|
|||||||
| Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na: | |||
| Platforma Obywatelska |
|
68 | 10,66% |
| Prawo i Sprawiedliwość |
|
159 | 24,92% |
| Twój Ruch |
|
9 | 1,41% |
| Polskie Stronnictwo Ludowe |
|
6 | 0,94% |
| Sojusz Lewicy Demokratycznej |
|
17 | 2,66% |
| Solidarna Polska |
|
4 | 0,63% |
| Polska Razem |
|
37 | 5,80% |
| Kongres Nowej Prawicy |
|
165 | 25,86% |
| Ruch Narodowy |
|
97 | 15,20% |
| Dziękuje nie głosuje! |
|
76 | 11,91% |
| Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
||||
|
Cytat:
Cytat:
Jeśli chodzi o wynik samego PO to trochę dziwię się optymizmowi. Pamiętajcie że w pierwszej turze Komoruski dostał ponad 30% głosów. Jeśli odejmiemy od tego elektorat PSL i SLD to cały czas mamy dwadzieścia kilka procent, co przy lepszej kampanii i ewentualnej mobilizacji ma prawo dobić do trzech dych. No chyba że przed wyborami zaczną się podziały w samej PO (na co bardzo liczę). Cytat:
Cytat:
PiS: powtórzę się 38-33%. Wiem kerimie że trafiłeś z wyborami prezydenckimi (chyba jako jedyny tutaj) ale tych 42% nie mogę się nijak doliczyć.
Ostatnio edytowane przez wislak68 : 06.06.2015 o godz. 15:14.
|
||||
|
|
Banita
Od: 04.2014
Offline |
|
|
wislak68 "PiS: powtórzę się 38-33%. Wiem kerimie że trafiłeś z wyborami prezydenckimi (chyba jako jedyny tutaj) ale tych 42% nie mogę się nijak doliczyć."
a ja umiem się doliczyć , standardowo PIS ma 35-36 % , dodaj do tego premię za "Dudę" i zapowiedz premierowania Szydło , Jarkacz stworzył ( chociaż do końca nie wierzył ) Dudę , i teraz zrozumiał że wygraną w parlamentarnych da mu naprawdę świetna Szydło ( nie odważył bym się tego napisać kilka miesięcy przed wyborami prezydenckimi), Szydło pociągnęła Dudę do zwycięstwa, jeżeli ktoś tego nie zauważył to zobaczy to w pełnej krasie w wyborach parlamentarnych, ta kobieta to bicz na mainstream, będą bezsilni , już skowyczą że Kaczyński nie będzie premierem, poza tym wiele osób zniechęci się do Kukiza , uwierz mi 42 % dla Pis to minimum , podałem ten wynik z ostrożności |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|||
|
Jędrek,
Cytat:
Jak stanie się inaczej to się zdziwię wiślak68 Nie uważam, że moje założenia sa złe. Ludzie chcą radykalnych zmian a nie kosmetycznych. PiS kojarzony jest z systemem. Ludzie szukają antysystemu. Dlaczego więc ten wynik 20% (a raczej 25% doliczając RN, KORWINA, KNP, Brauna) objawił się dopiero teraz? Ludzie szukają antysystemu ale jakoś rok temu mieli problem żeby zagłosować na RN, KNP i niech Ci będzie, nawet na PiS. Dlaczego? Własnie dlatego, że sa sterowani. Nie pokazano im Kukiza to nie głosowali na RN i KNP, mieli w sondażach PO-PiS około 30% dla każdego to sobie głosowali na PO-PiS. Dziwne to jest jak sam s....esyn. Cytat:
Żyjemy w Państwie gdzie afera goni aferę, jesteśmy murzynami Europy, 3 mln ludzi uciekło stąd za granicę w XXI wieku itp itd Komorowski to ćwok nie z tej ziemi a i tak ostateczny wynik wyborów prezydenckich to 52 do 48. Bo co się liczyło? Nie WSI, nie że z PO gościu, nie, że debil tylko zgoda i bezpieczeństwo - zgoda na podwyższanie podatków i wieku emerytalnego i bezpieczeństwo dla kolesi. A Ty mi piszesz, że Kukizowi się nie uda bo będzie miał zlepek SLD, prawicy itd. Oczywiście jak się wszystko zacznie w partii walić i zacznie się czarny pijar robić w mediach + słabe sondaże to jest po gościu. Ale na razie nie ma co zakładac takich scenariuszy. Cytat:
![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|||
|
|
Senior Member
Od: 08.2009
Offline |
|
|
Co do wyniku PiS, to sporo ludzi ze względu na strach przed "antysystemowym" Kukizem, kompromitację PO, myślenie "jest chujowo, ale stabilnie", premię dla zwycięzcy może przerzucić głosy na PiS. PiS ma 25-30% żelaznego elektoratu, ciekawe ile ugra ponad to.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2009
Offline |
|
|
Jan Dziedziczak o kłamstwach dziennikarza z Izraela. W Sejmie nie powstanie grupa lobbująca na rzecz Izraela
Ze zdziwieniem przeczytałem artykuł jednego z izraelskich portali gdzie jakiś dziennikarz z którym nigdy nie rozmawiałem napisał o tym, że w Sejmie ma powstać grupa lobbystów na rzecz Izraela i ja miałbym w tej grupie być. JEST TO CAŁKOWITA NIEPRAWDA - pisze na swojej stronie internetowej poseł PiS Jan Dziedziczak. "Do spotkania z delegacja z Izraela faktycznie doszło. Rozmawialiśmy tam o wsparciu dyplomatycznym dla Izraela w konflikcie bliskowschodnim, znaczna cześć naszego spotkania była poświęcona polityce historycznej. Zgodziliśmy się, ze wypowiedzi o "polskich obozach koncentracyjnych" są niedopuszczalne. Podkreśliliśmy, ze za II Wojnę Światowa odpowiedzialni są Niemcy a nie jacyś "naziści". Nie rozmawialiśmy o "lobbingu" na rzecz Izraela. Warto zapoznać się z oficjalna notatka Sejmu RP po tym spotkaniu. Od dawna interesuję się polityką bliskowschodnią, uczestniczę w spotkaniach dla chrześcijańskich parlamentarzystów poświęconej tej tematyce. W swoich wypowiedziach nigdy nie ukrywałem że w konflikcie Izraelsko-Palestyńskich jestem po stronie Izraela. Przyczyn jest wiele: poczynając od przyczyn związanych ze "zderzeniem cywilizacji" - Izrael jest brama dla radykalnego islamu dla naszej cywilizacji, przez bycie na arenie międzynarodowej w jednym obozie ze Stanami Zjednoczonymi a nie z W. Putinem, po zrozumienie, zwłaszcza jako poseł z kraju który tyle lat był pod zaborami, że naród żydowski ma prawo do swojego państwa - aby nie musiał tułać się po całym świecie - my Polacy wiemy to dobrze, bo wielu Żydów było kiedyś na naszych ziemiach. Dziś mają swój Izrael, nie muszą nigdzie uciekać, nie muszą uciekać np. do Polski. Wspierajmy go zatem dyplomatycznie w procesie bliskowschodnim. To, się nam jako Polsce opłaca. Bo punktem wyjścia moich wszelkich działań jest interes Polski. Obserwując relacje Polsko - Żydowskie zauważyłem, ze często są one ze strony polskiej prowadzone "na kolanach" - lub - co propagują pewne marginalne środowiska polityczne - nie prowadzi się ich wcale. Obie postawy są złe. Dialog trzeba prowadzić, ale punktem wyjścia dla polskiego polityka powinny być interesy polskie (tak jak dla izraelskiego izraelskie, francuskiego - francuskie etc.). To niby oczywistość ale przez ostatnie 25 lat nie zawsze to było u nas widoczne. I dlatego w relacji z Izraelem powinniśmy postulować mocno i zdecydowanie nasze sprawy: np. prawdę historyczną - Polacy byli jedna z największych ofiar II Wojny Światowej, a za Holokaust są odpowiedzialni Niemcy (a nie tajemniczy naziści). Brakuje mi tej postawy także w polityce kulturalnej i edukacyjnej naszego rządu (polecam moje wypowiedzi o filmach "Pokłosie" i "Ida" - gdzie za pieniądze polskiego podatnika przedstawia się nas jako naród sprawców i eksportuje ta narracje za granice - vide "Ida" jako reprezentant Polski w walce o Oscara). Jest to niebezpieczne ze względów moralnych, pozycji Polski i Polonii za granica a także ze względu na pojawiające się (całkowicie nieuzasadnione) pomysły "odszkodowań" jakie Polska miałaby płacić organizacja żydowskim. Moje stanowisko jest jednoznaczne: nie ma ŻADNEGO uzasadnienia dla takich wypłat. Wracając do artykułu na jednym z portali - ciekawostka jest to, że zapowiedz o powstaniu "grupy lobbystów" miała miejsce dzień PRZED spotkaniem. Artykuły izraelskie po spotkaniu już o "lobby" nie mówią. Może redaktor zapowiadający spotkanie inaczej wyobrażał sobie jego przebieg?" - podsumowuje Jan Dziedziczak.
Ostatnio edytowane przez heoij : 06.06.2015 o godz. 21:13.
|
|
|
|
Banita
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Nie boję się gdy ciemno jest
Duda za rękę prowadzi mnie Dziękuję Ci Dudusiu za wszystko co robisz że bawisz się ze mną na rękach mnie nosisz Dziękuję Ci Duduś i wiem to na pewno przez cały dzień czuwasz nade mną. ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
O Bro, O Bro, O - BronIsław,
Taki sexy zuch mężczyzna! Krzyczą foczki stare, młode, Bronek im wprowadzi zgodę! Jest on też przykładem męstwa, zwłaszcza w kwestii bezpieczeństwa! Wódz Pomorza, Mazur, Warmii, wszystkie kurki swoje karmi. Wie to mason, żyd, cyklista, Komor od kur specjalista. Brak mu wąsa, jest krawacik, a z tyłu ma panią Kacik. Może Cię lemingu zmartwi, wyjebka na sztandar Twej partii. Zamiast napawać się sukcesów latami, wsadził go Bronek stokrotce - między nogami. Same inicjały jego imienia, wskazują na BeKę z jego istnienia.
Ostatnio edytowane przez ABGwislakABG : 07.06.2015 o godz. 20:24.
![]()
Anty PO-PiS!!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
![]() I bardzo dobrze, na jesień ściśnie nie tylko dupę hehe... ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Banita
Od: 04.2014
Offline |
|
|
warto przeczytać , profesor Wolniewicz to ginący gatunek
http://wpolityce.pl/polityka/255317-...of-wolniewicza |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2013
Offline |
|
|
Młodzi apatyczni, młodzi wkurzeni. Rola młodych w wyborach - debata NK 29.05.2015
https://www.youtube.com/watch?v=xQ9Xxj7kq9k |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Co za cuda w internecie - wchodzisz na ryszardpetru.pl, wyskakuje strona Platformy
http://niezalezna.pl/67809-co-za-cud...rona-platformy |
|
|
|
Member
Od: 01.2015
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Na najgorszą propagandę można się natknąć czytając WP (zarówno artykuły jak i komentarze, już zostawili w tyle nawet Onet). Czy może zatem dziwić, że pseudo-partie "resortowych dzieci"typu PO i inne twory mają jeszcze takie poparcie jak robi się ludziom "wodę z mózgu" w TVN czy w większych mediach internetowych typu wspominane Onet, WP czy Interia. Niestety "dzięki" takim przekazom, już mogłem się spotkać z opinią typu Duda już rujnuje Polskę lub jak wygra PiS w najbliższych wyborach to o 06:00 bez wyjątku do każdego zapuka CBA a wojna z Rosją to kwestia czasu.
A teraz konkurs kogo to cytat: Cytat:
Ostatnio edytowane przez hiszpan00 : 08.06.2015 o godz. 17:22.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2013
Offline |
|
![]() ![]() W moim sercu jedna wiara, jeden klub, jedno bicie, Wisła Kraków ponad życie!!! ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
No, na profilu Stnonogi ładna jazda....
Aż załuję, że nie mam czasu by to wszystko poczytać.... no ale pokazuje to wszystko, że "Masa" miał racje.... Oni byli przy nich "mafią trzepakową"...
Ostatnio edytowane przez Pablo84 : 09.06.2015 o godz. 06:25.
![]() ![]() Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”): http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/ |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
|
Harcowanie służb czasem bywa pożyteczne. Społeczeństwo korzysta.
AFERA PODSŁUCHOWA: Komplet akt w PDF: (oczywiście literki należy złączyć) k u r w y izlodzieje.pl
Ostatnio edytowane przez yarow : 09.06.2015 o godz. 15:09.
|
|
|
|
Member
Od: 01.2015
Offline |
|
|
"Grupa Bilderberg, której uczestnicy co roku spotykają się za zamkniętymi drzwiami, od czwartku do niedzieli obradować będzie w austriackiej miejscowości Telfs-Buchen koło Innsbrucka - podali organizatorzy. Polskę będzie reprezentować Anne Applebaum, prywatnie żona Radosława Sikorskiego."
http://wiadomosci.onet.pl/swiat/grup...plebaum/sv63zj Czy ktoś to ogarnia? |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
O założycielu tej "grupy": http://niniwa22.cba.pl/jozef_retinger_spec.htm
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
http://www.superstacja.tv/Wiadomosc/...raj/index.html
Podejrzany człowiek z tego Stonogi. Wszyscy do niego latają z informacjami, on wszystko wie, wali z grubej rury, wyzywa wszystkich. Co to oznacza? Że albo sam jest ze służb albo jest przez nich mocno kryty. Nie mniej to co robi od kilkunastu miesięcy jest bardzo pożyteczne. Nie macie wrażenia, że te największe szychy, które obalają system od kilkunastu miesięcy. Taki Stonoga, redaktorzy Wprost, czy nawet Wielgucki (matka kurka) to są ludzie kryci przez agenturę lub bezpośrednio agenci. To są ludzie, którzy mogą uderzyć w każdą szychę bez żadnych konsekwencji, ludzie, którzy ot tak sobie zaczęli obnażać te całe elyty III RP. Kto by pomyślał jakiś czas temu, że ktokolwiek będzie mógł podnieść rękę na Owsiaka i WOŚP? Kto by pomyślał, że ktoś będzie mógł podnieść rękę na Kulczyka, Sienkiewicza, Sikorskiego czy Millera? Dzieją się fajne rzeczy, problem jest tylko jeden. Do czego nas to wszystko zaprowadzi? Czy władze przejmą jeszcze gorsze ....y, a może Polacy z krwi i kości? ![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
No to byłby chyba pierwszy przypadek, kiedy Rosjanie zrobiłyby coś tak pozytywnego dla dobra Polski i Polaków.
Ostatnio edytowane przez AYALA : 09.06.2015 o godz. 16:57.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
@Jaroo1
W służbach (piszę o polskich) są dwa podstawowe środowiska, które stoją prawie zawsze, za podobnymi "przeciekami". Pierwsze, chce trzepać kaskę lub osłaniać tych, którzy ją trzepią. Mowa o kasce przez bardzo wielkie "K". Obecny układ śmierdzi z daleka a to środowisko służb, chce mieć spokój podczas robienia interesów. Pieniądze lubią ciszę stąd parcie na zmianę układu. Drugie środowisko w służbach, to patrioci. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Ciekawy temat leci w TV Republika. Matka Kurka ujawnia kim są ludzie Kukiza, starzy aparatczycy, piastujący intratne funkcje partyjne i samorządowe w spólkach miejskich, prezydenci miast. Trochę dziwny skład tych "antysystemowców", którzy sami żyją z tego systemu od lat.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ujawnienie akt z afery podsłuchowej sprawia, że Stonoga jest teraz na pierwszym planie – mówi nam Dorota Kania. – Nie jest wykluczone, że cała akcja służy wykreowaniu Zbigniewa Stonogi na lidera ruchu „oburzonych” – dodaje. Według dziennikarki chodzi o osłabienie Prawa i Sprawiedliwości oraz Ruchu Pawła Kukiza przed jesiennymi wyborami parlamentarnymi.
Z kolei dr Jerzy Targalski uważa, że Zbigniew Stonoga jest „narzędziem służb”. – Według mnie, stoi za nim wywiad cywilny – mówi portalowi niezalezna.pl. – Nazwiska osób, które są opublikowane w tych materiałach, a także te, których tam nie ma, jednoznacznie wskazują na to, że ekipa Tuska zostanie kozłem ofiarnym. Problem polega na tym, czy Schetynie uda się odegrać rolę Gomułki i czy PiS oraz społeczeństwo się na to nabiorą. Ekipa Tuska i Komorowskiego odegra rolę Bieruta – tłumaczy Targalski. Jego zdaniem, efektem ujawnienia przez Stonogę akt śledztwa ws. afery podsłuchowej będzie „zaostrzenie walki między wywiadem cywilnym, a wojskówką”. http://niezalezna.pl/67854-stonoga-n...arlamentarnymi Nie wiem co o tym sądzić ![]() Gość robi dobrą robotę, ale już wczoraj u niego powinna być ABW i zabezpieczać komputery a tu cisza ... W innym przypadku siedziałby już w areszcie, chyba, że ma mocne plecy i komuś na tym zależy żeby to pokazać tylko po co ?
Ostatnio edytowane przez heoij : 09.06.2015 o godz. 19:14.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Albo ma ich w garsci... mysle ze madrze wyczekuje zeby oddac cios ostateczny...
![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Cytat:
My się tylko możemy przyglądać i komentować. Wszystko co się dzieje to jest zawsze odgrywany scenariusz napisany przez ludzi z "góry" - włącznie z wielkimi rewolucjami majdanowymi czy solidarnościowymi itp. Niestety taka jest prawda, że jesteśmy urabiani jak ciasto na placki ;/ ![]()
drozd:
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() Niedługo rocznica !
Ostatnio edytowane przez heoij : 09.06.2015 o godz. 20:52.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2003
Offline |
|
|
Już wlasnie został zatrzymany...
|
|