|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 06.2003
Offline |
|
|
Przypominam ze caly czas posiadamy 14 piłkarzy...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Nie mamy ławki, po boisku biega Uryga, tu nie ma co od Moskala oczekiwać cudów.
Na pewno widać u Kazika problemy z reagowaniem na sytuację na boisku, ale poza korektami ustawienia on najzwyczajniej w świecie nie ma alternatyw dla tych parodystów. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Online |
|
1906% poparcia dla Moskala. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Wiadomo
Mieć pretensje do trenera po takim meczu mogą tylko zaślepieni nienawistnicy. Mam tylko nadzieję że Kazek zacznie grać odważniej i wpuszczać młodych bo to co wyprawiali niektórzy rutyniarze to kompromitacja. ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2011
Offline |
|
|
Mecz w Łęcznej przegrali piłkarze. Co gorsza nie przegrali go z piłkarzami Łęcznej, tylko z samymi sobą. Naprawdę nie trzeba było dużo, żeby pokonać tego Górnika, bo oni byli zajebiście słabi... niestety my byliśmy słabsi.
Jak ktoś napisał w temacie o meczu - wystarczy obejrzeć tego karnego i wszystko nt. gry naszych piłkarzy jest jasne. Jedyne, co mnie naprawdę martwi, to fakt, że K. Moskal do końca trzymał tę 1 zmianę. Wolał patrzeć na np. Boguskiego, który na boisku przez ostatnie 20 minut pokazał się raz, niż jednak dać zagrać np. Marszalikowi lub Kuczakowi. No kiedy jak nie właśnie wtedy była okazja, żeby ich wprowadzić?! Rywal podmęczony, przegrywamy - co mamy do stracenia? Mam już naprawdę dość tego asekuranctwa.
Ostatnio edytowane przez wściekłe pięści węża : 14.09.2015 o godz. 19:57.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Nie ma wytłumaczenia za ten mecz. To był po prostu kryminał, w najgorszych snach się nie spodziewałem, że znowu damy się tak frajersko ojebać. Mając karnego, mają kilka naprawdę super okazji do zdobycia gola. Za pierwszą połowę należała się jednak ta porażka, bo została totalnie odpuszczona.
W Bielsku bez Głowackiego wyczuwam kolejny w....... i przypuszczam, że pożegnamy Kazka. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Patrząc na to jak obecnie wygląda nasza gra to nie wiem jaki był cel w wymianie Smudy na Moskala.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
![]() Cytat:
|
||
|
|
Member
Od: 10.2011
Offline |
|
|
Kazimierz Moskal? Piłkarz- jak na nasze reali świetny; waleczny, niezła wydolność, inteligentny na boisku... a pamiętam jeszcze Go przed przenosinami do Poznania (nawet stałem w 1990 r. pod halą i protestowałem przeciw sprzedaży... taki wybryk młodzieńczy- niech mi będzie wybaczone...) Trener? no cóż... chyba pechowy (kolejny w Wiśle.... może taki klub, ups Towarzystwo). Człowiek? hmmmm kiedy powszechną wiedzą będzie dlaczego Chrapek przeszedł do Lechii i co o transferze powrotnym do Wisły wypowiedział się Nasz trener? czy odpowiedź ma swój początek w rezerwach Wisy przed kilkoma laty? I czy długo trener WF z naszego składu trenerskiego będzie miał taki wpływ na Trenera?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
wściekłe pięści węża napisał(a):
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Albo się boi.
Jeśli nawet ci młodzi są słabsi niż ci starzy, to oni przynajmniej dają nadzieję, że się poprawią, nauczą czegoś. A nie da się tego zrobić bez gry. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Jak się ma nie bać skoro co mecz za uszami ma widmo zwolnienia. Jeszcze dobrze nie zaczął grać, a już ktoś szuka jego następcy. Zależy mu na wynikach. Teraz jak wzmocnienia pokazały na co je stać to może zaryzykuje.
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Młodych się sprawdza gdy wynik jest bezpieczny a nie kiedy trzeba go gonić. To by dopiero Moskal popełnił samobójstwo. ![]() Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA. Cytat:
|
||
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Moskal słuchaj jak zobacze za tydzień Czekaja w miejsce Głowackiego to stracisz cały mój szacunek!!!! Żemło ma grać albo Sadlok innej opcji nie ma!! Z Czekajem znowu bedzie wpe.....ol rozumiesz? A tak najlepiej podaj się do dymisji, chociaż tutaj to nawet Mourinho nie pomoże!!!!!!!! Tu potrzeba piłkarzy, a nie kopaczy!!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
Że co? ponad 20 meczów już prowadził Wisłę. Za tym podejściem. Żeby nie bylo, nie jestem za tym by zwalniać Kazia teraz, optuję za tym żeby poczekać, choćby do meczu z PBB, bo gdzieś to moje "minimum" na dwa mecze spełnił (3pkt.) ale z tym "jeszcze dobrze nie zaczął grać.." to poleciałeś. I to grubo.. ![]()
Z WIŚLACKIM pozdrowieniem
![]() Wiślak z Wlkp. Radosław Sobolewski – DZIĘKUJEMY!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Zgodnie z prawem Murphy'ego , jeśli coś może pójść źle, to pójdzie.
Jeśli więc mają zwolnić Kazka, to zwolnią. Tyle, że zamiast nieaktualnego Chorwata, wezmą jakiegoś Majewskiego "Doktora" |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
![]()
STELLA BIANCA FOREVER - SOCIOS WISŁA KRAKÓW
|
|
|
|
Member
Od: 03.2012
Offline |
|
|
Tak się zastanawiam czego oczekują zwolennicy Moskala.Co że zaczniemy w końcu seryjnie wygrywać że będziemy bić się z tym trenerem o 3/4 lokatę?Trenerem który dostawał tyle szans w tym klubie i zawsze się to kończyło tak że było 1,30 pkt na mecz?Z trenerem który sobie nie poradził w 1 lidze?Gdyby nie byłby ikoną tego klubu jako piłkarz a byłby to trener z zagranicy to 70% jego fanów domagało by się zwolnienia go.Drużyna Moskala nie ma charakteru nie ma zespołu z nikogo nie wyciągnie więcej widać to w naszej nie poradności na boisku,śmieszą mnie komenatrze typu "Co Moskal winien przecież to piłkarze zawiniają" Ale przepraszam ktoś tych piłkarzy trenuje i przygotowuje do meczów.Wyniki KM są fatalne co to za tłumaczenia że graliśmy z mistrzem vicemistrzem czy sąsiadką?Lech i Legia jak grają to każdy widzi a w derbach zawsze może być każdy wynik.Mecze z Górnikiem,Lechią czy jak dzisiaj z Łęczną pokazują że coś jest nie tak.Czy to było jak za Kulawika że nie potrafi ich porządnie opier*** czy zmotywować.Dla mnie Moskal skończył się tym meczem z Ruchem gdzie idiotycznie odpuściliśmy puchar.Wiadomo ciężko bedzię utrzymywać 3 trenerów dlatego nie spodziewam się innej decyzji jak od stycznia przygotowujeny się juz z nowym szkoleniowcem oby nie było za późno na jakieś wyższe miejsce bo z Kazimierzem takie to jest fantazja.A Moskal pewnie zacznie trenować 2 ligowców i tam już zostanie
Szanuje Kazimierza bo to wielki piłkarz ale na trenerkę to niestety nie to |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Moskal to dobry trener.
Tylko wyników brak. tyle w temacie ![]()
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
|
Dobry trener to był Petrescu,ale za duzo wymagał,za duzo mówił o braku transferów,zwolniony przez piłkarzy i zarząd.
Skorża -zwolniony przez zarząd. Smuda-przez piłkarzy Moskal średni trener(nw pewno nie na Wisłę) za mało wymaga od piłkarzy,jeżeli będzie zwolniony to przez zarząd,ale i poniekąd przez piłkarzy przez taką postawę jak w Łecznej i wczesniej frajersko zremisowanych meczach. Tak naprawdę ,to cięzko jest zgrać takiego tenera,zeby zainspirował zawodników do dobrej gry,bo to zbieranina róznych ludzi od gwiazd ,poprzez leni aż do pracujacych lecz bez talentu. Trener na tym poziomie juz nie uczy grac ich w piłke co najwyzej oszlifuje,a odpowiedzialny jest za taktyke i trzymanie zespołu w odpowiednim nastawieniu do meczy.Są rózne sposoby. Dochodze do wniosku ,ze jak sie nie zabiora za piłkarzy ,to każdy trener moze tu polec,tylko jak to zrobia jak mają wobec Nich zaległości. ![]()
Bednarz=Landryna=......
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Zwalniac trenera bo pseudogwiazdor z jakiejs arabskiej ligi podal z karnego do bramkarza ?
Przynajmniej na nasza gre da sie jakos patrzec, wszystkie mecze na Reymonta sa ciekawe - mi to wystarcza. Cos podejrzewam, ze jakby Moskal odszedl to pewnie szybko za nim zatesknimy. Przyjdzie nowy trener, namiesza z taktyka, gra siadzie, a wyniki na pewno nie beda lepsze bo nasz sklad po prostu jest na srodek tabeli i tyle. ![]()
Puchar jest na5z!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
Mi tam sie mecz podobał.No oczywiscie druga połowa, bo jeśli gra Cywka nie mozna mówić o meczu.
pan Crivellaro wersus Krzywe Jajo rozjebal mi psychike. Zamiast podejsc i .......nąc on sie w jakieś gierki bawi typu patrz w prawu walne lekko w lewo i Cie upokorze. A idź pan w ..... Ale czasem fajnie poklepiemy by potem na koniec dac dupy. Gdzie jest napastnik ....a jego w dupe mac? ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Member
Od: 12.2010
Offline |
|
|
mamy po prostu słabych piłkarzy, to raz, Kaziu wprowadził demokrację przy karnych i efekt już 2 pudła na 8 kolejek (min. 3 pkt uciekły), nie ma demokracji piłkarz jest od grania a nie decydowania. Jakiś taki faktycznie pechowy jest ten nasz trener, ma wizję, plan ale piłkarzy słabych i do tego mentalnie nieprzygotowanych na relację partnerskie
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2011
Offline |
|
|
Mnie to najbardziej bai że przecież ktoś jest ustalony przed meczem i raczej wyraża na to zgodę a jak przychodzi co do czego to albo boguś bo nie ma komu strzelać albo crivejajo bo robi za gwiazde a zrobił z siebie sierote...
|
|
|
|
Banita
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Mamy słabych piłkarzy. Ok nie sa to orły ale czy lepszych mają Termalica, Zagłebie, Slask, Pogoń, Ruch, Cracovia?
Moskala broniło brak porażek, ładna dla oka gra i mecze z silnymi druzynami. 1 i 3 jest nieaktualne, 2 nie daje punktów. Argument, ze gralismy z mocnymi zespołami, jest nietrafiony, bo Legia i Lech graja piach, ze leja ich wszyscy po kolei. Nie twierdze, ze trzeba zmienic trenera, teraz to bez sensu ale Moskala nie broni przede wszystkim najwazniejsza statystyka - punkty. Wczoraj wielkim kamolem do koszyczka jest to, ze Cywka doczekal przerwy na boisku. Crivalero odwalił maniane przy karnym ale generalnie gra po jego wejsciu była o niebo lepsza. Moskal niby na konfie wqriony i wogole jednak watpie aby to odbilo sie na pilkarzach a powinno. Podsumowujac zostawic Moskala ale w dluzszej perspektywie on nie gwarantuje tu chocby srodka tabeli. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nie mam słabszych piłkarzy od 90% drużyn. To jedynie czcze gadanie jakiegoś dziennikarza.
A każde miejsce jest realne. Nawet taki słaby Piast potrafi utrzymywać 1 miejsce. Oczywiście to zaraz się zmieni, ot bohaterzy jednej akcji. Różnica między 11. miejscem, a 2. w tabeli to.. 4 punkty różnicy. Sezon jeszcze się na dobre nie rozpoczął.
Ostatnio edytowane przez element : 15.09.2015 o godz. 11:30.
![]()
"Chuligani Wisły rzucili serpentyny..."
"Kibole Wisły odpalili race. Właśnie dlatego w Polsce nie będzie wielkiej piłki" "Będziemy zamykać stadiony, żeby ludzie mogli przychodzić na mecze" "Posunięcia kibiców Wisły przypomniały mi o zamachach na World Trade Center" cdn.. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2015
Offline |
|
|
Patrząc na grę Wisły to nie widać pomysłu na grę w dłuższej perspektywie. Dobre mecze trafiają się raz na trzy, cztery spotkania a to zdecydowanie za rzadko jak na taki klub jak Wisła. Zawodników rzeczywiście nie mamy fenomentalych ale mając w składzie takich piłkarzy jak: Głowacki, Brożek, Guzmics, Jovic, Mączyński, DG77, czy Cierzniak nie wypada grać takiego piachu jak wczoraj to są dorośli ludzie a zachowują się na boisku jakby nie wiedzieli na czym ten sport polega. Gra zaczyna się w momencie straty bramki tak było w meczu ze Śląskiem tak było i wczoraj.
Stałe fragmenty są grane cały czas jednakowo przez co nie stanowią zagrożenia dla rywala, nie ma pressingu a jak już ustawimy się do kontry to słabo nam to wychodzi, grając pozycyjny atak nie potrafimy zaskoczyć bo gramy na stojąco. Ja szanuję Kazimierza Moskala ale powiedzmy sobie szczerze na dłuższą metę nie widzę tego, bo można przegrać ale nie można tak grac jak np. wczoraj, czy w meczu z Pogonią, bo wtedy sami skazujemy się na stratę ptk.
Ostatnio edytowane przez krzaq12 : 15.09.2015 o godz. 11:56.
|
|
|
|
Banita
Od: 07.2010
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
Nie jestem jakimś ekspertem, ale jeśli chodzi o rozgrywanie akcji, to chyba tylko gra z Joviciem wygląda na jako tako trenowaną/schematyczną, chociaż może to być zasługa samego Bobana, że wymusza podania?
W każdym razie poza grą z prawym obrońcą to nie widzę żadnego innego pomysłu na rozgrywanie akcji... Wygląda to tak że środek pomocy dostaje piłkę i jeżeli Boban lub Donald się nie urwą to reszta jest na zasadzie "a może coś się uda" :/ |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|