|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Dobra, a zna ktoś lub spotkał przepis na ciastko czekoladowe które podają w la scandale?
Co w nim jest mniej więcej wiem ale potrzebuje takie cos zrobić. ![]()
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe? jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest. Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało? jackass: -Tak, oni to robili. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
Polecacie jakąś sprawdzoną restaurację/ bar w Krakowie lub okolicach, które słynie z danego dania?
Coś w stylu: Karczma pod Wielką Sola - placki po węgiersku, Kazimierz - zapiekanki, Kampania Kuflowa - wielki kotlet, etc. Np w okolicach Wieliczki / Skawiny/ ewentualnie Rynek (chociaż niechętnie) krakowski i Kazimierz. Z góry dzięki za odpowiedź. ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2010
Offline |
|
|
w Skawinie są dobre zapiekanki
w Krakowie pod halą targową kiełbaski w Krakowie przy moście dębnickim, na przeciwko chińczyka i przy przejściu podziemnym pizzeria Garden i pizza z szynką parmeńską Taurus golonka |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
Skawina - Kebab koło Orlenu Kraków - chińska knajpa za błękitkiem koło Wiślanych Tarasów Kraków - Burgery z auta koło Kauflandu na Ruczaju Kraków - zapiekanki z okrąglaka na pl. żydowskim Kraków - placki po węgiersku w rest. "u Doroty" na Augustiańskiej Kraków - pizzeria CALDO na dąbiu (również w dostawie) ![]()
PS:(...)Skąd ta lojalność?
Kamil Kosowski: "To jest lojalność wobec herbu, wobec kibiców, nie wobec właściciela." "de oppresso liber" |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
Dzięki wielkie !
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|
Dobrego Burgera gdzie polecacie? Rynek i okolice. Warunek jest taki żeby to był lokal. Słyszałem dobre opinie o MoaBurger.
A kebab też w tych samych okolicach, tu już nie musi być lokalu. Jadł ktoś w Efes przy ul. Basztowej? |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jadlem w Efezie i mi smakowało. Dyskusja o kebsach była stronę wcześniej.
![]()
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe? jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest. Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało? jackass: -Tak, oni to robili. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2010
Offline |
|
|
a co myślicie o Food Truck`ach ?
|
|
|
|
Junior Member
Offline |
|
|
spróbuj na rogu Wawrzyńca i Wąskiej, fajna maczanka po krakowsku i burgery, wieczorem masz tam kilka foodtrucków
|
|
|
|
JLB
Od: 01.2006
Offline |
|
|
|
Member
Od: 06.2012
Offline |
|
![]() ![]()
Łysa głowa, mały wacek, to nasz prezes - Bednarz Jacek
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Food Trucki (i burgery w ogóle) ostatnio się modne zrobiły w Krk i chyba ilość nie idzie w jakość. Corner Burger na Wawrzyńca wg mnie serwuje najlepsze burgery w Krk i są tańsze niż moa. Moa są trochę przereklamowane.
![]()
„Wiślaku - nie pytaj, co Wisła dała Tobie, pytaj, co Ty dałeś Wiśle”
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Co do burgerów polecam Well Done na Kazimierzu no i food trucka. Pycha. Moim zdaniem bije Moa na głowę.
Moa natomiast ma genialne frytki ![]() ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Obydwa miejsca obczajałam. Wole Belgijskie, z frytka bar jadłam raz i akurat jakieś skwarki spalone dostałam :/
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
A dobrego 'chińczyka' gdzie zjem ?
Już dawno nie byłem, naszła mnie chęć. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2004
Offline |
|
|
http://www.groupon.pl/oferty/dealban...olo-1/38260658
Naprawdę się opłaca 2 osoby nie będą w stanie jej zjeść a można wybrać jakakolwiek z karty. Byłem na głodnego i mogę polecić za taką cenę ![]()
Dumny po zwycięstwie
Wierny po przegranej Zbanowany za napisanie "matoł", "jeba*y złamas", "3 kretynów" o ludziach dla których flaga Polski do góry kołami to coś normalnego na twarzy |
|
|
|
Member
Od: 11.2011
Offline |
|
Może to nie rynek i okolice, ale Kazimierz, ul. Warszauera 1. BEEF Burger Bar, najlepsze burgery jakie jadlem w Krk. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Rondo Cafe przy Grzegórzeckim - byłam kilka razy, nawet fajna opcja. Burgery całkiem dobre (ale tylko dwa do wyboru), pasta mi nie podeszła, za to pizza jest bardzo w porządku. Na cieniutkim cieście, bodajże za 15 złotych - jedna osoba spokojnie się ją naje (dla mnie to było aż za dużo
). |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Witam,
jutro mam wyjazd służbowy do Warszawy, poleci ktoś coś do zjedzenie w okolicach pałacu kultury/dworca centralnego? ![]()
Olkusz 100% Wisła Strażnicy Srebrnego Miasta!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
Na słodko - naleśniki w Manekinie na Marszałkowskiej
Na szybko - frytki belgijskie albo burger na Siennej Do syta - lunch w CK Oberża na Chmielnej Wszystko do 5 minut z buta od DC
Ostatnio edytowane przez emj10 : 05.12.2014 o godz. 20:34.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 10.2007
Offline |
|
|
Na Dajwór pojawiło się takie cosik o nazwie "Chrum Chrum". Kiedyś tam były kiełbaski ale zmienił się właściciel i menu. Jadłem frytki belgijskie i taką kanapkę na ciepło z grillowaną polędwicą (chrumkacz czy jakaś taka dziwna nazwa), do frytek sosy do wyboru - nawet dobre toto było.
Ostatnio edytowane przez rafkur : 05.12.2014 o godz. 22:41.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2004
Offline |
|
|
Dawno temu na Karmelickiej chyba 28 przed tym parkingiem były dwie budki z jedzeniem miedzy innymi naleśniki na ostro które były mega!
Później zostało to zlikwidowane i stąd mam pytanie czy to zostało przeniesione w inne miejsce czy nie ma tego już wcale? |
|
|
|
Member
Od: 10.2004
Offline |
|
|
a mnie dzisiaj na pętli na krowodrzy dorwał mały głód i znalazłem tam taką budke co robi frytki ze świeżych ziemniaków. Zapłaciłem 6 zyli a porcje dostałem taką jak nigdzie do tego dostałem w gratisie mały kawałek piersi z kurczaka i najadłem się tak że ledwo kolacje zjadłem. Jutro wpadam tam na kurczaki bo megaaa dobre
PS. taka zielona budka kurczak i frytki się nazywa bodajże ![]()
jakie załozenie mam - proste
WALCZYĆ I WYGRYWAĆ !!!! |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jakieś adresy restauracji z dobrymi rybami. Kraków i okolice.
Ryby pieczone grilowane itp najlepiej z własnego łowiska? ![]()
|
|
|
Junior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Wiem, że nie koło Krakowa, ale tak czy siak zarzucę, bo warto.
Jak Cię interesują rybki z własnego łowiska, to polecam restaurację Dolina Pstrąga na ekspresówce trochę za Tarnowem. Zdarza mi się, że specjalnie nie jadę autostradą, tylko po to, żeby się tam zatrzymać. http://www.dolinapstraga.pl/ Wiślackie pozdro! ![]()
Wszelkie błędy ortograficzne, gramatyczne, fleksyjne i inne są zamierzonymi działaniami autora tego posta i są objęte prawami autorskimi. Kopiowanie, powtarzanie i dyskutowanie o nich surowo zabronione.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Bardzo duże porcje jedzenia bardzo tanio - bar Żłób na Pędzichowie, polecam.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
Jedziesz na rybke tam czy moze do kolezanek z sasiedztwa![]() ![]() ![]()
Nawet kłamać trzeba umieć. Można się tego uczyć od „cyngli” „Gazety Wyborczej”. Jak oni pięknie potrafią rzucić pomówienie czy insynuację w sposób chroniący przed odpowiedzialnością cywilną! Używając niejasnych określeń w stylu „faszyzujący”, „oskarżany o…” i temu podobnych.......
Rafał Ziemkiewicz. http://blog.rp.pl/ziemkiewicz/2011/0...t-kazdy-widzi/ |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2007
Offline |
|
LOL, zdecydowanie na tą rybkę, która występuje na talerzu. ![]()
Wszelkie błędy ortograficzne, gramatyczne, fleksyjne i inne są zamierzonymi działaniami autora tego posta i są objęte prawami autorskimi. Kopiowanie, powtarzanie i dyskutowanie o nich surowo zabronione.
|
|
|