The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Robbie92
Senior Member

Od: 04.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 19.09.2015, 11:21
FraMat napisał(a):Wyświetl post
To nie Wisła Kazika.
Tak wygląda Wisła, której właściciel zapadł w sen zimowy.
Kazik z normalnym składem ledwo odpadł (0:0, 2-2) z dość mocnym na nasze warunki w tamtym czasie Liege.. Crivallero zachował sie z Łęczną jak Nunez z Liege, nonszalancja.. Do dziś pamiętam jak jakiś ciemny ze Standardu skoczył do Kazika, aż sie miało ochotę wejść w TV i mu przylutować..
B.Cupiał o Danie Petrescu: "On jako trener Wisły w 2006 r. bardzo mi się podobał. Zdarzyło się, że kiedy grali słabiej, Petrescu zebrał ich o 6 rano i zamiast na boisko zaprowadził do jednej z naszych fabryk, żeby zobaczyli, jak ciężko ludzie pracują. To ja już wtedy wiedziałem, że to koniec. Wkrótce zaczęli grać przeciw niemu i musiałem go zwolnić. Niestety."

orm
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 19.09.2015, 19:22
Dziś Moskal dużo zaryzykował. Ustawił drużynę bardzo ofensywnie i wygrał. Mam nadzieję, że pomysły ze zmianą trenera nie wrócą końca sezonu.
JEDREK76
konserwa

Od: 06.2004

Stary 19.09.2015, 19:32
Brawo Kazek! Dzisiaj widziałem to czego brakowało mi we wcześniejszych meczach zarówno kilka przećwiczonych schematów przy rzutach rożnych stwarzających zagrożenie (choć przy wolnych już widać było lekki "chaos" -> nawet przy bramce Popovicia, wcześniej "Dziki" sprawiał wrażenie jakby chciał mu siłą piłkę odebrać), jak i wreszcie Kuczak zadebiutował grając 10 minut (choć wcześniej szlag mnie chciał trafić, jak przy wyniku 5-0 wchodzili Crivellaro i Uryga).

Jeżeli ktoś jeszcze nadal nie widzi pomysłu w grze Wisły, umiejętnego wychodzenia trzema, czterema podaniami spod krycia rywala, to jest chyba ślepy.

Moskal Kazimierz nie rusz Kazika, bo zginiesz!!!
Fugiel
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 19.09.2015, 20:28
orm napisał(a):Wyświetl post
Dziś Moskal dużo zaryzykował. Ustawił drużynę bardzo ofensywnie i wygrał. Mam nadzieję, że pomysły ze zmianą trenera nie wrócą końca sezonu.
Tez mam taka nadzieje, oby tak dalej. Moze Moskal zrozumiał, że lepiej razy wygrać a raz przegrać niż dwa razy remisować ?
cudlaty
Senior Member

Stary 20.09.2015, 10:53. oj Kazek, Kazek...
JEDREK76 napisał(a):Wyświetl post

Jeżeli ktoś jeszcze nadal nie widzi pomysłu w grze Wisły, umiejętnego wychodzenia trzema, czterema podaniami spod krycia rywala, to jest chyba ślepy.

Moskal Kazimierz nie rusz Kazika, bo zginiesz!!!

Na to co inny trenerio potrzebowałby dwa tygodnie okresu przygotowań + analiza możliwości drużyny, Kazek potrzebował 9 kolejek bieżącej rundy, letni okres przygotowawczy i pół sezonu poprzedniego. A i tak nie jestem pewien czy aby wszystko to co Wisła wczoraj pokazała to nie był przypadek... No ale wierzyć jednak należy, że za tydzień w Krakowie Wisła kolejny raz zagra ofensywnie i jakoś dociągniemy do stycznia a mecz w Łęcznej nie będzie się nam odbijał czkawką do końca sezonu.
WISŁA TO JEST POTĘGA, WISŁA NAJLEPSZA JEST!
FRANEK 21, NIGDY JUŻ NIE BĘDZIE TAKIEGO JAK TY!
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 20.09.2015, 11:54
cudlaty napisał(a):Wyświetl post
Na to co inny trenerio potrzebowałby dwa tygodnie okresu przygotowań + analiza możliwości drużyny, Kazek potrzebował 9 kolejek bieżącej rundy, letni okres przygotowawczy i pół sezonu poprzedniego. A i tak nie jestem pewien czy aby wszystko to co Wisła wczoraj pokazała to nie był przypadek... No ale wierzyć jednak należy, że za tydzień w Krakowie Wisła kolejny raz zagra ofensywnie i jakoś dociągniemy do stycznia a mecz w Łęcznej nie będzie się nam odbijał czkawką do końca sezonu.
Co Ty wypisujesz? Nie zauważyłeś, że nie ma już Stilica, Dudki, Barientosa, Garguły, Stępińskiego, Bunozy ? Więc co bredzisz o poprzednim sezonie?

Tydzień temu słaba gra w pierwszej połowie to z pewnością była wina Moskala, dzisiaj dobra dra to raczej przypadek typowe brednie pi...onego malkontenta.

Dociągniemy? A co planujesz w styczniu? Ogolić pałę w proteście przeciwko trenerowi Moskalowi? Wygrana 6:0 ma się nam czkawką odbijać? Nie owijaj w bawełnę i napisz że przez trenera, słabego trenera którego należy zwolnić, wygraliśmy 6:0 i teraz nie wiadomo co będzie... A może być nawet czkawka.

Niech wszyscy zrozumieją, że walczący o usunięcie Kazka to nie są zwykłe przypadki.
Hej Nasz TS !!
AntyMod
Senior Member

Od: 05.2012

Stary 20.09.2015, 12:15
zeby sie nie okazalo ze ten wynik teraz bedzie mocno pulsowal w glowce naszego Pana Boga z niskim IQ i bedzie wymagal tak w kazdym meczu ....... dzialania miliardera Cupiala wobec jego zabawki juz mnie niczym nie zaskocza .... niestety trzeba ciagnac ten wozek do samego konca Cupiala , TF albo konca swiata
DevilMayCry
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 20.09.2015, 14:24
Ostatnia wygrana gości w stosunku 6 do 0 miała miejsce 21 lat temu. Gratulacje Panowie.
"... sposób na życie miał chłopak bardzo prosty, regularnie palił za sobą wszystkie mosty, łączące jego życie z naszym światem, więc nie próbujcie twierdzić, że był wariatem... Bo był ....a normalny!!!..."

Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 20.09.2015, 16:08
DevilMayCry napisał(a):Wyświetl post
Ostatnia wygrana gości w stosunku 6 do 0 miała miejsce 21 lat temu. Gratulacje Panowie.
ale wygrana różnicą 6 bramek to już 11 lat i nasze pamiętne 7-1 z Lubinem
cudlaty
Senior Member

Stary 20.09.2015, 19:08
[QUOTE=Drozd;1414950]Co Ty wypisujesz? Nie zauważyłeś, że nie ma już Stilica, Dudki, Barientosa, Garguły, typowe brednie pi...onego malkontenta.

Dociągniemy? A co planujesz w styczniu? Ogolić pałę w proteście przeciwko trenerowi Moskalowi? Wygrana 6:0 ma się nam czkawką odbijać?

Wyluzuj synu proszę Cie! Jarasz się wygraniem przez Kazka drugiego meczu w rundzie jak stonka wykopkami! No tak! May Trenera na Ligę Mistrzów! Tylko szkoda, że gość nie potrafi zapanować nad grupą piłkarzy, którzy wcale nie są najsłabszym składem w lidze. Robią co chcą i jak chcą.
Aby Ci odpowiedzieć w styczniu liczę na zmianę trenera i tyle w temacie! I żaden z Twoich argumentów mnie nie przekonuje. Na szczęście moją "pałą" myślę samodzielnie i w miarę racjonalnie...

Pozdrawiam

I zważ, że nie piszę tu, iż jesteś pie...lonym optymistą
WISŁA TO JEST POTĘGA, WISŁA NAJLEPSZA JEST!
FRANEK 21, NIGDY JUŻ NIE BĘDZIE TAKIEGO JAK TY!
mee
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 24.09.2015, 09:42
Masakra
http://www.przegladsportowy.pl/pilka...512,1,727.html
Ketjow123
Member

Od: 09.2014

Stary 24.09.2015, 10:09
AntyMod napisał(a):Wyświetl post
zeby sie nie okazalo ze ten wynik teraz bedzie mocno pulsowal w glowce naszego Pana Boga z niskim IQ i bedzie wymagal tak w kazdym meczu ....... dzialania miliardera Cupiala wobec jego zabawki juz mnie niczym nie zaskocza .... niestety trzeba ciagnac ten wozek do samego konca Cupiala , TF albo konca swiata
Nie wiem jak Ci to napisać ale BC nie jest Bogiem wiec możesz sobie rozebrać jego ołtarzyk.
A jeśli chodzi o tekst o IQ to dawno nie czytałem tak debilnego argumentu. Ale cóż więcej można było się spodziewać po tak wybitnej jednostce jak ty.
wolfu
Senior Member

Od: 09.2014

Stary 24.09.2015, 10:11
Już miałem pisać, że Przegląd Sportowy, że ..... muje... ale autorem jest Miga, który (niestety w tym przypadku) jako takie pojęcie ma...
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Stary 24.09.2015, 10:15
Pojecie Miga może ma ale wierszówki też musi mieć - nawet o plotkach zasłyszanych rano w tramwaju.

Cupiał może okazem inteligencji nie jest ale skończonym idiotą też nie. Poza tym mam wrażenie ostatnio (może mylne) że nie ma już 100% władzy w klubie.
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
AntyMod
Senior Member

Od: 05.2012

Stary 24.09.2015, 10:26
Ketjow123 napisał(a):Wyświetl post
Nie wiem jak Ci to napisać ale BC nie jest Bogiem wiec możesz sobie rozebrać jego ołtarzyk.
A jeśli chodzi o tekst o IQ to dawno nie czytałem tak debilnego argumentu. Ale cóż więcej można było się spodziewać po tak wybitnej jednostce jak ty.
ale mi dosrales .... szacun twardzielu
mtk
Senior Member

Stary 24.09.2015, 10:43
No to może panowie malkontenci podsumujmy aktualny sezon, pod wodzą Moskala. Drużyna bez pieniędzy i perspektyw, bez wzmocnień, bez Stillicia i reszty gwiazd po 9 kolejce zajmuje 6 miejsce. Zdobyła 14 pkt. czyli:
1. O 1 pkt mniej od galaktycznej Legii z super nieprzeciętną drużyną na miarę Złotej Nike.
2. O 2 pkt więcej od mocarnej Cracovii z profesorem Cetnarskim w składzie i ekipą, która rozmontuje ligę.
3. O 2 pkt więcej od mocnego Śląska.
4. O 6 pkt więcej od Lechii naszpikowanej gwiazdami (jak na polskie realia).
5. 0 10 pkt więcej od aktualnego super mistrza z Wronek.
6. Tyle co Probierzowska Jagiellonia

Tak najwyższy czas zmienić trenera - właśnie tego nam teraz potrzeba. I koniecznie chłopców od podawania piłek, ponoć są hamulcowymi przy kontrach z których słyniemy. Zwłaszcza na wyjazdach.

Zatrudnijmy Berga (ponoć go zwolnią), albo nie Skorżę. Może lepiej Lenczyka, albo jakiegoś kolegę Maskanta - będzie lepszy bo z Holandii, tak jak Behhakker. Może młodego Polaka (Michniewicz, Wdowczyk, Stokowiec, Probierz) przecież wszyscy lepsi od Moskala.
Panie Cupiał zwolnij go Pan wreszcie, przecież potrzebny jest trzeci trener, z zagranicy, znający polskie realia, lepszy od Polaków ale tańszy od Polaków i tych dwóch zwolnionych i gwarantujący MP (jak każdy wcześniejszy). Tylko broń Boże nie kupuj Pan piłkarzy - nie potrzeba.
Amen.
Ostatnio edytowane przez mtk : 24.09.2015 o godz. 11:05.
A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swój język mają.
WISŁA KRAKÓW
Griszka30KR
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 24.09.2015, 10:47
mtk napisał(a):Wyświetl post
i reszty gwiazd .
Z tym akurat przegiołes,bo akurat jak na naszą lige, tacy zawodnicy,jak Brożek,Donald,Głowacki,Rysiek,Mączyński to akurat gwiazdy.

A mozna tez powiedziec mniej xy od Pogoni,Piasta(tu sa dopiero gwiady..),Zagłębia i tylko punkt wiecej od Termaliki,Ruchu,Łęcznej.....Takie porównania teraz nie maja sensu.
Ostatnio edytowane przez Griszka30KR : 24.09.2015 o godz. 10:52.
Bednarz=Landryna=......
mtk
Senior Member

Stary 24.09.2015, 11:01
A zwalnianie trenera ma sens?
A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swój język mają.
WISŁA KRAKÓW
mtk
Senior Member

Stary 24.09.2015, 11:03
Dopiero płakaliście, że gwiazdy odeszły a wzmocnień brak. Teraz emeryci to już też dla was gwiazdy?
WISŁA KRAKÓW
Griszka30KR
Senior Member

Stary 24.09.2015, 11:03
A zwalnianie trenera ma sens?
Tego przecież nie napisałem.

Teraz emeryci to już też dla was gwiazdy?
Powiedz to np.Pirlo ....
Bednarz=Landryna=......
KOMINEK
ANAJNARAB

Od: 05.2004

Stary 24.09.2015, 11:05
Kadrę mamy jak mamy. Gram: raz tak sobie, raz po mistrzowsku, a raz dramatycznie. Realnie patrząc na taki stan finansowo organizacyjny nie robimy nic ponad stan ani na plus ani na minus.
Zwolnienie trenera byłoby bez sensu szczególnie że spowoduje to konflikt z kibicami.
mtk
Senior Member

Stary 24.09.2015, 11:07
Cytat:
Powiedz to np.Pirlo ....
A od kiedy Pirlo gra w Wiśle? Może jeszcze Maldiniemu?
WISŁA KRAKÓW
Griszka30KR
Senior Member

Stary 24.09.2015, 11:14
A od kiedy Pirlo gra w Wiśle? Może jeszcze Maldiniemu?
No widać,ze masz kłopot z uchwyceniem watku.
Napisałem ,ze wymienieni zawodnicy sa gwiadami dla naszej ligi.
Odpisałes od kiedy emeryci sa gwiadami,to podałem Ci szybko przykład Pirlo,który ma 36 lat.Pytanie dotyczylo wieku ,a nie ligi w której grają.
Ale jezeli chcesz sie odnieśc do naszych to Macznski,Rysiek maja po 28,a Donald 26 lat,emeryrura pełna gębą....
Nie chce Ci teraz namieszac w głowie ,ale podam przykład "emeryta" Messiego 28lat.
Bednarz=Landryna=......
mtk
Senior Member

Stary 24.09.2015, 14:13
Raczej ty masz problem z rozumowaniem.
Temat brzmi Kazimierz Moskal a nie Pirlo i Messi. Możesz do swojej wyliczanki dorzucić jeszcze Rogera Mile.
Tylko nijak ma się to do mojej wypowiedzi, z której wyciągnąłeś jedno zdanie w dodatku niepełne. Napisałem " Bez Stillicia i reszty gwiazd" - czyli tych którzy odeszli. A ty wyskakujesz z Donaldem, Ryśkiem, Mączyńskim i resztą. Rozumujesz w jakikolwiek sposób?
Pracujesz w Onecie, GW ?
Ostatnio edytowane przez mtk : 24.09.2015 o godz. 14:19.
WISŁA KRAKÓW
mee
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 24.09.2015, 14:17
A może Cupiał po prostu chce konfliktu z kibicami? Bądźmy szczerzy gdyby zrobił to były Łysy Prezes to spalono by go na stosie. Mam nadzieję że to plotki i Moskal zostanie. Jedyną sensowną alternatywą dla Kazia byłaby furgonetka kasy i trener z europejskiej średniej półki. Jeżeli nie to dla mnie jest to zabawa, szaleństwo, dziwactwo. Pasuję.
MasterCarl
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 24.09.2015, 14:19
Czyli jak rozumiem kasa z fans4club idzie na odprawę Moskala i może częściową spłatę Smudy Sorry ale tak to wygląda w tym momencie jeśli faktycznie Moskal ma wylecieć.
!! Jedno Serce Jedno Bicie WISŁA KRAKÓW Ponad Życie !!
Dariook
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2009

Stary 24.09.2015, 14:27
KOMINEK napisał(a):Wyświetl post
Kadrę mamy jak mamy. Gram: raz tak sobie, raz po mistrzowsku, a raz dramatycznie. Realnie patrząc na taki stan finansowo organizacyjny nie robimy nic ponad stan ani na plus ani na minus.
Zwolnienie trenera byłoby bez sensu szczególnie że spowoduje to konflikt z kibicami.
Ale że co? Przestaniesz chodzić na Wisłę i będziesz bojkotował jej mecze bo zwolnią Moskala?

Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA.

Cytat:
To może zmieńmy to podejście w tej naszej wiślackiej rodzinie. Łatwo jest bowiem na kogoś wylewać pomyje, ale jak później człowiek się obroni, to smród zostaje.
Radek Sobolewski
element
Senior Member

Stary 24.09.2015, 14:28
mee napisał(a):Wyświetl post
A może Cupiał po prostu chce konfliktu z kibicami? Bądźmy szczerzy gdyby zrobił to były Łysy Prezes to spalono by go na stosie. Mam nadzieję że to plotki i Moskal zostanie. Jedyną sensowną alternatywą dla Kazia byłaby furgonetka kasy i trener z europejskiej średniej półki. Jeżeli nie to dla mnie jest to zabawa, szaleństwo, dziwactwo. Pasuję.
Ale co zrobił Cupiał, poza tym, że dzięki niemu 80% z Was dziś kibicuje Wiśle, nie Cracovii? Na razie to plotka dziennikarska.. dziennikarze Moskala od miesiąca zwalniają.
"Chuligani Wisły rzucili serpentyny..."
"Kibole Wisły odpalili race. Właśnie dlatego w Polsce nie będzie wielkiej piłki"
"Będziemy zamykać stadiony, żeby ludzie mogli przychodzić na mecze"
"Posunięcia kibiców Wisły przypomniały mi o zamachach na World Trade Center"
cdn..
gdsmk
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 24.09.2015, 14:41
Dariook napisał(a):Wyświetl post
Ale że co? Przestaniesz chodzić na Wisłę i będziesz bojkotował jej mecze bo zwolnią Moskala?

a teoretycznie czemu nie? O ile pamiętam, kiedy ostatnio włodarze Wisły robili rzeczy niezgodne z wolą kibiców, do bojkotu namawiano publicznie na każdym kroku i wręcz potępiano tych, którzy się nie przyłączą.
(oczywiście zaraz mi wyliczysz, że tam chodziło o Bednarza i wojnę z kibicami. Oczywiście, ale grupy kibiców są różne i różne mają potrzeby).

W mojej opinii zwolnienie Moskala byłoby działaniem na szkodę Wisły i robienie z niej zabaweczki w rękach jednej osoby.

W Manchesterze z podobnych względów założyli sobie nowy klub.

Ja nie zbojkotuję Wisły, i nikogo do tego nie namówię, ale bardzo mnie to w....i i obedrze ze złudzeń, że coś zmierzało w dobrym kierunku.
Chociaż takie nasze fatum już - Cupiał daje, to Cupiał odbiera... (uprzedzam komentarze typu - "to kup Wisłę, jak jesteś taki mądry")
Ostatnio edytowane przez gdsmk : 24.09.2015 o godz. 14:45.
Dariook
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2009

Stary 24.09.2015, 14:49
gdsmk napisał(a):Wyświetl post
a teoretycznie czemu nie? O ile pamiętam, kiedy ostatnio włodarze Wisły robili rzeczy niezgodne z wolą kibiców, do bojkotu namawiano publicznie na każdym kroku i wręcz potępiano tych, którzy się nie przyłączą.
(oczywiście zaraz mi wyliczysz, że tam chodziło o Bednarza i wojnę z kibicami. Oczywiście, ale grupy kibiców są różne i różne mają potrzeby).

W mojej opinii zwolnienie Moskala byłoby działaniem na szkodę Wisły i robienie z niej zabaweczki w rękach jednej osoby.

W Manchesterze z podobnych względów założyli sobie nowy klub.

Ja nie zbojkotuję Wisły, i nikogo do tego nie namówię, ale bardzo mnie to w....i i obedrze ze złudzeń, że coś zmierzało w dobrym kierunku.
Chociaż takie nasze fatum już - Cupiał daje, to Cupiał odbiera... (uprzedzam komentarze typu - "to kup Wisłę, jak jesteś taki mądry")
Nie, nie będę Ci wyliczał, bo jeśli nie rozumiesz o co chodziło w sporze na linii kibice - łysy wąż to o czym tu rozmawiać?

Zawsze kolego możesz założyć sobie nowy klub w krakowie, ja na pewno do niego nie dołączę. Powodzonka.
Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA.

Cytat:
To może zmieńmy to podejście w tej naszej wiślackiej rodzinie. Łatwo jest bowiem na kogoś wylewać pomyje, ale jak później człowiek się obroni, to smród zostaje.
Radek Sobolewski

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów