The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
tas de fleia
Senior Member

Od: 02.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 09.06.2015, 08:47
No ja też tak uważam. Kaziu swoim "swojskim" i "równym" zachowaniem zamiast na szacunek, zapracował na to, że każdy w klubie traktuje Go przez palce. Jak dla mnie 100% poparcia dla trenera Moskala.
liber
Member

Od: 01.2015

Stary 09.06.2015, 15:37
Poparcie poparciem, ale sytuacja finansowa musi się poprawić, bo trener bez odpowiedniego materiału nie jest w stanie nic zrobić. Sukcesy rodzą kolejne sukcesy. Gdyby się udało chociaż osiągnąć LE, to jakieś grosze by wpadły, a tak to nieciekawie to wygląda.
WioReXXX
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 10.06.2015, 17:13
A ja, osobiście, jestem niemal przekonany, że nowym trenerem zostanie Tarasiewicz.

Już była chęć jego sprowadzenia po zwolnieniu Smudy. Tarasiewicz się na to nie zgodził z uwagi na kontrakt w Koronie.

Nie oceniającMoskala i sensu jego zwolnienia czy zostawiania, naprawdę cieszyłbym się z zatrudnienia Tarasiewicza.
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 10.06.2015, 18:06
Jak rok temu Smuda i dwa lata temu Probierz nie wchodzili do pucharów to nie było zupełnie tematu zmiany trenera, co to do ciężkiej cholery oni mają mieć lepiej niż Kazek? Już ten argument powinien uciąć wszelkie spekulacje. Dodając do tego, że gra dzisiaj jest nieporównywalna do oglądania, a przecież pustki na trybunach to jeden z głównych problemów, pomysły zmiany trenera mogą się rodzić w głowie tylko kogoś kto Wiśle dobrze nie życzy.
Hej Nasz TS !!
Wesoły Romek
Senior Member

Od: 02.2010

Stary 10.06.2015, 18:23
Mam nadzieję, że Tarasiewicz.
arti
Guest

Stary 10.06.2015, 19:24
Wesoły Romek napisał(a):Wyświetl post
Mam nadzieję, że Tarasiewicz.
Mam nadzieję, że jeśli Cupiał czy ktokolwiek inny zdecyduje się na taką rozszadę to będzie wyciągał pieniądze na pensje dla nowego trenera z własnej kieszeni. Dość tych głupot.
To tak jakby człowiek z pensją 2000zł. wziął sobie trzecie auto na raty. Litości...
TRZEBINIAnin
Senior Member

Od: 09.2011

Stary 10.06.2015, 19:51
To co Panowie, zwalniamy Moskala i przez cały nowy sezon opłacamy trzech trenerów?

Wesoły Romek
Senior Member

Od: 02.2010

Stary 10.06.2015, 20:50
Chyba nie myślicie, że Moskal ma tak skonstruowany kontrakt, jak Smuda? Przecież on przed kolejnym powrotem zgodził się na wszystkie warunki Wisły. Nikt nie będzie mu płacił po zwolnieniu.
Ajax
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2003

Stary 10.06.2015, 20:57
Nie jestem fanem talentu trenerskiego Moskala. Ale na litość boską bo co zamieniać go na innego trenera?

Co taki Tarasiewicz da więcej. IMHO zarząd sonduje sprowadzenie Rumaka, już raz pokazał, że z gówna bata ukręci. Ale w ekstraklasie trzeba dać spokój chłopowi. Bo zmiana nić dobrego nie przyniesie na dłuższą metę.
filemon
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 10.06.2015, 21:09
Wesoły Romek napisał(a):Wyświetl post
Chyba nie myślicie, że Moskal ma tak skonstruowany kontrakt, jak Smuda? Przecież on przed kolejnym powrotem zgodził się na wszystkie warunki Wisły. Nikt nie będzie mu płacił po zwolnieniu.
To by było raczej sprzeczne z prawem, jeśli się nie zrzeknie.

Ajax - naturalnie, ale wtedy również wypłacasz pensję po, tylko że chwilowo.
Ostatnio edytowane przez filemon : 10.06.2015 o godz. 21:43.
Ajax
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2003

Stary 10.06.2015, 21:25
filemon napisał(a):Wyświetl post
To by było raczej sprzeczne z prawem, jeśli się nie zrzeknie.
Wystarczy zawrzeć termin wypowiedzenia umowy.
!!IRIVER!!
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 10.06.2015, 22:02
Moskal ma klauzulę w kontrakcie i w przypadku jego zwolnienia schodzi nam z budżetu.
emjot
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 11.06.2015, 07:33
Ajax napisał(a):Wyświetl post
Nie jestem fanem talentu trenerskiego Moskala. Ale na litość boską bo co zamieniać go na innego trenera?

Co taki Tarasiewicz da więcej. IMHO zarząd sonduje sprowadzenie Rumaka, już raz pokazał, że z gówna bata ukręci. Ale w ekstraklasie trzeba dać spokój chłopowi. Bo zmiana nić dobrego nie przyniesie na dłuższą metę.

Rumak pokazał:
1. jak odpaść z pucharów z gównianymi drużynami
2. jak nie zdobyć MP mając piłkarzy którymi Skorża osiąga to co chciał leszek od 5 lat w pół roku
3. jak spaść z ligi z Zawiszą mimo że mieli od groma sytuacji żeby się uratować

Rumak? w Wiśle?
ten pyrzasty najemnik
nigdy w życiu
Ostatnio edytowane przez emjot : 11.06.2015 o godz. 09:59.
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
Arked
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 11.06.2015, 09:40
Moskal >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> Rumak.

Rumak to gówniany trener, główny architekt klęsk Lecha w pucharach oraz współautor łatwych mistrzostw dla Legii w dwóch poprzednich sezonach. On nie tylko z gówna bata nie ukręci ale zmieni bat w gówno. Jego zatrudnienie byłoby debilizmem w najczystszej postaci.
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
staszek2309
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 11.06.2015, 09:56
Uważam, że Moskal powinien zostać na swoim stanowisku. Można mieć do niego różne zastrzeżenia, ja także je mam, ale trzeba przyznać, że nie boi się rotować składem i dostosowuje go pod konkretnego przeciwnika. Czasami błędnie, ale nie myli się ten co nic nie robi. Uważam to za lepsze rozwiązanie niż granie ciągle tą samą jedenastką jak za Smudy, co powodowało, że nie było żadnej konkurencji w zespole, bo ławka i tak nie miała żadnej nadziei na granie w pierwszym składzie.
A co do sprowadzenia Rumaka... K...wa lepiej byłoby zatrudnić bezdomnego, niż tą pyszałkowatą pyrę z Poznania.
Mario Nh
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 11.06.2015, 10:24
emjot napisał(a):Wyświetl post
Rumak pokazał:
1. jak odpaść z pucharów z gównianymi drużynami
2. jak nie zdobyć MP mając piłkarzy którymi Skorża osiąga to co chciał leszek od 5 lat w pół roku
3. jak spaść z ligi z Zawiszą mimo że mieli od groma sytuacji żeby się uratować

Rumak? w Wiśle?
ten pyrzasty najemnik
nigdy w życiu
1. Nawet najlepszy polski trener Maciej Skorża zaliczył kilka spektakularnych wtop.
2. Mimo wszystko to byli trochę inni piłkarze.
3. Zastanowiłeś się nad tym co napisałeś? Rumak wykonał w Zawiszy kawał dobrej roboty. Zobacz gdzie była Zawisza w momencie gdy go obejmował. To cud, że stworzył taki zespół z takiego szrotu.
4. Jestem za pozostawieniem Moskala na stanowisku trenera przynajmniej przez następną rundę.
pomeran
Senior Member

Od: 07.2014

Stary 11.06.2015, 10:40
Zabawne jest to wasze plucie po 'pyrach'

Przypominam: Głowacki - Lech, Żurawski - Lech, Skorża - Amica. Stilić..
żeby już nie przypominać obieżyświata Franza.S

I wtedy było w porządku szkoda słów..

Biorąc pod uwagę nowego trenera trzeba patrzeć na jego umiejęstności, ambicje, charyzmę.

I nieważne tu, skąd jest i kogo trenował. Jeśli FAKTYCZNIE istnieje opcja Rumak, jestem jak najbardziej na tak. Na pewno była by lepsza zmiana niż na Ojrzyńskiego.

p.s: tak nawiasem, skąd ta zmasowana obrona Moskala ? Czym się broni nasz trener poza tym, że jest Wislakiem
emjot
Senior Member

Stary 11.06.2015, 10:57
Mario Nh napisał(a):Wyświetl post
1. Nawet najlepszy polski trener Maciej Skorża zaliczył kilka spektakularnych wtop.
3. Zastanowiłeś się nad tym co napisałeś? Rumak wykonał w Zawiszy kawał dobrej roboty. Zobacz gdzie była Zawisza w momencie gdy go obejmował. To cud, że stworzył taki zespół z takiego szrotu.
4. Jestem za pozostawieniem Moskala na stanowisku trenera przynajmniej przez następną rundę.
Ten kawał dobrej roboty skończył się zjazdem niżej. I to nie dlatego że się umówili na spuszczenie Zawiszy.
Porównaj kadry Zawiszy z lata ubiegłego roku i z wiosny tego roku
Nie stać nas na większość kopaczy z Zawiszy. W kwestii szrotu: Mica, Micael, Alvarinho, Majewskij,
uważasz ich za szrot?

ps. co do jeżdżenia po pyrach...
Kiedyś miałem do nich coś w rodzaju sentymentu (Okoński, Miłoszewicz, Mowlik ojciec) obecnie...cóż
nie ma co pisać ani się tłumaczyć ze swojej niechęci. I nie wynika to tylko z tzw. triady...
tak jak nie przepadam za Śląskiem i zwłaszcza Lechią, lubię Jagę..
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
Robbie92
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 11.06.2015, 10:58
Mario Nh napisał(a):Wyświetl post

Rumaczek miał mało ograniczone pole do popisu przy transferach, a jaki my mamy transferowe pole do popisu?.. Pulhac, Mica, Barisic, Alvarinho, Maric.. Hm?.. Rumak najemnik to jak kiedyś Okuka..
Kazik musi zostać na jesień i tyle! Taraś spoko opcja tyle że najprawdopodobniej będzie trenował w Szwajcarii lub Francji (Ligue 2)..
Kiedy rusza sprzedaż karnetów?.. Lech i Legia już myślą o sezonie i sprzedawają.. Swoją drogą, dobrze będzie trafić na początku sezonu naszych "pucharowiczów"!

Polecam najnowszy artykuł.. Nie o trenerze, ale o.. wszystkim: :
Nie o trenerze, ale o.. wszystkim: www.fo rumw isla.pl/news/byly-skaut-wisly-o-tym-jak-jej-transfery-staly-sie-ewenementem-na-skale-kraju/msg74882/#msg74882
Ostatnio edytowane przez Robbie92 : 11.06.2015 o godz. 11:11.
B.Cupiał o Danie Petrescu: "On jako trener Wisły w 2006 r. bardzo mi się podobał. Zdarzyło się, że kiedy grali słabiej, Petrescu zebrał ich o 6 rano i zamiast na boisko zaprowadził do jednej z naszych fabryk, żeby zobaczyli, jak ciężko ludzie pracują. To ja już wtedy wiedziałem, że to koniec. Wkrótce zaczęli grać przeciw niemu i musiałem go zwolnić. Niestety."

AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 11.06.2015, 11:27
pomeran napisał(a):Wyświetl post

Biorąc pod uwagę nowego trenera trzeba patrzeć na jego umiejęstności, ambicje, charyzmę.

I nieważne tu, skąd jest i kogo trenował. Jeśli FAKTYCZNIE istnieje opcja Rumak, jestem jak najbardziej na tak. Na pewno była by lepsza zmiana niż na Ojrzyńskiego.

p.s: tak nawiasem, skąd ta zmasowana obrona Moskala ? Czym się broni nasz trener poza tym, że jest Wislakiem
No jeszcze był Mirek Szymkowiak wychowanek Olimpii Poznań.Co do Rumaka, to porażka z rybakami z Islandii a rok wcześniej z Żalgirisem czy AIK-iem Sztokholm przekreśla go jako kandydata na dobrego trenera. KAZIK MUSI ZOSTAĆ.
Ostatnio edytowane przez AYALA : 11.06.2015 o godz. 11:45.
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 11.06.2015, 11:43
Rumak?

hahahahaahah
ahahahaahaha

na rumaku do juropy!
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 11.06.2015, 16:29

A możesz mi wyjaśnić po jakiego grzyba zmieniać trenera, który poprawił obraz gry, jest wiślakiem i ma coś do udowodnienia? Przecież on próbuje tworzyć plon po trzech latach ugorowania. a miał dotychczas niecałe trzy miesiące.

Czym się bron?i Tym, że wie o co w piłce chodzi z własnego doświadczenia boiskowego z pozycji osi boiska. Ma dobry kontakt z zawodnikami, potrafi rozwijać piłkarzy, sprawia ze grają lepiej. Potrafi się zachować i logicznie wypowiadać, zna krakowskie zwyczaje. Rozumie, że podstawą rozwoju musi być rywalizacja, że zawodnik wchodząc na boisko ma jedno zadanie, udowodnić ze na to zasłużył i nie może mieć pretensji, że usiądzie jeżeli zadaniu nie sprosta. Jeżeli do tego dołożymy pewność ze pomysł Moskala wystarczy na wyjście z grupy LE to pomysły z Rumakami wydają się powtórką z ostatniej jak się okazało debilnej decyzji zmiany Kazimierza na Probierza. Jeżeli zmienią Moskala mamy przed sobą kolejne lata popeliny, bo przecież nowego Ojrzyńskiego czy Tarasiewicza nikt po trzech miesiącach nie zwolni.
Hej Nasz TS !!
siemstein
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 11.06.2015, 16:35
Po artykule Białońskiego wiadomo, że nie trener jest problemem, a Cupiał. Naobiecywał pieniędzy, a tu ni chuja
wislakrakow124
Senior Member

Od: 02.2009

Stary 11.06.2015, 18:00
Zostawic Kazka i dac mu spokojnie popracowac. Wislak na takim stanowisku w tym trudnym momencie nam potrzebny.
JAZDA JAZDA JAZDA BIAŁA GWIAZDA
mgła
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 11.06.2015, 18:51
Szacunek dla Kazka, ale to nie jest trener i tak wyleci , ale oby nie z Wisła do 1 ligi.,.
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Stary 11.06.2015, 18:57
mgła napisał(a):Wyświetl post
Szacunek dla Kazka, ale to nie jest trener i tak wyleci , ale oby nie z Wisła do 1 ligi.,.
Siła argumentów przeważyła, przekonałeś mnie.
pomeran
Senior Member

Od: 07.2014

Stary 11.06.2015, 21:00
Drozd napisał(a):Wyświetl post
A możesz mi wyjaśnić po jakiego grzyba zmieniać trenera, który poprawił obraz gry, jest wiślakiem i ma coś do udowodnienia? Przecież on próbuje tworzyć plon po trzech latach ugorowania. a miał dotychczas niecałe trzy miesiące.

Czym się bron?i Tym, że wie o co w piłce chodzi z własnego doświadczenia boiskowego z pozycji osi boiska. Ma dobry kontakt z zawodnikami, potrafi rozwijać piłkarzy, sprawia ze grają lepiej. Potrafi się zachować i logicznie wypowiadać, zna krakowskie zwyczaje. Rozumie, że podstawą rozwoju musi być rywalizacja, że zawodnik wchodząc na boisko ma jedno zadanie, udowodnić ze na to zasłużył i nie może mieć pretensji, że usiądzie jeżeli zadaniu nie sprosta. Jeżeli do tego dołożymy pewność ze pomysł Moskala wystarczy na wyjście z grupy LE to pomysły z Rumakami wydają się powtórką z ostatniej jak się okazało debilnej decyzji zmiany Kazimierza na Probierza. Jeżeli zmienią Moskala mamy przed sobą kolejne lata popeliny, bo przecież nowego Ojrzyńskiego czy Tarasiewicza nikt po trzech miesiącach nie zwolni.

A inni trenerzy mają zły kontakt ? potrafi się zachować i logicznie wypowiadać ? co to w ogóle za argumenty. Napisałeś erratę broniącą Moskala, używając argumentów kompletnie od czapy. To co napisałeś pasuje do 90 % trenerów. Sądzę, że kryteria , które postawiłeś sam byś wypełnił. Skoro umiejętność logicznego wypowiadania się i rotacja w składzie wystarcza... ;/

Już epickim zdaje się stwierdzenie o tym jak rozwija piłkarzy. Bzdura jakich mało. Pytam KOGO ? Poza Guerrierem, który zagrał kilka meczy ? Prawdopodobnie bez wpływu Moskala. Musiała nastąpić poprawa po kimś takim jak Smuda. " Jeżeli do tego dołożymy pewność ze pomysł Moskala wystarczy na wyjście z grupy LE" ?! Pomysł Moskala wystarczył na jedno zwycięstwo w grupie mistrzowskiej !! Graliśmy piach jakich mało.

Moskal wyleciał z Gks i z Niecieczy. Przez litość nie ma co wspominać wylotu od słoników..

z eurow.......i Rumaka można się śmiać a nawet NALEŻY. ale gdzie w takim razie KLĘSKI Moskala z w 1 polskiej lidze ?

Więcej obiektywizmu.
crazykaro
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 11.06.2015, 21:06
A inni trenerzy mają zły kontakt ? potrafi się zachować i logicznie wypowiadać ? co to w ogóle za argumenty. Napisałeś erratę broniącą Moskala, używając argumentów kompletnie od czapy. To co napisałeś pasuje do 90 % trenerów. Sądzę, że kryteria , które postawiłeś sam byś wypełnił. Skoro umiejętność logicznego wypowiadania się i rotacja w składzie wystarcza... ;/

Już epickim zdaje się stwierdzenie o tym jak rozwija piłkarzy. Bzdura jakich mało. Pytam KOGO ? Poza Guerrierem, który zagrał kilka meczy ? Prawdopodobnie bez wpływu Moskala. Musiała nastąpić poprawa po kimś takim jak Smuda. " Jeżeli do tego dołożymy pewność ze pomysł Moskala wystarczy na wyjście z grupy LE" ?! Pomysł Moskala wystarczył na jedno zwycięstwo w grupie mistrzowskiej !! Graliśmy piach jakich mało.

Moskal wyleciał z Gks i z Niecieczy. Przez litość nie ma co wspominać wylotu od słoników..

z eurow.......i Rumaka można się śmiać a nawet NALEŻY. ale gdzie w takim razie KLĘSKI Moskala z w 1 polskiej lidze ?

Więcej obiektywizmu.
Moskal dostał drużynę którą przejął po Smudzie i nie można mieć do niego pretensji o to że nie wygrywał meczów. I tak po przejęciu drużyny drużyna za Moskala grała o niebo lepiej niż za Smudy. A to że zajeliśmy 6 a nie trzecie miejsce to niestety kwestia pechowych meczów z Pogonią i z Jagiellonią, ale to raczej wina słabych grajków w obronie, m.in Jovicia do którego jakoś nikt nie ma pretensji za ewidentne błedy przy trzech straconych bramkach w grupie mistrzowiskiej oraz Stilicia który nie potrafił strzelić 3x do pustej bramki.
Arked
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 12.06.2015, 09:31
Graliśmy piach jakich mało.
Graliśmy piach? Graliśmy dużo lepiej niż wskazują wyniki. Jedyny naprawdę słaby mecz to ten ze Śląskiem. Gdyby patrzeć na samą grę to w ogóle nie powinno być tematu zmiany trenera.
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
ociec Ciemka
Senior Member

Stary 12.06.2015, 09:43
Moskal to dobry trener - oceniając styl i sposób gry. Przecierałem okulary widząc jak grał Sarki te 60 min na Legii, przecierałem okulary jak grał DG77, a nawet w paru meczach Boguski.

Napinanie się na wyniki - bez kasy lub przynajmniej atmosfery - sprawia, że pomija się takie rzeczy jak ładna gra.

A moim zdaniem hasło na najbliższy sezon powinno być takie: "gramy krakowską piłkę!".
Panie, co wszystko wiedzą, w skrócie wszystkowiedźmy..

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów