The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Jak? Gdzie? Kiedy?
Nazwa użytkownika
Hasło

Jak? Gdzie? Kiedy? Pokój z informacjami na temat cen biletów, sposobu dojazdu do stadionu i tym podobnym. Jeśli szukasz informacji na taki temat - sprawdź najpierw tu. Pokój moderowany.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
kicur
Senior Member

Od: 06.2015

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 28.07.2015, 18:37
Griszka, nie jakiś, tylko bardzo duży
Odpowiedz cytując
siemstein
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 28.07.2015, 19:08
regan napisał(a):Wyświetl post
widzę, kolega powyżej robił badania ankietowe, może pochwali się na jakiej próbie ankietowanych zrobił?

Na pewno na 3 lidze niemieckiej jest lepsza gra. Tam przychodzą na styl gry i na wyniki

Fakty są następujące: Rząd się wmieszał w kibicowanie - mamy tego efekty. Do tego rosnąca emigracja, życie tubylców na kredytach od 1 do 1, w konsekwencji czego, człowiek w pewnym wieku rezygnuje z rozrywki i pasji, bo trzeba zapewnić sobie byt(zobaczcie sobie na skład naszego młyna - dzieciarnia). Przecież nie wierzę, że rzesza ludzi, sprzed 15-20 lat nagle znikła. Albo wyjechali, albo odpuścili ze względów ekonomicznych. Ile ja osób takich znam, co albo ich tutaj nie ma, albo odpuścili, bo kasy nie mają. Taka jest niestety kolej rzeczy i nie ma co płakać na styl gry, bo akurat styl gry w naszej ekstraklasie na przestrzeni ostatnich lat się sporo poprawił.

I zauważcie w końcu, że to nie tylko nasza przypadłość. W innych klubach w zależności od potencjału, jest podobnie z frekwencją. Są z nią problemy i tyle. Nie zmienimy tego dobrą grą, bo przykład Amiczki z meczu z Lechią, która zdobyła mistrza i gra o LM, pokazuje, że problem leży gdzie indziej. Legia rok temu też miała na początku sezonu frekwencje 8 tys, 12 tys. To jest trend, nie przypadłość, należy się zastanowić dlaczego taki.
Tak, rząd zakazuje chodzić na mecze... Brawo! Kto ma na mecz przyjść, ten przyjdzie. Trzeba się przyzwyczajać do faktu, że kibice Wisły to w 80% kibice sukcesu. A nie pier.dolić, że rząd wmieszał się w kibicowanie. Co ma piernik do wiatraka?
Odpowiedz cytując
regan
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 28.07.2015, 19:16
siemstein napisał(a):Wyświetl post
Tak, rząd zakazuje chodzić na mecze... Brawo! Kto ma na mecz przyjść, ten przyjdzie. Trzeba się przyzwyczajać do faktu, że kibice Wisły to w 80% kibice sukcesu. A nie pier.dolić, że rząd wmieszał się w kibicowanie. Co ma piernik do wiatraka?
Nie wiem może ty jesteś właśnie na emigracji i na meczu ostatni raz byłeś 5 lat temu i nie wiesz, że wprowadzenie kart kibica spowodowało utrudnienia wielu kibicom w dotarciu na stadion - zwłaszcza tych mieszkających daleko od Krakowa.

Drugą rzeczą jest ciągłe zamykanie stadionów, trybun, zakazów wyjazdów i tym podobnych działań psujących jakość widowiska. Wszystkie bojkoty i zakazy, kary, nagonka medialna tylko ludzi zniechęcają do chodzenia na mecze. Dają im alternatywę, że bez Wisły też można żyć oraz utwierdzają ich w przekonaniu, że na Wiśle nie jest atrakcyjnie. To jak mówiłem dotyczy wszystkich klubów w Polsce.

danpe_ napisał(a):Wyświetl post
Szczerze? Ja mecz oglądnę w TV.
47zł na bilet + 50 na dojazd to dla mnie za dużo. .
Ktoś cię zmusza oglądać mecz z najdroższych sektorów na stadionie? Dla chcącego nic trudnego, chyba, że tendencyjnie wymyślamy wymówki aby nie iść.
Ostatnio edytowane przez regan : 28.07.2015 o godz. 19:32.
Tylko Wisła!
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 28.07.2015, 19:27
Cytat:
Nie zakazuje tylko obrzydza ludziom chodzenie na mecze. W Polsce pójście na mecz kojarzy się przeciętnemu człowiekowi z dostaniem w.......u, z kijami bejsbolowymi, awanturą, tasakami itp dziecka oczywiście na mecze się nie zabiera bo mogłoby nie przeżyć. A nawet jak już się od tego stereotypu odchodzi to przecież nikt nie będzie chodził na mecze, na które uczęszcza bydło bez kultury, sami chuligani bez szkoły itd.
Oczywiście na młyn chodzą inni ludzie ale ja mówię o zwykłych Januszach, którzy wpływają na frekwencję najbardziej. Przecież w Niemczech na mecze chodzą w większości właśnie te Janusze a nie hordy Ultrasów.
Gdyby rząd i media robiły pozytywną napinkę na kibicowanie to jestem pewien, że frekwencja na każdym stadionie by się podwoiła. Ale jak się wszędzie słyszy o kibicach i meczach ligowych źle to się takich ludzi i takie miejsca omija szerokim łukiem.

I 2 najważniejsze sprawy.
1. My mamy na Wiśle kryzys nie tylko piłkarski ale i kibicowski. Wiele spraw jest, które wpłynęło źle na naszą frekwencję u siebie czy an wyjazdach.
2. Najważniejsze - spadek frekwencji to jest ogólnopolski trend obecnie a nie jakieś udziwnienie na Wiśle. Skoro na Amicę czy Legię chodzi po 13 tys ludzi (liczby z ostatniej kolejki) to jakim prawem mamy oczekiwać, że na Wisłę będzie chodziło tyle samo ludzi? Na Wiśle zawsze ta frekwencja była trochę słabsza więc i teraz musi być odpowiednio mniej ludzi niż w Warszawie i Poznaniu. Po prostu te granice liczbowe się obniżyły. Jak kiedyś mieliśmy średnią 15 tys to teraz bym liczył, że na normalnych meczach będzie te 10-12 tys ludzi. Po prostu to jest nasz obecny pułap. Nie 5 tys i nie 55 tys.
Sportowo i kibicowsko jesteśmy w złej sytuacji to niby dlaczego miałoby chodzić na obecną Wisłę więcej ludzi niż na Legię i Amicę, które są teraz na topie kibicowskim i piłkarskim. Te 2 drużyny obecnie są takimi dwoma pewniakami do bicia sie o tytuł więc nie patrzmy na to, że kiedyś nas było 15-17 tys na zwykłych meczach tylko porównujmy się do nich i odpowiednio modulujmy ich liczby pod nasze.

PS Co do obrzydzania kibicowania przez media. Mieliście niejeden przykład ale najbardziej wymowny jest ten po śmierci kibica z Knurowa. Jak ludzie w internecie skomentowali sprawę? Po prostu, że jednego bydlaka mniej. Nie liczyło się czy policjant może strzelać na wysokości głowy czy nie, nie liczyło się czy rzeczywiście Dawid stwarzał niebezpieczeństwo takie że policjant musiał w niego celować, że może w nerwach za wysoko strzelił. A jak sobie obejrzycie filmik z zajścia to widać, że Dawid jest daleko i od policji i od sektora gości, że śmiertelny strzał pada jak już wszyscy kibice robią odwrót. Tak właśnie ludziom w tym Kraju wyprano mózg. Zginął człowiek ale, że był kibicem to teza gotowa od razu "był pieprzonym bandytą, bydlęciem, do takich trzeba strzelać z ostrej amunicji i super, że jednego mniej, niech następnych zabiją teraz". I kto ma w tym kraju na mecze chodzi? 80% ludzi, która tak komentowała tę sprawę?
Ostatnio edytowane przez Jaroo1 : 28.07.2015 o godz. 19:32.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
darotsok73
Senior Member

Od: 02.2008

Stary 28.07.2015, 19:36
Stare powiedzenie mówi. JAK KTOS CHCE TO ZNAJDZIE SPOSÓB JAK KTOŚ NIE CHCE ZNAJDZIE POWÓD. I tyle w temacie. Polemika dziecinna.
Jeśli ktoś nie rozumie, w jakim klubie gra i dla kogo, to niech stąd lepiej odejdzie i nie zawraca głowy - mówi ostro były piłkarz "Białej Gwiazdy", MAREK MOTYKA
Odpowiedz cytując
LanceTS
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 28.07.2015, 20:01
danpe_ napisał(a):Wyświetl post
Szczerze? Ja mecz oglądnę w TV.
47zł na bilet + 50 na dojazd to dla mnie za dużo. Za tę kasę żyję przez kilka dni, przy czym jestem z zawodu kierowcą i często stołuję się (obiady) w przydrożnych knajpach. Za tę kasę mam 12 wejść u siebie w mieście do siłowni z klubem fitness. Za tę kasę mam trzy wyjścia na squash.

Nie mówiąc już o tym, że jeśli mecz jest w piątek, to nie mam żadnej gwarancji, że zdążę wrócić z trasy na mecz. Więc może się zdarzyć tak, że kupię bilet przez internet, a na mecz nie zdążę.
Oczywiście takie przypadki jak mój to jakiś bardzo znikomy ułamek, tym bardziej, że ja się z Krakowa wyprowadziłem i muszę dojechać. Kłopotów z frekwencją bardziej bym upatrywał w emigracji.
Problem masz z transportem, a nie z biletem. Bo nawet jakby bilet byl za 20zl to i tak by Ci wyszlo 70zl. Bilety sa strasznie tanie i chociaz mnie osobiscie nie stac na wylozenie pieniedzy na caloroczny karnet to będę chodził na biletach.
Odpowiedz cytując
63.5 Kg
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 28.07.2015, 20:02
Griszka30KR napisał(a):Wyświetl post
O styl gry i wyniki....
Teraz jest oddzielane" ziarno od plew".
Ja wiem i rozumiem ze cierpi na brak tego co nam dostarczano przez lata...
Tylko czy my jesteśmy kibicami czy kibicami sukcesu bo to dwie rozne nacje
Zapewne kibic który chodzi na 3 lige nie niemiecka nie cierpi na brak sukcesow swojej druzyny....
Odpowiedz cytując
radek2323
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 28.07.2015, 20:21
Moim zdaniem problemem są jednak pieniądze przeciętnego Kowalskiego w Pl nie stać poprostu i tyle piszcie sobie co chcecie ale jest to jeden z głównych powodów jak nie kluczowy.Ostatnio rozmawialem że swoim kolegą i zadalem mu pytanie dlaczego tylko 1mecz w miesiącu odpowiedź była szybka - kasa. Mnie nie zdziwi nawet lepsza frekwencja na 4 lidze niemieckiej czy angielskiej. I nie sugeruje tutaj drogich biletów bo drogie nie są tylko jak ktoś ma wybrać czy idzie z rodzina na mecz czy kupić dziecku buty książki itp to wybór jest prosty.
SERCE W BIELI KREW W BŁĘKICIE WISŁA KRAKÓW PONAD ŻYCIE!!!

Quo vadis Wisło?
Odpowiedz cytując
KeinNasenHasen
Junior Member

Od: 08.2014

Stary 28.07.2015, 20:22
Jaroo1 napisał(a):Wyświetl post
Nie zakazuje tylko obrzydza ludziom chodzenie na mecze (...)

A jak to rząd obrzydza przyjście na stadion? Dostajesz ulotki z Kancelarii Premiera, zachęcające do pozostania w domu, albo pójścia do kina czy teatru? A może w tv krąży jakiś spot, który wedle którego pójście na mecz może być Twoją ostatnią czynnością w życiu?

Ktoś podał argument, że karty kibica utrudniają przyjście na stadion szczególnie tym osobom, które nie są z Krakowa. W jaki sposób miałoby to utrudnić przyjście na stadion? Ja nie jestem z Krakowa. Mieszkam prawie 100 km na zachód od Krakowa i myślisz, że wyrobienie karty sprawiło mi jakąś trudność i było wysoce zniechęcające do przyjścia na stadion? Nie, nie było.

Argument o zamykaniu stadionów również nietrafiony. Jeżeli stadiony często są zamykane to logicznie myśląc frekwencją na następnym meczu powinna być większa, bo przecież za niedługo znów stadion zostanie zamknięty, a więc możliwości obejrzenia Wisły są mniejsze i trzeba łapać to co jest
Oczywiście to wszystko pół żartem pół serio. Co do tego zamykania jeszcze to wszyscy wiemy, ze wygląda to tak, że wojewoda wstaje rano, wkłada kapcie, staje przed oknem i myśli sobie "To jest dobry dzień na zamknięcie czyjegoś stadionu"... Prawda?
Ostatnio edytowane przez KeinNasenHasen : 28.07.2015 o godz. 20:27.
Odpowiedz cytując
darotsok73
Senior Member

Od: 02.2008

Stary 28.07.2015, 20:29
Rzad , psiarnia, pracodawca , życie, pora roku, i sytuacja geopolityczna od 32 lat obrzydzają mi chodzenie na R22 . A ja DALEJ CHODZĘ I BĘDĘ CHODZIŁ. Bilety? jeden kupuje bilet za 47, drugi kupuje karnet na rok za 530 inny rodzinny. Niestety bardzo wielu woli kupić trzy browary luyb więcej i krzyczeć na całe osiedle jak to kocha Wisełkę.
Jeśli ktoś nie rozumie, w jakim klubie gra i dla kogo, to niech stąd lepiej odejdzie i nie zawraca głowy - mówi ostro były piłkarz "Białej Gwiazdy", MAREK MOTYKA
Odpowiedz cytując
Patryk_185
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 28.07.2015, 20:30
http://www.wislaportal.pl/29358,Pobi...rd_sezonu.html
Wszyscy na amice!

Odpowiedz cytując
koniak
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 28.07.2015, 20:41
Jak zwał tak zwał, ale wszyscy wiedzą o co chodzi z tym obrzydzaniem, szczególnie jeśli chodzi o Kraków. Nie tylko rząd ma w tym udział, ale zasadniczą rolę odgrywają tu media. Jeżeli ostatnio słyszę od 15-laka spoza Krakowa, że on na Wisłę nie pójdzie, bo tam wbijają maczety w plecy, to ręce się załamują. Rodzice go chcieli puścić, ale sam nie był zainteresowany.
Skąd w takim razie mamy brać tych kibiców? Pokolenia się zmieniają, ludzie wyjeżdżają z kraju. Każdy argument, który został w tym temacie wymieniony ma wpływ na frekwencję. Jednym przeszkadza to, innym nie pasuje tamto. Nie każdy jest zarobasem, nie ma rodziny czy innych zajęć i trzeba umieć spojrzeć z innej perspektywy a nie tylko z poziomu czubka własnego nosa, aby ocenić rzetelnie sytuację.
Odpowiedz cytując
!!IRIVER!!
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 28.07.2015, 21:17
Spoko lajt, ja jutro kupuję bilet!
Odpowiedz cytując
speedfashion
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 28.07.2015, 21:20
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...rabatem_17916/

Piątkową? To w klubie już nie wiedzą, kiedy gramy, czy wróżą, że zagramy na piątkę?
Nie uczyniłeś mnie garbatym
Dzięki Ci za to Panie
Odpowiedz cytując
regan
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 28.07.2015, 21:50
KeinNasenHasen napisał(a):Wyświetl post
A jak to rząd obrzydza przyjście na stadion? Dostajesz ulotki z Kancelarii Premiera, zachęcające do pozostania w domu, albo pójścia do kina czy teatru? A może w tv krąży jakiś spot, który wedle którego pójście na mecz może być Twoją ostatnią czynnością w życiu?

Ktoś podał argument, że karty kibica utrudniają przyjście na stadion szczególnie tym osobom, które nie są z Krakowa. W jaki sposób miałoby to utrudnić przyjście na stadion? Ja nie jestem z Krakowa. Mieszkam prawie 100 km na zachód od Krakowa i myślisz, że wyrobienie karty sprawiło mi jakąś trudność i było wysoce zniechęcające do przyjścia na stadion? Nie, nie było.

Argument o zamykaniu stadionów również nietrafiony. Jeżeli stadiony często są zamykane to logicznie myśląc frekwencją na następnym meczu powinna być większa, bo przecież za niedługo znów stadion zostanie zamknięty, a więc możliwości obejrzenia Wisły są mniejsze i trzeba łapać to co jest
Oczywiście to wszystko pół żartem pół serio. Co do tego zamykania jeszcze to wszyscy wiemy, ze wygląda to tak, że wojewoda wstaje rano, wkłada kapcie, staje przed oknem i myśli sobie "To jest dobry dzień na zamknięcie czyjegoś stadionu"... Prawda?
Po prostu co mecz giną 4 osoby od odpalonych rac i nie ma wyboru...
pół żartem pół serio

Po prostu od wprowadzenia ustawy o BIM frekwencje na topowych klubach spadły mimo nowych, bezpieczniejszych stadionów, mniejszej ilości zadym, lepszych warunków, sprzedaży internetowej itd. Przecież to co robiła psiarnia w Kielcach swego czasu czy na Legii czy na Jadze, czy w Poznaniu to było jawne zniechęcanie ludzi do chodzenia na mecze. Nas zniechęcał były prezes i po części mu się udało... bo niefajnie jest kupić karnet i zaraz dostać zakaz wejścia na stadion za picie piwa w knajpie pod stadionem.
Ostatnio edytowane przez regan : 28.07.2015 o godz. 22:02.
Tylko Wisła!
Odpowiedz cytując
siemstein
Senior Member

Stary 29.07.2015, 06:21
regan napisał(a):Wyświetl post
Nie wiem może ty jesteś właśnie na emigracji i na meczu ostatni raz byłeś 5 lat temu i nie wiesz, że wprowadzenie kart kibica spowodowało utrudnienia wielu kibicom w dotarciu na stadion - zwłaszcza tych mieszkających daleko od Krakowa.
Ja mieszkam poza Krakowem i KK nie sprawiła mi żadnego problemu, jeśli chodzi o zakup biletu. Kto nie chce przyjść, ten znajdzie najbardziej banalny pretekst.
Odpowiedz cytując
coni
Senior Member

Od: 10.2010

Stary 29.07.2015, 08:47
A w czym utrudnia KK w przybyciu na mecz? Wyrabiasz KK a bilety kupujesz przez neta, sorry ale gdzie jest problem?
Nikt nie wymaga od was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych... podania ręki. - Henryk Reyman
Odpowiedz cytując
MatiRbk
Member

Od: 10.2013

Stary 29.07.2015, 11:21
Poniedziałek 12:20 11966
Wtorek 12:20 11421 poszlo 545 biletów
Sroda 12:20 10357 poszlo 1064 biletów
Sprzedaż była prowadzona od liczby 13264
Odpowiedz cytując
zim zum
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 29.07.2015, 12:16
Poza tym według mnie klub tymi cenami średnio zachęca do zakupu karnetu i tzw. "uwiązania" kibica. Przykładowo w trzeciej turze karnet kosztuje 205 zł, a ta sama opcja z biletami na zniżce 15% - 221 zł . Biorąc pod uwagę, że w aktualnej dyspozycji Wisły mogą wpadać mecze w piątki i poniedziałki o 18 dużo ludzi może zrezygnować z zakupu karnetu. Natomiast na późniejszy zakup biletu wpływ będzie miała min. gra naszych zawodników.
Odpowiedz cytując
TRZEBINIAnin
Senior Member

Od: 09.2011

Stary 29.07.2015, 12:42
Czyli na ten moment koło 8tys sprzedanych.. Słabiutko.
Odpowiedz cytując
63.5 Kg
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 29.07.2015, 12:54
Pol godziny temu 1 osoba w kolejce....
Odpowiedz cytując
staszek2309
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 29.07.2015, 13:28
Widocznie dzisiaj ludzie kupują bilety głównie w necie. Od rana poszło około 700 biletów.
Kolejki zaczną się w sobotę o 18...
Odpowiedz cytując
KeinNasenHasen
Junior Member

Od: 08.2014

Stary 29.07.2015, 16:29
Moich kilka przemyśleń nt. niskiej frekwencji na stadionie. Główne powody to:
1. Niski poziom sportowy - nie da się ukryć, że to powód najważniejszy. Im lepiej gra drużyna, tym więcej widzów chce ją oglądać. Tak jest w każdym mieście w Polsce i w większości miast Europy.
2. Złe pory rozgrywania meczów - spotkania w piątek o 18:00 czy tym bardziej w poniedziałek o tej porze to głupota. Są to dni robocze i spora część potencjalnych kibiców jest jeszcze w pracy, na uczelni, albo z niej wraca.
3. Słaby marketing klubu - co prawda nie jestem z Krakowa, ale mam tam wielu znajomych, którzy skarżą się właśnie na ten problem. Marketing to nie tylko plakaty, reklamy w kinie czy Internecie. Pomysłów na to jak przyciągnąć widza i przede wszystkim jak zatrzymać go u siebie jest wiele więcej niż jest to w Wiśle praktykowane.
4. Poziom zarządzania klubem - Ja osobiście wolałbym po stokroć bardziej przychodzić na Wisłę w której widzę pomysł na przyszłość. Gdzie z większym lub mniejszym prawdopodobieństwem dałoby się jednak przewidzieć gdzie Wisła będzie za 5 lat. Drużyna grająca na niższym poziomie, ale w oparciu o młodych chłopaków, z ambicją i czasem szaloną głową.
5. Ceny biletów - nie uważam, że są zbyt wysokie, ale wiem, że to kwestia często podnoszona przez kibiców, więc umieszczam to również.
6. Kibice w Polsce przychodzą na rywala, a nie dla swojej drużyny - to oczywistość. U Nas największa frekwencja jest na meczach z Cracovią, Legią i Lechem. W Poznaniu na meczu z Legią, a w Warszawie na meczu z Lechem. Konieczne jest wypracowanie modelu niemieckiego, gdzie na zdecydowanej większości stadionów frekwencja jest taka sama bez względu na to czy przyjedzie Bayern, Borussia, Paderborn czy Mainz. To proces długi i raczej w polskich warunkach niemożliwy do osiągnięcia. Wiem, że tam jest wyższy poziom sportowy, ale jednak kibic utożsamia się z drużyną. W weekendy całe miasto żyje meczem. Byłem na kilku meczach BVB i w sobotę miasto wymiera. O meczu mówią wszyscy. Bardzo fajna sprawa.
7. Popularyzacja Internetu - jeszcze kilkanaście lat temu Internet praktycznie w Polsce nie istniał. Wraz z rozpowszechnieniem sieci pojawiły się strony ze streamem z każdego meczu jaki sobie zażyczysz. Kiedyś jeżeli rodzice nie mieli wykupionego abonamentu Canal+, obejrzenie meczu było niemożliwe bez pójścia na stadion. Dziś, aby obejrzeć spotkanie wystarczy średni komputer z łączem. Spora część osób woli pozostać w domu przed komputerem i w taki sposób zobaczyć mecz.
8. Niski stopień zaszczepiania dzieciom sportu jako czegoś ważnego w życiu - Kiedy wychowuje dziecko myślę nad tym jakie pasje mu zaszczepić, do jakiej szkoły pójdzie, z kim się przyjaźni i jaki sport mógłby uprawiać (nie mylić z zawodowstwem). Nie wyobrażam sobie życia bez sportu, czy to czynnego czy biernego. Sport powinien stać się integralną częścią życia. Dziś młodzież najchętniej spędza czas w galeriach, przed "fejsikiem" czy innym tego typu badziewiem. Zainteresowanie sportem to proces złożony i musi zostać zaszczepiony od małego. W Polsce pójście na stadion to forma spędzenia wolnego czasu na 5 czy 6 miejscu. W Anglii czy Niemczech to wybór nr 1. U nas w Boże Narodzenie wszyscy się obżerają, a w Premier Leaque całe rodziny idą na stadion.
Odpowiedz cytując
jaro1985r
Senior Member

Stary 29.07.2015, 19:16
Ostatnia sobota : Lech -Lechia (13 821) ! Czar nowych stadionów już prysł, teraz potrzeba silnej ligi. Takie jest moje zdanie na temat frekwencji
Odpowiedz cytując
Rafal-SWL
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 29.07.2015, 20:29
Czyli 3 liga niemiecka jest silna? A ludzi satysfakcjonuje rywal pokroju Hannover II, Herta II itp? Otoz nie, ludzie przychodza dla swojego klubu, z milosci, przywiazania czy chocby aby milo spedzic popoludnie z kumplami, wypic piwo pogadac.

Odpowiedz cytując
!!IRIVER!!
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 29.07.2015, 21:57
jaro1985r napisał(a):Wyświetl post
Ostatnia sobota : Lech -Lechia (13 821) ! Czar nowych stadionów już prysł, teraz potrzeba silnej ligi. Takie jest moje zdanie na temat frekwencji
A jaka liga jest, każdy mógł przed chwilą zobaczyć.
Im dłużej będziemy bidnym krajem, tym dłużej stadiony będą puste.
Odpowiedz cytując
El'kabat
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 29.07.2015, 21:57
Ale nie u nas. Wrócą studenciki, ludzie z urlopów to od razu skoczy do góry frekwencja. Zapaleńców jest niestety co raz mniej.... O aspektach sportowych też nie wspominając.
GENERALNIE TO WIADOMO CO
Odpowiedz cytując
Pero
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 29.07.2015, 22:09
Na Lechu był jakiś strajk spowodowany cenami biletów
Odpowiedz cytując
jaro1985r
Senior Member

Stary 29.07.2015, 22:33
Rafal-SWL napisał(a):Wyświetl post
Czyli 3 liga niemiecka jest silna? A ludzi satysfakcjonuje rywal pokroju Hannover II, Herta II itp? Otoz nie, ludzie przychodza dla swojego klubu, z milosci, przywiazania czy chocby aby milo spedzic popoludnie z kumplami, wypic piwo pogadac.
Porównywania Polski z Niemcami w aktualnej sytuacji jest niestety nie na miejscu!
Odpowiedz cytując
Rafal-SWL
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 29.07.2015, 22:46
ale porównanie nie dotyczy Bundeslligi a nawet 2 ligi, a 3!

Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Jak? Gdzie? Kiedy?

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów