The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Fugiel
Senior Member

Od: 12.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 05.06.2015, 07:52
ślimak napisał(a):Wyświetl post
Bo tracili w trakcie meczu. Oczywiście trudno było znieść te gole w końcówkach. Ale jeszcze trudniej było przeboleć 3-1 w Bełchatowie (!!!), czy 0-1 z Zawiszą. Szybko się zapomina. Tak samo jak żenującego poziomu ustawienia drużyny i fatalnej gry w środku pola z Urygą w każdym meczu.
A teraz Uryga nie gra ?
Marcinnno
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 05.06.2015, 07:58
tak, to prawda i wiadomo to od dłuższego czasu. Dajcie spokój z tym Moskalem. Kolejna wtopa Gaszyńskiego. Czekamy na nowego trenera i nową świeżą krew. Moskal to była po prostu tania opcja. Jak Smuda zejdzie z kontraktu, to wtedy będzie zmiana.
Fugiel
Senior Member

Stary 05.06.2015, 07:59
Kurz napisał(a):Wyświetl post
Idąc tym tokiem rozumowania motywować nie potrafił Maaskant w drugiem sezonie (a i według niektórych w pierwszym), potem Probierz, potem Kulawik, potem Smuda, a teraz Moskal. Czy naprawdę tak trudno dostrzec, że bez względu na trenera od 4 lat powtarza się ta sama śpiewka? Może więc to nie problem motywacji i zaangażowania, tylko przecenianych możliwości naszych zawodników?

A może, nawet jeśli przyjmiemy, że spiskowa teoria o braku motywacji jest prawdziwa, nie istnieje trener na ziemi w zasięgu Wisły, który potrafiłby wykrzesać z naszych zawodników coś więcej poza tym co pokazują?

Tak czy inaczej na jedno wychodzi. W tym składzie personalnym, niezależnie od przyczyny, niezależnie jakiego będziemy mieli trenera, nie osiągniemy nic ponad to, co ugrywamy w ostatnich latach. Na to wskazują wyniki, to nie przypuszczenia i teorie spiskowe.
Wszystko się przeciez zgadza. Na poczatku motywacja u Maaskanta i Smudy (przy 3 podejsciu) była ogromna, prawda ? Wszyscy przecierali oczy, ze Wisla tak gra. Nieprawdaz ? Maaskant tez zrobil super wynik, pozniej zabrakło tych 7 minut i wszystko szlag trafił. Tak samo bylo jesli pamietam z Engelem.

Prawdopodbnie tak samo jest z Legia, była motywacja i "power" teraz wszystko wyglada jak u ... Hugh Hefnera czyli sflaczale i bez wyrazu (jak się domyslam )

Niestety ale chyba wszyscy przyznacie, ze u Kulawika i innych typu Jerzy Kowalik, Marek Kusto motywacji nawet nie bylo wiadac na samym poczatku. Mam nadzieje, ze u Moskala po okresie przygotowawczym bedzie inaczej, choc nic na to nie wskazuje.
fran23
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 05.06.2015, 08:05
Marcinnno napisał(a):Wyświetl post
tak, to prawda i wiadomo to od dłuższego czasu. Dajcie spokój z tym Moskalem. Kolejna wtopa Gaszyńskiego. Czekamy na nowego trenera i nową świeżą krew. Moskal to była po prostu tania opcja. Jak Smuda zejdzie z kontraktu, to wtedy będzie zmiana.

Ja na żadnego nowego trenera nie czekam.
Marcinnno
Senior Member

Stary 05.06.2015, 08:14
Jest to samo co było jak Moskal przyszedł po Maaskancie. Gra wygląda całkiem fajnie, ale wyników nie ma. Tak jest niestety. W dodatku popatrzcie na Moskala jak on tym meczem żyje. Gość wydaje się bezradny. Niestety do takich gwiazdorków trzeba mieć podejście i budzić szacunek. Tu ewidentnie tego brakuje.
Grymas
Member

Od: 05.2007

Stary 05.06.2015, 08:19
A może Kaziu ma zapis w kontrakcie, że jak nie będzie kwalifikacji do pucharów, to mogą go po prostu zwolnić na podstawie tego zapisu bez płacenia do końca kontraktu i tyle?
fran23
Senior Member

Stary 05.06.2015, 08:21
Jest to samo co było jak Moskal przyszedł po Maaskancie. Gra wygląda całkiem fajnie, ale wyników nie ma. Tak jest niestety. W dodatku popatrzcie na Moskala jak on tym meczem żyje. Gość wydaje się bezradny. Niestety do takich gwiazdorków trzeba mieć podejście i budzić szacunek. Tu ewidentnie tego brakuje.

Moskal nie budzi szacunku? O czym Ty mówisz? Może Ojrzyński albo inny słabiutki trener za podobne pieniądze będzie go budził? A może myślisz, że przyjdzie tu sir Alex?
butazango
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2010

Stary 05.06.2015, 08:22
Ja zamiast 3 trenerów na kontraktach, wolałbym jednego i jakiegoś grajka. Dajmy czas Kazkowi.
Marcinnno
Senior Member

Stary 05.06.2015, 08:23
Nie nie myślę, że przyjdzie tu sir Alex, który obecnie jest na emeryturze. A Moskal kim przepraszam jest? dobrym trenerem? przecież Ojrzyński czy ktokolwiek inny ma więcej meczów w Ekstraklasie od Moskala. Dajcie spokój. Facet z Gks sobie nie mógł poradzić, a do Wisły przyszedł. Mimo całej sympatii od początku jak dla mnie decyzja nie trafiona. Moskal odejdzie tylko wtedy jak Smuda zejdzie z kontraktu.
Pan Jotka
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 05.06.2015, 08:24
Dzieciaki! Piłkarz enie dostają pieniędzy, nie wiedzą kto zostaje i będzie miał dalej wolontariat w Wiśle czy ma coś szukac sobie. Zapowiada się gra o utrzymanie i tyle. A wy widzicie winę trenera po parunastu meczach...
Kurz
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 05.06.2015, 08:25
Fugiel napisał(a):Wyświetl post
Wszystko się przeciez zgadza. Na poczatku motywacja u Maaskanta i Smudy (przy 3 podejsciu) była ogromna, prawda ? Wszyscy przecierali oczy, ze Wisla tak gra. Nieprawdaz ? Maaskant tez zrobil super wynik, pozniej zabrakło tych 7 minut i wszystko szlag trafił. Tak samo bylo jesli pamietam z Engelem.
To delikatnie inna kwestia. Trochę tak, jakby po nieudanym związku rozpoczynać wszystko od nowa z nową partnerką . Potem jednak zaczyna się codzienna rutyna i to ona decyduje o udanym pożyciu, a nie sporadyczne przebłyski. Najwyraźniej z tej grupy ludzi nie da się wydobyć nic więcej, tym bardziej że kilku kluczowych graczy z roku na rok traci, a nie zyskuje. Nie udało się to wielu trenerom i nie ma racjonalnych podstaw, żeby podejrzewać, że kolejny coś w tej kwestii zmieni. Do tego dochodzą niezbyt pozytywne sygnały wysyłane przez klub od kilku lat (brak jasnej wizji, mijanie się z prawdą itd) i bylejakość. Problemy muszą przytłaczać i na pewno również w jakimś stopniu również odbijają się na wynikach.

W każdym razie, jeśli chcemy osiągnięć na miarę aspiracji, potrzebujemy przede wszystkim konkretnych wzmocnień (na które nas nie stać), uzdrowienia atmosfery w klubie i jasnej wizji, wyrażonej działaniami, która mogłaby porwać piłkarzy.
Griszka30KR
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 05.06.2015, 08:31
Moskal to nie trener na Wisle.A inaczej nie na Wisłe jaką byśmy chcieli.Myśle,że młodzi piłkarze z pierwszej ligi to Jego poziom.
Bednarz=Landryna=......
fran23
Senior Member

Stary 05.06.2015, 08:39
Nie nie myślę, że przyjdzie tu sir Alex, który obecnie jest na emeryturze. A Moskal kim przepraszam jest? dobrym trenerem? przecież Ojrzyński czy ktokolwiek inny ma więcej meczów w Ekstraklasie od Moskala. Dajcie spokój. Facet z Gks sobie nie mógł poradzić, a do Wisły przyszedł. Mimo całej sympatii od początku jak dla mnie decyzja nie trafiona. Moskal odejdzie tylko wtedy jak Smuda zejdzie z kontraktu.
A może dałbyś Moskalowi chociaż okres przygotowawczy? No super, gówniany trener Ojrzyński ma więcej meczów w ekstraklasie i w chooj sukcesów, zesram się ze szczęścia jeśli przyjdzie.

Pomyśl jeden z drugim, że problemem Wisły nie jest w tej chwili trener.
arti
Guest

Stary 05.06.2015, 08:46
Jeszcze skończy się tym że przywrócą Smude☺
Ostatnio edytowane przez arti : 05.06.2015 o godz. 09:13.
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Stary 05.06.2015, 08:53
Jestem przerażony.

Śmiejecie się z Cupiała że podejmuje głupie decyzje.
Tyle że zwolnienie Kazika to idiotyzm do potęgi 10. Niektórym się ciągle wydaje że mamy zajebistych piłkarzy, tylko trener nie może sobie z nimi poradzić.
Prawda jest taka że trener wycisnął z nich co się da - to że nie potrafią z 5 metrów trafić w bramkę to nie wina trenera.
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
Fugiel
Senior Member

Stary 05.06.2015, 08:56
To delikatnie inna kwestia. Trochę tak, jakby po nieudanym związku rozpoczynać wszystko od nowa z nową partnerką . Potem jednak zaczyna się codzienna rutyna i to ona decyduje o udanym pożyciu, a nie sporadyczne przebłyski. Najwyraźniej z tej grupy ludzi nie da się wydobyć nic więcej, tym bardziej że kilku kluczowych graczy z roku na rok traci, a nie zyskuje. Nie udało się to wielu trenerom i nie ma racjonalnych podstaw, żeby podejrzewać, że kolejny coś w tej kwestii zmieni. Do tego dochodzą niezbyt pozytywne sygnały wysyłane przez klub od kilku lat (brak jasnej wizji, mijanie się z prawdą itd) i bylejakość. Problemy muszą przytłaczać i na pewno również w jakimś stopniu również odbijają się na wynikach.

W każdym razie, jeśli chcemy osiągnięć na miarę aspiracji, potrzebujemy przede wszystkim konkretnych wzmocnień (na które nas nie stać), uzdrowienia atmosfery w klubie i jasnej wizji, wyrażonej działaniami, która mogłaby porwać piłkarzy.
Heh z tą partnerką to pojechałeś ... to moze to jest troche tak, ze ktoś (np. Rodzice) narzucają Ci związek z nową partnerką, która nie tylko nie jest specjalnie piekna ale również mądra ... mialbys wtedy motywacje ? Dla mnie z Kazka motywator jest zaden w porowaniu do Smudy, Engela, Maaskanta itp. Przegralismy lub frajersko zremisowalismy wszystkie najwazniejsze mecze, oprocz derbów.
Ostatnio edytowane przez Fugiel : 05.06.2015 o godz. 09:00.
satori
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 05.06.2015, 09:03
Kocur napisał(a):Wyświetl post
Jestem przerażony.

Śmiejecie się z Cupiała że podejmuje głupie decyzje.
Tyle że zwolnienie Kazika to idiotyzm do potęgi 10. Niektórym się ciągle wydaje że mamy zajebistych piłkarzy, tylko trener nie może sobie z nimi poradzić.
Prawda jest taka że trener wycisnął z nich co się da - to że nie potrafią z 5 metrów trafić w bramkę to nie wina trenera.
Idiotyzmem do potegi 10 bylo zwolnienie Smudy i zatrudnienie Moskala.
Karamazow
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 05.06.2015, 09:05
Fugiel napisał(a):Wyświetl post
Heh z tą partnerką to pojechałeś ... to moze to jest troche tak, ze ktoś (np. Rodzice) narzucają Ci związek z nową partnerką, która nie tylko nie jest specjalnie piekna ale również mądra ... mialbys wtedy motywacje ? Dla mnie z Kazka motywator jest zaden w porowaniu do Smudy, Engela, Maaskanta itp. Przegralismy lub frajersko zremisowalismy wszystkie najwazniejsze mecze, oprocz derbów.
Ze Smudą za to wygraliśmy wszystkie ważne mecze.
...And Justice For All
63.5 Kg
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 05.06.2015, 09:08
satori napisał(a):Wyświetl post
Idiotyzmem do potegi 10 bylo zwolnienie Smudy i zatrudnienie Moskala.
Idioztymem do szescianiu było kolejne zatrudnienie tego pseudotrenera Franciszka...
gdsmk
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 05.06.2015, 09:20
Nie mam pojęcia dlaczego utarło się w naszych realiach, że za wyniki zespołu w 90% odpowiedzialny jest trener.

Jestem w stanie zrozumieć takie podejście w Anglii, czy jakimkolwiek kraju, gdzie trener jest jednocześnie menedżerem, kształtuje politykę klubu, ma komfort pracy i niezależność.

Ale tutaj, gdzie to nie jest menedżer, tylko "coach", rzeźbiący bardzo często w gównie?

Gdzie odpowiedzialność piłkarzy?! Gdzie odpowiedzialność osoby dumnie zwanej "dyrektorem sportowym" ?!

Gdybym był Kazkiem Moskalem, to bym się solidnie w....ił.

1. Nie miałem żadnego wpływu na politykę kadrową
2. Nie miałem żadnego wpływu na przygotowanie drużyny do sezonu
3. Nie miałem dłuższej chwili na treningi z drużyną, bo non stop gramy co trzy dni
4. Piłkarze nie dostają pieniędzy

I po jednej rundzie, zajebiście pechowej, zostaję ochrzczony "chujowym trenerem, który siedzi przy linii jak mumia".

No to mieliście Probierza, który szczekał przy linii jak pojebany. Graliśmy mniej więcej tak samo.

Podsumowując moją opinię:

1. Na ten moment nie widzę WYRAŹNIE lepszego i GWARANTUJĄCEGO lepsze wyniki trenera w naszym zasięgu.
2. Nas po prostu i tak na takiego nie byłoby stać
3. Kazek jest tu i teraz, ma ważny kontrakt i co ważne, JEST WIŚLAKIEM.
4. Potrzebujemy zajebiście STABILIZACJI.

Jeśli ktoś mówi o Moskalu, że się nadaje na chłopców z I ligi - już widzę, jak Ojrzyński dociera do naszych celebrytów ze swoimi medalikami i pielgrzymkami do Częstochowy.
Ostatnio edytowane przez gdsmk : 05.06.2015 o godz. 09:25.
satori
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 05.06.2015, 09:23
Masz racje z innym trenerem wiecej pogralibysmy z Cracovia w grupie spadkowej. Moskal ma jeden plus jwst Wislakiem, trenerem moze byc dobrym ale max na 1 lige.
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Stary 05.06.2015, 09:32
Powielaniu bzdur z wybiórczej czy krakowskiej że Kazek jest "maks na 1 ligę" ...

Żadnej konkretnej analizy, tylko walenie sloganami. Konkret:

- konkretne nazwisko trenera, na którego nas stać i który zrobiłby konkretną rzecz lepiej niż Moskal.

Tak to sramy jak krowa na pastwisku.
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
Kurz
Senior Member

Stary 05.06.2015, 09:38
Powielaniu bzdur z wybiórczej czy krakowskiej że Kazek jest "maks na 1 ligę" ...

Żadnej konkretnej analizy, tylko walenie sloganami. Konkret:

- konkretne nazwisko trenera, na którego nas stać i który zrobiłby konkretną rzecz lepiej niż Moskal.

Tak to sramy jak krowa na pastwisku.
Fakty nie są istotne. Liczy się to, co podpowiadacze podpowiadają Cupiałowi. Trzeba się przecież wytłumaczyć z tego dlaczego tak mocna drużyna (jak twierdził prezes) po raz koleiny zawodzi. Najłatwiejsze i najtańsze rozwiązanie, to obarczyć winą trenera.
63.5 Kg
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 05.06.2015, 09:55
Panowie .......imy trochę...

Bo trener, bo piłkarze ...

A problem jest caly czas ten sam od dawien dawna...czyli brak sianka...
Barti
Socios Wisła Kraków

Od: 04.2011

Stary 05.06.2015, 10:04
Nie będę oceniał potencjału piłkarzy bo go nie znam i ponieważ nikogo za rękę nie złapałem, nie będę twierdził też, że w środę zagrali to co zagrali z premedytacją. Jednak nikt z Was mi nie wmówi, że zblazowani kopacze gryźli trawę. Nikt mi nie wmówi że grali ambitnie i z zaangażowaniem... Ludzie opanujcie się! Przestańcie w końcu zaklinać rzeczywistość i mówić że czarne jest białe!
Lukasz
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 05.06.2015, 10:18
Najłatwiejsze i najtańsze rozwiązanie, to obarczyć winą trenera.
Jeśli Gaszyński będzie chciał Moskala, stanie za nim, jak Bednarz murem stanął za Probierzem (o tym warto przypomnieć). Czy to pomoże czy nie, to inna sprawa. Natomiast widać że szukają jakiegoś rozwiązania/konfiguracji, także światełko na poprawe w tunelu jest.

(..) - konkretne nazwisko trenera, na którego nas stać i który zrobiłby konkretną rzecz lepiej niż Moskal.
Podaj konkretnie jedną rzecz którą zrobiłby lepiej Moskal niż dowolny trener z 1 ligi trenując obecną Wisłę*.

Ad rem. Moskal (obecnie) jest nie dlatego że osiągał świetne wyniki ale dlatego że mamy problemy finansowe. Dyskusja poprzez pryzmat sukcesu sportowego, którego nie ma, nie ma sensu. Zadecydują i tak finanse.

Natomiast jesli tak stawiasz pytanie, chętnie zapytam o cos innego - jaką Wisłe, ze sportowego punktu widzenia, zbuduje Kapka z Moskalem.

Edit:
* pytanie retoryczne
Ostatnio edytowane przez Lukasz : 05.06.2015 o godz. 10:23.
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi"
TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA
Kurz
Senior Member

Stary 05.06.2015, 10:39
Barti napisał(a):Wyświetl post
Nie będę oceniał potencjału piłkarzy bo go nie znam i ponieważ nikogo za rękę nie złapałem, nie będę twierdził też, że w środę zagrali to co zagrali z premedytacją. Jednak nikt z Was mi nie wmówi, że zblazowani kopacze gryźli trawę. Nikt mi nie wmówi że grali ambitnie i z zaangażowaniem... Ludzie opanujcie się! Przestańcie w końcu zaklinać rzeczywistość i mówić że czarne jest białe!
Grali najlepiej, jak potrafią w takiej sytuacji. Czasami wygląda to lepiej, jeśli mecz układa się po naszej myśli, czasami słabiej, gdy zawodzi skuteczność lub przeciwnik nie daje nam pożyć. Nie nazwałbym ich zblazowanymi. Są za to zdołowani, z padniętym morale, niepewni przyszłości, niepewni tego co dalej z Wisłą itd. Z jednej strony wymaga się od nich sukcesów, z drugiej wysyła sygnały, świadczące o tym, że klub raczej się zwija niż rozwija. Tak się nie da na dłuższą metę.
Barti
Socios Wisła Kraków

Stary 05.06.2015, 10:43
Grali najlepiej, jak potrafią w takiej sytuacji. Czasami wygląda to lepiej, jeśli mecz układa się po naszej myśli, czasami słabiej, gdy zawodzi skuteczność lub przeciwnik nie daje nam pożyć. Nie nazwałbym ich zblazowanymi. Są za to zdołowani, z padniętym morale, niepewni przyszłości, niepewni tego co dalej z Wisłą itd. Z jednej strony wymaga się od nich sukcesów, z drugiej wysyła sygnały, świadczące o tym, że klub raczej się zwija niż rozwija. Tak się nie da na dłuższą metę.
No Tak... w sumie masz rację...biedni Ci nasi piłkarze...wzruszyłem się do łez...obiecuję, że na następnym meczu będę najgłośniej śpiewał "nic się nie stało", żeby ich pocieszyć... no i do tego jeszcze, tak ich martwi los Wisły nasi szlachetni piłkarze...
Ostatnio edytowane przez Barti : 05.06.2015 o godz. 10:45.
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Stary 05.06.2015, 11:45
Uważasz, że Głowie, Brożkowi czy Boguskiemu nie zależy na klubie? Sądzisz, że Bury czy Rysiek z Jovicem nie dają z siebie wszystkiego? Może zarzucisz Guerrierowi, Sadlokowi czy Jankowskiemu przechodzenie obok meczu? Chłopie - otrzeźwiej... Piłkarze grają na tyle na ile potrafią - jedni słabiej drudzy lepiej, ale jakiegoś olewania nie widzę (poza Stilicem i sprawiającym takie wrażenie od zawsze Garguły). W dołku psychicznym są na pewno, szczególnie po powtarzających się stratach punktów w końcówkach meczów.
Barti
Socios Wisła Kraków

Stary 05.06.2015, 11:54
Chłopie otrzeźwiej Ty, bo życie da Ci mocnego kopa w dupę. Jedyne na czym piłkarzom zależy to to, żeby kasa na koncie się zgadzała. Popatrz na te uśmiechnięte gęby po meczu, piątki z rywalami - tak im zależy... Jak się nadarzy pierwsza okazja i tylko będą mogli (wiek forma) to sp...lą z klubu a Ty zostaniesz. Jak im się coś nie będzie podobać to zwolnią trenera (jak myślisz które to orły zwolniły Petrescu). Ty jako kibic jesteś dla nich tylko biednym frajerem który ich sponsoruje. Im prędzej zrozumiesz, że chodzisz na mecze dla klubu a nie właściciela, prezesa czy piłkarzy, tym lepiej dla Ciebie, bo życie zaoszczędzi Ci rozczarowań... Naprawdę zazdroszczę niektórym, że mimo pewnego wieku patrzą na świat oczami małego dziecka...

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów