The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 19.06.2015, 19:31
szprotson napisał(a):Wyświetl post
ale jako napastnik którym miał zostać jak sądziłeś kiedyś czy jako pomocnik czy jako co?
Jako klubowy kierowca.
Wybacz, ale tym razem ominę zaczepkę i po prostu Cię oleję.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 19.06.2015 o godz. 19:34.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
shaggy
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 19.06.2015, 19:31
Łączony z krakowską Wisłą Brazylijczyk Luís Carlos - nie trafi do drużyny "Białej Gwiazdy". Były skrzydłowy Zawiszy Bydgoszcz i Korony Kielce podpisał dziś bowiem dwuletni kontrakt z portugalskim klubem Moreirense FC.
Odpowiedz cytując
Kurz
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 19.06.2015, 19:45
arti napisał(a):Wyświetl post
Czyli wpływy - premie z Canal plus za miejsce daj Boże wyższe niż 15-te, bilety - średnia 6 tysięcy i co łaska od TF. Minus 3 bańki za wynajem prawie pustego stadionu. To moim zdaniem opcja niedługiej agonii i końca tego układu.
Dlatego trzeba zrobić to rozsądnie i zbudować solidną drużynę za mniejsze pieniądze. W każdym razie budżet na poziomie 30 milionów, których chwaliliśmy się na początku obecnego sezonu, to jakaś abstrakcja.
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 19.06.2015, 20:01
Kurz napisał(a):Wyświetl post
Dlatego trzeba zrobić to rozsądnie i zbudować solidną drużynę za mniejsze pieniądze. W każdym razie budżet na poziomie 30 milionów, których chwaliliśmy się na początku obecnego sezonu, to jakaś abstrakcja.
30 milionów to budżet, który pozwala teoretycznie na bieżące regulowanie należności (zawodnicy, wynajem stadionu, opłaty za bazę treningową, pensje dla sztabu szkoleniowego i pracowników biurowych). Można to śmiało uznać za kwotę wirtualną, pytanie tylko jakim procentem tej kwoty Wisła dysponuje w rzeczywistości, bo to po prostu napędza spiralę zadłużenia.

Przy takim stanie rzeczy pewnie prędzej niż później po prostu nie dostaniemy licencji na grę w Ekstraklasie i pozostanie budować Wisłę od początku, od III ligi, na zdrowych zasadach i mam nadzieję już bez Cupiała.
Odpowiedz cytując
kicur
Senior Member

Od: 06.2015

Stary 19.06.2015, 20:04
Może czas po prostu zrobić jakiś protest w Myślenicach ? Pokazać swoje niezadowolenie. Na forum możemy się napinać a zarząd z Cupiałem będzie miał nas w dupie. Może czas na coś co przyniesie skutki ?
Odpowiedz cytując
Kurz
Senior Member

Stary 19.06.2015, 20:22
Patryko napisał(a):Wyświetl post
30 milionów to budżet, który pozwala teoretycznie na bieżące regulowanie należności (zawodnicy, wynajem stadionu, opłaty za bazę treningową, pensje dla sztabu szkoleniowego i pracowników biurowych). Można to śmiało uznać za kwotę wirtualną, pytanie tylko jakim procentem tej kwoty Wisła dysponuje w rzeczywistości, bo to po prostu napędza spiralę zadłużenia.

Przy takim stanie rzeczy pewnie prędzej niż później po prostu nie dostaniemy licencji na grę w Ekstraklasie i pozostanie budować Wisłę od początku, od III ligi, na zdrowych zasadach i mam nadzieję już bez Cupiała.
Myślę, że obecnie, bez ruszania zewnętrznego zadłużenia, nie jesteśmy w stanie zarobić na bieżące koszty. Bez transferów wyciągamy pewnie maks pomiędzy 20 a 25 mln. A jeszcze w 2013 wydawaliśmy tylko na pensje zawodników prawie 24 mln złotych.
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Stary 19.06.2015, 21:00
kicur napisał(a):Wyświetl post
Może czas po prostu zrobić jakiś protest w Myślenicach ? Pokazać swoje niezadowolenie. Na forum możemy się napinać a zarząd z Cupiałem będzie miał nas w dupie. Może czas na coś co przyniesie skutki ?
Wracaj chłopcze z powrotem na wislaportal z takimi pomysłami...
Odpowiedz cytując
AntyMod
Senior Member

Od: 05.2012

Stary 19.06.2015, 21:10
gdyby (teoretycznie) komornik BC calkiem odstawil swoja zabawke i oglosil upadlosc ( jak Widzew) - to co z baza treningowa w Myslenicach ? czyje to jest ? TSu ? prywatne BC ? miasta Myslenic ? Wisly S S A ?
Odpowiedz cytując
kicur
Senior Member

Stary 19.06.2015, 21:17
Serek.c2 to powodzenia . Jak tak dalej pójdzie to widzimy się w IV lidze. Oczywiście na stadionie
Odpowiedz cytując
TS&ZKS
Senior Member

Od: 10.2014

Stary 19.06.2015, 21:18
kicur napisał(a):Wyświetl post
A może po prostu wykup klub skoro jesteś taki hojny i wyłożyłbyś te parędziesiąt milionów. Ja ze swojej strony mogę Ci obiecać, że wpadne na protest przed twój dom jeżeli tych milionów jednak nie dasz.

Wszyscy tylko wymagają, a co każdy dał od siebie? Tu jest największy problem.
Odpowiedz cytując
emjot
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 19.06.2015, 21:19
AntyMod napisał(a):Wyświetl post
gdyby (teoretycznie) komornik BC calkiem odstawil swoja zabawke i oglosil upadlosc ( jak Widzew) - to co z baza treningowa w Myslenicach ? czyje to jest ? TSu ? prywatne BC ? miasta Myslenic ? Wisly S S A ?
z tego co pamiętam to wybudowały Myślenice
Wisła chyba (chyba bo nie pamiętm dokładnie) płaci ratalnie całość kosztów wybudowy do momentu aż spłaci wszystko i baza przejdzie na własność spółki
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
Odpowiedz cytując
kicur
Senior Member

Stary 19.06.2015, 21:32
Panowie, Panowie spokojnie. Gdybym miał taką kasę to bym wykupił Wisłę od Cupiała. Być może trochę źle to napisałem ale wybaczcie mi. Jestem po prostu strasznie wkurzony przez to co się dzieje u nas w klubie. A jak ja wspieram klub ? A no tak że jestem na każdym meczu, kupuje gadżety klubowe. Szkoda, że nie każdy tak podchodzi do kibicowskiego obowiązku bo na pewno było by lepiej.
Odpowiedz cytując
wolfu
Senior Member

Od: 09.2014

Stary 19.06.2015, 22:17
Jestem ciekaw co to za czwórka od negocjacji (z czego trzech ma być u nas), skoro po kolei odpadają wszyscy, kogo media łączą z Wisłą - Majewski, Luis Carlos..
Odpowiedz cytując
nairda116
Senior Member

Od: 12.2013

Stary 19.06.2015, 22:29
wolfu napisał(a):Wyświetl post
Jestem ciekaw co to za czwórka od negocjacji (z czego trzech ma być u nas), skoro po kolei odpadają wszyscy, kogo media łączą z Wisłą - Majewski, Luis Carlos..
Myślę że od początku chodziło o Majewskiego, Starzyńskiego, Maka i Popovicia. Carlos wziął się moim zdaniem z du*py
Odpowiedz cytując
lukas14
Senior Member

Od: 11.2011

Stary 19.06.2015, 22:33
Dwóch obcokrajowcó w wisle w przyszłym tyg
Kto tto ?
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 19.06.2015, 23:14
lukas14 napisał(a):Wyświetl post
Dwóch obcokrajowcó w wisle w przyszłym tyg
Kto tto ?
Penksa i Cantoro

nie bądź w gorącej wodzie kąpany i poczekaj do ogłoszenie, nazwiska nie wyciekły, wiec przynajmniej nikt nie podbija naszej oferty - a znając polskie kluby, jest to normalna praktyka

jak dla mnie mogą wszystkie transfery ogłaszać dopiero w dniu testów medycznych/podpisania kontraktu, najważniejsze by nie czekać z nimi do startu rozgrywek..

mam tylko nadzieję, że będą to zawodnicy z paszportem UE
Odpowiedz cytując
Rustin
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 19.06.2015, 23:32
Nie zdziwię się, jeśli jednym z piłkarzy będzie Junior Diaz. Może grać na kilku pozycjach, właśnie skończył mu się kontrakt i pewnie jakieś pierwiastki sentymentu do Wisły u niego pozostały. Taka myśl wpadła mi do głowy od kiedy zaczęły się tutaj pojawiać stare i znane nam nazwiska.
Wisła ponad wszystko
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 19.06.2015, 23:40
Rustin napisał(a):Wyświetl post
Nie zdziwię się, jeśli jednym z piłkarzy będzie Junior Diaz. Może grać na kilku pozycjach, właśnie skończył mu się kontrakt i pewnie jakieś pierwiastki sentymentu do Wisły u niego pozostały. Taka myśl wpadła mi do głowy od kiedy zaczęły się tutaj pojawiać stare i znane nam nazwiska.
Ja bym się bardzo zdziwił. Nie ten pułap placowy.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
pomeran
Senior Member

Od: 07.2014

Stary 19.06.2015, 23:58
ja jednak uważam, że w sytuacji, której znajduję się Wisła, powinniśmy wzmacniać się Polakami, ew piłkarzami posługującymi się naszym językiem w stopniu komunikatywnym, żeby nie było sytuacji vide Barrientos. Poza tym jednak Polacy prędzej dadzą z siebie więcej nawet jeśli nie będzie sianka.. a tu kolejni najemnicy..
Odpowiedz cytując
dynek.pl
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 20.06.2015, 00:09
Mam nadzieję, że Kapo i Popović
Puchar jest na5z!
Odpowiedz cytując
Davss875
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 20.06.2015, 00:22
Którzy to zawodnicy?
Odpowiedz cytując
BiałaGwiazda
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 20.06.2015, 00:30
Denis Popovic pomocnik Olimpii Grudziądz,którym Wisła się interesuje.

Olivier Kapo napastnik Korony Kielce.
Odpowiedz cytując
fialo
Senior Member

Stary 20.06.2015, 02:54
Kapo to pomocnik jak sam chvj. Nie powielajcie plotek jak debile tylko poczekajcie do tej środy/czwartku. Nie sądzę żeby to był 60 letni Kapo ani koleś który wcześniej oblał u nas testy sportowe.
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly

Listen fucking stars - you're breaking our hearts!!
Odpowiedz cytując
Bronex
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 20.06.2015, 07:11
Karherop napisał(a):Wyświetl post
Penksa i Cantoro

nie bądź w gorącej wodzie kąpany i poczekaj do ogłoszenie, nazwiska nie wyciekły, wiec przynajmniej nikt nie podbija naszej oferty - a znając polskie kluby, jest to normalna praktyka

jak dla mnie mogą wszystkie transfery ogłaszać dopiero w dniu testów medycznych/podpisania kontraktu, najważniejsze by nie czekać z nimi do startu rozgrywek..

mam tylko nadzieję, że będą to zawodnicy z paszportem UE
Lantame Ouadja i Temple Omeonu ;-)

.... a poważnie to będą to pewnie obcokrajowcy wolni, tani i kompletnie nieprzydatni.. Kryzys się pogłębia przecież..
Odpowiedz cytując
dynek.pl
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 20.06.2015, 07:18
Ogólnie to i tak nie ma się co jarać.
Pamiętacie jak Galamaz i Grigorie byli już na lotnisku w Bukareszcie, a do transferów nie doszło ?
Puchar jest na5z!
Odpowiedz cytując
Loki1984
Junior Member

Stary 20.06.2015, 07:28
Jednym z nich jest Popović pewnie bo ma ofertę od naa
Odpowiedz cytując
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Od: 06.2008

Stary 20.06.2015, 07:54
https://twitter.com/ZetWuuEee/status/612147582635278336

Póki co tyle.
W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.

Kraków, 9 marca 2012.

Odpowiedz cytując
Gucio25
Forumowy Di Caprio

Od: 07.2005

Stary 20.06.2015, 07:54
dynek.pl napisał(a):Wyświetl post
Ogólnie to i tak nie ma się co jarać.
Pamiętacie jak Galamaz i Grigorie byli już na lotnisku w Bukareszcie, a do transferów nie doszło ?
podobno nawet na Balicach!
Odpowiedz cytując
Bronex
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 20.06.2015, 08:47
Gucio25 napisał(a):Wyświetl post
podobno nawet na Balicach!
taaaa razem z Mazilu..
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 20.06.2015, 08:53
z tej Rumunii to jeszcze Spas Delev i Nei czekaja w "Departures"

Rafael Crivellaro - nawet wysoki 183, lewonożny srodkowy pomocnik/lewy skrzydłowy. uderzenie w stylu darka dudki, jakies tam podanie ma, jak na swoj wzrost to stosunkowo szybki i zwrotny.Na TM wyceniaja go na 1 mln ojro, a Popovica na 200 tys.
Imho identyczni zawodnicy. Popovic i RC, z tym ze Popovic jeszcze wyzszy
Innymi słowy jeden z nich będzie zastępował Semira.
Ostatnio edytowane przez szprotson : 20.06.2015 o godz. 09:00.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów