od kilkunastu lat? A Mączyński? Chrapek? Burliga? Magiera? Małecki? A Buksa i Stolarski to gdzie trenowali? jak mówisz kilkanaście to wypada również wspomnieć o innych nazwiskach, ale z przyzwoitości nie będę ciągnął tego wątku.

Skoro już tak bardzo pragniesz się dokształcić to proszę bardzo.
klub porównywalny: Jagiellonia Białystok - dane z sezonów 14/15 oraz 15/16

Zawodnicy debiutujący w przegranym/zremisowanym meczu w wieku juniora:
Karol Świderski - debiutował w wieku 17 lat w przegranym meczu ze Śląskiem. Obecnie 22 występy na koncie
Bartłomiej Drągowski - debiutował w wieku 16 lat w zremisowanym meczu z Koroną.
Jan Pawłowski - debiutował w wieku 17 lat w przegranym meczu z Ruchem Chorzów
Michał Pawlik - debiutował w pierwszym składzie w wieku 20 lat w przegranym meczu z Koroną Kielce
Emil Gajko - debiutował w wieku 19 lat w przegranym meczu z Koroną Kielce
Emil Łupiński - debiutował w wieku 19 lat w przegranym meczu z Koroną Kielce
Przemysław Mystkowski - debiutował w wieku 17 lat w przegranym meczu z Koroną Kielce
Damian Kądzior - debiutował w wieku 21 lat w zremizowanym meczu z Lechią Gdańsk
Paweiej Sawicki - debiutował w wieku 19 lat w przegranym meczu z Koroną Kielce
Adam Waszkiewicz - debiutował w wieku 19 lat w przegranym meczu z Górnikiem Zabrze

więcej wymieniać mi się nie chce, chyba, że kolega dalej ma jakieś wątpliwości?
No wiesz masz wytłumaczenie czemu nie zagrał Handzlik. Pawli, Gajko, Łpiński, Mystkowski, Kądzior, Waszkiewicz- Weszli i mecz przegrali lub zremisowali. Gdzie są teraz ?
O Drągowskim nie pisze bo to jest fenomen, a Sawickij gwaizda młodziezowa wróciła skąd przyszła.

Wiec ja rozumiem Kazka ze bardziej zalezy mu na punktach czy punkcie niz dawaniu szansy komus kto mu może jedynie mecz s.......ic. Rozumiem i popieram.

Co do ludzi których wychowaliśmy to bede sie spierał. Jak Mączyński odchodził z Wisły był dnem, coś a`la Daniel Brud. Burliga najwiekszy progres zrobił nie w Wiśle a Ruchu. Chrapek najwiekszy skok przeżył w Strózach, Magiera Serio ?, A Małecki - kto to jest ? Patrząc tylko na papier i na zawodnikow ktorych wychowaliśmy to co w/w osiągnał by się tym chwalić? Stolarski owszem, zaliczyłbym go do wychowanków którzy teraz .....no własnie gdzie on gra? Buksa? Serio ? Za ile, 1 sezon gry jest naszym wychowankiem?
Marcelo i Kuba tez?

muerte
Senior Member

Stary 02.11.2015, 17:51

Wiec ja rozumiem Kazka ze bardziej zalezy mu na punktach czy punkcie niz dawaniu szansy komus kto mu może jedynie mecz s.......ic. Rozumiem i popieram.

Co do ludzi których wychowaliśmy to bede sie spierał. Jak Mączyński odchodził z Wisły był dnem, coś a`la Daniel Brud. Burliga najwiekszy progres zrobił nie w Wiśle a Ruchu. Chrapek najwiekszy skok przeżył w Strózach, Magiera Serio ?, A Małecki - kto to jest ? Patrząc tylko na papier i na zawodnikow ktorych wychowaliśmy to co w/w osiągnał by się tym chwalić? Stolarski owszem, zaliczyłbym go do wychowanków którzy teraz .....no własnie gdzie on gra? Buksa? Serio ? Za ile, 1 sezon gry jest naszym wychowankiem?
Marcelo i Kuba tez?
Czyli uważasz, że zawodnika można wychować w przedziale wiekowym 20-22, pomijając poprzednie lata?

Poza tym piszesz, że Mączyński czy Burliga największy skok zaliczyli gdzie indziej, ale już o tym w kontekście Marcelo czy Błaszczykowskiego nie wspomniesz. A i nie pamiętasz chyba pierwszego sezonu Chrapka w Wiśle, bo to nie był ten sam piłkarz, co w następnym sezonie.

Odnośnie do twojego pierwszego zdania - z Ruchem i Termaliką Wisła zdobyła punkt, mimo, że Crivellaro i Cywka nie mieli ani jednego udanego zagrania. Uważasz, że ktoś z młodych (w domyśle Handzlik) mógłby bardziej s.......ić mecz?
Ostatnio edytowane przez muerte : 02.11.2015 o godz. 17:53.
kopaczoholik
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 02.11.2015, 17:58
A czemu niby Moskal musi dawać szansę młodym? Tylko dlatego, że są młodzi? Może niech coś pokażą na treningu? Czyżby kolejni trenerzy mylili się co do wartości naszych młodych gwiazd? Przypomnijcie mi gdzie grają nasi wychowankowie, którzy odeszli z klubu?!!! Np. gdzie gra nasza niedoszła mega super, hiper gwiazda Sebastian Leszczak... Fakt obecnie gra w jednym zespole z Maciejem Żurawskim... Szkoda tylko, że gra Ludowym Klubie Sportowym Poroniec Poronin w III lidze (czyli de facto w 4 lidze)...

Też mnie denerwują występy co niektórych piłkarzy z pierwszej 11stki... i sam chciałbym zobaczyć gre, któregoś z młodych graczy... ale widocznie młodzi zmiennicy są jeszcze słabsi...
szprotson
Socios Wisła Kraków

Stary 02.11.2015, 18:37
muerte napisał(a):Wyświetl post
Czyli uważasz, że zawodnika można wychować w przedziale wiekowym 20-22, pomijając poprzednie lata?

Poza tym piszesz, że Mączyński czy Burliga największy skok zaliczyli gdzie indziej, ale już o tym w kontekście Marcelo czy Błaszczykowskiego nie wspomniesz. A i nie pamiętasz chyba pierwszego sezonu Chrapka w Wiśle, bo to nie był ten sam piłkarz, co w następnym sezonie.

Odnośnie do twojego pierwszego zdania - z Ruchem i Termaliką Wisła zdobyła punkt, mimo, że Crivellaro i Cywka nie mieli ani jednego udanego zagrania. Uważasz, że ktoś z młodych (w domyśle Handzlik) mógłby bardziej s.......ić mecz?
Uważam, że mając dobrego trenera wychować mozna każdego. Ale to tylko moje zdanie
Co do KB to niech będzie, że u Nas zaliczył najwiekszy skok, ale biorąc pod uwage ilość takich skoków na ilość lat wychodzi mi ze to był tzw złoty strzał. Najlepszy przykład to nasza druzyna która zdobyła pierwszego mistrza ME.Gdzie są teraz Ci ludzie którzy mieli być naszym fundamentem na nastepne lata?
Na temat Marcelo ciezko sie wypowiedziec bo wg. mnie gra w PSV dała mu wiecej.

Sezon Chrapka pamieta, uwazam ze bardzo duzo dało mu wypozyczenie do Stróż. Owszem potem grał lepiej (lepsza motoryka) ale tak na dobra sprawe jesteś w stanie powiedzieć w jakim miejscu jest dzis Michał Chrapek?Niech zacznie grać w 1 składzie, potem w kadrze to mozemy sie nim chwalić.

I do meritum : Tak, Handzlik czy ktoś inny mógł bardziej zjebać ten mecz. Jak? Proste przykłady : złe ustawienie sie co do odbioru piłki, złe ustawienie się co do trzymania linii, badz po prostu brak boiskowego wyrachowania. Temat imho jest tematem rzeką, bo wiecej ich dzieli niż łączy.

To jak wychowuje Wisła idealnie obrazuje przykład Daniela Bruda który grał bo miał taka możliwość, i gdzie jest teraz polski Gerrard ? Od X lat wiadome było jak wyglada selekcja juniorów do Wisły i kto ma grać, i talent tutaj naprawde jest gdzies na końcu piramidy potrzeb.

PiVoSH92
Senior Member

Stary 02.11.2015, 19:03
Są różne stopnie zjebania zagrania - od nieudanej lagi na napadziora po piłkarski kryminał Cywki z Łęczną.

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów