The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Wyświetl wyniki ankiety: W wyborach parlamentarnych 2015 zagłosuję na:
KW Prawo i Sprawiedliwość 66 30,14%
KW Platforma Obywatelska RP 10 4,57%
KW Partia Razem 1 0,46%
KW KORWiN 85 38,81%
KW Polskie Stronnictwo Ludowe 5 2,28%
KW Zjednoczona Lewica SLD+TR+PPS+UP+Zieloni 6 2,74%
KWW „Kukiz’15” 19 8,68%
KW Nowoczesna Ryszarda Petru 16 7,31%
Inny 11 5,02%
Głosujących: 219. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 18.10.2015, 09:57
Co do szkolonych propagandzistów, którzy sugerują jakoby Korwin mówił o tym, że jeździ po alkoholu to polecam źródło. Pozostawiam do własnej interpretacji każdego myślącego czy to taka straszna sytuacja.

Na szczęście po wyborach problemu pijanych kierowców nie będzie po PiS wraz z Andrzejem Dudą zakażą całkowicie narkotyków (kiedyś pisał o tym pewien jegomość z tego forum) zatem nie kupicie alkoholu. Pozostanie nielegalny import i własna produkcja.
Ostatnio edytowane przez IncognitoTSW : 18.10.2015 o godz. 10:19.
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 18.10.2015, 10:57
http://prostozmostu.net/kraj/doradca...ak-najszybciej

Cytat:
"Jeśli pyta pan o wejście do strefy euro, to powiem rzecz zaskakującą: oby jak najszybciej!" - tak przyszły doradca Andrzeja Dudy odpowiedział na pytanie Jędrzeja Bieleckiego, kiedy Polska porzuci złotego.
O Polsce w strefie euro możemy realnie mówić wówczas, gdy polska gospodarka i polskie dochody osiągną pułap tej strefy." - wyjaśniał. "
Cytat:
Prof. Szczerski "z powodów emocjonalnych" odrzuca również "apele niektórych polityków, żeby pozostawić Ukraińców samym sobie".
Jebać!
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
ABGwislakABG
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 18.10.2015, 11:12
Tym 6 platfusom polecam książkę pt "Afera grypowa - szczepionki, pieniądze i kłamstwa" Artura Dmochowskiego.

Co wybory to pasjonująca lektura coraz to nowszych pozycji.
Anty PO-PiS!!!
Odpowiedz cytując
kerim1906
Banita

Od: 04.2014

Stary 18.10.2015, 11:15
"O Polsce w strefie euro możemy realnie mówić wówczas, gdy polska gospodarka i polskie dochody osiągną pułap tej strefy." - wyjaśniał. "W unii walutowej warto być wówczas, gdy nasz potencjał zapewni, że nie znajdziemy się na jej peryferiach, jak stało się to z Grecją." - kontynuował prof. Szczerski.

Dobrze zrozumiałem?
Odpowiedz cytując
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Stary 18.10.2015, 11:16
Propolski obóz niepodległościowy.
Odpowiedz cytując
BiałaGwiazda
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 18.10.2015, 11:22
Cytat:
„Też powinniśmy być solidarni. Nie chcemy wychodzić z Unii”. Senator PiS o kwotach uchodźców

PiS krytykuje plan Junckera polegający na przymusowej relokacji uchodźców. Stanisław Karczewski, wicemarszałek Senatu i szef sztabu wyborczego tej partii, zapewnia jednak, że jego ugrupowanie nie będzie stawiało sprawy na ostrzu noża. – Jesteśmy w Unii, ani Prawo i Sprawiedliwość, ani Jarosław Kaczyński, ani Beata Szydło nie chcemy wychodzić z Unii Europejskiej – zapewnił w programie „Polityka przy kawie”.

Karczewski zaznaczył, że w tej sprawie najważniejszy jest głos obywateli. – Wiemy, jakie jest nastawienie, jakie obawy i jakie lęki. Społeczeństwo nie jest wcale podzielone w tej sprawie. Generalnie jest na „nie” – bardzo sceptyczne i z dużymi obawami – przekonywał.

Nie będzie weta

Mimo to PiS nie będzie wetował planu umieszczenia w Polsce migrantów zgodnie z kwotą ustaloną podczas posiedzenia Parlamentu Europejskiego, które odbędzie się w przyszłą środę. – Też powinniśmy być solidarni – przyznał.

http://www.tvp.info/21683134/tez-pow...tach-uchodzcow
Już się zaczyna mieszanie..."Jesteśmy przeciwko,ale chcemy być solidarni, nie stawiamy sprawy na ostrzu noża itd itp jak trzeba będzie to przyjmiemy" No i przyjmą jak widać, PiS nie będzie stawiał weta.

To z dedykacją dla tych wszystkich co twierdzili że PiS nie zgodzi się na uchodźców. Macie swoich obrońców niepodległości.
Ostatnio edytowane przez BiałaGwiazda : 18.10.2015 o godz. 11:36.
Odpowiedz cytując
ABGwislakABG
Senior Member

Stary 18.10.2015, 11:24
Przecież słyszałeś - PiS gówno obchodzi, że ponad 0,5mld PLN zostanie wyjebanych do kosza. "I tak by tam wylądowało" czy jakoś tak.
Anty PO-PiS!!!
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Stary 18.10.2015, 11:53
Cytat:
O Polsce w strefie euro możemy realnie mówić wówczas, gdy polska gospodarka i polskie dochody osiągną pułap tej strefy." - wyjaśniał. "W unii walutowej warto być wówczas, gdy nasz potencjał zapewni, że nie znajdziemy się na jej peryferiach, jak stało się to z Grecją." - kontynuował prof. Szczerski.

Dobrze zrozumiałem?
Dobrze zrozumiałeś. Gościu chce nas wpieprzyć do strefy euro, ba on by chciał żeby to się stało jak najszybciej.
Typowe .......enie PO-PiS, warto to mieć swoją walutę a nie się pakować w to gówno.

I to samo wkleił własnie BiałaGwiazda. "Nie chcemy imigrantów ale weźmiemy". Zero argumentów i zamydlanie sprawy. To są własnie rządy PiSu, "nie chcemy ale musimy bo inaczej się nie da". Od PO ich różni jedynie to, że tamci na chama kłamią, kradną, działają na niekorzyść Polski. PO mówi "bierzemy imigrantów", PiS mówi "nie chcemy ale bierzemy". Efekt jest taki sam - zdrada Polski.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
kerim1906
Banita

Stary 18.10.2015, 12:32
Jaroo1 "Dobrze zrozumiałeś. Gościu chce nas wpieprzyć do strefy euro, ba on by chciał żeby to się stało jak najszybciej."

Przeczytaj jeszcze raz ze zrozumieniem, Gościu, a potem jeszcze raz.

BiałaGwiazda Jak już wklejasz to bardzo proszę całość.Może każdy wyrobi sobie pogląd sam?

http://www.tvp.info/21683134/tez-pow...tach-uchodzcow
Ostatnio edytowane przez kerim1906 : 18.10.2015 o godz. 12:37.
Odpowiedz cytując
BiałaGwiazda
Senior Member

Stary 18.10.2015, 14:33
Myślę,że każdy przynajmniej średnio rozgarnięty człowiek wyrobił już sobie pogląd sam. PiS będzie głosował za obowiązkowymi kwotami uchodźców. Teraz każdy widzi że nie różnią się niczym od PO. Kolejni polscy politycy (tym razem Ci co to udają obrońców polskiej racji stanu) zagłosują wbrew polskiemu społeczeństwu,wbrew solidarności z Węgrami Viktora Orbana oraz Czechami i Słowakami. Jak dla mnie żenada. Typowy POPiS polskiej klasy politycznej.
Odpowiedz cytując
heoij
Senior Member

Od: 12.2009

Stary 18.10.2015, 15:43
Manipulacja godna Gazety Wyborczej, brawo !

Pytany o termin wejścia Polski do strefy Euro Krzysztof Szczerski odpowiada przewrotnie:
Jeśli pyta pan o wejście do strefy euro, to powiem rzecz zaskakującą: oby jak najszybciej!
Ale zaraz do daje:
My mówimy: o Polsce w strefie euro możemy realnie mówić wówczas, gdy polska gospodarka i polskie dochody osiągną pułap tej strefy. Chciałbym, by Polacy zarabiali tyle, a polski przemysł produkował tyle, by wejście się nam opłaciło. Dlatego mówię: oby było to jak najszybciej, ale wiem, że w praktyce oznacza to wiele lat i to pod warunkiem dobrej i konsekwentnej budowy polskiego potencjału gospodarczego, a nie szastania publicznymi pieniędzmi, jak obecnie. W unii walutowej warto być wówczas, gdy nasz potencjał zapewni, że nie znajdziemy się na jej peryferiach, jak stało się to z Grecją.
Szczerski uważa też, że decyzję o przystąpieniu do strefy euro Polacy powinni podjąć kiedyś w referendum.
Decyzja o zaprzestaniu lub utrzymaniu bicia własnej waluty to decyzja, którą musi podjąć suweren, to znaczy naród
— podkreśla.

Z powyższą całą wypowiedzią to i ja się zgodzę.

Jaroo- widzisz różnicę w tym co wkleiłeś ?

A nie wyrwane zdania z kontekstu jak TVN czy GW ...

Brawo za ładną manipulacje !
Ostatnio edytowane przez heoij : 18.10.2015 o godz. 16:40.
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Stary 18.10.2015, 16:54
Cytat:
Jaroo- widzisz różnicę w tym co wkleiłeś ?
Właśnie nie widzę bo wkleiłem praktycznie całą jego wypowiedź z linku, który podałem. Nie było tam natomiast nic o referendum
Sprawa jest prosta.
Gościu by chciał aby wprowadzić euro. Najlepiej jak najszybciej. Czyli już magluje społeczeństwo aby było za przyjęciem tej waluty. Nie informuje, że pozbycie się swojej waluty może mieć negatywne skutki.
Gościu jest zwykłym zdrajcą/głupcem, który chce dalej brnąć w to gówno zwane UE/wspólną walutą.

To jest polityka PO-PiS. Jedni chcą inni nie chcą ale robią to samo czego oczekują Niemcy, Ruski i reszta hałastry.
Mam nadzieję, że za tydzień PiS obejmie rządy samodzielnie i wtedy będziemy mieli 4 lata żeby się przekonać co ci ludzie dla Polski zrobią, a raczej co zrobią dla UE i USraela.
drozd:
Odpowiedz cytując
ABGwislakABG
Senior Member

Stary 18.10.2015, 18:14
Rzucam hasło - debata.

Wg mnie gdzie 2 się bije, tam 3 korzysta. Pytanie, czy to zlew, Kukiz czy Korwin?

Zlew osobiście wykluczam. Korwin to nie ten elektorat. Lewico-"prawica" i podobny elektorat ma Kukiz.

Co do samej debaty - obie strony się wykrwawią. Błąd PiSu w ogóle z uczestnictwem. Ale skoro mleko się już rozlało...

Tematy?

1. Brzeszcze
2. Imigranci
3. Ekonomia
4. Ewa&przyjaciele
Anty PO-PiS!!!
Odpowiedz cytując
heoij
Senior Member

Stary 18.10.2015, 18:19
Jaroo1 napisał(a):Wyświetl post
Właśnie nie widzę
A ja widzę różnicę i to dużą. Gość wyraźnie mówi, że o wprowadzeniu Euro będziemy myśleć gdy gospodarka i polskie dochody osiągnął pułap strefy euro, nie ma tam nic o wprowadzaniu nas szybko na siłę ciągnąc za uszy teraz. Wszystko w swoim czasie, najlepiej żeby naród się wypowiedział w tej kwestii i bardzo dobrze.

Tłumacząc na chłopskie: jak Polak będzie zarabiać tyle ile zarabia teraz Francuz, Niemiec czy Austriak to wtedy będziemy myśleć o przyjęciu Euro. Ja nie będę wtedy widział problemu, ale oczywiście nie wydarzy się to na pewno w ciągu najbliższych lat bo nie ma na to po prostu szans ...
Ostatnio edytowane przez heoij : 18.10.2015 o godz. 18:25.
Odpowiedz cytując
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Od: 01.2015

Stary 18.10.2015, 18:19
Ta debata to nic innego jak spluniecie wszystkim Polakom w twarz. Jak mozna doprowadzac do debaty przedstawicieli tylko dwoch najwiekszych partii w wyborach parlamentarnych. Gdzie miejsce dla innych partii? POPis pelna para i ciag dalszy medialnej ustawki. "I nie zmienia sie nic, dalej trzeba zyc".
Powód: jzs
Ostatnio edytowane przez wiesniak842 : 18.10.2015 o godz. 18:20.
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Stary 18.10.2015, 19:14
Cytat:
A ja widzę różnicę i to dużą. Gość wyraźnie mówi, że o wprowadzeniu Euro będziemy myśleć gdy gospodarka i polskie dochody osiągnął pułap strefy euro, nie ma tam nic o wprowadzaniu nas szybko na siłę ciągnąc za uszy teraz. Wszystko w swoim czasie, najlepiej żeby naród się wypowiedział w tej kwestii i bardzo dobrze
.

I właśnie ten fragment wypowiedzi wkleiłem. O referendum nie wkleiłem bo tego nie było pod linkiem, z którego wyczytałem tę wiadomość.
drozd:
Odpowiedz cytując
kerim1906
Banita

Stary 18.10.2015, 21:02
Mam nadzieję graniczącą z pewnością że 25.10 po 21 niejeden tak będzie wyglądał

https://pbs.twimg.com/media/CRn9aWyWEAEB2w7.jpg
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 19.10.2015, 08:43
mix najlepszych wypowiedzi tego gada https://www.youtube.com/watch?v=cgYMIpMkxnk
Odpowiedz cytując
kerim1906
Banita

Stary 19.10.2015, 10:39
Długie ale da się przebrnąć , wklejam żeby nie było zdziwienia o 20.00.Po prostu taka jest Ewa......

http://wpolityce.pl/polityka/268881-...-premier-wideo
Odpowiedz cytując
ABGwislakABG
Senior Member

Stary 19.10.2015, 12:48
RAZ, a dobrze:

http://fakty.interia.pl/felietony/zi...ch,nId,1906051
Anty PO-PiS!!!
Odpowiedz cytując
ZawszeSztywny
Senior Member

Od: 03.2013

Stary 19.10.2015, 13:48
Chłodnym Okiem cz.1 : https://www.youtube.com/watch?v=MMIVZhBo1bM
Chłodnym Okiem cz.2 : https://www.youtube.com/watch?v=1kzYVhzYSqg
Odpowiedz cytując
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Stary 19.10.2015, 15:01

Tymczasem Beata Szydło zapowiada podwyższenie cen usług bankowych i cen towarów w hipermarketach.
Odpowiedz cytując
kerim1906
Banita

Stary 19.10.2015, 16:40
Propaganda komunistyczna działa, podatny grunt.Taka sama narracja gównianej, lizweeka, urbanoplatfusiarni i reszty badziewia.Doborowe towarzystwo.
Odpowiedz cytując
heoij
Senior Member

Stary 19.10.2015, 17:07
Odpowiedz cytując
BiałaGwiazda
Senior Member

Stary 19.10.2015, 17:12
Wielu zastanawia się czy iść na najbliższe wybory i uwiarygadniać zapadające w nich kolejne pożal się boże wyniki. Znowu przecież zdecydowaną większość weźmie niezmienna okrągłostołowa wiadoma obsiadka najważniejszych stanowisk POPiS-u z żywo, stale łaskawie nam balansującym jak zwykle PSL-em i próbującą podnosić kobiecą głowę Zjednoczoną Lewicą. Cóż wszystkie najważniejsze ugrupowania partyjne są pod uważną kontrolą okrągłostołowego POrządku, a POprawione łaskawie nowe logo Sejmu jasno pokazuje, że w POlsze łaskawie to "SEM rege et portege", gdy tymczasem niezmiennie naiwnie "Japhet ora". Pozostała reszta narodu bezsensownie kładzie na to wszystko laskę, emigruje lub naiwnie nadal raczkuje w mentalnych patriotycznych marzeniach. POlacy głosowali już na PO, żeby nie dopuścić do rządów PiS, teraz będą głosować na PiS, aby naprawić swoje fatalnie skutkujące naiwne, swoje wcześniejsze wybory i tak kolejny raz jak durne bydlątka jesteśmy zaganiani przez media, służby i usłużne sondażownie do tej samej niewolniczej zagrody, gdzie przez następne kilka lat będzie odbywało się strzyżenie bezrozumnych, milczących z bezradnej własnej naiwnej głupoty owiec.
A przecież wystarczy tylko spojrzeć na sondaże i ten jeden raz zagłosować na tych co się dla SYSTEMU zupełnie nie liczą ...
Ostatnio edytowane przez BiałaGwiazda : 19.10.2015 o godz. 17:14.
Odpowiedz cytując
63.5 Kg
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 19.10.2015, 17:27
Madre słowa dzisiaj przeczytałem w sieci:

PO i PIS sa tak skierowane mocno na obywatela ze poza walczeniem ze sobą już nie ma niczego...
Odpowiedz cytując
kerim1906
Banita

Stary 19.10.2015, 17:31
Fakt Pis rządzi 8 lat,zawiódł.Kolejna propagandowa kalka, kolejny podatny grunt,Zuchy
Odpowiedz cytując
ZawszeSztywny
Senior Member

Od: 03.2013

Stary 19.10.2015, 17:34
63.5 Kg napisał(a):Wyświetl post
Madre słowa dzisiaj przeczytałem w sieci:

PO i PIS sa tak skierowane mocno na obywatela ze poza walczeniem ze sobą już nie ma niczego...
Jak PiS objął władzę w 2005 to nie przypominam, aby zwalczał PO bo chyba takie sprawy jak z Sawicką to ujawnianie politycznych korupcji. To PO od przejęcia władzy zaczęła zwalczać przy pomocy głównych mediów główną partię opozycyjną. Dziwne, że PiS na to miałby nie odpowiadać
Odpowiedz cytując
63.5 Kg
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 19.10.2015, 18:02
ZawszeSztywny napisał(a):Wyświetl post
Jak PiS objął władzę w 2005 to nie przypominam, aby zwalczał PO bo chyba takie sprawy jak z Sawicką to ujawnianie politycznych korupcji. To PO od przejęcia władzy zaczęła zwalczać przy pomocy głównych mediów główną partię opozycyjną. Dziwne, że PiS na to miałby nie odpowiadać
Ale nie o to mi chodzilo...
Ja pisałem ze teraz podczas kampanii zamiast najważniejszego obywatela to najwazniejsza jest walka...

PS.
Jakby PO zrobiła w 8 lat to, co teraz chce zrobić w 4, miałaby 80% poparcia.
Jakbz PIS chciał zrobić to co obiecuje to by on rzadzil ostatnie 8 lat.
Ostatnio edytowane przez 63.5 Kg : 19.10.2015 o godz. 19:09.
Odpowiedz cytując
ABGwislakABG
Senior Member

Stary 19.10.2015, 20:05
ABGwiślakABG - "Polek o Polsce rozmowa"

Drogi widzu popatrz,
debata Szydło-Kopacz.
Ustrój podatki gospodarka,
a Ewa wciąż atakuje Jarka.

Stoi za pulpitem Beata,
głos jak u strudzonego wojną renegata.
O Polsce wielka rozmowa,
prym wiedzie średnia krajowa.

Stawka też za godzinę,
Kraśko już czeka na minecinę.
Wybierze żonę, kochankę?
A może Justynę Pochanke?

Coś o uchodźcach i ich azylu,
pytanie zadaje Dorota Gawryluk.
Ból dupy platformy udowadnia postawa,
braku za pulpitem Pana Jarosława.

Ewa kontynuuje pociski,
że za PiSu nie będzie co włożyć do miski.
Pytanie, później riposta,
debata to nie sprawa prosta.

Pochanke twarz swą wygina,
na samo wspomnienie Władka Putina.
Imigranci na socjal czekają,
z budżetu państwa ich zasilają.

Ewa oznajmia o siedzeniu przy unijnym stole,
korzyści z tego takie, że jacież! nie! pierrdole!

Część trzecia - polityka i ustrój państwa,
PRL bis, Magdalenka - szczyt draństwa.
Właśnie leci pytanie do Beaty,
o podsłuchane cytaty.

Z afer wszelakich rozliczenie,
od Ewki nagana i napomnienie.
Polaków przeproszenie,
lokat w SKOKach umieszczenie,
jedno zwykłe pierrdolenie.

Kraśko pytanie zadaje,
co się w kraju nadaje.
Ewa Solidarność wywołuje,
każdy z nas kraj buduje.

Teraz odpowiada Beata,
Polska jest pępkiem świata.
Wyliczane ustawy,
Szydło oznajmia, że koniec zabawy.

Podpisów przez po wyrzucanie,
Chamy, buce, świnie, dranie.
Co Ty mi Ewka dziecino,
spierrdalaj swym Pendolino.

Pytają się Beti nieskrycie,
czy błędów w rządach nie popełnicie.
Dacie nam władzę sprawować,
nie będziecie żałować.

Ewka pije za błędy,
pociskiem rodem z gimbazjalnej grzędy.
Mieszkań niewybudowanych 3 miliony,
Polak był z Was zawiedziony.

Kaczyński liczyć nie potrafi,
toż to przecież polski Kaczafi.
Pochanke schowaj swe cyce,
to tylko 2 miernot obietnice.
Anty PO-PiS!!!
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów