|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Jeśli to koniec transferów to chyba nikt się nie spodziewał takiego okienka, duży plus dla prezesa że był w stanie tyle wykrzesać.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2011
Offline |
|
|
Jak piszą w innym temacie, Legia rzekomo daje 500 000 € za Sadloka.
![]() Jak za Masłowskiego zapłacili ok 1 mln €, to za Sadloka należy im krzyknąć co najmniej 1,5 mln €. |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|
na jednym z portali piszą że 300k, a zaległości podobno otrzymał
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2015
Offline |
|
|
Ludzie wy już chyba rozum straciliście. Pazdan ( reprezentant Polski przypominam) kosztuje 800k, a wy za Sadloka chcecie 1,5 ...
500k to już całkiem dobra cena, kasa w budżecie się przyda. Może do 700k uda się wydoić jak dobrze pójdzie ale to max @up 300k to dawali w 1 ofercie, teraz podobno 500k |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
podobno ?
jak daja 500.000 euro to ja nie wiem nad czym sie zastanawiamy. Chyba ze prezes o tym nie wie i dowie sie od jakiegos typa na konfie ![]() ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Sadlok też jest reprezentantem Polski. I jedynym lewym obrońcą w składzie Wisły, dodatkowo podpisał nowy kontrakt parę miesięcy temu.
Ewentualna sprzedaż go za takie psie pieniądze byłaby ogromnym błędem.
Ostatnio edytowane przez wściekłe pięści węża : 08.07.2015 o godz. 13:51.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2011
Offline |
|
|
Cena naprawdę dobra zważywszy na to że zatrudniliśmy go za darmo, myślę że jeśli Gaszyński ma gotowe raporty transferowe lewego obrońcy to sprzedać bo taka okazja może się już nie zdarzyć.
Swoją drogą trzeba być frajerem żeby za takiego gościa dawać pół miliona, ale to nie nasza kasa. Przypomnę że niektórzy nie chcieli go nawet za friko |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
Trollujesz czy poważnie piszesz ? Gość miał dobrą połowę rundy i to nie wszystkie mecze, reszte zagrał poprawnie bądź w niektórych meczach .....owo a Ty piszesz o błędzie ? 500 k w naszej sytuacji i za takiego grajka (już pomijam, że płaczka) to kokosowy interes. Słusznie kolega wcześniej zauważył - wcześniej niektórzy nie chcieli go nawet za darmo. A Sadlok reprezentant ? No tak, Paweł Sibik też kiedyś był...I Piotr Giza ![]()
„Wiślaku - nie pytaj, co Wisła dała Tobie, pytaj, co Ty dałeś Wiśle”
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
http://legionisci.com/news/63928_Wra...t_Sadloka.html
Takie pieniądze to prawdziwa gwiazdka z nieba w obecnej sytuacji. Ale jak dla niektórych ponad 2 miliony złotych to mało za gościa, którego rok temu wyciągnęliśmy za darmo to pozdro. Skoro mają następcę na oku to nie ma się nad czym zastanawiać jak można wziąć porównywalnego gracza i mieć 500k euro w budżecie, a może w dodatku jego pensja będzie niższa niż Sadloka. Od biedy można grać Burliga - Głowacki - Guzmics - Jovic a kontrakt Sadloka zaproponować Bilińskiemu albo coś Swoją drogą polityka Legii to jakieś kompletne dno. Chcieli być jak Bayern kupując piłkarzy od rywali z ligi, a te kluby ich doją jak farmer krowę. 800k Masłowski, podobnie Pazdan no kurde serio. A Lech za 400k Euro wyciąga Jevtica albo Hamalainena. A gdzie Rzym, a gdzie Krym
Ostatnio edytowane przez Mysciak : 08.07.2015 o godz. 14:04.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Oczywiście, że piszę poważnie. Pazdan miał już tylko rok kontraktu w Jadze - Sadlok ma 3. Jest piętnastokrotnym reprezentantem Polski, w tym sezonie zagrał w 31 meczach dla Wisły.
Jakie ma znaczenie ile kosztował przychodząc do nas i "że nikt go nie chciał"? (za takie stwierdzenia powinny być bany, żeby poziom dyskusji tutaj nie sięgał tak blisko dna) Gość był po poważnej kontuzji, przyszedł do nas i chwilę potem (koniec sierpnia 2014!) dostał powołanie do repry grającej w kwalifikacjach ME. Tak jak napisałem wcześniej - za Masłowskiego dali 1 mln €, a wy tak się cenicie, że za paczkę fajek chcecie puścić jedynego gracza Wisły na tej pozycji? Brawo. Mam nadzieję, że jednak prezes jest rozsądniejszy.
Ostatnio edytowane przez wściekłe pięści węża : 08.07.2015 o godz. 14:19.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Tylko Pazdan i Jagiellonia miała też oferty z Bundesligi. Czy my mamy jakąś inną ofertę na Sadloka ? No właśnie ...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
Sadlok w perfidny sposób się zachował, tylko i wyłącznie z powodu ewentualnego transferu do Legii. Chce niech idzie. Z niewolnika nie ma pracownika. Kasę i tak by dostał bo gwatantuje mu ją umowa. Jakoś inni nie skuczą jak on bo wiedzą ,że sytuacja jest jaka jest ale kasę z poślizgiem, ale dostaną. Za Masłowskiego nie dali 1 mln tylko 800 k. A za paczkę fajek by poszedł jakbyśmy chcieli go opchnąć za 100 czy 200 k euro a nie za ponad 2 mln złotych. Zwłaszcza, że Gaszyński powiedział, że mają na oku już ewentualnego następce, więc suma lewych obrońców nadal wynosiła by jeden. I na prawdę nie pisz o Sadloku reprezentancie, bo owszem dostał jedno powołanie na I mecz z Gibraltarem, posiedział sobie 90 min na ławce i na tym się skończyło jego reprezentowanie. Podsumowując - pozbywamy się typa który brzydko pierdnął płacząc w PS jaki to biedny, ewentualnie bierzemy nowego gościa na LO, pewnie z mniejszą pensją, kasujemy jeszcze ponad 2 mln zł - dla mnie bomba
Ostatnio edytowane przez Krav : 08.07.2015 o godz. 14:24.
![]()
„Wiślaku - nie pytaj, co Wisła dała Tobie, pytaj, co Ty dałeś Wiśle”
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|||
Mam nie pisać o nim jako reprezentancie, bo nim jest? Czy Ci się to podoba czy nie - jest reprezentantem i jako takiego NALEŻY go wyceniać. Jeśli pokażemy, że można sobie za pół ceny wyciągać z Wisły piłkarzy, to zostaniemy z mniejszym długiem, ale bez drużyny... czyli na prostej drodze donikąd lub po prostu do kolejnego długu. |
|||
|
|
Senior Member
Od: 01.2008
Offline |
|
|
Dokładnie tak. Trzeba się szanować, szczególnie że sam Sadlok zagrał troszeczkę poniżej pasa (być może za radą ze strony menago lub może nawet i Legia mu tak doradziła
. Drugą obelgą to było za przeproszeniem potraktowanie nas jak łachmaniarza, rzucając nam 300tys. euro wierząc że my biedni, się połasimy. A więc dostaliśmy dwa prztyczki w nos więc teraz nasza kolej by się zrewanżować. Tak jak napisał wściekłe pięści węża oni muszą bo im się spieszy, nam niekoniecznie. No i nie zapominajmy że chcieli nas "motywować" w ostatnim meczu sezonu oraz że jakby nie patrzeć to nasz jeden z głównych rywali o mistrzostwo Polski. Niech oni zatańczą troszkę do naszej muzyki.![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Jak na sytuację finansową ruchy kadrowe całkiem całkiem choć nadal brakuje mi tu napastnika, który będzie w stanie coś dołożyć gdy Brożkowi się rozreguluje celownik.
Z Mączyńskim to w ogóle ciekawa sprawa. Przez Zabrze i Chiny musiał wędrować by znaleźć uznanie w swoim macierzystym klubie. ![]()
.
. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Mnie tylko zastanawia co my zrobimy z 3 całkiem niezłymi jak na ekstraklasę bramkarzami jak wszyscy będę zdrowi. W ogóle to Cierzniak może wygryźć z bramki obu konkurentów, tylko że oni mają kontrakty do 2017. Troszkę dziwna sytuacja moim zdaniem.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Buchalik póki co równa raczej do dołu, a nie do miana "niezłego bramkarza" jak na ekstraklasę. Bardziej bym liczył, że Misiek powalczy z Cierzniakiem.
![]()
GENERALNIE TO WIADOMO CO
|
|
|
|
Banita
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Ja bym Sadloka zostawił ,nikogo lepszego w tak krótkim czasie nie znajdziemy
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Podobno mamy juz kandydatow gdyby Sadlok odszedł, tak zreszta mowił prezes Gaszynski
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Ponad 2 miliony zł za Sadloka? Jak dają to brać - wyrówna się zaległości płacowe w stosunku do wszystkich zawodników a i na zastępce styknie.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2007
Offline |
|
Może mi ktoś wyjaśnić co złego jest w tym motywowaniu bo nie rozumiem? |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2014
Offline |
|
W obecnej sytuacji powinnismy dbać o zawodnikow, bo nie ściągniemy drugiego takiego Sadloka, który jak na Polske jest defensorem solidnym. Ale jak to mówią ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2008
Offline |
|
|
To że jest to nieeleganckie zachowanie i może komuś uwłaczać. Dlatego Głowacki nie zgodził się na taką formę motywacji.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Jak faktycznie legła daje 500 koła euro za niego to może się już pakować. W naszej sytuacji taki pieniądz jest potrzebny jak tlen.
Tak jak Gaszyński mówi mamy konkretnych gości w zanadrzu, a do tego zostanie pieniędzy, żeby trochę popłacić inne sprawy to nie ma co się zastanawiać. Wychodzi na to, żę Sadlok na tyle spodobał się łysej pale, że ten chcę go mieć koniecznie u siebie. W takim razie golić frajerów ile się da....
Ostatnio edytowane przez El'kabat : 08.07.2015 o godz. 18:15.
![]()
GENERALNIE TO WIADOMO CO
|
|
|
|
Member
Od: 11.2013
Offline |
|
|
ja na miejscy Gaszyńskiego jeszcze bym trochę wyżyłował cenę przynajmniej o 50 tys. oiro
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
|
Zastępcami mają być Jan Fredriksen i Sergio Branco. Ja bym go sprzedał bo tu nie pasuje. Jest za dobry.
![]()
Do what you mean and mean what you do.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
No cóż, każdy go ocenia subiektywnie - dla mnie to bardzo przeciętny zawodnik, łatwy do zastąpienia. Słaby w obronie, nieco lepszy w ofensywie. Dużym jego plusem jest dość dobra gra na pozycji ostatniego obrońcy. Gdyby miał odejść przydałoby się, by zastępca też był uniwersalny i mógł zagrać także na środku, a nie tylko na lewej stronie defensywy.
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|