The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
wislakrakow124
Senior Member

Od: 02.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 06.10.2015, 11:13
KOMINEK napisał(a):Wyświetl post
Jak nie będzie 10 tys ludzi to nigdy nie będziemy już mieli prawa zaśpiewać WISŁA TO MY
10 tys bedzie bo widze ze sprzedaz biletow rusza. Oby bylo duzo wiecej niz te 10 tys.
JAZDA JAZDA JAZDA BIAŁA GWIAZDA
Odpowiedz cytując
universe
Senior Member

Od: 10.2008

Stary 06.10.2015, 11:42
Przynajmniej dowiemy się ilu kibców ma Wisła w Krakowie i okolicach...
My, którzy mieszkamy daleko lub bardzo daleko dołączamy się (mam nadzieję, że tym bardziej!!) kupując inne nagrody.
May the road rise up to meet you. May the wind be always at your back. May the sun shine warm upon your face. May the rain fall soft upon your fields,
and until we meet again, may God hold you in the palm of his hand (Gaelic blessing)
Odpowiedz cytując
art
Senior Member

Od: 11.2010

Stary 06.10.2015, 14:25
Jeśli ma się dane pesel + imię i nazwisko wypisane na kartce to zakup biletów jest błyskawiczny. Sam dzisiaj po 12 kupowałem dla znajomych i 4 bilety kupiłem w 8-10 minut. Otwarte kilka kas, kolejka na 3-5 osoba ciągle.

Informacje o powolnym procesie sprzedaży biletów przesadzone moim zdaniem.

jonaf
To już wiadomo, że teraz jest sprawniej dzięki większej liczbie kas. Może kogoś nakłoni to do zakupu biletu.

10 minut to dużo? To już indywidualna sprawa.
Większość z Nas więcej czasu dziennie traci i nawet nie wie kiedy, a tak można zrobi coś pożytecznego.
Ostatnio edytowane przez art : 06.10.2015 o godz. 15:09.
Odpowiedz cytując
jonaf
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 06.10.2015, 14:57
art napisał(a):Wyświetl post
Jeśli ma się dane pesel + imię i nazwisko wypisane na kartce to zakup biletów jest błyskawiczny. Sam dzisiaj po 12 kupowałem dla znajomych i 4 bilety kupiłem w 8-10 minut. Otwarte kilka kas, kolejka na 3-5 osoba ciągle.

Informacje o powolnym procesie sprzedaży biletów przesadzone moim zdaniem.
Bo teraz otwartych jest kilka kas do niedawna była 1 słownie JEDNA kasa. Słowa te nie były przesadzone. Poza tym 10 min na 4 bilety to dość długo.
Jazda , Jazda , Jazda Biała Gwiazda!!
Odpowiedz cytując
danpe_
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 06.10.2015, 15:23
No dobra bilety idą, ale powinni jeszcze tam jakieś plakaty wywiesić albo ulotki o akcji w internecie, żeby ludzie dokupili jeszcze nagrody, 5zł najtańsza, nie dam sobie wmówić, że kogoś nie stać wydać tyle, co pół paczki fajek kosztuje.
Odpowiedz cytując
Amptiq
Senior Member

Od: 09.2006

Stary 06.10.2015, 15:29
Kupowac szaliki dla dzieciakow! Bedzie wstyd jak nie zejda wszystkie..
Odpowiedz cytując
jonaf
Senior Member

Stary 06.10.2015, 18:11
danpe_ napisał(a):Wyświetl post
No dobra bilety idą, ale powinni jeszcze tam jakieś plakaty wywiesić albo ulotki o akcji w internecie, żeby ludzie dokupili jeszcze nagrody, 5zł najtańsza, nie dam sobie wmówić, że kogoś nie stać wydać tyle, co pół paczki fajek kosztuje.
dzisiaj się przejechalem po mieście. na każdej uczelni zobaczyłem plakat, więc ktoś pomyślał i do studentów dotrze też informacja

@art - masz rację, że niby 10 minut to krótko. ale 10 minut ktoś przed Tobą, 10 minut Ty i osoba za Tobą już spędzi tutaj 30 minut no chyba, że idzie to dosyć sprawnie jak napisałeś z powodu kliku otwartych kas
Odpowiedz cytując
MatiRbk
Member

Od: 10.2013

Stary 06.10.2015, 18:43
Dziwne ze liczba biletow sprzedana w kasach zatrzymala sie wczoraj na liczbie 1499 a dzisiaj nawet nie drgnela;> miala byc aktualizowana na biezaco
Odpowiedz cytując
R33
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2007

Stary 06.10.2015, 19:26
Teraz jest 2121.
Odpowiedz cytując
piotek
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 06.10.2015, 19:36
Czy licznik na stronie funs4clubs obejmuje też bilety z kasy?
Odpowiedz cytując
MatiRbk
Member

Od: 10.2013

Stary 06.10.2015, 19:39
Pewnie teraz beda to aktualizowac po zamknieciu kas bo widze ze wliczaja w to takze sprzedaz internetowa wiec byloby zbedne zamieszanie
Odpowiedz cytując
krzaq12
Senior Member

Od: 05.2015

Stary 06.10.2015, 20:13
Tak zaktualizowano sprzedaż biletów z kas i internetowej sprzedaży bo łączna suma zebrana wzrosła ze 565 tys na 577 tys. w ciągu kilku minut.

A teraz z 578 wzrosło do 590 tys. Aktualizują widocznie po zamknięciu kas na stadionie.

EDIT: Drugi wzrost finansowy ze względu na nowego mecenasa TYSKIE przyłącza się do akcji!!!
Ostatnio edytowane przez krzaq12 : 06.10.2015 o godz. 20:22.
Odpowiedz cytując
JEDREK76
konserwa

Od: 06.2004

Stary 06.10.2015, 20:34
Liczyłem, że Tyskie dorzuci jednak nieco więcej niż ok. 12-13 tys. zł

P.S. Jednak jestem dziwnie przekonany, że akcja w ciągu tych kilku ostatnich dni nabierze przyśpieszenia i rozpędu niczym na początku.
Ostatnio edytowane przez JEDREK76 : 06.10.2015 o godz. 20:39.
Odpowiedz cytując
Stasik
Junior Member

Od: 03.2008

Stary 06.10.2015, 20:46
Amptiq napisał(a):Wyświetl post
Kupowac szaliki dla dzieciakow! Bedzie wstyd jak nie zejda wszystkie..
no i namówił
Odpowiedz cytując
gooro33
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 06.10.2015, 20:54
Powinni poselekcjonować nagrody i dać na samą górę co się jeszcze nie sprzedało. Nie wspomnę o układzie okienek obok siebie.
POLSKIE KORZENIE - POLSKI KLUB
...Z tysięcy klubów, ja wybrałem ten,

Ten boski Krakowski nasz TS
I w każdej chwili czy dobrej czy złej,
Będę kochał Wisełkę, na pewno to wiem!!!

Odpowiedz cytując
R33
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2007

Stary 06.10.2015, 20:59
Jest opcja ,,ukryj wykupione nagordy".
Odpowiedz cytując
JEDREK76
konserwa

Stary 06.10.2015, 20:59
Zmniejszyli ilość biletów pozostałych do sprzedania.
Odpowiedz cytując
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Od: 06.2008

Stary 06.10.2015, 21:00
gooro33 napisał(a):Wyświetl post
Powinni poselekcjonować nagrody i dać na samą górę co się jeszcze nie sprzedało. Nie wspomnę o układzie okienek obok siebie.

Polecam opcję ukrycia wykupionych nagród
W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.

Kraków, 9 marca 2012.

Odpowiedz cytując
piotek
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 06.10.2015, 22:08
Stuknęło 7 tysięcy... Łudziłem się, że będzie min. 15.
Odpowiedz cytując
St Yabol
Socios Wisła Kraków

Od: 10.2010

Stary 06.10.2015, 22:16
Bądźmy dobrej myśli. Myślę, że i tak możemy pobić rekord frekwencji na ten sezon
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 06.10.2015, 22:25
St Yabol napisał(a):Wyświetl post
Bądźmy dobrej myśli. Myślę, że i tak możemy pobić rekord frekwencji na ten sezon
Ten marny wynik z meczu z Lechem (13 623), powinien być już dawno pobity. Gdzie jesteście Wiślacy?
Odpowiedz cytując
wygladajacyzzachmury
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 06.10.2015, 22:42
jonaf napisał(a):Wyświetl post
dzisiaj się przejechalem po mieście. na każdej uczelni zobaczyłem plakat, więc ktoś pomyślał i do studentów dotrze też informacja
tyle ze studentom nic te nazwiska gwiazd nie mówią, o ile wogole ktoś tych studentów z nimi zapoznał. połowa z nich grała jak studenci kończyli podstawówkę w swoich wioskach a druga połowa jak kończyli przedszkole. Tu akcja marketingowa powinna być w głównej mierze skierowana do osób, które mają teraz po 40-50 lat i oglądali te gwiazdy, kiedy sami chodzili na mecze (i pewnie w większości już nie chodzą, lub odwiedzają stadion sporadycznie) A tych osób nie przyciągnie się facebookiem i filmikami na głownej....
Odpowiedz cytując
jonaf
Senior Member

Stary 06.10.2015, 22:46
wygladajacyzzachmury napisał(a):Wyświetl post
tyle ze studentom nic te nazwiska gwiazd nie mówią, o ile wogole ktoś tych studentów z nimi zapoznał. połowa z nich grała jak studenci kończyli podstawówkę w swoich wioskach a druga połowa jak kończyli przedszkole. Tu akcja marketingowa powinna być w głównej mierze skierowana do osób, które mają teraz po 40-50 lat i oglądali te gwiazdy, kiedy sami chodzili na mecze (i pewnie w większości już nie chodzą, lub odwiedzają stadion sporadycznie) A tych osób nie przyciągnie się facebookiem i filmikami na głownej....
Tyle ze na plakatach nie masz wypisanych nazwisk. Tylko informacja, że mecz Wisły z Gwiazdami.

I nie mów mi, ze ludziom nie mowia nic nazwiska Sobolewski, Marcelo, Majdan, Kłos...
Odpowiedz cytując
Dzimi
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 06.10.2015, 22:47
Jednak będzie więcej niż obstawiałem początkowo (8-11 tyś). Aktualnie zakładam 11-14 tyś sprzedanych biletów
Odpowiedz cytując
JEDREK76
konserwa

Stary 06.10.2015, 22:50
Nieźle przestrzeliłeś. Jeżeli komuś nazwiska Frankowski, Sobolewski, Szymkowiak, Żurawski, Kosowski, Marcelo... (etc. etc.) nic nie mówią, to raczej piłką nożną się nie interesuje i nie przyszedłby nawet jakbyś ściągnął Messiego czy Ronaldo.
Ostatnio edytowane przez JEDREK76 : 06.10.2015 o godz. 22:53.
Odpowiedz cytując
wygladajacyzzachmury
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 06.10.2015, 23:03
JEDREK76 napisał(a):Wyświetl post
Nieźle przestrzeliłeś. Jeżeli komuś nazwiska Frankowski, Sobolewski, Szymkowiak, Żurawski, Kosowski, Marcelo... (etc. etc.) nic nie mówią, to raczej piłką nożną się nie interesuje i nie przyszedłby nawet jakbyś ściągnął Messiego czy Ronaldo.
przeczytaj drugą część mojego wpisu, osoby którym te nazwiska coś mówią, nie przeglądają pewnie forum, fb i nie wchodzą na oficjalną bo już moga dawno nie kibicować, a właśnie takich należałoby wybudzić z kibicowskiego snu
poza tym co innego osoby, którym te nazwiska coś "mówią" bo sobie przeczytali na historiawisly.pl a co innego osoby, które emocjonowały się grą tych zawodników na żywo

Jeśli uważasz inaczej, OK, ściągajmy na ten mecz studentów
Ostatnio edytowane przez wygladajacyzzachmury : 06.10.2015 o godz. 23:09.
Odpowiedz cytując
JEDREK76
konserwa

Stary 06.10.2015, 23:13
przeczytaj drugą część mojego wpisu, osoby którym te nazwiska coś mówią, nie przeglądają pewnie forum, fb i nie wchodzą na oficjalną bo już moga dawno nie kibicować, a właśnie takich należałoby wybudzić z kibicowskiego snu

Jeśli uważasz inaczej, OK, ściągajmy na ten mecz studentów
Spoko. W kwestii Osób w średnim wieku (znaczy deko starszych ode mnie) i... hmm... "nieporuszających się w sieci" masz rację.
Jednak w tym przypadku najlepszą chyba formą marketingu jest tzw. informacja szeptana vel "poczta pantoflowa". Dlatego kiedyś pisałem o informowaniu znajomych Wiślaków, przesyłaniu smsów z informacją o akcji i meczu.
Odpowiedz cytując
zig
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 06.10.2015, 23:38
Wreszcie ktoś to zauważył. Zgadzam się z wygladajacyzzachmury- czas płynie. Przecież Frankowski grał u nas 10!!! lat temu. Nawet jak ktoś z młodych kojarzy nazwisko, to nie budzi ono takich emocji jak u starszych kibiców. Jak nasi domorośli marketingowcy chcą się opierać na FB i tym podobnych mediach, to w tym przypadku przestrzelili. Po pierwsze większość gwiazd grała co najmniej kilkanaście lat wstecz. Dlatego osoby kojarzące je, to osoby nieco starsze, więc niekoniecznie "siedzące" na co dzień w necie.Tu powinny być wykorzystane media tradycyjne, aby dotrzeć do tych osób. Po drugie - do chja- co to są za hasła na plakatach. Gwiazdy Dla Białej Gwiazdy, albo Wisła To Nasza Historia. Przecież one nic nie mówią o meczu jaki ma się odbyć. Czy to jest jego zapowiedź? Wystarczy napisać- oprócz samych haseł- 10 października WIELKI MECZ, wymienić nazwiska i w ten sposób zachęcić 70-cio letniego dziadka do przyjścia na mecz, w którym zagra Kmiecik, bo raczej z FB się tego nie dowie, bo tam nie zagląda. Dla nieco młodszych Marcelo, Sobolewski, Baszczyński itd. Nie wszyscy "siedzą" w necie żeby się o meczu dowiedzieć. Do tej pory najwięcej w mediach było informacji o akcji Wisły mającej wesprzeć finanse klubu i ile to się udało zebrać kasy, a nie o samym meczu. A jak ktoś usłyszał o crowdfunding-u to pewnie kojarzył to z jakimś pedalstwem czy coś takiego ;-). Po prostu ważna jest odpowiednia forma przekazu dla konkretnego odbiorcy, a to, w przypadku planowanego maksymalnego zapełnienia stadionu, musi być dostosowane do różnych odbiorców.
I jeszcze jedno. Dlaczego nie ma biletów rodzinnych? Tu można by łatwo zwiększyć frekwencję. Myślę, że wiele osób mając ofertę biletu rodzinnego na mecze ligowe, odpuści ten mecz ze względu na konieczność płacenia za wszystkich członków rodziny normalną cenę.
Ostatnio edytowane przez zig : 07.10.2015 o godz. 00:34.
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 07.10.2015, 00:32
Dzimi napisał(a):Wyświetl post
Jednak będzie więcej niż obstawiałem początkowo (8-11 tyś). Aktualnie zakładam 11-14 tyś sprzedanych biletów

Wg ciebie 11-14 tys to duzo?

bo dla mnie taka liczba jak na taki mecz to bedzie słaba.
Ostatnio edytowane przez Wojtas : 07.10.2015 o godz. 00:34.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 07.10.2015, 00:39
jak wpada Legia z murzynami i innymi ananasami to 35 koła pęka.
Jak trzeba dac 15zeta na swój klub, a do tego zobaczyc ludzi którzy tworzyli jego historie to jest ledow 10.
WTF?

Czy fanatyzm to juz archaizm?
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów