The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na:
Platforma Obywatelska 68 10,66%
Prawo i Sprawiedliwość 159 24,92%
Twój Ruch 9 1,41%
Polskie Stronnictwo Ludowe 6 0,94%
Sojusz Lewicy Demokratycznej 17 2,66%
Solidarna Polska 4 0,63%
Polska Razem 37 5,80%
Kongres Nowej Prawicy 165 25,86%
Ruch Narodowy 97 15,20%
Dziękuje nie głosuje! 76 11,91%
Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
yarow
Senior Member

Od: 06.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 18.05.2015, 23:41
Minister nakazuje podpalenie budki, w której siedzi policjant ochraniający ambasadę sąsiedniego państwa.
Tym państwem jest Rosja ale to przecież, po pierwsze przypadek a po drugie mały pikuś. Nieprawdaż?
http://vod.gazetapolska.pl/10110-bie...-przyjaciolach
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 21.05.2015, 09:36
za 6 tyś pracuje idiota, nieudacznik albo złodziej http://wpolityce.pl/polityka/245266-...cowal-nagranie
ABGwislakABG
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 22.05.2015, 06:37
http://wmeritum.pl/ruch-kukiza-caly-...-czlonek-pzpr/
Anty PO-PiS!!!
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 23.05.2015, 14:16
Niesamowite...
http://pikio.pl/szef-ke-policzkuje-o...tatorze-video/
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
ABGwislakABG
Senior Member

Stary 28.05.2015, 11:52
Gratulacje dla Legionistów za przejęcie flagi upa przed finałem LE i wywieszeniem do góry nogami na meczu!
Anty PO-PiS!!!
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 28.05.2015, 16:18
ABGwislakABG napisał(a):Wyświetl post
Gratulacje dla Legionistów za przejęcie flagi upa przed finałem LE i wywieszeniem do góry nogami na meczu!
Racja, ale biorąc pod uwagę skalę wydarzenia czyli jedna flaga na kilka tysięcy Ukraińców to widać, ze ten problem jest chyba nadmiernie rozdmuchany.
Dla przykładu przemarsz Ukraińców przez Warszawę, flagi tylko klubowe lub ukraińskie i....co tam oni skandują od ok. 40 sek ? :

https://www.youtube.com/watch?v=lqKS-bJhwXc
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 01.06.2015, 13:48
Ciekawe wystąpienie Tomka Sakiewicza na Zjezdzie Klubów Gazety Polskiej https://www.youtube.com/watch?v=9tlkATYx5wI
ZawszeSztywny
Senior Member

Od: 03.2013

Stary 01.06.2015, 16:07
Chłodnym Okiem
cz 1 - https://www.youtube.com/watch?v=nMVhqbO6-iU
cz 2 - https://www.youtube.com/watch?v=l18wZFXsoEI
kerim1906
Banita

Od: 04.2014

Stary 01.06.2015, 19:00
he, he , pożyteczni idioci .pl mają w ubeckim sondażu wsi24 10 % , urbanoplatfusiarnia 17 % , PIS niby 25 a Kukiz 20 %, , czyli widac przedsmak samodzielnych rządów PIS ze wsparciem wiekszości Konstytucyjnej Kukiza
ZawszeSztywny
Senior Member

Stary 01.06.2015, 19:45
Kukiz nie opanuje wszystkiego i na jego plecach wejdzie wielu "uśpionych" platfusów, którzy po wyborach odłączą się jako "niezależni"
kerim1906
Banita

Stary 01.06.2015, 20:01
ZawszeSztywny napisał(a):Wyświetl post
Kukiz nie opanuje wszystkiego i na jego plecach wejdzie wielu "uśpionych" platfusów, którzy po wyborach odłączą się jako "niezależni"
dokładnie tak będzie, do tego służby wpuszczą mu armię kretów , ale jakiś procent "normalnych" przejdzie i mam nadzieje że to wystarczy łącznie z Pisem do większości konstytucyjnej
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 02.06.2015, 17:57
Ciekawe ilu tu u nas jest na etacie :

Cytat:
"Kremlowskie trolle" przed sądem. Bezprecedensowy proces z firmą odpowiedzialną za proputinowską propagandę w sieci

Rozpoczęty w poniedziałek proces, wytoczony pracodawcy przez byłego „kremlowskiego trolla” - pracownicę petersburskiej machiny propagandowej wspierającej prezydenta Władimira Putina, natychmiast został przesunięty na 23 czerwca, bo nie stawili się pozwani.
Powódka, Ludmiła Sawczuk, powiedziała o tym we wtorek agencji Asociated Press, podkreślając, że domaga się odszkodowania za straty moralne i żąda zamknięcia firmy Internet Research, podając jako przyczynę, że jej pracownicy nie mają zgodnych z rosyjskim prawem umów o pracę.
O „kremlowskich trollach” Associated Press informowała w końcu maja. Ludmiła Sawczuk, 34-letnia dziennikarka samotnie wychowująca dwójkę dzieci, pracowała w petersburskiej komórce wojny propagandowej do połowy marca. Kiedy przyjmowała tę pracę, miała świadomość, że wkracza do orwellowskiego świata, ale przyznaje, że nie zdawała sobie sprawy z jego skali.
Sawczuk opisała agencji AP, jak każdy z trolli prowadzi pod różnymi pseudonimami po kilkanaście kont na portalach społecznościowych. W wydziale, w którym pracowała, każdego obowiązywało napisanie 160 postów na 12-godzinnej zmianie. Trolle z innych wydziałów zalewają internet spreparowanymi zdjęciami i proputinowskimi komentarzami na temat materiałów, ukazujących się na rosyjskich i zachodnich portalach.
Niektóre trolle otrzymują codzienne instrukcje, określające, co mają pisać i jakie emocje wywoływać.
Wydaje mi się, że ci ludzie nie wiedzą, co robią. Po prostu powtarzają to, co im powiedziano
— mówiła Sawczuk. Dodała, że większość trolli to młodzi ludzie, skuszeni względnie wysoką płacą, wynoszącą 40-50 tys. rubli miesięcznie (800-1000 USD).
Agencja AP odnotowuje, że informacje dziennikarki odpowiadają temu, co publicznie ujawniały inne trolle, choć Sawczuk jest jedną z niewielu, którzy zgodzili się na ujawnienie nazwiska. Ona zrezygnowała po dwóch miesiącach i kilku dniach, kiedy uznała, że praca w tej propagandowej machinie jest dla niej nie do zniesienia.
Firma Internet Research jest finansowaną - jak twierdzą rosyjskie media - przez holding, na którego czele stoi przyjaciel prezydenta Władimira Putina. Ci, którzy tam pracowali, mówią, że nie ma wątpliwości, iż cała ta operacja jest kierowana z Kremla.
Petersburski dziennikarz Andriej Sosznikow, jeden z pierwszych, którzy informowali o „kremlowskich trollach”, powiedział agencji AP, że pracuje ich w Petersburgu około 400. Operację nasilono w marcu 2014 roku, kiedy Rosja zaanektowała ukraiński Krym. W ostatnich miesiącach poszukuje się anglojęzycznych trolli, by - jak twierdzi Sosznikow - wpływać na opinię publiczną w Stanach Zjednoczonych.
Uwagę trolli przykuwają też Niemcy i inne kraje zachodnie, a także Serbia z jej nadziejami na członkostwo w UE. Celem kremlowskiej propagandy jest ściągnięcie tego bałkańskiego kraju z powrotem na rosyjską orbitę. AP informowała, powołując się na analityków mediów, że rekrutację trolli w Serbii prowadzi kilka małych partii prawicowych, politycznie i finansowo wspieranych przez Rosję.
Według Associated Press ta rosyjska operacja propagandowa zaniepokoiła Unię Europejską na tyle, iż opracowano plan walki z tą kampanią dezinformacji, choć szczegółów jeszcze nie ujawniono.
ansa/PAP
http://wpolityce.pl/swiat/254710-kre...agande-w-sieci
kerim1906
Banita

Stary 03.06.2015, 09:35
co by nie zapomnieć jakie rzeczy dzieją się w internetach https://pbs.twimg.com/media/CGf_Mi4WwAAcr_L.jpg
Ostatnio edytowane przez kerim1906 : 03.06.2015 o godz. 09:38.
Smuga
Senior Member

Od: 07.2013

Stary 04.06.2015, 17:40
http://www.wislakrakow.com/forum/signaturepics/sigpic239871_1.gif
W moim sercu jedna wiara, jeden klub, jedno bicie, Wisła Kraków ponad życie!!!
ABGwislakABG
Senior Member

Stary 04.06.2015, 17:49
https://www.youtube.com/watch?v=w-v0ny1Gubg

Masz Kerim. Nie słuchaj tvnu.
Anty PO-PiS!!!
kerim1906
Banita

Stary 04.06.2015, 18:03
ABGwislakABG napisał(a):Wyświetl post
https://www.youtube.com/watch?v=w-v0ny1Gubg

Masz Kerim. Nie słuchaj tvnu.
nie słucham , stokrotki nie oglądam , co chciałeś przekazać miły druhu
ABGwislakABG
Senior Member

Stary 04.06.2015, 18:07
Odnośnie "mam w D politykę". Od 10:05. Potem wyłącz, stokrotka w "formie".

Chodzi mi o to, że zarówno w se (swoją drogą źródło po byku) jak i niezależnej pojawił się wycinek z YT, który zgrywa się z wyborczą i tubą tvnu, który bezprawnie "relacjonował" to wydarzenie. Jednym z tych wycinków, to mam w D politykę, co Kukiz zapewne omówił szerzej w Jarocinie (nie wiem, nie byłem).

"to, że mam polityke w D powiedziałem w kontekście WIELU innych wypowiedzi"

Co najbardziej rozwalające, najobiektywniej i bez manipulacji wywiad z Kukizem opisała... wyborcza.

Kukiz również w szoku patrząc na wpisy z oficjalnego konta na FB.
Ostatnio edytowane przez ABGwislakABG : 04.06.2015 o godz. 18:14.
Anty PO-PiS!!!
kerim1906
Banita

Stary 04.06.2015, 18:15
obejrzałem od 10.05 1 minutę , rozumiem że wypowiedz Kukiza została zmanipulowana , wojskowi z wsi 24 są do tego zdolni , nie przeczę i nie dziwię się , ma ktoś całą wypowiedz Kukiza z Jarocina ?
hiszpan00
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 04.06.2015, 20:48
Nowy charakter kampanii.
http://niezalezna.pl/67720-rzecznik-...sie-jak-hejter

ZawszeSztywny
Senior Member

Stary 05.06.2015, 09:30
http://ewybory.eu/sonda-uliczna-04-06-2015/
wislak68
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 05.06.2015, 12:48
Ponieważ uważam że temat wyborów prezydenckich poniekąd sam się wyczerpał, dlatego tezę postawioną przez kolegę Jaroo1 w temacie o wyborach prezydenckich pozwalam sobie zacytować w temacie politycznym, wraz ze swoim komentarzem:
Cytat:
Wstyd! Wstyd, że ludzie się dają nabierać i że w ogóle chcą głosować na takie twory. Nie rozumiem jak można popierać Kukizów czy Balcerowiczów zamiast np RN, KNP czy Korwina. Oczywiście żadna z tych 3 partii to nie jest coś nieskazitelnego, nie jest to gwarant, że ludzie, którzy by weszli do sejmu będa wierni swoim ideałom ale jest to już jakaś namiastka partii, polityki, sa to ludzie, którzy kilka, kilkanaście czy kilkadziesiąt lat kręcą się wokół polityki więc mają już wyrobione jakies zaplecze, kadry, a nie na pałę tworzą ekipę, która ma współtworzyć rząd.
Zupełnie nie mogę zrozumieć dlaczego rozczarowani kukizowcy mieliby głosować na RN, KNP czy Korwina zamiast głosować bezpośrednio na PiS Tym bardziej że: PiS jest chyba czymś więcej niż "namiastką partii", jego politycy "wokół polityki kręcą się" znacznie dłużej niż "alternatywy" i mają zdecydowanie mocniejsze od nich zaplecze i kadry. Co więcej, historia ostatnich wyborów pokazała że jedyną realną opcją na odsunięcie Mordoru jest PiS.
wislak68
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 05.06.2015, 13:25
Brakuje mi w tym temacie podjęcie próby analizy na temat tego co stanie się w wyborach parlamentarnych w kontekście wyników wyborów prezydenckich. Moje typy:
1. PO się nie ogarnie. Będzie targane wewnętrznymi sporami. Dodatkowo hejt którym do tej pory obdarzali PiS zmuszeni będą rozdzielić na PAD i Kukiza. Nie bardzo wierzę że inicjatywa Petru jest autentyczna. Sądzę że w sytuacji gdyby okazało się że temat wypali (tzn: znajdą się tacy którzy będą chcieli na nich głosować) to przed wyborami sformułują z PO jakąś koalicję ("Wolna Polska" albo coś w tym stylu) i w ten sposób PO będzie mieć "swojego Kukiza". Mój typ: jeśli temat Petru nie wypali PO dostanie coś pomiędzy 20-25% głosów. W przypadku sukcesu Petru i koalicji wyborczej z nim mogą dostać coś pod 30%.
2. Kukiz będzie cierpiał. Nie ma szans na dociągnięcie swoich 20% do wyborów. Elektorat będzie podbierał mu Petru (po to chyba powstała ta partia) i plankton w stylu KORWINA i RN (nie sądzę aby Kukiz był w stanie dogadać się z nimi w sprawie koalicji wyborczej, inaczej niż z KNP, z którą zaczyna współpracować już obecnie. Nowym zjawiskiem będzie to że tak RN jak i KORWIN skoncentrują się na podbieraniu elektoratu Kukizowi raczej niż, tak jak było do tej pory, PiS-owi. Myślę że na tej linii będzie bardzo gorąco). Dodatkowo jeszcze przed wyborami czekają ich bardzo poważne konflikty wewnętrzne, które mocno ograniczą spoistość tego ugrupowania. Mój typ: jeśli Kukizowi uda się dowieść do wyborów10% to będzie cud. Moim zdaniem bardziej realna jest sytuacja że w ogóle nie uda mu się dostać do Sejmu.
3. Plankton (KNP, RN, KORWIN). KNP wejdzie do Sejmu jeśli uda się to Kukizowi. RN i KORWIN nie przekroczą 5%. Będą tak jak do tej pory funkcjonować na obrzeżach polityki.
4. PSL swoje 5-7% dostanie. Wejdą do Sejmu.
5. SLD będą walczyć o przekroczenie progu. Moim zdaniem uda im się. Ciekawe będzie to że będą szukać elektoratu który utracili na rzecz PO, co oznacza że również tutaj PO będzie miało dodatkowy front walki.
6. PiS myślę że dostanie w granicach 38-33%. Przy dobrych układach może wystarczyć na samodzielne rządy. Jeśli nie, będzie kombinowanie z kukizowcami (jeśli się dostaną) i PSL. Przy "swoim" prezydencie jest szansa na rząd stworzony przez PiS, ale sprawa nie będzie łatwa.
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 05.06.2015, 13:54
Cytat:
Zupełnie nie mogę zrozumieć dlaczego rozczarowani kukizowcy mieliby głosować na RN, KNP czy Korwina zamiast głosować bezpośrednio na PiS Tym bardziej że: PiS jest chyba czymś więcej niż "namiastką partii", jego politycy "wokół polityki kręcą się" znacznie dłużej niż "alternatywy" i mają zdecydowanie mocniejsze od nich zaplecze i kadry. Co więcej, historia ostatnich wyborów pokazała że jedyną realną opcją na odsunięcie Mordoru jest PiS.
Mój tok rozumowania jest taki.
Ktoś nie wierzy w PO i PiS więc szuka alternatywy. Ok. Ma do wyboru od 2 czy 3 lat RN, ma KNP, ma KORWINA od kilkudzieisęciu lat, ma nawet swoje lewe partie typu Zieloni czy Demokrację Bezpośrednią - chociaż te dwie ostatnie partie nawet w internecie furory nie robią.
I zupełnie nie czaję jak to jest, że elektorat Kukiza nie głosował na KNP czy RN w wyborach samorządowych czy do EP.
Na PiS nie głosują bo go kojarzą z brakiem zmian ale dlaczego wolą głosować na jedną wielką niewiadomą w postaci Kukiza i Nowoczesnej (bo już niedługo sondaże wmówią ludziom żeby an nich głosować) to nie mam pojęcia.
A właściwie mam i napisałem to w zdaniu wyżej. Ludzie sa jak stado zmanipulowanych baranów. Dostają Kukiza więc głosują na Kukiza, teraz niedobitki dostaną Nowoczesną żeby już zupełnie PO rozłożyć i będa głosować na Nowoczesną.
WSTYD! Tak się dawać robić w balona. Normalnie ustrój idiotów, upośledzonych umysłowo. Siła mediów jest zatrważająca.
I to jest porażka tego ustroju. Tu nikt sie niczym nie interesuje. Po prostu każdy włączyć jakiś program na tydzień, 3 czy 1 dzień przed wyborami, zobaczy ostatnie sondaże i wtedy decyduje. Żeby ktoś się zapoznał z programem partii, prześwietlił ludzi, co to to nie! Inna grupa głosuje tak jak "kościół" nakazuje (wiadomo, że ksiądz nie mówi na kogo głosować ale tak się utarło, że wierni głosują w sporej mierze na prawicę czyli u nas miano prawicy dzierży PiS), urzędasy, ludzie interesów, pasożyty tego systemu głosują na PO i PSL bo to gwarant podtrzymania systemu, część starych komuchów za SLD, a Ci co myślą ideowo i nie mogą się przekonać do PiSu wybierają między KNP, Korwinem i RN.
To jest tragedia. Miała być zmiana i jest zmiana, lud dostał Kukiza, zaraz będzie Nowoczesna i wszyscy mają być zadowoleni na kolejne lata.
Jak mnie to w....ia to... ehhh

EDIT

Uuuu, coś Kukiza nie doceniasz. Niby dlaczego miałby się nie dostać do Sejmu? Ludzie chcą zmian, wybory prezydenckie pokazały - i uważam, że od początku pompowanie Kukiza było po to żeby dać ludziom zielone światło - "w prezydenckich się udało więc na jesieni śmiało głosowac na Kukiza".
1. PiS Coś koło 35% będą mieli. Na pewno nie przekroczą 40%.
2. PO uważam, że w tych wyborach zgarną koło 10-15%, raczej 10%
3. Nowoczesna.pl oni zabiorą glównie PO. Powstali po to aby przelać glosy z trupa na coś "nowego". Już są ładnie w mediach lansowani. 10% głosów uważam jako pewnik. Pewnie będą mieli koło 15-20%. Stawiam bliżej 15%.
4. Kukiz, 20% myślę jak najbardziej realne. Kto mu może zabrać? Przecież nie PiS, nie RN, nie Korwin, nie PO. Jedynie Nowoczesna ale też bez przesadyzmu - chociaż ci jako "eksperci" od ekonomii moga kusić ludzi swoimi mega planami na gospodarkę. Kukiz jawi się bardziej jako ideowiec, tamci mogą wypłynąć i zabrać elektorat jako wielcy ekonomiści. Ale 20% Kukizowi daję.

35%+10%+15%+20%=80% +- 10% a to trochę do PiSu pójdzie, a to może PO nie 10 tylko 14%, a to Nowoczesna nie 15 a 18%.

Pozostaje minimum 10%, maksimum 20% dla reszty. Te ustrojstwa typu DB, Zieloni, PPP dostaną 1,5% razem. RN zjedzony przez KORWINa, Kukiza dostanie 1%, PSLowi daję dolną granicę czyli 5%, SLDowym komuchom 3% no i zostaje Korwin. Ten stracił najwięcej. Jawił się jako partia na fali wznoszącej ale szybko tę falę zmył Kukiz i podziały w KNP. Dla PSL, SLD i reszty wyszło 10,5%, dla Korwina można założyć 4%. Wychodzi koło 15%, czyli wszystko się w miarę kalkuluje.

Gdyby Kukiz miał się nie dostać do Sejmu to całe jego poparcie musiałby przejąć KORWIN i Nowoczesna. Przecież to nierealne. Nowoczesna + PO zdobędą 25-30% czyli prawie tyle co PO w normalnej formie. Reszta zbuntowanych przejdzie do Kukiza. Czyli wszystko na logikę się kalkuluje.
Oczywiście logikę poddałem obróbce demokratycznej, ponieważ gdybym na prawdę miał to wziąć na logikę to Nowoczesna.pl by w moich obliczeniach nie istniała a PO dostałaby karnego kutasa max 15%. Wszystko się Panie kalkuluje.
Ostatnio edytowane przez Jaroo1 : 05.06.2015 o godz. 14:11.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
kerim1906
Banita

Stary 05.06.2015, 17:01
jeszcze raz matka kurka , ciekawe , ciekawe ? "antysystemowcy" w natarciu ?

http://kontrowersje.net/zacznijcie_s..._dziecie_p_aka

na moje oko rumun petru nie zaistnieje , bo niby skąd ma mieć głosy ? z urbanoplatfusiarni ? ok, kilka procent , jestem pewien że nie przekroczy progu , urbanoplatfusiarnia wejdzie z poparciem na poziomie 10-15 %, niestety komuchy i zsl przeslizną sie na poziomie progu , Kukiz ? zależy jak to się potoczy ? max 10-15 % przy bardzo sprzyjających wiatrach , Korwin , KNP i RN samodzielnie bez szans , w koalicji mogą wejść , tzw premia za zjednoczenie , zostaje PIS , tutaj przewiduje ponad 40 % , premia za Dudę i nadzieja ludzi na zmiany , przewidywalne zmiany , podsumowując

Pis -42 %

Kukiz 15 %

urbanoplatfusiarnia 15 %

zsl 6 %

komuchy 6 %

koalicja "antysystemowa" 7 %

rumun petru 4 %

paligłup i reszta 6 %

samodzielnie rządzi PIS , konstytucyjnie pomaga ? no właśnie kto ? ale mając Prezydenta i większość dadzą radę
Ostatnio edytowane przez kerim1906 : 05.06.2015 o godz. 17:32.
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Stary 06.06.2015, 07:42
Polecam przeczytać najnowszy wpis Matki Kurka czy jak go tam zwą. Pokazuje co naprawdę jest grane pod antysystemową fasadą z Pawłem Kukizem "na czele"

http://kontrowersje.net/zacznijcie_s..._dziecie_p_aka
kerim1906
Banita

Stary 06.06.2015, 10:25
że tak zapytam ? czytasz cokolwiek na tej stronie ? przecież post wyżej to wkleiłem
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Stary 06.06.2015, 10:31
Faktycznie Akurat Ciebie Kerim zwykle pomijam
kerim1906
Banita

Stary 06.06.2015, 10:50
no to dzisjaj błysnąłeś już dwa razy , do wieczora masz szansę na niezły wynik
Vuko
Senior Member

Od: 08.2009

Stary 06.06.2015, 12:35
RN i KaNaPa pójdą z list Kukiza. I przy tak nikłym poparciu mogą zrobić Krula w bambuko, zdobywając kilkadziesiąt miejsc w Sejmie.
JEDREK76
konserwa

Od: 06.2004

Stary 06.06.2015, 13:32
Wydaje mi się, że niektórzy z Kolegów mocno przeceniają możliwości Petru i jego partii. Owszem ta formacja jest gruuubo sztucznie pompowana zarówno w sondażach (niech mi ktoś udowodni, że 100 osób na 1000 do których ponoć dzwonią ankieterzy wie co to w ogóle jest - a tyle trzeba aby osiągnąć 10%, które ponoć chce na to coś głosować - a postawię dobrego browara), jak i w mediach mainstreamu. Odnośnie tego drugiego pompowania konkretny przykład, w zeszłym tygodniu miałem możliwość jadąc dość długo samochodem słuchać audycji w radiowej Trójce, ponoć publicznym radiu, która w całości poświęcona była (pytanie do radiosłuchaczy i odpowiedzi na nie zarówno na antenie jak i na portalu internetowym) jednemu z poronionych pomysłów p. Petru dotyczących ograniczenia kadencyjności posłów i senatorów do dwóch. O tym dlaczego wg mnie to pomysł poroniony napiszę za chwilę, natomiast natychmiast budzi się we mnie pytanie co publiczne radio ma z takiej "ukrytej" reklamy tejże formacji i czy w przypadku jakiegoś pomysłu np. RN czy KNP czy nawet PiSu również byłaby szansa na taką audycję?
A dlaczego pomysł poroniony? Dlatego, że ogranicza prawa zarówno potencjalnemu kandydatowi jak i jego wyborcy.
Natomiast nawiązując do możliwości tej "dmuchanej lali", jaką jest Nowoczesna.pl to po prostu za późno się towarzystwo ubekistanu obudziło. Pięć miesięcy to zbyt krótki okres (Palikmiot miał ponad rok), aby osiągnąć w wyborach wynik ponad próg wyborczy. I nie ma co tutaj porównywać Petru z Kukizem, bowiem Kukiz ma handicap startu w wyborach prezydenckich i znakomitego w nich wyniku, jak i kilkuletniej wcześniej "działalności" publicznej w sprawie wprowadzenia JOWów. Nawiasem pisząc powstanie formacji p. Petru bardzo mnie cieszy, bowiem jest jednym z symptomów upadku PO, a zarazem jak piszę powstaje zbyt późno i zbytnio na łapu capu, aby cokolwiek osiągnąć. Jestem przekonany, że do Sejmu absolutnie się nie dostaną (a kilka pkt procentowych PO zabiorą) i to będzie ich koniec.

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów