|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Czy Wisła wróci do Krakowa z trzema punktami? | |||
| TAK |
|
45 | 75,00% |
| NIE |
|
15 | 25,00% |
| Głosujących: 60. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 12.2011
Offline |
|
|
Jeśli mam być szczery to ja żadnych fauli nie widziałem. Łęczna gała presingiem przy tym grali ostro ale takich spotkań jest wiele w tej lidze i sędziowie to puszczają... Uważasz że nas sędzia oszukał i z podbeskidziem będzie inne sędziowanie?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Bez ....a przesady. Zejdź na ziemię. Dzisiejszy karny, którego sędzia gwizdnął był dość mocno wątpliwy. Zero zadziorności w pierwszej połowie, w drugiej trochę klepania i parę ładnych akcji, ale nie zasługiwaliśmy na punkty i ich nie mamy.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Nie zasługiwaliśmy na punkty? Bardzo ciekawa teoria. Bramkę strzeliliśmy sobie sami, spieprzyliśmy 5 setek ale nie zasługiwaliśmy na punkty ... Może wyjaśnisz dlaczego?
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Member
Od: 07.2015
Offline |
|
|
Nie da się zdobywać punktów grając tak w piłkę. Niestety, ale to co obecnie się dzieję, to jest zwykła wegetacja, która w sumie trwa już jakiś 2 lata. Bez perspektyw na przyszłość. I to jest najstraszniejsze.
Ostatnio edytowane przez Zooey_Deschanel : 14.09.2015 o godz. 21:00.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2003
Offline |
|
|
....a, ty człowieku oglądałeś ten mecz? To była parodia. Kopanie się po czołach przez 90 minut. I co z tego, że strzeliliśmy sobie sami? 1-0 dla nich i taka jest rzeczywistość. Nie zasłużyliśmy nawet na marny punkcik. Ja się ma piłkarzy łamagi a trenera kompletnego dyletanta to tak się właśnie kończy. Pół roku trenuje drużynę, ponad 20 meczów zagrał, zwycięstwa można policzyć na palcach jednej ręki, zwycięstwa na wyjeździe zero! I taki ktoś ma nas trenować i dzięki niemu ma być lepiej?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
ja zadnego krecenia nie widzialem, za to juz baaardzo watpliwy rzut karny tak Nie twierdze ze wszystko to wina Moskala ale z tego co widze, to wygrywa on ( raz na 5 meczów) a przegrywaja "pilkarzyki" a przy 10 rzyutach roznych rozegranego tak, zeby bylo widac ze to jest wytrenowane to nie zauwazylem A ta gra zasadniczo lepsza to tez jest mocno dyskusyjna- ja w drugiej polowie widzialem klepanie pilki do 30 metra przed bramka przeciwnikami, potem albo indywidualny zryw pojedynczego zawodnika albo wycofanie do stoperów A tego co gralismy w pierwszej polowie to nie bylo ani za Smudy ani za Probierza ani za Okuki nawet ![]()
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Kto byl gorszy dzisiaj w waszej ocenie Cywka czy Crivellaro? Naprawde ciezko wybrac, oboje zagrali parodie dziś. Bardzo trudny wybór. Kogo bardziej winić za tą porażke?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Obaj byli dzisiaj ch.uja warci. Razem wzięci. Za porażke wini się cały zespół i trenera.
Chociaż nie wiadomo co lepsze - karny tego latino cymbała, czy podanie Cywki wstecz.... Szkoda tylko, że odjebali taki mecz w momencie, gdy jest zajebista akcja marketingowa. Wygrana, 3 miejsce mogłaby trochu ludzi napędzić na stadion i do uczestnictwa w akcji. Ale lepiej dorównać do gleby...
Ostatnio edytowane przez El'kabat : 14.09.2015 o godz. 22:08.
![]()
GENERALNIE TO WIADOMO CO
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
Nie rozpędzaj się z tym przegrywają bo dziś był pierwszy raz w wybitnie nieszczęśliwych okolicznościach. Z tego klepania i zrywów było kilka setek. Za Smudy było kopanie do przodu i liczenie na farta. Pierwsza połowa była trzymana przez sędziego, liczyli ze zaatakujemy podejdziemy wyżej, a oni przejmą z faulem piłkę krawaciarz nie gwizdnie (dowodem faul na Mączyńskim) i pójdzie kontra. Dlatego Obrona stała z tyłu i grała piłki do pomocników których nawet po zgraniu piłki do tyłu kopał obrońca Łęcznej, a gwizdek milczał. Gdyby nie debilizm Cywki byłoby do przerwy 0:0 a po przerwie wraz u ubytkiem sił zrobiłoby się więcej miejsca. I tak się stało. Gdyby sam Jankowski wykorzystał połowę sytuacji spokojnie byłaby wygrana. ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
Co do Crivellaro i Cywki.. co za ironia losu, ze akurat oni podpisali 3 letnie kontrakty...
Ostatnio edytowane przez satori : 14.09.2015 o godz. 21:41.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
Tak wiem, słabi są |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Ja po takim meczu na miejscu trenera lub Głowy to bym nie wytrzymał i na.....ał bym Cywce za to bezsensowne podanie do tyłu!!! ?Taki wk.....y jestem, ze szok !!! A oni się śmieją od ucha do ucha, pewnie dobrze sie żyje nie
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Równie dobrze, mozna napisac, ze gdyby Leczna nie zdobyla bramki to nie cofnelaby sie w drugiej polowie i wygladala by ona tak samo jak pierwsza Poza tym jeden mecz bym przebolal, problem w tym ze to jest 22, z ktorych dobrych i zakonczonych zwyciestwem było mniej niz palców u jednej reki, do tego upadl argument ze z meczu na mecz gramy co raz lepiej ![]()
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Wisła nie zasłużyła na przegraną, w 2 połowie powinniśmy strzelić 3-4 bramki i byłoby po meczu.
To co pokazał Cywka w pierwszej połowie zasługuje na kryminał... nie przypuszczałem, że ten zawodnik jest tak dramatycznie słaby. Oglądałem chociażby sparingi przedsezonowe i to zapowiadało całkowicie innego zawodnika. Dramat, dramat, dramat. Powinien odpocząć co najmniej tak 3 kolejki... o ile nie do końca rundy. A Crivellaro... spieprzył karnego, ale nie rozgrywał tragicznych zawodów. Na pewno jest 'przereklamowany', w stosunku do tego jak się zapowiadał przed sezonem. Popović zagrał solidnie i Moskal powinien postawić na niego kosztem Urygi. Uryga to kolejna gwiazda, po Cywce która pokazała "jak nie należy grać w piłkę nożną". Niestety nie pierwszy raz. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
Jak z reguly spokojnie te mecze ogladam,bo do kich wyjazdowych i porazek mozna przywyknac tak dzis Dzis wk***wli mnie 2 kopacze
Spakować ich i na zbity pysk wy*.......ić , pseudopilkarzy ,sabotazystow ,w A klasie goscie ruszja sie szybciej i maja wiekszy przeglad pola. Cywka T-on byl a Anglii tak,ale chyba ziemniaki w McDonaldsie obierał,bo raczej w pilke niegral.Dziecko w podstawowce wie ze ze srodka boiska nie zagrywa sie do tylu.Miernota taka ze juz sie patrzec na niego odechciewa.Jaki cudem on gral w Chamipnship Crivellaro R.Jak to bylo w jedym polskim filmie,rusza sie jak wóz z węglem.Juz po ruchach widac ze cos z nim nie tak,to cos wrodzaju opznionego zaplonu u innych.Karnego kopnal tak niechlujnie ze ,po tym to bym na miejsu Moskala ,tego sabotazyste do rezerw wyj*ebał,albo gdziekolwiek,ale jak najdalej od zespolu.Miernota do potegi N. Reszta dzis w drugiej polwie walczyla,ale coz....... P.S jest jeszce koszulka Cywki do sprzedania?chyba sie skuszę.
Ostatnio edytowane przez Wojtas : 14.09.2015 o godz. 23:29.
![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2003
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
Prosty wybor Cywka. Jak wszedl Crivellaro to gra w koncu ruszyla. Jak sie w I polowie gra bez rozgrywajacego to tak to musi wygladac. Ale coz. Wiadomo kto ustala sklad
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
Łęczna słaba, my słabi, karny Crivellaro to wizytówka "jakości" w tej drużynie. śmiać mi się chce jak widzę gościa co rwie się do "11" a potem odwala taką szopkę. Gwiazdor pełną gębą. W sumie to dobrze że nie strzelił bo nie znoszę gości co tak wydziwiają w prostej sytuacji. Z drugiej strony jak Burliga jest wyznaczony do karnych jako pierwszy to ja nie mam więcej pytań. Napadziorów mamy takich, że bezsilność ogarnia człowieka. Czułem że bez Brożka będą problemy, no i były. Taki mamy skład, do Kazia nie mam żadnych zastrzeżeń i tak wyciąga z nich dosyć sporo. Ale poleci za chwilę. To pewne.
|
|
|
|
Banita
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Opisujac to jednym slowem WSTYD.
WSTYD, za brak ambicji kopaczy szczegolnie w I polowie. WSTYD, ze druzyna posiada pol napastnika. WSTYD, ze w druzynie gra Cywka. Zagrali dokladnie tak jak oczekiwał tego Górnik tj. bramka w prezencie a pozniej bicie glowa w mur a wlasciwie w postawiony autobus. Zwienczeniem był wykonany karny w stylu a kopne se. Co do trenera, druzyna wyglada fatalnie rowniez od strony wolicjonalnej. Po takim meczu nie sa godni "podania reki" wszyscy. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
|
Banita
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Pierwsza polowa podobnie zagralo by 11 stojaków pod paprotki. Jak sie zaczelo pod dupa palic w 2 ruszyli byly sytuacje.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2009
Offline |
|
|
Osobiście liczyłem na remis. Jak mogli tego remisu nie ugrać to ja nie wiem, przecież Kaziu "remis" Moskal nakreślił im proste założenia taktyczne na remis a oni co ? Gdzie ten remis ja się k...a pytam ?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Zawsze przgrywamy na takich wiochach. Zawsze w Wodzislawiu czy Belchatowie tracilismy punkty. W Niecieczy tez przegramy.
![]()
Puchar jest na5z!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2011
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Cywka - do rezerw - on nie daje rady ani na defensywnym, środkowym ani na ofensywnym pomocniku ani na lewym skrzydle, czyli w sumie gdziekolwiek by zagrał nie nadaje się....
Crivellaro - jeżeli gramy bez Brożka to on na rozegraniu, ale jeśli jest Paweł to prędzej widziałbym z przodu dwójkę Jankowski - Brożek.... No i zakaz strzelania karnych.... W środku pomocy dałbym z tyłu parę Mączyński Popović ustawionych obok siebie - dałoby to więcej możliwości w wyprowadzaniu akcji ofensywnych... Ciekaw jestem, gdzie to podziali się komentatorzy wyzłośliwiający w stosunku do Brożka - jak wyglądała nasza gra ofensywna bez Brożka mieliśmy okazję się przekonać, szczególnie w I połowie. Brożek nawet jak nie strzelał bramek, to dawał swoją grą szansę na wejścia Jankowskiego, Boguskiego czy Guerriera pod bramką przeciwnika i stwarzanie sobie sytuacji. Nie wiem jakie ustalenia dotyczyły gry Boguskiego, ale na prawej stronie przez cały mecz była jedna wielka luka, a Jović sam nie był w stanie grać dobrze w ofensywie jak i w obronie. Jednym słowem najsłabszy mecz Boguskiego w tym sezonie - oby ostatni tak słaby ![]()
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
A ja bym Cywki nie skreślał... Za dużo biegał na wyspach i nie potrafi teraz zwolnić do prędkości naszej ligi
. Dajmy mu trochę czasu na przystosowanie się do ekstraklasy. Wierzę, że na wiosnę będzie jego gra wyglądała lepiej, a teraz to niech skupi się na treningach i walczeniu w tych końcowych minutach, które zapewne będzie zaliczał.A coś Popovicia nikt nie chwali, a przecież to chyba było jego najlepsze 45minut w tym sezonie? W końcu jakieś trudniejsze i celniejsze piłki posyłać zaczął ![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
Cywka biega jak żyd po pustym sklepie
![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
17 dni przerwy mieli od grania, ja sie pytam co robili przez ten czas na treningach? Cywka grał w Anglii? nie wiem jakim cudem, gosc do przodu ledwo podac potrafi a wczoraj usilnie sie postarał by oddac rywalowi pilke. Maczynski nastepny nie potrafi dobrze podac, w kadrze ma tylko miejsce dlatego, ze trenerem jest Nawałka. A Crivellaro? ten facet z tego co patrze olewa prawie kazdy mecz, moze zagrał jeden dobry co strzelił gola z Gornikiem i to wszystko a do karnego podszedł tak jakby miał gdzies czy zdobedzie gola czy nie. A karny wykonał jak ostatnia oferma, w lidze trampkarzy tak karnych nie strzelaja a gosc reprezentuje ekstraklasowy klub. To juz Barrientos był lepszy i dawal wiecej od Niego. Oczywiscie pierwszy mecz jaki musielismy przegrac w tym sezonie to z jedna z gorszych druzyn w lidze, jak majac najlepsza mozliwa kadre z Zurawskim czy Frankowskim na czele dawalismy dupy z byle jaka Odra z Wodzisławia tak znowu Łeczna sprawia nam takie problemy. Jedynego zawodnika, ktorego mozna bronic to Guerrier, ktory grał w kadrze, strzelil jednego gola a dodatkowo musiał jeszcze długo leciec co i tak nie przeszkodziło mu byc najlepszym Wislakiem wczoraj. Dawno mnie tak porazka nie wkurzyła, grali wczoraj bez krzty ambicji i to sa profesjonalni pilkarze? az sie scyzoryk w kieszeni otwiera
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2014
Offline |
|
|
Niestety, pan Crivellaro i pan Cywka umiejętnościami nawet przez sekundę nie stali obok Stilicia. Cieszyłem się, że Tomka wystawili w pierwszym składzie, i szybko mi ta radość minęła. Nie wiem jakim cudem gość, który tyle lat biegał po Anglii, który teoretycznie powinien mieć zajebisty przegląd boiska, ładuje na ślepo piłkę do tyłu a la Uryga. Wstyd.
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|