The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na:
Platforma Obywatelska 68 10,66%
Prawo i Sprawiedliwość 159 24,92%
Twój Ruch 9 1,41%
Polskie Stronnictwo Ludowe 6 0,94%
Sojusz Lewicy Demokratycznej 17 2,66%
Solidarna Polska 4 0,63%
Polska Razem 37 5,80%
Kongres Nowej Prawicy 165 25,86%
Ruch Narodowy 97 15,20%
Dziękuje nie głosuje! 76 11,91%
Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
wislak68
Senior Member

Od: 11.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 06.06.2015, 13:55
Jaroo1 napisał(a):Wyświetl post
Mój tok rozumowania jest taki.
Ktoś nie wierzy w PO i PiS więc szuka alternatywy. Ok. Ma do wyboru od 2 czy 3 lat RN, ma KNP, ma KORWINA od kilkudzieisęciu lat, ma nawet swoje lewe partie typu Zieloni czy Demokrację Bezpośrednią - chociaż te dwie ostatnie partie nawet w internecie furory nie robią.
I zupełnie nie czaję jak to jest, że elektorat Kukiza nie głosował na KNP czy RN w wyborach samorządowych czy do EP.
Na PiS nie głosują bo go kojarzą z brakiem zmian ale dlaczego wolą głosować na jedną wielką niewiadomą w postaci Kukiza i Nowoczesnej (bo już niedługo sondaże wmówią ludziom żeby an nich głosować) to nie mam pojęcia.
To wyboldowane to milczące (prawdopodobnie nawet nieuświadomione) założenia które moim zdaniem czynią "Twój tok rozumowania" błędnym:
1. Zbitka PO/PiS to socjotechnika zastosowana przez cwaniaków z PO (i skrzętnie podchwycona przez plankton w stylu RN, KNP czy KORWIN) która w zamyśle miała za zadanie odebrać PiS "głosy protestu". Prawda jest taka że właśnie głosowanie na "alternatywy" byłoby dla PO rozwiązaniem, które w najbezpieczniejszy sposób petryfikowałoby ich władzę. Dlatego trudno jest mi zrozumieć dlaczego w miarę bystry kukizowiec, rozczarowany Kukizem, ale chcący zmian, miałby głosować na "plankton" zamiast na PiS, który oferuje szansę na realną zmianę.
2. PiS kojarzą z brakiem zmian To pewnie dlatego 59% kukizowców zagłosowało w drugiej turze na PAD. Jestem przekonany że dla zdecydowanej większości kukizowców, którym chodzi o zmiany, realną opcją nie jest "plankton" ale właśnie PiS.
wislak68
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 06.06.2015, 15:05
Cytat:
"Uuuu, coś Kukiza nie doceniasz. Niby dlaczego miałby się nie dostać do Sejmu? Ludzie chcą zmian, wybory prezydenckie pokazały - i uważam, że od początku pompowanie Kukiza było po to żeby dać ludziom zielone światło - "w prezydenckich się udało więc na jesieni śmiało głosowac na Kukiza".
4. Kukiz, 20% myślę jak najbardziej realne. Kto mu może zabrać? Przecież nie PiS, nie RN, nie Korwin, nie PO. Jedynie Nowoczesna ale też bez przesadyzmu - chociaż ci jako "eksperci" od ekonomii moga kusić ludzi swoimi mega planami na gospodarkę. Kukiz jawi się bardziej jako ideowiec, tamci mogą wypłynąć i zabrać elektorat jako wielcy ekonomiści. Ale 20% Kukizowi daję. "
"Kukiz ? zależy jak to się potoczy ? max 10-15 % przy bardzo sprzyjających wiatrach"
Dwa poglądy.Mój jest znacznie bliższy opinii kerima. Uważam że Kukiz okaże się gwiazdą jednego występu. Ludzie bardzo szybko się nim znudzą i z symbolu protestu stanie się symbolem obciachu. Media "głównego nurtu" zaczynają już nad tym pracować a chłop jest w zasadzie bezbronny. Tym bardziej że jego "obóz" to zbieranina w której znajdziesz i twardogłowych SLD-wców i lewaków i wolnorynkowców i endeków. Słowem: panorama. Pomijając walor estetyczny, to do wyborów zdążą się jeszcze parę razy pozagryzać, walcząc o pozycje na listach. Będzie chaos i obciach. Jeśli uda mu się przemycić jakichś posłów do Sejmu to i tak nie wróżę jego klubowi długiej egzystencji. Zostanie rozparcelowany pomiędzy duże kluby.Coś jak z Palikotem w obecnej kadencji.
Cytat:
"2. PO uważam, że w tych wyborach zgarną koło 10-15%, raczej 10%
3. Nowoczesna.pl oni zabiorą glównie PO. Powstali po to aby przelać glosy z trupa na coś "nowego". Już są ładnie w mediach lansowani. 10% głosów uważam jako pewnik. Pewnie będą mieli koło 15-20%. Stawiam bliżej 15%."
"na moje oko rumun petru nie zaistnieje , bo niby skąd ma mieć głosy ? z urbanoplatfusiarni ? ok, kilka procent , jestem pewien że nie przekroczy progu , urbanoplatfusiarnia wejdzie z poparciem na poziomie 10-15 %"
"Wydaje mi się, że niektórzy z Kolegów mocno przeceniają możliwości Petru i jego partii. Owszem ta formacja jest gruuubo sztucznie pompowana zarówno w sondażach (niech mi ktoś udowodni, że 100 osób na 1000 do których ponoć dzwonią ankieterzy wie co to w ogóle jest - a tyle trzeba aby osiągnąć 10%, które ponoć chce na to coś głosować - a postawię dobrego browara), jak i w mediach mainstreamu.
Nawiasem pisząc powstanie formacji p. Petru bardzo mnie cieszy, bowiem jest jednym z symptomów upadku PO, a zarazem jak piszę powstaje zbyt późno i zbytnio na łapu capu, aby cokolwiek osiągnąć. Jestem przekonany, że do Sejmu absolutnie się nie dostaną (a kilka pkt procentowych PO zabiorą) i to będzie ich koniec."
Opinie o PO i Petru zebrałem razem bo moim zdaniem to jeden pies. Jestem przekonany że jeśli okaże się że "projekt Petru" wypali (przez co rozumiem że realnie będzie miał szansę na jakieś 5%) to zrobi wspólną z PO listę wyborczą i razem zgarną te 30%. Dlaczego tak uważam? Bo nasza ordynacja przyznaje jakieś 20-30 więcej miejsc w Sejmie dla listy osiągającej 30% niż dla dwóch list z których jedna zrobi 25% a druga 5%. A ponieważ niezależni.pl są niezależni mniej więcej tak samo jak PRL dlatego w przypadku "załapania" pomysłu starszy brat z PO powie dość hasania. Dlatego Jedrku, wbrew moim najszczerszym chęciom nie bardzo wierzę w to że "kilka pkt procentowych PO zabiorą". Cały pomysł polega na tym aby kilka tych procent wnieśli PO w wianie. Natomiast jeśli chodzi o ich potencjał to zwróćcie proszę uwagę że spośród kukizowców 41% zagłosowało w drugiej turze na Bronka. Myślę że "kukizowcy od Wojewódzkiego" mogą się na ten pomysł skusić. Jak zauważył już Jedrek, ciśnienie medialne na propagowanie tego projektu będzie ogromne. W końcu Petru to ostatnia nadzieja białych.
Jeśli chodzi o wynik samego PO to trochę dziwię się optymizmowi. Pamiętajcie że w pierwszej turze Komoruski dostał ponad 30% głosów. Jeśli odejmiemy od tego elektorat PSL i SLD to cały czas mamy dwadzieścia kilka procent, co przy lepszej kampanii i ewentualnej mobilizacji ma prawo dobić do trzech dych. No chyba że przed wyborami zaczną się podziały w samej PO (na co bardzo liczę).
Cytat:
"RN i KaNaPa pójdą z list Kukiza. I przy tak nikłym poparciu mogą zrobić Krula w bambuko, zdobywając kilkadziesiąt miejsc w Sejmie."
"no i zostaje Korwin. Ten stracił najwięcej. Jawił się jako partia na fali wznoszącej ale szybko tę falę zmył Kukiz i podziały w KNP"
"Korwin , KNP i RN samodzielnie bez szans , w koalicji mogą wejść , tzw premia za zjednoczenie"
Moim zdaniem: z Kukizem pójdzie KNP (podobno już działają razem) i niektóre osoby z RN (osobiście obstawiam Bosaka i jego grupę). Paweł nie będzie w stanie dogadać się z Krulem, Kowalskim i Winnickim. Może dogada się z Wiplerem i republikanami. Co oznacza że Korwin i RN pójdą oddzielnie i dostaną po 1-2%.
Cytat:
"PSLowi daję dolną granicę czyli 5%, SLDowym komuchom 3%"
"niestety komuchy i zsl przeslizną sie na poziomie progu"
Prześlizgną się jedni i drudzy. Z tym że w kampanii SLD będzie musiało jechać ostro z PO (aby odzyskać swój elektorat, było to zresztą widać już w kampanii prezydenckiej) a PSL będzie w nowym Sejmie bardzo słaby i podzielony.

PiS: powtórzę się 38-33%. Wiem kerimie że trafiłeś z wyborami prezydenckimi (chyba jako jedyny tutaj) ale tych 42% nie mogę się nijak doliczyć.
Ostatnio edytowane przez wislak68 : 06.06.2015 o godz. 15:14.
kerim1906
Banita

Od: 04.2014

Stary 06.06.2015, 19:16
wislak68 "PiS: powtórzę się 38-33%. Wiem kerimie że trafiłeś z wyborami prezydenckimi (chyba jako jedyny tutaj) ale tych 42% nie mogę się nijak doliczyć."

a ja umiem się doliczyć , standardowo PIS ma 35-36 % , dodaj do tego premię za "Dudę" i zapowiedz premierowania Szydło , Jarkacz stworzył ( chociaż do końca nie wierzył ) Dudę , i teraz zrozumiał że wygraną w parlamentarnych da mu naprawdę świetna Szydło ( nie odważył bym się tego napisać kilka miesięcy przed wyborami prezydenckimi), Szydło pociągnęła Dudę do zwycięstwa, jeżeli ktoś tego nie zauważył to zobaczy to w pełnej krasie w wyborach parlamentarnych, ta kobieta to bicz na mainstream, będą bezsilni , już skowyczą że Kaczyński nie będzie premierem, poza tym wiele osób zniechęci się do Kukiza , uwierz mi 42 % dla Pis to minimum , podałem ten wynik z ostrożności
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 06.06.2015, 20:15
Jędrek,
Cytat:
Wydaje mi się, że niektórzy z Kolegów mocno przeceniają możliwości Petru i jego partii
Ja tu nikogo nie doceniam i nikogo nie przeceniam. Piszę nie to co serce karze tylko to co dyktuje rozum z moich obserwacji. Dla mnie sprawa jest prosta. Najpierw pokazujemy w mediach polityka/partię, pompujemy wynik, pompujemy sondaże aż w końcu matrix staje się rzeczywistością. Moim zdaniem wyniki wyborów są kreowane przez media i sondaże. W końcowym rezultacie na prawdę wychodzi na to, że te ich sondaże się pokrywają bo ludzie myślą jak stado i skoro PO ma 35% w sondazach a niszczy kraj to i tak głosujemy na PO - idziemy ze stadem. Skoro Kukiz miał 10 czy 15% to idziemy ze stadem i głosujemy na swojego (medialnego) antysystemowca (a można było głosować na RN, KNP wczesniej jak i teraz, można było na PiS ale nie, głosy sie rozkładały tak jak chciały sondaże), teraz ludzie dostaną Nowoczesną.pl i powoli, powoli uwierzą, że nie PO, nie Kukiz, że alternatywą jest Nowoczesna = wynik 10-15%, na więcej ich chyba nie dopompują.
Jak stanie się inaczej to się zdziwię

wiślak68
Nie uważam, że moje założenia sa złe. Ludzie chcą radykalnych zmian a nie kosmetycznych. PiS kojarzony jest z systemem. Ludzie szukają antysystemu. Dlaczego więc ten wynik 20% (a raczej 25% doliczając RN, KORWINA, KNP, Brauna) objawił się dopiero teraz?
Ludzie szukają antysystemu ale jakoś rok temu mieli problem żeby zagłosować na RN, KNP i niech Ci będzie, nawet na PiS. Dlaczego? Własnie dlatego, że sa sterowani. Nie pokazano im Kukiza to nie głosowali na RN i KNP, mieli w sondażach PO-PiS około 30% dla każdego to sobie głosowali na PO-PiS. Dziwne to jest jak sam s....esyn.

Cytat:
Tym bardziej że jego "obóz" to zbieranina w której znajdziesz i twardogłowych SLD-wców i lewaków i wolnorynkowców i endeków. Słowem: panorama
Przepraszam, i co z tego? Co to obchodzi wyborcę. Nie wiem czy ja taki głupi czy Wy tacy mądrzy ale wydaje mi się, że nzaczniej lepiej rozpracowałem ten system niż Wy, starsi ode mnie. Przecież ludzi nie obchodzi to o czym piszesz. Ich obchodzi to co mówią media, to jakie są sondaże. Oczywiście jakg o w mediach zjedzą to się nie uda ale jeśli będzie miał w mediach dobry przekaz i w sondażach dobre wyniki to może tak jak PO kraść, kłamać, nic nie robić i będzie miał te swoje sondażowe wyniki na koniec.
Żyjemy w Państwie gdzie afera goni aferę, jesteśmy murzynami Europy, 3 mln ludzi uciekło stąd za granicę w XXI wieku itp itd Komorowski to ćwok nie z tej ziemi a i tak ostateczny wynik wyborów prezydenckich to 52 do 48. Bo co się liczyło? Nie WSI, nie że z PO gościu, nie, że debil tylko zgoda i bezpieczeństwo - zgoda na podwyższanie podatków i wieku emerytalnego i bezpieczeństwo dla kolesi. A Ty mi piszesz, że Kukizowi się nie uda bo będzie miał zlepek SLD, prawicy itd. Oczywiście jak się wszystko zacznie w partii walić i zacznie się czarny pijar robić w mediach + słabe sondaże to jest po gościu. Ale na razie nie ma co zakładac takich scenariuszy.

Cytat:
Opinie o PO i Petru zebrałem razem bo moim zdaniem to jeden pies. Jestem przekonany że jeśli okaże się że "projekt Petru" wypali (przez co rozumiem że realnie będzie miał szansę na jakieś 5%) to zrobi wspólną z PO listę wyborczą i razem zgarną te 30%. Dlaczego tak uważam? Bo nasza ordynacja przyznaje jakieś 20-30 więcej miejsc w Sejmie dla listy osiągającej 30% niż dla dwóch list z których jedna zrobi 25% a druga 5%. A ponieważ niezależni.pl są niezależni mniej więcej tak samo jak PRL dlatego w przypadku "załapania" pomysłu starszy brat z PO powie dość hasania. Dlatego Jedrku, wbrew moim najszczerszym chęciom nie bardzo wierzę w to że "kilka pkt procentowych PO zabiorą". Cały pomysł polega na tym aby kilka tych procent wnieśli PO w wianie. Natomiast jeśli chodzi o ich potencjał to zwróćcie proszę uwagę że spośród kukizowców 41% zagłosowało w drugiej turze na Bronka. Myślę że "kukizowcy od Wojewódzkiego" mogą się na ten pomysł skusić. Jak zauważył już Jedrek, ciśnienie medialne na propagowanie tego projektu będzie ogromne. W końcu Petru to ostatnia nadzieja białych.
Jeśli chodzi o wynik samego PO to trochę dziwię się optymizmowi. Pamiętajcie że w pierwszej turze Komoruski dostał ponad 30% głosów. Jeśli odejmiemy od tego elektorat PSL i SLD to cały czas mamy dwadzieścia kilka procent, co przy lepszej kampanii i ewentualnej mobilizacji ma prawo dobić do trzech dych. No chyba że przed wyborami zaczną się podziały w samej PO (na co bardzo liczę).
Oczywiście lepiej mieć 30% niż 20 i 10 ale myślę, że będą mieli ciężko aby się połączyć. Tego mogą ludzie nie kupić. Bo skoro się wjeżdża na haśle "nowoczesna" i nieprzyjmowanie ścieku z partii to ciężko za miesiąc czy dwa się łączyć z PO.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Vuko
Senior Member

Od: 08.2009

Stary 06.06.2015, 20:25
Co do wyniku PiS, to sporo ludzi ze względu na strach przed "antysystemowym" Kukizem, kompromitację PO, myślenie "jest chujowo, ale stabilnie", premię dla zwycięzcy może przerzucić głosy na PiS. PiS ma 25-30% żelaznego elektoratu, ciekawe ile ugra ponad to.
heoij
Senior Member

Od: 12.2009

Stary 06.06.2015, 21:09
Jan Dziedziczak o kłamstwach dziennikarza z Izraela. W Sejmie nie powstanie grupa lobbująca na rzecz Izraela

Ze zdziwieniem przeczytałem artykuł jednego z izraelskich portali gdzie jakiś dziennikarz z którym nigdy nie rozmawiałem napisał o tym, że w Sejmie ma powstać grupa lobbystów na rzecz Izraela i ja miałbym w tej grupie być. JEST TO CAŁKOWITA NIEPRAWDA - pisze na swojej stronie internetowej poseł PiS Jan Dziedziczak.

"Do spotkania z delegacja z Izraela faktycznie doszło. Rozmawialiśmy tam o wsparciu dyplomatycznym dla Izraela w konflikcie bliskowschodnim, znaczna cześć naszego spotkania była poświęcona polityce historycznej. Zgodziliśmy się, ze wypowiedzi o "polskich obozach koncentracyjnych" są niedopuszczalne. Podkreśliliśmy, ze za II Wojnę Światowa odpowiedzialni są Niemcy a nie jacyś "naziści". Nie rozmawialiśmy o "lobbingu" na rzecz Izraela. Warto zapoznać się z oficjalna notatka Sejmu RP po tym spotkaniu.

Od dawna interesuję się polityką bliskowschodnią, uczestniczę w spotkaniach dla chrześcijańskich parlamentarzystów poświęconej tej tematyce. W swoich wypowiedziach nigdy nie ukrywałem że w konflikcie Izraelsko-Palestyńskich jestem po stronie Izraela. Przyczyn jest wiele: poczynając od przyczyn związanych ze "zderzeniem cywilizacji" - Izrael jest brama dla radykalnego islamu dla naszej cywilizacji, przez bycie na arenie międzynarodowej w jednym obozie ze Stanami Zjednoczonymi a nie z W. Putinem, po zrozumienie, zwłaszcza jako poseł z kraju który tyle lat był pod zaborami, że naród żydowski ma prawo do swojego państwa - aby nie musiał tułać się po całym świecie - my Polacy wiemy to dobrze, bo wielu Żydów było kiedyś na naszych ziemiach. Dziś mają swój Izrael, nie muszą nigdzie uciekać, nie muszą uciekać np. do Polski. Wspierajmy go zatem dyplomatycznie w procesie bliskowschodnim. To, się nam jako Polsce opłaca. Bo punktem wyjścia moich wszelkich działań jest interes Polski.

Obserwując relacje Polsko - Żydowskie zauważyłem, ze często są one ze strony polskiej prowadzone "na kolanach" - lub - co propagują pewne marginalne środowiska polityczne - nie prowadzi się ich wcale. Obie postawy są złe. Dialog trzeba prowadzić, ale punktem wyjścia dla polskiego polityka powinny być interesy polskie (tak jak dla izraelskiego izraelskie, francuskiego - francuskie etc.). To niby oczywistość ale przez ostatnie 25 lat nie zawsze to było u nas widoczne. I dlatego w relacji z Izraelem powinniśmy postulować mocno i zdecydowanie nasze sprawy: np. prawdę historyczną - Polacy byli jedna z największych ofiar II Wojny Światowej, a za Holokaust są odpowiedzialni Niemcy (a nie tajemniczy naziści).

Brakuje mi tej postawy także w polityce kulturalnej i edukacyjnej naszego rządu (polecam moje wypowiedzi o filmach "Pokłosie" i "Ida" - gdzie za pieniądze polskiego podatnika przedstawia się nas jako naród sprawców i eksportuje ta narracje za granice - vide "Ida" jako reprezentant Polski w walce o Oscara). Jest to niebezpieczne ze względów moralnych, pozycji Polski i Polonii za granica a także ze względu na pojawiające się (całkowicie nieuzasadnione) pomysły "odszkodowań" jakie Polska miałaby płacić organizacja żydowskim. Moje stanowisko jest jednoznaczne: nie ma ŻADNEGO uzasadnienia dla takich wypłat.

Wracając do artykułu na jednym z portali - ciekawostka jest to, że zapowiedz o powstaniu "grupy lobbystów" miała miejsce dzień PRZED spotkaniem. Artykuły izraelskie po spotkaniu już o "lobby" nie mówią. Może redaktor zapowiadający spotkanie inaczej wyobrażał sobie jego przebieg?" - podsumowuje Jan Dziedziczak.
Ostatnio edytowane przez heoij : 06.06.2015 o godz. 21:13.
AS82
Banita

Od: 07.2005

Stary 07.06.2015, 20:08
Nie boję się gdy ciemno jest
Duda za rękę prowadzi mnie
Dziękuję Ci Dudusiu za wszystko co robisz
że bawisz się ze mną na rękach mnie nosisz
Dziękuję Ci Duduś i wiem to na pewno
przez cały dzień czuwasz nade mną.

ABGwislakABG
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 07.06.2015, 20:20
O Bro, O Bro, O - BronIsław,
Taki sexy zuch mężczyzna!
Krzyczą foczki stare, młode,
Bronek im wprowadzi zgodę!
Jest on też przykładem męstwa,
zwłaszcza w kwestii bezpieczeństwa!
Wódz Pomorza, Mazur, Warmii,
wszystkie kurki swoje karmi.
Wie to mason, żyd, cyklista,
Komor od kur specjalista.
Brak mu wąsa, jest krawacik,
a z tyłu ma panią Kacik.
Może Cię lemingu zmartwi,
wyjebka na sztandar Twej partii.
Zamiast napawać się sukcesów latami,
wsadził go Bronek stokrotce - między nogami.
Same inicjały jego imienia,
wskazują na BeKę z jego istnienia.
Ostatnio edytowane przez ABGwislakABG : 07.06.2015 o godz. 20:24.
Anty PO-PiS!!!
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 07.06.2015, 22:14
AS82 napisał(a):Wyświetl post
Nie boję się gdy ciemno jest
Duda za rękę prowadzi mnie
Dziękuję Ci Dudusiu za wszystko co robisz
że bawisz się ze mną na rękach mnie nosisz
Dziękuję Ci Duduś i wiem to na pewno
przez cały dzień czuwasz nade mną.

Żal dupę ściska co ?

I bardzo dobrze, na jesień ściśnie nie tylko dupę hehe...
Hej Nasz TS !!
kerim1906
Banita

Od: 04.2014

Stary 08.06.2015, 13:15
warto przeczytać , profesor Wolniewicz to ginący gatunek

http://wpolityce.pl/polityka/255317-...of-wolniewicza
ZawszeSztywny
Senior Member

Od: 03.2013

Stary 08.06.2015, 13:34
Młodzi apatyczni, młodzi wkurzeni. Rola młodych w wyborach - debata NK 29.05.2015
https://www.youtube.com/watch?v=xQ9Xxj7kq9k
leszekm
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 08.06.2015, 14:25
Co za cuda w internecie - wchodzisz na ryszardpetru.pl, wyskakuje strona Platformy

http://niezalezna.pl/67809-co-za-cud...rona-platformy
liber
Member

Od: 01.2015

Stary 08.06.2015, 15:11
Jaroo1 napisał(a):Wyświetl post
Mój tok rozumowania jest taki.
Ktoś nie wierzy w PO i PiS więc szuka alternatywy. Ok. Ma do wyboru od 2 czy 3 lat RN, ma KNP, ma KORWINA od kilkudzieisęciu lat, [..].
I zupełnie nie czaję jak to jest, że elektorat Kukiza nie głosował na KNP czy RN w wyborach samorządowych czy do EP.
Bo większość ludzi czerpie informacje o świecie z telewizji, a tam Korwin jest przedstawiany jako skrajny prawicowiec, który najchętniej spędziłby wszystkich przeciwników na stadion i rozstrzelał. Dodatkowo przypina mu się łatki damskiego szowinisty, rasisty, antysemity oraz homofoba. Ludzie się tego boją, bo budzi to siłą rzeczy negatywne skojarzenie. Mało kto jest jednak na tyle dociekliwy, żeby sprawdzić co dokładnie kryje się za programem Korwina, a tam jest przede wszystkim wolność gospodarcza bez żadnej dodatkowej ideologii.
hiszpan00
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 08.06.2015, 16:09
Na najgorszą propagandę można się natknąć czytając WP (zarówno artykuły jak i komentarze, już zostawili w tyle nawet Onet). Czy może zatem dziwić, że pseudo-partie "resortowych dzieci"typu PO i inne twory mają jeszcze takie poparcie jak robi się ludziom "wodę z mózgu" w TVN czy w większych mediach internetowych typu wspominane Onet, WP czy Interia. Niestety "dzięki" takim przekazom, już mogłem się spotkać z opinią typu Duda już rujnuje Polskę lub jak wygra PiS w najbliższych wyborach to o 06:00 bez wyjątku do każdego zapuka CBA a wojna z Rosją to kwestia czasu.
A teraz konkurs kogo to cytat:
Cytat:
"Uważam, że PO to twór sztuczny i pełen hipokryzji. Oni nie mają właściwie żadnego programu. Nie wyrażają w żadnej trudnej sprawie zdania. Nie występują pod własnym szyldem, bo to ich zwalnia z potrzeby zajmowania stanowiska w trudnych sprawach. To jest oczywiście gra na bardzo krótką metę. Udają, że nie są partią, a nią są. Udają, że wprowadzają nową jakość, że są tam nowi ludzie. (...) O PiS nie chcę mówić. Tam są moi przyjaciele. (...) Samego PiS nie chcę oceniać, jest tam dużo wspaniałych ludzi".
Ostatnio edytowane przez hiszpan00 : 08.06.2015 o godz. 17:22.
Smuga
Senior Member

Od: 07.2013

Stary 08.06.2015, 23:08
http://www.wislakrakow.com/forum/signaturepics/sigpic239871_1.gif
W moim sercu jedna wiara, jeden klub, jedno bicie, Wisła Kraków ponad życie!!!
Pablo84
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 09.06.2015, 06:22
No, na profilu Stnonogi ładna jazda....
Aż załuję, że nie mam czasu by to wszystko poczytać.... no ale pokazuje to wszystko, że "Masa" miał racje....
Oni byli przy nich "mafią trzepakową"...
Ostatnio edytowane przez Pablo84 : 09.06.2015 o godz. 06:25.

Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”):
http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/
heoij
Senior Member

Stary 09.06.2015, 10:20
https://pl-pl.facebook.com/pierydolefiskusa.stonoga

Zachęcam do polubienia
yarow
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 09.06.2015, 15:04
Harcowanie służb czasem bywa pożyteczne. Społeczeństwo korzysta.

AFERA PODSŁUCHOWA: Komplet akt w PDF:
(oczywiście literki należy złączyć)
k u r w y izlodzieje.pl
Ostatnio edytowane przez yarow : 09.06.2015 o godz. 15:09.
liber
Member

Od: 01.2015

Stary 09.06.2015, 15:16
"Grupa Bilderberg, której uczestnicy co roku spotykają się za zamkniętymi drzwiami, od czwartku do niedzieli obradować będzie w austriackiej miejscowości Telfs-Buchen koło Innsbrucka - podali organizatorzy. Polskę będzie reprezentować Anne Applebaum, prywatnie żona Radosława Sikorskiego."

http://wiadomosci.onet.pl/swiat/grup...plebaum/sv63zj

Czy ktoś to ogarnia?
yarow
Senior Member

Stary 09.06.2015, 15:26
O założycielu tej "grupy": http://niniwa22.cba.pl/jozef_retinger_spec.htm
yarow
Senior Member

Stary 09.06.2015, 15:36
liber napisał(a):Wyświetl post
"Grupa Bilderberg, [...] Anne Applebaum[...]

Czy ktoś to ogarnia?

Jest dziennikarką, dostała Pulitzera

Niektórzy, wyselekcjonowani dziennikarze uczestniczą.
Jaroo1
Senior Member

Stary 09.06.2015, 16:09
http://www.superstacja.tv/Wiadomosc/...raj/index.html

Podejrzany człowiek z tego Stonogi. Wszyscy do niego latają z informacjami, on wszystko wie, wali z grubej rury, wyzywa wszystkich. Co to oznacza? Że albo sam jest ze służb albo jest przez nich mocno kryty. Nie mniej to co robi od kilkunastu miesięcy jest bardzo pożyteczne.
Nie macie wrażenia, że te największe szychy, które obalają system od kilkunastu miesięcy. Taki Stonoga, redaktorzy Wprost, czy nawet Wielgucki (matka kurka) to są ludzie kryci przez agenturę lub bezpośrednio agenci. To są ludzie, którzy mogą uderzyć w każdą szychę bez żadnych konsekwencji, ludzie, którzy ot tak sobie zaczęli obnażać te całe elyty III RP. Kto by pomyślał jakiś czas temu, że ktokolwiek będzie mógł podnieść rękę na Owsiaka i WOŚP? Kto by pomyślał, że ktoś będzie mógł podnieść rękę na Kulczyka, Sienkiewicza, Sikorskiego czy Millera?
Dzieją się fajne rzeczy, problem jest tylko jeden. Do czego nas to wszystko zaprowadzi? Czy władze przejmą jeszcze gorsze ....y, a może Polacy z krwi i kości?
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 09.06.2015, 16:51
No to byłby chyba pierwszy przypadek, kiedy Rosjanie zrobiłyby coś tak pozytywnego dla dobra Polski i Polaków.
Ostatnio edytowane przez AYALA : 09.06.2015 o godz. 16:57.
yarow
Senior Member

Stary 09.06.2015, 16:54
@Jaroo1

W służbach (piszę o polskich) są dwa podstawowe środowiska, które stoją prawie zawsze, za podobnymi "przeciekami".

Pierwsze, chce trzepać kaskę lub osłaniać tych, którzy ją trzepią. Mowa o kasce przez bardzo wielkie "K". Obecny układ śmierdzi z daleka a to środowisko służb, chce mieć spokój podczas robienia interesów. Pieniądze lubią ciszę stąd parcie na zmianę układu.

Drugie środowisko w służbach, to patrioci.
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 09.06.2015, 17:21
Ciekawy temat leci w TV Republika. Matka Kurka ujawnia kim są ludzie Kukiza, starzy aparatczycy, piastujący intratne funkcje partyjne i samorządowe w spólkach miejskich, prezydenci miast. Trochę dziwny skład tych "antysystemowców", którzy sami żyją z tego systemu od lat.
heoij
Senior Member

Stary 09.06.2015, 19:10
Ujawnienie akt z afery podsłuchowej sprawia, że Stonoga jest teraz na pierwszym planie – mówi nam Dorota Kania. – Nie jest wykluczone, że cała akcja służy wykreowaniu Zbigniewa Stonogi na lidera ruchu „oburzonych” – dodaje. Według dziennikarki chodzi o osłabienie Prawa i Sprawiedliwości oraz Ruchu Pawła Kukiza przed jesiennymi wyborami parlamentarnymi.

Z kolei dr Jerzy Targalski uważa, że Zbigniew Stonoga jest „narzędziem służb”. – Według mnie, stoi za nim wywiad cywilny – mówi portalowi niezalezna.pl. – Nazwiska osób, które są opublikowane w tych materiałach, a także te, których tam nie ma, jednoznacznie wskazują na to, że ekipa Tuska zostanie kozłem ofiarnym. Problem polega na tym, czy Schetynie uda się odegrać rolę Gomułki i czy PiS oraz społeczeństwo się na to nabiorą. Ekipa Tuska i Komorowskiego odegra rolę Bieruta – tłumaczy Targalski.

Jego zdaniem, efektem ujawnienia przez Stonogę akt śledztwa ws. afery podsłuchowej będzie „zaostrzenie walki między wywiadem cywilnym, a wojskówką”.

http://niezalezna.pl/67854-stonoga-n...arlamentarnymi

Nie wiem co o tym sądzić

Gość robi dobrą robotę, ale już wczoraj u niego powinna być ABW i zabezpieczać komputery a tu cisza ...

W innym przypadku siedziałby już w areszcie, chyba, że ma mocne plecy i komuś na tym zależy żeby to pokazać tylko po co ?
Ostatnio edytowane przez heoij : 09.06.2015 o godz. 19:14.
Glazik
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Stary 09.06.2015, 19:17
Albo ma ich w garsci... mysle ze madrze wyczekuje zeby oddac cios ostateczny...
Jaroo1
Senior Member

Stary 09.06.2015, 19:22
Cytat:
Albo ma ich w garsci... mysle ze madrze wyczekuje zeby oddac cios ostateczny...
Jakby miał ich w garści to już miesiąc, rok lub 10 lat temu by popełnił sobie samobójstwo. Rozgrywa się na naszych oczach mega spektakl i własnie pytanie co będzie dalej. Czy Kukiz jest w porządku, czy za Stonogą stoją ludzie, którzy chcą dobrze dla Polski, czy to po prostu jest wojna złych ze złymi i nadal patrioci nie będą mieli nic do powiedzenia?
My się tylko możemy przyglądać i komentować. Wszystko co się dzieje to jest zawsze odgrywany scenariusz napisany przez ludzi z "góry" - włącznie z wielkimi rewolucjami majdanowymi czy solidarnościowymi itp. Niestety taka jest prawda, że jesteśmy urabiani jak ciasto na placki ;/
drozd:
heoij
Senior Member

Stary 09.06.2015, 19:52

Niedługo rocznica !
Ostatnio edytowane przez heoij : 09.06.2015 o godz. 20:52.
63.5 Kg
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 09.06.2015, 20:50
Już wlasnie został zatrzymany...

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów