The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
piotek
Senior Member

Od: 06.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 07.07.2015, 15:00
Mixu napisał(a):Wyświetl post
Wtedy już wiedział że będzie grać w Wiśle.

Tym okienkiem transferowym chyba każdy z nas jest pozytywnie zaskoczony. Może po tylu transferach na środek pola na zmiennika Brożka jest szykowany Jankowski. W końcu to napastnik jakby nie patrzeć. Jeśli by wrócił Stępiński to mielibyśmy trzech nominalnych napastników. A jak nie to i tak mamy dwóch.
Chociaż każdy z nas chciałby zostać zaskoczony raz jeszcze i przywitać w klubie klasowego napadziora
Janek to moim zdaniem tylko i wyłącznie CN. Na szpicy wg mnie nie wypali.
Odpowiedz cytując
Siemion
Senior Member

Od: 11.2010

Stary 07.07.2015, 15:03
Stępiński niech lepiej nie wraca i zostanie w Niemczech. Przez te pół roku w Krakowie nic nie wniósł do gry zespołu. Rozpisywać się nie muszę, chyba każdy to widział.
Odpowiedz cytując
Herbi1303
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 07.07.2015, 15:18
Ale Mario grywał po max 20 min i jeszcze na skrzydle gdzie jego miejsce jest z przodu. Dostał szansę w meczu z Jagą od początku zamiast Brożka i wg mnie wypadł całkiem nieźle (nawet strzelił bramkę ale ze spalonego). Nie ma co narzekać jesteśmy najaktywniejszym klubem w tym okienku i widać że nie są to goście z łapanki tylko przemyślana strategia.
Odpowiedz cytując
piotrband
Member

Od: 11.2013

Stary 07.07.2015, 15:23
dokładnie Stępiński po prostu na Wisłe jest za słaby kolejna sprawa że w obecnej kadrze mamy tylko 2 obcokrajowców z poza unii europejskiej więc napastnika możemy szukać wszędzie i myślę że jednak w tym oknie transferowym zaskoczymy się jeszcze bardzo miło
Odpowiedz cytując
Babba
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 07.07.2015, 15:28
Siemion napisał(a):Wyświetl post
Stępiński niech lepiej nie wraca i zostanie w Niemczech. Przez te pół roku w Krakowie nic nie wniósł do gry zespołu. Rozpisywać się nie muszę, chyba każdy to widział.
4 asysty,2 bramki grając niewiele i nie na swojej pozycji przez większość meczów.
Odpowiedz cytując
gery
Junior Member

Od: 08.2010

Stary 07.07.2015, 15:55
Grał niewiele bo widocznie był za słaby na treningach by grać więcej. Proste.
Odpowiedz cytując
wściekłe pięści węża
Senior Member

Od: 02.2011

Stary 07.07.2015, 16:06
Trener Moskal mówi, że chciałby go mieć w składzie, więc jak dla mnie dobrze by było, żeby wrócił i mógł się pokazać na swojej nominalnej pozycji.
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 07.07.2015, 16:36
Mączyński jak na nasze warunki super transfer :o Alan trafi tam, gdzie jest jego miejsce. Może da mu to do myślenia i zachęci do cięższych treningów
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 07.07.2015, 17:37
http://www.2x45.info/aktualnosci/359...carz-i-mikita/ Brać tego Michałka całego!

Owszem jesli chodzi o papier to mega transfer dla Wisły. jesli chodzi natomiast o umiejetnosci to nigdy mnie nie przekonywał, a w kadrze Nawałka pchał go na siłe. Potrafi podejśc po piłke i ją podać. Tyle czy aż tyle? Moze w Chinach nauczyli go jakichś super prostopadłych piłek czy cos, bo ogólnie to taki Łukasz Surma z niego.Oby był ojcem sukcesów Wisły, ale tak samo jak uważałem Miskiewicza za słabego gk od momentu przyjscia do WIsly tak uwazam ze Maczyński to nie jest motor napędowy zespołu. Spraw Boże bym sie mylił!
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
Dzimi
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 07.07.2015, 17:53
Trzeba jeszcze jednego ofensywnego killera na pozycję napastnika lub skrzydłowego, takiego który wygryzie szybko Brożka lub Donalda, i będzie udane okienko transferowe.
Odpowiedz cytując
MichaelMyers
Senior Member

Od: 01.2012

Stary 07.07.2015, 18:47
szprotson napisał(a):Wyświetl post
http://www.2x45.info/aktualnosci/359...carz-i-mikita/ Brać tego Michałka całego!

Owszem jesli chodzi o papier to mega transfer dla Wisły. jesli chodzi natomiast o umiejetnosci to nigdy mnie nie przekonywał, a w kadrze Nawałka pchał go na siłe. Potrafi podejśc po piłke i ją podać. Tyle czy aż tyle? Moze w Chinach nauczyli go jakichś super prostopadłych piłek czy cos, bo ogólnie to taki Łukasz Surma z niego.Oby był ojcem sukcesów Wisły, ale tak samo jak uważałem Miskiewicza za słabego gk od momentu przyjscia do WIsly tak uwazam ze Maczyński to nie jest motor napędowy zespołu. Spraw Boże bym sie mylił!
Maczynski nie gra na 10 tylko 8 lub 6, jest klase lepszy od Jankowskiego czy Urygi w pomocy, to inteligentny zawodndik,ktory nie traci pilek w srodku, przy tym budzecie i skladzie jaki mamy to jest hit transferowy.Na wyrost to masz Boguskiego, ktorego wogole nie powinno byc w lidze.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 07.07.2015, 18:56
Dzimi napisał(a):Wyświetl post
Trzeba jeszcze jednego ofensywnego killera na pozycję napastnika lub skrzydłowego, takiego który wygryzie szybko Brożka lub Donalda, i będzie udane okienko transferowe.
jutro zapewne padnie pytanie na konferencji czy to koniec transferów
obym się mylił, ale wróżę że to koniec transferów a to Jankowski będzie alternatywą dla Brożka

Powiem jednak szczerze, że nie sądziłem, że to okienko będzie dla nas aż takie emocjonując. Szacunek dla Gaszyńskiego. Przywrócił wiarę w sercach kibiców i powinno odbić się to pozytywnie na frekwencji.
Odpowiedz cytując
AntyMod
Senior Member

Od: 05.2012

Stary 07.07.2015, 19:38
napastnik jest konieczny ale w przypadku ze Moskal sie zdecyduje grac 2 napastnikami , jesli wciaz pozostaniemy przy jednym niezatapialnym Brozku to kazdy nowy nabytek po paru miesiacach spedzonych na lawie bedzie kombinowal jak spie...lic stad jak najdalej i szukac wymowki w pismakach ze po jakiejs niezaplaconej wyplacie bedzie chcial rozwiazywac problem , obawiam sie ze Kazek wciaz bedzie gral tylko i wylacznie Brozkiem - a najwyzej beda gpo czasem zmieniali Jankowski z Boguskim , tylko co za rok ? dla mnie te n rok Pawla byl koszmarny - niby obronil sie 15 bramkami grajac bez zadnej konkurencji - ale przynajmniej polowa z tych bramek to byly dolozenia nogi do pustaka, karne itp ....wiem ze bramka to bramka ale obawiam sie ze to koniec Brozka jesli chodzi o duza pilke extraklasowa
Odpowiedz cytując
St Yabol
Socios Wisła Kraków

Od: 10.2010

Stary 07.07.2015, 20:28
^^@

Karnych to on miał 2, maksymalnie 3
Powód: nawet nie, cały jeden karny
Ostatnio edytowane przez St Yabol : 07.07.2015 o godz. 20:30.
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Stary 07.07.2015, 20:40
I do tego 5 asyst - co to za zawodnik, dajcie spokój...
Odpowiedz cytując
PiVoSH92
Senior Member

Od: 06.2014

Stary 07.07.2015, 20:43
On przy tak słabej SKUTECZNOŚCI i tak jest lepszy od reszty napadziorów w tej lidze (po tym jak Sa i Wilczek wyjechali), gdyby ten aspekt nie był tak słaby to nie grałby w Wiśle tylko na zachodzie.
Odpowiedz cytując
wściekłe pięści węża
Senior Member

Od: 02.2011

Stary 07.07.2015, 20:43
serek.c2 napisał(a):Wyświetl post
I do tego 5 asyst - co to za zawodnik, dajcie spokój...
Najgorszemu wrogowi bym takiego napastnika nie życzył...

A tak na poważnie, to najeżdżanie na Brożka, biorąc pod uwagę wszystkie okoliczności, jest po prostu poniżej krytyki. "Żenujący", to najłagodniejsze słowo, które przychodzi mi na myśl w kontekście krytykantów Pawła.
Odpowiedz cytując
KotWButach
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2015

Stary 07.07.2015, 23:27
wściekłe pięści węża napisał(a):Wyświetl post
Najgorszemu wrogowi bym takiego napastnika nie życzył...

A tak na poważnie, to najeżdżanie na Brożka, biorąc pod uwagę wszystkie okoliczności, jest po prostu poniżej krytyki. "Żenujący", to najłagodniejsze słowo, które przychodzi mi na myśl w kontekście krytykantów Pawła.
Jeszcze przyjdzie czas, że wszyscy krzykacze zapłaczą za Pawłem...
Daj Boże, żebyśmy długo nie czekali na drugiego przynajmniej porównywalnej klasy napastnika. Paweł świętą krową nie jest, ale doprawdy to czasem staję się żenujące, Paweł już teraz jest trzecim w historii strzelcem bramek dla Wisły w lidze, a pewnie niedługo będzie drugi więc jakiś szacunek się należy...
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 07.07.2015, 23:53
KotWButach napisał(a):Wyświetl post
Jeszcze przyjdzie czas, że wszyscy krzykacze zapłaczą za Pawłem...
Daj Boże, żebyśmy długo nie czekali na drugiego przynajmniej porównywalnej klasy napastnika. Paweł świętą krową nie jest, ale doprawdy to czasem staję się żenujące, Paweł już teraz jest trzecim w historii strzelcem bramek dla Wisły w lidze, a pewnie niedługo będzie drugi więc jakiś szacunek się należy...
zdecydowanie należy się szacunek, tym bardziej, że w ostatnich 15 latach mieliśmy może z... 5 napastników których można było nazwać rasowymi snajperami, Żuraw, Franek, Brożek, Kużba i od biedy dorzuciłbym Bitona, który miał magiczną rundę. Reszta to byli albo co najwyżej średni rzemieślnicy (Genkov), zawodnicy u schyłku kariery (Kryszałowicz, Niedzielan) i całe stado nieporozumień.

Jak komuś się wydaje, że przyjdzie pierwszy lepszy napastnik i wygryzie Pawła ze składu to jest śmieszny. Boli jedynie, że nie widać wśród naszych wychowanków nikogo kto by mógł chociaż w ataku wchodzić na 10-15 min... to mnie nawet boli bardziej, niż brak transferu napastnika.
Odpowiedz cytując
piotek
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 08.07.2015, 01:26
Ponoć nie planujemy już kolejnych transferów. Ciekawe, czy awaryjne przyjście Cierzniaka wyczerpało budżet na wynagrodzenia dla napstnika (przecież miał dojść jeszcze jeden ofensywny, a to chyba nie Krzysiek?), czy to sprawy zupełnie niepowiązane?

Spróbowałbym DG77 jako schodzącego ze skrzydła napastnika i Jankesa jako fałszywą "9". Maciek mógłby wyciągać obrońców, robiąc miejsce Haitańczykowi. Poza DG nie widzę u nas nikogo, kto mógłby zastąpić Brożka w charakterze killera.
Odpowiedz cytując
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Od: 01.2015

Stary 08.07.2015, 03:06
Aha Buchalik - grający piłką bramkarz
Guzmics - tradycyjny obrońca, zabezpieczający
Głowacki - stoper, obrona
Cywka - cofnięty rozgrywający, wsparcie
Uryga - rygiel defensywy
Mączyński - pomocnik długodystansowiec
Boguski - enganche
Odpowiedz cytując
63.5 Kg
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 08.07.2015, 08:51
I to jest ....a piłkarz a nie placzus:

Cytat:
Jeżeli miałbym się kierować względem finansowym, na pewno wylądowałbym gdzieś indziej. Swoje już zarobiłem
Odpowiedz cytując
marcin19876
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 08.07.2015, 09:24
No to o napastniku możemy w tym oknie już zapomnieć, oby tylko udało się ściągnąć tego skrzydłowego.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Stary 08.07.2015, 09:46
63.5 Kg napisał(a):Wyświetl post
I to jest ....a piłkarz a nie placzus:
to Maczynski tak powiedział ? jesli tak to szacun.

Cytat:
Tu, na tej sali, usłyszałem informację, że Krzysztof Mączyński planuje powrót do Polski i po konsultacji ze sztabem szkoleniowym zaprosiliśmy go do rozmów, widząc jego wartość dodaną
Po co Nam scouci

Odpowiedz cytując
piotrus1985
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 08.07.2015, 10:06
Po co Nam scouci
naprawde uwazasz ze dzial scoutingowy jest od wyszukiwania takich pilkarzy jak Maczynski?
bo nie za bardzo raczej... byla okazja, prezes szybko zareagowal, skonsultowal z Moskalem i mamy zawodnika...
Odpowiedz cytując
63.5 Kg
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 08.07.2015, 10:19
to Maczynski tak powiedział ? jesli tak to szacun.

Tak stwierdził ze Kraków to jego dom i ze w Krakowie dla niego jest tylko jeden zespol
Co do kasy to tez jego słowa...
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Stary 08.07.2015, 10:21
piotrus1985 napisał(a):Wyświetl post
naprawde uwazasz ze dzial scoutingowy jest od wyszukiwania takich pilkarzy jak Maczynski?
bo nie za bardzo raczej... byla okazja, prezes szybko zareagowal, skonsultowal z Moskalem i mamy zawodnika...
nie no jasne.
Ale jakby na SALI ktoś tematu nie rzucił to by chłopa w klubie ne było. Dlatego pytam dlaczgeo jeden ze scoutów nie napisał smsa do trenera/prezesa czy kogos tego typu tylko pomoc musiała wyjsc od kibica/dziennikarza?

Odpowiedz cytując
dynek.pl
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 08.07.2015, 10:23
Cytat:
Wciąż otwarta jest kwestia transferu Mariusza Stępińskiego. - Norymberga nam nie odpowiedziała, sprawa leży cały czas w Niemczech. Jeśli dla Mariusza korzystne byłoby jeszcze raz wypożyczenie do Wisły, tobyśmy go widzieli - mówi prezes.
Czyli jedyna nadzieja na napastnika w Stepinskim.
Puchar jest na5z!
Odpowiedz cytując
Kurz
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 08.07.2015, 10:53
Czyli nadal chcemy pozyskać skrzydłowego?
Odpowiedz cytując
fresh.cie
Senior Member

Od: 09.2011

Stary 08.07.2015, 10:58
Ja zrozumiałem z tego, że to koniec transferów w tym okienku.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów