|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 05.2005
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
|
Najgorsze jest to że ciężko będzie znaleźć się w pierwszej 8 oj będzie gorąco w tym sezonie coś czuje :/ Jankowski lepszej patelni już chyba mieć nie mógł...
![]()
SERCE W BIELI KREW W BŁĘKICIE WISŁA KRAKÓW PONAD ŻYCIE!!!
Quo vadis Wisło? |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2011
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
|
Mamy przeciętnych piłkarzy, którzy nie potrafią strzelić jednoczenie w bramkę i nie bramkarza, inni potrafią piłkę dobrze podać jedynie na swojej połowie. Wolna ślamazarna gra.
![]()
Maciej Skorża najlepszym trenerem jest.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
|
Coś czuje że to ostatni mecz Kazika był :/ Król Maciuś pewnie następny znając zycie.
![]()
SERCE W BIELI KREW W BŁĘKICIE WISŁA KRAKÓW PONAD ŻYCIE!!!
Quo vadis Wisło? |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
"Byłem zaskoczony postawą Termaliki, spodziewałem się z ich strony otwartego meczu. " Że co Kazek ? Z drugiej strony jak tak dalej będziemy grać to faktycznie, niedługo nawet Termalica będzie wychodzić z trójką napastników u nas w domu.
Na trzeźwo się tego oglądać nie da. Jesteśmy w kropce i tyle. Poł składu do wymiany, druga połówka zaraz na emeryturze. Do tego trener potrzebny od zaraz. A na nic tak naprawdę nie ma mamony.
Ostatnio edytowane przez El'kabat : 18.10.2015 o godz. 17:18.
![]()
GENERALNIE TO WIADOMO CO
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2015
Offline |
|
|
|
Guest
|
|
|
Kompletnie bez sensu i przyszłości to wszystko:(
Szejku (czy inny dziadku mrozie) z kasą przybywaj i to szybko bo kończymy się. Trener i pół składu do wymiany tylko za co? Dodatkowo robimy (zrobiliśmy latem) takie "obserwowane" transfery, że lepiej żeby ich nie było. Ech... w czym tu upatrywać nadziei
Ostatnio edytowane przez arti : 18.10.2015 o godz. 17:19.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2011
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Jesli mamy przeciętnych piłkarzy to moze potrzebujemy nieprzeciętnego trenera ? Moze tu jakies inne podejscie do naszych grajków jest potrzebne, które pomoże im lepsze decyzje podejmować ? Nie wiem ... naprawde marnują setki. Moze jakis psycholog ? Nie wiem tragedia. Donald dziś zagrał gorzej niz Kirm ... Cywka ? Co on robił w pierwszym składzie ? Wszyscy bez formy. Za to dla mnie odpowiada trener.
Ostatnio edytowane przez Fugiel : 18.10.2015 o godz. 17:19.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Trenera można zmienić za pół roku jak kontrakt się skończy, ale pierwsze co to napastnik !!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
Ale my w tym meczu mieliśmy 5 sytuacji stuprocentowych, mecz powinien zakończyć się wynikiem przynajmniej 3:0. Więc sytuacje UMIEMY STWARZAĆ. Ale dlaczego nie potrafią wcisnąć piłki do tej jebanej bramki to nie wiem.
![]()
Косово је СРБИЈА!!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Przynajmniej nie chcieli wjechać z piłką do bramki jak mecz temu.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
|
Ten mecz tylko potwierdzil to co wiadomo od dawna, nie mamy wypracowanego jakiegokolwiek stylu, nasza gra usypia nie tylko samych kibicow ale chyba tez pilkarzy, klepiemy bezsensownie pilke w srodku pola, a gdy zblizymy sie na 30 m od bramki, to nikt nie wie co dalej... naprawde nie ma sensu dluzej bronic Moskala, bo on juz nic nie wymysli... tak samo darujcie sobie pogadanki o pechu i braku skutecznosci, za przygotowanie pilkarzy odpowiada trener... mamy potencjal, kto tego nie widzi to ma problem ze wzrokiem, my nie mamy slabej kadry, tylko jestesmy zle ustawieni, zle przygotowani, nie ma wiary w swoje umiejetnosci, i nie ma pomyslu na gre... tak wiem ze utrzymujemy juz dwoch trenerow, ale chyba lepiej zatrudnic trzeciego, niz walczyc o utrzymanie...
![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
No więc tak...
Totalnie nie zasłużyliśmy dziś na 3 punkty po takich zmarnowanych setkach. Obrona zagrała dziś w miarę solidnie (poza jednym sporym błędzie Arka), no ale napad przeciwnika nie był pierwszego sortu. Natomiast to, co się działo dziś w pomocy, woła o pomstę do nieba. Jankowski powinien dostać za te dwie setki zarzuty prokuratorskie (a już na pewno za pierwszą), Guerier to z takimi strzałami wyjedzie do Niemiec do Borussi, ale nie Dortmund tylko Hildesheim. Cywkę przemilczę, dno dna, do zdjęcia po 45 minutach. Boguski coś tam szarpał, ale generalnie to poziomem gry nie odstawał zbytnio od kolegów. Mączyński poprawnie, ale nie miał zbytnio z kim pograć. Popovic... weź się chłopie za rozgrywanie a nie strzelanie z dystansu. Brożek tradycyjnie napastnik, który chce, ale nie może. Jedynym pozytywem była nieobecność drwala Urygi. Obyśmy tylko po tym meczu nie obudzili się z Maciusiem S. na ławce (wiem, że nie może prowadzić innej ekipy ekstraklasowej do końca rundy, ale zawsze może podpisać jakiegoś niewinnego przedwstępniaczka).
Ostatnio edytowane przez Patryko : 18.10.2015 o godz. 17:27.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2012
Offline |
|
|
Ech, gdyby tylko nasz hipertrener - taktyczny as - Kazimierz M. miał do dyspozycji takich gigantów futbolu, jak Bonin, Pitry, Liczka albo Cebula, to aż strach myśleć jaką mielibyśmy przewagę nad drugą w tabeli drużyną.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Moderator
Offline |
|
|
Z całym szacunkiem i sympatią do naszego trenera, to moim skromnym zdaniem powinien on w dniu dzisiejszym podać się do dymisji z zastrzeżeniem, że nie zgadza się, aby zarząd jej nie przyjął. Nie strzelić gola z Koroną, która przed sezonem została prawie reanimowana z trupa i nie strzelić gola z Termaliką, która przez 3/4 meczu nie opuszcza swojej połowy. Wstyd i żenada.
![]()
Stan Valckx : - To już byłaby rozmowa o przegrywaniu, dlatego jej nie podejmę.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2003
Online |
|
|
Wytłumacz mi odpowiedzialność Moskala za 4 zmarnowane przez naszych piłkarzy setki.
![]()
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Za zmarnowanie setek to nie, ale za brak pomysłu na grę.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
32 punkt w 26 meczach - 1,23 punkt/mecz !!!
nasi chyba mysleli, ze dzisiaj rewanż z legendami jest - a przynajmniej tempo meczu i ruch zawodników bez piłki na to by wskazywaly ![]()
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
|
|
|
|
Moderator
Offline |
|
|
Moskal ponosi taką samą odpowiedzialność za niewykorzystane setki naszych piłkarzy, jak Nawałka ponosi za awans na Euro. Po prostu na tym polega piłka nożna, że to trener jest odpowiedzialny za drużynę - i tę zwycięską, i tę remisującą, i tę przegrywającą.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
Dla mnie Moskal out. Sorry, ale 3 mecz z rzędu bez strzelonej bramki? Skuteczność też się trenuje..
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
A że cenię Kazia jako wartościową wiślacką postać , to proponowałbym zostawienie go jako asystenta. Jeżeli zda sobie w końcu sprawę ze swoich warsztatowych ograniczeń, to takie rozwiązanie byłoby dobre dla wszystkich. "Za co?" Co się bardziej opłaca: trzech trenerów, czy spadek? Powód: lit
Ostatnio edytowane przez Revolver : 18.10.2015 o godz. 17:49.
|
|
|
|
Banita
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Grali tylko w poprzek lub do tyłu . Oczywiście gdyby Jankowski i Guerrier nie zmarnowali 100% sytuacji to ogląd meczu byłby inny.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2003
Online |
|
|
To nie jest drużyna juniorów. Moskal ma ich nauczyć podstaw gry w piłkę nożną? Jak doświadczeni zawodowi piłkarze nie potrafią wykorzystać takich okazji jakie mieli z Niecieczą to trener może najwyżej rozłożyć bezradnie ręce. Ciekaw jestem jakich cudów dokona nowy trener, że ci sami zawodnicy nagle zaczną ładować bramkę za bramką.
![]()
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
albo spróbować innej taktyki niz ciagle w kolko to samo skoro nie mamy ludzi do grania na bokach pomocy poza dzikim Donaldem ? ![]()
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Szlag mnie trafia jak pomyśle jakie bramki ładował wczoraj Stępiński.
Nie został u nas z prostej przyczyny. Bo książęta Wisły Brożek i Boguski są przyspawani przez trenera do murawy i obojętnie co grają i tak maja plac. Moskal nie jest winien temu, że książę mając przed sobą 7 metrów 32 cm pustej bramki i godzinę na zastanowienie trafia w jeden punkt, który może przeszkodzić w zdobyciu bramki. W bramkarza. W pierwszej połowie trzeba było zdjąć Boguskiego. W 60 minucie Brożka i Jankowskiego. A stał jak słup soli przez cały mecz. I zdejmuje Cywkę, jedynego, który miał ochotę grać. To jest wina Moskala. |
|
|
|
Moderator
Offline |
|
|
Cywka miał ochotę grać? Chyba gorzkie żale na fujarce.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
i co ? przyjdzie Mourinho i nagle nauczy grac w pilke takich parodystow jak Jaknkowski, Boguski czy jakis inny nabytek ze sredniaka 1 ligowego Popovica ? czy odejmie lat Brozkowi ktory tylko blokuje miejsce w skladzie innym za samo nazwisko ?/ podziekujcie wkoncu Cupialowi, Gasznskiemu i innym przydupasom z zarzadu ze wjebali Kazka na taka mine serwujac mu taki sklad , jak pisalem latem ze Brozek od 2 lat powinien zakonczyc kariere ( albo wchodzic na ostatnie 10 minut) to mnie polowa netowych facjhowcow omalo niezjadla , kto ma grac w tej Wisle
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|