|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Kazik z normalnym składem ledwo odpadł (0:0, 2-2) z dość mocnym na nasze warunki w tamtym czasie Liege.. Crivallero zachował sie z Łęczną jak Nunez z Liege, nonszalancja.. Do dziś pamiętam jak jakiś ciemny ze Standardu skoczył do Kazika, aż sie miało ochotę wejść w TV i mu przylutować..
![]()
B.Cupiał o Danie Petrescu: "On jako trener Wisły w 2006 r. bardzo mi się podobał. Zdarzyło się, że kiedy grali słabiej, Petrescu zebrał ich o 6 rano i zamiast na boisko zaprowadził do jednej z naszych fabryk, żeby zobaczyli, jak ciężko ludzie pracują. To ja już wtedy wiedziałem, że to koniec. Wkrótce zaczęli grać przeciw niemu i musiałem go zwolnić. Niestety."
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Dziś Moskal dużo zaryzykował. Ustawił drużynę bardzo ofensywnie i wygrał. Mam nadzieję, że pomysły ze zmianą trenera nie wrócą końca sezonu.
![]()
|
|
|
|
konserwa
Od: 06.2004
Offline |
|
|
Brawo Kazek! Dzisiaj widziałem to czego brakowało mi we wcześniejszych meczach zarówno kilka przećwiczonych schematów przy rzutach rożnych stwarzających zagrożenie (choć przy wolnych już widać było lekki "chaos" -> nawet przy bramce Popovicia, wcześniej "Dziki" sprawiał wrażenie jakby chciał mu siłą piłkę odebrać
Jeżeli ktoś jeszcze nadal nie widzi pomysłu w grze Wisły, umiejętnego wychodzenia trzema, czterema podaniami spod krycia rywala, to jest chyba ślepy. Moskal Kazimierz nie rusz Kazika, bo zginiesz!!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Na to co inny trenerio potrzebowałby dwa tygodnie okresu przygotowań + analiza możliwości drużyny, Kazek potrzebował 9 kolejek bieżącej rundy, letni okres przygotowawczy i pół sezonu poprzedniego. A i tak nie jestem pewien czy aby wszystko to co Wisła wczoraj pokazała to nie był przypadek... No ale wierzyć jednak należy, że za tydzień w Krakowie Wisła kolejny raz zagra ofensywnie i jakoś dociągniemy do stycznia a mecz w Łęcznej nie będzie się nam odbijał czkawką do końca sezonu. ![]()
WISŁA TO JEST POTĘGA, WISŁA NAJLEPSZA JEST!
FRANEK 21, NIGDY JUŻ NIE BĘDZIE TAKIEGO JAK TY! |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
Tydzień temu słaba gra w pierwszej połowie to z pewnością była wina Moskala, dzisiaj dobra dra to raczej przypadek typowe brednie pi...onego malkontenta. Dociągniemy? A co planujesz w styczniu? Ogolić pałę w proteście przeciwko trenerowi Moskalowi? Wygrana 6:0 ma się nam czkawką odbijać? Nie owijaj w bawełnę i napisz że przez trenera, słabego trenera którego należy zwolnić, wygraliśmy 6:0 i teraz nie wiadomo co będzie... A może być nawet czkawka. Niech wszyscy zrozumieją, że walczący o usunięcie Kazka to nie są zwykłe przypadki. ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2012
Offline |
|
|
zeby sie nie okazalo ze ten wynik teraz bedzie mocno pulsowal w glowce naszego Pana Boga z niskim IQ i bedzie wymagal tak w kazdym meczu ....... dzialania miliardera Cupiala wobec jego zabawki juz mnie niczym nie zaskocza .... niestety trzeba ciagnac ten wozek do samego konca Cupiala , TF albo konca swiata
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
Ostatnia wygrana gości w stosunku 6 do 0 miała miejsce 21 lat temu. Gratulacje Panowie.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
[QUOTE=Drozd;1414950]Co Ty wypisujesz? Nie zauważyłeś, że nie ma już Stilica, Dudki, Barientosa, Garguły,
typowe brednie pi...onego malkontenta. Dociągniemy? A co planujesz w styczniu? Ogolić pałę w proteście przeciwko trenerowi Moskalowi? Wygrana 6:0 ma się nam czkawką odbijać? Wyluzuj synu proszę Cie! Jarasz się wygraniem przez Kazka drugiego meczu w rundzie jak stonka wykopkami! No tak! May Trenera na Ligę Mistrzów! Tylko szkoda, że gość nie potrafi zapanować nad grupą piłkarzy, którzy wcale nie są najsłabszym składem w lidze. Robią co chcą i jak chcą. Aby Ci odpowiedzieć w styczniu liczę na zmianę trenera i tyle w temacie! I żaden z Twoich argumentów mnie nie przekonuje. Na szczęście moją "pałą" myślę samodzielnie i w miarę racjonalnie... Pozdrawiam I zważ, że nie piszę tu, iż jesteś pie...lonym optymistą ![]()
WISŁA TO JEST POTĘGA, WISŁA NAJLEPSZA JEST!
FRANEK 21, NIGDY JUŻ NIE BĘDZIE TAKIEGO JAK TY! |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
|
Member
Od: 09.2014
Offline |
|
A jeśli chodzi o tekst o IQ to dawno nie czytałem tak debilnego argumentu. Ale cóż więcej można było się spodziewać po tak wybitnej jednostce jak ty. |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2014
Offline |
|
|
Już miałem pisać, że Przegląd Sportowy, że ..... muje... ale autorem jest Miga, który (niestety w tym przypadku) jako takie pojęcie ma...
|
|
|
|
semper fi
Od: 09.2003
Offline |
|
|
Pojecie Miga może ma ale wierszówki też musi mieć - nawet o plotkach zasłyszanych rano w tramwaju.
Cupiał może okazem inteligencji nie jest ale skończonym idiotą też nie. Poza tym mam wrażenie ostatnio (może mylne) że nie ma już 100% władzy w klubie. ![]()
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2012
Offline |
|
.... szacun twardzielu |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
No to może panowie malkontenci podsumujmy aktualny sezon, pod wodzą Moskala. Drużyna bez pieniędzy i perspektyw, bez wzmocnień, bez Stillicia i reszty gwiazd po 9 kolejce zajmuje 6 miejsce. Zdobyła 14 pkt. czyli:
1. O 1 pkt mniej od galaktycznej Legii z super nieprzeciętną drużyną na miarę Złotej Nike. 2. O 2 pkt więcej od mocarnej Cracovii z profesorem Cetnarskim w składzie i ekipą, która rozmontuje ligę. 3. O 2 pkt więcej od mocnego Śląska. 4. O 6 pkt więcej od Lechii naszpikowanej gwiazdami (jak na polskie realia). 5. 0 10 pkt więcej od aktualnego super mistrza z Wronek. 6. Tyle co Probierzowska Jagiellonia Tak najwyższy czas zmienić trenera - właśnie tego nam teraz potrzeba. I koniecznie chłopców od podawania piłek, ponoć są hamulcowymi przy kontrach z których słyniemy. Zwłaszcza na wyjazdach. Zatrudnijmy Berga (ponoć go zwolnią), albo nie Skorżę. Może lepiej Lenczyka, albo jakiegoś kolegę Maskanta - będzie lepszy bo z Holandii, tak jak Behhakker. Może młodego Polaka (Michniewicz, Wdowczyk, Stokowiec, Probierz) przecież wszyscy lepsi od Moskala. Panie Cupiał zwolnij go Pan wreszcie, przecież potrzebny jest trzeci trener, z zagranicy, znający polskie realia, lepszy od Polaków ale tańszy od Polaków i tych dwóch zwolnionych i gwarantujący MP (jak każdy wcześniejszy). Tylko broń Boże nie kupuj Pan piłkarzy - nie potrzeba. Amen.
Ostatnio edytowane przez mtk : 24.09.2015 o godz. 11:05.
![]()
A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swój język mają.
WISŁA KRAKÓW |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
|
Z tym akurat przegiołes,bo akurat jak na naszą lige, tacy zawodnicy,jak Brożek,Donald,Głowacki,Rysiek,Mączyński to akurat gwiazdy.
A mozna tez powiedziec mniej xy od Pogoni,Piasta(tu sa dopiero gwiady..),Zagłębia i tylko punkt wiecej od Termaliki,Ruchu,Łęcznej.....Takie porównania teraz nie maja sensu.
Ostatnio edytowane przez Griszka30KR : 24.09.2015 o godz. 10:52.
![]()
Bednarz=Landryna=......
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
A zwalnianie trenera ma sens?
![]()
A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swój język mają.
WISŁA KRAKÓW |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Dopiero płakaliście, że gwiazdy odeszły a wzmocnień brak. Teraz emeryci to już też dla was gwiazdy?
![]()
WISŁA KRAKÓW |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Tego przecież nie napisałem.
Powiedz to np.Pirlo .... ![]() ![]()
Bednarz=Landryna=......
|
|
|
|
ANAJNARAB
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Kadrę mamy jak mamy. Gram: raz tak sobie, raz po mistrzowsku, a raz dramatycznie. Realnie patrząc na taki stan finansowo organizacyjny nie robimy nic ponad stan ani na plus ani na minus.
Zwolnienie trenera byłoby bez sensu szczególnie że spowoduje to konflikt z kibicami. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Cytat:
![]()
WISŁA KRAKÓW |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
No widać,ze masz kłopot z uchwyceniem watku.
Napisałem ,ze wymienieni zawodnicy sa gwiadami dla naszej ligi. Odpisałes od kiedy emeryci sa gwiadami,to podałem Ci szybko przykład Pirlo,który ma 36 lat.Pytanie dotyczylo wieku ,a nie ligi w której grają. Ale jezeli chcesz sie odnieśc do naszych to Macznski,Rysiek maja po 28,a Donald 26 lat,emeryrura pełna gębą.... Nie chce Ci teraz namieszac w głowie ,ale podam przykład "emeryta" Messiego 28lat. ![]()
Bednarz=Landryna=......
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Raczej ty masz problem z rozumowaniem.
Temat brzmi Kazimierz Moskal a nie Pirlo i Messi. Możesz do swojej wyliczanki dorzucić jeszcze Rogera Mile. Tylko nijak ma się to do mojej wypowiedzi, z której wyciągnąłeś jedno zdanie w dodatku niepełne. Napisałem " Bez Stillicia i reszty gwiazd" - czyli tych którzy odeszli. A ty wyskakujesz z Donaldem, Ryśkiem, Mączyńskim i resztą. Rozumujesz w jakikolwiek sposób? Pracujesz w Onecie, GW ?
Ostatnio edytowane przez mtk : 24.09.2015 o godz. 14:19.
![]()
WISŁA KRAKÓW |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
A może Cupiał po prostu chce konfliktu z kibicami? Bądźmy szczerzy gdyby zrobił to były Łysy Prezes to spalono by go na stosie. Mam nadzieję że to plotki i Moskal zostanie. Jedyną sensowną alternatywą dla Kazia byłaby furgonetka kasy i trener z europejskiej średniej półki. Jeżeli nie to dla mnie jest to zabawa, szaleństwo, dziwactwo. Pasuję.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Czyli jak rozumiem kasa z fans4club idzie na odprawę Moskala i może częściową spłatę Smudy
![]()
!! Jedno Serce Jedno Bicie WISŁA KRAKÓW Ponad Życie !!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2009
Offline |
|
|
![]() Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA. Cytat:
|
||
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
"Chuligani Wisły rzucili serpentyny..."
"Kibole Wisły odpalili race. Właśnie dlatego w Polsce nie będzie wielkiej piłki" "Będziemy zamykać stadiony, żeby ludzie mogli przychodzić na mecze" "Posunięcia kibiców Wisły przypomniały mi o zamachach na World Trade Center" cdn.. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2003
Offline |
|
(oczywiście zaraz mi wyliczysz, że tam chodziło o Bednarza i wojnę z kibicami. Oczywiście, ale grupy kibiców są różne i różne mają potrzeby). W mojej opinii zwolnienie Moskala byłoby działaniem na szkodę Wisły i robienie z niej zabaweczki w rękach jednej osoby. W Manchesterze z podobnych względów założyli sobie nowy klub. Ja nie zbojkotuję Wisły, i nikogo do tego nie namówię, ale bardzo mnie to w....i i obedrze ze złudzeń, że coś zmierzało w dobrym kierunku. Chociaż takie nasze fatum już - Cupiał daje, to Cupiał odbiera... (uprzedzam komentarze typu - "to kup Wisłę, jak jesteś taki mądry")
Ostatnio edytowane przez gdsmk : 24.09.2015 o godz. 14:45.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Zawsze kolego możesz założyć sobie nowy klub w krakowie, ja na pewno do niego nie dołączę. Powodzonka. ![]() Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA. Cytat:
|
||
|

|
||||||
![]() |
|
|