The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
rozarian
Senior Member

Od: 03.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 15.09.2015, 12:27
Trudno zrozumieć Moskala. Słyszałem jak w wywiadzie mówił niedawno, że najlepszą pozycją dla Cywki jest 6-tka, a gdy zabrakło klasycznego napastnika Brożka, to do pomocy defensywnemu napadziorowi Jankowskiemu dodał do pomocy właśnie Cywkę. Aż tak strachliwy jest nasz Kazio?
heoij
Senior Member

Od: 12.2009

Stary 15.09.2015, 12:48
szprotson napisał(a):Wyświetl post
Mi tam sie mecz podobał.No oczywiscie druga połowa, bo jeśli gra Cywka nie mozna mówić o meczu.
pan Crivellaro wersus Krzywe Jajo rozjebal mi psychike. Zamiast podejsc i .......nąc on sie w jakieś gierki bawi typu patrz w prawu walne lekko w lewo i Cie upokorze. A idź pan w .....
Ale czasem fajnie poklepiemy by potem na koniec dac dupy.

Gdzie jest napastnik ....a jego w dupe mac?
Jesteśmy w czarnej dupie ...
Ostatnio edytowane przez heoij : 15.09.2015 o godz. 13:03.
DevilMayCry
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 15.09.2015, 13:10
Davss875 napisał(a):Wyświetl post
Moskal słuchaj jak zobacze za tydzień Czekaja w miejsce Głowackiego to stracisz cały mój szacunek!!!! Żemło ma grać albo Sadlok innej opcji nie ma!! Z Czekajem znowu bedzie wpe.....ol rozumiesz? A tak najlepiej podaj się do dymisji, chociaż tutaj to nawet Mourinho nie pomoże!!!!!!!! Tu potrzeba piłkarzy, a nie kopaczy!!!
Kazek to już chyba sznur kupuje... To jak to w końcu jest? Ma się podać, czy nie? Jeżeli piszesz, że tu nawet Mourinho nie pomoże, to po co opłacać kolejnego trenera?
"... sposób na życie miał chłopak bardzo prosty, regularnie palił za sobą wszystkie mosty, łączące jego życie z naszym światem, więc nie próbujcie twierdzić, że był wariatem... Bo był ....a normalny!!!..."

wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Od: 01.2015

Stary 15.09.2015, 13:14
Szanuję Moskala, dalej jestem za tym żeby byl naszym trenerem bo to nie główny nasz problem obecnie. Deprymujące jednak w nim jest to, że za każdym razem wygląda to tak samo. Zero jakichś zmian w taktyce. Z Legią wyjazd gra na defensywnych pomocników i z kontry. Sprawdza się bo na takie mecze taka taktyka się sprawdzi. Gramy z rzemieślnikami z Łęcznej, Kaziu znowu to samo, najebie Urygę co podać do przodu nie potrafi, dostawi jeszcze do tego Cywkę co w ogóle nie potrafi podać no i Mąkę na trzeciego defensywnego pomocnika jakbyśmy mieli grać z Barceloną. Zamiast wyjść tak jak w drugiej połowie ofensywnie od początku na takich drwali to Moskal woli się miziać po jajach i czekać na przebieg zdarzeń. Oczywiście jakkolwiek te zdarzenia się nie potoczą to i tak na korekcje czekamy do przerwy. Strasznie to jest powtarzalne i w....iające zarazem. Tak czy owak na zmiany się nie zanosi. Będzie jak było czyli nic nowego. Spaść nie spadniemy, pucharów też nie będzie. Czyli zgodnie z planem. Szkoda tylko, że Kazik nie próbuje jakichś innowacyjnych ( do naszej gry, wyjściowej jedenastki ) rozwiązań.
Savik
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2002

Stary 15.09.2015, 13:46
Mnie osoboście zastanawia jedno - jesli trener wyznacza kogoś do strzelania karnych - to co to jest, że jakis piłkarzyna uznaje sobie, żę to on teraz będzie strzelał i ma wszystko w dupie...
Co to jest liga podworkowa czy I druzyna Wisły Kraków ?
CZY WYGRYWASZ, CZY NIE !!! ZAWSZE JA KOCHAM CIĘ !!!!
piotek
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 15.09.2015, 14:10
DevilMayCry napisał(a):Wyświetl post
Kazek to już chyba sznur kupuje... To jak to w końcu jest? Ma się podać, czy nie? Jeżeli piszesz, że tu nawet Mourinho nie pomoże, to po co opłacać kolejnego trenera?
A kto mówi o nowym trenerze, niech sami grają
Czekaj, czekaj, przecież Głowa robi licencję! Załatwić mu tymczasową licencję i mamy grającego trenera!

A tak na poważnie, Moskal powinien zostać do momentu, gdy zejdziemy z kontraktu Smudy, jeżeli do tej pory nic się nie zmieni z wynikami, to należy mu podziękować.
borys
Banita

Od: 07.2010

Stary 15.09.2015, 14:28
Statystyka to najgorsze kłamstwo ale bodajże 27 pkt w 23 meczach nawet z tym składem pokazuje że trener jest słaby.
Ta ligę można zawojowac nawet tylko jeżdżąc na dupie mając w składzie dawali. Czekamy do końcu kontraktu Smudy jeśli w międzyczasie nie wydarzy się cud trenera trzeba zmienić.
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 15.09.2015, 14:32
U Crivellaro wyszła pazerność na bramki, w negatywnym tego słowa znaczeniu. Ja bym się poważnie zastanowił nad karą finansową za niesubordynacje.
piotek
Senior Member

Stary 15.09.2015, 14:52
Karherop napisał(a):Wyświetl post
U Crivellaro wyszła pazerność na bramki, w negatywnym tego słowa znaczeniu. Ja bym się poważnie zastanowił nad karą finansową za niesubordynacje.
Pytanie, czy obecna kadra jest już "na czysto" z zaległościami. Jeżeli nie, to może to tylko zaszkodzić.

Btw. jest ktoś, kto ogląda często trningi, albo jest blisko drużyny? Kazek tylko sprawia wrażenie cichego, czy faktycznie nie potrafi wydrzeć mordy na piłkarzy?
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 15.09.2015, 17:04
piotek napisał(a):Wyświetl post
Pytanie, czy obecna kadra jest już "na czysto" z zaległościami. Jeżeli nie, to może to tylko zaszkodzić.

Btw. jest ktoś, kto ogląda często trningi, albo jest blisko drużyny? Kazek tylko sprawia wrażenie cichego, czy faktycznie nie potrafi wydrzeć mordy na piłkarzy?
Jak zaległości nie sięgają 3 miesiące to zawodnik może nam 'skoczyć'. A jak będziemy Moskal chce pozwalać na błazenadę to niech sobie dalej sobie pozwala, ale niech nie liczy na akceptację.

http://sport.interia.pl/klub-wisla-k...ic,nId,1886237

czyli wychodzi na to, że jak na ławce nie będzie nikogo z "pełnoprawnych zawodników, czyt. Cywki czy Popovicia" to Moskal już nie będzie wcale przeprowadzał zmian? bardzo nie podoba mi się to podejście. Jeśli Moskal byłby trenerem Ruchu to zapewne taki Lipski, Urbańczyk, Mazek, Konczkowski, Cichocki czy Oleksy nie powąchali by nawet murawy.

Poziom ekstraklasy jest tak żenujący (co pokazują miejsca Ruchu, Korony czy Piasta), że nawet przeciętna młodzież rozsądnie wprowadzana dałaby sobie radę. Inni mogą to czemu znów mu nie?
Ostatnio edytowane przez Karherop : 15.09.2015 o godz. 17:08.
63.5 Kg
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 15.09.2015, 17:30
Czy naprawdę ktoś wierzy ze przyjdzie nowy trener a naszych 14 kopaczy nagle nauczy się grac w pilke?
INZAGHI
Senior Member

Od: 04.2003

Stary 15.09.2015, 17:36
Devonisch napisał(a):Wyświetl post
Spierdalaj konusie.Zrozum człeku, że w pierwszej kolejności do naprawy to jest cała spółka finansowa a nie drużyna czy trener. Ryba psuje się od głowy.
Masz rację bo gdyby był zarząd to by taką karę finansową przypiepszył, pierwsze Głowackiemu, że ten by jęknął. Za co? Za to, że jako starszyzna nie potrafi sobie z biegającym po boisku ścierwem poradzić.
-JM---- i Cię nie podrywam :/
- no dobra, uwodzisz, tak to się nazywa w kobiecym języku
-JM---- nieświadomie, albo odruchowo..
arti
Guest

Stary 15.09.2015, 18:03
KrzychooR napisał(a):Wyświetl post
Mnie to najbardziej bai że przecież ktoś jest ustalony przed meczem i raczej wyraża na to zgodę a jak przychodzi co do czego to albo boguś bo nie ma komu strzelać albo crivejajo bo robi za gwiazde a zrobił z siebie sierote...
Z paprykarzem strzelił nieprzekonywująco, ale weszło, a wczoraj kompromitacja. Może nie umie strzelać karnych, może w ogóle nie umie grać ani strzelać (poza prezentem z Górnikiem).
bódyń
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 15.09.2015, 18:08
dynek.pl napisał(a):Wyświetl post
Zwalniac trenera bo pseudogwiazdor z jakiejs arabskiej ligi podal z karnego do bramkarza ?.
I do tego nie byl wyznaczony. A trener nasz niech zgadne, stal i patrzyl.
Pewnei zero rekacji , ze nei strzela ten co mial.
luke1906
Senior Member

Stary 15.09.2015, 18:14
Savik napisał(a):Wyświetl post
Mnie osoboście zastanawia jedno - jesli trener wyznacza kogoś do strzelania karnych - to co to jest, że jakis piłkarzyna uznaje sobie, żę to on teraz będzie strzelał i ma wszystko w dupie...
Co to jest liga podworkowa czy I druzyna Wisły Kraków ?
Mnie tu zastanawia reakcja (jej brak?) reszty drużyny. Jakiś latino .... wie skąd burzy założoną koncepcję i nie ma nikogo, kto mu powie 'spierdalaj' i odda piłkę wyznaczonemu do jedenastki?
A jeśli ci wyznaczeni nie chcą strzelać to znaczy, że chyba same piz.dy w tej ekipie zostały.
the future's uncertain
and the end is always near
siedzenaganku2
Senior Member

Od: 06.2015

Stary 15.09.2015, 18:34
ja nie wiem skad ta krytyka na dla Popovicia, dla mnie jak on wchodzi z lawki to gra zawsze bardzo ciekawie, duzo celnych, ciekawych podan, wiecej minut powinien dostawac, albo w ogole od poczatku meczu grac
R33
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2007

Stary 15.09.2015, 19:04
Normalnie kto jest wyznaczony do karnych?
PiVoSH92
Senior Member

Od: 06.2014

Stary 15.09.2015, 19:05
W tym meczu na pewno Burliga, Guerrier i chyba Boguś.
TS&ZKS
Senior Member

Od: 10.2014

Stary 15.09.2015, 19:07
siedzenaganku2 napisał(a):Wyświetl post
ja nie wiem skad ta krytyka na dla Popovicia, dla mnie jak on wchodzi z lawki to gra zawsze bardzo ciekawie, duzo celnych, ciekawych podan, wiecej minut powinien dostawac, albo w ogole od poczatku meczu grac
Celnych? Mam nadzieje, że napisałeś to ironicznie Gość niestety nie pasuje do gry ze sporą ilością szybkich podań. Cywka jak narazie to największy niewypał transferowy od lat. Ne pokazał jeszcze kompletnie nic poza tym wczorajszym prezentem.
Priorytetem zarządu musi być sprowadzenie napastnika. Może i Brożek już nie jest tak bramkostrzelny, ale bez niego wygląda to jeszcze gorzej. Więc musimy mieć kogoś "na zapas".
Savik
Socios Wisła Kraków

Stary 15.09.2015, 19:11
PiVoSH92 napisał(a):Wyświetl post
Dokładnie ta trojka - Moskal to powiedział w jakimś wywiadzie po meczu.

Za taki wybryk powinna być kara finansowa, trener wyznacza i bierze odpowiedzialność, bo za chwilę dojdzie do tego, że obrońca będzie grał sobie jako pomocnik, bo mu się tak podoba.

luke1906 napisał(a):Wyświetl post
Mnie tu zastanawia reakcja (jej brak?) reszty drużyny. Jakiś latino .... wie skąd burzy założoną koncepcję i nie ma nikogo, kto mu powie 'spierdalaj' i odda piłkę wyznaczonemu do jedenastki?
A jeśli ci wyznaczeni nie chcą strzelać to znaczy, że chyba same piz.dy w tej ekipie zostały.
Co do braku reakcji reszty zespołu to też tego nie rozumiem...
Ostatnio edytowane przez Savik : 15.09.2015 o godz. 19:14.
CZY WYGRYWASZ, CZY NIE !!! ZAWSZE JA KOCHAM CIĘ !!!!
Dariook
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2009

Stary 15.09.2015, 19:16
Przede wszystkim powinien zainterweniować Moskal. Przecież takimi zagrywkami jak od.......ił krzywejajo to podcinają Moskalowi gałąź na której On siedzi.

Jak tu brać odpowiedzialność za wynik, jeśli piłkarze robią co chcą.
Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA.

Cytat:
To może zmieńmy to podejście w tej naszej wiślackiej rodzinie. Łatwo jest bowiem na kogoś wylewać pomyje, ale jak później człowiek się obroni, to smród zostaje.
Radek Sobolewski
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 15.09.2015, 19:43
dynek.pl napisał(a):Wyświetl post
Zwalniac trenera bo pseudogwiazdor z jakiejs arabskiej ligi podal z karnego do bramkarza ?
Przynajmniej na nasza gre da sie jakos patrzec, wszystkie mecze na Reymonta sa ciekawe - mi to wystarcza.
Cos podejrzewam, ze jakby Moskal odszedl to pewnie szybko za nim zatesknimy.
Przyjdzie nowy trener, namiesza z taktyka, gra siadzie, a wyniki na pewno nie beda lepsze bo nasz sklad po
prostu jest na srodek tabeli i tyle.
Ale przecież Moskal już odchodził i przyszedł Probierz motywator, a potem Smuda cudotwórca i co? Gówno za przeproszeniem. Tylko jak oni dostawali po pięć meczy z rzędu w cyce to nikt nie miał pretensji, nie było przypieprzających się dzisiaj do Moskala. Bardzo to dziwne. Widocznie swój chłop na stanowisku trenera bardzo niektórych uwiera, bo oni do k... nędzy byliby lepsi. Co taki Moskal ma dostawać szansę, wypieprzyć go po kilku meczach i .... co będzie dalej, ważne żeby Moskal wyleciał bo to średni trener. Probierz to był nie średni trener, a Smuda to już kot. Teraz MIchniewicz albo Tarasiewicz byłby lepszy tylko trzeba by im dać czas... Moskal czasu nie potrzebuje bo od razu wiadomo że to średni trener. Po Śląsku nikt średniej punktów nie wyliczał, teraz już będą o średniej pieprzyć.

Przegrywaliśmy po frajerskiej bramce jeden zero do przerwy. Po przerwie powinniśmy strzelić co najmniej 3 bramki, Powinniśmy bo był karny i po setce Gueriera i Jankowskiego, to nie były okazje TO BYŁY PATELNIE 200% sytuacje. Nie wpadło bo mamy drewnianych piłkarzy i trener powinien być doceniony że takie drewniaki starając się grać to co trener zaplanował stwarzają sytuacje. To jest zasługa trenera, a fakt, że taki Jankowski czy Guerier nie potrafi kopnąć do pustej bramki z 5 metrów tylko trafia w bramkarza stojącego na linii to nie wina trenera.
Hej Nasz TS !!
TS&ZKS
Senior Member

Od: 10.2014

Stary 15.09.2015, 19:52
Ooooo proszę. Po poprzednich meczach Guerrier okrzykiwany był najlepszym skrzydłowym ligi. Dziś to już drewno bo nie trafił w jednej sytuacji.
No, ale co tam. Za tydzień właduje brame to znów będzie najlepszy.

Moskal jak na tą chwilę jest dla nas nAJlepszym rozwiązaniem. Zwolnienie go będzie oznaką głupoty i niczego więcej. Po pierwsze nie stać nas na 3 trenerów. Po drugie na obecną chwile nie widze kandydata który mógłby go zastąpić. No chyba, że damy kolejną "ostatnią" szanse gargamelowi, który "zmotywuje" po swojemu zawodników. No a później znow "ostatnią" Moskalowi jak nie będzie szło. I tak w kółeczko.
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 15.09.2015, 20:00
Przepraszam bardzo, jest szybki przebojowy i strasznie drewniany, strzał po podaniu Boguskiego wyglądał jakby uderzał drewnianą hokejką.

A Popowicz zagrał super piłę do Jowicza, którą ten wyłożył kolejnemu drewniakowi czyli Jankowskiemu. Jeżeli ktoś w jednym meczu jest w stanie spieprzyć tyle patelni to znaczy że nie powinien się w ogóle pokazywać w okolicach bramki, bo przynosi pecha.

bódyń napisał(a):Wyświetl post
I do tego nie byl wyznaczony. A trener nasz niech zgadne, stal i patrzyl.
Pewnei zero rekacji , ze nei strzela ten co mial.
Chłopie a co miał zrobić, wbiec na boisko i zabrać mu piłkę? Nikt nie był przygotowany na takie podwórkowe zachowanie. Braziliana przyjechał z lasu amazońskiego i taki leśny styl prezentuje. Powinien dostać zjebę i pewnie jak wracali to nikt mu szydery nie szczędził, a inne konsekwencje pewnie też poniesie.
Hej Nasz TS !!
crazykaro
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 15.09.2015, 20:28
PiVoSH92 napisał(a):Wyświetl post
Guerrier kopnąć piłki nie potrafi!
A co do Crivelliaro, to gdyby nie ten karny to by ludzie tak nie marudzili. Przypomniał mi sie karny Brożka z Legią jak strzelił jak Pan(i)enka.
U Crivelliaro było widać że nie trafił w piłę podczas tego karnego. Tak samo strzelał poprzedniego karnego, czyli wyczekał bramkarza i uderzył w przeciwny róg, a teraz chciał zrobić to samo tylko w piłkę nie trafił i klops.
piotek
Senior Member

Stary 15.09.2015, 22:08
crazykaro napisał(a):Wyświetl post
Guerrier kopnąć piłki nie potrafi!
Idąc tym tokiem, to w Ekstraklasie znajdzie się może pięciu, co potrafią... Hmm...W sumie coś w tym jest.

Chętnie zobaczyłbym, jak Donald pokazałby się na napastniku i dał Marszalikowi zagrać na lewym skrzydle. Taki manewr choćby na ostatnie 20 minut dobrze byłoby sprawdzić, chociaż to nierealne :/
Jagul
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 15.09.2015, 22:17
Drozd napisał(a):Wyświetl post
Nie wpadło bo mamy drewnianych piłkarzy i trener powinien być doceniony że takie drewniaki starając się grać to co trener zaplanował stwarzają sytuacje. To jest zasługa trenera, a fakt, że taki Jankowski czy Guerier nie potrafi kopnąć do pustej bramki z 5 metrów tylko trafia w bramkarza stojącego na linii to nie wina trenera.
Aż się popłakałem ze śmiechu.
konik28
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 15.09.2015, 22:26
Potrzebujemy napadziora prawego pomocnika i def.pomocnika na 1 skład. Tylko skąd kasę na to?������
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 15.09.2015, 23:26
arti napisał(a):Wyświetl post
Z paprykarzem strzelił nieprzekonywująco, ale weszło, a wczoraj kompromitacja. Może nie umie strzelać karnych, może w ogóle nie umie grać ani strzelać (poza prezentem z Górnikiem).

Crivellaro nie umie ani strzelać ani biegać.

Ciekawe jak to z tym karnym bylo,az niechce mi sie wierzyc ze jakis latynos bedacy 2 tygodnie w zespole tak poprostu olewa to co trener wyznaczyl i strzela sobie karnego,bo mu sie tak podoba.

mam nadzieje ze to jakies bzdury,bo za taki numer to powinni go od zepsolu 1-szego odstawić.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 16.09.2015, 06:24
piotek napisał(a):Wyświetl post
Chętnie zobaczyłbym, jak Donald pokazałby się na napastniku i dał Marszalikowi zagrać na lewym skrzydle. Taki manewr choćby na ostatnie 20 minut dobrze byłoby sprawdzić, chociaż to nierealne :/
3 kontuzje, jakaś kartka i zobaczymy juniorów w pierwszym składzie, czy tego Moskal chce czy nie

im dłużej ich będzie kisił na ławce, tym mocniej to odczuje gdy będą musieli wejść z miejsca do pierwszego składu

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów