The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
silver03
Senior Member

Od: 05.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 18.10.2015, 16:59
Davss875 napisał(a):Wyświetl post
Oczekujemy zwycięstw z takimi krezusami jak Korona Kielce czy Termalica Bruk-Bet Nieciecza!!!!!!!!! Zwłaszcza na swoim stadionie !!!!!!!!!!!!!
Nie za dużo wymagasz?
Odpowiedz cytując
radek2323
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 18.10.2015, 17:00
Najgorsze jest to że ciężko będzie znaleźć się w pierwszej 8 oj będzie gorąco w tym sezonie coś czuje :/ Jankowski lepszej patelni już chyba mieć nie mógł...
SERCE W BIELI KREW W BŁĘKICIE WISŁA KRAKÓW PONAD ŻYCIE!!!

Quo vadis Wisło?
Odpowiedz cytując
KrzychooR
Senior Member

Od: 12.2011

Stary 18.10.2015, 17:02
silver03 napisał(a):Wyświetl post
Nie za dużo wymagasz?
Dokłądnie !!
My nie mamy takich perełek jak Przybyła czy Cebula... U nas większość gra rekreacyjnie by trzymać formę na emeryturze...
Odpowiedz cytując
matti123
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 18.10.2015, 17:05
Mamy przeciętnych piłkarzy, którzy nie potrafią strzelić jednoczenie w bramkę i nie bramkarza, inni potrafią piłkę dobrze podać jedynie na swojej połowie. Wolna ślamazarna gra.
Maciej Skorża najlepszym trenerem jest.
Odpowiedz cytując
radek2323
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 18.10.2015, 17:08
Coś czuje że to ostatni mecz Kazika był :/ Król Maciuś pewnie następny znając zycie.
SERCE W BIELI KREW W BŁĘKICIE WISŁA KRAKÓW PONAD ŻYCIE!!!

Quo vadis Wisło?
Odpowiedz cytując
El'kabat
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 18.10.2015, 17:11
"Byłem zaskoczony postawą Termaliki, spodziewałem się z ich strony otwartego meczu. " Że co Kazek ? Z drugiej strony jak tak dalej będziemy grać to faktycznie, niedługo nawet Termalica będzie wychodzić z trójką napastników u nas w domu.

Na trzeźwo się tego oglądać nie da. Jesteśmy w kropce i tyle. Poł składu do wymiany, druga połówka zaraz na emeryturze. Do tego trener potrzebny od zaraz. A na nic tak naprawdę nie ma mamony.
Ostatnio edytowane przez El'kabat : 18.10.2015 o godz. 17:18.
GENERALNIE TO WIADOMO CO
Odpowiedz cytując
Patrvk
Senior Member

Od: 04.2015

Stary 18.10.2015, 17:12
KrzychooR napisał(a):Wyświetl post
Dokłądnie !!
My nie mamy takich perełek jak Przybyła czy Cebula... U nas większość gra rekreacyjnie by trzymać formę na emeryturze...
Ale skoro zremisowaliśmy z legią to czemu nie możemy wygrać u siebie z beniaminkiem
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 18.10.2015, 17:13
Kompletnie bez sensu i przyszłości to wszystko:(
Szejku (czy inny dziadku mrozie) z kasą przybywaj i to szybko bo kończymy się.
Trener i pół składu do wymiany tylko za co?
Dodatkowo robimy (zrobiliśmy latem) takie "obserwowane" transfery, że lepiej żeby ich nie było.
Ech... w czym tu upatrywać nadziei
Ostatnio edytowane przez arti : 18.10.2015 o godz. 17:19.
Odpowiedz cytując
KrzychooR
Senior Member

Od: 12.2011

Stary 18.10.2015, 17:15
Patrvk napisał(a):Wyświetl post
Ale skoro zremisowaliśmy z legią to czemu nie możemy wygrać u siebie z beniaminkiem
Bo nasi mobilizują się tylko na lepsze drużyny...
Odpowiedz cytując
Fugiel
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 18.10.2015, 17:17
matti123 napisał(a):Wyświetl post
Mamy przeciętnych piłkarzy, którzy nie potrafią strzelić jednoczenie w bramkę i nie bramkarza, inni potrafią piłkę dobrze podać jedynie na swojej połowie. Wolna ślamazarna gra.
Jesli mamy przeciętnych piłkarzy to moze potrzebujemy nieprzeciętnego trenera ? Moze tu jakies inne podejscie do naszych grajków jest potrzebne, które pomoże im lepsze decyzje podejmować ? Nie wiem ... naprawde marnują setki. Moze jakis psycholog ? Nie wiem tragedia. Donald dziś zagrał gorzej niz Kirm ... Cywka ? Co on robił w pierwszym składzie ? Wszyscy bez formy. Za to dla mnie odpowiada trener.
Ostatnio edytowane przez Fugiel : 18.10.2015 o godz. 17:19.
Odpowiedz cytując
Patrvk
Senior Member

Stary 18.10.2015, 17:19
Trenera można zmienić za pół roku jak kontrakt się skończy, ale pierwsze co to napastnik !!!
Odpowiedz cytując
rafalek
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 18.10.2015, 17:19
Ale my w tym meczu mieliśmy 5 sytuacji stuprocentowych, mecz powinien zakończyć się wynikiem przynajmniej 3:0. Więc sytuacje UMIEMY STWARZAĆ. Ale dlaczego nie potrafią wcisnąć piłki do tej jebanej bramki to nie wiem.
Косово је СРБИЈА!!
Odpowiedz cytując
Patrvk
Senior Member

Stary 18.10.2015, 17:23
Przynajmniej nie chcieli wjechać z piłką do bramki jak mecz temu.
Odpowiedz cytując
Rafal-SWL
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 18.10.2015, 17:24
Ten mecz tylko potwierdzil to co wiadomo od dawna, nie mamy wypracowanego jakiegokolwiek stylu, nasza gra usypia nie tylko samych kibicow ale chyba tez pilkarzy, klepiemy bezsensownie pilke w srodku pola, a gdy zblizymy sie na 30 m od bramki, to nikt nie wie co dalej... naprawde nie ma sensu dluzej bronic Moskala, bo on juz nic nie wymysli... tak samo darujcie sobie pogadanki o pechu i braku skutecznosci, za przygotowanie pilkarzy odpowiada trener... mamy potencjal, kto tego nie widzi to ma problem ze wzrokiem, my nie mamy slabej kadry, tylko jestesmy zle ustawieni, zle przygotowani, nie ma wiary w swoje umiejetnosci, i nie ma pomyslu na gre... tak wiem ze utrzymujemy juz dwoch trenerow, ale chyba lepiej zatrudnic trzeciego, niz walczyc o utrzymanie...

Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 18.10.2015, 17:24
No więc tak...
Totalnie nie zasłużyliśmy dziś na 3 punkty po takich zmarnowanych setkach.

Obrona zagrała dziś w miarę solidnie (poza jednym sporym błędzie Arka), no ale napad przeciwnika nie był pierwszego sortu.
Natomiast to, co się działo dziś w pomocy, woła o pomstę do nieba. Jankowski powinien dostać za te dwie setki zarzuty prokuratorskie (a już na pewno za pierwszą), Guerier to z takimi strzałami wyjedzie do Niemiec do Borussi, ale nie Dortmund tylko Hildesheim. Cywkę przemilczę, dno dna, do zdjęcia po 45 minutach. Boguski coś tam szarpał, ale generalnie to poziomem gry nie odstawał zbytnio od kolegów. Mączyński poprawnie, ale nie miał zbytnio z kim pograć. Popovic... weź się chłopie za rozgrywanie a nie strzelanie z dystansu.
Brożek tradycyjnie napastnik, który chce, ale nie może.

Jedynym pozytywem była nieobecność drwala Urygi.

Obyśmy tylko po tym meczu nie obudzili się z Maciusiem S. na ławce (wiem, że nie może prowadzić innej ekipy ekstraklasowej do końca rundy, ale zawsze może podpisać jakiegoś niewinnego przedwstępniaczka).
Ostatnio edytowane przez Patryko : 18.10.2015 o godz. 17:27.
Odpowiedz cytując
Revolver
Senior Member

Od: 05.2012

Stary 18.10.2015, 17:29
Ech, gdyby tylko nasz hipertrener - taktyczny as - Kazimierz M. miał do dyspozycji takich gigantów futbolu, jak Bonin, Pitry, Liczka albo Cebula, to aż strach myśleć jaką mielibyśmy przewagę nad drugą w tabeli drużyną.
Odpowiedz cytując
silver03
Senior Member

Stary 18.10.2015, 17:33
El'kabat napisał(a):Wyświetl post
"Byłem zaskoczony postawą Termaliki, spodziewałem się z ich strony otwartego meczu. " Że co Kazek ?
Czyli Mandrysz ograł taktycznie Kazka?
Odpowiedz cytując
Grisza1
Moderator

Stary 18.10.2015, 17:36
Z całym szacunkiem i sympatią do naszego trenera, to moim skromnym zdaniem powinien on w dniu dzisiejszym podać się do dymisji z zastrzeżeniem, że nie zgadza się, aby zarząd jej nie przyjął. Nie strzelić gola z Koroną, która przed sezonem została prawie reanimowana z trupa i nie strzelić gola z Termaliką, która przez 3/4 meczu nie opuszcza swojej połowy. Wstyd i żenada.
Stan Valckx : - To już byłaby rozmowa o przegrywaniu, dlatego jej nie podejmę.
Odpowiedz cytując
Arked
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 18.10.2015, 17:38
Wytłumacz mi odpowiedzialność Moskala za 4 zmarnowane przez naszych piłkarzy setki.
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
Odpowiedz cytując
Patrvk
Senior Member

Stary 18.10.2015, 17:40
Za zmarnowanie setek to nie, ale za brak pomysłu na grę.
Odpowiedz cytując
bridgeburner
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 18.10.2015, 17:40
32 punkt w 26 meczach - 1,23 punkt/mecz !!!
nasi chyba mysleli, ze dzisiaj rewanż z legendami jest - a przynajmniej tempo meczu i ruch zawodników bez piłki na to by wskazywaly
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
Odpowiedz cytując
Grisza1
Moderator

Stary 18.10.2015, 17:42
Arked napisał(a):Wyświetl post
Wytłumacz mi odpowiedzialność Moskala za 4 zmarnowane przez naszych piłkarzy setki.
Moskal ponosi taką samą odpowiedzialność za niewykorzystane setki naszych piłkarzy, jak Nawałka ponosi za awans na Euro. Po prostu na tym polega piłka nożna, że to trener jest odpowiedzialny za drużynę - i tę zwycięską, i tę remisującą, i tę przegrywającą.
Odpowiedz cytując
siemstein
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 18.10.2015, 17:43
Dla mnie Moskal out. Sorry, ale 3 mecz z rzędu bez strzelonej bramki? Skuteczność też się trenuje..
Odpowiedz cytując
Revolver
Senior Member

Stary 18.10.2015, 17:44
Grisza1 napisał(a):Wyświetl post
Z całym szacunkiem i sympatią do naszego trenera, to moim skromnym zdaniem powinien on w dniu dzisiejszym podać się do dymisji z zastrzeżeniem, że nie zgadza się, aby zarząd jej nie przyjął. Nie strzelić gola z Koroną, która przed sezonem została prawie reanimowana z trupa i nie strzelić gola z Termaliką, która przez 3/4 meczu nie opuszcza swojej połowy. Wstyd i żenada.
Kazimierz Moskal nie poda się do dymisji z jednej prostej przyczyny, mianowicie jest doskonale świadomy, że to prawdopodobnie jego ostatni poważny klub, który będzie trenował aż do dość odległej przyszłości. Kłania się casus Kulawika, który wylądował w jakimś Okocimskim po intensywnym bezrobociu. Umiejętności mają dość zbliżone.

A że cenię Kazia jako wartościową wiślacką postać , to proponowałbym zostawienie go jako asystenta. Jeżeli zda sobie w końcu sprawę ze swoich warsztatowych ograniczeń, to takie rozwiązanie byłoby dobre dla wszystkich.

"Za co?" Co się bardziej opłaca: trzech trenerów, czy spadek?
Powód: lit
Ostatnio edytowane przez Revolver : 18.10.2015 o godz. 17:49.
Odpowiedz cytując
AS82
Banita

Od: 07.2005

Stary 18.10.2015, 17:52
Grali tylko w poprzek lub do tyłu . Oczywiście gdyby Jankowski i Guerrier nie zmarnowali 100% sytuacji to ogląd meczu byłby inny.
Odpowiedz cytując
Arked
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 18.10.2015, 17:53
To nie jest drużyna juniorów. Moskal ma ich nauczyć podstaw gry w piłkę nożną? Jak doświadczeni zawodowi piłkarze nie potrafią wykorzystać takich okazji jakie mieli z Niecieczą to trener może najwyżej rozłożyć bezradnie ręce. Ciekaw jestem jakich cudów dokona nowy trener, że ci sami zawodnicy nagle zaczną ładować bramkę za bramką.
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
Odpowiedz cytując
bridgeburner
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 18.10.2015, 17:56
Arked napisał(a):Wyświetl post
To nie jest drużyna juniorów. Moskal ma ich nauczyć podstaw gry w piłkę nożną? Jak doświadczeni zawodowi piłkarze nie potrafią wykorzystać takich okazji jakie mieli z Niecieczą to trener może najwyżej rozłożyć bezradnie ręce. Ciekaw jestem jakich cudów dokona nowy trener, że ci sami zawodnicy nagle zaczną ładować bramkę za bramką.
Może np nie wciskac Cywki na lewe skrzydło tak, ze przez 90 minut bedziemy grali w 11 a nie tylko przez 30
albo spróbować innej taktyki niz ciagle w kolko to samo skoro nie mamy ludzi do grania na bokach pomocy poza dzikim Donaldem ?
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
Odpowiedz cytując
Elefant
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 18.10.2015, 18:00
Szlag mnie trafia jak pomyśle jakie bramki ładował wczoraj Stępiński.
Nie został u nas z prostej przyczyny.
Bo książęta Wisły Brożek i Boguski są przyspawani przez trenera do murawy i obojętnie co grają i tak maja plac.

Moskal nie jest winien temu, że książę mając przed sobą 7 metrów 32 cm pustej bramki i godzinę na zastanowienie trafia w jeden punkt, który może przeszkodzić w zdobyciu bramki. W bramkarza.

W pierwszej połowie trzeba było zdjąć Boguskiego. W 60 minucie Brożka i Jankowskiego.
A stał jak słup soli przez cały mecz.
I zdejmuje Cywkę, jedynego, który miał ochotę grać.
To jest wina Moskala.
Odpowiedz cytując
Grisza1
Moderator

Stary 18.10.2015, 18:04
Elefant napisał(a):Wyświetl post
I zdejmuje Cywkę, jedynego, który miał ochotę grać.
To jest wina Moskala.
Cywka miał ochotę grać? Chyba gorzkie żale na fujarce.
Odpowiedz cytując
AntyMod
Senior Member

Stary 18.10.2015, 18:08
i co ? przyjdzie Mourinho i nagle nauczy grac w pilke takich parodystow jak Jaknkowski, Boguski czy jakis inny nabytek ze sredniaka 1 ligowego Popovica ? czy odejmie lat Brozkowi ktory tylko blokuje miejsce w skladzie innym za samo nazwisko ?/ podziekujcie wkoncu Cupialowi, Gasznskiemu i innym przydupasom z zarzadu ze wjebali Kazka na taka mine serwujac mu taki sklad , jak pisalem latem ze Brozek od 2 lat powinien zakonczyc kariere ( albo wchodzic na ostatnie 10 minut) to mnie polowa netowych facjhowcow omalo niezjadla , kto ma grac w tej Wisle ? 7 def zawodnikow + Murzyn o IQ dziecka z podstawowoki, kulawy i snujacy sie po boisku Brozek ktory nawet dzis z 3 metrow nie umial trafic w bramke - parodysta Boguski o sile strzalu mlodszego trampkarza i Jankowski - ktory nawet sam nie wie jaka jest jego pozycja na boisku bo na zadna sie nie nadaje ? nie oczekujcie od Kazka cudow - nie jego wina ze ma sklad najslabszy w calej Cupialowskiej Wisle ....z pustego to i Salomon nie naleje ....to Wasza wina ze przed sezonem widzieliscie Wisle w gornej 8 a teraz wielkie zale - po prostu trzeba wziasc na klate fakt ze nie jestesmy juz nawet ligowym sredniakiem tylko po prostu bardzo slaba druzyna ligowa ....jedynie bramkarza i obroncow mammy niezlych - ofensywnych pilkarzy nie mamy ZADNYCH - stad te remisy
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów