Karherop napisał(a):

To pytanie o Cywke to raczej powinno byc skierowane do Moskala, bo nie kto inny jak on testowal go miesiac przed podpisaniem kontraktu.
Jesli Moskal podjął sie prowadzenia drużyny odpowiada za formę zawodników i wyniki drużyny. Jeśli jest inaczej to mnie popraw.
A na wiosne 2015 mieliśmy slaba kadrę Wez mnie nie rozsmieszaj. Mieliśmy najsilniejszą kadre od 3 lat i najpierw Smuda, a później Moskal spartolili nam sezon wzorowo.
I ostatnia adnotacja. Pilkarze o warunkach Kuczaka nie robia kariery? A to tylko jeden Kuczak rokuje w akademii w ktorej się obecnie szkoli kilkunastu (z mlodzikami kilkuset) zawodników? Uwlaczasz temu klubowi i tym zawodnikom.
Krystian Bielik jest zapewne slabszy od 30 innych zawodnikow Arsenalu, ale to jakos nie przeszkadza Wengerowi w postawieniu na obiecującego pilkarza. Takich przykładów i w polskiej lidze można mnożyć.
|
Za Cywke odpowiada Moskal, o czym pisałem wielokrotnie jak mógł mu dać pozytywną rekomendacje? I tak. Moskal odpowiada za formę, wyniki i styl druzyny. Nie wiem czy celowo to ominąłeś czy nie, ale Wisła swój styl posiada.
wiosna 2015 kadra najslilniejsza od 3 lat? Wg jakiego wzoru to wywnioskowałeś, gdzie jest jakaś wykładnia?
Co do Kuczaka, to tak, bede dalej typował go na koniec kariery tak samo jak Zająca. Nie wiem skąd pomysł o uwłacaniu klubowi i zawodnikowm, ale tak to jest jak się o klubie tylko czyta w internecie. Stan na dziś jest taki ze obiecujący jest Handzlik i tyle. Zreszta, nie wiem dlaczego ktoś oczekuje ze Wisła kogoś wyszkoli skoro od kilkunastu lat tego nie zrobiła z ...nikim ? WTF?
O porównaniu do Arsenalu pisał zbyt duzo nie bede, bo w czym my mozemy sie do Arsenalu równać? Licze ze mi wskażesz podobienstwa dzięki którym kluby mozna stawiac sobie na równi, bo ja wspolnego mianownika nie widze. Owszem również uprawiają sport piłka nożna, ale to jedyne co Nas łączy...
A co do przykładów w lidze polksiej z przyjemnościa poczytam który to klub mający nóz na gardle w meczu remisowym wpuszcza młodziutkiego debiutanta? Ale ze piszesz ze przykłady w naszej lidze mozna mnozyc, licze ze bede miał na czym się dokształcić.