The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
yoda79
Senior Member

Od: 12.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 26.06.2015, 12:35
Dajcie spokój z Mączyńskiem, nie stać nas - po prostu (abstrahując od jego umiejętności).
Tylko Wisła!
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 26.06.2015, 12:37
ale stać nas na Piotra Brożka!
Uniwersalny zawodnik, Wiślak, zna sztab i zawodnikow wiec odpada aklimatyzacja. Spełnia wszelkie przesłanki
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
ciomborek8
Member

Od: 02.2009

Stary 26.06.2015, 12:56
szprotson napisał(a):Wyświetl post
Uniwersalny zawodnik, Wiślak, zna sztab i zawodnikow wiec odpada aklimatyzacja. Spełnia wszelkie przesłanki
Dlatego nie bylo tematu Mraza
Odpowiedz cytując
mr_kwolf
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 26.06.2015, 13:19
Mączyński znając realia chińskie pewnie rozbił bank rozwiązując kontrakt w Chinach, więc może w tym momencie nie patrzeć aż tak bardzo na pieniądze.

Co nie zmienia faktu, że wątpię aby tutaj przyszedł.
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
Odpowiedz cytując
HEDu
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 26.06.2015, 13:36
W tym miejscu zapewne zadowolilibyśmy się byle napastnikiem który ma udokomentowane strzelonych goli w ostatnim sezonie w okolicach 10 w dowolnej lidze (nawet bermudzkiej)

Odpowiedz cytując
stalsanok1946
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 26.06.2015, 14:18
mr_kwolf napisał(a):Wyświetl post
Mączyński znając realia chińskie pewnie rozbił bank rozwiązując kontrakt w Chinach, więc może w tym momencie nie patrzeć aż tak bardzo na pieniądze.

Co nie zmienia faktu, że wątpię aby tutaj przyszedł.
rozwiązał kontrakt z przyczyn osobistych (żona) więc podejrzewam że musiał się zrzec pensji do końca kontraktu
Lepiej zapobiegać niż leczyć
Odpowiedz cytując
mr_kwolf
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 26.06.2015, 14:27
stalsanok1946 napisał(a):Wyświetl post
rozwiązał kontrakt z przyczyn osobistych (żona) więc podejrzewam że musiał się zrzec pensji do końca kontraktu
A to nie było tak, że oni ściągneli sobie nowego obcokrajowca i potrzebne im było miejsce w składzie (bardzo ostre limity)? Ja taką wersje czytałem.

Jeżeli ty masz racje to faktycznie zmienia postać rzeczy.
Ostatnio edytowane przez mr_kwolf : 26.06.2015 o godz. 14:30.
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
Odpowiedz cytując
63.5 Kg
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 26.06.2015, 14:36
Ciekawa sprawa jest to tez ze Bilinski rozwiazal kontrakt...
Wiem ze to tak w sferze wysokich marzen...
Odpowiedz cytując
gdsmk
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 26.06.2015, 14:40
HEDu napisał(a):Wyświetl post
W tym miejscu zapewne zadowolilibyśmy się byle napastnikiem który ma udokomentowane strzelonych goli w ostatnim sezonie w okolicach 10 w dowolnej lidze (nawet bermudzkiej)
https://en.wikipedia.org/wiki/Dudu_Omagbemi
Odpowiedz cytując
63.5 Kg
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 26.06.2015, 14:54
A co do Michala Maka to wali w strone Białegostoku...
Odpowiedz cytując
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Od: 06.2008

Stary 26.06.2015, 15:08
63.5 Kg napisał(a):Wyświetl post
Trzeba przekazać Gaszyńskiemu
W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.

Kraków, 9 marca 2012.

Odpowiedz cytując
stalsanok1946
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 26.06.2015, 15:17
mr_kwolf napisał(a):Wyświetl post
A to nie było tak, że oni ściągneli sobie nowego obcokrajowca i potrzebne im było miejsce w składzie (bardzo ostre limity)? Ja taką wersje czytałem.

Jeżeli ty masz racje to faktycznie zmienia postać rzeczy.
mają te limity, ale gdyby klub chciał rozwiązać kontrakt to by mu wypłacił kasę, a z tego co wiem to on się zrzekł więc wychodzi na to że to on rozwiązał. Zresztą chłop kilka razy był kapitanem zespołu, on tam gwiazdą z miejsca został

63.5 Kg napisał(a):Wyświetl post
swego czasu się zastanawiał nad ofertą z Dinama jak grał na Litwie, więc rozbieżności finansowe nie mogły być takie wielkie, do tego był tam dopiero 3 napastnikiem w zespole (dzielnie walczył o króla strzelców jak rezerwowy), zaś na Litwie wątpie że zgarniał kokosy. W zimie Podbeskidzie, Korona go chciała, więc nie zarabia wiele, jest w naszym zasięgu
Lepiej zapobiegać niż leczyć
Odpowiedz cytując
HEDu
Senior Member

Stary 26.06.2015, 15:49
Do Dudu nic nie mam grał przyzwoicie na tyle ile dostał czyli całe 179 minut

Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 26.06.2015, 16:24
HEDu napisał(a):Wyświetl post
Do Dudu nic nie mam grał przyzwoicie na tyle ile dostał czyli całe 179 minut
Już nie przesadzaj bo w PP i w młodej ekstraklasie trochę pograł. W dzisiejszej Wiśle pewnie by znalazło się dla niego miejsce na ławce, ale na tamtą był to zbyt mały rozmiar kaloszy.
Odpowiedz cytując
Kamson
Senior Member

Stary 26.06.2015, 16:28
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...lkarzem_wisly/

Jeszcze się lipiec nie zaczął a podpisaliśmy już 3 piłkarzy. W końcu jakaś namiastka profesjonalizmu w Wiśle!
Ostatnio edytowane przez Kamson : 26.06.2015 o godz. 16:33.
WISEŁKA NIGDY NIE ZGINIE
Odpowiedz cytując
ciomborek8
Member

Stary 26.06.2015, 16:29
Prawda jest ze Rafael Crivellaro i Jean Barientos maja tego samego agenta ? cos gdzies tak obiło mi sie o uszy .

Odpowiedz cytując
wislakrakow124
Senior Member

Stary 26.06.2015, 16:34
Tak tego samego.
JAZDA JAZDA JAZDA BIAŁA GWIAZDA
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 26.06.2015, 16:43
No Panie Gaszynski szacun dopiero czerwiec a juz 3 transfery
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 26.06.2015, 16:43
ciomborek8 napisał(a):Wyświetl post
Prawda jest ze Rafael Crivellaro i Jean Barientos maja tego samego agenta ? cos gdzies tak obiło mi sie o uszy .

Quintana również jest pod jego opieką.

Skoro podpisali go od razu na 3 lata to muszą być przekonani co do jego umiejętności. Powiem szczerze, że Wisła mnie pozytywnie zaskoczyła tak szybko podpisując nowych zawodników. Bez testów, bez zwlekania, szacun Gaszyński i spółka.
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 26.06.2015, 16:47
Karherop napisał(a):Wyświetl post
Quintana również jest pod jego opieką.

Skoro podpisali go od razu na 3 lata to muszą być przekonani co do jego umiejętności. Powiem szczerze, że Wisła mnie pozytywnie zaskoczyła tak szybko podpisując nowych zawodników. Bez testów, bez zwlekania, szacun Gaszyński i spółka.
Właśnie dlaczego jeszcze Danim się nie interesujemy ? pewnie dużo chce....
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
wislakrakow124
Senior Member

Stary 26.06.2015, 16:47
A jeszcze 2 tyg temu kazdy chcial zwalniac Gaszynskiego a prawda jest taka ze robi co moze. Prezes jest WISLAKIEM i wazne dla niego jest dobro klubu. 3 transfery zrobione 4 w drodze jest dobrze.
JAZDA JAZDA JAZDA BIAŁA GWIAZDA
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 26.06.2015, 17:10
brylant17 napisał(a):Wyświetl post
Właśnie dlaczego jeszcze Danim się nie interesujemy ? pewnie dużo chce....
ilu piłkarzy mamy zmieścić na jednej pozycji? na "10" już chce grać Popović i Crivellaro.

Napastnika nam trzeba. Do spółki z defensywnym pomocnikiem (życzeniowo)
Odpowiedz cytując
Arked
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 26.06.2015, 17:35
Jak na apokaliptyczne wizje snute przez prasę i bardziej pesymistycznie nastawionych kibiców to szybko i sprawnie przeprowadziliśmy całkiem obiecujące transfery. Są wprawdzie braki na dwóch pozycjach (defensywny pomocnik, napastnik) ale myślę, że do nadchodzącego sezonu można podchodzić z umiarkowanym optymizmem.
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
Odpowiedz cytując
sandomingo
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 26.06.2015, 17:45
Jak dla mnie to Gaszyński orze jak może póki co.
Ciekawe czy marudzący pójdą w poniedziałek po karnety?
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
Odpowiedz cytując
butazango
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2010

Stary 26.06.2015, 17:46
Może Popovic będzie grał jako defensywny, w jakimś wywiadzie mówił że moze grać jako 10 lub jako def właśnie. To mogłoby rozwiązać problem z przechodzeniem z obrony do ataku z czym mamy kłopoty.
Odpowiedz cytując
Heero
Senior Member

Od: 02.2007

Stary 26.06.2015, 17:52
Wiadomo już może co będzie z Barrientosem? Pomoc w zestawie Barrientos - Cywka - Popović - Crivellaro wyglądałaby bardzo obiecująco, może też przyjście kogoś z podobnego kręgu kulturowego jak nasz nowy Brazylijczyk pomogłoby w aklimatyzacji.
Jestem z Krakowa i jestem z tego dumny!
Odpowiedz cytując
wolfu
Senior Member

Od: 09.2014

Stary 26.06.2015, 18:01
Heero napisał(a):Wyświetl post
Wiadomo już może co będzie z Barrientosem? Pomoc w zestawie Barrientos - Cywka - Popović - Crivellaro
Zasmucę Cię, nikt ani nic nie wypędzi Bogusia z pierwszej jedenastki
Odpowiedz cytując
fialo
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 26.06.2015, 18:05
Arked napisał(a):Wyświetl post
Jak na apokaliptyczne wizje snute przez prasę i bardziej pesymistycznie nastawionych kibiców to szybko i sprawnie przeprowadziliśmy całkiem obiecujące transfery. Są wprawdzie braki na dwóch pozycjach (defensywny pomocnik, napastnik) ale myślę, że do nadchodzącego sezonu można podchodzić z umiarkowanym optymizmem.
Główny i podstawowy brak i to w pełnym znaczeniu tego słowa mamy na pozycji bramkarza. Poświęcił bym to wzmocnienie "ofensywne", które ma jeszcze nastąpić jako ostatnie wzamian za nowego bramkarza. Na DP może grać jeszcze od biedy oprócz Alana (wiadomo to poziom II ligii polskiej) Boguski, Cywka czy nawet Sadlok lub Burliga, a w bramce mamy Buchalika, który by się w Gabrbarni nie złapał, i który prezentuje "poziom", jaki wszyscy widzieliśmy.

Druga opcja, na którą po cichu liczę - to postawienie na M.Zajaca, chłopa 1.95m, wielki silny i skoczny. Fizycznie kozak. Trochę jest jescze gorzej z umiejętnościami stricte bramkarskimi, jednak już w tym sezonie widać było w rezerwach z tego co go oglądałem duży progres. Gorszy od Buchalika na pewno nie jest (podejrzewam ze mało który z nas tutaj czynnie uprawiający jakiś sport po pracy jest).
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly

Listen fucking stars - you're breaking our hearts!!
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 26.06.2015, 18:15
szprotson napisał(a):Wyświetl post
Taak... dawno go tu nie było...
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 26.06.2015, 18:22
fialo napisał(a):Wyświetl post
Główny i podstawowy brak i to w pełnym znaczeniu tego słowa mamy na pozycji bramkarza. Poświęcił bym to wzmocnienie "ofensywne", które ma jeszcze nastąpić jako ostatnie wzamian za nowego bramkarza. Na DP może grać jeszcze od biedy oprócz Alana (wiadomo to poziom II ligii polskiej) Boguski, Cywka czy nawet Sadlok lub Burliga, a w bramce mamy Buchalika, który by się w Gabrbarni nie złapał, i który prezentuje "poziom", jaki wszyscy widzieliśmy.

Druga opcja, na którą po cichu liczę - to postawienie na M.Zajaca, chłopa 1.95m, wielki silny i skoczny. Fizycznie kozak. Trochę jest jescze gorzej z umiejętnościami stricte bramkarskimi, jednak już w tym sezonie widać było w rezerwach z tego co go oglądałem duży progres. Gorszy od Buchalika na pewno nie jest (podejrzewam ze mało który z nas tutaj czynnie uprawiający jakiś sport po pracy jest).
to w końcu mamy wydawać grube tysiące na nowego bramkarza czy jednak stawiać na utalentowanego wychowanka? zdecyduj się kolego.

Poza tym jest Miśkiewicz. Co jak co, ale kupowanie teraz bramkarza to byłoby ogromne marnotractwo budżetu przewidzianego na płace.

Co jak co ale pozycja DP jest jedną z najważniejszych w drużynie. Przy dobrym DP to przeciwnik nawet nie zbliży się do bramki, gdzie może stać ręcznik a i tak nie stracimy bramki.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów