The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na:
Platforma Obywatelska 68 10,66%
Prawo i Sprawiedliwość 159 24,92%
Twój Ruch 9 1,41%
Polskie Stronnictwo Ludowe 6 0,94%
Sojusz Lewicy Demokratycznej 17 2,66%
Solidarna Polska 4 0,63%
Polska Razem 37 5,80%
Kongres Nowej Prawicy 165 25,86%
Ruch Narodowy 97 15,20%
Dziękuje nie głosuje! 76 11,91%
Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 09.09.2015, 06:29
Ciekawe czy propagandystom z tvn informacja o tym przejdzie przez gęby . Kaczyński taki schowany, a jak się już pokazał to dostał nagrodę od ekonomistów. Na 100% PiSowskich oczywiście. Co mam nadzieje znajdzie odbicie w wyborach

IncognitoTSW napisał(a):Wyświetl post
Kerim patrz na post #33611

A co do Kukiza to cytując

I kto twierdzi, że Kukiz ma kilkanaście procent ten propagandzista
A kto Ci powiedział ze ludzie głosowali na Kukiza bo chcieli JOWów? Tylko gajowy tak sobie ubzdurał i wypuścił się z referendum. Durne POwce podłapały i dostały odpowiedź. 7% frekwencji

Taka jest nagroda, za wypuchę gajowego i chamstwo POwców w senacie.

A co do sondaży. To co wrzuciłem to seria pytań dotyczących partii dokładnie wiadomo jakich, a tabelka poparcia wynika ze średniej odpowiedzi na każde z pytań. To sprawia że jest on dużo wiarygodniejszy, bo trudniej nim manipulować. No i nie jest robiony na zamówienie którejś z propagandówek.

ps.Korwinowi daleko do Kukiza co ów sondaż bardzo uwiarygadnia.

kerim1906 napisał(a):Wyświetl post
Myślisz że Drozdowi nie wolno mieć swojego zdania ? , Ty masz problem bo wpadnie wiesniak czy inny i Cie zjebie bo cytujesz"pisowców",a Ty grzecznie odpiszesz że się postarasz nie cytować.Ja mam swoje zdanie i nie muszę się nikim podpierać.
Kerim powiedz, że nie bawią Cię te sugestie propagandzisty bo ja się prawie turlam. Chłop myśli, że każdy dostaje smsy z instrukcjami
Ostatnio edytowane przez Drozd : 09.09.2015 o godz. 06:46.
Hej Nasz TS !!
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Stary 09.09.2015, 08:03
Tak, tak Kukiz nie miał nic wspólnego z referendum i nawet go nie popierał dobrze wiedzieć.
Kukizowi poparcie spadło bo wziął na listy zbieraninę z PO/Palikociarni/Związków Zawodowych/Ruchu Narodowego i KNP
Ruch Narodowy się już na niego wypiął, zostały tylko najbardziej chciwe jednostki ale "teren" się burzy, chodzą słuchy, że nie przekazują zebranych podpisów i może mieć problem z ich zebraniem.
Dlatego kto wierzy w 15% Kukiza ten propagandzista.
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 09.09.2015, 08:05
Dlatego kto wierzy w 15% Kukiza ten propagandzista.
Na tą chwilę 5% dla Kukiza to będzie wyczyn, bo kto spotkał się z jakimiś jego strukturami poza Dolnym Śląskiem ten wie, że to mieszanka kościółkowa, z domieszką czerowonokrwistej związkowej lewicy, a na koniec okraszona narodowo-patriotyczną papką. Taki miks nie udałby się nawet w PO.

Ode mnie jeszcze trzeźwy tekst Marcina Palade nt. Litwy z najnowszej "Gazety Warszawskiej". Ożywcze spojrzenie na problem, który jest za naszą wschodnią granicą, a nie dostrzegamy tego przez Rosję, Ukrainę i Białoruś, które koncentrują naszą uwagę.

Cytat:
SPOSÓB NA ANTYPOLONIZM WŁADZ LITWY

Straciliśmy grube miliardy złotych na chybionej i wyłącznie politycznej inwestycji w Możejki. Będziemy to spłacać jeszcze długie lata w cenach paliw płynnych na stacjach Orlenu. Odwlekaliśmy latami twarde upominanie się o prawa Polaków na Wileńszczyźnie. Taka była i jest polityka władz polskich, tych od lewicy do prawicy względem Wilna.
Gdy piszę ten artykuł na Litwie rozpoczyna się strajk szkół mniejszości narodowych, w tym głównie szkół polskich. To największa potyczka między naszymi rodakami a administracją litewską, traktującą wszystkich nie-Litwinów, a przede wszystkim Słowian, jak obywateli drugiej kategorii. Jak widać sporo zostało w mentalności Litwinów z okresu ich jawnej kolaboracji z Niemcami. Można nawet zaryzykować stwierdzenie, że duża część Litwinów wyssała nienawiść do Słowian, w tym do Polaków, z mlekiem matki. To przełożyło się na dyskryminacyjne ustawodawstwo litewskie względem mniejszości. Oryginalna pisownia nazwisk, podwójne nazewnictwo miejscowości i ulic. Wreszcie to co najważniejsze. Systematyczne spychanie przez litewskich szowinistów polskiego szkolnictwa ku zagładzie. Można jeszcze przeboleć fakt, że w paszporcie, czy dowodzie nazwiska litewskich Polaków brzmią obco, ubrane w czeski ozdobniki, wprowadzone na złość Polakom przez Litwinów do ich języka. Można zdzierżyć, że na solecznikowskiej ulicy na której są pojedynczy, bądź nawet nie ma ani jednego Litwina tylko sami Polacy widnieje tabliczka z napisem „Adomas Mickevicius”. Ale czy można bezczynnie stać w sytuacji, w której jawnie pluje się polskim dzieciom z Wileńszczyzny w twarz, a rodzicom którzy stoją na straży ich godności i praw edukacyjnych wyzywa się od „agentów Kremla”?
A przeciąganie liny zaczęło się od przyjętej w 2011 roku ustawy oświatowej. Uderzającej w szkolnictwo mniejszościowe. Tryb konsultacyjny władz litewskich urągał wszelkim normom w tym zakresie. Dość wspomnieć, że Wilno kompletnie zignorowało głos sześćdziesięciu tysięcy, a to sporo biorąc pod uwagę prawie trzystu tysięczną populację naszych rodaków na Litwie, Polaków. Zmieliło, tak jak kilka lat temu Platforma Obywatelska podpisy za JOW-ami. Ustawa ujednoliciła egzamin z litewskiego we wszystkich typach szkół. Doprowadziło to w konsekwencji do sytuacji w której uczniowie szkół z polskim o rosyjskim językiem nauczania mają spore zaległości przed czekających ich egzaminem. Innymi słowy kosztem innych przedmiotów muszą nadrobić 800 lekcji litewskiego w kilka lat. Bez programów nauczania i podręczników. Wszystko pod płaszczykiem podniesienia rzekomo nie najwyższego poziomu edukacji w polskich szkołach. Przez cztery lata Polacy zachowywali się wstrzemięźliwie. Ograniczali się do apeli, czy pikiet. O dziwo w mediacje włączył się nawet były Premier Donald Tusk, dla którego zaplecza politycznego wykładnią polityki względem Polaków na Kresach pozostaje antypolskie „dziedzictwo” Geremka i jego uczniów. Tych w PO, ale – co trzeba sobie powiedzieć szczerze – także na centroprawicy. Pokojowe metody rodaków z Wileńszczyzny na nic się zdały. Litwini szli w zaparte. I w końcu doigrali się. Polacy z Wileńszczyzny powiedzieli dosyć.
W środę 2 września zamiast do szkoły polskie dzieci poszły pomodlić się o zmianę dyskryminującej ustawy przed obraz Matki Boskiej Ostrobramskiej. Władze nie pozostały bierne. Obrały kurs na zastraszanie, grożenie wysokimi grzywnami finansowymi. A nasi rodacy na Litwie są zdeterminowani i dobrze zorganizowani. Nie mogą liczyć na pomoc z Polski. Milczy MSZ pod wodzą Grzegorza Schetyny, milczy rząd i sama Premier Ewa Kopacz. Ale nie słychać też wsparcia dla rodaków z Wileńszczyzny ze strony Kancelarii Prezydenta, czy polityków aspirującej po władzę centroprawicy. Łatwiej bliskiemu współpracownikowi Jarosława Kaczyńskiego, a byłemu europosłowi Samoobrony Ryszardowi Czarneckiemu wykrzykiwać w Kijowie „Sława Uhrainie” niż zainteresować, choćby poprzez petycję, brukselskie salony antypolskim jadem administracji litewskiej. Czy wyobrażacie sobie Państwo sytuację w której strajk wszystkich szkół z niemieckim językiem nauczania na Opolszczyźnie przechodzi bez echa w elitach rządzących czy mediach w Berlinie? Oczywiście, że nie. Bo Berlin, w odróżnieniu od Warszawy, prowadzi politykę interesu narodowego pod płaszczykiem Unii Europejskiej. My zaś prowadzimy politykę europejską, by nie rzec internacjonalistyczną, w której upomnienie się o podstawowe prawa Polaków po za granicami kraju traktowane jest jak faux pas i narażanie się na pogorszenie relacji z sąsiadami. A w dodatku „nasze” media, szczególnie te regionalne, zdominowane przez kapitał niemiecki, milczą. Co zrozumiałe. Zdawkowo odnoszą się zaś te chętnie określane przez same siebie mianem patriotycznych i niepokornych. Co zrozumiałe już nie jest.
Niestety nie jestem optymistą i uważam, że ewentualna zmiana władzy późną jesienią niewiele w tej materii zmieni. Gdybyśmy mieli polityków-patriotów z krwi i kości, z przyrodzeniem, a nie jego atrapą, to moglibyśmy zagrać na miarę potencjału i możliwości Polski. W polityce kiedy nie ma już miejsca na argumenty i dialog, kolejnym etapem jest argument siły. A mamy olbrzymi atut w ręku. Rafinerię Możejki, w której bezpowrotnie utopiliśmy grubo ponad 10 miliardów złotych. Litwini zamierzają dalej kroczyć wytyczoną od dwudziestu pięciu lat, a więc od momentu powstania niepodległej republiki, drogą administracyjnego antypolonizmu? Proszę bardzo. W takim razie warto rozważyć sprzedaż Możejek Rosjanom.
Ostatnio edytowane przez emj10 : 09.09.2015 o godz. 08:12.
Griszka30KR
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 09.09.2015, 09:08
ziz99 napisał(a):Wyświetl post
Kaczyński Człowiekiem Roku 2014 Forum Ekonomicznego

Wyraźny sygnał od szeroko pojętego biznesu.
Z co q...a? za to ,ze ze wzgledu na wzrost jest ekonomicznie Go ubierac i żywić?
Bednarz=Landryna=......
kerim1906
Banita

Od: 04.2014

Stary 09.09.2015, 09:33
Nie przypominam sobie żebyś był zbulwersowany jak rudy kurdupel o krzywych nogach dostawał nagrody ? chyba że się łaskawco przypomnisz, jak nie to nie strzęp ozora po próżnicy bo jesteś groteskowy

i jeszcze raz" sądażownie" w akcji

Ostatnio edytowane przez kerim1906 : 09.09.2015 o godz. 10:07.
vabanq
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 09.09.2015, 10:16
ma ktoś może link albo filmik jak duda wypowiada się na temat Wisły i zydow, twierdzac, ze byl za zydami bo Wisła to milicyjny klub ?
www.wislaszaliki.pl.tl
Kalwaria Bezżydowska
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Stary 09.09.2015, 10:19
A tak z ciekawości to jacy byli jeszcze kandydaci? spośród kogo wybierano?

http://telewizjarepublika.pl/partia-...adz,23528.html
Ostatnio edytowane przez IncognitoTSW : 09.09.2015 o godz. 10:26.
kerim1906
Banita

Stary 09.09.2015, 10:27
A tak z ciekawości to jacy byli jeszcze kandydaci? spośród kogo wybierano?
Jeżeli to pytanie do mnie odpowiadam , wkleiłem tego gówn..ego bzdeta żebyś nie powoływał się więcej na" sądażownie", sam widzisz jak się ośmieszyłeś pisząc o wiarygodności "sądażowni" wsi , pociesze Cie że obop rządowy nie lepszy . Zgadnij jaki jest naprawdę wynik co do przyjęcia emigrantów, to nietrudne i nie boli .
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Stary 09.09.2015, 10:39
Mniejsza o sondaże bo tak naprawdę różniły się generalnie o 2-3% oprócz wybujanego wyniku Kukiza, zresztą cofnąłem swoje słowa więc nie wiem o co Ci jeszcze chodzi. Imigrantom, którzy jadą do Europy po socjal trzeba powiedzieć twarded "nie" i czekam aż to zrobi premier lub prezydent.

A pytałem o kandydatów do tego tytułu człowieka roku, to było otwarte głosowanie? Nigdzie o tym nie widzę czy byli jacyś kontrkandydaci czy to wybiera jakieś jury?
Griszka30KR
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 09.09.2015, 11:07
kerim1906 napisał(a):Wyświetl post
Nie przypominam sobie żebyś był zbulwersowany jak rudy kurdupel o krzywych nogach dostawał nagrody ? chyba że się łaskawco przypomnisz, jak nie to nie strzęp ozora po próżnicy bo jesteś groteskowy

]
Widze,ze nastepny pisuar....
Zamilcz człowieku,bo nie wiesz co czynisz.
Bednarz=Landryna=......
kerim1906
Banita

Stary 09.09.2015, 11:38
Griszka30KR napisał(a):Wyświetl post
palikmiot czy kuc ? bo nie wiem z kim mam nieprzyjemność

IncognitoTSW Czy czasem Prezydent Duda już tego nie zrobił http://niezalezna.pl/70697-prezydent...lem-imigrantow , może to nie jest twarde nie jak sobie wyobrażamy ale na początek coś jest. Na botoksa chyba nie liczysz ?

Co do Krynicy to sygnał od biznesu , urbanoplatfusiarnia w ścieku i rynsztoku. Nie było chyba innych kandydatów, bo wynik był 29 za , 0 przeciw.
Ostatnio edytowane przez kerim1906 : 09.09.2015 o godz. 11:45.
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Stary 09.09.2015, 11:48
Ja tam widzę tylko tyle, że uważa, że pomoc jest niezbędna ale nie zgadza się z kwotowym podziałem.
ABGwislakABG
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 09.09.2015, 11:53
Co do Człowieka Roku i Kaczyńskiego:

https://pl.wikipedia.org/wiki/Zygmunt_Berdychowski

Ten człowiek przewodniczy wyborowi tego jakże zaszczytnego tytułu. Piękne zdjęcie z menżem stanu, odznaczenia. Pogratulować tym bardziej, iż to były platformers namaścił Kaczora.

A tutaj wersja dla zslowców:

EDIT - skład członków rady, która wybiera po(d)miot roku:

Posprawdzajcie sobie. Wymienię tych najbardziej smakowitych - majchrowski, filipiński olek, karnowski, sowa&friends, buziu buzek, oleksy (celowo bez śp), bury, grabarczyk, grześ hajdarowicz i jego rzeczPOspolita i syłenhka wałszafska Hanna Gronkowiec-Fokstrot.

EDIT 2: Incognito - Herbercik ma 5 przyjaciół. Ciekawe, czy wśród nich Sowa?
Ostatnio edytowane przez ABGwislakABG : 09.09.2015 o godz. 12:19.
Anty PO-PiS!!!
kerim1906
Banita

Stary 09.09.2015, 11:56
Ja tam widzę tylko tyle, że uważa, że pomoc jest niezbędna ale nie zgadza się z kwotowym podziałem.
Sytuacja jest rozwojowa , zobaczymy co będzie dalej. Ja tez uważam że powinien być stanowczy sprzeciw.Mimo wszystko liczę na Prezydenta Dudę i Pis.To jest naprawdę sprawa najwyższej wagi.

ABGwislakABG He, he, dobre.Ten Berdychowski to taki forumowy wołominiak emj10 ? był we wszystkich partiach , zna wszystkich , tylko nie wiem czy zna się na wszystkim ?
Ostatnio edytowane przez kerim1906 : 09.09.2015 o godz. 12:00.
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Stary 09.09.2015, 11:59
Griszka30KR napisał(a):Wyświetl post
Pisuar nie pisuar - wyrażałeś równie wielkie zdziwienie, gdy nagrody przyznawano za .... wie co POwcom?
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Od: 01.2015

Stary 09.09.2015, 12:13
serek.c2 napisał(a):Wyświetl post
Pisuar nie pisuar - wyrażałeś równie wielkie zdziwienie, gdy nagrody przyznawano za .... wie co POwcom?
A byly tutaj takie wpisy, wychwalajace przyznawanie takich nagrod?
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Stary 09.09.2015, 12:15
Ok dokopałem się do wyników głosowania

I tak dobrze, że nie przyznali Arszenikowi
kerim1906
Banita

Stary 09.09.2015, 12:22
wiesniak842 napisał(a):Wyświetl post
Ból dupy sięga zenitu , napiszesz kto wychwalał nagrodę dla Kaczyńskiego ? konkretnie z cytatami

IncognitoTSW Myślę że ustaliliśmy , nagroda dla Kaczyńskiego to sygnał od biznesu dla niezorientowanych że na jesieni będzie rządził ktoś inny.Tyle i aż tyle, reszta nie ma znaczenia.
Ostatnio edytowane przez kerim1906 : 09.09.2015 o godz. 12:25.
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Stary 09.09.2015, 12:43
Z tego grona też bym wybrał Kaczyńskiego, licząc na przychylność po wyborach (bo na cóż innego może liczyć taka banda)
Zastanowiłbym się też nad kandydaturą siatkarzy.
emj10
Senior Member

Stary 09.09.2015, 12:49
Ciekawe na kogo głosował Krzysiek, bo głosy Glińskiego, Karnowskiego, Kuchcińskiego, Lisickiego i Łopińskiego łatwo przewidzieć
kerim1906
Banita

Stary 09.09.2015, 12:53
emj10 napisał(a):Wyświetl post
Ciekawe na kogo głosował Krzysiek, bo głosy Glińskiego, Karnowskiego, Kuchcińskiego, Lisickiego i Łopińskiego łatwo przewidzieć
koleś , c..j kogo obchodzi kto na kogo głosował , jakby chcieli to wybrali by na człowieka roku psa Piotra Dudy Kacperka.Proste jak konstrukcja cepa tylko trzeba myśleć
ABGwislakABG
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 09.09.2015, 12:54
Na arszenika, na kogo innego?
Anty PO-PiS!!!
kerim1906
Banita

Stary 09.09.2015, 13:07
ABGwislakABG napisał(a):Wyświetl post
Jak napisałem , jakby chcieli to na kogokolwiek , nawet na pieska Dudy Kacperka. Chcieli żeby wygrał Kaczyński to wygrał.
emj10
Senior Member

Stary 09.09.2015, 13:12
ABGwislakABG napisał(a):Wyświetl post
Trudno powiedzieć. W tamtym roku wybrali takiego skrajnego lewaka jak Robert Fico, więc wszystko mogło się zdarzyć i w tym roku z wyborem kolejnego socjalisty. Krzysiek się trochę wierzga po zesłaniu go spadochronem na listy wyborcze do czerwonej Bydgoszczy, więc nie zdziwię się jak dla jaj zagłosował inaczej niż przewidywała linia ZLEW-u. Zresztą mając dom w tak religijnym miejscu...
Ostatnio edytowane przez emj10 : 09.09.2015 o godz. 13:14.
martin_6
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 09.09.2015, 13:40
Jakby nie patrzeć, Kaczyński zasłużył sobie i to powinien przyznać nawet przeciwnik PiS-u. Przepchnął swojego kandydata na prezydenta, którego wyciągnął, było nie było, z rękawa, jego partia idzie pewnym krokiem po zwycięstwo. Jak dla mnie oczywisty kandydat.
Dziś tylko wiara pozostała w nas
Że przyjdzie kiedyś taki czas,
Że na drzewach zamiast liści
Będą wisieć komuniści!

UWAGA!!! Z OKAZJI OTWARCIA STADION ZAMKNIĘTY!
emj10
Senior Member

Stary 09.09.2015, 13:49
Kwestia tego, że to jego rok jest bez dwóch zdań oczywista. Stary lis i cwaniak należący do top 10 polskich polityków ostatniego ćwierćwiecza po 8 latach odsunął się w cień, co zresztą podpowiadano mu od lat i tym sposobem prawdopodobnie powróci do pełni władzy, która wymknęła mu się w czasie zawirowań w 2007 roku.

Natomiast sprawa tej nagrody, jak także wielu innych do niej podobnych, ma zawsze podłoże polityczne, jak też w przypadku tej nagrody dodatkowo podłoże ekonomiczne. Jakoś jestem w stanie zrozumieć, że takiemu lewakowi jak Fico przyznano nagrodę za całkiem niezłe zarządzanie gospodarką Słowacji, ale w przypadku Jarosława Kaczyńskiego żadnego sukcesu ekonomicznego nie było. Oczywiście mowa o tu i teraz.
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 09.09.2015, 16:04
Jaroslaw Kaczynski jest mężem stanu. Ma wizje Polski, jest nieprzekupnym patriota. Jego diagnozy polityczne z roku 1993 sa do dnia dzisiejszego aktualne.
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 09.09.2015, 16:04
Mocne słowa doradcy Sarkozyego na temat curestva UE i nie tylko:

http://wpolityce.pl/swiat/264768-byl...ictwa-islamowi
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Stary 09.09.2015, 16:59
wiesniak842 napisał(a):Wyświetl post
Nie zauważyłem, nie zauważyłem też jednak jakichkolwiek wpisów podważających przyznawane przez lata "nagrody i wyróżnienia".
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Od: 01.2015

Stary 09.09.2015, 18:57
No to sobie sprawdz posta z 19 czerwca gdzie pisiorek kerimek wrzuca linka z jakze niezaleznej niezaleznej.pl na temat nagrody od Szechtera dla Bronka. Wiecej mi sie nawet nie chce szukac.
Powód: jzs
Ostatnio edytowane przez wiesniak842 : 09.09.2015 o godz. 18:57.

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów