|
|||||||
| Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj. |
| Wyświetl wyniki ankiety: W wyborach parlamentarnych 2015 zagłosuję na: | |||
| KW Prawo i Sprawiedliwość |
|
66 | 30,14% |
| KW Platforma Obywatelska RP |
|
10 | 4,57% |
| KW Partia Razem |
|
1 | 0,46% |
| KW KORWiN |
|
85 | 38,81% |
| KW Polskie Stronnictwo Ludowe |
|
5 | 2,28% |
| KW Zjednoczona Lewica SLD+TR+PPS+UP+Zieloni |
|
6 | 2,74% |
| KWW „Kukiz’15” |
|
19 | 8,68% |
| KW Nowoczesna Ryszarda Petru |
|
16 | 7,31% |
| Inny |
|
11 | 5,02% |
| Głosujących: 219. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
|
Jak Kukiz i KORWIN dobiją do 10% to PiS nie będzie miał samodzielnej większości. Platforma nie przekroczy 20%,tego jestem pewien. Więc optymistyczny scenariusz zakłada PiS,który pod wpływem Kukiza i KORWINa będzie musiał zrobić zasadnicze zmiany w Polsce,m.in. zmienić konstytucje czy napisać prawo podatkowe od nowa. Z Kukizem jest ten tylko problem że na listach ma sporo lewaków,więc mogą się wyłamać i łasić do PO/ZLEWu. Dlatego bezpieczniej jest zagłosować na KORWINa. Może on być dla PiSu swego rodzaju straszakiem społecznym podobnie jak Jobbik jest dla Fideszu na Węgrzech.
swoją drogą znalezione w sieci,jak dla mnie trafione w 100% : Cytat:
Ostatnio edytowane przez BiałaGwiazda : 15.10.2015 o godz. 20:01.
|
|
|
|
Banita
Od: 04.2014
Offline |
|
|
Właściciel siedmiu paszportów wie skąd wieje wiatr ? Cóż tu komentować?
http://telewizjarepublika.pl/debata-...ego,24880.html |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2009
Offline |
|
|
Świeżość i Nowość w polskiej polityce
(po lewej stronie w sweterku ![]() Po lewej pierwszy opluwacz RP - W.Kuczyński ![]() ![]() ![]() ![]()
Ostatnio edytowane przez heoij : 15.10.2015 o godz. 21:13.
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
He,he uwole w pełnej krasie,mazowiecki, kuczynski, ta pani to Olga Krzyżanowska? i do tego swetru, miodzio
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2014
Offline |
|
|
Skoro do wyborów niedaleko, to każdy Polak posiadający prawa wyborcze staje sie ekspertem od polityki.
Z mojego punktu widzenia dobrze w systemie politycznym nie bedzie, dopóki nie przejdziemy na system dwupartyjny. Bo jak wszyscy zauważyliście (mainstream wczesniej) wejście tylu małych partyjek do sejmu osłabia PiS. Takze mainstream pompuje ile wlezie nowoczesna i lewice. Zauważyli ze PO juz nic nie uratuje, wiec trzeba ratować stołki przystawkami. Tyczy sie to rownież kukiza i korwina. Kiedy patrzę na te listy z mniejszych okręgów.. To ręce opadaja. Kto próbuje dostac sie z tych partii. Dlaczego dwupartyjny ? Po 8 lat dzierżyła władze absolutna. I nie ma ich kto rozliczyć.. A PiS teraz moze nie dostac tej szansy z powodu tego ze media wprowadza do sejmu 6-7 partii. Najgorsze co moze byc dla demokracji. Istny chaos. Kupczenie idiotycznych rozwiązań byle stworzyć koalicje większościowa. I zeby było jasne. Nie jestem zwolennikiem PiS, tylko uważam ze maja/ bede miec największy mandat społeczny do sprawowania władzy, ktory mniejszość moze zniszczyć. Na czas imigrantów jest to najlepsza opcja. Mam nadzieje ze po 25 października ich retoryka stanie sie bardziej konkretna i negatywna. Nie jestem rownież zwolennikiem żadnej innej partii startującej w wyborach. Wiem tylko na kogo nie zagłosuje. Czyli na skompromitowany obóz władzy po-psl, tak żałośnie broniony przez mainstream, nowoczesna platformę ratunkowa i lewaków, nie zagłosuje takze na kukiza i jego zbieraninę. Wybor jak widać jest niewielki.. Albo nie brac udziału albo zagłosować na najmniejsze zło. Ale wybiore to mniejsze zło i zagłosuje na zjednoczona prawice. Dlatego ze jakiej stacji tv nie włączę, radia czy tez po jaka gazetę nie sięgnę - wszędzie rozhisteryzowany szloch, płacz i piana na pysku przeciwko PiS-owi. Resortowe dzieci w pełnej krasie. Co mnie najbardziej cieszy ? Niektórzy straszą wyjazdem wrazie zwycięstwa PiS. Chciałoby sie rzecz.. Nareszcie. Najlepiej do Syrii. Razem z kumplami imigrantami. Tak na powaznie.. Gdybym nie mieszkał w tym kraju, pomyślałbym ze to PiS rządzi od 8 lat i to w jeszcze fatalniejszym stylu niz ci obecnie. Przerażajace jest to, jak wiele ważnych ośrodków społecznym nadal pozostaje w rękach postkomunistów Czym bardziej próbujesz oderwać od koryta, tym bardziej kwiczą. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
Na każdego z "antyestablishmentowców" można znaleźć podobną fotkę
![]() ![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Jaki był główny postulat Kukiza w dotychczasowym "życiu politycznym" ?
JOW Gdzie obowiązują JOW-y? W wyborach do senatu Ilu kandydatów Kukiz wystawił do senatu? |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2008
Offline |
|
Z ostatecznymi prognozami na wybory bym się wstrzymał, bo coś grubszego się szykuje na początek tygodnia https://twitter.com/cezarygmyz/statu...60134387433472 . Do tego jakieś większe manifestacje w Warszawie http://niezalezna.pl/71899-tuz-przed...rzadowi-po-psl . Czasu co prawda mało, ale jeżeli poleci coś poważnego to sporo może być przetasowań w tzw. elektoratach. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
2,8 mld (bo chyba Ci się zera poukrywały) USD podzielone proporcjonalnie wg. PKB. Wychodzi jakieś 140 mln USD. Do wora pod tytułem pomoc dla uchodźców, co oznacza że przesyłasz: żywność (np: z przeterminowanych zapasów armii, które i tak trzeba wymienić), śpiwory, namioty (jak wcześniej) jakichś konsultantów (np: leczących stresy wojenne) itp, itd. W praktyce Twój koszt jest zerowy, a masz spokój z "ciapatymi", zagwarantowany przez wszelkie możliwe gremia europejskie. Dlatego całkiem słusznie wystąpienie prezesa było nazwane majstersztykiem. Ale do do tego trzeba polityka, a nie osła w muszce, który zalałby ten kraj ciapatymi, ciesząc się że nie musi płacić im zasiłku. ad3. Jak na osobę aspirującą do miana "inteligentnej", zaskakuje bez refleksyjne powtarzanie głupawych opinii Krula. Naprawdę wierzysz w to że rezygnacja z zasiłków dla emigrantów zahamowałaby ich napływ do Europy
Ostatnio edytowane przez wislak68 : 16.10.2015 o godz. 01:38.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Cytat:
Ostatnio edytowane przez wislak68 : 16.10.2015 o godz. 01:37.
|
||
|
|
Senior Member
Offline |
|
I na poważnie: jak usłyszałem że tą samą sondą (bo jak to inaczej nazwać) chwalił się wczoraj w Republice Wipler, to pomyślałem że histeria w KORWINie jest już zupełna. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Z innej beczki: ewybory wrzuciła sondy z następnych województw. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Sołtys nie musiał zadawać sobie żadnego trudu, gdyż przekleił tylko infografiki, które już wcześniej pojawiły się w temacie. Panadto niedoszły sołtys ma także ograniczone zaufanie do tych informacji (w szczególności do tej drugiej), aczkolwiek nie trudno zauwazyc z wlasnej percepcji, ze jak Kukizowi i Korwinowi rosnie to PiS spada w sondazach, natomiast PO ma 25+, gdy ich przybudowka Nowoczesna oraz Lewica sa ponizej progu. W innym wypadku ich notowania stoja na poziomie 19-25 co oznacza, ze sa to ruchy na centrolewicy.
Podobnie Palade, ktory od 2011 nie trafil z zadnym z sondazy, a w miedzyczasie wspomagal socjometrycznie m.in. PJN, Palikota, czy ostatnio Kukiza i inne start-upy troche stracil na wiarygodnosci. Powód: wykrzaczone polskie znaki
Ostatnio edytowane przez emj10 : 16.10.2015 o godz. 06:58.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
To może teraz ja użyję demagogii: Jak Ci się podoba popieranie partii,która ma program tak samo socjalny jak SLD? Jak Ci się podobało jak w PiS byli Kaziu Marcinkiewicz, Zyta Gilowska albo Ludwik Dorn,który teraz jest w PO? A co do Wiplera,to był w PiSie to prawda,ale odszedł z własnej woli,głosował za obniżeniem podatków w przeciwieństwie do PiS i właśnie dlatego odszedł. Jakby mu zależało na korycie to nie rezygnowałby z pensji posła tylko dalej siedziałby w sejmie,prawda? Na koniec cytat JKM z dedykacją dla Ciebie: "Dla dobra Polski jestem w stanie wejść w koalicje nawet z kanibalami" KORWIN wejdzie do sejmu,rękawice oczywiście podejmuje,a tutaj specjalnie dla Ciebie sondaż z wczoraj: http://polska.newsweek.pl/poparcie-d...,372249,1.html KORWIN już 7%
Ostatnio edytowane przez BiałaGwiazda : 16.10.2015 o godz. 13:18.
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
Czy wejdzie Korwin czy nie , jest , był i będzie wentylem postkomuny.Tak było od 25 lat i nic w tej materii sie nie zmieniło.Potrzebny jest postkomunie do kanalizowania nastrojów młodych ludzi i to robi koncertowo. Co wybory dostaje te 3-4 % których często brakuje do odsunięcia postkomuny i urbanoplatfusiarni od władzy. Nawet jak wejdzie to zrobi dokładnie to samo czyli będzie przeszkadzał.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 01.2015
Offline |
|
|
Kaczynski to wentyl postkomuny. Tak bylo od 25 lat i nic w tej materii sie nie zmienilo. Potrzebny jest postkomunie do marginalizowania nastrojow mlodych ludzi i robi to koncertowo. Co wybory dostaje te 25-40 procent, procent, ktore potrzebne sa do odsuniecia postkomuny i urbanoplatfusiarni od wladzy. Jak wejdzie zrobi to samo co dotychczas czyli nie bedzie przeszkadzal.
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
słabe, słabiutkie, dno dna , wybacz ale nie skomentuję
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Te wszystkie sondaże to można o kant dupy rozbić
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
Ostatnio edytowane przez AYALA : 16.10.2015 o godz. 10:52.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
wrzucanie/zlecanie jakicholwiek sondaży na miesiąc przed wyborami powinno być karane. Na prawdę ktoś jeszcze wierzy sondażom ?
![]()
„Wiślaku - nie pytaj, co Wisła dała Tobie, pytaj, co Ty dałeś Wiśle”
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Wewnętrzne sondaże przygotowywane dla partii są wiarygodne. Wszystkie inne raczej służą do sprawdzania trendu, bo jak inaczej można interpretować sondaże dla PO z rozstępem od 19% do 31%, albo Petru od 4 do 11%. Wszystko z ostatnich dni.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
https://www.youtube.com/watch?v=HEtN68hN4sw
Ostatnio edytowane przez BiałaGwiazda : 16.10.2015 o godz. 13:00.
|
||
|
|
Senior Member
Od: 03.2013
Offline |
|
![]() Coś o vice-Korwinie Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Cytat:
A co do medialnych manipulacji to polecam: https://www.youtube.com/watch?v=NwM5XsFMnR8
Ostatnio edytowane przez BiałaGwiazda : 16.10.2015 o godz. 14:05.
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
Przeanalizuj Korwina co najmniej za ostatnie 25 lat to się dowiesz po co jest potrzebny.Młody jesteś, mało wiesz, popytaj starszych kolegów czyli "byłych korwinistów".Dla mnie to legal czy wejdzie czy nie , na pewno nie można na niego liczyć.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
2. Nie aspiruję do miana osoby "inteligentnej". Do tej bez cudzysłowiu też nie, albowiem nie da się aspirować do stanu posiadanego. 3. Aha, czyli ciapak jest tak durny, że tylko chce się wydostać z Afryki, a co dalej będzie to wola allaha? No jakoś nie bardzo patrząc na ich drogę do Europy. Bilety kolejowe zabukowane, na poszkodowanych przez los mi nie wyglądają. Chyba, że od ISIS czy reżimu Assada dostają markowe ciuchy i najnowszy sprzęt RTV jak i kasę na łajby czy wspomniane bilety. Tylko wtedy po co spierrdalać? ![]() Na pomoc takim ma iść to moje 40% z PITu i VATu dyskutowanego wcześniej? 140 mln $ jak już wyliczyłeś? To jest ten Twój "zerowy koszt"? 522,2 mln ZŁ to dla zwolenników PiSu zerowy koszt. Ale co tam, podatnik zapłaci. ![]() ![]()
Anty PO-PiS!!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2005
Offline |
|
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
Do tego trzeba dojrzeć, ja nigdy nie "przerabiałem" Korwina ale mam wielu znajomych którzy z niego przez lata wyrośli. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2009
Offline |
|
Zresztą, kiedy się spojrzy na historię III RP i na tego, kto wymyślił Korwina na prawicy, od razu człowiek powinien być podejrzliwy. A wymyślił go panświnista Miś Uszatek. |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|