|
|||||||
| Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na: | |||
| Platforma Obywatelska |
|
68 | 10,66% |
| Prawo i Sprawiedliwość |
|
159 | 24,92% |
| Twój Ruch |
|
9 | 1,41% |
| Polskie Stronnictwo Ludowe |
|
6 | 0,94% |
| Sojusz Lewicy Demokratycznej |
|
17 | 2,66% |
| Solidarna Polska |
|
4 | 0,63% |
| Polska Razem |
|
37 | 5,80% |
| Kongres Nowej Prawicy |
|
165 | 25,86% |
| Ruch Narodowy |
|
97 | 15,20% |
| Dziękuje nie głosuje! |
|
76 | 11,91% |
| Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
|
Minister nakazuje podpalenie budki, w której siedzi policjant ochraniający ambasadę sąsiedniego państwa.
![]() Tym państwem jest Rosja ale to przecież, po pierwsze przypadek a po drugie mały pikuś. Nieprawdaż? ![]() http://vod.gazetapolska.pl/10110-bie...-przyjaciolach |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
za 6 tyś pracuje idiota, nieudacznik albo złodziej http://wpolityce.pl/polityka/245266-...cowal-nagranie
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
![]()
Anty PO-PiS!!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Niesamowite...
http://pikio.pl/szef-ke-policzkuje-o...tatorze-video/ ![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Gratulacje dla Legionistów za przejęcie flagi upa przed finałem LE i wywieszeniem do góry nogami na meczu!
![]() ![]()
Anty PO-PiS!!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
Dla przykładu przemarsz Ukraińców przez Warszawę, flagi tylko klubowe lub ukraińskie i....co tam oni skandują od ok. 40 sek ? :https://www.youtube.com/watch?v=lqKS-bJhwXc |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Ciekawe wystąpienie Tomka Sakiewicza na Zjezdzie Klubów Gazety Polskiej https://www.youtube.com/watch?v=9tlkATYx5wI
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2013
Offline |
|
|
Chłodnym Okiem
cz 1 - https://www.youtube.com/watch?v=nMVhqbO6-iU cz 2 - https://www.youtube.com/watch?v=l18wZFXsoEI |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Kukiz nie opanuje wszystkiego i na jego plecach wejdzie wielu "uśpionych" platfusów, którzy po wyborach odłączą się jako "niezależni"
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Ciekawe ilu tu u nas jest na etacie :
Cytat:
|
|
|
|
Banita
Od: 04.2014
Offline |
|
|
co by nie zapomnieć jakie rzeczy dzieją się w internetach https://pbs.twimg.com/media/CGf_Mi4WwAAcr_L.jpg
Ostatnio edytowane przez kerim1906 : 03.06.2015 o godz. 09:38.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2013
Offline |
|
![]() ![]() W moim sercu jedna wiara, jeden klub, jedno bicie, Wisła Kraków ponad życie!!! ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
Anty PO-PiS!!!
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
Brakuje mi w tym temacie podjęcie próby analizy na temat tego co stanie się w wyborach parlamentarnych w kontekście wyników wyborów prezydenckich. Moje typy:
1. PO się nie ogarnie. Będzie targane wewnętrznymi sporami. Dodatkowo hejt którym do tej pory obdarzali PiS zmuszeni będą rozdzielić na PAD i Kukiza. Nie bardzo wierzę że inicjatywa Petru jest autentyczna. Sądzę że w sytuacji gdyby okazało się że temat wypali (tzn: znajdą się tacy którzy będą chcieli na nich głosować) to przed wyborami sformułują z PO jakąś koalicję ("Wolna Polska" albo coś w tym stylu) i w ten sposób PO będzie mieć "swojego Kukiza". Mój typ: jeśli temat Petru nie wypali PO dostanie coś pomiędzy 20-25% głosów. W przypadku sukcesu Petru i koalicji wyborczej z nim mogą dostać coś pod 30%. 2. Kukiz będzie cierpiał. Nie ma szans na dociągnięcie swoich 20% do wyborów. Elektorat będzie podbierał mu Petru (po to chyba powstała ta partia) i plankton w stylu KORWINA i RN (nie sądzę aby Kukiz był w stanie dogadać się z nimi w sprawie koalicji wyborczej, inaczej niż z KNP, z którą zaczyna współpracować już obecnie. Nowym zjawiskiem będzie to że tak RN jak i KORWIN skoncentrują się na podbieraniu elektoratu Kukizowi raczej niż, tak jak było do tej pory, PiS-owi. Myślę że na tej linii będzie bardzo gorąco). Dodatkowo jeszcze przed wyborami czekają ich bardzo poważne konflikty wewnętrzne, które mocno ograniczą spoistość tego ugrupowania. Mój typ: jeśli Kukizowi uda się dowieść do wyborów10% to będzie cud. Moim zdaniem bardziej realna jest sytuacja że w ogóle nie uda mu się dostać do Sejmu. 3. Plankton (KNP, RN, KORWIN). KNP wejdzie do Sejmu jeśli uda się to Kukizowi. RN i KORWIN nie przekroczą 5%. Będą tak jak do tej pory funkcjonować na obrzeżach polityki. 4. PSL swoje 5-7% dostanie. Wejdą do Sejmu. 5. SLD będą walczyć o przekroczenie progu. Moim zdaniem uda im się. Ciekawe będzie to że będą szukać elektoratu który utracili na rzecz PO, co oznacza że również tutaj PO będzie miało dodatkowy front walki. 6. PiS myślę że dostanie w granicach 38-33%. Przy dobrych układach może wystarczyć na samodzielne rządy. Jeśli nie, będzie kombinowanie z kukizowcami (jeśli się dostaną) i PSL. Przy "swoim" prezydencie jest szansa na rząd stworzony przez PiS, ale sprawa nie będzie łatwa. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Cytat:
Ktoś nie wierzy w PO i PiS więc szuka alternatywy. Ok. Ma do wyboru od 2 czy 3 lat RN, ma KNP, ma KORWINA od kilkudzieisęciu lat, ma nawet swoje lewe partie typu Zieloni czy Demokrację Bezpośrednią - chociaż te dwie ostatnie partie nawet w internecie furory nie robią. I zupełnie nie czaję jak to jest, że elektorat Kukiza nie głosował na KNP czy RN w wyborach samorządowych czy do EP. Na PiS nie głosują bo go kojarzą z brakiem zmian ale dlaczego wolą głosować na jedną wielką niewiadomą w postaci Kukiza i Nowoczesnej (bo już niedługo sondaże wmówią ludziom żeby an nich głosować) to nie mam pojęcia. A właściwie mam i napisałem to w zdaniu wyżej. Ludzie sa jak stado zmanipulowanych baranów. Dostają Kukiza więc głosują na Kukiza, teraz niedobitki dostaną Nowoczesną żeby już zupełnie PO rozłożyć i będa głosować na Nowoczesną. WSTYD! Tak się dawać robić w balona. Normalnie ustrój idiotów, upośledzonych umysłowo. Siła mediów jest zatrważająca. I to jest porażka tego ustroju. Tu nikt sie niczym nie interesuje. Po prostu każdy włączyć jakiś program na tydzień, 3 czy 1 dzień przed wyborami, zobaczy ostatnie sondaże i wtedy decyduje. Żeby ktoś się zapoznał z programem partii, prześwietlił ludzi, co to to nie! Inna grupa głosuje tak jak "kościół" nakazuje (wiadomo, że ksiądz nie mówi na kogo głosować ale tak się utarło, że wierni głosują w sporej mierze na prawicę czyli u nas miano prawicy dzierży PiS), urzędasy, ludzie interesów, pasożyty tego systemu głosują na PO i PSL bo to gwarant podtrzymania systemu, część starych komuchów za SLD, a Ci co myślą ideowo i nie mogą się przekonać do PiSu wybierają między KNP, Korwinem i RN. To jest tragedia. Miała być zmiana i jest zmiana, lud dostał Kukiza, zaraz będzie Nowoczesna i wszyscy mają być zadowoleni na kolejne lata. Jak mnie to w....ia to... ehhh EDIT Uuuu, coś Kukiza nie doceniasz. Niby dlaczego miałby się nie dostać do Sejmu? Ludzie chcą zmian, wybory prezydenckie pokazały - i uważam, że od początku pompowanie Kukiza było po to żeby dać ludziom zielone światło - "w prezydenckich się udało więc na jesieni śmiało głosowac na Kukiza". 1. PiS Coś koło 35% będą mieli. Na pewno nie przekroczą 40%. 2. PO uważam, że w tych wyborach zgarną koło 10-15%, raczej 10% 3. Nowoczesna.pl oni zabiorą glównie PO. Powstali po to aby przelać glosy z trupa na coś "nowego". Już są ładnie w mediach lansowani. 10% głosów uważam jako pewnik. Pewnie będą mieli koło 15-20%. Stawiam bliżej 15%. 4. Kukiz, 20% myślę jak najbardziej realne. Kto mu może zabrać? Przecież nie PiS, nie RN, nie Korwin, nie PO. Jedynie Nowoczesna ale też bez przesadyzmu - chociaż ci jako "eksperci" od ekonomii moga kusić ludzi swoimi mega planami na gospodarkę. Kukiz jawi się bardziej jako ideowiec, tamci mogą wypłynąć i zabrać elektorat jako wielcy ekonomiści. Ale 20% Kukizowi daję. 35%+10%+15%+20%=80% +- 10% a to trochę do PiSu pójdzie, a to może PO nie 10 tylko 14%, a to Nowoczesna nie 15 a 18%. Pozostaje minimum 10%, maksimum 20% dla reszty. Te ustrojstwa typu DB, Zieloni, PPP dostaną 1,5% razem. RN zjedzony przez KORWINa, Kukiza dostanie 1%, PSLowi daję dolną granicę czyli 5%, SLDowym komuchom 3% no i zostaje Korwin. Ten stracił najwięcej. Jawił się jako partia na fali wznoszącej ale szybko tę falę zmył Kukiz i podziały w KNP. Dla PSL, SLD i reszty wyszło 10,5%, dla Korwina można założyć 4%. Wychodzi koło 15%, czyli wszystko się w miarę kalkuluje. Gdyby Kukiz miał się nie dostać do Sejmu to całe jego poparcie musiałby przejąć KORWIN i Nowoczesna. Przecież to nierealne. Nowoczesna + PO zdobędą 25-30% czyli prawie tyle co PO w normalnej formie. Reszta zbuntowanych przejdzie do Kukiza. Czyli wszystko na logikę się kalkuluje. Oczywiście logikę poddałem obróbce demokratycznej, ponieważ gdybym na prawdę miał to wziąć na logikę to Nowoczesna.pl by w moich obliczeniach nie istniała a PO dostałaby karnego kutasa max 15%. Wszystko się Panie kalkuluje.
Ostatnio edytowane przez Jaroo1 : 05.06.2015 o godz. 14:11.
![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
jeszcze raz matka kurka , ciekawe , ciekawe ? "antysystemowcy" w natarciu ?
http://kontrowersje.net/zacznijcie_s..._dziecie_p_aka na moje oko rumun petru nie zaistnieje , bo niby skąd ma mieć głosy ? z urbanoplatfusiarni ? ok, kilka procent , jestem pewien że nie przekroczy progu , urbanoplatfusiarnia wejdzie z poparciem na poziomie 10-15 %, niestety komuchy i zsl przeslizną sie na poziomie progu , Kukiz ? zależy jak to się potoczy ? max 10-15 % przy bardzo sprzyjających wiatrach , Korwin , KNP i RN samodzielnie bez szans , w koalicji mogą wejść , tzw premia za zjednoczenie , zostaje PIS , tutaj przewiduje ponad 40 % , premia za Dudę i nadzieja ludzi na zmiany , przewidywalne zmiany , podsumowując Pis -42 % Kukiz 15 % urbanoplatfusiarnia 15 % zsl 6 % komuchy 6 % koalicja "antysystemowa" 7 % rumun petru 4 % paligłup i reszta 6 % samodzielnie rządzi PIS , konstytucyjnie pomaga ? no właśnie kto ? ale mając Prezydenta i większość dadzą radę
Ostatnio edytowane przez kerim1906 : 05.06.2015 o godz. 17:32.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Polecam przeczytać najnowszy wpis Matki Kurka czy jak go tam zwą. Pokazuje co naprawdę jest grane pod antysystemową fasadą z Pawłem Kukizem "na czele"
http://kontrowersje.net/zacznijcie_s..._dziecie_p_aka |
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
że tak zapytam ? czytasz cokolwiek na tej stronie ? przecież post wyżej to wkleiłem
![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Faktycznie
Akurat Ciebie Kerim zwykle pomijam |
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
no to dzisjaj błysnąłeś już dwa razy , do wieczora masz szansę na niezły wynik
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2009
Offline |
|
|
RN i KaNaPa pójdą z list Kukiza. I przy tak nikłym poparciu mogą zrobić Krula w bambuko, zdobywając kilkadziesiąt miejsc w Sejmie.
|
|
|
|
konserwa
Od: 06.2004
Offline |
|
|
Wydaje mi się, że niektórzy z Kolegów mocno przeceniają możliwości Petru i jego partii. Owszem ta formacja jest gruuubo sztucznie pompowana zarówno w sondażach (niech mi ktoś udowodni, że 100 osób na 1000 do których ponoć dzwonią ankieterzy wie co to w ogóle jest - a tyle trzeba aby osiągnąć 10%, które ponoć chce na to coś głosować - a postawię dobrego browara), jak i w mediach mainstreamu. Odnośnie tego drugiego pompowania konkretny przykład, w zeszłym tygodniu miałem możliwość jadąc dość długo samochodem słuchać audycji w radiowej Trójce, ponoć publicznym radiu, która w całości poświęcona była (pytanie do radiosłuchaczy i odpowiedzi na nie zarówno na antenie jak i na portalu internetowym) jednemu z poronionych pomysłów p. Petru dotyczących ograniczenia kadencyjności posłów i senatorów do dwóch. O tym dlaczego wg mnie to pomysł poroniony napiszę za chwilę, natomiast natychmiast budzi się we mnie pytanie co publiczne radio ma z takiej "ukrytej" reklamy tejże formacji i czy w przypadku jakiegoś pomysłu np. RN czy KNP czy nawet PiSu również byłaby szansa na taką audycję?
A dlaczego pomysł poroniony? Dlatego, że ogranicza prawa zarówno potencjalnemu kandydatowi jak i jego wyborcy. Natomiast nawiązując do możliwości tej "dmuchanej lali", jaką jest Nowoczesna.pl to po prostu za późno się towarzystwo ubekistanu obudziło. Pięć miesięcy to zbyt krótki okres (Palikmiot miał ponad rok), aby osiągnąć w wyborach wynik ponad próg wyborczy. I nie ma co tutaj porównywać Petru z Kukizem, bowiem Kukiz ma handicap startu w wyborach prezydenckich i znakomitego w nich wyniku, jak i kilkuletniej wcześniej "działalności" publicznej w sprawie wprowadzenia JOWów. Nawiasem pisząc powstanie formacji p. Petru bardzo mnie cieszy, bowiem jest jednym z symptomów upadku PO, a zarazem jak piszę powstaje zbyt późno i zbytnio na łapu capu, aby cokolwiek osiągnąć. Jestem przekonany, że do Sejmu absolutnie się nie dostaną (a kilka pkt procentowych PO zabiorą) i to będzie ich koniec. |
|
|