|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 12.2011
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2010
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
Napisałem wyraźnie, że druga opcją dla mnie (w przypadku braku nowego bramkarza) jest Zając w bramce. W pierwszej kolejności widziałbym tam kogoś bardziej doświadczonego. W mojej opinii bramkarz to kluczowa postać w drużynie i pieprzenie, że może stać w niej ręcznik przy dobrej obronie to jakaś horrendalna bzdura. W dzisiejszych czasach bramkarz ma nie tylko łapać piłki, które lecą w bramkę, ale to też kierownik całej obrony, który nieraz kasuje kontrakt. Czemu Chelsea ma dwóch bramkarzy na kosmicznym poziomie? Przecież maja Maticia na DP i świetnych ŚO, po .... im Cech i Courtois? Mogliby przecież kupić Buchalika.. Co za bzdura. Nie mówię, żeby od razu kupować bramkarza za duże pieniądze. Ale taki Baran z Jagi, bardzo dobry zawodnik, a marnuje się na ławce przy Drągowskim. Albo nawet ten Janukiewicz. Każdy to 3 poziomy wyżej niż MB. Żeby nie było - zakup DP z prawdziwego zdarzenia to też powinien być priorytet. ALe trzymając się słów Gasza - jeszcze jeden transfer - to wybieram bramkarza. Na DP mamy kilku kandydatów, a jakby policzyć bramki które zajebał nam Buchalik w tamtym sezonie, nie starczyłoby palców u rąk. Zresztą, ta cała gadka jest bez sensu, bo ani bramkarz ani DP do nas nie dołączą ![]()
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly
Listen fucking stars - you're breaking our hearts!! |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
W lidze gdzie defensywny pomocnik ma ogromne znaczenie, my nie mamy takiego chłopa w kadrze.
Bardzo fajnie ze trener Moskal będzie próbował na tej pozycji Cywke, sam licze na niego (aczkolwiek spodziewałem sie typowego box-to-box a nie "6") ale czy ktoś wział pod uwage scenariusz ze Tomek Cywka na szóstce jest przechujowy?Co wtedy? Cofniemy Rafała Boguskiego z ataku po tym jak tam został oddelegowany ze srodkowego pomocnika którym się stał gdy okazało się ze skrzydłowym jest słabym co wyszło dopiero wtedy kiedy cofnęli go z napastnika czyli jego wyuczonej pozycji? Moze jest to jakaś opcja, ale to raczej na IV lige a nie E-klase. Rozumiem trenera ze udało mu sie przywrócic zycie Jankowskiemu którego cofnał na środek, rozumiem zę Burliga może się sprawdzac na skrzydle w końcu ma inklinacje ofensywne, ale czy ktoś da gwarancje ze kazdy manewr ze zmianą pozycji sie sprawdzi? No nie. Czy mamy zabezpieczenie? Też nie. Bramkarz jest jaki jest, Jovanic v 2.0, wg mnie mało jest GK słabszych od niego w lidze no ale to moje zdanie. Miśkiewicz znowu se coś zrobił i kogo mamy w obwodzie? Młodego Zająca, wszystko spoko, ale który młody bramkarz u Nas coś pograł in plus? Nie kojarze. Gdybym istniała taka możliwość - brałbym Janukiewicza. A co do Crivelaro to bez podjary. Dajmy mu pokopac potem będziemy oceniać. p.s. Modric to jest typowy srod.pomocnik a nie ofensywny i defensywny no ale kwestia kto jak spogląda Liczba super 6 i 10 mówi dokładnie ile takich zawodnikow jest na swiecie i dlaczego nie jest to Crivelaro. No ale w tej lidze nie takie rzeczy widzieliśmy wiec trzeba wierzyc po prostu ze za dotknięciem magicznej różdzki będziemy golić każdego naszą krakowska piłką ![]() ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
Co do tego Crivellaro, minusem jest to, że mógł mieć łatwiejsze nazwisko ![]() a tak na serio to ciesze się że podpisał, wiem że póki co nasza wiedza o nim opiera się na filmikach, jednak widać że chłop coś umie, i możemy mieć z niego dużo pociechy. Troche poszperałem na necie, trudne to nie było, tak nawiasem mówiąc to ma fajną żonkę, do tego 2 dzieci, wygląda na ułożonego faceta który jeszcze chce coś osiągnąć, co daje nadzieję że będzie walczyć na boisku, a nie bujać się po klubach jak nasze czarne perełki ![]() ![]() |
|
|
|
Banita
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Czyli został jeszcze 1 transfer do klubu
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
Szok co się dzieje. Mam nadzieję, że każdy z tych transferów będzie trafiony. W....ia mnie to, że media jakoś specjalnie się nie interesują tym, że Wisła robi konkretne ruchy transferowe, tylko wolą pisać o jakimś nędznym sparingu Legii. Oby wszystkim redaktorzynom nowe chłopaki utarły nosa w nowym sezonie!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
co do mediów i tego że nikt nie rozchwytuje się nad transferami Wisły. Mają rację, nikt nie daje nam gwarancji że Ci zawodnicy się sprawdzą, a pompowanie balonika na podstawie nazwiska, czy statystyk nie ma sensu, sezon tuż tuż i choćby po dwóch kolejkach można wyciągać wnioski czy Cywka się nadaje, czy Popovic jest dobry, czy Crivelaro to nie jest dziad. Ja osobiście wiąże duże nadzieje z aktualnymi transferami, ale to tylko nadzieje. Choć prawdę mówiąc nakręcanie przez media może nam przynieść korzyści marketingowe i ściągnięcie ludu na stadion, ale nie my jesteśmy w Polsce na topie w public relasion obsada innych pozycji? nie tyle co napastnika brakuje nam bramkarza, kto ma kontakt z Gaszyńskim nie mu cyknie sms - Patryk Wolański fakt, przydałby się konkurent dla Brożka, ale Moskal najwidoczniej wiąże duże nadzieje z rozwinięciem potencjału Zająca choć tego widziałbym w naszej siermiężnej lidze raczej na skrzydle, jest Jankowski ale to nie ten kaliber co Brożek. Domkniemy kadrę 4 transferem, a co to będzie? się okaże
Ostatnio edytowane przez stalsanok1946 : 26.06.2015 o godz. 21:09.
![]()
Lepiej zapobiegać niż leczyć
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Amen !!!!!!!
![]()
Czesiu... Co ty robisz zarazo
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2012
Offline |
|
|
A czym niby media maja się podniecać. Ochłońcie troche. Sprowadzamy gości co nie miał miejsca w 3 lidze angielskiej, gościa z 1 ligi Polskie oraz no name z Brazylii i wszyscy mają o tym piać. Zobaczymy co z tego wyniknie w trakcie sezonu
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2010
Offline |
|
|
Wiała upada. Warszawscy dziennikarze mieli rację. Nie ma już nic. Odeszło kilku znakomitych piłkarzy, przyszło kilku III ligowców. Nikt nie jest w stanie zastąpić Garguły. Jak żyć?
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2014
Offline |
|
|
A nie jest tak? Mamy już 2 nowych Stiliciów a drugiego Garguły ani widu ani słychu :E
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2010
Offline |
|
|
Piotek, na serio
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2015
Offline |
|
|
Chrapek i Ostoja byli przykładami, że z pomocników ofensywnych (oczywiście nie typowych 10)ale umiejących rozegrać piłkę zrobiliśmy tzw. łączników czyli graczy którzy mieli za zadanie przerwać akcje ale przede wszystkim połączyć np. Uryge z Gargułą czy później Uryge ze Stilicem poprzez dobre rozegranie i takiego kogoś nam brakuje. Świetnie było to widać jak Ostoja miał kontuzję, Semir cofał się po piłki często w okolice środka boiska, czasami nawet jeszcze dalej przez co nie było go tam gdzie stanowi największe zagrożenie 20-30 metr. Takim graczem być może będzie Cywka ale może się też okazać że nadal nie mamy kogoś takiego, a szkoda bo dużo na tym tracimy.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
No i bardzo fajnie, że jakieś większe zmiany zaszły w skostniałej linii pomocy. W zasadzie szkoda tylko Semira. :(
Jeszcze by się przydał ogarnięty napastnik. Brożek już nie jest w stanie grać na dobrym poziomie całego sezonu.
Ostatnio edytowane przez tofik : 27.06.2015 o godz. 07:52.
![]()
.
. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
Odpowiedz przy okazji sobie czemu Chelsea może mieć dwóch bramkarzy o wartości 30 mln euro a my możemy mieć co najwyżej dwóch o wartości 300 tyś złotych? jeśli kogoś stać na 'przepłacanie' to na pewno nie Wisłę. Czy stać nas na kupowanie bramkarza w sytuacji gdy mamy Buchalika, Miśkiewicza i młodego Zająca? I tak będzie grał tylko jeden z nich, a reszta będzie ciągnęła pieniądze z klubu. Poza tym pełna zgoda, trzeba stawiać na Zająca bo go duży talent. Nie możemy zazdrościć np Jadze 17-letniego Drągowskiego, gdy my boimi się postawić na 21-latka. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
|
Ja też liczę na to że nasza 2 linia będzie wyglądała lepiej. I mam nadzieję że asysty i gole rozłożą się na kilku graczy, a nie na 1 jak na Stilicu. Potem słabsza forma takiej gwiazdy i nic nie gramy. Pomijam fakt że taktyka "Semir robi wszystko" na boisku była łatwa do rozszyfrowania dla rywali. Pozostaje pytanie jak szybko Moskal zgra nowe nabytki z resztą zespołu?
![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nie wiem czy było, ale Simon Vukcević odrzucił ofertę FK Sarajewo. Taki transfer byłby wg mnie najlepszy z dotychczasowych z tego okna transferowego.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
||
Cytat:
Pojawił się jego temat,ale jak widać Polska to nie jedyny kierunek a może jednak ![]()
Piggy oddaj hajs
|
||
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jeśli go przekonają, to królem okna transferowego jest nie Legia ani Lech, tylko Wisła
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Po tych transferach naprawdę jestem optymistyczne nastawiony. Widać, ze tu nie jest łapanka na ostatnią chwilę. Biorąc jeszcze pod uwagę, ze nasz scouting radzi sobie ostatnio bardzo nieźle, jestem dobrej myśli.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2015
Offline |
|
Jeśli mamy wychodzić z kryzysu to trzeba sprowadzać w miarę młodych graczy, których będzie się dało gdzieś sprzedać, a nie ściągać 29 latka, który najlepsze lata ma za sobą i będzie doił klubową kasę niczym rolnik krowę. W innym przypadku tylko przedłuzamy agonię, w której obecnie jesteśmy |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
Póki co transfery jak najbardziej na +. Potrzebujemy jeszcze pilnie napastnika i myślę, że można optymistycznie patrzeć na ten sezon.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
|
A Amica ile zapłaciła za Tetteha i tego Niemca? Co do jakość/cena to poczekajmy chwilę i tak pod koniec 1 rundy będzie wiadomo jak oceniać nasze transfery. Na razie wszyscy jesteśmy optymistami, ale nie bujajmy w obłokach. Kolega Mysciak ma natomiast bezsprzecznie rację - bez młodych piłkarzy na których możemy zarobić nigdy nie wyjdziemy z kryzysu. Bo nie oszukujmy się ten Crivellaro, Popović czy Cywka mogą u nas odpalić, ale nie są to młodzi piłkarze na których się zarabia najwięcej.
Ostatnio edytowane przez Ogryzek : 27.06.2015 o godz. 10:51.
![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
W każdym razie, nastawiam się nieco optymistycznie, mając w pamięci posezonową konferencję Gaszyńskiego |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|