The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
cudlaty
Senior Member

Od: 11.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 23.10.2015, 18:54
nie nie no luz
... a tak swoja droga... to My zawsze musimy wyjść na frajerów... k...wa jak sobie pomyślę, ze więcej niż 90% szans daję, że dziś zaliczymy kolejny wpier...l to mnie krew zalewa...
mam nadzieję, że tu to ja się mylę
WISŁA TO JEST POTĘGA, WISŁA NAJLEPSZA JEST!
FRANEK 21, NIGDY JUŻ NIE BĘDZIE TAKIEGO JAK TY!
Padre1906
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 23.10.2015, 21:01
No i co pieniacze?
SIARKA - WISŁA - JAGIELLONIA!!!
Wiślak709
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 23.10.2015, 21:09
Spokojnie, bez podnieceń. Jedna jaskółka wiosny nie czyni.
Z WIŚLACKIM pozdrowieniem
Wiślak z Wlkp.

Radosław
Sobolewski –
DZIĘKUJEMY!!

Revolver
Senior Member

Od: 05.2012

Stary 23.10.2015, 21:29
Padre1906 napisał(a):Wyświetl post
No i co pieniacze?
No i niby CO?

Zwycięstwo z takimi leszczami, jak dzisiejsza Jaga, to zas*any obowiązek Wisły. Jeżeli Moskal wygra w końcu dwa, trzy razy z rzędu, to może wtedy powtórz pytanie. Przypomnę, że jest to dopiero czwarte zwycięstwo w tym sezonie.
St Yabol
Socios Wisła Kraków

Od: 10.2010

Stary 23.10.2015, 21:37
Wiślak709 napisał(a):Wyświetl post
Spokojnie, bez podnieceń. Jedna jaskółka wiosny nie czyni.
Już były dwie i przyniosły 10 jaj. Szkoda tylko, że częściej nas nie odwiedzają...
Wiślak709
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 23.10.2015, 21:40
St Yabol napisał(a):Wyświetl post
Już były dwie i przyniosły 10 jaj. Szkoda tylko, że częściej nas nie odwiedzają...

No właśnie, pojedyncze jaskółki za wiele nam nie dadzą. Choć wygrana cieszy.
Z WIŚLACKIM pozdrowieniem
Wiślak z Wlkp.

Radosław
Sobolewski –
DZIĘKUJEMY!!

Prezydentowa
Miodek

Od: 06.2004

Stary 23.10.2015, 21:47
Revolver napisał(a):Wyświetl post
No i niby CO?

Zwycięstwo z takimi leszczami, jak dzisiejsza Jaga, to zas*any obowiązek Wisły. Jeżeli Moskal wygra w końcu dwa, trzy razy z rzędu, to może wtedy powtórz pytanie. Przypomnę, że jest to dopiero czwarte zwycięstwo w tym sezonie.
Wygrana z kilkoma innymi zespołami to też był zasrany obowiązek, ale jak widać nie wyszło.
Nikt nie mówi, że od tego meczu podbijamy świat, ale ciesz się, chłopie, z wygranej i niezłeg gry, a nie piernicz smutów.
Niektórzy to by chyba woleli, żebyśmy przegrali - przynajmniej mieliby rację.
cudlaty
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 23.10.2015, 21:55
No i co pieniacze?
nie no spoko! Wygraliśmy i jest super. Ale ja, co do Kazka nie zmienię swojego zdania, tak samo jak niektórzy nie zmienia swojego co do Jankowskiego a nawet Urygi
Jak ktoś wyżej napisał "jedna jaskółka wiosny nie czyni", jednak zwycięstwo bardzo cieszy
WISŁA TO JEST POTĘGA, WISŁA NAJLEPSZA JEST!
FRANEK 21, NIGDY JUŻ NIE BĘDZIE TAKIEGO JAK TY!
silver03
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 23.10.2015, 21:56
Wygrana cieszy, oczekuje powtórki w meczu z Ruchem. A Pan Kazimierz sam się postawił w sytuacji, gdzie musi zaliczyć serię zwycięstw, żeby miał spokój.
Revolver
Senior Member

Stary 23.10.2015, 22:00
Prezydentowa napisał(a):Wyświetl post
Wygrana z kilkoma innymi zespołami to też był zasrany obowiązek, ale jak widać nie wyszło.
Nikt nie mówi, że od tego meczu podbijamy świat, ale ciesz się, chłopie, z wygranej i niezłeg gry, a nie piernicz smutów.
Niektórzy to by chyba woleli, żebyśmy przegrali - przynajmniej mieliby rację.
Myśl trochę.

1. To, co napisałem, to fakt, a nie "smuty".

2. Nie napisałem, że się NIE cieszę.

3, Nie napisałem wcześniej, że CHCIAŁBYM, żeby Wisła przegrała.

Rusz łbem czasem.
krzaq12
Senior Member

Od: 05.2015

Stary 23.10.2015, 22:21
Jak jest skuteczność to tak właśnie mogą wyglądać nasze mecze, z Niecieczą też mogliśmy strzelić 3-4 bramki ale Jankes celował w bramkarza. Trzeba się cieszyć ale mieć świadomość, że Jaga zagrała dziś tylko trochę lepiej niż ostatnio Podbeskidzie z nami.
Jeśli wygramy z Ruchem można zacząć mówić, że jest progres, czego wszystkim życzę.
Prezydentowa
Miodek

Stary 23.10.2015, 22:27
Myśl trochę.

1. To, co napisałem, to fakt, a nie "smuty".

2. Nie napisałem, że się NIE cieszę.

3, Nie napisałem wcześniej, że CHCIAŁBYM, żeby Wisła przegrała.

Rusz łbem czasem.
Zmień łaskawie ton wypowiedzi, ja Cię nie próbuję obrażać.
Moim zdaniem to są smuty, bo fakt jest taki, że wygraliśmy i nie był to wcale "obowiązek", bo wyniki pokazują, że mamy skłąd/formę, które wygranej nie wieszczyły. Zwłaszcza, że większość wróżyła przegraną.
A co do tego, czy sie cieszysz czy nie - nie siedzę w Twojej głowie, wnioskuję jedynie z Twojej wypowiedzi, z której bije raczej wątpliwy entuzjazm.

Jak będziemy znów lać całą ligę, to wygrana z Jagą będzie obowiązkiem. Dziś to sukces. Kropka.
Rafal-SWL
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 23.10.2015, 22:42
No i co pieniacze?
i kto tu się napina

troche to śmieszne że gdy przegrywamy, lub remisujemy kilka meczy z rzędu, to jest gadka ze trener przecież nie gra, że to nie jego wina... natomiast gdy wygramy to od razu napinka wychwalająca trenera oraz laurki pod jego adresem...

proponuje oceniać całokształt pracy, ilość wygranych, zremisowanych, przegranych meczy, taka sama napinka była po meczu w Bielsku, ja też miałem nadzieje że ten wóz wreszcie ruszy i pomkniemy w górę tabeli, jednak tak się nie stało, przed nami kolejna szansa i znów będę czekać na następny mecz, aby ujrzeć progres kochanej Wisełki!

jeszcze na koniec zaznaczę że nie jestem gorącym zwolennikiem zwolnienia Moskala, lecz oczekuję serii kilku zwycięstw, aby umocnić się w tabeli

Revolver
Senior Member

Stary 23.10.2015, 22:44
Prezydentowa napisał(a):Wyświetl post
Zmień łaskawie ton wypowiedzi, ja Cię nie próbuję obrażać.
Moim zdaniem to są smuty, bo fakt jest taki, że wygraliśmy i nie był to wcale "obowiązek", bo wyniki pokazują, że mamy skłąd/formę, które wygranej nie wieszczyły. Zwłaszcza, że większość wróżyła przegraną.
A co do tego, czy sie cieszysz czy nie - nie siedzę w Twojej głowie, wnioskuję jedynie z Twojej wypowiedzi, z której bije raczej wątpliwy entuzjazm.

Jak będziemy znów lać całą ligę, to wygrana z Jagą będzie obowiązkiem. Dziś to sukces. Kropka.
Obrażasz sugerując, że życzę źle Wiśle - wybacz, ale to JEST obraza. Możesz pisać, że jestem głupi, że wali mi z pyska kalafiorem, cokolwiek sobie wymyślisz, ale dodawanie do mojej wypowiedzi, że rzekomo życzę Wiśle źle, to coś, co zasługuje na reakcję.
Prezydentowa
Miodek

Stary 23.10.2015, 22:50
Obrażasz sugerując, że życzę źle Wiśle - wybacz, ale to JEST obraza. Możesz pisać, że jestem głupi, że wali mi z pyska kalafiorem, cokolwiek sobie wymyślisz, ale dodawanie do mojej wypowiedzi, że rzekomo życzę Wiśle źle, to coś, co zasługuje na reakcję.
Ok, masz rację, zbyt pochopnie wnioskując zaliczyłam Cię do tych, którym bardziej zależy na własnej racji i satysfakcji niż dobru Wisły. Przemawia to do mnie, sorry.

Resztę podtrzymuję
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 24.10.2015, 00:37
Nareszcie zagraliśmy skutecznie.

Teraz trzeba patrzeć czy to był jednorazowy wyskok jak PBB czy wreszcie może coś zaskoczy w drużynie.

Potrafimy zagrać w niektórych meczach na nieosiągalnych dla innych drużyn poziomie. Brakuje skuteczności, regularności czyli generalnie odpowiedniej mentalności by zawalczyć o coś więcej. Tylko tyle i aż tyle.

Ja trzymam kciuki za Moskala, może wreszcie wejdzie jakaś dobra seria, bo remisów to już chyba każdy ma serdecznie dość.
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 24.10.2015, 01:31
Kaziu wez ty wypij wódeczke z Bogusiem niech Ci kupi drugiego Nkolicia i Ty wygrywasz tą lige jak za starych dobrych czasow ,20 pkt przewagi na 7 kolejek do konca ligi.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Kurz
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 24.10.2015, 06:57
cudlaty napisał(a):Wyświetl post
Zwróć uwagę tylko na to, ile Piech i Robak mają lat... Przy nich Stępiński to junior. Oni się już niczego nie nauczą. Szczyt ich "karier" i możliwość grania przeciwko najlepszym a później u najlepszych, przyszedł zdecydowanie za późno by móc się czegoś jeszcze nauczyć... Przed Stępińskim wszystko to jest przyszłością. On miał i jeszcze ma czas aby nabyć umiejętności grania przeciwko skomasowanej obronie. Prawdopodobnie się zdąży tego jeszcze nauczyć. Nie wierzę, że zatrzyma się na tym poziomie, na którym jest teraz. Trochę go docisnąć i kto wie co z niego wyrośnie... Zwróćcie uwagę na to jak rozwinął się Lewy na zachodzie po tym jak wyszedł z polskiej ligi. Nie wiem czy Stępińskiego stać na taki rozwój ale widać, że u nas nie było trenera, który by pomógł mu się rozwinąć. Ba, nawet nie było takiego, który by dał mu szansę się pokazać...
Zobaczymy, jak potoczy się kariera Stępińskiego, ale brak miejsca dla młodych, potencjalnie rozwojowych to odwieczny problem Wisły, a właściwie nasza specyfika. Jak zwykle potrzebujemy piłkarzy na teraz.
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 24.10.2015, 08:17
Brawo Kazimierz!

Brawo!
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

dynek.pl
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 24.10.2015, 08:17
Wojtas napisał(a):Wyświetl post
Kaziu wez ty wypij wódeczke z Bogusiem niech Ci kupi drugiego Nkolicia i Ty wygrywasz tą lige jak za starych dobrych czasow ,20 pkt przewagi na 7 kolejek do konca ligi.
Naszła mnie podobna refleksja w czasie oglądania 1 połowy z Jagą - gdybysmy mieli takiego strzelca na bank bylibysmy liderem.
Puchar jest na5z!
crazykaro
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 24.10.2015, 09:16
Kurz napisał(a):Wyświetl post
Zobaczymy, jak potoczy się kariera Stępińskiego, ale brak miejsca dla młodych, potencjalnie rozwojowych to odwieczny problem Wisły, a właściwie nasza specyfika. Jak zwykle potrzebujemy piłkarzy na teraz.
Stepinski wystepujac w Wisle mial zaledwie 19 lat a wiekszosc wieszala na nim psy mimo ze zazwyczaj wchodzil jako rezerwowy i nie mial ciaglosci gry. Teraz pogral kilka meczow i sie rozkrecil, a jeszcze jak gral w Wisle widac bylo ze radzi sobie z pilka ale zabraklo niektorym cierpliwosci. No i jest teraz gwiazda gdzie indziej
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Od: 01.2015

Stary 24.10.2015, 09:30
Nie znaczy to, że z góry u nas byłby gwiazdą.
eye63
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 24.10.2015, 10:09
wiesniak842 napisał(a):Wyświetl post
Nie znaczy to, że z góry u nas byłby gwiazdą.
Nie byłby. Tak się przyglądam jak on się porusza po boisku, no i demonem zwinności nie jest. Generalnie jeszcze sporo pracy przed nim, żeby z "drewniakowatości" dojść do poziomu dobrego snajpera. Oczywiście, teraz jest w gazie i strzela trochę bramek, niemniej u nas przyszłość miałby zdecydowanie gorszą. Tzn. Brożka ze składu by nie wygryzł, brak rytmu meczowego by mu się wciąż dawał we znaki, no i gra w Wiśle powoduje zupełnie inne zachowanie drużyny przeciwnej, dostajesz dużo mniej miejsca, rywale są cofnięci - generalnie dla takiego Stępińskiego, z którego już nie wierzyłem, że cokolwiek, gdziekolwiek będzie - taki klub jak Ruch to doskonała opcja. Tzn. słabszy zespół, gdzie może grać regularnie w pierwszym składzie, zdecydowanie mniej kombinacyjnie niż u nas - my możemy tylko żałować, że nie jest naszym zawodnikiem i nie poszedł tam tylko na wypożyczenie (i za rok, dwa) może będzie na poziomie, by zagrać u nas jako środkowy.
Mario Nh
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 24.10.2015, 10:10
"Gdyby Wisła miała Nikolicia byłaby liderem". Chociaż to tylko gdybanie, też naszły mnie podobne refleksje.
Stabilizacja popłaca. Rękę trenera widać było już w zasadzie od pierwszego meczu wyjazdowego z Legią. I choć może nie punktujemy jakoś super, to ta drużyna ma swój styl, nie traci wielu goli, prezentując przy tym atrakcyjny dla oka, kombinacyjny futbol.

Kazimierz Moskal powinien dostać szanse minimum do końca rundy.

14 2015-10-30 20:30 Wisła Kraków - Ruch Chorzów
15 2015-11-06 18:00 Zagłębie Lubin - Wisła Kraków
16 2015-11-20 20:30 Górnik Zabrze - Wisła Kraków
17 2015-11-29 18:00 Wisła Kraków - Cracovia
18 2015-12-02 20:30 Lech Poznań - Wisła Kraków
19 2015-12-06 18:00 Wisła Kraków - Legia Warszawa
20 2015-12-12 Lechia Gdańsk - Wisła Kraków
21 2015-12-19 Wisła Kraków - Pogoń Szczecin
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 24.10.2015, 11:09
Mario Nh napisał(a):Wyświetl post
"Gdyby Wisła miała Nikolicia byłaby liderem". Chociaż to tylko gdybanie, też naszły mnie podobne refleksje.
Stabilizacja popłaca. Rękę trenera widać było już w zasadzie od pierwszego meczu wyjazdowego z Legią.
Pewne cieszmy się z wygranej, jednak co będzie jak nam Stępiński właduje bramy za tydzień i przegramy z Ruchem?

Kadra nie jest taka słaba, co pokazują wygrane spotkania. Tak samo Moskal nie jest aż tak złym trenerem, jak pokazały mecze z Łęczną czy Termaliką.

Jednak i kadra może być silniejsza i trener może być lepszy.
Skoro zawodnicy pokazali że potrafią grać z Podbeskidziem i Jagiellonia, to czemu nie pokazali z Koroną i Termaliką u siebie? SKuteczność? owszem. Ale grę na stojąco było też widać. Można mówić, że każdy mecz jest dla nas meczem o wszystko (co czasem mówi Moskal), ale wcale tego nie widać w poziomie zangażownia piłkarzy.

Niech Moskal wygra chociaż 2 mecze z rzędu, bo o serii 3-4 nawet nie marze. Do końca rundy i tak ma pewną pracę. Musiałby zakończyć jesień na pudle, żeby mieć spokojną głowę na pracę na wiosnę. Co śmieszniejsze, patrząc na poziom ligi wcale nie jest to takie nierealne.

Póki co wygrane mamy z drużynami nr 12,13,14,16
Ostatnio edytowane przez Karherop : 24.10.2015 o godz. 11:12.
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 24.10.2015, 11:53
Kurz napisał(a):Wyświetl post
Wiesz, nikt kto chce coś ugrać nie foruje juniorów do gry, jeśli są po prostu słabsi niż ich starsi koledzy.

U nas i tak z tym szkoleniem jest bardzo dobrze - wiele osób próbuje siać defetyzm, że nasze szkolenie jest beznadziejnie, jednocześnie spuszczając się nad szkoleniem Legii, podczas gdy to my od lat produkujemy największą ilość ligowców w Polsce.

Wystarczy popatrzeć na pierwszą drużynę a tam pewny plac ma Burliga (świetny mecz wczoraj), Mączyński (na początku się nie przebił i trafił do Górnika, ale jednak jest to wychowanek) oraz Uryga. Do tego na ogony wchodzi Kuczak jeśli dobrze pamiętam. Niech ktoś mi pokaże drużynę, która o coś walczy w Polskiej Ekstraklasie z porównywalną liczbą wychowanków w składzie. To jest raczej rzadkość, więc nie ma co narzekać.

Ci co na to zasługiwali dostawali szanse na grę.

------------------------

Wracając do drużyny. Mam nadzieję, że wygramy następny mecz i włączymy się do walki o czołówkę. Jeśli tego nie zrobimy to znaczy, że mamy miękkie fajfusy a nie piłkarzy w drużynie. Bo umiejętności są wystarczające.
Ostatnio edytowane przez s1mone : 24.10.2015 o godz. 11:55.
Stelio
Senior Member

Od: 09.2013

Stary 24.10.2015, 12:42
Fajnie, że wygraliśmy mecz, ale przypominam, że po wygranej z PBB 6:0 przyszły 3 mecze bez strzelonej bramki, fajne jest to że jak już wygrywamy to wysoko, ale Moskal swoją klasę może udowodnić jedynie wtedy kiedy wygra przynajmniej 2/3 spotkania z rzędu, bo jak na razie to zwycięstwa są przypadkowe i od wielkiego dzwona.
W.S
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 24.10.2015, 13:37
crazykaro napisał(a):Wyświetl post
Stepinski wystepujac w Wisle mial zaledwie 19 lat a wiekszosc wieszala na nim psy mimo ze zazwyczaj wchodzil jako rezerwowy i nie mial ciaglosci gry. Teraz pogral kilka meczow i sie rozkrecil, a jeszcze jak gral w Wisle widac bylo ze radzi sobie z pilka ale zabraklo niektorym cierpliwosci. No i jest teraz gwiazda gdzie indziej
proszę Cię...
Babba
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 24.10.2015, 14:47
Karherop napisał(a):Wyświetl post
Kadra nie jest taka słaba, co pokazują wygrane spotkania. Tak samo Moskal nie jest aż tak złym trenerem, jak pokazały mecze z Łęczną czy Termaliką.
Mecz z Termaliką to popis NIESKUTECZNOŚCI..co ma do tego trener?

Wisła jako całość prezentuje się na tle eklapy wyróżniająco tylko brak regularnej skuteczności.
Co mecz to my przeważamy nad innymi,tworzymy okazje.
Mamy styl,co jest rzadkością w PL.

Brożek jest idealny jako napadzior drugoplanowy. Dobrze przyjmie,super zagra. Niech ściągną jakiegoś drugiego napastnika.
Ostatnio edytowane przez Babba : 24.10.2015 o godz. 14:51.
nemox007
Senior Member

Od: 10.2011

Stary 24.10.2015, 14:55
Mario Nh napisał(a):Wyświetl post
14 2015-10-30 20:30 Wisła Kraków - Ruch Chorzów
15 2015-11-06 18:00 Zagłębie Lubin - Wisła Kraków
16 2015-11-20 20:30 Górnik Zabrze - Wisła Kraków
17 2015-11-29 18:00 Wisła Kraków - Cracovia
18 2015-12-02 20:30 Lech Poznań - Wisła Kraków
19 2015-12-06 18:00 Wisła Kraków - Legia Warszawa
20 2015-12-12 Lechia Gdańsk - Wisła Kraków
21 2015-12-19 Wisła Kraków - Pogoń Szczecin
Osobiście nie spodziewam się żeby do końca rundy ktoś wpadł na pomysł żeby zwolnić Kazka (chociaż w Wiśle nigdy nic nie wiadomo). Aczkolwiek mam dziwne wrażenie że mecze 17-21 to będzie dla Kazia być albo nie być w rundzie wiosennej

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów